photo bomb 7

10 grappige foto's met Pippa als professionele photobomber

 • 13 december 2019
 • 34 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Als je een kat in huis hebt, dan zal je dat weten ook. Althans, dat is wat waarschijnlijk door Pippa’s knappe koppie heen gaat wanneer ze mij met mijn camera in actie ziet. Het liefst zit ze overal letterlijk met haar neus bovenop. Het komt dan ook regelmatig voor dat ze door mijn foto’s heen banjert, midden in mijn foto gaat zitten of besluit dat haar kont fotogeniek genoeg is om ook op de flatlay te komen. Stiekem levert dat regelmatig de leukste foto’s op. Ik laat je graag meegenieten van mijn persoonlijke favoriete foto’s met Pippa als professionele photobomber.

De kattenoortjes-present-foto

Pippa was het ongetwijfeld volledig met me eens dat deze verse appeltaart héérlijk rook toen ze er als de kippen bij was om even mee te kijken. Ik had ondertussen de keukenvloer vol gelegd met bordjes om mijn eerste fotogenieke baksel op een mooie manier te vereeuwigen. Pas achteraf zag ik dat een klein kattenkoppie deze taart ook al snel in de smiezen had. Gelukkig zat ze er dit keer niet letterlijk met haar neus al te dicht bovenop.

De pontificaal-in-beeld-foto

Maar meestal pakt Pippa het iets drastischer aan. Pontificaal door het beeld lopen doet mevrouw graag. Zoals toen ik de trui hierboven wilde fotograferen. Dit keer stonden er iets meer dan twee oortjes op de helft van mijn foto’s. Blijkbaar vond Pippa de trui ook wel wat. Of is ze toch meer geïnteresseerd in de body butter van The Body Shop?

De weg-maar-niet-helemaal-foto

Als Pippa het na een tijdje eindelijk voor gezien lijkt te houden en ik weer met een gerust hart verder kan fotograferen, wil mevrouw toch graag nog deels in beeld verschijnen. Meestal kan ze het niet laten met haar dikke kont alsnog half op de spullen te staan. Want waarom zou je over de spullen heen springen als je er ook gewoon doorheen kunt banjeren?

De stiekeme-meegluurder-foto

Pippa houdt graag alles in de gaten. Zowel wat er op straat gebeurt als waar ik binnenshuis mee bezig ben. Ook foto’s maken is dus ontzettend boeiend. Zelfs als ik – I know, een beetje vreemd – mijn kleurrijke wasrek op de foto zet. Stiekem vond ik deze foto juist nog leuker omdat Pippa erop staat. Mijn spion die altijd goed oplet of er niet toevallig een gele theedoek of een blauwe blazer is die op het punt staat haar baasje voer- en aandachtgever aan te vallen.

Máár een kat fleurt elke foto op!

Even voor de duidelijkheid: meestal vind ik het dus helemaal niet erg als Pippa door mijn foto’s wandelt. Sterker nog, ik heb al heel wat keren juist de foto met mijn harige photobomber erop gebruikt in plaats van de foto zonder Pippa.

Soms vind ik het wel jammer dat je er met een beweeglijke kat razendsnel bij moet zijn om vast te leggen hoe ze er weer eens hilarisch bij staat. Niet handig met een spiegelreflexcamera! En mijn telefooncamera is redelijk belabberd. Een mooie telefoon die wel goede foto’s maakt, ook als je er snel bij moet zijn, zou dan ook ideaal zijn. Een iPhone 8 refurbished kopen bij KPN is misschien een goede en betaalbare optie. De camera van de iPhone 8 is een stuk beter dan die van mijn huidige telefoon en voor een refurbished exemplaar hoef ik niet de hoofdprijs te betalen. Wie weet ga ik nog eens overstag!

De mag-ik-even-meekijken-foto

Stel: je hebt de perfecte foto in je hoofd. Na een kwartier heb je eindelijk alle spullen perfect geordend op je witte kleedje op de grond liggen. Het is klaar om dat ene beeld met je camera vast te leggen. Je pakt je camera erbij, stelt scherp, wilt doorklikken en dan… komt er razendsnel een poes aangesneld die graag vanaf de eerste rang wil meekijken wat je aan het doen bent. Tja, ik geloof dat ik wel honderden foto’s heb waarop Pippa zoals hierboven me gezelschap houdt als ik flatlayfoto’s maakt. Hartstikke gezellig natuurlijk! Alhoewel het soms misschien nóg gezelliger zou zijn als ze dat vanaf een afstandje zou kunnen doen.

De hallo-IK-ben-hier-het-fotomodel-foto

In plaats van sneaky haar neus in mijn zaken te steken, houdt Pippa er ook wel van om uitgebreid de show te stelen. Een foto maken op de bank van (een voorstel voor) een logo-ontwerp? Dat kan natuurlijk niet als je ook een kat hebt rondlopen die nog vele malen fotogenieker is dan wat je wilt fotograferen. “Hallo, ben ik niet fotowaardig genoeg?”, moet Pippa gedacht hebben. En ik moet haar gelijk geven: met haar grote ogen en fluffy vacht wordt elke foto een beetje leuker met Pippa erop.

Misschien moet ik Pippa eens uitgebreid met behulp van deze tips voor kattenfotografie van Vink Academy op de foto zetten. Niets zo leuk én uitdagend om te fotograferen als een kat!

De ik-was-hier-net-even-bezig-foto

Je krijgt aardig wat voor je kiezen als kat van een blogger. Elk weekend weer wordt er heel wat afgeklikt in jouw huis. Hallo, je hebt als kat ook gewoon je dagelijkse taken natuurlijk. Aan krukjes ruiken, in de gaten houden of alles wel op rolletjes verloopt en de plantjes (en potgrond) regelmatig van heel dichtbij inspecteren bijvoorbeeld. En als je als kat in je hoofd heb dat het onderdeel ‘plantjes inspecteren’ voor zondag 14.00 uur op de planning staat, dan houd je daarbij natuurlijk geen rekening met de fotografieplannen van baaslief. “Ik was hier net even bezig, ja.”

Overigens is dit Pippa’s standaard “Oh, ik deed hier helemaal niets met die orchidee, hoor!”-blik.

De even-door-het-beeld-heen-stormen-foto

Soms maak ik foto’s die eigenlijk nog net “iets” missen. Gelukkig helpt Pippa daar graag bij. Mijn lieftallige foto-assistente rent gerust door het beeld heen om de foto wat extra dynamiek te geven. Ik moet toegeven: deze interieurfoto is mét kat een stuk leuker dan zonder.

De ik-breek-ondertussen-de-boel-even-af-foto

Deze foto heeft misschien wat uitleg nodig. Mijn spullen voor flatlayfoto’s liggen in dit ladekastje. Ik was aan het fotograferen terwijl deze lade nog openstond. Vond Pippa geen enkel probleem! Zij hield de lade-inhoud zolang wel even in de gaten door er met haar kont gezellig bovenop te zitten. Want als je een riant appartement tot je beschikking hebt, dan wil je toch gewoon even in een lade van 30 bij 30 centimeter gaan zitten die al gevuld is met heel veel spullen?! Lekker knus en past precies!

Ach, mijn Pippa-meisje fleurt elke foto een beetje op. En eigenlijk zijn photobombs nooit verkeerd, zo bewijst ook dit hilarische overzicht van The Best Social. Nu maar hopen dat ik niet binnenkort de factuur voor haar fotomodelkunsten binnenkrijg. “Dat is dan 400 kattensnoepjes voor mijn geleverde diensten, graag!”

Wat was jouw meest hilarische photobomb-moment?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 13 december 2019 op 6:34 am - Beantwoord

  Wat een grappige foto’s! Vooral dat ze in de lade zit, hilarisch.

 2. Naomi 13 december 2019 op 7:38 am - Beantwoord

  Geweldige foto’s! Ik vind vooral die met de appeltaart en je logo heel grappig. Duidelijk een dame met een eigen willetje, die Pippa.

  • Romy 15 december 2019 op 12:18 am - Beantwoord

   Haha, dat zeker! Als Pippa iets in haar hoofd heeft, dan moet dat gebeuren ook 😉

 3. Giovanna Jansen 13 december 2019 op 7:46 am - Beantwoord

  Haha geweldig! En dat ook op kijken soms van “Is er iets? Verstoor ik iets?”.

  • Romy 15 december 2019 op 12:18 am - Beantwoord

   Haha echt hè?! Kleine boef is het! En ze weet wel hoe ze mij dan alsnog om haar pootje moet weten te winden 😉

 4. Saskia 13 december 2019 op 7:52 am - Beantwoord

  Haha altijd leuk he, die foto’s met katten erbij<3
  Dat zijn de leukste!

  • Romy 15 december 2019 op 12:19 am - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Een kat maakt iedere foto net wat leuker.

 5. Tineke 13 december 2019 op 8:10 am - Beantwoord

  Haha, photobomber of niet, ze is wel een fotomodel hoor!

  • Romy 15 december 2019 op 12:20 am - Beantwoord

   Dat zeker! Zelfs photobombend is ze nog een lieve en knappe dame 🙂

 6. Anouk 13 december 2019 op 8:39 am - Beantwoord

  Oh love it! Ik word echt blij van deze blog op deze vrijdagochtend 🙂

  • Romy 15 december 2019 op 12:20 am - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen! Het was ook echt een feestje om dit artikel samen te stellen.

 7. Meaghan 13 december 2019 op 9:07 am - Beantwoord

  Hahaha wat een leuke foto’s! Ondanks dat ze een photobomber is, zijn het wel geweldige foto’s! Vooral die eerste bij de appeltaart en de laatste in de la vind ik echt geweldig! Leuk dat je dit deelt!
  Ik heb ook nog een grappige photobomer op mijn telefoon staan. Ik was een selfie aan het nemen in de dierentuin toen een vriendin wild kwam aanrennen en ook op de foto wilde met mij. Mijn IPhone maakt meerdere shots als ik een selfie neem, dus het gevolg was dat je op elke shot ziet dat ze steeds meer in beeld komt, terwijl ik steeds gekke ga kijken omdat ze achter me komt staan vanuit het niks. Het ziet er in elk geval hilarisch uit. 😉

  • Romy 15 december 2019 op 12:23 am - Beantwoord

   Haha, dit artikel was ook echt een van de leukste artikelen om samen te stellen. Stiekem kan ik wel van mijn photobombende kat genieten 😉
   Jouw photobombsessie klinkt ook hilarisch trouwens. Dat soort grappige foto’s zijn toch wel de leukste!

 8. Jessica J. 13 december 2019 op 9:10 am - Beantwoord

  Heerlijke foto’s! Onze Nebby komt zich ook steevast moeien en die foto’s zijn áltijd de leukste! Daarom zijn dat ook meestal degene die ik post op Instagram. ☺

  • Romy 15 december 2019 op 12:24 am - Beantwoord

   Haha, heerlijke beesten zijn het ook. Ik vind jullie Nebby trouwens ook een echt fotomodel. Vooral de foto laatst van haar starend naar het bad is te schattig!

 9. Audrey 13 december 2019 op 9:23 am - Beantwoord

  Hahaha, ik vind die met de appeltaart ook echt geniaal!

 10. Anna 13 december 2019 op 9:43 am - Beantwoord

  Haha, wat een fantastische foto’s! Lijkt me zo gezellig om een kat in huis te hebben! En Pippa is natuurlijk ook wel heel knap, echt een fotomodel <3

  • Romy 15 december 2019 op 12:25 am - Beantwoord

   Met een kat in huis weet je zeker dat je je nooit hoeft te vervelen. Stiekem is foto’s maken met haar erbij ook wel extra gezellig, ook al maakt ze het foto’s maken soms wel een flinke uitdaging 😛

 11. Ilona Wielinga 13 december 2019 op 10:00 am - Beantwoord

  Zelfs zo zijn je foto’s nog mooi! En schattig. Het heeft echt wat, zo’n klein pluizig vriendje wat lekker rondloopt en je soms in de weg zit 😉

  • Romy 15 december 2019 op 12:30 am - Beantwoord

   Helemaal mee eens. Ik zou mijn Pippameisje absoluut niet kunnen missen en moet stiekem wel om haar lachen als ze weer eens gezellig door mijn foto’s heen loopt.

 12. Lilian Visser 13 december 2019 op 10:38 am - Beantwoord

  Haha, ik zit hier keihard om je foto’s te lachen. Wat een tof beest 😀

  • Romy 15 december 2019 op 12:29 am - Beantwoord

   Haha, tof is ze zeker! Pip maakt elke dag én fotosessie een heel stuk gezelliger 😀

 13. Tamara 13 december 2019 op 2:33 pm - Beantwoord

  Wat een geweldige foto’s van Pippa! Die in dat kastje, dan kom je toch niet meer bij haha!

  • Romy 15 december 2019 op 12:28 am - Beantwoord

   Haha, ik moest ook heel hard lachen toen ik Pippa in dat laatje aantrof. Ik zag haar al enthousiast naar de kast kijk en dacht nog “Daar gaat ze nooit in zitten!”. Mooi wel dus! 😉

 14. Evelyne 13 december 2019 op 6:42 pm - Beantwoord

  Haha, hoe leuk is dit? Alhoewel, ik kan begrijpen dat het voor jou soms wel eens frustrerend kan zijn, haha.

  • Romy 15 december 2019 op 12:32 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig kan ik Pippa’s photobombkunsten meestal wel waarderen. Het heeft ook wel wat, zo’n harig huisgenootje dat in al haar enthousiasme door het beeld rent.

 15. Marloes 13 december 2019 op 7:11 pm - Beantwoord

  Mijn kat Sultana loopt ook vaak genoeg door het beeld, haha! Maar o wee als ik haar op de foto wil zetten. Dan is ze heel snel weg.

  • Romy 15 december 2019 op 12:35 am - Beantwoord

   Haha, slim beest! Ze weten het ook wel altijd slim te spelen met de foto’s 😉

 16. Irene 13 december 2019 op 11:02 pm - Beantwoord

  Haha oh ik vind dit echt zo cute! Ben heel grote fan van die foto waarop ze aan het tafeltje snuffelt. Zo schattig! 😀

  • Romy 15 december 2019 op 12:34 am - Beantwoord

   Ja, zo lief hè?! Pippa’s ik-was-niets-aan-het-doen-hoor-blik is eigenlijk te schattig om ook maar ooit boos op haar te worden 😉

 17. bychristiana 14 december 2019 op 8:00 am - Beantwoord

  Haha, tja, herkenbaar natuurlijk;-) Die laatste foto is natuurlijk echt onbetaalbaar. Soms vraag ik me wel eens af of ze echt niet weten dat iets ‘niet mag’ (zoals in een kast gaan zitten;-)) of dat ze het per ongeluk express doen. Maar goed, het punt is dat (bijna) alles wat onze diertjes doen, lief is, vooral slapen. Zo zou ik de hele dag kunnen vullen met foto’s maken van Sketch. Sketch die slaapt, Sketch die eet, Sketch die drinkt (en dan heel lieve smak geluidjes maakt) Sketch die op schoot ligt, Sketch die op haar achterpoten staat, Sketch die speelt, Sketch die weer slaapt….You get the point.

  • Romy 15 december 2019 op 12:36 am - Beantwoord

   Haha, heel herkenbaar wat je zegt! Alles wat onze dieren doen – ook al mag iets eigenlijk niet – is lief en schattig.
   Als ik niet zou uitkijken, zou ik net als jij gerust elke dag honderden foto’s van Pippa kunnen maken. Gelukkig is Bart, mijn vriend, ook een kattenliefhebber. Anders zou hij vast gek zijn geworden van alle kattenfoto’s die ik naar hem app 😛

 18. Nikita 27 december 2019 op 9:26 am - Beantwoord

  Bij die foto waar ze pal voor je logo-voorstel ging zitten moest ik lachen. Eigenlijk kan je gewoon niet boos worden als je dan ziet hoe schattig ze kijkt. Pippa is dan een photobomber, maar ze doet het wel met stijl en professionaliteit haha. Daar kun je niet kwaad op worden 😉

  • Romy 1 januari 2020 op 10:26 pm - Beantwoord

   Haha, dat zeker! Kwaad worden op Pippa is een enorme uitdaging met zo’n lief koppie. En stiekem wordt bijna elke foto wel leuker met haar erop 😉

Recente blogs

Action shoplog: Parijs stempels, kant en héél veel frames

24 december 2016|DIY|

Normaal gesproken ben ik niet zo'n shopper, maar als het op budget knutselspullen aankomt... Die kan ik echt in grote hoeveelheden inslaan. Gelukkig knutsel ik regelmatig en komt het eigenlijk ook altijd wel op. Vorig weekend kon ik weer een bezoekje brengen aan Action en uiteraard ging ik niet met lege handen naar huis. Vandaag laat ik je zien wat ik zoal kocht.

Een dagplanning maken als freelancer, zo pak ik dat aan!

29 juni 2023|Carrière en ondernemen, Lifestyle|

Laatst kreeg ik een leuke vraag onder een blogartikel: "Hoe maak jij eigenlijk je planning als freelancer?". Laat ik nou als structuurmiep dol zijn op plannen, nadenken over plannen én schrijven over plannen. Komt dat even goed uit! Als freelancer heb ik altijd allerlei projecten door elkaar lopen. Een goede planning is dan wat mij betreft een must om geen deadlines te missen en je hoofd niet in één grote chaosbom te laten veranderen. Na drie jaar fulltime freelancen heb ik gelukkig al een tijdje een systeem gevonden dat voor mij goed werkt om een dagplanning te maken. Ik neem je mee in hoe ik dat als tekstschrijver aanpak.