25 simpele tips om afleiding te zoeken

Als je je rot voelt of ergens over piekert, is er vaak maar één advies: “Zoek afleiding”. Met iets anders bezig zijn helpt op zo’n moment om je gedachten te verzetten. Ook kan afleiding je op een vervelende dag net die voorzichtige glimlach op je gezicht bezorgen. Het woord ‘afleiding’ is alleen zo breed en abstract dat je er misschien net niets mee kunt. Ter inspiratie stelde ik daarom een lijstje samen met 25 simpele tips om afleiding te zoeken.

Als je je rot voelt of ergens over piekert, is er vaak maar één advies: "Zoek afleiding". Met iets anders bezig zijn helpt op zo'n moment om je gedachten te verzetten. Ook kan afleiding je op een vervelende dag net die voorzichtige glimlach op je gezicht bezorgen. Het woord 'afleiding' is alleen zo breed en abstract dat je er misschien net niets mee kunt. Ter inspiratie stelde ik daarom een lijstje samen met 25 simpele tips om afleiding te zoeken.

 1. Tijd voor Pinterest! Zoek op een trefwoord waar jij blij van wordt en ga door totdat je een hele berg inspiratie hebt opgedaan.
 2. Duik in de spelletjeskast en speel een spel dat je in je eentje kunt doen. Mijn favoriet is absoluut Yahtzee. Stop ook vooral niet voordat je je persoonlijk record hebt verbeterd.
 3. Haal al je dozen met spullen uit de kast, stort de inhoud op de vloer en deel alles opnieuw in.
 4. Slaap is belangrijk, juist als je je even niet zo goed voelt. Doe daarom eens een middagdutje of kruip iets eerder onder de dekens ‘s avonds.
 5. Duik in die mand met oude tijdschriften. De roddels van 2010? De zomermode uit 2005? Terugbladeren is in ieder geval een fijne manier om je gedachten te verzetten.
 6. Stel 10, 20 of misschien wel 50 lijstjes samen. Een bucket list, een happy list, een trotslijstje? Het is tijd om die notitieboekjes vol te schrijven!
 7. Sorteer al je boeken, dvd’s of cd’s van A tot Z. Of van Z tot A. Of eerst het een en dan het ander. Afleiding genoeg!
 8. Ga eropuit. Stap op de fiets of trek je comfortabele wandelsneakers aan en ga op pad in eigen stad of dorp.
 9. Schrijf een of meerdere gedichten. Iets vrolijks, iets grappigs, iets intrigerends. Iedereen kan dichten, ook jij!
 10. Pak er een stapel oude foto’s bij en geef die een mooi plekje in een scrapbook. Je bent creatiever dan je denkt!
 11. Neem een interview uit een tijdschrift en ga alle vragen zelf beantwoorden. Meteen een leuk onderwerp voor een blog misschien!
 12. Houd een opruimsessie in je contactenlijst. Al die duizenden vrienden op Facebook en die ellenlange contactenlijst zijn helemaal niet nodig. Haal de bezem eens door die club van vage kennissen en verre vrienden.
 13. Ook je fotomappen op de computer kunnen misschien wel wat orde gebruiken. Sorteer je foto’s opnieuw, delete de overbodige kiekjes en bekijk het opgeruimde resultaat.
 14. Gun jezelf een uitgebreid beautyritueel. Maskertje, scrub, bodylotion en make-up, alles erop en eraan.
 15. Beschrijf zo uitgebreid mogelijk hoe jouw ideale leven er over 10 jaar uit zou zien.
 16. Verdiep je in iets. Altijd al willen weten wat de populairste meisjesnaam is? Wie de langste nagels ter wereld heeft? Of hoe arganolie eigenlijk gemaakt wordt? Zoek het uit en stort je op een grote Google-zoektocht.
 17. Doordenkertje. Zet je hersenpan aan het werk met een (niet te makkelijke) sudoku of doordenker of kijk een lastige quiz terug.
 18. Altijd al die overvolle inbox willen opruimen? Nu is het moment!
 19. Een leuke film kun je niet vaak genoeg zien. Kijk Mamma Mia gerust nog een derde en vierde keer of houd een Harry Potter-marathon.
 20. Verzamel al die recepten van Pinterest en andere blogs die je al eens had willen maken. Stel daarna je mooiste receptenboek samen. Ga handletteren, maak tekeningen of prachtige collages. Genoeg voor uren afleiding!
 21. Juist nu is het moment om urenlang te praten met je beste vriendin, je oma of die vage kennis die je al een tijdje niet hebt gesproken.
 22. Probeer een nieuwe hobby uit. Soms is een flinke uitdaging de ideale afleiding. Waag je eens aan die ene hobby waar je dacht niets van te bakken.
 23. Tijd voor uitzoekwerk. Zoek je make-upspullen en kledingkast uit. Wat houd je, wat belandt in de prullenbak en wat geef je een tweede leven?
 24. Doe eens gek! Onderneem iets impulsiefs: een dagje treinen, een avondje uit met een vriendin of gewoon in je eentje de stad in. De beste afleiding creëer je zelf!
 25. Mijn favoriete tip bewaarde ik tot het laatst: houd een uitgebreid blogrondje. Niets fijner dan een kop thee, mijn laptopje en al die fijne, vrolijke, inspirerende of grappige blogs lezen!

Wat is jouw favoriete manier om afleiding te zoeken?

Volg:
Deel:

49 Reacties

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 08:07

   Je hebt helemaal gelijk! Er gaat niets boven lekker bingewatchen op de bank en een baaldagje is daar eigenlijk een perfect excuus voor :)

  • julie
   25 mei 2020 / 11:24

   super leuk lijstje ik ben nu op school maar ja….. ik ga lekker tekenen en dat soort stuff

 1. 3 april 2017 / 07:27

  Handig lijstje! Niet alleen voor afleiding maar ook gewon vermaak haha :)

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 08:08

   Haha klopt! Ik had eigenlijk ook ‘tips tegen verveling’ boven mijn artikel kunnen zetten ;)

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 08:08

   Dat is ook een goede tip inderdaad! Dat moet ik ook nog steeds eens uitproberen :)

 2. Aneta
  3 april 2017 / 07:19

  Wat een leuk lijstje. Een tijdschrift pakken en de interview vragen zelf beantwoorden had ik nooit overna gedacht. Super leuk idee. En die blogrondjes zijn ook mijn favoriet
  Aneta blogde over…What happened in….March

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 08:07

   Hihi, het kwam ook een beetje spontaan in me op. Misschien ga ik dat idee nog eens zelf gebruiken voor een blogpost :)

 3. Donna
  3 april 2017 / 08:20

  Wat een fijne tips! De laatste paar dagen kan ik wel wat afleiding gebruiken. Dankjewel!

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 17:58

   Graag gedaan! Wat mooi om te horen dat je iets met mijn tips kunt!

 4. Mariska
  3 april 2017 / 07:33

  Wat een leuk lijstje en veel ideeen. Ik wil dan vaak van alles oppakken en dan is mijn hoofd ineens leeg. Genoeg inspiratie dus!

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 17:59

   Dankjewel! Fysiek eropuit gaan is inderdaad ook voor mij de perfecte afleiding. Een strandwandeling vind ik heerlijk en in zo’n spannende film kun je ook zo erg opgaan dat je de vervelende dingen net even vergeet :)

 5. 3 april 2017 / 09:38

  Wat een super leuke tips heb je bedacht waar ik zelf niet zo bij stilsta. Vooral nummer 11 vind ik echt een hele leuke. Toevallig heb ik gisteren een maskertje gedaan en dat voelde zo fijn. Alleen dat op tijd naar bed moet ik mezelf echt aanleren haha. Alleen die bloginspiratie komt soms pas rond 10 uur ‘s avonds!

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 18:00

   Haha, hier nog iemand die niet zo goed is in op tijd naar bed gaan ;) Zeker met een blog is de avond niet altijd de beste tijd om te gaan slapen. Wat fijn dat je gisteren wel lekker hebt ontspannen met een maskertje! Zo heerlijk kan dat zijn!

 6. Sylvia
  3 april 2017 / 09:56

  Wat leuk ik ga hem even bewaren! Meestal zit ik voor afleiding op pinterest of ga even wandelen..

 7. Lisette
  3 april 2017 / 09:12

  Mijn manier om af te leiden uit jouw lijstje is er op uit gaan, lekker wandelen in de natuur en een heerlijk beautyritueel. Mooi lijstje weer!

 8. Bente
  3 april 2017 / 09:44

  Ik heb niet heel veel afleiding nodig, maar lekker een dagje bankhangen met Netflix vind ik op zijn tijd heerlijk én afleidend ;)

  Een rondje hardlopen werkt ook goed om mijn hoofd leeg te maken.

 9. 3 april 2017 / 11:03

  Help me onthouden dat ik deze lijst erbij pak als ik afleiding nodig heb, of me verveel. Wat en leuke tips! Vooral boeken uitzoeken vind ik leuk, of inderdaad oude tijdschriften doorbladeren. En vandaag eerst nog 307 vlinderfoto’s door..haha! :D
  Josephine blogde over…Victoriaans recept: Victoria Sandwiches

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 18:02

   Haha, die vlinderfoto’s uitzoeken is inderdaad ook een leuk klusje ter afleiding :) Ik hoop dat je ervan hebt genoten vandaag!

 10. 3 april 2017 / 11:04

  Wat een leuk lijstje! Hier zitten genoeg dingen tussen die ik er de volgende keer bij zal gaan pakken! Als ik mezelf even ergens van af wil leiden, ga ik vaak tekenen, schrijven of YouTube kijken.
  Danique blogde over…PositiviTijd | Week 13

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 18:02

   Wat leuk om te horen dat je iets met mijn ideeën kunt! YouTube kijken vind ik zelf ook heerlijk ter afleiding :)

 11. 3 april 2017 / 12:38

  Leuk lijstje met goede tips! Hier kan ik wel wat mee :) Wanneer ik afleiding nodig heb, ga ik inderdaad ook artikelen lezen of zelf iets schrijven, met mijn favoriete muziek in mijn oortjes. Niks fijners dan dat! :)

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 18:03

   Ja, heerlijk! En met een muziekje erbij is schrijven of lezen nog veel fijner :)

 12. Priscilla
  3 april 2017 / 13:07

  Ik heb momenteel veel afleiding nodig, anders blijf ik piekeren. Een deel van je tips pas ik al toe. Pinterest, Blogrondje, lijstjes maken (op m’n blog), films kijken, make-uppen… maar ik vind je Yathzee tip ook heel erg leuk. Die ga ik zeker onthouden.
  Priscilla blogde over…5 artikelen van andere bloggers die je niet mag missen

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 18:05

   Wat naar om te horen dat je zoveel aan het piekeren bent de laatste tijd. Ik hoop dat de afleiding je een beetje helpt. Yathzee is zeker een aanrader. Bijkomend voordeel is dat het heel verslavend is en je zo uren achter elkaar dat spel aan het spelen bent ;)

 13. 3 april 2017 / 14:27

  Haha ik moet dit eigenlijk echt niet lezen want ik ben véél te snel afgeleid!
  Bij mij helpt tekenen echt om mijn hoofd leeg te maken!

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 18:06

   Haha, dan kun je inderdaad maar beter niet te veel naar mijn lijstje kijken ;) Wat leuk dat je zoveel tekent trouwens! Ik zag laatst al op Twitter een paar prachtige tekeningen voorbijkomen.

 14. 3 april 2017 / 14:37

  Ik ben redelijk snel afgeleid, maar ik ga ook snel weer piekeren ^^; Die tip van de kledingkast uitzoeken is wel een goed idee, dat moet ik nodig eens doen!

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 18:08

   Oeh, dat is lastig! Veel succes in ieder geval met de grote kledingkastopruiming :) Mijn kast is er daardoor inmiddels een stuk netter door ;)

 15. 3 april 2017 / 14:51

  Ik kom pas voor het eerst op je blog, maar wat is die LEUK! Zo’n tof sfeertje en superknusse lay-out. Ik ga je volgen :-)! Dit lijstje is ook erg leuk, handige tips inderdaad. Ik hou echt enorm van Pinterest of een beetje tutten inderdaad. De mailbox geeft me juist veel stress haha, die laat ik liever links liggen. X

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 18:09

   Wauw, wat een mooie complimenten! Dankjewel voor je lieve reactie! Haha, je mail kun je dan inderdaad beter even laten zitten als je echt fijne afleiding zoekt.

 16. Yanine
  3 april 2017 / 14:21

  Hahah, hele leuke dingen, ik heb alleen juist minder afleiding nodig op het moment, wil ik op tijd afstuderen :p

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 18:06

   Haha, dan is afleiding inderdaad misschien juist niet zo tactisch ;) Succes met afstuderen!

 17. 3 april 2017 / 16:53

  Wat een mega fijn artikel, hier help je veel mensen mee, dat weet ik zeker! een fijne week verder

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 18:09

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik wens jou ook een heerlijke week toe!

 18. Lifeaholic.nl
  3 april 2017 / 17:00

  Hele handige tips! Ik ga meestal afleiding zoeken in de zin van ‘poetsen’ haha! Achja is het tenminste ook zinvol!

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 18:10

   Haha, klopt! Dat is afleiding én een nuttige bezigheid tegelijk!

 19. Charel
  3 april 2017 / 18:59

  Heerlijk! Ik vind het ook super fijn om te kleuren in een kleurboek zo ontspannend!
  Charel blogde over…Hoe ervaar ik PDS?

 20. 3 april 2017 / 20:17

  Ooh, dat interview met jezelf vind ik een leuk idee! En blogrondjes vind ik ook altijd heel leuk, iedereen schrijft zulke inspirerende artikelen ?

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 23:56

   Ja, echt hè? Er zijn zoveel leuke blogs en toffe artikelen te vinden in blogland :)

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 23:56

   Zo leuk om te horen! Ik ben benieuwd welke van de tips je gaat opvolgen als je binnenkort afleiding zoekt :) En Yahtzee is echt zo leuk inderdaad!

 21. 3 april 2017 / 21:46

  Ik houd ervan om leuke series (zoals Friends en SATC) steeds weer opnieuw te kijken. Helaas heb ik haast nooit tijd om lekker op de bank te ploffen voor afleiding maar schoonmaken en poetsen helpt ook goed gelukkig ;-)

  • Romy
   Auteur
   3 april 2017 / 23:59

   Ik kan me voorstellen dat dat er nogal eens bij inschiet met een drukke baan en een gezin. Haha, schoonmaken is dan een nuttig alternatief inderdaad ;)

 22. 3 april 2017 / 22:29

  Pinterest is zo’n goede afleiding. Lekker naar leuke dingen binnen een bepaald thema kijken. Ik vind huizen kijken op Funda ook zo ontzettend leuk. Heel erg fijn tijdverdrijf als ik afleiding zoek.

  • Romy
   Auteur
   4 april 2017 / 00:00

   Oh ja, Funda is inderdaad ook een goede afleiding! Droomhuizen bekijken of zoeken naar huizen in de buurt die te koop staan, kan ook heerlijk ontspannend werken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge