Geef het maar toe: ik ben vast niet de enige die in de loop der jaren de nodige gekke gewoontes heeft ontwikkeld. Zo typ ik op mijn telefoon standaard met één vinger, was ik mijn haren standaard met mijn hoofd ondersteboven en schrijf ik in notitieboekjes standaard eerst op de rechterpagina. Een beetje gek wel misschien. Maar dat is nog niet alles! In dit artikel deel ik nóg 10 gekke gewoontes van mij.

 1. Ik gebruik theezakjes altijd 4 keer. Ik vind het zonde om theezakjes na één keer gebruiken weg te gooien en gebruik ze dan ook altijd 3 of 4 keer voordat ze in de prullenbak belanden. Zelfs op mijn werk heb ik de hele dag een gebruikt theezakje in een leeg bekertje staan.
 2. Ik zit aan de eettafel altijd op dezelfde plek. Hoewel wij thuis helemaal geen tafelindeling hebben voor het avondeten, is die er wel min of meer onbewust ingeslopen. Ik zit altijd aan dezelfde kant van de tafel. Natuurlijk is er geen man overboord als daar een keer iemand anders zou zitten, maar ik zou niet snel uit mezelf eens een grote stoelendans houden door een keer een andere stoel te proberen.
 3. Ik gebruik soms vlogs als achtergrondgeluid. Ik kijk regelmatig vlogs, maar neem bijna nooit uitgebreid de tijd om ze met volle aandacht te bekijken. In plaats daarvan zet ik vlogs vaak aan als ik bijvoorbeeld mijn e-mail check, opruim of iets anders doe waar ik me niet volledig op hoef te concentreren. Dat brengt voor mijn gevoel meteen wat gezelligheid in huis.
 4. Als ik zenuwachtig ben, ga ik aan mijn haar of kleding friemelen. Zie je mij tien keer per minuut mijn haar achter mijn oren doen of vouwtjes uit mijn kleding vegen? Grote kans dat het mijn welbekende zenuwtrekje is, omdat ik me even geen houding weet te geving.
 5. ’s Ochtends zet ik pas mijn bril op zodra ik ben omgekleed. Dit slaat eigenlijk nergens op, want zo veel moeite kost het niet om een bril op mijn neus te zetten en ik zit voor die tijd ook al gewoon achter de computer. Toch draag ik mijn bril pas als ik aangekleed en wel klaar ben om te werken of ergens naartoe te gaan. Even voor de duidelijkheid: ik heb maar een kleine afwijking van -1,5 en -1,75, waardoor ik ook zonder bril in huis nog wel een hand voor ogen zie.
 6. Ik ga altijd op de fiets naar de bushalte ’s ochtends. En dat terwijl het maximaal een minuut of vijf lopen is! Ik heb niets tegen wandelen, maar het voelt alsof ik net een bus eerder kan halen als ik met de fiets ga. Onzin natuurlijk. Als ik 3 minuten eerder van huis ga, haal ik die bus lopend net zo goed.
 7. Ik race graag tegen onze TomTom. De meeste TomToms geven een eindtijd aan waarop je op de plaats van bestemming bent. Dat zie ik dus altijd als een uitdaging. Zou het lukken om 5 minuten van die tijd af te krijgen zonder te hard te rijden? En raad eens, negen van de tien keer win ik nog van meneer TomTom ook. Ha!
 8. Ik slaap op het uiterste puntje van mijn hoofdkussen. Mijn kussen blijft standaard voor ongeveer driekwart ongebruikt, want ik lig alleen op het onderste gedeelte van het kussen. Gelukkig maar dat ik niet 1,90 meter ben, want dan zou ik met die manier van slapen nooit in een gewoon bed passen.
 9. Ik werk op mijn laptop vaak op een half scherm. Zo kan ik namelijk 2 dingen naast elkaar open hebben staan. Ik ben dus wel gewend om mijn lettergrootte op 80% te zetten en kijk ook YouTube-filmpjes in een mini-resolutie. Er ging dan ook een wereld voor me open toen ik op mijn werk opeens niet één maar twee véél grotere beeldschermen voor mijn neus had staan!
 10. Ik heb vaak 10+ tabbladen openstaan. Meestal heb ik op mijn laptop minstens 10 (soms wel 15-20) tabbladen openstaan met dingen waar ik nog naar wil kijken. Dat zijn dan mijn mailbox, interessante blogartikelen of een product waar ik nog naar wil kijken. Je begrijpt vast dat ik als de dood ben voor automatische updates…

Jouw beurt! Wat is een gekke gewoonte van jou?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 8 augustus 2018 op 6:41 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Dat van de tabbladen herken ik wel 🙂 Een andere gewoonte van mij is dat alles een vaste plek moet hebben in mijn tas. Anders ben ik alles kwijt.

  • Romy 8 augustus 2018 op 3:51 pm - Beantwoord

   Best een slimme gewoonte eigenlijk! Dan hoef je in ieder geval niet steeds te zoeken om spullen in je tas terug te vinden ?

 2. Marije 8 augustus 2018 op 7:50 am - Beantwoord

  Ik begin ook altijd op de rechter pagina van een nieuw notitie boekje .. en dan sla ik het liefst ook nog een pagina over eerst.

 3. Shirley 8 augustus 2018 op 7:54 am - Beantwoord

  Ik race ook altijd tegen mijn Tomtom. Hij weet niet dat je tegenwoordig 130 mag, dus dat is easy bij mij, haha. Even denken wat rare gewoontes zijn: in mijn hoofd spreek ik een soort mantra uit als ik de deur op slot doe, anders twijfel ik later altijd of ik de deur wel echt op slot heb gedaan.

  • Romy 8 augustus 2018 op 3:51 pm - Beantwoord

   Haha, precies dat doe ik ook inderdaad. Ik was me er nooit zo van bewust totdat een collega er een keer naar vroeg, haha.

  • Romy 8 augustus 2018 op 3:57 pm - Beantwoord

   Haha, altijd fijn als de TomTom de tijd sowieso al overschat. Dat maakt het al een stuk makkelijker om de wedstrijd te winnen ? En als het mantra helpt als je de deur uit gaat, prima toch?! Daar heeft verder niemand last van ?

 4. Else-Marie 8 augustus 2018 op 8:04 am - Beantwoord

  Een hele rare gewoonte van mij: eerst het laatste hoofdstuk lezen van een boek. Ik kan werkelijk niet genieten als ik dat niet heb gedaan. En… ondanks dat de afloop bekend is kan ik het boek nog steeds spannend vinden.
  Probeer dat maar eens uit te leggen aan iemand.

  • Romy 8 augustus 2018 op 3:59 pm - Beantwoord

   Haha, wat een leuke gewoonte! Zelf ben ik juist blij dat ik de afloop van een boek niet van tevoren weet ? Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je zelf plezier beleeft aan het lezen. En als dat beter gaat na het lezen van het laatste hoofdstuk, dan is dat ook prima, toch?! ?

 5. Jenn 8 augustus 2018 op 8:06 am - Beantwoord

  Haha, leuk. De theezakjes, het racen en de tabbladen herken ik wel!

 6. Lizzy 8 augustus 2018 op 8:08 am - Beantwoord

  De route naar mijn nieuwe werk is 1 uur en 25 minuten lopen volgens Google Maps. Ik kan het makkelijk in 1 uur lopen (openbaar vervoer is helaas nog langer). Dus de ‘TomTom’ verslaan herken ik wel. En de volgs als achtergrondgeluid gebruiken vind ik ook heel fijn!

 7. Els 8 augustus 2018 op 8:13 am - Beantwoord

  ZO herkenbaar vlogs als achtergrond geluid :-). DOe ik ook vaak. Ook zet ik graag de TV aan. Maar radio vind ik dan weer niks ;-).

  • Romy 8 augustus 2018 op 4:01 pm - Beantwoord

   Wauw, een uur lopen naar je werk! Knap hoor, zeker op de vroege morgen ? Maar het blijft leuk om van dat soort dingen een wedstrijd te maken ?

  • Romy 8 augustus 2018 op 4:02 pm - Beantwoord

   De tv gebruik ik inderdaad ook graag als achtergrondgeluid. Dat vind ik heerlijk bij van die routineklusjes ?

 8. Natascha 8 augustus 2018 op 8:58 am - Beantwoord

  haha wat een leuke blog! Ik kan er niet tegen als deuren openstaan, die doe ik dus altijd dicht. Ook als ik bij anderen ben hihi 😉

  • Romy 8 augustus 2018 op 6:38 pm - Beantwoord

   Haha, dat is ook wel een bijzondere gewoonte inderdaad. Ik ben zelf juist zo iemand die vaak per ongeluk deuren open laat staan (op de toilet- en voordeur na dan ?) ☺️

 9. Anja 8 augustus 2018 op 9:03 am - Beantwoord

  Hahaha, ik herken wel een aantal trekjes hoor. Zo ‘luister’ ik documentaires als ik met simpele werk-klusjes bezig ben. Audioboeken ook wel. Heb een poosje radio gedaan, maar dat zingen leid me af *proest*… het is waar hè! Leuk stuk!

 10. Nikita 8 augustus 2018 op 9:13 am - Beantwoord

  Mijn gekke gewoonte is altijd dat als ik met de bus naar school ging, alleen dat ik altijd op exact dezelfde stoel ging zitten. En als ik nu naar Brugge ga met de bus voor mijn bibliotheekboeken, kan ik gek genoeg het niet over mijn hart verkrijgen een ander plekje te kiezen. Net als de allerlaatste les godsdienst in school. Doordat er iemand examen had in ons lokaal, waren we gedwongen een ander lokaal te nemen. Toevallig was het net het lokaal waar ik in het vijfde altijd godsdienst kreeg van mijn vertrouwenspersoon. Ik kon het niet helpen, ik moest en zou op mijn oude vertrouwde plekje zitten. En dat deed gek. Het enige verschil was dat er een andere leerkracht voor mijn neus zat.

  • Romy 8 augustus 2018 op 6:42 pm - Beantwoord

   Wat een grappige gewoonte! Maar soms zitten bepaalde plekjes ook gewoon het allerfijnst ? Ik heb zelf de gewoonte om in de bus altijd ergens in de achterste helft te willen zitten, als daar plek is tenminste. Om een of andere reden vind ik dat de fijnste plekken ?

 11. Anna 8 augustus 2018 op 10:04 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Iedereen heeft wel van die “gekke” gewoontes. Ik heb ook altijd heel veel tabbladen open staan, haha!

  • Romy 8 augustus 2018 op 6:43 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige met iets te veel geopende tabbladen ?

 12. Johanne 8 augustus 2018 op 10:13 am - Beantwoord

  Wow, theezakjes vier keer?! Ik heb altijd na de tweede keer dippen als dat ik denk: hmm, niet lekker meer. Goed bezig wel, is eigenlijk ook zonde anders. Dat van die tabbladen herken ik wel! En sinds ik ook thuis met twee schermen werk kan ik echt niet meer zonder. Ik heb eigenlijk ook maar een klein stukje kussen dat ik gebruik, anders kan ik niet slapen. De linkerhoek onderin is mijn slaapplekje. Mijn vriend vind dat ik altijd zo ver van hem af lig, maar anders val ik gewoon niet in slaap.

  • Romy 8 augustus 2018 op 10:50 pm - Beantwoord

   Haha, ik drink mijn thee vaak ook niet zo sterk. Daarom ben ik het wel gewend dat er niet superveel smaak van afkomt 😉
   Ideaal zeg dat jij met twee schermen werkt thuis! Ik mis dat soms ook wel op mijn laptop als ik thuis aan de slag ga. Zo handig om een paar dingen naast elkaar te openen.

 13. Liset - Beautydagboek 8 augustus 2018 op 11:02 am - Beantwoord

  Oh, dat doe ik ook! Het is zo zonde om een theezakje maar 1 keer te gebruiken, haha. Bij mij staat er dus ook zo’n glaasje met theezakje gedurende de dag ;). Lekker duurzaam toch?!

  • Romy 8 augustus 2018 op 6:44 pm - Beantwoord

   Precies! Je theezakje hergebruiken is nog goed voor het milieu ook en vaak vind ik er ook na drie keer nog wel genoeg smaak van af komen ?

 14. Saskia 8 augustus 2018 op 11:36 am - Beantwoord

  1 doe ik ook altijd, helemaaaaaaal niet gek hoor 😉
  Leuk artikel en ben gelijk wat meer over je te weten gekomen.

 15. Lianne 8 augustus 2018 op 12:07 pm - Beantwoord

  Grappig om dit te lezen! Oh ik zou helemaal gek worden als ik tien verschillende tabbladen open heb staan en vloggeluiden op de achtergrond hoor! Geef mij maar een mooi opgeruimde desktop en een rustig muziekje op de achtergrond als ik aan het werk ben 🙂

  • Romy 8 augustus 2018 op 6:55 pm - Beantwoord

   Haha, vloggeluiden tijdens het werk vind ik ook niets, hoor ? Ik zet alleen vlogs aan als ik bijvoorbeeld opruim, door Instagram scrol of foto’s bewerk of iets dergelijks. Als ik me ergens echt op moet concentreren of bijvoorbeeld blogs schrijf of aan opdrachten werk, heb ik ook wel graag stilte om me heen ? De vele tabbladen heb ik zelf geen last van, maar dat is meer mijn gekke gewoonte ? en ik kan me voorstellen dat de meeste mensen dat juist niet fijn vinden werken ☺️

 16. irene 8 augustus 2018 op 12:12 pm - Beantwoord

  Ik heb ook altijd meer dan vijf tabbladen open staan 😀 Ook allemaal dingen die ik nog wil lezen / bekijken. En vlogs zet ik ook vaak op de achtergrond op. Vind het fijn om iets van geluid te hebben op de achtergrond 🙂

  • Romy 8 augustus 2018 op 6:57 pm - Beantwoord

   Precies dat! Anders is het maar zo stil als je bijvoorbeeld een uur bezig bent met een verstand-op-nul-taak ? Lang leve vlogs op zo’n moment.

 17. Puck 8 augustus 2018 op 12:14 pm - Beantwoord

  Ik zit aan tafel meestal ook op dezelfde plek haha (ook als ik aan tafel op mijn laptop zit te werken of zo), oh en ik gebruik ook vaak YouTube video’s als achtergrond geluid. Vooral wanneer ik iets saais doe als de was vouwen of zo.. Anders is het zo stilletjes! Ik heb ook maar zat rare gewoontes. Zoals altijd hetzelfde merk yoghurt willen bijvoorbeeld (andere merken zijn lang niet zo lekker haha), of mijn make-up heel onhandig aan de keukentafel doen terwijl ik boven al mijn make-up heb liggen (inclusief een groot bureau waaraan ik mijn make-up kan doen).

 18. Haydée 8 augustus 2018 op 12:29 pm - Beantwoord

  Haha, ik dacht net: “ik laat ook altijd veel tabbladen openstaan, maar nu valt het precies nog mee.” Ik telde ze vervolgens, en ik heb er 35 openstaan. Dat komt omdat ik vaak een aantal wetenschappelijke artikelen heb openstaan, waarvan ik denk dat ik ze nog wel eens nodig zou kunnen hebben. 😀

  • Romy 8 augustus 2018 op 6:59 pm - Beantwoord

   Precies! Juist voor dat soort momenten vind ik vlogs ideaal. Ik zou ze niet aanzetten als ik me ergens op moet concentreren, maar als je iets met je verstand op nul doet, vind ik het wel fijn om wat achtergrondgeluid te hebben ?
   Dat van steeds dezelfde merken kopen herken ik ook wel trouwens. Ik proef ook echt het verschil als ik bijvoorbeeld een keer dezelfde soort pindakaas eet van een ander merk ☺️

  • Romy 8 augustus 2018 op 7:01 pm - Beantwoord

   Haha, dat zijn er inderdaad wel aardig wat! ? Maar toen ik nog studeerde, deed ik dat ook altijd met wetenschappelijke artikelen. Wie weet komen ze nog eens van pas, toch?! ?

 19. Yanine 8 augustus 2018 op 1:29 pm - Beantwoord

  Haha, die 1000 tabbladen herken ik wel. Iedereen die dan bij je op je scherm kijkt schrikt en kan zich niet voorstellen dat je zo kan werken, maar voor mij (en voor jou) werkt t goed :D. Het opnemen tegen de verwachte tijd van de navigatie doe ik ook altijd 😀 ook al heb je er volgens mij niet héél veel invloed op, het is toch altijd leuk als er weer een paar minuten af gaan.

  • Romy 8 augustus 2018 op 7:03 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Als mijn vader bijvoorbeeld even meekijkt bij mijn belastingaangifte, wordt hij vaak meteen kriegel van al mijn openstaande tabbladen, haha. En dat terwijl het voor jou en mij dus juist wel fijn werkt.
   En het succesvol opnemen tegen de navigatie is inderdaad altijd weer een leuke “overwinning” ?

 20. Janne 8 augustus 2018 op 6:44 pm - Beantwoord

  Wat een mooie foto bij dit artikel, het valt me op dat blauw je heel goed staat. 🙂
  Ik zou er heel gestresst van worden om meer dan tien tabbladen open te hebben staan, hahaha. Ik sluit ze altijd meteen als ik ze niet meer nodig heb. En als ik meerdere verschillende dingen aan het doen ben, open ik meerdere browservensters of zelfs meerdere desktops (in MacOS). 😀
  Ik hergebruik mijn theezakjes ook, maar meestal gebruik ik ze maar twee keer. Het hangt een beetje van de soort thee en van de gewenste sterkte af hoe vaak er nog goede thee van zo’n zakje af komt 😉
  Bofkont met je -1.5! Ik zou ook wel zonder bril rond willen lopen, maar dat schiet niet op met -5 en -6.5…

  • Romy 8 augustus 2018 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om dat te horen. Ik kwam er toevallig deze vakantie achter dat ik eigenlijk best veel blauw in de kast heb hangen. Ook in Bologna heb ik trouwens een leuk donkerblauw jurkje gekocht ?
   Haha, ik kan me voorstellen dat al die tabbladen voor veel mensen totaal niet overzichtelijk zijn ? Bij mij is het er volgens mij tijdens mijn studietijd ingeslopen, toen ik wetenschappelijke artikelen open liet staan als ik daar later nog naar wilde kijken ?
   Ai, -5 en -6,5 is inderdaad niet echt een sterkte om zonder bril rond te lopen. Mijn ogen zijn vreemd genoeg in de loop der jaren iets vooruitgegaan. Ik had eerder -2,5. Best apart! Ik wist ook niet dat je ogen blijkbaar soms in de loop der jaren kunnen verbeteren in plaats van verslechteren.

 21. Elisabeth 8 augustus 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Ik gebruik vlogs vaak ook als achtergrond geluid. Bij de was opvouwen, koken of douchen 😉

  • Romy 8 augustus 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   Leuk! Dat zijn inderdaad echt van die klusjes waarbij wat extra achtergrondgeluid heerlijk is ?

 22. Evelyne 8 augustus 2018 op 8:50 pm - Beantwoord

  Ik heb een grotere afwijking qua zicht dan jij (maar vraag me nu niet hoeveel, want eerlijk waar, ik weet het niet) en als ik opsta maak ik mij brilloos klaar en kan ik ook zo even door het huis rondlopen. Maar wanneer ik hem opzet en daarna weer afdoe dan zie ik werkelijk niets meer 😀

  • Romy 9 augustus 2018 op 12:23 pm - Beantwoord

   Wat grappig eigenlijk hoe dat werkt en dat je opeens wél een bril nodig hebt als je eenmaal gewend bent om de wereld door een bril te zien. Ik heb zelf wel dat ik pas merk hoeveel verschil een bril maakt als ik hem een keer vergeet op te zetten en in de verte iets wil lezen. Dan blijkt een bril ook met -1,5 toch wel héél handig te zijn 😉

 23. missynicolekatje 9 augustus 2018 op 3:09 pm - Beantwoord

  Mooi geschreven ik herken ook wel een paar dingen hier in.

 24. Laurine 10 augustus 2018 op 10:29 am - Beantwoord

  Ik begrijp helemaal wat je bedoelt met op het uiterste puntje van je kussen te slapen, haha. Ik doe het ook al weet ik ook niet zo goed waarom. En ik zit ook altijd op dezelfde plek aan tafel, grappig hoe mensen spontaan voor routines zorgen. 🙂

  • Romy 11 augustus 2018 op 11:45 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige met die bijzondere slaapgewoonte 😉 En inderdaad grappig hoe routines voor bijvoorbeeld zitplekken aan tafel er ongemerkt insluipen 🙂

 25. Simone 12 augustus 2018 op 8:49 pm - Beantwoord

  Ik doe ook meerdere keren met een thee-zakje! Anders vind ik het zonde haha 😛 Inmiddels ben ik het verleerd, maar ‘vroeger’ lag ik altijd graag met 1 been in de spleet van de twee matrassen. Maar toen mijn vriend mij meerdere keren wegtrapte was dat natuurlijk gauw over 😛

Recente blogs