10 dingen die ik doe op een vrije dag

De laatste tijd probeer ik wat meer tijd voor mezelf vrij te maken. Vooral in het weekend probeer ik ervoor te zorgen dat ik ook leuke dingen doe of gewoon een beetje me-time plan. Gelukkig ben ik niet iemand die zichzelf snel verveelt, dus ook op een vrije dag weet ik altijd wel genoeg dingen om te doen. Nog op zoek naar inspiratie voor jouw vrije dag? Dit zijn 10 dingen die ik zoal doe als ik een dag zonder verplichtingen ben.

dingen doen op een vrije dag

10 leuke dingen om te doen op een vrije dag

 1. Bloggen. Bloggen staat absoluut op de eerste plaats. Met bloggen bedoel ik trouwens niet alleen schrijven, maar alles wat bij bloggen komt kijken. Ik kan genieten van ideeën bedenken, teksten uitwerken, foto’s maken, andere blogs bezoeken, reacties achterlaten… Bloggen voelt nog altijd als een dagelijks terugkerend feestje.
 2. Fietsen of wandelen. Ik klink misschien als een 65-jarige als ik dit zeg, maar ik kan volop genieten van een blokje om lopen of een stuk fietsen. Zeker met dit lenteweer en met mijn camera op zak vind ik het fijn om even buiten te zijn. Een bijkomend voordeel is de extra dosis vitamine D en lichaamsbeweging die ik hierdoor krijg.
 3. Bijkletsen. Kneuterigheid ten top, maar geef mij een kop thee en een leuke gesprekspartner (lees: een vriendin, mijn moeder of een tante) en ik ben blij. De tijd vliegt op zo’n moment voorbij. Met nog net geen schorre keel kan ik dan een paar uur later weer helemaal bijgetankt naar huis toe gaan.
 4. Steden in Nederland ontdekken. Het is jammer dat ik geen gratis OV meer heb, maar ook met de goedkope treinkaartjes van Etos, Blokker of Kruidvat kom je nog eens ergens. In Nederland zijn zoveel mooie plaatsen te ontdekken: Groningen, Maastricht, Den Bosch, Eindhoven, Utrecht, Amsterdam… Natuurlijk laat ik mijn camera op zo’n dag niet thuis en het liefst neem ik ook een lieve vriendin mee op zo’n dag.
 5. Creatief bezig zijn. Of ik nu aan het scrapbooken of kaarten maken sla of een nieuwe poging waag om te handletteren, voor iets creatiefs kun je me altijd wakker maken. Of nou ja, dat dan net niet, maar op een vrije dag vind ik het wel heerlijk om te doen. Het is een fijne uitlaatklep en ik kan me op zo’n moment ook productief voelen op een leuke manier.
 6. Opruimen. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, omdat ik niet zo van opruimen houd (zie dit artikel). Toch kan ik, met het vooruitzicht van een opgeruimde kamer in mijn achterhoofd, op een vrije dag soms ook fanatiek met opruimen aan de slag gaan. Dat is hét moment om al die stapeltjes en overvolle lades eens uit te zoeken.
 7. Marktplaats. In mijn leven heb ik heel wat tijd op Marktplaats doorgebracht. Ik zet dan een leuke serie aan om vervolgens achter elkaar oude spullen op Marktplaats te zetten en deze site vervolgens af te struinen naar nieuwe koopjes. Een klusje om je hersens niet bij te gebruiken en juist daarom is het soms zo fijn.
 8. Beautymoment. In de badkamerkast heb ik aardig wat flesjes, potjes en zakjes met verzorgingsproducten staan. Op een vrije dag heb ik een keer echt de tijd om die nieuwe crème uit te proberen, flink te scrubben en mezelf uitgebreid op te maken. Niet alleen werkt dat heel ontspannend, maar het kan me ook een flinke oppepper geven.
 9. Fotograferen of foto’s uitzoeken. Dat ik dol ben op fotograferen, zal vast geen geheim meer zijn. Naast dat ik op een vrije dag graag met mijn camera op stap ga, vind ik het ook fijn om oude foto’s uit te zoeken. Dat is altijd nogal een klus, maar wel een leuke klus waarbij veel mooie herinneringen naar boven komen.
 10. Lezen. Oké, ik geef toe dat dit laatste er soms bij inschiet. Ik zit niet zo vaak met een dekentje en een goed boek op de bank, maar kan daar op zich wel heel erg van genieten. Ik houd zelf vooral van non-fictie en boeken die me inspireren of aan het denken zetten. Lezen is dan ook zeker iets wat ik op vrije dagen vaker wil doen.

Meer inspiratie nodig?

Ook leuk is het natuurlijk om, als je een partner hebt, samen iets te gaan doen? Zoek jij nog wat leuks om te doen op een vrije dag als koppel? Op Ze.be staan 101 activiteiten voor koppels.

Wat doe jij graag op een vrije dag?

Volg:
Deel:

50 Reacties

 1. 21 april 2017 / 07:07

  Wat een leuk lijstje! Je klinkt bijna net zo saai als ik haha. ;) Ik doe ze ook gewoon allemaal wanneer ik een vrije dag heb (niet allemaal tegelijk dan hè). Behalve 8. Dat mis ik nog steeds in mijn leven. :p Ik heb die afslag nog steeds gemist. xD
  Oh en scrapbooken doe ik niet. Maar ik ben wel op andere manieren creabea :)
  Evelien blogde over…Eev ontdekt: (sphynx)kattencafé KatDeau

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:18

   Haha, ook zonder beautymomenten kun je gelukkig een heerlijk leven leiden! En goed om te horen dat ik niet de enige ben die niet zulke spectaculaire dingen doet op een vrije dag, haha.

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:18

   Wat leuk dat je die dingen ook zo graag doet! Geniet van het weekend (twee vrije dagen) :D

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:19

   Haha, dat klinkt heerlijk inderdaad! Wat fijn om op die manier van je vrije dag te kunnen genieten!

 2. Darina
  21 april 2017 / 06:55

  Heerlijk om een vrije dag te hebben en aan andere dingen te kunnen besteden. Op mijn vrije dag ga ik graag erop uit, werk ik aan mijn blog of aan het boek dat ik aan het schrijven ben..
  Darina blogde over…Q&A: The Answers!

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:16

   Dat klinkt heerlijk! Wat ontzettend gaaf dat je een boek aan het schrijven bent trouwens!

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:19

   Haha, ik ben ook op mijn 23e al heerlijk een burgertrutje op mijn vrije dagen. Maar ik heb het, net als jij, volledig geaccepteerd gelukkig ;)

 3. Lisette
  21 april 2017 / 07:07

  Leuke de dingen doe je op jouw vrije dqg! Bij mij staat lezen, wandelen en bloggen er ook op. Verder sporten, shoppen, iets leuks ondernemen met de kinderen .
  Lisette blogde over…Opruimen Van De Geboorteversiering.

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:17

   Dat klinkt als een heerlijk lijstje met dingen om te doen! Shoppen zou ook nog wel als nummer 11 op mijn lijstje kunnen trouwens :)

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:20

   Wat mooi dat je werk eigenlijk echt aanvoelt als een hobby. Zelf heb ik dat ook een beetje. Ik vind het bijvoorbeeld ook niet erg om in het weekend te werken, omdat ik wel werk doe waar ik blij van word :)

 4. 21 april 2017 / 09:12

  Wat een leuk lijstje. Weetje ik vind het ook fijn om te wandelen en te fietsen. Probeer nu af en toe ook meer tijd vrij te maken om te fietsen. Met fietsen ontdek je sneller nieuwe plekken. Je kunt ook misschien een goedkoop treinkaartje kopen en dan ergens gaan wandelen of fietsen. Dan ontdek je weer een nieuwe omgeving.
  irene blogde over…In de mentale kreukels?

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:21

   Goede tip inderdaad! Ik wil al een hele tijd nog eens graag ergens in een natuurgebied wandelen en daar foto’s maken. Met een goedkoop treinkaartje kan ik daar misschien nog eens komen! :)

 5. Merel
  21 april 2017 / 09:41

  Allemaal dingen die ik ook het liefst doe op een vrije dag! Tegenwoordig ook netflixen met daarbij een kleedje haken. Zo relaxed!
  Merel blogde over…Review Lush Lemony Flutter

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:22

   Ah zo leuk, haken! Wat tof dat je dat doet en inderdaad heerlijk ontspannend :)

 6. 21 april 2017 / 11:54

  Heerlijke lijst hoor, 65+ of niet ;-). Mijn nummer één manier van ontspannen is series kijken. Ik kan er zo een heel seizoen doorheen knallen op één dag. Daar kan ik zo gelukkig van worden. Maar tegenwoordig staat bloggen ook hoog in het vaandel qua ontspanning. Doe het natuurlijk nog niet zo lang, maar vind het heel verslavend!
  Johanne blogde over…Fout gemaakt op werk? Los jouw slechte gevoel hierover op in 3 stappen

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:23

   Ja, bloggen is echt heel verslavend! Ik moet soms ook opletten dat ik daar niet al mijn vrije uurtjes aan besteed ;) Een serie kijken vind ik trouwens ook heerlijk. Ik combineer het dan vaak met knutselen of Marktplaats, omdat ik niet zo goed écht stil kan zitten, maar kan dan ook met gemak een aflevering of vijf achter elkaar kijken :)

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:25

   Naar het park gaan is inderdaad ook leuk om te doen op een vrije dag! Dat herinnert me eraan dat ik binnenkort echt weer eens naar het Amsterdamse bos (geen park, maar het komt in de buurt ;)) moet gaan. Daar kan ik ook zo van genieten.

 7. Maaike
  21 april 2017 / 12:47

  Ohhhh wat herkenbaar! En wat fijn dat je je ook niet snel verveeld, vind ik een goede eigenschap. En een beetje off topic, maar wat leuk dat je zo’n beetje altijd wel een reactie plaatst hier bij de comments. Vind ik echt attent en leuk. En is voor mij ook wel een voorbeeld dat ik graag na streef!
  Maaike blogde over…Digitaal DIY project: woordwolk

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:26

   Ja, ik ben ook echt blij dat ik mezelf altijd wel kan vermaken :) En wat lief dat je dat zegt! Ik vind het zelf altijd wel zo attent om te reageren als iemand de moeite heeft genomen om een uitgebreide reactie achter te laten. Het blijft zo bijzonder dat mensen lezen wat ik schrijf dat ik dan graag ook op zo’n reactie weer een reactie terug geef :)

 8. Suzanne | Reading Traveller
  21 april 2017 / 12:17

  Wat een herkenbaar lijstje! Op een vrije dag ben ik vooral bezig met schoolwerk, fotograferen, lezen of opruimen. Ik vind het echt heerlijk als mijn vrije dag op de maandag begint, goede start van de week :)
  Suzanne | Reading Traveller blogde over…Waarom ik zo gek ben op 13 reasons why

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:24

   Wat heerlijk om op maandag vrij te zijn! Inderdaad een fijn begin van de week! Geniet alvast van je vrije tijd dit weekend en maandag :)

 9. 21 april 2017 / 14:13

  Deze dingen vind ik ook superleuk om te doen als ik vrij heb, helaas komt er soms te weinig van. Ik ga bijvoorbeeld niet snel wandelen als het bewolkt is en creatief bezig zijn en lezen zou ik eigenlijk ook eens wat vaker moeten doen. Ik heb dit weekend vrij en eigenlijk wil ik al die dingen weer eens oppakken! Ik bezoek de hoofdsteden van Nederland al 1x per maand, dus dat wil ik dit weekend ook weer gaan doen! Misschien ook wel een goede tip voor jou :)

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:27

   Wat heerlijk dat je dit weekend vrij hebt! En dat van de hoofdsteden bezoeken las ik inderdaad laatst op je blog. Zo’n goed idee! Er zijn ook een paar plaatsen waar ik nog nooit ben geweest, dus misschien moet ik me daar ook eens aan wagen. Welke stad wordt het voor jou dit weekend? :)

  • Romy
   Auteur
   21 april 2017 / 19:28

   Haha, gelukkig maar dat het niet al te 65+ overkomt ;) Ik ben misschien gewoon niet zo’n feestbeest op vrije dagen, maar kan echt genieten van iets heerlijk rustigs ondernemen.

 10. 21 april 2017 / 20:27

  Heerlijk om op een vrije dag ontspannen te kunnen bezig zijn. In mijn vrije tijd hou ik ook van bloggen, fotograferen en gewoon gezellig kletsen bij een taartje :)
  Evelyne blogde over…52 blije maandagen #16| Slow down

  • Romy
   Auteur
   22 april 2017 / 08:38

   Wat een heerlijke manier om je vrije tijd te besteden! En zo leuk hoeveel plezier je uit het fotograferen haalt :)

 11. 22 april 2017 / 12:23

  Heerlijk, dit lijstje! Ik ben ook fan van bloggen, blogjes lezen en inderdaad wandelen word ik ook heel blij van! En verder lekker rustig aan doen, niet te veel moeten, lekker eten en Netflixen ?.
  Benthe blogde over…Friday Favourites #30

  • Romy
   Auteur
   22 april 2017 / 19:14

   Dat zijn ook heerlijke dingen om te doen! Rustig aan doen ben ik niet zo’n ster in, maar het kan wel heel fijn zijn om af en toe een rustdagje in te plannen :)

 12. Pauline
  22 april 2017 / 12:25

  Leuk! Lijkt verdomd veel op mijn lijstje ;) voeg er aan toe: Pinterest en een nieuw recept uitproberen of iets bakken :) ook doe ik dagelijks een rondje blogs lezen! I.p.v. er zelf een bijhouden.
  Enne check punt 6 nog even, spelfoutje ;)

  • Romy
   Auteur
   22 april 2017 / 19:15

   Oh dat zijn ook fijne dingen om te doen inderdaad! Super bedankt voor de tip over het foutje! Ik schaam me altijd een beetje als zoiets er tussendoor glipt, maar ben heel blij dat je het hebt opgemerkt en er iets van zegt. Heb het meteen aangepast :)

 13. 22 april 2017 / 16:58

  Wat een fijne ideeën voor een vrije dag! Ik kies in het weekend vaak 1 dag uit om te bloggen en 1 om bij te komen. Op zo’n ‘bijkomdag’ kijk ik vaak serie, maak ik schoon of neem ik een kijkje op andere blogs. Grappig genoeg schiet lezen er bij mij ook altijd bij in. Ik vind het heerlijk maar vooral in de zomer als het zonnetje schijnt.
  Claire blogde over…Wimper serum review | BIOMED Lushes Lashes

  • Romy
   Auteur
   22 april 2017 / 19:17

   Goed idee, zo’n bijkomdag! Dat zou ik eigenlijk ook eens moeten inplannen ;) Heerlijk om het op zo’n dag even iets rustiger aan te doen! En ik heb hetzelfde met boeken. Ik heb nog een flinke stapel boeken om te lezen, maar ga er eigenlijk pas op vakantie in de zomer echt voor zitten.

 14. 22 april 2017 / 20:17

  Blogs lezen en luieren! Maar ook veel te vaak de was opplooien en ophangen en opruimen. Daar moet ik dringend eens iets aan doen. ☺
  Resaarcle blogde over…Geef me tijd.

  • Romy
   Auteur
   23 april 2017 / 12:03

   Haha, ja, dat soort huishoudelijke klusjes moeten helaas ook gebeuren ;) Maar ik kan me voorstellen dat blogs lezen en luieren dan toch iets aantrekkelijker klinkt voor op een vrije dag :)

 15. Simone
  22 april 2017 / 19:58

  Leuk lijstje! Bloggen doe ik inderdaad ook graag in mijn vrije tijd. Daarnaast vind ik het heerlijk om sieraden te maken. En fotografie is ook weer helemaal back hier!
  Simone blogde over…Huis & Tuin | Ons tuin project is klaar!

  • Romy
   Auteur
   23 april 2017 / 12:01

   Wat leuk dat je ook zelf sieraden maakt! Dat is een hobby die ik ook nog een keer weer wil oppakken. Dat kan zo leuk zijn om te doen :)

 16. 23 april 2017 / 21:03

  Leuk lijstje! Deze oma vindt het ook heerlijk om af en toe even te wandelen. En natuurlijk staat bloggen bij mij op nummer 1. :-)

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:29

   Dankjewel! Ik ben zelf ook erg blij met mijn banner :) Hij is getekend door Romy van Muchables.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge