Confession | Dit zijn 10 guilty pleasures van mij!

23 aug 2017 | Persoonlijk | 57 reacties

Vorige week viel de nieuwe IKEA-catalogus bij ons op de deurmat. Nog geen half uur later bladerde ik enthousiast door de vele ingerichte kamers. Om even later toe te geven dat interieurcatalogi doorlezen toch wel echt een van mijn guilty pleasures is. Oftewel iets waar ik stiekem heel erg van kan genieten. Maar dat is niet het enige: er zijn nog heel wat andere dingen waar ik meer plezier aan beleef dan ik soms toegeef. Sommige zijn een tikkeltje gek, andere zelfs ietwat neurotisch misschien. Hoe dan ook, in dit artikel kom ik er graag eerlijk voor uit: dit zijn 10 guilty pleasures waar ik stiekem heel vrolijk van word.

vaker vrolijk guilty pleasures

 1. Foute tv-programma’s. Laat ik het maar meteen toegeven: ik heb dus een groot zwak voor tv-programma’s die niet bijster intelligent zijn. Help, mijn man is klusser!, Vier handen op één buik, maar vooral ook de meest slecht geacteerde series van eigen bodem…ik ben er dol op en kijk het allemaal (met een half oog, dat wel!).
 2. Kokos. Oké, helemaal geheim is deze guilty pleasure niet, maar ik ben dus dol op alles wat op kokos ruikt of daarnaar smaakt. Ik probeer ervoor te waken dat ik niet als een kokosnoot op pootjes rondloop, maar vooral mijn body butters met kokosnootgeur kan ik echt niet weerstaan.
 3. Voornamenlijstjes maken. Al van kinds af aan heb ik ‘iets’ met voornamen. Ik maakte al als zesjarige lijstjes met mooie namen en nog steeds ben ik na een geboorte altijd razend benieuwd naar de naam van de kleine. Stiekem heb ik zelfs al jaren mijn top 10 met jongens- en meisjesnamen klaarliggen voor ‘wie weet ooit’.
 4. Nieuwsgierig aagje. Ik denk dat ik niet de enige ben die dit doet, maar ik vind het dus heel verleidelijk om af en toe mensen op Facebook op te zoeken die ik ken van jaren geleden. Dan ben ik zo benieuwd wat diegene is gaan studeren of waar die persoon is gaan werken. Ik wijt het maar aan het nieuwsgierige aagje in mij.
 5. Desperate Housewives. Ik heb in mijn leven (als een van de weinige mensen zonder Netflix) niet heel veel series gekeken. Maar er is één serie waar ik heimelijk van heb genoten: Desperate Housewives. Hele zomervakanties lang keek ik aflevering na aflevering van deze wanhopige Amerikaanse huisvrouwen.
 6. Sorteren. De laatste tijd doe ik dit niet zo vaak, maar mijn ultieme guilty pleasure bij een tijdoverschot is toch wel om sorteerdozen in te delen. Dan kieper ik een hele sorteerdoos met frutsels om en ga ik gewoon alles opnieuw in vakjes indelen. Totaal niet nuttig, maar ik kan daar stiekem zo van genieten.
 7. Teksten corrigeren. Ook een beetje gek, maar wel begrijpelijk vanuit mijn studie is mijn guilty pleasure voor teksten redigeren. Ik vind het heerlijk om in teksten te mogen strepen, foutjes te ontdekken en bij twijfel te googelen hoe je een bepaald woord schrijft. Puur genot als iemand me een tekst toestuurt ter controle!
 8. In bed computeren. Op zondagochtend blijf ik altijd graag nog even met mijn laptop in bed liggen. Dan lees ik allerlei blogs vanonder mijn heerlijk warme dekbed. Niet heel ergonomisch verantwoord, maar ik kan er stiekem zo van genieten om dit vanuit mijn bed te doen.
 9. Online windowshoppen. Ik kan me úren vermaken met alle pagina’s van webwinkels of van Marktplaats doorscrollen. Er belandt dan van alles en nog wat in mijn mandje om vervolgens heel kritisch naar de inhoud daarvan te kijken en toch maar weer op het kruisje te klikken. Ach ja, het kost niets en ik vind het leuk!
 10. Trouwvideo’s en bruiloftsfoto’s. Mijn laatste guilty pleasure heeft te maken met mijn voorliefde voor romantische clichés. Tja, als single kan ik het niet weerstaan om bijvoorbeeld van medebloggers de prachtige bruiloftbeelden te bekijken als die online komen. Met de zakdoekjes paraat en tranen in mijn ogen uiteraard.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

57 Reacties

 1. Neverdullmoments

  Ohh dit doet me zo denken aan vroeger: wanneer de Intertoys gids op de mat viel, renden we erheen en begonnen we als een malle het speelgoed dat we wilden hebben te omcirkelen. Vervolgens heel nonchalant in huis laten slingeren uiteraard!;) Help mijn man is klusser is hier ook een favoriet, haha!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ja, die speelgoedgidsen waren altijd echt een ding als kind! Ik herinner me nog mijn ellenlange verlanglijstjes met van alles wat op batterijen werkt ;)

   Antwoord
 2. Simone

  Haha super herkenbaar!! Ik kijk het liefste foute tv programma’s omdat ze vaak zo lekker wegkijken als je moe bent, zonder dat je erbij na hoeft te denken. Ook aan de namenlijstjes maken ben ik guilty, als ik een mooie naam hoor of zie noteer ik deze eigenlijk altijd haha!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat jij ook graag namenlijstjes maakt! En inderdaad, slechte programma’s zijn heerlijk om even weg te kijken als je een drukke dag achter de rug hebt. Zo fijn om dan even niet zo te hoeven nadenken ;)

   Antwoord
 3. Els

  Foute tv programma’s zou ook echt op mijn lijstje passen. Vind dat zo ontspannend!

  Antwoord
 4. Larissa

  Hmm dat halve lijstje kan ik zo overnemen. Desperate housewives was zo leuk om te kijken, ik denk dat ik alle afleveringen wel twee keer heb gezien.
  Verder ben ik gek op alle romantische clichés. Het namenlijstje voor toekomstige kinderen lag altijd klaar, tot Sander alle namen afkraakte hahaha. Wel fijn, nu mag ik opnieuw beginnen.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat is ook mijn grote angst met de namenlijstjes ;) Dat ik ooit een vriend krijg die al die namen helemaal niets vindt. En je brengt me op het idee om Desperate Housewives ook weer eens opnieuw te gaan kijken. Ik heb er nu al zin in! :)

   Antwoord
 5. Sylvia

  Wat een heerlijke lijst. Foute tv programma’s zoals jersey shore heerlijk!! Ikea gids yesss.. Zo leuk om te kijken hoe je “later” je huis kan inrichten?
  Wat een fijne lijst om zo de ochtend mee te beginnen!

  Antwoord
 6. Oui Nathalie

  Zo grappig om te lezen dat je fouten corrigeren zo leuk vind, ik heb er namelijk zelf echt helemaal niks mee en je zal vast wel eens bij mij ook fouten lezen. Nederlands is gewoon echt niet mijn ding haha!
  Wel ben ik ook gek op trouwfoto’s en kiekjes. Ik vind vooral de aankleding erg leuk om te bekijken en thema’s die je kan hanteren. Het liefste trouw ik later echt als een princes!

  liefs, Nathalie

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ieder zijn ding, toch? :) En het is me nooit opgevallen hoor, die foutjes. Ik ben daar ook op blogs niet zo mee bezig, maar meer bij teksten die mensen me voorleggen op werk of scripties waar ik even naar kijk ;)
   Ik ben ook nu al benieuwd naar jouw toekomstige trouwfoto’s en -video trouwens! Prinsessenbruiloften zijn absoluut de leukste :)

   Antwoord
  • Oui Nathalie

   Hihi leuk, dan weet ik wie ik in de toekomst mijn scriptie na laat kijken ?

   Antwoord
   • Romy

    Haha, alleen maar leuk hoor als je je scriptie tegen die tijd doorstuurt :) Ik heb een hele tijd scripties nagekeken voor mijn werk en mis dat nu soms wel een beetje ;)

    Antwoord
 7. Sarah

  Nummer 6 – sorteren! Dat heb ik dus zelf ook heel erg! Ik vind het zo fijn om gewoon dozen of schuiven of kasten helemaal leeg te halen, om vervolgens terug helemaal mooi in te tasten. Alles sorteren en dingen die ik niet meer gebruik weggooien voelt gewoon goed aan. Proper. Minder chaos in mijn hoofd ofzo. Heerlijk!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, wat leuk dat je ook zo’n stiekeme voorliefde hebt voor sorteren. Het is inderdaad zo fijn om daarmee een beetje orde in de chaos te creëren :)

   Antwoord
 8. Susan

  Foute TV programma’s! Zoals Oh oh cherso enzo, haha…

  Antwoord
 9. Nadine

  Nederlandse series kijken, voornamen en in bed computeren ken ik allemaal! Ook mijn favoriete bezigheden!

  Antwoord
 10. evelien

  Wat een super leuk lijstje! Haha ik vind het ook altijd leuk om foute programma’s te kijken.
  En wegzwijmelen bij leuke trouwfoto’s en video’s, ik kan daar ook helemaal bij wegdromen.

  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
 11. Jessica J.

  Desperate Housewives! ♥ Leuk en vooral herkenbaar lijstje! Dat van die teksten redigeren ken ik maar al te goed. Ik zoek soms zelfs onbewust naar fouten in teksten en erger me dood aan spel- en taalfouten in de media. :’) Oh well. Beroepsmisvorming, haha.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, precies wat je zegt! Als ik bijvoorbeeld op een bedrijfswebsite een spelfout tegenkom, krijg ik ook echt de neiging om diegene even te mailen ;) Oeps!

   Antwoord
 12. Anneke

  Hahaha, zooooo herkenbaar! Vooral puntje 1 , 4, 5 en 9. Ik denk dat ik de dvd’s van Desperate Housewives ondertussen al grijs gedraaid heb :D :D

  Antwoord
 13. Annika

  Ik doe vooral 8 en 9. Ik kan niet wachten tot de speelgoedboeken weer op de mat vallen, dan ga ik samen met mijn kinderen hele collages plakken voor hun verlanglijst. Ik denk dat ik het nog het leukst vind.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een leuk idee, die collages als verlanglijst! En ik kan me voorstellen dat ook jij dat stiekem wel erg leuk vindt om te doen ;)

   Antwoord
 14. Josephine

  Haha, wat leuk om te lezen! Grappig dat sorteren één van je guilty pleasures is, dat heb ik helemaal niet. Mijn eigen guilty pleasure…hmm…ik draag het liefst felgekleurde sokken die niet bij mijn outfit passen, haha :p

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat is ook een leuke guilty pleasure! Felgekleurde sokken zijn ook gewoon véél leuker dan alle saaie egale enkelsokjes.

   Antwoord
 15. Loes

  Haha, wat een leuk lijstje! Aanvullend op trouwvideo’s en -foto’s: filmpjes van zwangerschapsaankondigingen of soldaten die terug komen van een missie. Zo heerlijk om daarbij weg te zwijmelen/huilen, haha!

  Antwoord
  • Romy

   Oh ja, dat soort aankondigingen of video’s vind ik ook echt niet te doen, haha. Dan leef ik me helemaal in ;)

   Antwoord
 16. marleen

  Desperate Housewives! Ik mis ze ZO erg! Ik vond die serie ZO leuk! Ik ga het binnenkort opnieuw kijken denk ik! :)

  Antwoord
  • Romy

   Goed idee! Ik moet ook echt eens de afleveringen van Desperate Housewives gaan terugkijken. Dat was zo’n leuk een verslavende serie.

   Antwoord
 17. Darina

  Leuke lijst! Ik ben ook wel een sorteertypje. Hou gewoon van overzicht :)

  Antwoord
 18. Madelon

  Haha wat een leuke lijst! Ik herken vooral het online windowshoppen. Ik kan ook uren rondkijken bij websites en dan toch nét niet kopen. Om vervolgens een paar dagen later toch wel met spijt te klagen over dat het artikel is uitverkocht, tot grote ergernis van mijn vriend haha.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ook dat herken ik inderdaad! Dan weet ik, zodra het artikel is uitverkocht, opeens zeker dat ik het écht had moeten hebben. Ik kan me voorstellen dat je vriend daar zo het zijne van denkt, haha ;)

   Antwoord
 19. Johanne

  Oooh, 2, 3 en 4 zijn heel herkenbaar! Ik heb ook al jaaarenlang een lijstje klaarliggen met voornamen voor jongens en meisjes. Denk dat dat minstens 15 jaar geleden is. Vind vast niet alle namen nog even leuk… ben ook een regelmatige Facebook-gluurder. Heerlijk!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige Facebook-gluurder! En wat leuk dat jij ook de lijstjes met voornamen al klaar hebt liggen. Ik werk mijn lijstje zelfs regelmatig bij met nieuwe voorkeuren, haha. Helemaal up-to-date voor als ik het ooit nodig heb ;)

   Antwoord
 20. Katrien

  Oh, dat van de ikea-catalogus doorbladeren herken ik heel erg ;-). En ik deel je passie voor nummertje zeven: teksten verbeteren vind ik zo leuk en interessant. Ik heb ook een talenopleiding gevolgd en vind het nu steeds zo leuk als mensen mij om raad vragen bij hun schrijfsels. Daar kan ik dan zo intens van genieten.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat jij door je talenopleiding ook dol bent op teksten verbeteren. Mensen verklaren me weleens voor gek als ik dat zeg, maar ik vind het, net als jij, gewoon echt genieten om daarmee bezig te zijn :)

   Antwoord
 21. Kim

  Zo herkenbaar! Zelf vul ik online altijd een mandje helemaal om vervolgens op het kruisje te klikken. Voornamen bedenken en opschrijven vind ik ook super leuk door sims, haha!! Love sims.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ook voor de Sims zijn dat soort namenlijstjes inderdaad ideaal! Járen geleden vond ik The Sims trouwens ook altijd een ultieme guilty pleasure :)

   Antwoord
 22. Evelyne

  Oh hemel Romy, je weet niet hoe hard jouw guilty-pleasures ook de mijne zijn :o Zoals in interieurboeken bladeren (zal wel met mijn fotografie-passie te maken hebben), foute tv-programma’s, voornamen bedenken, kokos en ik kan zo nog even doorgaan. Sommige onderwerpen die in jouw lijstje staan en ik al heb opgenoemd staan te wachten in mijn concepten om geschreven te worden :D Hoe toeval!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je zoveel guilty pleasures herkent! Ik ben nu wel heel benieuwd naar je artikelen hierover! :)

   Antwoord
 23. Anna

  Wat een leuk en herkenbaar artikel! Ik ben ook dol op foute TV programma’s en toevallig (of toch niet) lees ik nu blogjes vanuit bed.

  Antwoord
 24. Nesrin

  Desperate Housewives is een te gekke serie. Ik vond Gaby zo leuk. Ik ben ook dol op kokos.

  Ik vind het altijd leuk om het over guilty pleasures te hebben.

  Antwoord
 25. Marloes

  1, 7 en 10 precies! Verder ben ik nog gek op de Sims en heb ik ook de oldskool pokemon spelletjes van de gameboy op mijn laptop, blijft gewoon leuk haha

  Antwoord
  • Romy

   Haha, wat een leuke guilty pleasures! Sommige spelletjes van ‘vroegâh’ blijven ook gewoon leuk ;)

   Antwoord
 26. Merel

  Mijn guilty pleasure is caramel zeezout chocolade. Zo lekker! Vooral in een hectische tijd vind ik dat heerlijk om er even een momentje van te maken bijvoorbeeld voor bij een netflix serie.

  Antwoord
  • Romy

   Daar kan ik me iets bij voorstellen: volgens mij is dat wel echt een van de lekkerste repen die er bestaan :)

   Antwoord
 27. bychristiana

  OMG! Haha, zeer veel dingen zijn ZO herkenbaar. Ik ben ook een echte sorteermiep. Ook opruimen doe ik graag, héérlijk. En ik moest heel hard lachen om kokos. Toen ik mijn vriend net leerde kennen en hij de eerste keer voor mij ging koken vroeg hij of ik van kokos hield. Toen zei ik iets in de trant van; nee, alleen in handcreme;-) Haha, hij pest me daar NOG STEEDS mee!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik moest hard lachen om je opmerking over de handcrème! Dat zou ik ook hebben kunnen zeggen ;) En wat grappig dat jij ook zo graag dingen sorteert! Echt een heerlijke bezigheid vind ik dat stiekem.

   Antwoord
 28. Irene

  Oooh Desperate Housewives! <3 spijtig dat ie niet op Netflix staat, dan had ik er sowieso nog eens naar gekeken. Vond het een geweldige serie!

  Antwoord
  • Romy

   Jaa, Desperate Housewives is zó leuk! Lekker kneuterig en ongeloofwaardig soms, maar wat heb ik ervan genoten!

   Antwoord
 29. Mariska

  Oh heerlijk is dat, lekker in bed liggen met de laptop op schoot :) doe ik ook wel vaak trouwens!

  Antwoord
 30. Kimberly

  Jaaa Desperate Housewives dat blijf ik zo’n leuke serie vinden! Ik had de dvd boxen t/m seizoen 4 en ik kon het blijven kijken. Het blijft een heerlijke serie :D Jammer dat het toen stopte maar een serie kan niet oneindig doorgaan dat maakt het ook niet beter natuurlijk. Kokos vind ik trouwens de laatste tijd ook steeds lekkerder worden! Had laatst ook die groene thee gekocht dat je had laten zien op je blog en vind hem super lekker :D

  Antwoord
  • Romy

   Echt ideaal dat je de afleveringen van Desperate Housewives op dvd hebt. Zo leuk om ze nog eens terug te kunnen kijken :) Ik moet ook snel eens een paar afleveringen opnieuw kijken.
   En wat leuk om te horen dat je de kokosthee ook hebt geprobeerd en hem zo lekker vindt :) Ik vind het ook nog steeds zo’n fijne ontdekking. Elke dag drink ik zeker twee koppen kokosthee tegenwoordig :)

   Antwoord
 31. yvonne

  huizen bekijken op Funda. En trouwjurken kijken op Marktplaats. Heerlijk!

  Antwoord
  • Romy

   Oh heerlijk! Ik kan me voorstellen dat je van die twee dingen ook echt blij wordt :)

   Antwoord
 32. zwartraafje

  Haha, dat sorteren doe ik zelf ook vrij vaak. Dan haal ik stuk voor stuk al mijn dozen uit de kast en controleer ik of er iets weg mag waarna ik alles terug mooi inpak. Op die manier probeer ik te voorkomen dat ik teveel gerief bij elkaar verzamel maar vermits ik meerdere creatieve hobby’s heb is dat eigenlijk een onbegonnen werk.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, wat leuk dat je dat vele sorteren herkent! Met meerdere hobby’s is het inderdaad best wel verleidelijk om veel spullen te verzamelen. Dat herken ik ook wel een beetje ;) Bij mij helpt sorteren dan ook weleens om afscheid te nemen van wat dingen die ik echt niet meer gebruik.

   Antwoord
 33. Vivian

  Oooohh, liefde voor Desperate Housewives! <3 en slechte series zijn inderdaad heerlijk, soms zo slecht dat ze geweldig vermaak vormen haha.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs