1 jaar samen

*1 jaar samen*

 • 25 augustus 2020
 • 33 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Ik zie ons nog zo zitten. Vandaag precies één jaar geleden. We waren net naar The Lion King geweest en namen in de auto afscheid van elkaar. Tenminste, dat dacht ik. Er viel een korte stilte en toen kwam dé vraag: “Wil je mijn vriendinnetje zijn?”. Nou, daar hoefde ik geen seconde over na te denken. En nog steeds niet! Zo zijn we alweer één jaar verder. Een jaar vol liefdevolle herinneringen, mooie belevenissen, fijne momenten en ook vele lachbuien en een traan op z’n tijd. Maar vooral een jaar met heel veel liefde.

Van Parship naar Starbucks

Na meer dan vier jaar single zijn en de nodige onsuccesvolle dates had ik er een hard hoofd in. Zou dé leuke jongen wel bestaan? Toch besloot ik het nog één keer te proberen. En wat ben ik nog altijd blij dat ik toen, op die bewuste avond, mijn profiel op Parship zette en een paar dagen daarna jouw berichtje beantwoordde. Een paar weken later zaten we samen bij Starbucks. Of all places. Het was snikheet en ik leste mijn dorst met een enorm glas water gevuld met een hele lading ijsklontjes. Jij zat in een groen shirt met een stapje tegenover me. We vertelden elkaar over van alles. Het voelde nog ietwat ongemakkelijk, maar tegelijkertijd voor mij ook heel vertrouwd. Je was anders dan anderen. Liever, leuker, slimmer.

Support en lachbuien

Dat vertrouwde gevoel is het afgelopen jaar alleen maar groter geworden. Ook deels door alles wat we al hebben meegemaakt samen. Zo steunde je me énorm toen ik voor de keuze stond of ik me fulltime op mijn bedrijf wilde richten. Ik had nooit durven hopen dat iemand me zo in die spannende keuze zou supporten en nog zekerder wist dat ik dit móest doen dan ikzelf. Verder kijk ik met een glimlach terug op al die fijne momenten samen. We lachten honderden keren om grappige tv-programma’s, om Pippa’s gekke blikken, om mijn knullige acties en (sorry!) om onze wederzijdse slechte grappen.

De dingen die ik van jou leerde

Als aardig zelfstandige single had ik niet verwacht juist van een relatie zó veel te leren. Jij hebt me heel veel rust gebracht. Van elk weekend van hot naar her racen naar wat vaker gewoon zitten en genieten. Je leerde me hoe leuk koken kan zijn (en hoe ik de lekkerste groentelasagne kan maken). Je liet me zien dat ik mezelf mag zijn en dat ik ook best een keer mag huilen of me rot mag voelen om (vrijwel) niks.

Andersom liet ik jou (nog voor corona) Amsterdam zien en sleurde ik je mee naar de Tulpendag waar we zonder tulpenbosje vandaan kwamen. We ontdekten samen dat vega-saté verdomd lekker is, dat ik mijn prei ietsje langer moet laten garen en dat tv-kijken en bankhangen op z’n tijd echt niet erg is.

1 jaar samen

Tientallen wokschotels en een e-choppertour

Door corona houd je jouw privé-tour door de Keukenhof nog even tegoed en moeten we ook ons tripje naar de Londen Eye bewaren voor later. Toch hebben we samen heel wat mooie dingen gezien en beleefd. Samen raceten we op een e-chopper door Venlo. We maakten eindeloos veel boswandelingen, ontdekten de duinen, maakten vele saampies (die van jou meestal beter gelukt dan de mijne!) doorstaan.

Natuurlijk waren er ook slingerende handdoeken, files die ons in de weg zaten, vermoeiende vrijdagavonden waarop we allebei om 11 uur op punt van in slaap vallen stonden, en mislukte vega-uitprobeersels. Maar ook die had ik met niemand liever willen meemaken dan met jou.

Een jaar en vele herinneringen verder

Het was een bijzonder jaar. Een jaar waarin we samen heftige dingen hebben meegemaakt en waarin we door corona opeens nog meer op elkaar aangewezen werden dan eerst. Maar wat hebben we ook veel mooie dingen beleefd. Hoe kan het dat dat moment in die auto alweer 365 dagen geleden is? Time flies when you’re having fun.

En hoe leuk is het om onszelf nu vereeuwigd te hebben in deze tekening van Tee-Jays – mijn cadeautje voor jou vandaag. Uiteraard ook met de liefste groetjes van Pippa!

We gaan er wat moois van maken vandaag. En natuurlijk van dit tweede jaar. Op naar een jaar vol liefde, mooie herinneringen, nóg meer thuiswerksessies aan de eettafel en ongetwijfeld ook nog veel meer wokschotels – mét (dankzij jouw goede kooklessen) voortaan wél gegaarde prei. Ik hou van jou!

Heb jij een partner en hoe lang zijn jullie al samen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 25 augustus 2020 op 7:03 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd en wat ontzettend mooi geschreven. En een prachtige tekening!

 2. dorien 25 augustus 2020 op 8:08 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd saampjes.
  Maak er wederom een mooi jaar van.

  Wij..al 26 jaar saampjes en heel gelukkig.

  • Dorine 26 augustus 2020 op 7:45 pm - Beantwoord

   Gefeliciteerd! Geweldig lief berichtje voor je vriend

 3. Literasa 25 augustus 2020 op 8:12 am - Beantwoord

  Mooie tekst en tekeningen! Nog veel geluk samen 🙂 Ondertussen ben ik al bijna 12 jaar samen (waarvan 4 jaar getrouwd) in met mijn. De tijd vliegt!

  • Literasa 26 augustus 2020 op 8:27 pm - Beantwoord

   Sorry, die laatste zin klopte niet! Getrouwd met mijn man/vriend dus.

 4. Lianne 25 augustus 2020 op 8:13 am - Beantwoord

  Wat een lieve blog! Van harte gefeliciteerd met jullie 1-jarig samenzijn! Op naar nog veel meer mooie jaren met z’n tweeën. Superleuk, dat getekende portretje! Ik ben al 8,5 jaar samen met Stefan, maar helaas ging hij meteen een maand nadat we samen waren een langgeplande uitwisseling doen in Australië, voor 5 maanden. Helaas hebben we het eerste jaar dus niet veel kunnen doen samen, maar dat hebben we later gelukkig allemaal goed kunnen maken!

 5. Shirley 25 augustus 2020 op 8:25 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met jullie jubileum. Op naar heel veel volgende jaren! Wat een leuke tekening. Samen in de coronaquarantaine belanden, lijkt me best intens in het eerste jaar. Maar tegelijkertijd levert het wel veel tijd samen op. Noodgedwongen op een iets andere manier, maar dat je dat samen aankunt en leuk houdt, is toch heel erg mooi <3

 6. Nanda 25 augustus 2020 op 8:34 am - Beantwoord

  Proficiat. Het zijn mooie woorden. Ook herkenbaar.
  Veel geluk voor de toekomst. Ik ken mijn partner 40 jaar. 15 aug J. l. Waarvan 34 jaar getrouwd.

 7. Linda 25 augustus 2020 op 8:45 am - Beantwoord

  Oh wow, deze tekening van jullie, zo onwijs leuk en waardevol! Ik heb Thomas zo’n twee kersten geleden ook zo’n portret van onze ‘familie’ gegeven en het is echt een leuk cadeau. Daarnaast van harte gefeliciteerd met jullie jubileum. Zo mooi om te lezen dat jullie elkaar zo aanvoelen. Op naar nog veel mooie jaren en fantastische uitstapjes voor jullie!

 8. Johanna 25 augustus 2020 op 8:50 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd, geniet er van. Mooi en lief blog. En dat getekende portrait met Pippa is werkelijk super mooi. Nu ik ben 30 jaar samen en dat was niet altijd even eenvoudig, maar dat is denk ik normaal Dus vooral genieten!

 9. Naomi 25 augustus 2020 op 9:22 am - Beantwoord

  Zo’n lieve blog! Van harte gefeliciteerd.

 10. Geke 25 augustus 2020 op 9:57 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met jullie jubileum! Dat er nog veel gelukkige jaren samen mogen volgen 🙂
  Zo leuk, dat portretje!

  In december zijn wij al 20 jaar samen… wat vliegt de tijd!

 11. bychristiana 25 augustus 2020 op 10:01 am - Beantwoord

  Wat lief, met kippenvel gelezen. Een lieve partner vinden is echt niet zo vanzelfsprekend, dat is echt iets om te koesteren. Andre en ik zijn ook al weer 12 jaar samen en deze maand alweer twee jaar getrouwd. En nog net zo blij met elkaar als toen, zelfs nog blijer denk ik haha;-) Met Sketch zijn we helemaal compleet! Wat een super mooie tekening ook. ZO leuk dat Pippa er ook opstaat, die hoort er gewoon ook echt bij.

 12. Josephine 25 augustus 2020 op 10:16 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd Romy, ontzettend leuk! Ik ben blij dat jullie in elkaar een maatje gevonden hebben. 🙂

 13. Lilian 25 augustus 2020 op 10:17 am - Beantwoord

  Wat leuk en wat lief geschreven! Gefeliciteerd!

  Wij zijn al 15 jaar samen en nog steeds slechte grappen haha 😉 Het leren koken heeft hij inmiddels opgegeven …

 14. Audrey 25 augustus 2020 op 10:26 am - Beantwoord

  Aaaah, zo lief dit! Die tekening is ook echt superleuk.

  Mijn vriend en ik vieren volgende week ons 3-jarig jubileum. We tellen vanaf onze eerste date omdat het moment van DE vraag er eigenlijk niet is geweest en het achteraf (ook door de chaotische periode in mijn leven toen) wel echt het begin van onze relatie was.

 15. Anouk 25 augustus 2020 op 11:01 am - Beantwoord

  Een jaar alweer wat gaat het snel, en wat lief dat hij je echt heeft gevraagd. Mijn man en ik zijn nu 3 jaar (en een paar maand) samen. Wij waren eerst vrienden, toen we wat kregen ging dat heel soepel en iedereen zag het eigenlijk wel aankomen dus zo’n mooi vraag moment hebben wij nooit gehad 🙂

 16. Neverdullmoments 25 augustus 2020 op 11:13 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd!! Wat een lieve blog:) Wij zijn nu bijna 12 jaar samen, waarvan 6 maanden getrouwd!

 17. Daenelia 25 augustus 2020 op 11:27 am - Beantwoord

  Wat gaat een jaar snel he? Weet je wat ook snel gaat? 15 jaar, 20 jaar … En het voelt nog als gisteren, dat we elkaar voor het eerst zagen. Dus of we hebben last van vroege dementie (we zijn elke ochtend verrast dat we samen wakker worden …) of we zijn gewoon gelukkig met elkaar. Ook als het het eerste is, dan ga ik voor de tweede optie.
  Hou het vast, vecht er voor, kies er elke dag weer opnieuw voor om samen de tijd door te komen. Maar neem het elke dag ook niet zomaar ‘for granted’. Het blijft bijzonder. Op naar nog meer mooie dagen en jaren.

 18. Meaghan 25 augustus 2020 op 11:28 am - Beantwoord

  Awww wat een super lief artikel! Wat fijn dat jullie alweer één jaar samen zijn en dat het nog steeds zo ontzettend goed voelt. Dat is erg bijzonder, zeker omdat het lang niet altijd iedereen lukt om een relatie leuk en liefdevol te houden. Wat een prachtig cadeautje heb je ook voor Bart uitgekozen, heel mooi die tekening van jullie samen! Mijn vriend Luuk en ik gaan alweer richting de zes jaar samen in november en nog steeds zijn wel verliefd en gek op elkaar! <3

 19. Simone 25 augustus 2020 op 11:33 am - Beantwoord

  Wat een mooi en lief stukje! Gefeliciteerd met jullie mooie eerste jubileum <3 Mijn man en ik zijn zaterdag precies 7 jaar (holy…) samen en 2 jaar getrouwd. Yes, we zijn getrouwd op de datum van onze relatie.

 20. Irene 25 augustus 2020 op 11:45 am - Beantwoord

  Wat mooi om te lezen Romy, zo’n lieve blog. Gefeliciteerd met jullie jaar vol liefde. Ik hoop dat er nog veel bij mogen komen! 🙂 Mijn vriend / verloofde en ik zijn tien jaar samen. Hij heeft het nooit gevraagd en ik ook niet. We zoenden en elkaar en toen gingen we er gewoon allebei van uit dat we samen waren, haha 😀 (gelukkig dachten we er allebei hetzelfde over, dat zou nog ongemakkelijke situaties opgeleverd kunnen hebben anders!)

  Die tekening is echt super mooi trouwens. Dat wil ik ook ooit nog in m’n huis, zo’n mooi portretje van ons twee. Leuk cadeautje ^^

 21. Roos 25 augustus 2020 op 2:52 pm - Beantwoord

  Ah lieve blog.
  Ik weet niet eens hoelang ik precies samen ben met mijn vriend, richting de vijf jaar denk ik? We hebben in ieder geval een prachtige zoon nu en nog helemaal gek op elkaar!

 22. N8W8 25 augustus 2020 op 3:23 pm - Beantwoord

  Wat enorm bijzonder: een liefdesbrief op een blog!!!!!!
  Van harte gefeliciteerd allebei en op naar de volgende 49 jaar!
  Heel veel geluk en geniet van elk momentje!
  *
  Een kleine 2 jaar geleden is mijn man overleden, we waren 40 jaar getrouwd!

 23. Suzanne 25 augustus 2020 op 5:09 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd en wat mooi om dit te lezen!

 24. Maaike 25 augustus 2020 op 11:41 pm - Beantwoord

  Aww zo leuk! Gefeliciteerd! 😀

 25. Els 26 augustus 2020 op 5:02 pm - Beantwoord

  Wow, al een jaar, wat gaat de tijd snel. Van harte gefeliciteerd! Mooi en lief artikel om te lezen.

 26. Noor 26 augustus 2020 op 7:53 pm - Beantwoord

  Schattig haha, ik krijg er een beetje ”toen ik 16 was” vibes van 🙂

  In het artikel staan overigens allemaal hashtags met eronder ineens ‘doorstaan’. Ik denk dat er iets mis is gelopen met de tekst.

  • Romy 30 augustus 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Oh jee, daar is inderdaad iets misgegaan toen ik op mijn telefoon wat probeerde aan te passen. oeps! Dank je voor de tip 🙂

 27. Saskia 27 augustus 2020 op 8:58 pm - Beantwoord

  1 jaar alweer, wauw. Wat gaat de tijd hard he. Gefeliciteerd. Dat jullie nog maar lang en gelukkig van elkaar mogen genieten <3
  Met mijn M. was ik afgelopen Juli alweer 13 jaar samen.

  Het artikel is alleen een beetje gek. Wat Noor hierboven zegt zie ik ook namelijk

  • Romy 30 augustus 2020 op 11:39 pm - Beantwoord

   Zo mooi dat jullie alweer 13 jaar samen zijn! Echt een lange tijd al! <3
   En dank je voor de tip! Ik had tussendoor iets aan het bericht aangepast, maar had daarbij blijkbaar per ongeluk een Instagram-post in het blogartikel geplakt. Oeps! Heb het meteen even aangepast 😉

 28. Giovanna Jansen 28 augustus 2020 op 9:07 pm - Beantwoord

  Wat een mooie, lieve blog! Gefeliciteerd! Nog heeeeel veel gelukkig en mooie jaren samen!

 29. Ilona 6 september 2020 op 5:07 pm - Beantwoord

  GEFELICITEERD! En wat een ontzettend leuke tekening van jullie met Pippa. Op naar de volgende jaren. Wij zijn al 35 jaar samen en sinds 2004 getrouwd.

Recente blogs

13 dingen die veranderd zijn sinds ik samenwoon

29 september 2021|Persoonlijk|

Bijna 2,5 jaar heb ik in mijn eentje gewoond in mijn eerste eigen appartement. Een bijzondere ervaring waar ik onwijs veel van heb geleerd! Ik leerde erdoor op eigen benen staan, op mijn intuïtie vertrouwen, mijn eigen gezelschap waarderen, een kat opvoeden, en gaan zien wat ik nodig heb als ik een keer verdrietig, boos of juist stuiterend enthousiast ben. Dit jaar kwam daar verandering in en trok Bart bij mij in. Oók een bijzondere en geweldig leuke ervaring! Eentje die het nodige veranderde, veelal op een positieve manier. Deze 13 dingen bijvoorbeeld!

7 ingrediënten voor een goede start van de week

20 februari 2017|Positiviteit|

Maandag betekent het begin van een nieuwe week. Het is een frisse start, een schone lei of hoe je het ook wilt noemen. Toch zou ik liegen als ik zou zeggen dat ik elke maandag stralend en met het goede been mijn bed uit stap. Maandag betekent immers ook weer wakker worden door de wekker, je haasten voor de bus en werk dat op je wacht. Hoe kun je toch zorgen voor een goede start van de week? Dit zijn 7 ingrediënten om de week meteen goed mee van start te gaan.

Keuzes maken | FOBO (Fear of Better Options) + 5 tips

14 augustus 2020|Persoonlijke groei|

Hoe kun je ooit een knoop doorhakken over jouw toekomstige woning als Funda vol staat met huizen? En hoe kun je jouw grote liefde vinden als op je lijst met potentiële matches wel 98 knappe mannen naar je glimlachen? Keuzes maken is tegenwoordig haast een taak voor gevorderden. Er zijn bijna altijd wel tig andere opties. Hoe weet je dan zeker dat jij daar de beste optie voor jou uit weet te kiezen? Ik - ook geen enthousiaste keuzemaker - deel mijn gedachten en geef 5 tips om je keuzestress wat in te dammen.