Vaker Vrolijkheid #3: leuke post, bananendoos en ‘Lekker slapen’?

15 dec 2016 | Persoonlijk | 18 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Vaker Vrolijkheid. Elke vijftiende dag van de maand deel ik een dosis Vaker Vrolijkheid op mijn blog, oftewel dingen die de afgelopen 30 dagen een glimlach op mijn gezicht toverden. Deze maand werd ik onder andere vrolijk van twee onverwachte kerstpakketjes, de eerste sneeuwklokjes en leuke post. Maar ook vond ik Beertje in een bananendoos en voelde Paco zich bijzonder aangetrokken tot een doosje ‘Lekker slapen’-thee. Benieuwd wat nog meer mijn lichtpuntjes waren? Lees dan snel verder.

Vaker Vrolijkheid 3

 • Onverwachte kerstpakketjes. Ik werd dit jaar zowaar verrast door meerdere kerstpakketjes. Ten eerste kreeg ik een heel leuk kerstpakket van Erica binnen met kerstlampjes, dennenappels en heerlijke dierproefvrije producten. Wat een verwennerij! Ten tweede mocht ik voor mijn nakijkwerk voor de VU een kerstcadeau uitzoeken. Herinner je je nog het boek Nooit meer druk dat ik zo graag wilde? Precies dat boek mocht ik voor mijn VU-kerstpakket gratis ophalen. Daarbij kreeg ik ook nog eens van Monique twee onwijs leuke handgemaakte boekenleggers. Die maken het lezen nóg leuker!
 • Spontane cadeautjes. Maar dat was nog niet alle leuke post! Ik werd namelijk verrast door mijn lieve vriendin Linda met de Happiness Planner van HEMA, waarover ik deze week een review schreef. Spontane post mét een persoonlijk briefje… Linda weet wel hoe ze mij blij moet maken! Ook kreeg ik een leuk setje met 3 mini shower foams cadeau voor een SWAP. Wat ruikt die Elder Flower geur heerlijk! Ik ben fan.
 • Eerste sneeuwklokjes. Een beetje vroeg is het wel, maar ik spotte vorige week al de eerste sneeuwklokjes bij ons in de tuin. Inmiddels zijn mijn macrolens en ik goede vriendjes geworden, dus ook deze mooie lentebloemen mochten niet aan mijn lens ontsnappen. Hoezeer ik de winter ook ben gaan waarderen, ik kan ook echt blij worden van de eerste tekenen van de lente.
 • Sinterklaas vieren. Het voordeel van twee families is dat wij Sinterklaas elk jaar nog twee keer vieren. En gezellig dat dat is! Eerst speelden we een dobbelspel met mijn vaders familie. Op 4 december deden we het nog eens goed over en vierde ik met mijn moeders familie pakjesavond. Dit jaar werd ik extra ontroerd door een mooi Sinterklaas-gedicht. Geen “Sint zat te denken…”, maar een boodschap vanuit het hart van mijn vader Sinterklaas. Heel bijzonder!
 • Paco en ‘Lekker slapen’-thee. Voor een artikel wilde ik foto’s maken met een doosje ‘Lekker slapen’-thee. Zelf vind ik deze thee niet bepaald smakelijk en hij ruikt heel sterk naar valeriaan en kamille. Maar zodra het doosje in de beurt van Paco’s neus kwam, schrok hij wakker in plaats van lekker te blijven slapen. Hij werd als een magneet naar het doosje toegetrokken en likte het nog net niet af. Dus hoezo lekker slapen? Snel wakker worden, zal je bedoelen!
 • Afspreken met vriendinnen. De afgelopen weken heb ik een paar keer gezellig afgesproken met vriendinnen en ik kan daar heel erg van genieten. Of het nu een middagje shoppen is of gewoon bijkletsen onder het genot van een kop thee, tijd met vriendinnen is zoiets magisch.
 • Winterkiekjes maken. Begin december kon ik mijn geluk niet op toen ik uit het raam keek. Alle bloemen, lampionnetjes, besjes en bladeren waren voorzien van een dun laagje ijs. Daar had ik al zo lang naar uitgekeken en dit moest en zou ik op de foto zetten. Ik kan keer op keer dolenthousiast worden als ik dat soort mooie foto-onderwerpen tegenkom. Mijn foto’s zag je trouwens al in mijn photo diary terug.
 • Voldoening halen uit werk. Op dit moment heb ik meerdere freelance klusjes en ik moet zeggen dat het me echt goed doet om zo lekker bezig te zijn met werken. Ik haal er elke keer weer voldoening uit als ik een scriptie heb nagekeken of een positieve reactie krijg van de begeleidster bij mijn onderzoeksproject. Ondertussen gaat het solliciteren ook gewoon door, maar ook zonder kantoorbaan hoef ik me niet te vervelen en dat voelt fijn.
 • Een bestemming vinden voor mijn kaarten. Van kerstkaarten heb ik er nooit genoeg, maar van alle andere soorten kaarten heb ik inmiddels flinke voorraden liggen. Daarom huurde ik een kraam bij Jouw Marktkraam en daar verkocht ik zowaar een aantal van mijn kaartjes. Ook neemt mijn vader vandaag een voorraadje mee naar een veiling voor een goed doel. Ik kan er echt blij van worden als mijn kaarten een goede bestemming krijgen.
 • Onverwachte boodschap op een bananendoos. Katten en dozen zijn altijd een match made in heaven. Onze Beertje was dan ook niet weg te slaan bij de grote bananendoos van Chiquita en maakte er haar plekje van. Nadat ik deze foto van haar maakte, ontdekte ik opeens een mooie note to self op de bananendoos: “Just smile”. Een leuke onverwachte boodschap op een druilerige dag!

Wat waren jouw lichtpuntjes van de afgelopen tijd?

 

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

18 Reacties

 1. Sjoukje - meergeldminderstress

  Wat leuk die cadeautjes! Nooit meer te druk heb ik ook, geweldig boek! En die Happiness planner wik ik ook graag, maar onze Hema heeft hem niet. Toch maar eens online kijken.
  Fijne rubriek is dit!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment :) Je maakt me nog nieuwsgierig naar het boek! Hopelijk kun je snel alsnog een exemplaar van de Happiness Planner bemachtigen!

   Antwoord
 2. Irene

  Wat een vrolijkheid. Zit naar die marktkraam te kijken! Superhandig! Wat voor kraam hebber gehuurd en voor hoelang?

  Antwoord
  • Romy

   Ik heb één week de bovenste helft van een kraam gehuurd. Echt een aanrader. Het kostte me voor één week €15,-.

   Antwoord
 3. Ilse van Kreanimo

  Van jouw marktkraam had ik nog nooit gehoord.
  Wat leuk!

  Een eerste sneeuwvlok? Die heb ik hier precies nog niet gespot.

  Poezen en dozen zijn altijd geweldig!

  Antwoord
 4. Charel

  Heerlijk om jouw vrolijkheid te lezen Romy! Ik word hier helemaal blij van! Ik kijk nu vooral heel erg uit naar kerst en hoop dat volgend jaar net zo goed als dit jaar mag zijn!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat mijn artikel jou ook blij maakt :) Kerst is inderdaad ook echt iets om naar uit te zien en ik hoop ook dat jij een heerlijk 2017 tegemoet gaat!

   Antwoord
 5. Sofie

  Haha, katten en de dingen waar ze in kruipen: geweldig!

  Antwoord
 6. Lieke - Life As Lieke

  Wat een leuke, vrolijke dingen weer! Heerlijk hè om met vriendinnen af te spreken! En ik wil dat laagje ijs op de blaadjes ook nog een keer vastleggen :) Van mij hoeft het nog geen lente te worden hoor haha. Alles op z`n tijd, dus nu lekker genieten van de winter ;)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, precies! Het mag van mij overigens nog wel een keer flink vriezen of sneeuwen. Ook dat levert zulke mooie plaatjes op ;)

   Antwoord
 7. Iris

  Wat een leuke dingen en cadeautjes! En wat fijn dat je kaartjes een goede bestemming krijgen. Ik ben wel heel erg benieuwd!

  Antwoord
 8. Denise

  Het is altijd leuk om cadeautjes te mogen ontvangen, heerlijk. En ik moest wel heel erg lachen om je ‘lekker slapen’-thee verhaal.

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel :)

   Antwoord
 9. Lifeaholic.nl

  Wat een leuke momentjes! Haha katten en dozen is idd een echte match made in heaven! Hier steken ze hun hoofdje nog net niet in een wc rolletje Haha ?

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ja geweldig hè? Ik vind het soms echt hilarisch om te zien dat de katten zowat elke doos hier inpikken.

   Antwoord
 10. Merel

  Wat een fijn lijstje!! Super leuk om hier af en toe even bij stil te staan, ik probeer dit ook altijd even te doen. Ik kan er altijd echt van genieten als ik spontaan een lief berichtje van iemand krijg of als ik iemand anders met iets kleins heel blij kan maken. Het zijn de kleine dingetjes in het leven ;-) Liefs, Merel

  Antwoord
  • Romy

   Precies, it’s the little things that matter most :) Ik merk dat het mij ook echt helpt om bij dit soort blije momenten stil te staan.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs