jas1

10 dingen waar ik naar uitzie na de coronatijd

 • 15 april 2020
 • 36 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Door deze lockdownperiode ben ik sommige heel normale dingen nog veel meer gaan waarderen. Juist nu niet alles mag, besef ik hoe waardevol het is als je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Er zijn dan ook meerdere dingen waar ik nu meer naar uitzie dan ooit. Dit zijn 10 dingen die ik na de lockdown nóg veel meer zal waarderen dan ooit tevoren.

 1. Op de thee bij opa en oma. Met stip op één: een bezoekje aan opa en oma. Natuurlijk is het geweldig dat mijn oma opeens heel hip aan het Facetimen geslagen is (ze snapte zelfs eerder hoe dat werkt dan ikzelf!), maar een écht bezoekje aan opa en oma blijft natuurlijk het allerfijnst.
 2. Kringloopwinkelen. Voor mij zijn het niet de grootse feesten en festivals die ik mis. Nee, je zou me nu vooral héél blij maken met een bezoekje aan de kringloopwinkel en de IJ-hallen. Wat zeg ik? Ik heb zo’n vermoeden dat ik er meteen een kringloopdag van zou maken waarop ik in één keer al mijn favoriete tweedehandswinkels bezoek. Natuurlijk kan ik wel rondneuzen op United Wardrobe. Maar dat is nooit zo fijn als tussen de rekken met oude meuk op zoek gaan naar verstopte pareltjes.
 3. Verjaardagen en theeleuten. Ik weet nu al dat de eerste zonnige dag op een terrasje fijner zal voelen dan ooit tevoren. Net als de leuke verjaardagsfeestjes die hopelijk na corona volop ingehaald worden. Maar waar ik misschien nog wel het meest naar uitzie, is mensen weer gewoon met een knuffel gedag kunnen zeggen. En überhaupt mensen weer in het echt kunnen zien in plaats van vanachter een schermpje.
 4. Naar Amsterdam. Voor een medische afspraak moest ik laatst met mijn auto door onze uitgestorven hoofdstad rijden. Ik kreeg er haast kippenvel van toen ik na lange tijd weer een glimp van Amsterdam kon opvangen. Wat kijk ik ernaar uit om weer te wandelen langs de grachten en door het Vondelpark!
 5. Toeristische tripjes maken. Als deze periode me iets heeft geleerd, dan is het wel dat je echt niet ver weg hoeft te gaan om het fijn te hebben. Ik verheug me dan ook vooral op dagjes weg in eigen land. Door de drukke straten in Utrecht lopen, foto’s maken in natuurgebieden of wandelen over de Veluwe. Alleen al dat zou aanvoelen als een vakantie op zich. Wat trouwens wel een leuk idee is, is om alvast een dagje uit cadeaukaart van Primera cadeau te geven aan je mede-dagje-weg-ganger. Een dagje weg lukt misschien nog niet, maar zo kun je wel alvast een leuk vooruitzicht cadeau doen. En als je de jarige daarnaast iets wilt geven waar diegene nu al plezier van heeft, dan is een bladcadeau misschien een leuk idee.
 6. Pilates – maar dan in het echt. Begrijp me niet verkeerd: thuispilates is superfijn. Zo nu en dan doe ik het gezellig samen met mijn vriend dankzij een online lesje van Studio Natuurlijk (thanks voor de tip, Shirley!). Heerlijk! Toch zie ik er enorm naar uit dat ik weer mijn “echte” lesjes in de sportschool kan volgen. Al is het maar omdat je je dan iets vrijer kunt bewegen dan wanneer ik tussen de eetkamerstoelen en de lamp in lig én Pippa het nodig vindt om rondjes om mijn hoofd te lopen.
 7. Overbodige winkelbezoekjes. Tegenwoordig is mijn wekelijkse supermarktbezoekje mijn “uitje” van de week. Het lijkt me heerlijk om straks weer zonder regels en zonder plan te kunnen gaan naar welke winkel ik maar wil. Rondlopen door het tuincentrum bijvoorbeeld, doelloos een kledingwinkel binnenstappen of even rondneuzen tussen de boetiekjes met nutteloze hebbedingen. Gewoon omdat het kan (dan)!
 8. Werkafspraken buiten de deur. Thuiswerken vind ik oprecht geen straf. Ik vind het stiekem héérlijk. Maar er is één ding dat ik wel mis: zo nu en dan een leuke afspraak buiten de deur hebben. Normaal gesproken vinden dat soort afspraken voor mijn onderneming hun weg naar mijn agenda haast vanzelf wel. Wat lijkt het me fijn als dat na corona weer zo zal zijn.
 9. Gewoonweg gedachteloos genieten. Geen zorgen: genieten doe ik ook nu volop gelukkig. Toch lijkt het me al helemaal fijn om dat straks weer volledig ongepland te kunnen doen zonder zorgen over voorbijgangers en bacteriën op deurklinken.
 10. Wandelen door het bos. Ik weet nu al dat ik een boswandeling meer dan ooit zal waarderen als het weer mag. Hetzelfde geldt trouwens voor alle bovenstaande punten. Ik geloof wat dat betreft wel dat deze situatie ergens goed voor is. Al is het maar om mij (en misschien ook anderen?) nog meer de mooie dingen te laten waarderen die helemaal niet zo “normaal” zijn. Ik weet nu al dat al dat heel veel dingen nooit meer vanzelfsprekend zullen zijn.

Waar zie jij het meest naar uit om na corona weer te kunnen doen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 15 april 2020 op 7:13 am - Beantwoord

  Fijne dingen om naar uit te kijken. Ik verheug me op het bezoeken van brocante markten, ook een dagje Amsterdam, mijn ouders weer zien…tot die tijd maken we er maar het beste van.

 2. Naomi 15 april 2020 op 7:25 am - Beantwoord

  Ja, heerlijk! Allemaal van die dingen die je nu mist en waar je straks (extra) van gaat genieten. Ik heb een soortgelijk blogje in m’n concepten staan. Action staat er bij mij sowieso in;).

 3. Daenelia 15 april 2020 op 7:26 am - Beantwoord

  Op de trein stappen met hond en gozer en naar de andere kant van Nederland gaan. Noord, zuid. Maakt me niet uit. Gewoon koffie drinken in Maastricht. Pannenkoeken eten in Leeuwarden. Iets. Ver weg. Uren ver van huis.
  En dan thuiskomen.

 4. Simone 15 april 2020 op 7:36 am - Beantwoord

  Mooi lijstje en ook goed om te lezen dat het je helpt te waarderen hoe belangrijk dingen die klein lijken kunnen zijn! Ik ga mijn familie en vriendinnen knuffelen, lekker uiteten en naar een feestje!

 5. Shirley 15 april 2020 op 8:09 am - Beantwoord

  Fijn dat de pilateslessen je zo goed bevallen! Mijn vriend heeft ook een x meegedaan en vond het toch zwaarder dan verwacht. Ik kijk uit naar bezoekjes, eten met vrienden, iedereen weer kunnen zien. Vanavond maken ze in België meer bekend over de verlenging van de maatregelen en ik ben eigenlijk wel een beetje bang dat de grens nog lang dichtblijft… maar we zullen zien. Het heeft weinig zin om te speculeren. We blijven er het beste van maken.

  • Romy 22 april 2020 op 11:43 pm - Beantwoord

   Mijn vriend vond de lessen soms ook nog best pittig. Wel een goede stok achter de deur steeds om de lesjes samen te doen!
   Hopelijk kun jij ook weer snel wat meer dingen doen. De maatregelen in Nederland vind ik soms al best pittig, maar ik kan me voorstellen dat die in België nog een stuk lastiger zijn met de hele lock-down, zeker als je je familie in Nederland ook niet meer kunt zien.

 6. bychristiana 15 april 2020 op 8:09 am - Beantwoord

  Tripjes maken en uit eten, dat mis ik wel! We hebben toevallig gisteren onze vakantie naar Parijs geannuleerd, we zouden in mei gaan. Gelukkig zijn we met de tuin bezig. Die word helemaal opnieuw gedaan. We kopen straks croissantjes en dan gaan we daarmee in de tuin zitten, die Eiffeltoren denken we er dan wel bij;-)

  • Romy 22 april 2020 op 11:44 pm - Beantwoord

   Ah wat een leuk alternatief voor het tripje naar Parijs! Ook al blijft het natuurlijk wel heel zuur dat het echte tripje niet doorgaat. Toevallig is vandaag de citytrip van mijn vriend en mij naar Londen geannuleerd. Ook wel balen, maar heel begrijpelijk natuurlijk.

 7. Audrey 15 april 2020 op 8:35 am - Beantwoord

  Grappig, ik zat ook al na te denken over een dergelijk artikel. Weet niet of ik ‘m alsnog maak. Alvast het belangrijkste ding waar ik me op verheug: agilitywedstrijden. Ik zou er afgelopen weekend eentje hebben, en met dat prachtige weer dacht ik alleen maar: ooo, zat ik daar maar lekker met m’n stoeltje op een grasveld, kletsen met iedereen, tussendoor mijn rondjes lopen… Ik mis het echt.

  Boswandelingen kan ik trouwens gelukkig nog wel gewoon maken. Het bos is dichtbij en Sproet moet toch wandelen. Wel gaan we uiteraard alleen naar rustige plekken dicht bij huis.

  • Romy 22 april 2020 op 11:53 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een heerlijk vooruitzicht. Ik kan me wel voorstellen dat jij en Sproet dat missen. Hopelijk komt het er over een tijdje weer van en kunnen jullie tot die tijd vooral van de fijne boswandelingen genieten.

 8. Lianne 15 april 2020 op 9:20 am - Beantwoord

  Ik verheug me op Alkmaar lekker weer in kunnen gaan en een terrasje pakken! Gezellig weer met vriendinnen afspreken en weer op vakantie gaan. Al is het maar ergens een weekendje weg in eigen land. Daar kan ik nu al zo naar uitzien! Ik weet zeker dat alles dubbel genieten is als we alles weer mogen 🙂

  • Romy 22 april 2020 op 11:54 pm - Beantwoord

   Echt hè?! Het voordeel van deze tijd is wel dat we straks alleen maar extra kunnen genieten van de fijne dingen die dan weer mogen. Ik zie zelfs uit naar mijn ellenlange busrit naar Amsterdam. Ook die begin ik stiekem te missen.
   Hopelijk zit gezellig afspreken er over een tijdje weer in. En inderdaad, een weekendje weg kunnen plannen zou ook al heerlijk zijn.

 9. Nikita 15 april 2020 op 9:35 am - Beantwoord

  Van de vele dingen die je opnoemt herken ik er wel veel. Gewoon weer kunnen lopen waar je wil zonder risico te lopen dat de politie je tegenhoudt en een boete opschrijft. Ik moet elke dag met de trein reizen want mijn job is essentieel. Er staan elke dag politiewagens aan het station om te controleren of niemand de trein neemt wanneer dat niet nodig is. Het is nodig om die controles te doen, maar tegelijkertijd voelt het ook zo akelig. Ook gewoon uitstappen met vrienden en familie, naar de bibliotheek. Struinen door de winkelstraat. Daarvoor hoef ik me niet perse blut te kopen, gewoon eens snuisteren tussen de rekken is al leuk en zeker met vrienden. Dus ik mis ook wel heel veel. Maar ik heb tegelijkertijd heel veel over mezelf geleerd tijdens de lockdown en het belangrijkste is misschien wel dat ik veel meer aankan dan dat ik ooit gedacht had. Ik lees veel meer en besef nu wat er me echt gelukkig maakt. Maar ik wil heel graag terug buiten kunnen lopen. Over tien dagen zou het trouwens opendeurdag zijn in mijn vorige school en daar had ik naar uitgekeken. Ik had me er in het begin van de lockdown al bij neergelegd dat die waarschijnlijk niet door zou gaan, maar nu het zo dichtbij komt vind ik het toch wel echt heel jammer. Maar des te meer kan ik uitkijken naar die van volgend jaar.

  • Romy 22 april 2020 op 11:56 pm - Beantwoord

   Hmm, ik kan me wel voorstellen dat het niet fijn is om elke dag die controles te krijgen, zeker als je wel de trein móet pakken. Wel heel jammer en verdrietig om te horen dat je de opendeurdag moet missen dit jaar. Dat was iets waar je al zo lang naar uitkeek. Dat maakt de gevolgen van deze coronatijd wel extra verdrietig natuurlijk. Hopelijk mag er heel snel weer iets meer en kun je dan des te meer van de fijne kleine dingen genieten die nu een hele tijd niet meer zo vanzelfsprekend zijn.

 10. Janne 15 april 2020 op 9:42 am - Beantwoord

  Bacteriën op deurklinken zijn je zorg niet in deze tijd 😉 Ik las dat door de coronamaatregelen de andere ziekteverwekkers een hoop minder kans krijgen om rond te gaan — niet zo’n slecht bij-effect.

  Ik kijk denk ik het meeste uit naar wanneer ik al mijn vrienden weer kan zien. We hadden voor eind maart een wandeling over de hei gepland met een grote groep, en die kon niet doorgaan. Ik spreek iedereen wel in Whatsapp en we doen online spellen en zo, maar ik zou ze graag een knuffel geven.

  En ik hoop dat we van de zomer naar het strandje kunnen. Lekker zwemmen en spelletjes doen op het strand. Chips smaken beter als je ze vermengt met zonnebrandcrème en zand 😉

  • Romy 22 april 2020 op 11:57 pm - Beantwoord

   Ha, goed om te weten! Dat scheelt weer wat extra schoonmaakrondjes langs de deurklinken 😉
   Jouw vooruitzichten klinken ook heel fijn trouwens. Inderdaad, niets zo fijn als echte knuffels. Daar zie ik ook enorm naar uit. Alleen de chips met zonnebrandcrème laat ik liever aan mijn neus voorbijgaan 😛

 11. Anouk 15 april 2020 op 9:51 am - Beantwoord

  Ik kijk er ook erg naar uit om mijn opa en oma weer te zien, de laatste keer was met kerst (!). Ik zou er bijna heen gaan en toen begonnen alle maatregelen. Boswandelingen mogen naar mijn weten overigens gewoon nog, mits je voldoende afstand houdt. Nu heb ik twee natuurgebieden op 5 minuten fietsafstand, dus dat scheelt ook als je er ver voor moet reizen zou ik het ook niet zo snel doen nu. Ik ga nu vaak als ik weet dat het rustig is 🙂

  • Romy 22 april 2020 op 11:59 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je nog lekker naar het bos kunt gaan! Je hebt gelijk, boswandelingen mogen wel gewoon. Voor mij is het dichtstbijzijnde bos alleen het Amsterdamse Bos en daar is het altijd mega-druk (helaas ook nu nog). Daarom sla ik de boswandelingen daar voorlopig maar even over.
   Wat verdrietig dat je je opa en oma bijna weer zou zien toen de coronamaatregelen werden ingevoerd. Ik mis mijn opa’s en oma’s ook wel heel erg. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden om elkaar te zien, maar dat is toch niet hetzelfde als in het echt met elkaar afspreken.

 12. Meaghan 15 april 2020 op 10:28 am - Beantwoord

  Aww hihi wat leuk dat je grootouders Facetime zo goed begrijpen en ook eerder dan jij! Hoe bijzonder is dat? In elk geval heel fijn dat ze het kunnen, want dan is contact houden een stuk makkelijker!
  Ik kijk ernaar uit om straks weer heerlijk met mijn vriend of vriendinnen uit eten te gaan als dit allemaal voorbij is. Normaal ging ik minstens twee keer per maand ergens lekker uit eten, maar dat is er nu helaas niet meer bij. Heel af en toe laat ik wel eens een maaltijd van Eazie bezorgen, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Ooh en net als jij kijk ik ook enorm uit naar verjaardagsfeestjes en theeleuten. Een van mijn beste vriendinnen is volgende maand jarig, maar helaas kunnen we dat niet uitgebreid vieren. Ik hoop dat we dat later kunnen inhalen!

  • Romy 23 april 2020 op 12:01 am - Beantwoord

   Wat jammer inderdaad dat die etentjes buiten de deur er nu even niet in zitten. Hopelijk kun je de schade na de coronatijd lekker inhalen 🙂 Wel een goed idee trouwens om zo nu en dan wat te bestellen bij Eazie. Ik vind hun pasta’s altijd erg lekker, dus misschien ga ik mezelf ook maar eens op een bestelmaaltijd van Eazie trakteren.

 13. Hendrika 15 april 2020 op 10:41 am - Beantwoord

  Gelukkig zijn de kringlopen weer open!!

 14. Tamara 15 april 2020 op 10:46 am - Beantwoord

  Ik herken ook wel veel dingen die je schrijft. Ik kijk eigenlijk vooral uit om weer te kunnen genieten van de kleine dingen zoals eens gaan winkelen, een koffietje gaan drinken, eens langsgaan bij vriendinnen. Maar ook weer eens de toerist uithangen, lijkt me fijn. Niet alleen dan in eigen regio maar liefst ook eens wat verder want dan laat ik veel gemakkelijker mijn zorgen gewoon thuis.

 15. Marloes 15 april 2020 op 2:01 pm - Beantwoord

  Ik kijk er het meest naar uit mijn oma weer te kunnen bezoeken. Verder zou ik in januari naar Disneyland gaan, maar moest ik dit verplaatsen door mijn ziekte. Had het verplaatst naar mei, maar nu gaat dat ook niet door. Ik kijk er naar uit om uiteindelijk toch nog naar Disneyland te gaan, aangezien dit ook het verjaardagscadeau was van mijn vriend voor mij, haha.

  • Romy 23 april 2020 op 12:02 am - Beantwoord

   Wat een lief cadeau, zo’n uitstapje naar Disneyland! Wel heel zuur dat jullie dat twee keer hebben moeten uitstellen. Hopelijk komt het er dit jaar toch nog van. Wie weet een goede reden om Disneyland eens met kerst te bewonderen – dan schijnt het er ook heel mooi te zijn 🙂

 16. Hermien - KouweKleren 15 april 2020 op 2:05 pm - Beantwoord

  Deze mooie lijst en de leuke reacties eronder geven wel weer aan hoe belangrijk juist de kleine, simpele dingen in het leven zijn. Een mooie realisatie! Ik probeer er zelf niet te veel bij stil te staan wat nu niet gaat, maar wel extra bij wat wel kan en wat ik nu ook vaker doe. Vrienden die ik opeens vaker spreek dan anders, kleine wandelingetjes, extra koken uit mijn kookboeken, kaartjes schrijven. Die focus geeft mij houvast.

  • Romy 23 april 2020 op 12:03 am - Beantwoord

   Heel mooi dat je je focus juist daar op legt! Dat probeer ik zelf ook te doen inderdaad, al is het maar om positief te kunnen blijven. Gelukkig is er naast de dingen die niet kunnen ook nog heel veel ruimte voor fijne dingen én voor creatieve oplossingen.

 17. Lesley 15 april 2020 op 2:19 pm - Beantwoord

  Ik mis mijn oma en opa ook echt heel erg. En inderdaad, gewoon eens mensen vastpakken. En dat terwijl ik niet eens zo’n echte knuffelaar ben, maar ik merk nu wel dat ik er echt behoefte aan heb.

 18. Rosanne 15 april 2020 op 2:37 pm - Beantwoord

  Ik kijk er ook echt naar uit om mijn opa en oma in het echt te zien. Het is toch anders via beeldbellen. Oh en de kringloop, daar wil ik ook echt weer naartoe!

 19. Els 15 april 2020 op 5:57 pm - Beantwoord

  Ja, overbodige winkel bezoekjes daar kijk ik ook naar uit. Zoiets simpels maar toch mis ik het. Even snel iets lekkers halen ofzo. Nu doen we maar 2x per week boodschappen. Verder heb ik het gelukkig best goed deze tijd, een fijne vriend en huis. Toch zou ik graag weer onbezorgd op bezoek gaan bij vrienden en familie.

 20. Sabine 15 april 2020 op 7:25 pm - Beantwoord

  Oh man ik mis de kringloopwinkel ook ontzettend! Kan niet wachten om daar weer eens langs te gaan. Of een leuk marktje ofzo…

 21. Irene 15 april 2020 op 7:31 pm - Beantwoord

  Ik kijk vooral uit naar terug kunnen winkelen, haha. We hebben een babykamer in te richten, een zwanger lijf aan te kleden, … Ik zou het wel fijn vinden als ik gewoon eens een winkel kan binnen lopen en iets kan kopen in plaats van alles online op de gok te moeten doen. Maar dat vind ik dan ook wel weer een beetje een first world problem en in ‘normale’ tijden gaat mijn voorkeur net uit naar online winkelen omdat ik het in winkels vaak te druk vind :p
  Of eens ronddolen in de Ikea en een taartje eten. Hmm.

  • Romy 23 april 2020 op 12:04 am - Beantwoord

   Oh ja, juist die shopsessies zouden nu best fijn zijn. Ik ben normaal totaal geen shopaholic, maar heb nu echt zin om weer eens een fysieke winkel binnen te lopen in plaats van alleen maar online dingen uit te zoeken en dan weer met verzendkosten enzo te zitten.
   Ik kan me in jouw geval al helemaal voorstellen dat je graag een winkel binnenstapt. Hoe leuk is het om voor het allereerst in je leven een mooie babykamer te kunnen inrichten 🙂

 22. Lilian 16 april 2020 op 10:57 am - Beantwoord

  Naar het museum! Allereerst al de reis er naartoe, dan het bezoek en daarna even lekker wat drinken in de stad 🙂

 23. Sheila 16 april 2020 op 8:58 pm - Beantwoord

  Fijne dingen om naar uit te kijken. Ik moet zeggen, net zoals bij reizen, brengt deze periode me weer helemaal terug naar de basics. Ik sta vooral stil bij dingen waar ik dankbaar voor ben. En het is nu zo onduidelijk hoe lang dit nog gaat duren, ik verwacht een hele tijd, dat ik eigenlijk vooral bezig ben met het nu. Als ik iets moet noemen waar ik naar uit kijk, is het echt heel algemeen. Dat ik dicht bij anderen mag staan (letterlijk en figuurlijk), op elke plek waar ik wens. Oh, dit is wel een leuk onderwerp voor een blog. Thanks voor de inspiratie 🙂

  • Romy 23 april 2020 op 12:06 am - Beantwoord

   Wat een mooi punt noem je op! Eigenlijk is dat misschien ook wel voor mij het belangrijkste waar ik naar uitkijk na deze periode. Hoe mooi zou het zijn om weer zorgeloos naast mensen te kunnen staan, ze te kunnen aanraken en knuffelen. Maar tot die tijd probeer ik er ook het beste van te maken en ook te profiteren van wat deze tijd me wél brengt.

 24. Giovanna Jansen 20 april 2020 op 9:45 am - Beantwoord

  Zo herkenbaar! Ik zat toevallig vanochtend te denken hoe ik het mis om gewoon even naar Hema of Action te gaan om fijn rond te neuzen tussen de notitieboekjes, of andere heerlijk overbodige winkelbezoekjes te doen. En wat mis ik het om een leuk stedentripje te maken, naar een museum te gaan of gezellig uit eten te gaan.

Recente blogs