Al bijna 1,5 jaar ga ik door het leven als kattenvrouwtje. Hoe langer je je huis met een kat deelt, hoe meer je ontdekt dat katten zowel de allerleukste als de allergekste huisdieren zijn. Zo houdt Pippa er aardig wat gekke trekjes op na. Ik blijf het grappig vinden als ik er helemaal aan gewend ben dat Pippa bepaalde dingen doet zoals ze ze doet en daar ook totaal in meega (#crazycatlady!), terwijl anderen hun wenkbrauwen ophalen. Daarom vandaag 10 feitjes die ik leerde over Pippa! Ook heb ik een leuke winactie voor mede-katteneigenaren. Kijk je mee?

1. Geen speeltjes, wel een hoge krabpaal

Al voordat ik Pippa kreeg, had ik een hele lading kattenspeeltjes in huis. Met veel zorg had ik de leukste balletjes en muisjes uitgezocht en een stylish mand op de kop getikt. Helaas voor mij had Pippa daar geen interesse in. Geen speeltjes dus meer voor mij! Pippa rent net zo lief achter een lege wc-rol, een pen of een knijper aan. Wat wél de investering waard is wat mij betreft? Een hoge krabpaal! Pippa houdt graag de boel goed in de gaten, het liefst vanaf grote hoogte. Dan is zo’n krabpaal ideaal. Spelen doet Pippa er niet mee, maar urenlang naar buiten staren wel. En vooruit, zo nu en dan krabt ze er ook fanatiek aan.

2. Vaste rituelen

Van een kattengedragstherapeut leerde ik dat katten nogal blij worden van vaste rituelen. Tenminste, Pip wel. Zo weet Pippa inmiddels dat ze ’s avonds een paar snoepjes krijgt en dat ik daarna de tussendeur dicht doe en ga slapen. Ze staat zelfs spontaan klaar bij de kast met snoepjes als ik net de lichten uit heb gedaan en in mijn pyjama sta. Slimmerik! Ook weet ze dat ik meestal ’s ochtends eventjes met haar speel als ik net wakker ben. Daar gaat ze dan helemaal klaar voor zitten. Een keer overslaan is er wat Pip betreft niet bij. Dan kijkt ze me verbaasd aan.

pippa en romy

3. De kruimels laten liggen

Niet alle katten eten blijkbaar netjes hun bakje leeg. Ik noem geen namen, ahum! Een zekere kat laat altijd demonstratief de brokjes liggen die niet meer heel zijn. Zelfs brokjes waar maar iets kleins van is afgebroken, belanden niet in Pippa’s maag, maar op de vloer naast haar voerbak. Daar heeft mevrouw geen interesse in.

Ook bijzonder is dat ze standaard een paar hapjes van haar voer laat liggen, ook als ik haar minder voer geef. Een beleefdheidsdingetje?

4. Stiekeme acties als ik er niet ben

Er zijn maar een paar plekken waar Pip niet mag komen: o.a. de slaapkamer, de eettafel en het aanrecht. Dat weet ze maar al te goed, aangezien ze dat soort dingen nóóit doet als ik er ben. Gek genoeg vind ik juist als ik ’s ochtends de keuken in loop, pluisjes op het aanrecht. Tja, die waaien natuurlijk gewoon ’s nachts het aanrecht op. Ook heb ik weleens nog snel een grijze schim naar beneden zien springen vanaf de eettafel toen ik mijn gezicht om de hoek van de deur liet zien. Smiecht!

5. Planten zijn niet interessant, aarde wel

Ik hoor van veel mensen dat hun kat graag de tanden in planten zet. Ik heb mijn plantenverzameling in huis dan ook extra voorzichtig uitgebouwd. Inmiddels weet ik zeker dat Pippa nooit aan de planten zit (nee, ook niet als ik er niet ben) en heb ik zelfs een paar planten staan die wel giftig kunnen zijn voor katten. Pippa vindt alleen de aarde in de potten spannend en vindt het nodig om daar zo nu en dan met haar pootje aan te zitten. Maar op een paar korrels aarde naast de pot na, houdt mevrouw de planten netjes intact.

pippa en romy

6. Voetballen met brokjes

Spelen met eten mag je als mens niet, maar als kat kom je er prima mee weg. Sterker nog, ik heb van Pip zelf een voetballer gemaakt. Op advies heb ik namelijk een voerbal in huis gehaald, waarin ik de brokjes elke ochtend stop. Ze rollen er pas uit als je kat een paar tikken tegen de bal geeft. Nadeel is wel dat je regelmatig een brokje van je sok moet trekken, omdat je kat natuurlijk niet álle brokjes van de grond opeet (de kruimels hè…). Maar ach, dan heb je wel een blije kat! Ik kreeg ooit die tip, omdat het voor een kat blijkbaar niet natuurlijk is dat het eten keurig netjes in bakjes klaarstaat. Pippa rent dan ook altijd met veel plezier achter haar voerbal aan.

7. Stroop aan mijn kont

Al sinds ik Pippa heb, houdt ze me het liefst continu in de gaten. Als ik bijvoorbeeld in de hobbykamer ben, komt Pippa standaard 5 minuten later om het hoekje kijken. Vaak loopt ze dan een paar keer door mijn blogfoto heen, inspecteert ze een keer de kledingkast en vindt ze daarna de kust veilig genoeg om het weer voor gezien te houden.

Ook schattig: Pip ligt vaak om het hoekje van de douchedeur op mij te wachten als ik sta te douchen. Dan kan ze me via de kier stiekem in de gaten houden.

8. De “beste” slaapplek

Pippa ligt hele dagen te maffen onder mijn bureaustoel. Dan heeft ze zich tussen de wieltjes van mijn stoel gewurmd en ligt ze heerlijk te slapen met haar pootje op de stoelpoten. Ze heeft nog steeds niet door dat dat geen al te handige en veilige plek is. Gelukkig voor haar werp ik inmiddels standaard een snelle blik op de vloer voordat ik mijn stoel naar achteren rijd.

9. Glazenwasserperikelen

Pippa is een dame die niet snel over zich heen laat lopen, maar zo nu en dan is ze een heldin op sokken. Sowieso heeft mevrouw nooit een beste verstandhouding gehad met de stofzuiger. Ze weet niet hoe snel ze de benen poten moet nemen als ik ook maar de deur van de stofzuigerkast open. Maar nóg veel enger vindt Pippa de glazenwasser. Als ze dan eindelijk weer om de hoek durft te kijken, moet de glazenwasser een uur later nog de ramen aan de achterkant van het huis doen. Zelfs snoepjes mogen dan niet baten om Pip onder het bed vandaan te krijgen.

biologisch kattenvoer
happy cat kattenvoer
Tja, foto’s maken van kattenvoer zonder een nieuwsgierige (en hongerige) photobomber is vrij lastig.
wat ik leerde over katten

10. Alles begint met goed voer

Verder heb ik door Pippa geleerd hoe belangrijk goed kattenvoer is. Ik geef Pippa op aanraden van de dierenarts speciale brokjes. Daarnaast ben ik een tijdje geleden gestopt met de zakjes van Whiskas. Volgens de dierenarts kunnen niet alle katten daar even goed tegen. Ook Pip geeft een stuk minder over sinds ik ben overgestapt op andere merken. Ik probeer nu meer voor biologische opties te kiezen en beter te letten op toevoegingen aan kattenvoer.

Gelukkig voor mij en voor Pip kwam er een leuke samenwerking met Happy Cat op mijn pad. Met een happy cat en een blij baasje als resultaat. Het merk Happy Cat verkoopt alleen natuurlijk kattenvoeding gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten uit de regio.

Nieuw zijn de Happy Cat Bio Pouches, die verkrijgbaar zijn voor katten van alle leeftijden. Dit natvoer is een natuurlijk en kwalitatief alternatief voor voeding van veel andere merken. Kenmerkend voor Happy Cat is dat hun voeding is ontwikkeld met oog voor de gezondheid van de kat, maar ook met oog op het milieu. De producten bevatten bijvoorbeeld alleen hoogwaardige proteïnen en geen geur- en kleurstoffen, soja, tarwe of kunstmatige shizzle.

Pippa’s eerlijke review van Happy Cat

Pippa wist niet hoe snel ze moest aanvallen toen ik het voer in haar bakje deed. De foto hieronder laat wel zien dat het goed in de smaak viel bij mijn kritische tester. Pippa vindt vooral de Pouches met rundsmaak errug lekker. Ik moet eerlijk bekennen: het voer ruikt wel een stuk vleziger dan de zakjes van bijvoorbeeld Whiskas. Maar dat is volgens mij juist een goed teken. En ach, Pip wordt wél razend enthousiast van de geur. Dat is wat telt natuurlijk.

pippa vaker vrolijk

Winactie Happy Cat-kattenvoeding

Het leukste van alles is dat ik nóg twee katteneigenaren blij mag maken met een groot Happy Cat-pakket. Pippa en ik geven namelijk een groot pakket weg met Happy Cat Pouches, zakjes met brokjes, een leuke voerbak, een speelgoedmuis (een grote aanrader bij Pippa!) en nog veel meer. Zie de foto’s hieronder.

happy cat kattenvoeding review
happy cat kattenvoeding review

Hoe kun je kans maken op het pakket?

Ik geef 1 pakket weg via Instagram en Facebook en 1 pakket via mijn blog. Om kans te maken hoef je alleen maar het volgende te doen:

 • Laat uiterlijk woensdag 9 september 2020 een reactie achter onder dit artikel. Geef daarin aan dat je graag kans maakt op het pakketje én deel een leuk feitje over jouw kat.
 • Vul in het e-mailvak een geldig e-mailadres in, zodat ik je kan bereiken als je hebt gewonnen.
 • Volg mij op één van de volgende social-kanalen: Instagram, Facebook of Bloglovin‘.

De winactie staat open voor inwoners uit Nederland en België. Op 10 september 2020 trek ik willekeurig een winnaar via Random.org en ontvangt diegene persoonlijk bericht via e-mail. Je krijgt het pakket opgestuurd naar je thuisadres.

Extra kans maken? Laat dan ook een berichtje achter onder de foto die ik vandaag op Instagram en Facebook plaats. Ik trek namelijk uit alle reacties op Facebook en Instagram ook 1 gelukkige winnaar.

Wat is een leuk of grappig feitje over jouw kat?

Dit artikel bevat een betaalde samenwerking met Happy Cat. Dat beïnvloedt Pippa’s eerlijke mening en kritische smaakpapillen niet.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 4 september 2020 op 6:31 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Onze kat had altijd zijn uitkijkpunt vanaf de hoge kast. Daar kon hij altijd alles goed observeren.

 2. Giovanna Jansen 4 september 2020 op 7:33 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Zo grappig hoe ze weer aan photobomben is. 🙂
  Een van de katten die ik vroeger had flipte ook als de glazenwasser kwam, van het zien van de stofzuiger maakte hij ook hele rare sprongen trouwens. 😉

 3. Anita te Gussinklo 4 september 2020 op 8:09 am - Beantwoord

  Die Pippa toch, dat van die brokjes de kruimels laten liggen is herkenbaar.
  Wij hebben 2 rode katten Gozer & Bink(ie) en dat zijn broer en zus.

  • Johanna 4 september 2020 op 9:32 am - Beantwoord

   Super foto! Dat is een winner! Nu onze same geeft bijna niet over meer. Het probleem waren vooral haarballen en nu we kammen en ver vlees gevrn is het geen groot probleem meer. Overigens in somig voedsel zit lokstof, en dan eten ze het ook een beetje te graag.
   Wij geven haar brokjes, beetje natvoer (half zakje, goed kwaliteit) voor de overgedoseerde mineralien etc., en dan vers inlands rundvlees (of uit de diepvries, maar zelf ingevroren). En madame eet minstens 100 gram ervan. Hier is vlees behoorlijk duur, maar ik geloof dat zakjes natvoer van goede kwaliteit in die hoeveelheid nog duurder zijn. Dus liever een gelukkig en gezonde kat. Groetjes aan Pippa

 4. Anouk 4 september 2020 op 8:46 am - Beantwoord

  Zo heerlijk is het dat katten echt een eigen karakter hebben! Echt te leuke foto’s trouwens in deze post!

 5. Ida 4 september 2020 op 8:50 am - Beantwoord

  Wat een deugniet is die Pippa toch. maar het is wel een ook een beauty met haar mooie vacht hoor! Onze poes Josje heeft nu 5 kittens en ze zorgt en beschermt ze heel goed. Toen de glazenwasser kwam van de week en zijn trap neer zette, moest ze erg grommen. Dat doet ze ook als er aan de deur gebeld wordt! Echt een waakkat, haha!
  Natuurlijk doe ik ook mee aan de leuke winactie voor Josje en de kittens! Fijne dag nog!

 6. Naomi 4 september 2020 op 9:21 am - Beantwoord

  Wat grappig, dat een kat ook zo van vaste rituelen houdt. Nooit over nagedacht eigenlijk. En de kruimels laten liggen vind ik dan ook wel weer kieskeurig hilarisch;).
  Ik heb geen kat, maar ik hoop dat de winactie naar een beestje gaat dat er heerlijk van kan gaan genieten.

 7. Meaghan 4 september 2020 op 10:06 am - Beantwoord

  Hihi wat een leuke feitjes allemaal. Echt leuk dat Pippa zo’n eigen karakter heeft. Die foto waar Pippa met haar poot de brokjes van tafel haalt, niet te doen! Zooo schattig! <3 Ik heb geen kat en mensen in mijn omgeving helaas ook niet, maar er komt vast wel een gelukkige winnaar uit die zijn of haar kat straks super blij kan maken!

 8. Ellen 4 september 2020 op 10:10 am - Beantwoord

  Wat een grappige lieverd is die Pippa toch! Wij hebben 2 katten, wiens naam ook met een P begint: Pim en Poekie. Het zijn beide buitenkatten, die hier in onze tuin terecht gekomen zijn en we dan maar liefdevol geadopteerd hebben. Ze willen amper naar binnen en hebben daarom in de tuin een geïsoleerd hok, met in de winter een verwarmkussentje er in. Pim heeft momenteel een oogontsteking en dus moet er meermaals per dag zalf in haar oog. Zelfs met ons tweeën een helse klus! Dit lekkere voer zou dus een fijne beloning voor haar (en haar vriendje) zijn. Ik doe dus graag mee met de winactie!

 9. Audrey 4 september 2020 op 10:11 am - Beantwoord

  Haha, blijft leuk, zulke acties van dieren! Sproet laat NOOIT kruimels liggen 😉

 10. Anna 4 september 2020 op 10:21 am - Beantwoord

  Wat een leuke winactie! Ik heb zelf helaas geen kat, maar ik weet zeker dat je hier iemand heel blij mee gaat maken. Natuurlijke dierenvoeding voor katten is echt een aanrader, ook voor honden trouwens. Ik heb er onderzoek naar gedaan tijdens mijn stage en het is veel gezonder voor het dier. Daarnaast voelen ze zich ook beter, omdat er minder troep in het voer zit. Gelukkig valt het voer van happy Cat ook bij Pippa in de smaak, haha :D. Super leuke foto’s heb je gemaakt!

 11. Irene 4 september 2020 op 10:34 am - Beantwoord

  Haha wat leuk om te lezen deze post! Grappig dat elk dier zo zijn eigen karakter en manieren heeft hé 🙂 Ik herken wel wat dingen in onze honden, zoals dat slapen onder / achter de bureaustoel (bij het verrollen rijd ik altijd standaard een pluk haar uit maar hij lijkt het niet erg te vinden :p ), de vaste routines en altijd een hapje laten liggen in hun voerbak. Lieve foto’s ook!

  Ik sla je winactie over aangezien ik geen kat heb.

 12. Saskia 4 september 2020 op 12:36 pm - Beantwoord

  Oh wat leuk zeg! Ik doe graag mee voor onze Ayla. Die mag wel wat verwennerij gebruiken aangezien de laatste weken heel veel om onze Noa heeft gedraaid. Ik voel me al een slechte poezen-moeder aangezien ik juist altijd tijd voor haar vrij maak maar nu gewoon helemaal in beslag genomen werd. Ze vind al het eten altijd wel lekker en is een echte knuffelkont. Gelukkig komt ze nu steeds vaker bij me liggen, meestal als Noa op bed ligt. Weetje; Ze vind Noa super leuk en hij mag er altijd aaien. Maar zodra hij achter haar aan gaat lopen vertrekt ze naar de gang zodat de deur dicht gaat (Noa mag natuurlijk niet op de gang ivm de trap waar hij op klimt) En dat weet ze. Ik ga duimen dat ik na mijn vakantie hoor dat ik heb gewonnen! <3

 13. Amber 4 september 2020 op 1:56 pm - Beantwoord

  Wat grappig toch altijd dat sommige dingen zo herkenbaar zijn, maar katten tegelijk van kat tot kat van karakter verschillen. Die van ons zit ook het liefst hoog ergens, of op een krabpaal of op de hoge vensterbank. Ze vindt het fijn om overzicht te hebben en alles in de gaten te kunnen houden. Ronja heeft het dan helaas wel weer vaak op de planten gemunt. Niet om ze op te eten, maar het liefst om er een blaadje af te knagen en daar dan mee te spelen. Het is dat mijn pannenkoekplant zoveel stekjes geeft, maar anders had ik er geen een meer staan! En ze houdt inderdaad ook van graven in de aarde. Ik heb bij onze monstera in de pot nu wat aluminiumfolie over de aarde gelegd (met een gat in het midden waar de monstera dan uit de grond komt en waar ik water kan geven), zodat ze de aarde er niet iedere keer uit loopt te vissen. Dat werkt goed!

 14. Mariska van Geelen 4 september 2020 op 3:46 pm - Beantwoord

  Onze rode kater Enno zou hier wel blij van worden! Het is een super lieve kater die wel weet hoe je aandacht krijgt…dan zit hij op zijn achterpoten en tikt heel voorzichtig met een pootje op je arm tot je hem gaat aaien. Hij is zoooo leuk dat hij zijn eigen insta heeft @enno_cat

 15. Els 4 september 2020 op 4:27 pm - Beantwoord

  Zo’n krabpaal lijkt mij als ik kat was ook ideaal. Lekker alles goed zien en dan ook buiten in de gaten kunnen houden, terwijl je lekker ligt te relaxen. Hier geen kat, dus doe niet mee aan je leuke winactie.

 16. Margaux 5 september 2020 op 12:32 pm - Beantwoord

  Wat een leuke kat is Pippa toch! Een feitje is dat mijn kat een korte staart heeft door een ongeval toen hij klein was. Natuurlijk niet leuk toen, maar nu is hij enorm schattig met zijn mini staartje Ik denk dat hij zeker zou smullen van de lekkere brokjes, dus ik doe mee met de winactie!

 17. Marian B 5 september 2020 op 1:55 pm - Beantwoord

  Wat een beauty is Pippa. Ik doe graag mee voor mijn twee donderstenen. Dat zal smullen worden! De jongst Kwibus apporteert kleine balletjes. (alleen van de trap af, dan brengt hij het balletje weer naar boven)

 18. Mara 6 september 2020 op 8:00 am - Beantwoord

  Onze katten zijn de beste verklikkers wanneer mijn kerel thuis komt.
  Ze worden dan helemaal onrustig, drentelen bij de deur en mauwen als een malle. Dan kan ik snel m’n soap afzetten en doen of ik kei druk aan het poetsen ben als meneer de deur binnen stapt.

 19. Ilona en Amy 6 september 2020 op 4:17 pm - Beantwoord

  Wat een geweldige foto! Ik wist niet dat dit voer ook in NL verkrijgbaar was kocht het meestal in Duitsland bij de Fressnapf. Ik zou graag meedoen voor Amy die sinds ze een paar weken geleden een muis ving iedere ochtend een hele tijd voor het “muizenhol” zit om de muizen te bewegen in hun hol te blijven:-) Als ze daar genoeg van heeft gaat ze in de onderste lade van ons Hemnes badkamermeubel liggen. Toen we haar een dag hadden in het vorige huis (zelfde meubel) dachten we dat ze weggelopen was. Uren en uren gezocht en ze stond al als vermist op Amivedi. In blinde paniek trok ik die lade open en daar lag mevrouw te slapen… Inmiddels is dit haar verstop- en slaapplek en ligt er een geriefelijk kussentje in. Mocht je je afvragen of ze zelf de lade open kan maken….nee maar deze lade is aan de achterzijde korter i.v.m. de afvoer waardoor ze er achterlangs in kan kruipen.

 20. Justine 6 september 2020 op 5:56 pm - Beantwoord

  Ik ben zelf helemaal geen kattenmens, maar ik wilde wel even zeggen dat ik jou en pippa samen zo cuuuute vind!!

 21. Celine 7 september 2020 op 1:21 pm - Beantwoord

  Hoi! Ik zou mega graag meedoen aan je winactie. Ik heb drie maanden geleden mijn kat Appie als iniminie kitten gevonden in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos, waar ik een jaar heb gewerkt, en over twee weken gaat hij samen met mij definitief terug naar Nederland. Dit zou een mooie binnenkomer zijn voor in ons huisje in Utrecht!
  Liefs, Céline

 22. Liesbeth 7 september 2020 op 3:45 pm - Beantwoord

  Graag doe ik mee voor deze lekkere hapjes 🙂 Onze Ivy is inmiddels een jaar of 17. Wij hebben ze 15 jaar geleden uit het asiel gehaald en toen hadden ze haar geschat op een jaar of twee, vandaar. Ze was al een keertje eerder geplaatst, maar die mensen hadden haar teruggebracht toen bleek dat ze blaasgruis had. Bij ons krijgt ze speciaal voer maar af en toe een lekker tussendoortje mag altijd. Sinds een paar maanden is ze helaas blind en scharrelt ze door de huiskamer en de tuin. Verder houdt ze heel erg van slapen in haar mandje, maar liever nog op schoot bij het baasje. Ook weet ze precies hoe laat het tijd is voor de dagelijkse kattensnoepjes, namelijk als het baasje de hond uitgelaten heeft ’s avonds. Dan zit ze al klaar hoor 🙂

 23. Michelle van Doremalen 8 september 2020 op 8:35 am - Beantwoord

  Leuke winactie! Ik volg je al een tijdje op insta (momoiromitchi) Een leuk feitje over mijn kat is dat mijn kat altijd met me wilt spoonen 🙂 dan kruipt ze half in me en wilt ze lekker in slaap vallen.

 24. Jacqueline de Waal 8 september 2020 op 8:38 am - Beantwoord

  Ik heb twee siamezen ze zijn allebei heel verschillend van krater de een blijft mijn hand optillen als ik in bed leg en schreeuwt de hele tijd.En de andere is heel erg intelligent kijk je aan en begrijpt wat je bedoeld en praat met je.
  Als we met caravan weg gaan mogen ze altijd mee dan gaan we wandelen dan zijn het net twee hondjes en vliegen de boom in super leuk.

 25. Willeke 8 september 2020 op 8:42 am - Beantwoord

  ik wil dit graag winnen voor mijn kat Sita
  Als ik voer in haar bakje doe ,gaat ze niet meteen eten, ze mauwt dan en dan moet ik haar eerst aaien en dan gaat ze pas eten, alsof ze toestemming vraagt !

 26. Dennis Heikoop 8 september 2020 op 9:56 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk artikel! Van genoten ! Ik doe graag mee aan de prijsvraag! Onze 5 maanden oude kitten Bamm-Bamm (Vernoemd naar het zoontje van Betty & Barney uit de Flintstones) zou dit heerlijk vinden ! Ook het muisje zou erg welkom zijn, onze roodharige spring in het veld gaat sneller door zijn muisjes heen als Gordon door zijn vriendjes ! hahaha Onze Bamm-Bamm houd absoluut van spelen, hij gaat er met de gekste dingen vandoor van wasknijpers tot het bonnetje van de Kruidvat ! Het pakket zou welkom zijn!

 27. Angelique 8 september 2020 op 10:36 am - Beantwoord

  sinds kort de tuin afgezet nu kunnen ze op de schutting zitten en op de straat kijkenvinden ze super leuk. Ze krijgen dan af en toe een knuffel van een voorbijganger

 28. Eliatha Buurmans 8 september 2020 op 11:49 am - Beantwoord

  Onze jonge zwarte kater: Flits, loopt nadat hij een half jaar oud werd en gechipt is ook los buiten. Hij wou in navolging van onze 5 jarige rode kater Levi ook op jacht naar ongedierte. Waar Levi regelmatig met vogeltjes en muizen etc. thuis komt, kwam onze Flits thuis na zijn eerste jachtpartij met een: Regenworm. Hij had hem vol trots klaargelegd als dankbaarheid bij zijn etensbakjes.
  We hebben hem maar beloond met wat lekkers.

 29. Petra 8 september 2020 op 12:20 pm - Beantwoord

  ik doe graag mee

  mijn ene poes apekooit iedere dag wel een paar keer door de kamer. van zolder 2 trappen naar beneden, over de tafel op mijn hoge kast en vice versa Na 3x gaat ze dan lekker op haar kleed liggen

  De andere poes ligt altijd met het kopje naar de muur en met haar achterste naar de kamer te slapen

 30. Nathalie 8 september 2020 op 2:15 pm - Beantwoord

  Leuk, ik doe mee voor het pakketje! Onze kat wandelt altijd mee als we met de hond lopen of lopend boodschappen doen, mensen vinden dat altijd zo’n grappig gezicht.

 31. Deborah 8 september 2020 op 3:15 pm - Beantwoord

  Ik hou zo van katten, Pippa klinkt echt geweldig!

  Een leuk feitje is dat ik heb geleerd is dat katten nooit te oud zijn om te leren. Sinds een paar maanden zijn mijn ouders mijn kat van 12 jaar oud (die bij hen is blijven wonen toen ik het huis uit ging) aan het trainen om een pootje te geven. Elke avond voordat hij een schepje zachte brokjes krijgt moet hij eerst een keer miauwen, dan gaan zitten en dan zijn pootje opsteken (dat miauwen en zitten moet hij sinds een maand ook). Hij doet het met veel weerzin en kijkt echt weg wanneer hij zijn pootje heel langzaam hoog optilt, maar doet het wel!

  Inmiddels heb ik zelf 2 kittens die helaas nog veeeeel te druk zijn om zich met triviale dingen als pootjes opsteken bezig te houden, maar ik kan niet wachten tot ik ze een heel ritueel van pootjes geven, rollen, op mijn hoofd zitten etc etc kan leren 😉

  • Romy 20 september 2020 op 11:47 am - Beantwoord

   Haha, wat leuk dat de kat dat ritueel inmiddels helemaal door heeft! Ik leerde ook ooit van een kattengedragstherapeut dat je katten met belonen en straffen (vooral met belonen) veel kunt leren. Katten zijn echt gewoontedieren en als ze merken dat tegenover een bepaalde handeling bijvoorbeeld een snoepje staat, zijn ze sneller geneigd dat te doen. Tenminste, bij Pip geldt altijd dat ze er wel zin in moet hebben, haha.

 32. Ingrid van Bockel 8 september 2020 op 3:19 pm - Beantwoord

  Onze Ollie zou hier hele blij mee zijn. Onze ondeugende witte kat van 6 maanden jong vindt alles lekker en het leven is voor hem een grote ontdekkingsreis, ik geniet er ontzettend van om naar hem te kijken.

 33. Stefany 8 september 2020 op 4:41 pm - Beantwoord

  Ik doe graag mee met de actie. Ik heb 3 kattem (Yka van 12, Donder van 12 en Maestro van 5). Yka en Donder komen uit het asiel in Amsterdam, Maestro komt uit het asiel in Moskou, Rusland. Hij is als kitten op straat gevonden en heeft in het asiel gezet tot hij 4 jaar was. De asiels daar zijn overvol en er worden voornamelijk raskatten geplaatst, maar niet de ”normale” katten. Ik heb Maestro nu meer dan een jaar ongeveer en hij is zo dankbaar!!! Hij is een echte klimmer, houdt van alle hoogtes, maar is soms best een sukkeltje, want dat durft ie weer niet naar beneden hahaha.

 34. Anne-Laura 8 september 2020 op 6:20 pm - Beantwoord

  Wat een onwijs leuk artikel, en ook heel erg herkenbaar allemaal. Onze kat ligt het liefst de hele dag bij ons op schoot te slapen, heel schattig maar heel onhandig. Ze weet je armen ook altijd goed te vinden als je achter je laptop zit, het toetsenbord wordt dan uiteraard ook mooi meegenomen, heel onhandig.
  Wij doen zeker graag mee met de winactie van dit mooie pakket!

 35. Yvonne 8 september 2020 op 6:26 pm - Beantwoord

  Mijn Harry heeft de vreemde gewoonte om alles wat op tafel ligt er af te meppen. Zo ook mijn e-reader, die ik even was vergeten. Lezen op een e-reader met een scheur gaat niet echt goed.

 36. Anneliese de Waal 8 september 2020 op 6:48 pm - Beantwoord

  Heel erg leuk, ik doe erg graag mee voor mijn kat Dolly.
  Ze is een binnenkat, ze ligt graag in bed en gaat dan in de sloop van de kussen slapen, dan zie je alleen een bult op de kussen, ze slaapt graag .
  Groetjes Anneliese

 37. Marloes 8 september 2020 op 7:06 pm - Beantwoord

  Veel mensen denken dat mijn kat een kleine hond is.
  Het grappigste is dat de kat niet met andere katten speelt maar wel met de honden.

 38. Nadine Rozeman 8 september 2020 op 8:36 pm - Beantwoord

  Goede avond allemaal, wat een supergave actie. Ik heb zelf ook geen kat, maar ik ken ook mensen die katten hebben, waarschijnlijk kan ik die met dat pakket mocht ik het winnen blij maken.

 39. Yvonne 8 september 2020 op 9:26 pm - Beantwoord

  Grappig om te lezen dat Pippa ook zo bang is voor de stofzuiger. Soms zie ik filmpjes van katten die het heerlijk vinden om met de borstel van de stofzuiger “geaaid” te worden. Hoe dan!? denk ik bij mezelf.
  Mijn poezekind is al 12 en de laatste weken is ze heel zielig, ze heeft last van astma-aanvallen en is dan erg benauwd. Desondanks blijft ze vrolijk en zal ze nooit lelijk doen.
  Wanneer ze te weinig aandacht krijgt, gaat ze met haar kont naar de deur staan en trapt net zo lang met haar achterpoot tegen de deur tot mevrouwtje in beeld is. Ach, ze moet het op een manier kenbaar maken, want miauwen kan ze niet meer. ( door het vele hoesten is ze blijvend hees)
  Ik gun mijn dappere meisje dit heerlijk pakket!

  • Romy 20 september 2020 op 11:42 am - Beantwoord

   Katten die gek zijn op de stofzuiger? Haha, dat heb ik ook nog nooit meegemaakt. Ik zie Pippa de kat in het filmpje in ieder geval niet snel nadoen 😉
   Wat sneu trouwens, die astma-aanvallen van je kat. Hopelijk gaat het heel snel een stuk beter met haar.

 40. Misye 8 september 2020 op 11:47 pm - Beantwoord

  Sinds kort heb ik een kitten in huis. Het is nog even zoeken naar de juiste voeding voor Jacky. Vooral nu ik merk dat ze nogal kieskeurig is en van het huidige voer niet zo veel van eet, is het nog zoekende naar de juiste voeding voor haar. Dan is het extra leuk om een giveaway als deze voorbij te zien komen. Ik doe daarom heel graag mee en maak graag kans op een pakket voor mijn kattenvriendin Leuk feitje over Jacky: hoe goedkoper, des te leuker ze het vind lijkt het wel. Een doos, tigerripje, een (plastic) tas, of een open prullenbak ze wordt er heel gelukkig van… ze zeggen ook wel eens goedkoop is duurkoop, nu kan ik beter zeggen goedkoop is happycat 😀