1 3 4

10 cadeaus voor Valentijnsdag om zelf te maken

 • 9 februari 2017
 • 29 Reacties
Categorieën: DIY

Commercieel of niet, ik vind Valentijnsdag gewoon héél erg leuk. Want hoe leuk is het om je dierbaren eens echt te laten weten wat ze voor je betekenen?! Hoewel ik groot voorstander ben van elke dag je liefde delen, vind ik het leuk om er op Valentijnsdag extra werk van te maken. Ook zonder vriend zijn er namelijk genoeg mensen die ik graag met iets verras. Nu is een cadeautje kopen hartstikke leuk. Maar waarom zou je niet zelf een valentijnscadeau in elkaar knutselen? Ik geef je 10 knutseltips voor simpele valentijnscadeaus die ook jij zelf kunt maken.

zelfgemaakte cadeaus valentijnsdag kaart valentijnskaart

Cadeaus voor Valentijnsdag

 1. Maak zelf een kaartje. Tegenwoordig kun je allerlei mooie kaarten kopen, maar zelf blijf ik het toch het leukste vinden om zelf een valentijnskaart te maken. Zo maakte ik onlangs de kaart hierboven. Het leuke is dat je het zo moeilijk of zo makkelijk kunt maken als je zelf wilt. Ook hoeven de materialen helemaal niet duur te zijn. Op mijn blog vind je een aantal DIY-ideetjes voor kaarten waarvoor ik met budgetspullen van Action aan de slag ging.
 2. Geef een doosje vol complimentjes. Iedereen kan complimentjes wel waarderen en goed gebruiken op zijn tijd. Laat jouw dierbare weten dat je om hem of haar geeft door op kleine briefjes complimentjes te schrijven. Zoek een mooi doosje uit en doe op die manier alle complimentjes tegelijk cadeau.
 3. Schrijf een lief gedicht. Het is misschien een beetje cliché, maar een gedichtje blijft toch erg leuk. Je hoeft ook echt geen dichttalent te zijn om een paar lieve regels voor iemand op papier te zetten. Zo liet ik eerder een paar van mijn mini-gedichtjes lezen op mijn blog. Wil je nog iets specialers maken van de gedichten? Ga dan eens aan de slag met handlettering.
 4. Maak confetti. Het geeft misschien wat troep, maar een beetje confettiregen is wel de ideale manier om iemand in het zonnetje te zetten. Maak zelf eens met roze en rood papier wat leuke confetti en verras iemand van wie je houdt. Die stofzuiger komt later wel…
 5. Stel een foto-album samen. Je hebt vast wel een paar mappen vol foto’s van jezelf met de persoon die zoveel voor je betekent. Is het niet leuk om eens al die foto’s bij elkaar te zoeken en er een foto-album mee samen te stellen. Dit kun je doen via bijvoorbeeld Albelli of Pixum, maar je kunt de foto’s ook zelf inplakken in een mooi album of een scrapbook maken. Zo maakte ik ooit onderstaande scrapbookpagina voor mijn moeder.zelfgemaakte cadeaus valentijnsdag scrapbook
 6. Hang de keukenprinses uit. Liefde gaat door de maag, dus met een uurtje bakken maak je jouw Valentijn vast blij. Haal die leuke hartvormpjes weer eens uit de kast en maak een knalroze hartvormige pudding of gelukskoekjes in liefdesthema. Met een beetje mazzel mag je ook gezellig een hapje mee-eten van je eigen baksels, bijvoorbeeld tijdens een romantische picknick.
 7. Maak een fotocollage. Nog een leuk foto-idee is om een collage te maken met foto’s van jou en jouw Valentijn. Dat kun je bijvoorbeeld doen op een groot vel papier, maar ook in een hartvorm of op een canvasdoek. Een andere optie is om een collage te maken met een programma als Photoscape. Dan hoef je de collage alleen nog te (laten) printen en eventueel in een mooie lijst cadeau te doen.
 8. Stel een doosje met open when letters samen. Open when letters zijn brieven die je dierbare op bepaalde momenten mag openmaken. Bijvoorbeeld ‘Open wanneer je je verdrietig voelt’ of ‘Open wanneer je een mijlpaal hebt bereikt’. Zo’n doosje met brieven is niet alleen hartstikke leuk om te krijgen, maar kunnen je dierbare ook door bepaalde momenten heen helpen.
 9. Beschilder een mok. Een gepersonaliseerde mok komt eigenlijk altijd wel van pas. Voorzie een witte mok van een mooie quote, van vrolijke hartjes of (voor de echte schildertalenten onder ons!) maak een mooie tekening van jou en je dierbare. Zo wordt elke kop koffie een feestje.
 10. Maak een boekje vol lijstjes. Koop een mooi notitieboekje en schrijf daarin allerlei mooie, lieve en grappige lijstjes. Denk aan ‘De bucketlist die ik met jou wil waarmaken’, ‘Mijn favoriete eigenschappen van jou’ of ‘Onze meest hilarische momenten samen’. Een beetje cheesy misschien, maar daarmee wel ideaal voor Valentijnsdag.

Heb jij weleens zelf een cadeau gemaakt voor Valentijnsdag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sandra 9 februari 2017 op 8:05 am - Beantwoord

  Een doosje met open when letters is een leuk idee zeg! De keukenprinces uithangen vind ik nog de leukste uit dit lijstje. 🙂 Op dit soort dingen allemaal zal ik nooit zelf komen, haha. Ik ben geen fan van Valentijnsdag en doe hier eigenlijk niks aan. Mijn vriend is die dag jarig, dus wij vieren altijd gewoon lekker zijn verjaardag! Wel leuk dat jij voor andere dierbaren iets extra’s geeft/maakt. Lief! Daar is het naruurlijk ook een leuke dag voor!

  • Romy 9 februari 2017 op 8:52 am - Beantwoord

   Wat toevallig dat je vriend op 14 februari jarig is! Dan is Valentijnsdag inderdaad een beetje overbodig om ook nog te vieren 😉

 2. Aneta 9 februari 2017 op 8:28 am - Beantwoord

  Een doosjemet complimenten lijkt me erg leuk om ge doen. Zelf heb ik nooit voor Valentijns is geknutseld. Wel toen mijn ouders 25 jaar getrouwd waren. Ik kocht een fotoboek en ben gaan knippen en plakken. Het resultaat was super! Had ik niet verwacht.

  • Romy 9 februari 2017 op 8:53 am - Beantwoord

   Oh wat leuk! Dat klinkt als een heel mooi en persoonlijk cadeau!

 3. Susan 9 februari 2017 op 8:37 am - Beantwoord

  Goede tips! Leuk dat jij het voor iedereen die je dierbaar is iets leuks doet. <3

 4. Iris 9 februari 2017 op 8:52 am - Beantwoord

  Wat leuk! Vooral die “open when letters” vind ik een erg leuk idee! En een fotoalbum blijft altijd leuk!

 5. marije 9 februari 2017 op 9:17 am - Beantwoord

  Een doosje met complimenten en brieven vind ik een erg leuk idee! Zelf gemaakte kaartjes zijn altijd goed.

 6. Josephine 9 februari 2017 op 9:43 am - Beantwoord

  Wat een leuke tips, daar ga ik er misschien wel een paar van in de praktijk brengen! Ik zal in ieder geval wel iets bakken. 🙂 Ik heb al eerder iets gebakken voor valentijnsdag, maar verder eerlijk gezegd nog niets geknutseld. Daarom vind ik het een heel leuk idee van je!

  • Romy 9 februari 2017 op 10:52 pm - Beantwoord

   Wat onwijs leuk om te horen dat je misschien een of een paar van mijn tips gaat uitvoeren 🙂 Als je iets gaat knutselen, ben ik nu wel heel erg benieuwd naar het resultaat! Het wordt vast mooi 🙂

 7. Nadine 9 februari 2017 op 10:00 am - Beantwoord

  De zelfgemaakte en creatieve cadeautjes zijn toch wel het leukst om te geven (en te krijgen) vind ik. Wij doen niet echt aan Valentijn maar ik schrijf wel altijd een lief kaartje voor mijn vriend. Wel vind ik het super leuk om vriendinnen te verassen door een bos bloemen te bezorgen of zo’n mega kaart. Maar het is eigenlijk altijd leuk om mensen te verassen en leuke dingen voor ze te maken!

  • Romy 9 februari 2017 op 10:53 pm - Beantwoord

   Wat lief zeg dat je vaak voor je vriendinnen zoiets speciaals doet! Het is inderdaad zo leuk om anderen te verrassen. Wie wordt er nu niet blij van een onverwachte bos bloemen of een leuk kaartje? 🙂

 8. Ayla 9 februari 2017 op 10:23 am - Beantwoord

  Is dat je moeder op die foto? Echt een prachtige vrouw! Mijn eerste Valentijnskaart was zelfgemaakt. Een hartvormige lolly op een zelfgemaakte kaart geplakt. Toink, dat ding viel keihard door de brievenbus (zelf gebracht naar mijn Valentijn) en dus keek hij op en zag meteen dat ik met een goed hoofd voor de deur stond en wegrende. Niet echt het succesverhaal waar ik van droomde!

  • Romy 9 februari 2017 op 10:54 pm - Beantwoord

   Wat een lief compliment voor mijn moeder! Ik heb haar je berichtje laten lezen en ze voelde zich helemaal vereerd, hihi. Ik moest wel lachen om je verhaal met de lolly trouwens. Dat klinkt inderdaad niet echt als een groot succes, zeker niet als je nog de leeftijd op waarop je niet wil dat iemand weet dat je verliefd op hem bent 😉

 9. Liset - Beautydagboek 9 februari 2017 op 10:27 am - Beantwoord

  Oh wat een leuke ideetjes! Zo’n doosje vol met complimentjes vind ik erg leuk bedacht.

 10. laura 9 februari 2017 op 11:05 am - Beantwoord

  Wat een handige tips, echt heel erg bedankt! Ik moet ook nog iets bedenken om aan mijn vriend te geven maar ik vind die open when een heel erg leuk idee en misschien ga ik dat wel doen 🙂 X

  • Romy 9 februari 2017 op 10:55 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen! Als je het besluit te maken, ben ik super benieuwd naar het resultaat 🙂

 11. Danique 9 februari 2017 op 11:34 am - Beantwoord

  Wat een onwijs leuke ideeën! Heel toevallig heb ik een persoonlijk fotoalbum/scrapbook gemaakt voor mijn vriend omdat we volgende week twee jaar samen zijn. Hele leuke ideeën om een dierbare te laten weten hoeveel je om hem/haar geeft!

  • Romy 9 februari 2017 op 10:58 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend leuk dat je voor hem een scrapbook hebt gemaakt! Dat viel vast en zeker goed in de smaak! Ik heb het ook weleens gedaan voor mijn opa en oma en zij bladeren er nog steeds regelmatig doorheen. Zo leuk om te merken dat iemand zo enthousiast is over wat je hebt gemaakt!

 12. Claire 9 februari 2017 op 12:58 pm - Beantwoord

  Wat een leuke ideeën! Ik heb al een kaartje maar wil er nog iets leuks bijdoen. Die ‘open when’ brieven klinken super schattig. Een aantal jaar terug heb ik een enorm plakboek gegeven vol met foto’s en bioscoop kaartjes. Dat is ook heel leuk om te geven en te doen.

 13. Nesrin 9 februari 2017 op 4:24 pm - Beantwoord

  Ahh lief allemaal. Alhoewel ik knettergek van confetti zou worden.
  Misschien geef ik mijn man dit jaar weer een waardebon voor knuffels haha.

 14. Anke 9 februari 2017 op 6:35 pm - Beantwoord

  Die ‘open when’ kaartjes zijn een goed idee zeg! X

 15. Denise 9 februari 2017 op 9:55 pm - Beantwoord

  Een doosje met ‘open when letters’ vind ik zo leuk! Zelf vieren wij geen Valentijnsdag. Eigenlijk nooit gedaan. Wel kopen we zo nu en dan iets leuks voor elkaar en dat vind ik persoonlijk meer dan genoeg. Ook schrijf ik soms wel eens een klein ‘ik hou van jou’ briefje vol met hartjes in de avond terwijl hij dat zelf niet weet en voordat mijn verloofde naar het werk toe gaat leest hij dat briefje.

  Leuk dat je alsnog iets met Valentijnsdag doet met vrienden. Heb ik vroeger ook wel eens gedaan.

  • Romy 9 februari 2017 op 11:03 pm - Beantwoord

   Wat een superleuk idee voor een cadeau! Zo’n persoonlijk iets met allemaal foto’s van jullie zelf is zoveel leuker dan zo’n standaard cadeau voor Valentijnsdag 🙂

  • Romy 9 februari 2017 op 11:03 pm - Beantwoord

   Dat is ook een leuk idee, haha. Die ga ik onthouden 🙂

 16. Charel 9 februari 2017 op 10:16 pm - Beantwoord

  Kaartjes en fotoboeken vind ik altijd ontzettend leuk om te doen! Persoonlijke dingen doen het altijd goed!

 17. KouweKleren 10 februari 2017 op 12:29 pm - Beantwoord

  Ik sla Valentijn altidj met liefde over, ik heb er niks mee, maar je lijstjesboek helpt me wel herinneren aan iets waar ik ooit mee bezig was voor een andere gelegenheid. Dank voor de inspiratie!

  • Romy 10 februari 2017 op 10:01 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat mijn idee ook buiten Valentijnsdag om van pas komt 🙂

Recente blogs

Vegan aardbeienmuffins met stukjes pure chocola

13 september 2022|Recepten|

Als er een fruitsoort is die ik de hele dag door zou kunnen snacken, dan zijn dat aardbeien. Maar het kan nog beter dan een bakje aardbeien: aardbeienmuffins. Daar maak je me al helemaal vrolijk mee. Nadat ik eerder in de keuken stond voor mango-muffins en bananenmuffins vond ik het tijd voor een lading muffins met aardbeien. Het werden deze vegan cakejes met een laagje chocola bovenop én met heel veel aardbeien en kleine stukjes chocola in het deeg verstopt. Ik kan je verzekeren: lekker zijn ze absoluut. En ze zijn ook nog vegan en glutenvrij! Dus aardbeienliefhebbers: hier komt het recept. 

HSP, wat nu?! | 7 dingen die ik leerde van een cursus hoogsensitiviteit

5 februari 2021|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Hoogsensitief. Wie, ik? Ik heb die term heel lang weggewuifd en vond dat ik niet in het beeld van een HSP'er paste. Totdat mijn leven vorig jaar door corona werd stilgezet en ik steeds meer merkte dat ik gevoeliger en introverter was dan ik altijd had gedacht. Toen ik de online cursus 'HSP, wat nu?' mocht volgen, hoefde ik geen seconde na te denken. Dit zijn de 7 belangrijkste inzichten die ik door de cursus opdeed.

12 bekentenissen van een lichtelijk verslaafde theeleut

19 juni 2020|Persoonlijk, Lifestyle|

Dat ik een theeleut ben, is nu niet bepaald een verrassende bekentenis op zich. Iedereen die mij kent, weet dat ik gerust zes koppen thee op een dag achteroversla. Of - in mijn geval - slokje voor slokje langzaam naar binnen klok. Maar als theeleut houd ik er zo mijn eigen theegewoontes op na. Thee meesmokkelen, altijd hetzelfde smaakje drinken en zelfs een paar ietwat neurotische theetrekjes. Deze 12 bijvoorbeeld!