eigenaardigheden van pippa de poes|eigenaardigheden van pippa de poes

10 grappige trekjes en bijzonderheden van Pippa

 • 19 juli 2019
 • 33 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Regelmatig deel ik op mijn blog dingen die je nog niet over mij wist. Flauwe feitjes, weetjes waar je misschien wel niet op zit te wachten of nogal eigenzinnige karaktertrekken. Maar niet alleen ik heb zo mijn eigenaardigheden, ook Pippa heeft de nodige grappige trekjes. Als vierjarige dame heeft ze al een heel eigen karaktertje en maakt ze me regelmatig hardop aan het lachen. Dit zijn 10 grappige trekjes die Pippa echt Pippa maken.

Dank je wel voor de leuke suggestie voor dit onderwerp, Janne!

 • “Prrr”-geluiden. Dat poezen miauwen, wist ik natuurlijk wel. Maar tot Pippa’s repertoire aan geluiden behoort naast miauwen en spinnen nog een heel ander bijzonder geluidje. Het klinkt als “Prrr”. Precies zo. De betekenis van het geluidje? Die wisselt. “Prrr” is wat Pippa zegt als ze wakker wordt, als ze ergens op wilt springen, als ze aandacht wilt, als ze zich uitrekt… Wanneer ze het geluidje ook produceert, het klinkt altijd heel schattig.
 • Een wel heel enthousiast welkom. Katten zijn sowieso een ster in hun baasjes enthousiast verwelkomen, maar Pippa kan er al helemaal wat van. Tegenwoordig hoort ze het precies als ik mijn eerste stappen in het trappenhuis heb gezet. Dan gaat ze bij de voordeur staan miauwen en staat ze zo pontificaal in de deuropening dat ik nauwelijks de deur kan openen. Enthousiasteling! Zelfs als ik alleen even naar de supermarkt op de hoek ben geweest, krijg ik al zo’n enthousiast welkom. Het grappige is dat ze dat niet deed toen mijn moeder haar laatst een keer eten kwam geven. Toch knap dat ze mij blijkbaar aan mijn loopje kan herkennen.
 • Pippa’s “Goedemorgen!!!”-moment. Ja, dat moet met drie uitroeptekens. Ik zal je uitleggen waarom. Zodra mijn slaapkamerdeur opengaat, komt Pippa al enthousiast op me af gehold. Sliep ze net? Dan is ze acuut wakker. Was ze met iets aan het spelen? Dan laat ze dat direct uit haar pootjes vallen om me uitgebreid goedemorgen te zeggen. Inclusief de “prr”-geluidjes, gemiauw en heel veel kopjes. Je merkt het: aan vrolijk gezelschap met Pippa geen gebrek. Dat doet ze overigens ook als ik om drie uur ’s nachts naar het toilet moet. Gelukkig vindt ze het niet erg als ik dan na een uitgebreide knuffelsessie toch nog “even” mijn bed in duik.
 • Deuren die open moeten. Al zolang Pippa bij mij woont, heeft ze iets met deuren. Deuren moeten voor Pippa open staan, zodat ze nauwlettend in de gaten kan houden wat er achter de deur gebeurt. Zo komt ze gerust om het hoekje van de wc-deur spieken als die op een kier staat, kijkt ze altijd met me mee als ik voor de voorraadkast sta en komt ze ook direct aangesneld als ik kleding uit mijn kledingkast haal.
 • Inspecteur Pippa tot uw dienst! Sowieso is Pippa een nogal nieuwsgierige tante. Ik hoef maar één lade open te schuiven of mevrouw zit er al letterlijk met haar neus bovenop. Vooral plekken waar ze eigenlijk niet mag komen (in de kledingkast en in de slaapkamer) lijken haar als een magneet aan te trekken. Daar ben je ook een ondeugende kat voor natuurlijk. En hoort Pippa geluiden buiten? Dan weet ze niet hoe snel ze in de vensterbank op de uitkijk moet gaan staan om live getuige te zijn van de spannende gebeurtenissen (lees: een vuilniswagen die voorbijrijdt).
eigenaardigheden van pippa de poes
 • Schoonmaakhulpje. Een van de momenten waarop ik hard om Pippa moet lachen is als ze weer eens een oogje in het zeil wil houden terwijl ik schoonmaak. Ik ben nogal vaak met de Swiffer in de weer omdat Pippa nogal wat kattenharen loslaat. Mevrouw komt dan altijd oprecht geïnteresseerd naast me zitten om mee te kijken. Om vervolgens op te staan en weer drie nieuwe kattenharen achter te laten. “Joh, nu je toch met de Swiffer bezig bent!”
 • Eten als een dame. Brokjes eten uit de voerbak? Daar doet Pippa liever niet aan. Ze vindt haar brokjes blijkbaar lekkerder smaken door ze per twee of drie uit het bakje te gooien met haar pootje en vervolgens van de placemat af te eten. Je bent een dame of je bent het niet.
 • Staan als een dame. Pippa eet niet alleen als een dame, maar staat er ook nog eens vaak keurig netjes bij. Met haar pootjes precies naast elkaar en haar koppie rechtop (zie de foto’s hierboven). Alsof er elk moment een kattenmajoor kan langslopen die het leger tot de orde roept. Pippa staat alvast klaar!
 • Bang voor alles wat herrie maakt. Pippa is een heel nieuwsgierig meisje en bijt zeker van zich af. Toch is ze niet altijd een grote held. Pippa heeft het bijvoorbeeld niet zo op met alle apparaten die ongewenste geluiden produceren. Denk aan afzuigkappen, stofzuigers, kruimeldieven, wasmachines… Met de afzuigkap en wasmachine kan ze inmiddels wel omgaan, maar stofzuigers en kruimeldieven staan voor Pippa gelijk aan “Wegwezen!”. Gelukkig komt ze vaak vijf minuten na mijn stofzuigsessie wel weer voorzichtig om de hoek kijken of de kust al veilig is.
 • Graven als er niets te graven valt. Volgens mij is Pippa niet de enige kat die dit doet, maar mevrouw vindt het fijn om met haar pootjes uitgebreid te graven. Op zich logisch als je in de kattenbak staat. Maar ze doet dat ook nog eens dunnetjes over als ze al vijf meter bij de kattenbak vandaan staat op een plek waar geen enkele korrel kattengrit ligt. Ach, als jij je vermaakt, Pip!

Je hoort het: Pippa is een lief meisje met een eigen karaktertje. Ze woont inmiddels alweer twee maanden bij mij en ik kan me geen leven zonder haar meer voorstellen. Deze kleine pluizenbol brengt me heel veel plezier en vrolijkheid, én – zoals je begrijpt uit bovenstaande punten – bezorgt me ook heel wat lachbuien.

Herken jij – als je een kat hebt – een van deze eigenaardigheden?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ilona Wielinga 19 juli 2019 op 7:06 am - Beantwoord

  Wat leuk! Het blijft ook bijzonder en grappig hoe elk dier ook echt een eigen karakter heeft. Ik heb geen kat, maar wel een hamstertje die me elke ochtend begroet.

  • Romy 21 juli 2019 op 9:44 am - Beantwoord

   Hoe lief dat je hamster je dagelijks een warme begroeting geeft. Zo leuk is dat! <3

 2. Audrey 19 juli 2019 op 7:58 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ze lijkt ook wel echt extra aanhankelijk voor een kat?

  De opvallendste eigenschap van mijn hond is dat ze door iedereen geaaid wil worden. Ze is in staat om naar volslagen onbekenden te lopen en blijft dan naast hun knie zitten en omhoog kijken tot ze beginnen. En soms gaat ze erbij op haar rug liggen.

  • Romy 21 juli 2019 op 9:47 am - Beantwoord

   Klopt, Pippa is best wel aanhankelijk. Het is al wel wat minder sinds ze gesteriliseerd is. Toen was het echt extreem, maar nu is het eigenlijk vooral wel schattig.
   Wat lief trouwens dat je hond aaitjes van iedereen prima vindt. Heerlijk, zo’n allesmansvriend! 🙂

 3. Naomi 19 juli 2019 op 8:17 am - Beantwoord

  Pippa klinkt wel als erg gezellig en aanhankelijk gezelschap. Vooral thuiskomen lijkt me toch extra fijn als je zo enthousiast onthaald wordt.

 4. Nyn 19 juli 2019 op 8:48 am - Beantwoord

  Pippa lijkt me echt een lieve kat!
  Nog een tip voor als je swiffer doekjes gebruikt, die schijnen heel erg giftig te zijn voor katten!

  • Romy 21 juli 2019 op 9:47 am - Beantwoord

   Oh, goed om dat te weten! Dank je voor de tip! Gelukkig heeft Pippa nooit de neiging om aan de Swiffer te bijten, maar ik ga het wel onthouden voor de volgende keer.

 5. Darina 19 juli 2019 op 8:59 am - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen. Ik herken wel wat dingen toen wij nog een kat hadden. Onze kat at ook niet uit het bakje. De brokjes lagen er altijd naast om opgegeten te worden. Zo grappig.

  • Romy 21 juli 2019 op 9:49 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk dat soort eigenwijze katten! Ik vind het ook altijd wel een schattig gezicht als Pippa haar brokjes uit haar bakje haalt.

 6. Lilian 19 juli 2019 op 10:18 am - Beantwoord

  Haha bij schoonmaakhulpje dacht ik meer aan dat ze dan onder je meubels doorloopt en een hele bult stof meeneemt, maar dat komt nog wel als je er wat langer woont 😉

  • Romy 21 juli 2019 op 9:51 am - Beantwoord

   Haha, dat was al helemaal handig geweest! Geen Swiffer meer nodig met een kat 😉

 7. Wendy 19 juli 2019 op 11:54 am - Beantwoord

  De kat van mijn ouders – ook een vrouwtje – heeft juist erg weinig damestrekjes. Het eten verdwijnt met grote schrokken in haar mond en ze vindt het ook heerlijk om op haar rug te liggen met haar achterpoten wijd open gespreid, “lekker alles in het zicht”. 😛 Erg leuk, die persoonlijkheidstrekjes.

  • Romy 21 juli 2019 op 10:03 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk zo’n niet al te charmante kattendame 😉 Ik kan ook altijd zo genieten van die eigen karaktertjes van katten.

 8. Hilly 19 juli 2019 op 4:29 pm - Beantwoord

  Katten zijn bijzondere dieren.
  Onze Milly doet eerst altijd haar pootje in het waterbakje voor dat ze drinkt:)
  ‘Eten als een dame’ herken ik wel.

  • Romy 21 juli 2019 op 10:04 am - Beantwoord

   Haha, wat een schatje! De kat van mijn ouders deed dat ook vaak inderdaad. En als hij er echt zin in had, ging hij dan met zijn poot ook nog al het water uit het bakje gooien met zijn poot 😉

 9. Irene 19 juli 2019 op 4:49 pm - Beantwoord

  Wat schattig! ^^ En ook wel herkenbaar. Toen wij onze poes nog hadden ging ie ook altijd zo netjes met zijn pootjes tegen elkaar staan. En hij kwam ook altijd kopjes geven 🙂 Maar hij kon ook super lui zijn en gewoon een hele dag alleen maar op zijn plekje liggen, al kwam hij ook graag knuffelen. Grappig he hoe dieren ook zo’n eigen karakter hebben 🙂

  • Romy 21 juli 2019 op 10:05 am - Beantwoord

   Wat een heerlijke kat! En inderdaad zo leuk sowieso dat katten echt eigen karaktertjes en zo hun eigen bijzondere trekjes hebben. Juist dat maakt ze zo leuk! <3

 10. Evelyne 19 juli 2019 op 5:15 pm - Beantwoord

  Hihi, ik denk dat elke kat zo zijn eigen trekjes heeft 😉 Van de 4 katten die wij gehad hebben was er geen één hetzelfde, haha. Zo was Musti de rustigheid zelve, Snoopy was de speelse kat die liever met de muizen speelde dan ze op te eten, Mientje was zo bang dat ze in onze nek kroop en Woopy was de grootste schrokkop die ik als kat al gezien had.

  • Romy 21 juli 2019 op 10:07 am - Beantwoord

   Heerlijk toch dat elke kat weer zo anders is! Ik heb ook nog nooit katten gehad (bij mijn ouders) die op elkaar leken. Juist dat eigenzinnige maakt katten zulke leuke dieren.

 11. Janne 19 juli 2019 op 7:22 pm - Beantwoord

  Wat leuk! Ik ben blij dat ik de artikeltip gegeven heb, want je hebt het nog leuker geschreven dan ik al hoopte. Wat fijn om te lezen hoe goed je Pippa al kent. Ze is prachtig, en je hebt gelijk met hoe mooi ze kan zitten. De vlekken op haar voorpootjes komen dan ook mooi uit 😀
  Als ik dit zo lees kan ik me helemaal voorstellen hoe je tegen haar kletst als jullie samen zijn en hoe ze dan “prr” terug zal doen. Superlief.

  • Romy 21 juli 2019 op 10:09 am - Beantwoord

   Wat leuk om je enthousiasme over het artikel te lezen! Dank je wel! Zo schattig zijn die vlekken op haar pootjes, hè?! Wat je op de foto’s niet zo goed ziet, is dat ze pluisjes bij haar teentjes heeft. Dat vind ik ook zo’n schattig gezicht.

 12. Karin 19 juli 2019 op 7:52 pm - Beantwoord

  Ah wat fijn dat Pippa zo sociaal is 🙂 wij hebben twee katten die beide van aandacht houden gelukkig. Als we terugkomen van werk zitten ze vaak in de vensterbank of ze komen hard miauwend de gang in rennen 😀

  • Romy 21 juli 2019 op 10:10 am - Beantwoord

   Heerlijk zo’n warm welkom! Ik houd altijd wel van katten die duidelijk aanwezig zijn en van gezelschap houden.

 13. Gaby 19 juli 2019 op 8:56 pm - Beantwoord

  Wat een mooiepoes en lief koppie

 14. Madelon 19 juli 2019 op 10:22 pm - Beantwoord

  Wat een mooie kat is ze ook! Leuk om te lezen hoe ze van die eigen trekjes en eigenaardigheden heeft!

 15. Mariska 20 juli 2019 op 8:39 pm - Beantwoord

  Graven om het graven… die van mij heeft dat niet zo erg maar is wel echt vreselijk irritant! Mijn kat slaapt altijd op bed, maar in de ochtend maakt ‘ie mij wakker voor m’n wekker. Dan gaat hij onder de dekens met z’n pootjes en gaat hij tegen mijn benen aantikken. Schattig, maar wel erg irritant in het weekend haha.

  • Romy 21 juli 2019 op 10:18 am - Beantwoord

   Haha, lief beestje! Maar ik kan me voorstellen dat het niet zo heel fijn is als hij dat in het weekend al iets te vroeg doet 😉

 16. Nikita 21 juli 2019 op 11:10 am - Beantwoord

  Haha, ik moest echt lachen met dit artikel. Gelukkig is iedere kat (zoals mensen) anders en hebben ze hun eigen karakter. Ook dat geeft leven in de brouwerij. Volgens mij verveel je je geen dag met Pippa om je heen. Ze is ook zo schattig. Alleen al die foto’s weer bij dit artikel, je smelt er direct bij. Ik kan me dus wel voorstellen dat je heel blij bent met het gezelschap van Pippa in huis. Ook met haar eigen streken. Misschien zelfs juist om haar eigen streken.

  • Romy 26 juli 2019 op 7:36 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je leuke reactie! Het is zeker altijd leuk met Pippa om me heen. Ik moet regelmatig om haar lachen en geniet daar echt van.

 17. Jessica J. 22 juli 2019 op 4:45 pm - Beantwoord

  Wat een prachtig dametje is ze toch. Onze mimi miauwde niet, maar maakte een geluid dat klonk als ‘ma-a-a-a-a’. Heel bijzonder, haha. En als ik in het kleinste kamertje was, stak ze haar pootje ook altijd door de kier en trok ze de deur open. ?

  • Romy 26 juli 2019 op 8:01 am - Beantwoord

   Haha, dat klinkt wel heel schattig! En stiekem heeft het ook wel weer wat om kattengezelschap te hebben op het toilet 😉

 18. Anouk 2 augustus 2019 op 9:52 am - Beantwoord

  Oh wat klinkt pippa als een ontzettend gezellige kat zeg!

  • Romy 3 augustus 2019 op 9:55 am - Beantwoord

   Dat is ze zeker! 🙂 Ze komt heel regelmatig gezellig bij me zitten. Echt genieten is dat!

Recente blogs

Persoonlijk: 10 willekeurige feiten over mij

5 oktober 2016|Persoonlijk|

Zelf ben ik nogal een nieuwsgierig aagje en dol op gekke weetjes en grappige feiten. Nu blog ik nog niet zo lang, dus leek het me leuk om vandaag 10 willekeurige feiten over mezelf te vertellen die je altijd al had willen weten (of niet...). Sommige dingen zijn misschien herkenbaar of juist grappig, beschamend of gewoon leuk. Houd je net zo van willekeurige feiten als  ik? Of ben je gewoon benieuwd naar de persoon achter alle stukjes op Vaker Vrolijk? Lees dan snel verder...

Welke leuke (en minder leuke) bijbaantjes heb ik gehad?

15 december 2018|Persoonlijk, Carrière en ondernemen|

Ik was 13 jaar toen ik ontdekte dat leven van €1 zakgeld per week niet langer realistisch was. Ik had op dat moment een grote voorliefde voor vaasjes, kussens en kaarsen. En om al die "essentiële" aankopen te kunnen bekostigen, moest er gewerkt worden. Dus besloot ik me op mijn eerste bijbaantje te storten. In de afgelopen jaren heb ik heel wat bijbaantjes gehad voordat ik ging werken. In dit artikel vertel ik je graag meer over mijn leuke (en minder leuke) avonturen als onder andere krantenbezorger, caissière en databasebeheerder.

April 2019 | Theeleutstruggles, trappenhuisontmoetingen & tekstschrijven

2 mei 2019|Persoonlijk|

Wat?! De maand april is alweer achter de rug. Een hectische en tegelijkertijd mooie maand waarin ik mijn appartement omtoverde tot een waar huis, worstelde met een gigantisch theeprobleem (ahum!) en bevestigd kreeg dat ik er na tien jaar nog hetzelfde uitzie. Ook overwoog ik een beugel en bracht ik heel wat uren door met wasjes draaien, bezoekjes brengen aan Ikea en mijn huis inrichten. Wat ik nog meer uitspookte in april? Ik praat je bij in dit maandoverzicht.