Hotspot: Café Blond (Blond Amsterdam)

Via mijn blog heb ik een paar maanden geleden Lianne leren kennen. Ik mocht haar (geweldige!) manuscript redigeren en daarnaast besloten we een keer af te spreken. Dat klikte meteen, mede door onze voorliefde voor schrijven, Blond Amsterdam en alles wat roze is. Voor onze tweede theedate hadden we dan ook snel een locatie gekozen: Café Blond, het café van Blond Amsterdam aan de Ferdinand Bolstraat. Een paradijs voor twee Blond-liefhebbers als wij! In dit artikel geef ik je een kijkje in het café en in de winkel die bij Café Blond hoort.

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Café Blond Amsterdam

Het Blond Café

Het Blond Café valt vanaf de buitenkant niet direct op door felle kleuren of tekeningen. Vanbinnen is het café daarentegen rijkelijk versierd met Blond Amsterdam-bordjes en er pronken grote lichtgevende letters aan de muur. Het café is een beetje donker vanbinnen, omdat het ver naar achteren doorloopt, maar dat vond ik juist wel iets gezelligs hebben. De ene muur is bedekt met allerlei bordjes met vrolijke quotes en bekende Blond-tekeningen, terwijl de andere muur van bakstenen is gemaakt en is voorzien van de tekst Blond Amsterdam. Het is duidelijk niet te missen dat we hier in het paradijs voor iedere Blond-liefhebber zijn.

Blond Café Blond AmsterdamBlond Café Blond AmsterdamBlond Café Blond AmsterdamBlond Café Blond Amsterdam

De menukaart

Bij Café Blond kun je terecht voor allerlei soorten drankjes, maar ook voor broodjes, soepen, salades of een lekker ontbijt. Daarnaast biedt het café diverse soorten high teas aan, uiteraard geserveerd in servies van Blond Amsterdam. Wij bestelden eerst verse muntthee en later nam Lianne een mok warme chocolademelk (gemaakt van Tony Chocolonely-chocolade)  en ik een mok met rooibosthee. De broodjes hebben we met onze volle maag niet uitgeprobeerd. De prijzen voor drankjes vond ik wel meevallen. Voor een glas verse muntthee betaal je bijvoorbeeld €2,50. Ook het eten is niet echt duur. Een stuk appeltaart kost bijvoorbeeld €4,- en voor de broodjes betaal je ongeveer €8,-.

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Amsterdam shop

In Café Blond zit ook een Blond Amsterdam shop, oftewel een winkel vol met producten van Blond Amsterdam. Van theeservies tot voerbakjes voor katten en van sushiservies tot notitieboekjes, je vindt hier werkelijk alles van Blond Amsterdam. De prijzen zijn hetzelfde als die in andere winkels, dus je krijgt verder geen korting op de producten. Met pijn en moeite kon ik een paar leuke items weerstaan, met de gedachte in mijn achterhoofd dat ik bijna jarig ben. Wel fotografeerde ik er op los in de winkel. Zoveel items die ook weer op mijn wish list komen te staan voor mijn uitzet!

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Café Blond AmsterdamBlond Café Blond AmsterdamBlond Café Blond AmsterdamBlond Café Blond Amsterdam

Workshops

In Café Blond kun je trouwens ook terecht voor workshops. Je kunt daarbij onder het genot van een high tea of high wine je eigen Blond Amsterdam-servies schilderen. Hoe leuk is dat?! Zo’n workshop kost €50,- tot €60,-. Ik denk dat ik dat ik dit als nieuw onderdeel aan mijn bucket list ga toevoegen.

Openingstijden en bereikbaarheid

Café Blond is gevestigd op Ferdinand Bolstraat 44 in De Pijp in Amsterdam. Het is goed bereikbaar met de tram, maar je kunt er ook lopend naartoe vanaf het Museumplein. Café Blond is geopend van maandag t/m zondag. De openingstijden zijn te vinden op de website van Café Blond. Op de website vind je ook de menukaart en de kaart met drankjes.

Blond amsterdam gepersonaliseerd bord

Gepersonaliseerd bord Blond Amsterdam

Ten slotte heb ik nog een onwijs gaaf cadeau te laten zien. Lianne verraste mij als bedankje voor mijn redigeerwerk met een gepersonaliseerd bord van Blond Amsterdam. Wauw! Ik ben nog steeds van dit cadeau onder de indruk. Ze heeft het bord voor mij laten ontwerpen door Blond Amsterdam en gaf daarbij aan dat ik van katten, roze en schrijven/bloggen houd. Dit bordje gaat een heel speciaal plekje in mijn kamer krijgen. Dankjewel, lieve Lianne, ook voor de gezelligheid en voor het mooie boekje dat je voor me had gemaakt!

Had jij al eens van Café Blond gehoord?

Volg:
Deel:

31 Reacties

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2017 / 19:12

   Wat leuk dat jij ook zo’n Blond-fan bent. Het café is echt een aanrader om eens te bezoeken als je in Amsterdam bent :)

 1. Darina
  23 mei 2017 / 06:54

  Een prachtig cadeau! En ik kende deze hotspot nog niet. Als ik in Amsterdam ben ga ik zeker een kijkje nemen.
  Darina blogde over…Little Paris in Amsterdam

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2017 / 19:11

   Leuk om te horen! Het is zeker een aanrader om eens naartoe te gaan :)

 2. 23 mei 2017 / 08:17

  Dat bord!!! Wat een ongelofelijk leuk cadeau is dat, wauw. Sowieso, zo’n leuke hotspot, ik zou hier nooit meer weg willen. En veel te veel kopen ook, want BLOND is gewoon echt heel erg leuk. Malou x

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2017 / 19:13

   Haha, ja, het was lastig om me in te houden met shoppen tussen zoveel mooie Blond-spullen. En dat bordje is inderdaad zo’n leuk cadeau. Ik ben er nog steeds een beetje ondersteboven van :)

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2017 / 19:14

   Ja, zeker weten! Als je ooit eens in Amsterdam bent, is het café zeker een bezoekje waard :)

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2017 / 19:14

   Wat leuk om te horen dat je het bordje zo goed bij mij vindt passen :) Ik vond het ook zo’n mooi en speciaal cadeau.

 3. 23 mei 2017 / 10:26

  Oh dit lijkt me echt leuk om een keertje heen te gaan. Ik heb een hoop van Blond. Een gepersonaliseerde mok staat nog op mijn lijstje<3

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2017 / 19:15

   Wat leuk dat jij ook dol bent op Blond. En zo’n gepersonaliseerde mok is inderdaad ook echt heel tof!

 4. 23 mei 2017 / 11:24

  Oh dat bord is geweldig! Wat leuk dat je al die mooie foto’s hier laat zien. Ik zou er graag een keer naar toe willen.

 5. 23 mei 2017 / 11:42

  Oh jouw artikel is ook superleuk geworden! Inderdaad, die workshop servies schilderen heb ik ook op mijn bucketlist toegevoegd, lijkt me zo gaaf! Heel erg graag gedaan voor alles :) Ik ben blij dat je het mooi vind en het was zeker gezellig en voor herhaling vatbaar!

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2017 / 19:17

   Dankjewel! We moeten eigenlijk nog eens samen zo’n servies gaan beschilderen :) Lijkt me leuk! Het was in ieder geval zeker voor herhaling vatbaar!

  • 23 mei 2017 / 21:11

   Dat lijkt mij hartstikke leuk! Is wel in combinatie met high tea/high wine, en is voor minimaal 6 personen zag ik, maar misschien over een tijdje :)

   • Romy
    Auteur
    23 mei 2017 / 21:37

    Oh oeps, dat had ik niet gezien ;) Maar inderdaad, wie weet een keer :)

 6. 23 mei 2017 / 12:22

  Het ziet er daar zó leuk uit! Die menukaart op de muur is ook helemaal in Blond stijl (logisch haha), dat ziet er echt tof uit. Leuk om deze plek eens te onthouden! Ik vind dat bord die je hebt gekregen echt onwijs gaaf joh! Super lief ook dat je die kreeg als bedankje. Echt leuk dat hij gepersonaliseerd is. Ik wil een keer een gepersonaliseerde mok laten maken denk ik, hihi.
  Sandra blogde over…Filipijnen | Nacpan Beach & El Nido Bacuit Bay

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2017 / 19:18

   Ja, het is echt zo’n toffe plek om eens naartoe te gaan! Het is zo mooi allemaal van binnen. En dat bordje vond ik ook echt superlief, zeker omdat het zo’n persoonlijk cadeau is. Een gepersonaliseerde mok lijkt me ook wel echt heel gaaf!

 7. Kaylin
  23 mei 2017 / 12:28

  Ik vind het grappig dat dit in België amper bekend is maar zo’n servies heeft echt wel charme door die tekeningen. En wat heb je een mooi shirtje aan met die bloemen op die foto! :D

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2017 / 19:19

   Dankjewel :) Dat is ook echt mijn lievelingsjurkje. En wat grappig dat Blond Amsterdam eigenlijk niet zo bekend is in België. Ik vind hun servies altijd echt het einde :)

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2017 / 19:19

   Haha, zeker weten, als Blond-liefhebber kon ik het niet laten om hier eens naartoe te gaan :)

  • Romy
   Auteur
   24 mei 2017 / 17:41

   Precies! Het is echt een cadeau waar ik meteen vrolijk van werd :)

 8. 24 mei 2017 / 17:47

  Wat een toffe plek en wat een onwijs lief cadeautje! Mijn ouder is ook dol op Blond servies, dus onze kast staat ook al aardig vol haha :).
  Danique blogde over…PositiviTijd | Week 20

  • Romy
   Auteur
   24 mei 2017 / 19:01

   Haha, wat leuk zo’n kast vol met Blond-servies :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge