1 2 3 1

10 fijne dingen die ik in coronatijden doe

 • 29 maart 2020
 • 27 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Verveling komt in mijn woordenboek niet voor. Ook niet als ik (op een enkele wandeling na) de deur niet uit mag. Deze quarantainetijden geven me juist de tijd om leuke dingen te doen waar ik anders niet zomaar aan toekom. Geen spannende uitstapjes deze lente. Een bezoekje aan de Keukenhof zit er dan misschien niet in, maar ik focus me liever op het positieve. Er is nog zo veel wat wel kan. Dit zijn 10 fijne dingen waar ik juist in coronatijden de tijd voor neem.

 1. Mijn interieur omgooien. Een grootse interieurmake-over wordt het niet, maar ik ben wel heel wat kleine accessoires aan het verplaatsen of verwisselen. Heeft er trouwens alles mee te maken dat ik flinke veranderkriebels krijg als ik haast alleen nog maar in mijn eigen woning zit. Deze week worden er door Ikea (op veilige afstand!) nieuwe nachtkastjes, een lading fotolijstjes en wat andere accessoires bezorgd. En ik hoop ook online een paar nieuwe kussens voor mijn bank te scoren.
 2. Opruimen, opruimen, opruimen. Tja, als er nieuwe spullen binnen komen, moeten er natuurlijk ook oude spullen weg. Opruimen geblazen dus! Ik ben dan ook flink wat spullen aan het uitzoeken en ga binnenkort weer eens wat oude spullen te koop aanbieden (alleen om op te sturen natuurlijk). Want ja, opruimen én geld verdienen met je overbodige spullen is wat mij betreft een prima combinatie.
 3. Pilateslesjes vanuit huis. Mijn wekelijkse pilateslessen mis ik best wel nu de sportscholen dicht zijn. Maar via Shirley ontdekte ik dat er ook online genoeg te vinden is om gewoon in mijn woonkamer aan pilates te doen. Zij tipte het account van Studio Natuurlijk, dat allerlei online lesjes aanbiedt. Ook heb ik via mijn sportschool toegang tot online yogalessen. Heel fijn om op die manier binnenshuis wat beweging te krijgen!
 4. Werken aan mijn bedrijf. In mijn bedrijf als tekstschrijver werken doe ik al volop, maar áán mijn bedrijf werken schiet er nog weleens bij in. Totdat corona uitbrak dus! Hoewel ik nog genoeg leuke opdrachten heb (en mezelf daar heel gelukkig mee mag prijzen!), kan ik nu wel iets meer tijd vrijmaken voor dingen achter de schermen. Een kleine LinkedIn-update bijvoorbeeld, het nodige werk aan mijn sites en de paar acquisitiemails die ik al een paar weken wil schrijven. Ik vermaak me wel!
 5. Bellen en Zoomen (meer dan ooit). Een van de mooie dingen die deze periode me heeft gebracht, is dat ik opeens door heb hoeveel er digitaal kan. In plaats van steeds naar opdrachtgevers en vergaderingen te reizen, doe ik nu gewoon alles online of via de telefoon of Zoom. In 1,5 week tijd ben ik veranderd van Team Videobellen-hoeft-voor-mij-niet-zo in een groot fan van Zoom. Ik merk dat Zoom-gesprekken (al is het maar voor werk) me enorm helpen om me niet eenzaam te voelen.
 6. Slapen. Nu pas merk ik dat mijn agenda de afgelopen weken soms iets te rijkelijk gevuld was. Nu ik geen afspraken buiten de deur meer heb en de reistijd naar werk wegvalt, neem ik bewust de tijd om meer te slapen. Het is alleen al zo fijn dat ik nu om half 8 in plaats van 7 uur mijn bed uit kan komen. Dat ik een héérlijk bed en het allerfijnste matras heb, maakt die extra uurtjes slaap alleen maar nóg leuker. Goede tip trouwens voor wie zich verveelt en ’s nachts niet lekker ligt: verdiep je juist nu eens in een goed matras. Bij Perfecthomeshop vind je bijvoorbeeld fijne schuimmatrassen. Tijdens het verbouwen heb ik er destijds heel wat getest en uit ervaring kan ik zeggen dat ze héérlijk liggen. En naast fijn om op te slapen, nodigt een heerlijk schuimmatras natuurlijk ook uit om wat vaker liggend boeken te lezen. Nog een fijne activiteit voor deze coronaperiode!
 7. Improviseren in de keuken. Nu ik geen twee uur reistijd meer heb op een dag, heb ik meer tijd om uitgebreid te kokkerellen. En daar maak ik dankbaar gebruik van. Tenminste, tussen de supersimpele maaltijden door. Het leukste vind ik het om zelf wat dingen bij elkaar te gooien en gewoon te zien hoe het smaakt. Ik heb al een paar maaltijden in elkaar geflanst die ik zelf érrug goed vond smaken. Foodfotografie bij avondlicht is alleen niet mijn sterkste kant en borden uiterst opmaken ook niet, dus de recepten laten nog even op zich wachten.
 8. Genieten van mijn omgeving. Ik maak de laatste weken elke dag (zolang ik niet verkouden ben natuurlijk!) een wandeling door mijn omgeving. Het bijzondere is dat ik in een week tijd meer van mijn eigen buurt heb ontdekt dan in de bijna 11 maanden dat ik hier nu woon. Elke dag neem ik een iets andere route en verbaas ik me er weer over hoe mooi de lente is. Niet alleen als je afreist naar de Keukenhof, maar ook gewoon als je je eigen omgeving kunt ontdekken.
 9. Uitstelklusjes. Ik ben vast niet de enige die deze periode gebruikt om allerlei uitstelklusjes eindelijk aan te pakken. Zo heb ik mijn belastingaangifte alvast verstuurd (geen feestje om te doen, wel een feestje als het gedaan is!), heb ik eindelijk een back-up gemaakt van al mijn bestanden en hebben al heel wat plekjes in huis van een flinke schoonmaakbeurt kunnen genieten.
 10. Nog meer hobby’s zoeken. Laatst las ik op Facebook een coronaquote waar ik me helemaal in kon vinden. Het kwam erop neer dat jarenlang knutselspullen verzamelen in coronatijden toch nog ergens goed voor blijkt. Zit wat in toch! Ik heb in ieder geval aan knutselgerei geen gebrek om me maandenlang al knutselend te vermaken. En daar heb ik me een partijtje zin in! Uiteraard ben ik vooral aan het kaarten maken, maar ik zit eraan te denken om misschien ook een nieuwe creatieve hobby op te pakken.

Wat doe jij het liefst om de dag op een leuke manier door te komen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Mirjam 29 maart 2020 op 7:44 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Ik merk dat ik niet extreem veel extra tijd heb, alleen in de weekenden. Ik werkte namelijk altijd al thuis, dus ik heb niet opeens mijn reistijd over 😉 Alleen in de weekenden hoef ik niet weg. De extra tijd die ik hiermee heb, besteed ik vooral aan het schrijven van verhalen en blogs. Ook lees ik weer wat meer dan in het begin van de crisis. Toen stond mijn hoofd er gewoon echt niet naar en had ik de rust er niet voor. Maar nu begint het weer te komen 🙂

  • Romy 14 april 2020 op 10:35 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je lekker aan het lezen, schrijven en bloggen geslagen bent tijdens deze coronacrisis! Stuk voor stuk fijne bezigheden om je nu extra op te storten 🙂

 2. Naomi 29 maart 2020 op 8:10 am - Beantwoord

  Haha, ik prijs mezelf ook heel gelukkig om het feit dat ik al-tijd met knutselspullen de Action heb verlaten de laatste anderhalf jaar;). Leuk lijstje om te lezen en fijn dat je je niet verveelt. En de foodfoto’s worden vast ook makkelijker, nu de zomertijd in is gegaan.

 3. Shirley 29 maart 2020 op 8:30 am - Beantwoord

  Leuk dat je mijn tip over Studio Natuurlijk hebt gecheckt.ik vind haar lessen heel fijn! Ik verveel me gelukkig ook niet, maar merk wel dat ik me soms moet losrukken van het nieuws om iets anders te gaan doen. Een creatieve hobby lijkt me ook heel leuk, maar die heb ik nog niet gevonden.

 4. Darina 29 maart 2020 op 9:00 am - Beantwoord

  Een mooi lijstje. Ik moet naar mijn werk en heb nu ook meer reistijd dus jammergenoeg minder tijd doordeweeks. Maar ik geniet enorm van onze verbouwde woonkamer en keuken 🙂

 5. Anouk 29 maart 2020 op 9:49 am - Beantwoord

  Ik heb de afgelopen weken heel veel klusjes gedaan die maar blijven liggen, ook heb ik uitgebreider gekookt dan ik normaal zou doen (met wisselend succes) en eindelijk super mario oddysey uitgespeeld op mijn nintendo. Ik verveel me eigenlijk nooit, maar ik voel me soms wel een beetje eenzaam nu ik alleen mijn vriend zie en niet meer mijn student-collegas op stage. gelukkig is er dan skype 🙂

  • Romy 14 april 2020 op 10:42 pm - Beantwoord

   Heel begrijpelijk dat je je soms wat eenzaam voelt nu je alleen je vriend ziet. Hopelijk kun je over een tijdje wel weer je collega’s zien en kun je tot die tijd toch wat contact hebben via Skype. Dat soort digitale toepassingen zijn juist nu wel heel fijn.

 6. Ilona Wielinga 29 maart 2020 op 10:17 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik kwam ook eindelijk toe aan klusjes die ik al lange tijd voor me uitschoof; altijd fijn om die eindelijk op te kunnen pakken. En verder pak ik echt even mijn rust en werk ik lekker verder aan mijn afstudeerproject.

 7. Daenelia 29 maart 2020 op 10:29 am - Beantwoord

  Juist vanwege de switch naar thuiswerken ben ik nog niet meer vrije tijd tegengekomen… 🙁 maar dat komt nog wel, als alles op zijn plaats valt. Over switch gesproken, we spelen nu vooral Animal Crossing. Dat is heerlijk ontspannend en beter dan de hele avond het nieuws volgen.
  En yep, ik ben ook een zoom fangirl. Zij zaten vroeger naast ons kantoor. Zo leuk

  • Romy 14 april 2020 op 10:44 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat Zoom ooit zo is begonnen! Ze zullen nu vast wel een flink kantoor hebben. Ik hoor veel mensen nu over de Nintendo Switch. Misschien moet ik me daar toch ook eens aan wagen (met een geleende Switch).

 8. Mariska 29 maart 2020 op 10:32 am - Beantwoord

  Fijn lijstje is dit en ook wel herkenbaar. Vooral slapen 🙂

 9. Yvonne 29 maart 2020 op 12:02 pm - Beantwoord

  Ik deed ook altijd pilateslessen in de sportschool maar die zijn nu online vervangen door yogalessen, wat superfijn is natuurlijk!:) Toch mis ik de pilateslessen dus ik ga de youtube-video’s die jij tipt eens proberen!

 10. Anna 29 maart 2020 op 12:36 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje Romy! Ik heb ook dat ik echt beter en langer slaap! Liefs

 11. johanna 29 maart 2020 op 2:00 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje! Ik heb gemerkt dat door het wegvallen van de stress (door het werk en door het onderweg zijn) er veel meer rust is gekomen, en ik ook veel beter slaap. En ook meer zin heb om te koken, en er ook de tijd voor neem.
  Zoals Mirjam al zei, ook ik heb de eerste 2 weken eigenlijk nergens echt zin in gehad. Mijn hoofd stond er niet naar. Nu begint het langzaamaan “normaal” te worden, en ga ik ook dingen doen. Opruimen, projecten opstarten etc. Ben benieuwd wat mijn positieve balans aan het einde is.

  Veel succes en zonder vaker vrolijk was het leven in de coronatijd minder vrolijk en kleurrijk

  • Romy 14 april 2020 op 10:50 pm - Beantwoord

   Mooi om te horen dat je inmiddels wat meer aan deze gekke coronatijd gewend bent en dat je hoofd daardoor ook meer naar leuke dingen staat. Zo te horen ben je goed bezig.
   Dank je wel voor je lieve compliment over mijn blog trouwens!

 12. bychristiana 29 maart 2020 op 2:12 pm - Beantwoord

  Veel van de dingen die jij doet, doe ik nu dus ook; ik ben veel in en met het huis bezig. Ik moet zeggen dat ik sowieso al echt een huismusje ben, dus voor mij is het binnen zitten niet zo ‘zwaar’. Ik kan me wel echt goed voorstellen dat veel mensen er moeite mee hebben.

 13. Simone 29 maart 2020 op 7:47 pm - Beantwoord

  Die uitstelklusjes hebben wij nu bijna allemaal weggewerkt! Waar het allemaal niet goed voor is he? Ik durf ook te wedden dat we anders voorlopig deze klusjes nog niet hadden gedaan.

 14. Nikita 29 maart 2020 op 9:28 pm - Beantwoord

  Ik probeer het juist nu van de kleine gelukjes te hebben. Mijn leesconcentratie is ineens heel goed. Misschien niet zoals vroeger, maar dat zal het nooit meer worden en dat moet ik aanvaarden. Alsnog is 15 boeken in drie maanden nog steeds veel. En het zijn best dikke boeken eigenlijk. Ik werk in een supermarkt dus mijn vrije dagen ben ik altijd aan het rusten en doordat ik nergens heen kan is dat wel een goeie manier om mezelf die rust echt te gunnen. Normaal zou ik ook blij zijn met extra tijd om te tekenen, maar ik heb terug een peesontsteking in mijn hand en ik mag niet tekenen van de dokter tot de pijn over is. Dus dat is wel een kleine domper. Maar ik sla me er wel doorheen. Er zijn zoveel fijne dingen waar ik nog steeds van geniet.

  • Romy 14 april 2020 op 10:56 pm - Beantwoord

   Wauw, je hebt heel wat boeken uitgelezen zo te horen! Goed bezig hoor! En vooral fijn dat je daar lekker van kon genieten op je vrije dagen.
   Wat rot om te horen zeg van de peesontsteking in je hand! Sowieso is zoiets pijnlijks natuurlijk niet fijn, maar het is al helemaal rot om te horen dat je daardoor niet kunt tekenen. Hopelijk voel je je snel ietsje beter.

 15. Rachel Kromdijk 30 maart 2020 op 9:59 am - Beantwoord

  Er is niets zo lekker om lekker te bakken en koken in de keuken, tenminste.. ik kan er enorm van genieten! Wat een fijn lijstje heb je gemaakt.

 16. Anna 30 maart 2020 op 10:23 am - Beantwoord

  Wat een fijne lijst! En wat fijn dat je je totaal niet verveelt deze periode, dat lijkt me vreselijk. Ik heb gelukkig ook nog genoeg te doen, zelfs zoveel, dat de lang verwachte lente-schoonmaak nog steeds op zich laat wachten… :p Oeps.

 17. Giovanna Jansen 30 maart 2020 op 10:46 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Ik was ook altijd van het videobellen-hoeft-voor-mij-niet, maar is nu toch wel een uitkomst nu je mensen niet in het echt kunt zien. 🙂

 18. Marlies 30 maart 2020 op 12:06 pm - Beantwoord

  Leuke dingen staan er op je lijstje! Ik heb als leerkracht wel genoeg werk nog steeds (al geven we nu natuurlijk onderwijs op afstand). Maar toch houd ik wel net wat meer tijd over en vind ik het ook belangrijk om echt leuke dingen in te plannen! Ben nu net een weekje bezig met een cursus Spaans via DuoLingo, verder heb ik mijn waterverfhobby weer opgepakt en skype ik inderdaad ook heel veel met familie/vrienden!

  • Romy 14 april 2020 op 10:58 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je naast je werk meer tijd vrijmaakt voor leuke dingen. Heel tof, zo’n cursus Spaans! Iets als waterverven of aquarellen staat ook op mijn lijstje om nog eens op te pakken.

 19. Irene 30 maart 2020 op 3:39 pm - Beantwoord

  Ik lees en bak erg veel en heb vandaag ook een online cursus gevolgd maar dat zijn dingen die ik eigenlijk in het ‘gewone’ leven ook wel vaak doe 🙂 Die interieurveranderkriebels voel ik dus ook maar ik heb hier voorlopig nog niets aangepast. Ik spaar wat op voor later deze week, haha 😀

 20. zwartraafje 2 april 2020 op 5:02 pm - Beantwoord

  Hey Romy! Misschien heeft iemand anders je ondertussen al verwittigd maar mijn man liet me gisteren nog weten dat Zoom niet veilig was. Blijkbaar zouden ze de privacyregels niet volledig respecteren en zou je gesprek ook door hackers onderbroken kunnen worden of opgenomen. Eigenlijk zijn mijn dagen er voor een groot deel hetzelfde uit. Huishoudelijke klusjes, bloggen, brieven of kaarten schrijven, veel inspiratie hebben voor knutselprojecten maar jammer genoeg niet de energie om er aan te beginnen, lezen wanneer ik me er voldoende op kan focussen. Andere zaken zien er dan weer ietsje anders uit. Zo bestelde ik onlangs online kaarten in plaats van ze in de winkel te kopen, ging ik online op zoek naar cadeautjes voor mijn Oma en nicht, maakte ik een video terwijl ik een boek voorlas en stuurde die nadien naar mijn schoonzus zodat ze mijn metekindje er naar kon laten luisteren, bedacht ik al wat ideetjes voor de verjaardag van mijn broer en andere nicht die in mei jarig zijn, had ik voor het eerst in mijn leven een gesprek via videocall, … De kans is groot dat ik binnenkort de kelder weer eens onder handen neem om nadat dit achter de rug is wat zaken naar de Kringloopwinkel of het containerpark te kunnen doen. Vervelen doe ik me gelukkig niet.

  • Romy 14 april 2020 op 11:55 pm - Beantwoord

   Die negatieve berichtgeving over Zoom heb ik inderdaad ook gelezen. Het schijnt wel dat Zoom er maatregelen voor heeft getroffen en dat je er zelf een paar stappen voor kunt zetten om hacks te voorkomen. Dat scheelt vast al een beetje.
   Mooi om te horen dat jij je tot nu toe niet hoeft te vervelen! Wel een gek idee hè dat je cadeautjes nu verplicht online moet koken. Gelukkig maar dat er tegenwoordig veel kan in dat opzicht!

Recente blogs

Dit zijn mijn plannen voor de zomer!

25 juni 2017|Persoonlijk|

De zomer is nu officieel begonnen. Hét seizoen van hoge temperaturen, verkoelende drankjes en zwoele zomeravonden bij een kampvuur. De zomer is vooral door de lange dagen toch wel een van mijn favoriete seizoenen. Ook omdat ik nu al talloze plannen heb om de komende drie maanden uit te voeren. Ik ga dan wel voorlopig nog niet op vakantie, maar er is ook in Nederland gelukkig genoeg te doen. Vandaag zet ik voor mezelf op een rijtje wat ik dit seizoen allemaal wil gaan doen. Laat het genieten beginnen en laat de zonneschijn maar komen!

Vleesvervangers in de test | Deel 2

16 oktober 2019|Lifestyle|

In de 13 jaar dat ik nu vegetariër ben, heb ik al heel wat vleesvervangers zien komen en gaan. Sommige zijn overheerlijk, andere zijn - zacht uitgedrukt - iets minder succesvol naar de zin van mijn smaakpapillen. Eerder deelde ik al mijn lekkerste vleesvervangers van dit moment en dat smaakte wat mij betreft ook figuurlijk naar meer. Daarom wil ik in een nieuwe terugkerende rubriek mijn nieuw uitgeprobeerde vleesvervangers delen. Met daarbij mijn ongezouten mening als zelfbenoemde fijnproever. Dit keer onderwierp ik onder meer een kaasburger (altijd spannend!) aan mijn kritische test, en proefde ik een burger die precies nergens naar smaakte.

9 leuke Nederlandse tv-programma's die ik altijd terugkijk

4 september 2019|Lifestyle|

Heel vaak komt het niet voor dat ik de televisie aan heb staan. Ik ben niet echt warm te krijgen voor programma's als Temptation Island en Geer & Goor. En de laatste keer dat ik op zaterdagavond thuis bleef om een oer-Hollandse familieshow te kijken, kan ik me niet eens meer herinneren. Toch zijn er wel degelijk programma's waarvoor ik graag tijd vrijmaak. Niet om live te kijken, maar om terug te kijken op het moment dat het mij uitkomt. Dit zijn mijn 9 favoriete Nederlandse tv-programma's waarvoor ik - spreekwoordelijk gezien dus - graag thuis blijf.