Een half jaar fulltime aan het werk | Hoe bevalt het?

Bijna een half jaar geleden stapte ik het bedrijfspand binnen. Met mijn nieuwe hakken aan en een tas bungelend aan mijn arm begon ik aan een nieuw avontuur. Mijn allereerste werkdag bij mijn allereerste grotemensenbaan was aangebroken. Een tikkeltje nerveus (kan ik dit allemaal wel?) begon ik aan deze spannende dag. Het was een dag van tientallen handjes schudden, honderden indrukken en een flinke dosis informatie die niet allemaal meteen bleef hangen. Inmiddels is het een half jaar geleden dat ik de eerste stappen in ons pand zette. Alweer een half jaar fulltime aan het werk, hoe bevalt dat?

ervaring fulltime werken starter

Het gevoel dat ik er al járen werk

De eerste twee maanden was mijn nieuwe baan toch vooral een kwestie van wennen. Ik moest nog ontdekken hoe het bedrijf in elkaar zat, waar ik welke informatie vandaan kon halen en wat het nodige kantoorjargon precies inhield. En dat werkrooster inclusief vroeg opstaan? Tja, dat was ook wel even wennen. Toch kan ik me na een half jaar bijna niet meer voorstellen dat ik 1,5 jaar geleden nog volop aan het studeren was. Ik zit helemaal in het werkritme, heb het goed naar mijn zin en heb soms het gevoel dat ik al twee jaar bij dit fijne bedrijf werk. Aan de andere kant leer ik nog steeds elke dag wel iets nieuws. En ook dat maakt het alleen maar leuk!

Als mensen-mens in een kantoortuin

Door mijn fulltime baan heb ik gemerkt dat een kantoorbaan me echt wel bevalt. Daar schreef ik zelfs een artikel over. Vergeleken met het thuiswerken vind ik het een verademing om nu fijne collega’s te hebben. Ik ben een kat-uit-de-boom-kijker, dus vaak duurt het wel even voordat ik uitgebreid ga kletsen. Toch merk ik na een half jaar dat ik steeds meer uit mijn schulp kruip. De gesprekken met collega’s tussendoor zijn me inmiddels heel wat waard. Soms zijn ze grappig of juist bijzonder. Of ik kan met een collega goed sparren om een lastige situatie op te lossen of om gewoon eens wat frisse ideeën op te doen. In die zin heb ik heel veel geleerd van de mensen met wie ik werk.

Werk vs. vrije tijd

Hoe zit het dan met die balans werk en vrije tijd? Heb ik nog wel tijd voor hobby’s? Die vraag krijg ik regelmatig, maar het valt me echt 100% mee. Nu is het zo dat ik vóór deze baan vanuit huis werkte op oproepbasis, soms tot de zaterdagavond en zondagochtend aan toe. Tja, dan voelt een 36-urige werkweek mét een vrij weekend als een verademing.  Natuurlijk is het wel een kwestie van prioriteiten stellen. Zo zit ik veel minder op social media en maak ik blogfoto’s bijna alleen nog maar in het weekend. Maar daar is meestal wel een mouw aan te passen. Wat ik me alleen nog soms afvraag: wat doe je met privéafspraken die alleen midden op een doordeweekse dag kunnen? Of met die Kruidvat-aanbieding die alleen op dinsdagmiddag geldig is? Tja, #firstworldproblems, waar gelukkig vaak wel wat op te vinden is.

Op de eerste plaats: werkplezier

Het moge duidelijk zijn dat ik erg blij ben met mijn baan. Binnenkort wil ik wat meer vertellen over wat mijn baan eigenlijk inhoudt, maar daarover dus later meer. Was jij benieuwd hoe het is om met zo’n eerste baan te beginnen? Dan hoop ik dat je heb kunnen geruststellen. Want zo’n eerste baan is echt een onwijs leuke nieuwe stap in je leven, mits je natuurlijk iets doet waar je echt plezier aan beleeft. Want hoe hip en trendy of juist ouderwets en stoffig het kantoor er dan ook uitziet en hoezeer je nieuwe werkritme ook wennen is, met een leuke baan en fijne collega’s is een werkdag al een feestje op zich.

If you have a job you love, you will never have to work a single day. En zo is het maar net!

Wat is of was jouw allereerste baan(tje)?

Volg:

54 Reacties

  1. 21 november 2017 / 06:47

    Geweldig om te lezen dat je het naar je zin hebt in je baan! Mijn allereerste baantje was als secretaresse op een advocatenkantoor, maar dat beviel helemaal niet. Nu werk ik als secretaresse in een ziekenhuis en heb ik het veel meer naar mijn zin. Werkplezier is echt heel belangrijk!
    Darina blogte over…Het Lucardi Sieraad Dat Mijn Outfit Compleet Maakt

    • 21 november 2017 / 07:13

      Wat goed om te horen dat je het nu veel meer naar je zin hebt op het werk! Het lijkt me ook wel mooi om in een ziekenhuis te werken. Ik denk dat dat toch iets meer dankbaar en dynamisch werk is dan op bijvoorbeeld een advocatenkantoor :)

  2. 21 november 2017 / 07:15

    Mijn eerste baantje was in de uitzendsector maar dat was echt mijn ding niet. Gelukkig belde na 2 maanden het bedrijf waar ik stage had gelopen dat ze mij een baan wilden aanbieden en dat was echt een hele leuke job.

    • 21 november 2017 / 19:38

      Wat onwijs leuk dat je met veel plezier bij je oude stage aan het werk kon ☺️

  3. 21 november 2017 / 07:40

    Een half jaar alweer! Fijn dat je het zo naar je zin hebt! Ik heb heel veel baantjes gehad, maar mijn echte eerste baan was destijds bij de gemeente Utrecht. Wat was dat een leuke baan. Op naar het tweede half jaar!
    Maaike blogte over…Wat zijn ‘cookies’ nou eigenlijk?

    • 21 november 2017 / 19:39

      Dat lijkt me inderdaad een erg leuke en uitdagende werkgever. Heel gaaf dat je daar je eerste werkervaring kon opdoen.

  4. 21 november 2017 / 07:45

    Ik maak mijn blogfoto’s ook altijd in het weekend, maar kruip regelmatig doordeweeks ‘s avonds na m’n werk achter de computer om wat blogartikelen te tikken of te reageren op mailtjes van bedrijven. I love it. <3

    Mijn allereerste echte baan was als designer/content schrijver en daar heb ik 5 jaar gewerkt. Nu werk ik fulltime dichter bij huis (ik was voor de liefde verhuisd), waardoor ik meer energie heb voor andere dingen (ik moest namelijk ontzettend lang treinen elke dag). Na twee maanden zeiden collega's al dat het was alsof ik er al jaren werkte.. en dat is ook wel fijn om te horen! Ik werk er nu inmiddels al een jaar. Time flies when you're having fun. ;)

    • 22 november 2017 / 00:58

      Doordeweeks bloggen doe ik inderdaad ook graag in de avonden na mijn werk. Altijd fijn! :)
      Je eerste baan klinkt trouwens heel erg leuk. Maar al helemaal fijn dat je nu dichter bij huis kunt werken in een fijne baan, waarin je het nog steeds zo naar je zin hebt :)

  5. 21 november 2017 / 08:20

    Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt daar! Het lijkt nog maar even geleden dat je daar bent aangenomen, de tijd gaat razend snel.
    Je ziet maar weer dat we toch sociale wezens zijn. Ik ben ook een kat uit de boom kijker, het heeft bij mij ook een maand geduurd. Maar daarna willen ze niet meer zonder je 😉
    Sabine blogte over…Mijn eerste grote mensen baan: is het zo suf als ik had verwacht?

    • 22 november 2017 / 00:59

      Ja, zeker weten! De tijd is echt voorbij gevlogen. Leuk om te horen dat jij ook eerst de kat uit de boom kijkt. Grappig hoe dat dan na een tijdje zo kan omslaan :)

  6. 21 november 2017 / 09:12

    Haha, mijn allereerste bijbaantje was in Plopsaland (keukenhulp, kassa en schoonmaken), wat was dat een onderbetaalde rotjob hahaha :D Nu werk ik alweer een jaar als communicatiemedewerker :-)
    Sam – singlereadytomingleblog blogte over…Wild December

    • 22 november 2017 / 01:00

      Haha, dat baantje bij Plopsaland klinkt inderdaad niet echt ideaal! Wat tof dat je ook als communicatiemedewerker werkt nu :)

  7. 21 november 2017 / 09:20

    Wat fijn dat het werken zo bevalt en dat je er al helemaal in zin. <3
    Ik moet bekennen dat ik ook wel heel erg zin hebt om te gaan werken! Lijkt mij ook wel weer heel erg fijn <3
    Liefs,
    Evelien

  8. 21 november 2017 / 09:25

    Nu ik stage loop (niet eens fulltime) merk ik hoe zwaar het is… ik vind het dus heel tof hoe jij je draai erin hebt gevonden en je lekker op je plek voelt. Ik ben voorlopig nog niet klaar, ik heb dit jaar wel examens, maar ik besluit om door te studeren :)
    Laura blogte over…Sfeervol je kamer inrichten zonder dat het teveel wordt

    • 22 november 2017 / 01:05

      Wat leuk dat je hierna gaat verder studeren! Ik heb zelf ook altijd met veel plezier gestudeerd, dus ik kan me goed voorstellen dat je nog even niet klaar wilt zijn met je studie :) En net als met stage went zo’n baan na een tijdje echt wel, ook qua ritme.

  9. 21 november 2017 / 09:33

    Hier kan ik me helemaal in vinden! Ik moest ook wennen aan mijn kantoorbaan toen ik van mijn sportschoolbaan afkwam, wat natuurlijk héél anders is. Nu kan ik echt niet meer zonder die vrije avonden en weekenden. Heerlijk!
    Simone blogte over…Fashion: Mijn favoriete sieraden

  10. 21 november 2017 / 11:25

    Leuk om te lezen! Het is inderdaad altijd zo dat je eerst moet wennen, maar wat fijn dat het nu goed voelt en je waardevolle gesprekken met collega’s kan hebben!
    Iris blogte over…Analoog: Groener Groningen event

  11. 21 november 2017 / 12:07

    Ik kan me nog helemaal niet voorstellen dat ik over anderhalf jaar ben afgestudeerd en fulltime ga werken, hahah! Dat lijkt me zo gek en zo volwassen. Fijn dat je je goed voelt op je werk!
    Mevrouw Marloes blogte over…Bezoekje aan de tandarts

    • 22 november 2017 / 01:06

      Haha, het is inderdaad even vreemd en echt heel erg wennen, maar het bevalt me ook erg goed :) Uiteindelijk rol je er min of meer vanzelf ook wel in.

  12. 21 november 2017 / 13:12

    Zo fijn dat je zo blij bent met je eerste baan! Ik denk dat velen van ons eerst niet op de goede plek belanden, mede omdat we niet zo goed weten wat we willen. Dus ben blij dat het voor jou zo goed uitpakt. En wat heerlijk dat je er gewoon naar uit kunt kijken om naar het werk te gaan. Zo moet het eigenlijk ook he ;-). En vind het zoooo knap dat je jouw onzekerheden daar al wegwerkt. Ik heb denk ik gedurende hele periode van mijn echte grotemensenbaan te onzeker geweest om ervan te genieten. Ik heb communicatie gestudeerd, maar werd bij mijn eerste serieuze werkgever aangenomen als tekstschrijver. Heb er ongeveer anderhalf jaar gewerkt, maar heb veel last gehad van mijn onzekerheden. En dat is jammer, want als ik die had kunnen loslaten had ik én een leukere tijd gehad én had ik mijn werk beter kunnen doen. Maar ja, beter laat dan nooit ;-)
    Johanne blogte over…3 stappen die ik neem om een ochtendmens te worden

    • 22 november 2017 / 01:08

      Dankjewel voor je onwijs lieve en fijne reactie! Wat rot om te horen dat je zo onzeker was over jezelf toen je net begon met werken. Het is ook niet niks, die overgang van studie naar werk. Ik merk zelf dat een fijne manager en collega’s al heel erg helpen om over je onzekerheid heen te komen. Dat is in ieder geval wat mij heel erg heeft geholpen! Maar inderdaad, beter laat dan nooit! Fijn dat je nu in ieder geval met iets minder onzekerheden aan het werk kunt gaan :)

  13. Kaylin
    21 november 2017 / 17:12

    Geweldig dat je je zo thuis voelt op je werk. Is echt zo belangrijk aangezien je wel vaak op je werk bent natuurlijk.
    Ik werk sinds juli 2016 als verpleegkundige bij mijn eerste werkgever en het bevalt me nog altijd goed. Vooral de balans tussen inspanning en ontspanning was wat zoeken.

    • 22 november 2017 / 01:10

      Wat fijn om te horen dat het je goed bevalt bij jouw eerste werkgever! Het is inderdaad even zoeken naar een mooie balans, maar des te fijner is het als je die na een tijdje steeds beter weet te vinden voor jezelf :)

  14. 21 november 2017 / 17:49

    Wat fijn dat jij een fijne en leuke baan hebt gevonden waar je elke dag nog veel leert en elke dag met plezier naartoe gaat. Ik kan daar wel jaloers om worden. De gedachte dat ik mijn werk nog lang moet doen, word ik eigenlijk niet zo vrolijk van. Daarom klopt die quote onderaan je blog dan ook precies! Ik hoop dat als ik voor mezelf ga beginnen, ik dat gevoel wat meer zal hebben :)

    • 22 november 2017 / 07:10

      Ik vind het zo rot dat je nu niet echt op je plek zit qua werk. Ik hoop echt dat je binnenkort met veel meer plezier aan de slag gaat als je voor jezelf begint. Het zou zo fijn zijn als je dan echt van je werk kunt genieten. ♥

  15. 21 november 2017 / 18:37

    Mijn eerste fulltime baan was als analist bij ABN Amro, op de afdeling Security & Intelligence Management (aka de afdeling tegen financiële criminaliteit). Helemaal wat anders dus dan wat ik nu doe (creative copywriter bij een mediabedrijf/reclamebureau)! Maar ik vond het toen wel erg leuk, vooral omdat ik in een team met leuke jonge collega’s terechtkwam waarmee het meteen klikte. En omdat het extreem goed verdiende, haha.
    Talitha blogte over…Brief aan mijn zestienjarige zelf: deel 2

    • 22 november 2017 / 07:13

      Je eerste baan klinkt echt heel gaaf, zeker als het in een leuk team is en het salaris ook niet verkeerd is ;) Maar de baan die je nu hebt, lijkt me ook erg leuk. Het moet heerlijk zijn om elke dag met tekstschrijven en creatieve concepten bezig te zijn :)

  16. 21 november 2017 / 18:39

    Fijn om te horen dat het goed gaat! Hopelijk kan ik op een dag ook zoiets schrijven en het absoluut menen natuurlijk :) Maar het is alleen maar top dat je je werk zo fijn vindt! Ik ben het helemaal eens met de quote op het einde, daarom ook dat ik zo graag illustrator wil worden!
    Nikita blogte over…Hoe ik sociale media minderde

    • 22 november 2017 / 07:14

      Dankjewel voor je fijne reactie! :) Ik hoop ook dat jij na je studie een geweldige baan zult vinden, waarin je het net zo naar je zin hebt.

  17. 21 november 2017 / 19:40

    Ik heb altijd in de zorgsector gewerkt. Mijn eerste baantje was in een rusthuis waar ik nog stage had gedaan. Ik was dan wel afgestudeerd als Logistiek Assistente, ik kreeg een vervanginscontract als verzorgende. De reden daarom was omdat ik toen ik er stage deed in de richting Verzorging zat. Ik moest tijdens mijn eerste job een zieke Verzorgende vervangen, dus op papier was ik dat ook. Ik heb dit heel graag gedaan, maar eens de collega terug was moest ik dus vertrekken. Helaas.. Ik denk er nog vaak aan terug, hoe leuk ik het daar had..
    Evelyne blogte over…Mijn leven zoals het is #55 | Rollercoaster

    • 22 november 2017 / 07:15

      Dat klinkt als een hele fijne eerste baan. Goed om te horen dat je het er zo naar je zin had en er nog steeds met plezier aan terugdenkt. Het is jammer dat het maar tijdelijk was, maar het is wel een ervaring die je nooit meer vergeet :)

  18. 21 november 2017 / 22:03

    Ik ben blij dat je het naar je zin hebt op je werk! Ik stress soms te veel over mijn toekomstige job terwijl ik op de schoolbanken zit. Ik heb wel net een studentenjob gevonden in de sector waar ik naartoe wil. Ik kan niet wachten om al werkend bij te leren!
    Cassandra blogte over…5 dromen voor de toekomst

    • 22 november 2017 / 07:16

      Die stress is echt nergens voor nodig. Ik heb me ook jarenlang druk gemaakt over het werkzame leven, maar het bevalt me juist hartstikke goed. Je rolt er toch min of meer vanzelf een beetje in na je studie en het is gelukkig niet een enorme overgang in één keer.
      Wat fijn om te horen dat je een passende studentenbaan hebt gevonden. Alvast heel veel plezier met die nieuwe baan :)

    • 22 november 2017 / 07:17

      Goed om te horen dat jij het ook zo naar je zin hebt op het werk! Dat is zo fijn en belangrijk :)

  19. 22 november 2017 / 10:11

    Super fijn dat je baan zo ontzettend goed bevalt! En dat je het gevoel hebt dat je helemaal op je plek zit :)

    Dat heb ik zelf ook, ik ben alweer ruim 4 jaar geleden begonnen aan mijn eerste groete mensen baan en zit hier helemaal op mijn plek! Dat half jaar is voor je het weet jaren ;)
    Bente blogte over…Wij krijgen een baby!!

    • 22 november 2017 / 23:14

      Haha, ik vermoed ook dat ik voor ik het weet alweer een paar jaar met veel plezier hier werk :) Wat fijn om te horen dat jij het ook nog steeds zo naar je zin hebt op je werk!

  20. 22 november 2017 / 11:38

    Wat fijn om te lezen dat je baan je zo goed bevalt! Het lijkt mij toch wel heel erg wennen. Zelf heb ik alleen fulltime stage gelopen maar dat was echt niet mijn ding haha. Ik vind het ook wel fijn om af en toe lekker alleen thuis te werken, ik weet niet of een fulltime kantoorbaan iets voor mij is! Werkplezier is inderdaad erg belangrijk. Een vriendin van mij had gesolliciteerd bij een kledingwinkel en ze vertelden haar dat er onderling niet echt een teamverband is, na het werk ga je gewoon gelijk naar huis. Nou, dan haak je toch gelijk af? :p Zo ongezellig! Ik wil heel graag een baan erbij, maar ik ben zo bang dat ik mijn huidige baan uiteindelijk toch opzeg (omdat het niet te combineren is) en het misschien niet naar mijn zin heb op mijn nieuwe werk. Hm. Het is best lastig een geschikte, tweede baan te vinden omdat ik eigenlijk 3-4 dagen beschikbaar ben…

    • 22 november 2017 / 23:23

      Hdet is inderdaad wel even wennen en ik kan me voorstellen dat niet iedereen een fulltime kantoorbaan ziet zitten. Maar een gezellig team en een fijne baan doet al veel goeds. Zo’n werkplek zonder teamverband klinkt inderdaad niet echt als een succes. Dat lijkt me ook heelmaal niets.
      Ik snap je dilemma wel met werk zoeken. Op zich is het juist in jouw vakgebied denk ik wel mogelijk om een baan voor minder uren of op freelancebasis te vinden. Voordat ik in deze baan begon, werkte ik ook op freelancebasis vanuit huis en kon ik zelf mijn uren bepalen. Ook heel fijn, in ieder geval for the time being toen! ;) Ik heb toen zelf onder andere een oud-docent gemaild en kon via haar nog een groot project doen. Ook op websites als Freelancer.nl kun je soms toffe opdrachten vinden voor minder dan een fulltime werkweek. Misschien heb je daar iets aan :)

  21. 22 november 2017 / 16:47

    Mijn allereerste baan was folders rondbrengen geloof ik, haha, leer je wel weer van :) Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om niet meer fulltime te werken, bevalt me beter en geeft me meer rust :)
    Mariska blogte over…Wat zou ik doen met een miljoen?

    • 22 november 2017 / 23:31

      Wat goed om te horen dat de stap naar minder werken je goed bevalt! Op mijn werk is 36 uur fulltime, dus dat betekent dat ik één dag per twee weken vrij ben. Dat vind ik ook altijd wel fijn :)

  22. yvonne
    22 november 2017 / 21:37

    Goed om te horen. Maar ik had eigenlijk ook niet anders verwacht ;-)

  23. 23 november 2017 / 04:38

    Wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt! Good on ya!

    Ik weet nog goed dat ik na het afstuderen ineens full time ging werken en dat was wel even wennen. In principe kostte school + werken me meer uur per week en full time werken was dus eigenlijk juist een verademing! Wel inderdaad wennen dat je niet meer doordeweeks dingen kunt plannen en doen, haha.
    Justine blogte over…My life in photos – november 2017 #3

    • 24 november 2017 / 06:46

      Precies! Als je gewend bent om ook ‘s avonds en in het weekend door te gaan, is een fulltime werkrooster zo erg nog niet ;) Het is qua tijden even wennen, maar bevalt me eigenlijk hartstikke goed.

  24. 26 november 2017 / 10:47

    Super fijn om te lezen dat het je zo bevalt! Ik hoef je niet te vertellen als vaste lezer dan ik ook erg blij ben met mijn baan ;-)
    Dat is toch wel echt super belangrijk vind ik zelf :-)

    Mijn eerste echte baantje? Een oppasbaantje en daarbij in loondienst begon ik dik 9 jaar geleden bij een kinderdagverblijf.

    • 27 november 2017 / 09:46

      Leuk om te horen wat jouw eerste baantje was! En zo fijn dat je echt op je plek zit bij je huidige werkgever. Plezier in je werk is inderdaad zó belangrijk :)

  25. Odetta
    3 december 2017 / 11:03

    Receptioniste-telefoniste. Net van mijn opleiding receptioniste Ik werd nauwelijks ingewerkt en was binnen mijn proeftijd eruit gewipt. Daarna veel uitzendwerk gedaan. Bij een productiebedrijf als administratief medewerkster gewerkt. Bij een aantal banken gewerkt. Vooral de baan als secretariaatsmedewerkster bij een bank vond ik helemaal geweldig. Nu alweer 14 jaar voor 4 dagen in de week weer werkzaam als receptioniste/telefoniste/administratief medewerkster bij een notariskantoor. De cirkel is weer rond.

    • 4 december 2017 / 07:02

      Leuk om te horen wat voor werk jij in de loop der jaren hebt gedaan en dat je binnen verschillende branches ervaring hebt. Inderdaad mooi hoe de cirkel zo uiteindelijk helemaal rond is :)

  26. 8 december 2017 / 09:12

    Wauw, leuk dat het je bevalt. Ik kan me het nog goed herinneren toen ik voor het eerst na mijn studeren aan de slag ging. Ik was er echt aan toe. Het was op een reclamebureau waar ik vier jaar met plezier gewerkt heb. Inmiddels werk ik alweer 13 jaar. De tijd gaat hard als je full time werkt.
    roelina blogte over…Zwarte Piet racisme? Ik vind van niet!

    • 8 december 2017 / 18:55

      Leuk om te horen wat jouw eerste baan was! Ik merk inderdaad ook dat de tijd voorbij lijkt te vliegen sinds ik mijn weken vooral op kantoor doorbreng ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge