15 eigenschappen van vrouwen die ik wel/niet herken

Toen ik nog een geheime obsessie had voor de opvoedtijdschriften van mijn moeder, kwam ik voor het eerst in aanraking met de term ‘meisje-meisje’. Ik vind het eigenlijk maar een lastige term, want ik hield en houd nooit zo van mensen in hokjes indelen. Toch ben ik me in de loop der jaren steeds meer gaan beseffen dat het plakkertje ‘meisje-meisje’ misschien wel op mijn voorhoofd thuishoort. Nu ben ik inmiddels 23, dus meisje-meisje klinkt misschien wat jong. Laten we het er daarom op houden dat ik in sommige opzichten volgens de clichés een ‘typische vrouw’ ben. Daarom in dit artikel (met een flinke korrel zout!) 15 cliché-eigenschappen van vrouwen waarin ik me wel of juist niet herken.

typische eigenschappen vrouwen

Eigenschappen waarin ik me WEL herken

 • Twee linkerhanden. Het is dat er geen programma bestaat met de naam Help, mijn vrouw is klusser!, maar anders zou John Williams mijn toekomstige man wel mogen verrassen met een bezoekje. Ik kan nog net een spijker in de muur slaan.
 • De plattegrond omdraaien. Net zoals klussen niet mijn talent is, ben ik helaas ook niet gezegend met de skills van een echte kaartlezer. Zoals kenmerkend schijnt te zijn voor vrouwen, draai ik mijn kaart altijd even op z’n kop om de kaart goed te kunnen lezen. Helaas loop ik dan alsnog vaak net de verkeerde kant op.
 • Jurkjes en rokjes. Als je mijn blog een tijdje volgt, weet je waarschijnlijk wel dat ik bijna altijd jurkjes of rokjes draag. Niet omdat ik iets tegen broeken heb, maar omdat ik het gewoon leuk vind om me in iets vrouwelijks te hijsen.
 • Iets te veel decoratie in huis. Een strak mannenhuis is niets voor mij. Ik ben namelijk gek op kleine prullaria om me heen. Een huis voelt voor mij pas echt als een thuis als ik omringd word door kaarsen, vaasjes en een mooi bosje bloemen.
 • Geen blotebillengezicht. Ik ben niet echt een modepopje of een ware beauty queen, maar zonder mascara zul je mij niet snel de deur uit zien gaan. Ik heb lichte wimpers en voel me gewoon niet zo prettig bij mijn blotebillengezicht.
 • Vrouwenfilms. Als het op films aankomt, zul je mij meestal in de bioscoopzaal tegenkomen tussen alle andere vrouwen en een enkele verdwaalde man. Soof 2MannenhartenRokjesdag en ook de buitenlandse romantische komedies…ik heb er al heel wat van mijn lijstje met films kunnen afstrepen.
 • Voetbalvermijder. Als ik tv kijk, is er maar een soort programma waarmee je me echt niet blij maakt: voetbalverslagen. Ik moet toegeven dat ik de voetballende jongens er soms wel charmant vindt uitzien, maar daar blijft het dan ook bij.
 • Niet zeggen wat je denkt. Een typische vrouweneigenschap die mannen vaak irriteert, is dat vrouwen om dingen heen praten. Ook ik zeg niet altijd direct wat ik bedoel. Een voorbeeld: “Nee hoor, je hoeft geen cadeautje voor me te kopen met Sinterklaas.” Uiteraard was ik zwaar teleurgesteld toen er niets voor me in de zak van de Sint zat.
 • Vrouwenstudie en -hobby’s. Ik heb zowel een studie als hobby’s gekozen waar vooral vrouwen zich aan wagen. Tijdens de eerste drie jaar van mijn studie zat er maar liefst één hele jongen tussen alle vrouwen. Ook bloggen is grotendeels een vrouwenwereld en mannelijke scrapbookers ken ik eigenlijk bijna niet.
 • “Wacht heel even!” Mijn vader weet altijd hoe laat het is als we snel weg moeten met de auto. Net op dat moment ben ik mijn haarborstel kwijt, moet ik nog mijn tanden poetsen en kan ik ook mijn portemonnee nergens vinden. Je begrijpt dat “Wacht heel even!” dus ook bij mij niet altijd heel even duurt.
 • Atechnisch met computers. Als het op computers aankomt, ben ik blij dat ik een broertje hebt met een informatica-achtergrond. Als de computer niet doet wat ik wil, ontstaat er bij mij lichte paniek en ben ik helaas volledig afhankelijk van een handige man bij mij in de buurt.

typische eigenschappen vrouwen

Eigenschappen waarin ik me NIET herken

 • Geen tranendal. Ik huil bijna nooit bij films en tv-programma’s. Er is maar een film waarbij ik heb gehuild en dat is My Sister’s Keeper. Zelfs All You Need Is Love kom ik door zonder zakdoekjes en snottebellen.
 • Shoppen als een man. Laatst onthulde ik al dat mijn shopgedrag soms meer wegheeft van dat van een man. Als ik een doel voor ogen heb met shoppen, dan kan ik met gemak alle winkels op één na links laten liggen om daar in een mum van tijd dat ene item dat ik zocht te scoren.
 • Inparkeren. Ik vind een van de meest gemene clichés over vrouwen toch wel dat vrouwen niet goed zouden kunnen inparkeren. Aangezien wij voor de deur alleen plekken voor en achter elkaar hebben, moest ik wel leren inparkeren. Inmiddels gaat het me, naar eigen zeggen, toch beter af dan mannen weleens verwachten.
 • Geen beauty queenEr zijn nog steeds de nodige beautyproducten waarvan ik tot voor kort nooit had gehoord. Ook ben ik niet bepaald iemand die uren in de badkamer doorbrengt. Mijn beautyritueel duurt niet veel langer dan een paar minuten.

In welke van deze eigenschappen herken jij je wel of juist niet?

Volg:
Deel:

33 Reacties

 1. 12 januari 2017 / 08:27

  Dat blote billen gezicht herken ik! Ook op mijn blog haha, als ik mijn naakte gezicht moet laten zien doe ik toch altijd alvast mascara op… Binnenkort ga ik denk ik ik de eerste foto’s zonder mascara plaatsen, want het is gewoon belachelijk dat we ons daar druk om moeten maken. Ik snap je wel helemaal hoor!
  Susan blogde over…Meest gelezen artikelen van 2016

  • Romy
   Auteur
   12 januari 2017 / 22:20

   Zo herkenbaar inderdaad! Ik zou ook niet zo goed een foundation durven uittesten uit angst dat ik zonder make-up op internet sta ;) Maar je hebt helemaal gelijk: eigenlijk hoeven we ons daar echt niet druk over te maken en moet dat gewoon kunnen!

 2. Sylvia
  12 januari 2017 / 08:56

  Een geheime obsessie voor je moeders opvoedtijdschriften hilarisch? heerlijk eerlijk! Ik herken me ook in veel punten geen beautyqueen wel blotenbillen gezicht inmiddels na geboorte dochter janken bij elke zielige (vrouwen) film. Inparkeren heel goed al zeg ik hetzelf. Winkelen als een man check.. pff

  • Romy
   Auteur
   12 januari 2017 / 22:19

   Haha, wat leuk om te horen dat je veel van de punten herkent! En ja, dat van die opvoedtijdschriften was wel even een flinke bekentenis, haha ;)

 3. Charel
  12 januari 2017 / 08:42

  Oh ik wil ook gezelligheid in mijn huisje en geen strak kaal mannenhuis! Ik ben wel van de potjes theelichtjes en de wanddecoratie, heerlijk haha!
  Charel blogde over…Action blushes

 4. 12 januari 2017 / 09:46

  Leuk om te lezen hihi! Ik draag juist vaker broeken dan jurkjes, rokjes heb ik eigenlijk niet eens. Maar dat komt omdat ik het snel koud heb, want ik vind het wel heel leuk!

 5. 12 januari 2017 / 09:56

  Ik kan totaaaaaal niet achterwaarts parkeren. Haha. Heb ook sinds mijn rijexamen niet meer gedaan. Oeps :p en ik ben een echte huilebalk! Ik heb superveel jurkjes maar draag eigenlijk vooral broeken. Ik denk altijd dat ik me niet op m’n gemak voel in een jurk maar als ik er dan eentje aan heb vind ik het wel heel leuk! En als je op je bestemming wil geraken, moet je mij zeker niet laten navigeren. Mensenlief ik loop zelfs de verkeerde kant uit als we uit een winkel komen. Kan me heel slecht oriënteren. Gelukkig is mijn vriend daar dan wel weer heel erg goed in :D
  Echt een heel tof artikel!
  Irene blogde over…Uitdaging voor 2017 • 12 boeken uitlezen

  • Romy
   Auteur
   12 januari 2017 / 22:17

   Wat leuk om te horen dat je zoveel puntjes benoemt in je reactie. Ik vind het echt leuk om van anderen te horen wat ze wel en niet herkennen :) Ik herken me trouwens wel in jouw gebrek aan navigatietalent. De paar keer dat ik dacht ‘Mijn intuïtie zegt dat ik naar links moet’, bleek het altijd rechts te zijn. Misschien moet ik ook maar op zoek naar een vriend die daar een stuk beter in is dan ik, haha.

 6. 12 januari 2017 / 10:13

  Heerlijk, zo’n grappig artikel op de vroege ochtend. :D Volgens mij kom ik er nu achter dat ik beslist geen meisje-meisje ben. OK, inparkeren en kaartlezen zijn niet aan mij besteed. Maar zonder make-up de deur uit vind ik prima, en ik ben meestal stipt op tijd voor vertrek.

  Ik heb trouwens mazzel: mijn man is, net als ik, ook een voetbalvermijder. Daar ben ik zo blij mee!
  Josephine blogde over…In Memoriam: Alan Rickman

  • Romy
   Auteur
   12 januari 2017 / 22:15

   Oh echt, ideaal zo’n man! Helaas woon ik in een huis met drie mannen die werkelijk alles met sport graag volgen, haha. Grappig om te lezen dat je juist niet zoveel van de punten herkent én ideaal dat je vaak netjes op tijd bent :)

 7. Aneta
  12 januari 2017 / 09:13

  Hahaha geweldig! Tja, er zijn dingen waarin me zeker weten wel herken. Ik ben een echt jankerd, vreselijk vind ik dat. Maar goed, dat ik heel emotioneel ben aangelegd kan ik niks aan doen? Maar ik zorg er daarentegen wel voor dat ik altijd op tijd ben en altijd als eerste klaar sta. Voetbal? Neeeeee! Niks voor mij
  Aneta blogde over…30 blogpost ideeën (voor als je even inspiratieloos bent)

  • Romy
   Auteur
   12 januari 2017 / 22:18

   Precies! Daar kun je niets aan doen, toch? :) Wel ideaal dat je altijd netjes op tijd bent! Dat talent heb ik helaas nog niet, haha.

 8. Svenja
  12 januari 2017 / 10:47

  Geweldig artikel om te lezen. Ik ben zelf ook wel echt een meisje-meisje en herken mij praktisch in alle punten die jij noemt. Ik draag ook het liefst jurkjes, heb twee linkerhanden , houd van vrouwenfilms en ook een typische vrouwenstudie gedaan. Super fijn trouwens dat je bijna nooit huilt om films etc. ik heb daar wel last van en vind het soms best gênant!

  • Romy
   Auteur
   12 januari 2017 / 22:14

   Wat leuk om te horen dat je zoveel herkent en ook een typische vrouw bent! :) Haha, ik heb juist het tegenovergestelde met de huilfilms. Soms vind ik het een beetje gênant dat ik bij een film als The fault in our stars als een van de weinigen in de zaal niet zit te huilen ;)

 9. Ayla
  12 januari 2017 / 10:49

  Hahaha! Volgens mij ben ik eigenlijk een man als ik het zo allemaal lees! Wist je trouwens dat het wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen beter kunnen inparkeren dan mannen?!
  Ayla blogde over…Lievelingsblogs + spam je blog

  • Romy
   Auteur
   12 januari 2017 / 22:13

   Oh, echt waar? Eigenlijk zou elke man daar een publicatie over moeten lezen. Het zou zo fijn zijn als we dat vooroordeel eens de wereld uit zouden kunnen helpen ;)

 10. Lieke - Life as Lieke
  12 januari 2017 / 10:41

  Haha wat leuk om te lezen! Ik ben denk ik wel een typische vrouw…Haha, ik vind shoppen zoo leuk! Ik ben ook best wel een kluns met computers..En dat inparkeren moet ik nog gaan ontdekken ;)

 11. 12 januari 2017 / 11:52

  Ohhh ik ben dus echt een typische vrouw haha. Ik heb bijna altijd make-up op, moet altijd nog even naar de wc en vermijd voetbal. Gelukkig zeg ik wel altijd wat ik denk (oei) en ben ik opzich wel handig met computers. Ook draag ik bijna nooit jurkjes en rokjes want ik vind het vreselijk zitten, maar wel prachtig staan <3

  • Romy
   Auteur
   12 januari 2017 / 22:12

   Leuk om jouw punten te lezen en gelukkig ben ik niet de enige die voetbal vermijd ;) Als ik naar vriendinnen kijk, lijken steeds meer meiden daar toch interesse in te krijgen. Of zouden het dan toch door de knappe voetballers komen… ;)

 12. 12 januari 2017 / 12:42

  haha wat een mega leuk artikel om te lezen! ik ben ook goed in parkeren, ik heb daar geen moeite mee, verder eet ik meer dan de gemiddelde man maar ik jank wel heel snel bij zielige films zoals de titanic, the vampire diaries, safe haven etc. en natuurlijk de film hachi niet te vergeten haha! ik ben sinds 2016 pas weer rokjes en jurkjes gaan dragen, ik had er altijd echt een hekel aan.

  • Romy
   Auteur
   12 januari 2017 / 22:11

   Superleuk om te lezen wat je allemaal wel of juist niet herkent! De films die je noemt vind ik ook allemaal heerlijk, maar ik breng het er wel vaak zonder tranen vanaf, haha. Alhoewel het bij Safe Haven wel lastig was om mijn tranen niet te laten lopen ;)

 13. 12 januari 2017 / 13:54

  Haha wat een leuke post! Er zijn wel een aantal dingen die ik herken zoals ‘geen blote billen gezicht’ en wacht heel even…

 14. Sara
  12 januari 2017 / 15:27

  Haha wat een grappig en leuk artikel! Ik herken mezelf natuurlijk in veel dingen die je vertelt. Ik houd van romantische komedies, kan niet goed overweg met een kaart, heb voedings-en dieetkunde gestudeerd en daar zaten bijna alleen meisjes en het “wacht eens even moment” heeft thuis al voor veel ergernissen gezorgd! Daarentegen ben ik wel dol op voetbal (Hala Madrid!), ben ik heel goed met computers en bedradingen van noem maar op & draag ik amper rokjes en jurkjes (enkel in de zomer).

  • Romy
   Auteur
   12 januari 2017 / 22:04

   Zo leuk om te lezen waar je je wel en niet in herkent! En grappig dat je ook een opleiding met bijna alleen maar meisjes hebt gedaan. Ik ben wel een beetje jaloers op dat je goed bent met computers trouwens. Dat talent zou ik ook wel willen hebben ;)

 15. 12 januari 2017 / 22:01

  Haha, ik was tot mijn 25e een jongensmeisje en daarna werd ik een meisjes-meisje. Ik groeide op tussen de mannen, werkte tussen de mannen, mijn vriendengroepen bestonden uit mannen… ik vind mannen nog steeds ‘makkelijker’ dan vrouwen, maar qua dingen die je omschrijft ben ik inmiddels wel echt een meisje-meisje geworden ;-)

  • Romy
   Auteur
   13 januari 2017 / 00:58

   Wat grappig om te horen dat dat echt kan veranderen! Het lijkt me trouwens ook soms wel fijn om meer tussen de mannen te zijn. Mannen zijn soms toch iets makkelijker in de omgang en zijn minder snel een drama queen ;)

 16. 12 januari 2017 / 22:39

  Wat een leuke insteek voor een artikel. :) Ik heb ook echt het coördinatiegevoel van “een vrouw”. Ook ik draai de kaart om, loop de verkeerde kant uit en ik ken wegen pas weken later dan mijn vriend bijvoorbeeld. Shame on me.

  • Romy
   Auteur
   13 januari 2017 / 00:56

   Dankjewel! Grappig dat je dat punt ook herkent! Bij mij is het zo erg dat ik veel wegen na 5x nog steeds alleen met de TomTom weet te vinden. Misschien moet ik die toch maar eens thuis laten om zelf de weg te leren vinden ;)

 17. MamaIssues
  12 januari 2017 / 22:37

  OW jee!!
  Ook ik herken heel veel dingen!
  Ach ja ik ben vrouw en ben er trots op :p

 18. 14 januari 2017 / 12:22

  Wat een leuk concept voor een artikel! Ik ben echt zo geen meisje-meisje.. Helemaal niet erg!

 19. 15 januari 2017 / 21:15

  Haha, ik ben schuldig aan het omdraaien van de plattegrond. Anders kan ik de kaart echt niet gelezen krijgen. Tot grote frustratie van mijn vriend, maar ach…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge