11 leuke dingen om te doen op een doordeweekse avond

Doordeweekse avonden, ik ben er dol op. Het heeft voor mij altijd iets magisch als ik aan het eind van de dag nog een paar uur kan indelen zoals ik wil. Oké, op een doordeweekse avond is het misschien niet zo handig om de disco of de kroeg in te duiken of om tot in de vroege uurtjes bij een vriendin op de bank te hangen. Gelukkig zijn er nog talloze andere leuke dingen om te doen op een doordeweekse avond (naast bloggen natuurlijk!). In dit artikel geef ik 11 ideeën waar ik zelf blij van word na een werkdag.

leuke dingen om te doen op een doordeweekse avond

 1. Helemaal zen. Met stip op nummer 1: doe na een drukke dag gewoon eens helemaal niets. Neem een uitgebreide douche, gebruik een masker en blijf heerlijk bankhangen onder het genot van een drankje en een goede serie. Niets meer aan doen! Zelf heb ik alvast twee nieuwe maskers van Kruidvat klaarliggen om mezelf zo’n verwenavond te geven. Ik ben benieuwd hoe zen ik daarna ben.
 2. Ga creatief aan de slag. Leuke dingen om te doen op een doordeweekse avond kunnen ook iets creatiefs zijn. Zelf ben ik gek op creatieve hobby’s als afsluiting van de dag. Pak je haakwerk erbij, begin met scrapbooken of ga aan de slag in je bullet journal. Allemaal fijne manieren van ontspanning, die je ook nog eens frisse inspiratie opleveren!
 3. Bankhangen voor twee. Kun je wel wat gezelligheid gebruiken? Nodig dan eens een vriendin, je date of een familielid uit om voor te koken. Of plan gewoon een avond theeleuten en bijkletsen samen in, met lekkere hapjes en een gezellig bordspel erbij. Je kunt het zo gek of juist simpel maken als je zelf wilt.
 4. Tv (terug)kijken. Ontspannen doe ik graag met een serie of tv-programma. Omdat het me niet vaak lukt om programma’s live te kijken, kijk ik bijna altijd mijn favoriete programma’s terug via Uitzending Gemist op TVblik. Woonprogramma’s, Nederlandse series, talentenjachten of de meest foute tv-shows – het kan allemaal! Een goed (en gratis) alternatief voor Netflix!
 5. Iets drinken in de stad. Een drankje doen betekent niet per se dat je rollend de kroeg uit komt na middernacht. Je kunt ook gewoon genieten van een kop muntthee met een vriendin en ervoor zorgen dat je op tijd weer in bed ligt. Is er niemand die met je mee kan gaan? Ga dan eens alleen. Je weet maar nooit welke geweldige geliefde, leuke vriend(in) of uit het oog verloren kennis je tegen het lijf loopt.
 6. Een cursus volgen. Of je nu iets creatiefs wilt doen of juist een sportieve of theoretische cursus wilt volgen, er is vast wel een cursus die jou aanspreekt. Cursussen zijn een leuke manier om nieuwe contacten op te doen en tegelijk iets nieuws te leren. Zelf denk ik bijvoorbeeld nog met plezier terug aan mijn fotografiecursus, die me niet meer dan € 80 kostte en veel plezier heeft gebracht.
 7. Verstand op nul. Als ik zin heb om na mijn werk lekker rustig aan te doen, dan doe ik graag klusjes waar ik mijn verstand niet bij nodig heb. Dat is bijvoorbeeld foto’s bewerken, een kast opnieuw inrichten of eindelijk het fotoalbum van mijn vakantie samenstellen. Twee vliegen in één klap: je kunt ontspannen, maar bent nog productief bezig ook.
 8. Bioscoop, theater of musical. Wist je dat je soms veel geld kunt besparen door niet in het weekend, maar doordeweeks een musical, theatervoorstelling of film te bezoeken? Je hebt dan de hele dag iets leuks om naar uit te zien én kunt tegen een lager tarief genieten van doordeweeks entertainment.
 9. Sporten. Misschien zit je er na een lange dag niet direct op te wachten om je sportschoenen uit de kast te trekken. Toch kan een rondje hardlopen of een bezoek aan de sportschool je zeker goed doen. Neem daarna een warme douche en je zult vast slapen als een roosje.
 10. Uitgebreide telefoongesprekken. Mocht je nog ruim in je belminuten zitten, bel dan eens een lieve vriendin of je oma, moeder of broer of zus op die je al een tijdje niet hebt gesproken. Neem uitgebreid de tijd voor een gezellig telefoongesprek. Voor je het weet is de avond alweer om en heb je met iemand bijgepraat zonder de deur uit en het koude in te hoeven.
 11. Lezen. Vergeet tot slot ook je volle boekenkast of tijdschriftenhouder niet! Er staat vast nog leesvoer tussen waar je al een tijdje aan wilt beginnen. Eindelijk eens dat fijne boek of leuke tijdschrift lezen, behoort ook zeker tot de leuke dingen om te doen op een doordeweekse avond. Nestel je onder een dekentje en laat je ogen over de pagina’s gaan om vervolgens lekker op tijd je bed in te duiken. Klaar voor een fijne nacht!

Wat vind jij leuke dingen om te doen op een doordeweekse avond?

De maskertjes van Kruidvat heb ik ontvangen om te testen.

Volg:
Deel:

48 Reacties

 1. Darina
  27 november 2017 / 06:26

  Tijdens doordeweekse avonden lees ik veel of kijk series. Mijn blogartikelen staan voor de hele week al ingepland :) Heerlijk om een paar uur goed te ontspannen.
  Darina blogde over…15 Parijse Geluksmomentjes

 2. 27 november 2017 / 06:41

  Ik doe in een week meestal een aantal dezelfde dingen. Ik probeer 1x per week pilates te doen, ik eet regelmatig samen met vriendinnen, een avond lezen en netflixen staat ook regelmatig op de planning. Af en toe schrijf ik een nieuwe blog. Ik kan wel slecht plannen, soms heb ik een of twee weken iedere avond iets te doen en dan een hele week niets, haha.
  Shirley blogde over…Hoe reizen soms het slechtste in mij naar boven haalt

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 09:55

   Dat laatste herken ik wel inderdaad. Ik heb ook de ene week heel veel leuke dingen buiten de deur en de andere week heb ik allemaal avondjes thuis. Ach ja, een beetje afwisseling is zo erg nog niet ;) Leuk om te horen wat jij graag doet op een doordeweekse avond!

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 09:55

   Mooi dat je bewust tijd vrijmaakt om doordeweeks ‘s avonds thuis te zijn. Soms kan het je inderdaad echt goed doen om even rustig thuis te zitten in plaats van elke avond op stap te gaan.

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 09:56

   Dat maakt toch niet uit. Zeker met een nieuwe baan heb je je slaap waarschijnlijk hard nodig :)

 3. 27 november 2017 / 07:58

  Wat een leuke lijst, maar vooral: wat actief! Ik ben meer van een goed boek of een film, en af en toe een lezing of sociale afspraak. Ik ben ‘s avonds meestal juist niet in de stemming om naar buiten te gaan. In de zomer is dat (gelukkig) wel een beetje anders. :-)
  Josephine blogde over…Blognieuws: Nieuwsbrief en gratis kalender 2018

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 09:57

   Haha, ik ben inderdaad wel vaak van het actief bezig zijn ‘s avonds ;) Jouw avonden klinken ook heerlijk. En in de zomer vind ik de deur uit gaan ‘s avonds ook extra fijn. Daar kan ik nu al naar uitzien.

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 09:58

   Haha, ik ben inderdaad wel graag lekker bezig :) Zo’n rustige avond klinkt ook heerlijk trouwens! Avondwandelingen vind ik ook vaak heel fijn.

 4. Amy
  27 november 2017 / 09:35

  Wat een fijne tips, ik houd ervan om nog lekker veel te doen na mijn werkdagen. Over het algemeen zitten mijn weken daarom vrij vol. Is het niet met Zweedse les, dan wel omdat ik lekker voor een work-out de sportschool induik of ga zingen op de muziekschool. En soms.. komt het voor dat ik inderdaad een avond op de bank crash om lekker te netflixen. Soms ook heel fijn!
  Amy blogde over…Een nieuwe inrichting | Stap voor stap een nieuwe woonkamer

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 09:59

   Heel herkenbaar wat je zegt! Ik vind het ook heerlijk om na een werkdag nog lekker druk in de weer te zijn, of dat nu voor sociale activiteiten is of gewoon om bijvoorbeeld aan mijn blog te werken. Wat tof trouwens dat je Zweedse les volgt in de avonduren!

 5. yvonne
  27 november 2017 / 09:42

  Hele leuke tips. Ik kan echt uitkijken naar een nieuw boek. Zo fijn om daar de hele avond in te kunnen lezen!

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 23:36

   Helemaal mee eens! Ik vind zo’n uitje ook een heerlijke ‘weekbreker’ :)

 6. 27 november 2017 / 11:37

  Op doordeweekse avonden doe ik het liefst zo min mogelijk, haha. Ik gebruik die avonden meestal om mijn Pinterest te updaten, te bloggen, lezen en Netflixen! Ik ben heel goed in niks doen, maar vind een beetje nuttig bezig zijn (voor mezelf dan) ook heerlijk. Net als jij!
  Johanne blogde over…Vijf dingen die ik op mijn 31ste niet heb

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 23:37

   Haha, ik snap wat je bedoelt inderdaad ;) Juist heel goed dat je jezelf na een drukke werkdag de rust en tijd gunt om even te ontspannen :) Ik kan me voorstellen dat dat ook heerlijk is.

 7. 27 november 2017 / 11:56

  Alles op nummer 9 na vind ik inderdaad heerlijk om te doen. Maar met mijn telefoonangst zie ik het niet zitten om een vrijwillig aan de telefoon te hangen hahah. Voor mij is het eerder een straf, ondanks het feit dat het gewoon met een vriendin is. Dit is geen plezier, dan ga ik liever inderdaad lekker de stad in voor een bakje koffie.
  Rebecca blogde over…Treets Traditions Pure serenity

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 23:38

   Ik kan me voorstellen dat telefoneren dan inderdaad niet je favoriete manier is om de avond door te brengen, haha. Ik ben zelf overigens ook geen held aan de telefoon, maar met vriendinnen bellen vind ik gelukkig wél fijn :)

 8. 27 november 2017 / 12:17

  Ik ga ook echt minstens elke week nog iets drinken na het werk! Vooral leuk in de zomer om in de rosé te vliegen op een terras, haha, maar ook in de winter spreek ik vaak af met vriendinnen om gezellig iets te gaan drinken :-) Heb je altijd wat om naar uit te kijken vind ik!
  Sam – singlereadytomingleblog blogde over…Hoe hoe hoe: cheesy alert

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 23:39

   Precies! Zo’n avond met leuke plannen kan een heerlijk vooruitzicht zijn op een doordeweekse dag :) Leuk om te horen dat jij ook graag met anderen op stap gaat op een doordeweekse dag!

 9. 27 november 2017 / 12:58

  Met stip op 1: bankhangen :D Hahaha! Maar ik zie die bank maar van dichtbij rond een uur of 10 ofzo (na al het opruimwerk enzo met 3 kinderen in huis). Na een kwartier lig ik al kwijlend te slapen. Werkt wel heel ontspannend ;)
  Anneke blogde over…We survived the week(end)! – photo diary #64

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 23:42

   Haha, ik kan me zo voorstellen dat een druk gezinsleven er best wel inhakt en dat je dan snel naar dromenland bent vertrokken ;) Na zo’n drukke dag ligt de bank waarschijnlijk extra lekker :)

 10. 27 november 2017 / 13:17

  Wat een fijne tips allemaal! Ik heb toevallig gisteren nog een masker gebruikt, ik vind dat altijd zo fijn! En een avondje bankhangen kan ook heerlijk zijn.

 11. 27 november 2017 / 15:51

  Heerlijke tips geef je.

  Mijn avonden zijn vaak kort omdat na het werk tijd is voor (koken) eten, afruimen, huiswerk/chill tijd met kinderen, kinderen wassen, kinderen op bed leggen en de was doen en dit alles vreet tijd ;-) Als er tijd over is blog ik graag of zit lekker met mijn man samen. Ik kan trouwens goed genieten van een drankje buiten de deur maar dit hoeft van mij echt niet elke week.
  Nesrin blogde over…Mijn ervaring met stoppen met de pil 1 jaar later

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 23:44

   Wauw, dat klinkt inderdaad als een drukke planning na werktijd! Respect voor hoe je dat allemaal na je werk nog weet te combineren! Voor mij hoeft er op uit gaan ‘s avonds overigens ook niet per se elke week, maar op z’n tijd vind ik het wel heel fijn. Verder vind ik het vaak leuker om bijvoorbeeld bij een vriendin thuis gezellig bij te kletsen met een kop thee.

 12. 27 november 2017 / 16:10

  Ik zit meestal voor de televisie (soms met de computer op schoot), of toch zeker in de winter. Ik probeer ook wel 2 keer per week te gaan sporten. En lezen doe ik altijd even voor ik ga slapen.
  Lies blogde over…Lieze checkt in #65

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 23:44

   Oh wauw, ik ben heel nieuwsgierig naar het wandkleed! Heerlijk om zo’n groot DIY-project te hebben om je in de avonden op te storten :)

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 23:45

   Dat te laat naar bed gaan herken ik wel een beetje. Als ik iets heel leuk vind om te doen, vergeet ik de tijd nog weleens. Op zich een goed teken! ;)

 13. 27 november 2017 / 19:39

  Meestal heb ik geen zin om iets te doen ‘s avonds na het werk, maar misschien moet ik dat maar een keer gaan doen. Waarschijnlijk zal het wel ontspannen met een voetenbadje worden aangezien ik de hele dag heen en weer vlieg op m’n werk, haha!
  Dinja blogde over…Favorites #8

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 23:47

   Zo’n voetenbadje is inderdaad geen overbodige luxe na een dag op en neer rennen op het werk. Heerlijk om daar de dag mee af te sluiten!

 14. Nikita
  27 november 2017 / 19:46

  Fijn artikel! De doordeweekse avonden zijn altijd snel en druk, omdat ze al zo kort zijn. En eigenlijk zou dat niet mogen, want ik heb al een hele dag hard gewerkt op school en ik zou dan eigenlijk moeten ontspannen. Maar dat lukt niet altijd even goed. Ik probeer in de avond ook nog wel te lezen trouwens, soms lukt dat en soms niet. En toen je schreef over dat bellen moest ik denken aan mijn nichtje en ik. Wij bellen in de vakantie of weekends soms uren aan een stuk door en kletsen we door en door. We zitten in dezelfde school (zij twee jaar lager) en we hebben zowel dit jaar als de afgelopen twee jaar leerkrachten gehad die we beide hadden en het is leuk om die herkenbaarheid te delen of net te roddelen over leerkrachten die we niet zo leuk vinden. Ik ben geen roddelaar, maar soms moet je je frustratie toch wel eens kwijt. En normaal doen we dat enkel op vrije dagen, maar het gebeurt steeds vaker dat we dat bijvoorbeeld op een dinsdagavond doen :) En dat is heel fijn dan.
  Nikita blogde over…En toen viel hij kapot…

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 23:49

   Je hebt helemaal gelijk. Eigenlijk heb je alle recht op wat rust en ontspanning na een drukke dag op school. Het is alleen maar fijn om dan een beetje bij te komen :)
   Wat leuk om te horen dat het met je nichtje zo goed klikt en dat jullie urenlange gesprekken kunnen voeren. Het is zo bijzonder als je iemand hebt met wie het zo goed klikt dat je eigenlijk nooit uitgepraat bent :)

 15. Charel
  27 november 2017 / 20:38

  Ik probeer nu veel te sporten als ik thuis ben en tijd heb! Ook het huishouden kan wel zo af en toe een boost gebruiken.
  Charel blogde over…Nieuw horloge | Instagram

 16. 27 november 2017 / 20:57

  Puntje 1 doe ik bijna wekelijks op zaterdag. Doordeweeks zit ik nu het liefst voor tv met mijn laptop op de schoot. Just sit back and relax! Vroeger, voor ik full-time werkte ging ik wel regelmatig ergens naartoe ‘s avonds. Bij een vriend/in glaasje drinken, in de zomer op een terrasje vertoeven, een optreden meepikken in de zomer, .. Dat lukt me nu niet meer, ik heb de tijd teveel in de gaten en kan niet meer genieten. Ik zit voortdurend met het idee in mijn hoofd, ik moet morgen werken en ik moet op tijd in bed.
  Evelyne blogde over…Mijn 365daysofphotography-project | week#46

  • Romy
   Auteur
   27 november 2017 / 23:51

   Goed om te horen dat je inmiddels goed kunt onspannen na een werkdag. Wel jammer dat je nu niet echt meer kunt genieten van leuke dingen ondernemen op een doordeweekse avond na het werk. Hopelijk kun je het idee van werk na verloop van tijd iets meer loslaten. Het zou zo leuk zijn als je juist na een iets minder fijne werkdag iets leuks hebt om ‘s avonds naar uit te zien :)

 17. 28 november 2017 / 00:04

  Ik zit vooral eigenlijk het liefst te niksen op de bank als ik thuiskom van mijn werk of colleges. Wel vind ik het dan nog leuk om met mijn vriend uiteten te gaan of met vriendinnen wat te gaan drinken. Ook heb ik voor in december twee (!!!!) musicals gepland staan. Daar heb ik ook heel veel zin in ?
  Mevrouw Marloes blogde over…De boekendoos – verwerking van je gelezen boek

  • Romy
   Auteur
   28 november 2017 / 22:30

   Oh wat een heerlijk vooruitzicht, die twee musicals! Ik kan me voorstellen dat je daar graag een iets minder rustige avond voor over hebt na het werk of na colleges :)

 18. 28 november 2017 / 00:20

  Ja, eigenlijk zou ik weer eens moeten gaan lezen in de avond :-) Wat ik heel fijn vind is om lekker ouderwets tv te kijken met een warm dekentje en de kaarsen aan :-)

 19. 28 november 2017 / 13:22

  Haha, ik moet zo lachen om nummer 9, met je belminuten. Wij hebben – heel ouderwets – nog gewoon een vaste lijn waar je onbeperkt mee kan bellen voor een vaste prijs ;-)

  Nummer 10 hou ik ook van, heb alleen ontdekt dat ik dat beter kan doen in het begin van de avond, dan net voor het slapen gaan, want dan vallen m’n ogen snel dicht…
  Lilian blogde over…Over de passie voor haken (van andere mensen)

  • Romy
   Auteur
   28 november 2017 / 22:39

   Haha, ideaal die vaste lijn! Wij hebben hier thuis trouwens ook nog een vaste telefoon staan. Stiekem gebruik ik die altijd (met toestemming! ;)) voor mijn gesprekken, omdat ik met mijn mobiel prepaid bel voor 25 cent per minuut ;)

 20. 31 januari 2018 / 17:25

  Ik ben het met je eens dat die doordeweekse avonden soms een heel fijn soort magie hebben! Ik vind het altijd lekker om te bepalen wat ik ‘s avonds eens zal gaan doen: de ene keer breng ik wat uurtjes bloggend of schrijvend door, de andere keer is het een combinatie van schrijven en daarna lekker televisie kijken of besluit ik een avondje te gaan lezen.
  Vivian blogde over…Happymaking 101 | 10 positieve interventies voor meer geluksmomenten

  • Romy
   Auteur
   31 januari 2018 / 19:31

   Jouw doordeweekse avonden klinken ook heerlijk! Zo fijn om na een drukke dag lekker zelf te bepalen hoe je je avond besteedt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge