Happy Mail! | 10 ideeën voor echte post

2 dec 2017 | Lifestyle | 39 reacties

We leven in een tijd van social media, appjes of desnoods een e-mail op z’n tijd. De meeste communicatie is vluchtig en wordt van apparaat naar apparaat verstuurd. Maar is het juist in dit digitale tijdperk niet geweldig om weer eens échte post te versturen? Zelf stuur ik nog altijd voor iedere feestelijke gebeurtenis een kaart. Het is namelijk steeds een feestje om mensen daarmee een verrassing op hun deurmat te bezorgen tussen de blauwe enveloppen en reclamefolders. Wil je ook echte post versturen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn 10 ideeën om echte post te versturen.

ideeën voor echte post versturen

 1. Verstuur een ouderwetse brief. Brieven, stammen die niet uit de tijd van de postduiven? Misschien wel, maar juist dat maakt het zo leuk om nu ook eens een brief te versturen. Laatst verraste een vriendin mij met een handgeschreven brief en daar werd ik zeker vrolijk van. Kruip gewoon eens in de pen, pak je stickers en washitape erbij en schrijf een mooie brief aan iemand die je lief is.
 2. Post naar jezelf. Bij een workshop van Melle kreeg ik de opdracht om een mooie boodschap aan mezelf op een kaart te schrijven. Die kaart deed zij vervolgens op een willekeurig moment op de post. Dat kun je natuurlijk ook zelf doen. Geef je handgeschreven kaart aan een dierbare en vraag diegene om de kaart op een willekeurig moment naar jou op te sturen. Een verrassing van en voor jezelf!
 3. Verstuur een echte uitnodiging. Geef je een feestje of wil je gewoon eens een bijkletsavond houden met vriendinnen? Waarom zou je dat afspreken via de app of door een Facebook-event aan te maken? Verstuur weer eens ouderwets uitnodigingen en plaats desnoods later de oproep in WhatsApp. Zo maak je mensen meteen op een leuke manier enthousiast over jouw plannen.
 4. Verjaardagspost. Wat is er nu leuker dan op je verjaardag verblijd worden met post? Nou, iemand anders blij maken met verjaardagspost! Verras een jarige eens met een leuke verrassingsenvelop of een mooie kaart. Vul de envelop bijvoorbeeld met kleine cadeautjes die door de brievenbus passen of met iets lekkers. Surprise!
 5. Stuur foto’s op. Mooie foto’s delen met anderen gebeurt tegenwoordig meestal via WeTransfer en Dropbox. Maar is het niet leuk om eens je mooiste foto’s van iemand te laten afdrukken en per post te versturen? Wikkel er een stukje touw omheen en schrijf er een lief briefje bij. Verrassingsplezier bij de ontvanger gegarandeerd!
 6. Laat een cadeau bezorgen. Ook leuk is het om iemand te verrassen door online een cadeau voor diegene te bestellen. Je kunt bijvoorbeeld een cadeau op Bol.com bij de jarige laten afleveren. Maar je kunt ook allerlei mini-bestellingen plaatsen op AliExpress en die bij de ontvanger laten binnendruppelen als dagenlange verrassing.
 7. Maak een gedicht. Gedichten passen natuurlijk helemaal bij Sinterklaas, maar je kunt ze ook prima voor andere gelegenheden schrijven. Pak je (online) rijmwoordenboek erbij en stof je dichttalent weer eens af om de ontvanger te verrassen met een stukje poëzie. Niet per se hoogdravende poëzie overigens. Je kunt ook iets creatiefs en simpels opschrijven.
 8. Verstuur een quote of artikel. Hoe eenvoudig is het om een mooie quote snel via Pinterest te delen of om een interessant artikel naar iemand door te sturen?! Maar is het niet veel leuker om zo’n gouden online vondst te printen en in een envelop te stoppen? Zo maakt het net iets meer indruk bij de ontvanger dan wanneer de tekst in zijn overvolle inbox belandt.
 9. Maak een rebus of puzzel. Is de ontvanger van jouw post een echte slimmerik met een talent voor puzzels en raadsels oplossen? En heb jij ook wel zin in een uitdaging? Giet je boodschap dan in de vorm van een rebus of puzzel en verstuur die op papier naar de ontvanger. Zo heeft hij leuke post en een flinke dosis bezigheidstherapie tegelijk.
 10. Uit de oude doos. Nog een idee voor echte post is om een herinnering uit de oude doos per post nieuw leven in te blazen. Dat kun je doen door een foto van vroeger met een briefje in een envelop te stoppen of door een oude brief aan je penvriendin, een oude liefdesbrief aan je geliefde of een mooi knipsel dat je ooit hebt uitgeknipt op te sturen naar degene met wie je die herinnering deelt. Echte post is leuk!

Verstuur jij nog vaak echte post?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

39 Reacties

 1. Neverdullmoments

  Super leuke ideeën! Ik heb lang aan postcrossing gedaan, waardoor ik ansichtkaarten stuurde en ontving vanuit de hele wereld. Zo leuk thuiskomen altijd, met ansichtkaarten op de mat! Begint ineens weer te kriebelen…

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk, dat postcrossing! Dat lijkt me ook wel wat. Ik kan me voorstellen dat ‘s avonds thuiskomen nog leuker is als je misschien wel een mooie ansichtkaart op de mat vindt :)

   Antwoord
 2. Darina

  Mooie ideetjes. Ik verstuur nog altijd echte kaarten.

  Antwoord
 3. Els

  Echte post is zoveel leukeer :-). Ik stuur graag een kaartje, maar vind het ook leuk om kaarten zelf te maken :-).

  Antwoord
 4. Hermien - KouweKleren

  Heerlijk, ik houd van post en dit zijn echt leuke iden! (Verjaars)kaartjes sturen doe ik regelmatig, maar die oude foto`s vind ik briljant!

  Antwoord
  • Romy

   Leuk om te horen dat je iets aan mijn ideeën hebt :) Ondanks alle andere mogelijkheden tegenwoordig, blijf ik echte post toch wel het allerleukste vinden.

   Antwoord
 5. Sam - singlereadytomingleblog

  Vroeger heel vaak, ik had zelfs een pennenvriendin (ja, ik was dat soort kind, hahahaha). Met onze klas hadden we ook een schrijfproject met een Zweedse school. Maar gaandeweg is dat er eigenlijk uitgegroeid, best jammer!

  Antwoord
  • Romy

   Oeh, die tijd van de penvriendinnen ken ik nog. Dat heb ik ook nog een tijdje gedaan met een meisje dat ik van vakantie kende. Toch jammer dat dat na verloop van tijd is gestopt inderdaad!

   Antwoord
 6. Rianne

  Wat een inspiratie! Ik wil ook al tijden een keer gaan zitten en een paar leuke brieven schrijven naar vriendinnen die ik niet elke dag of week spreek. Laatst had ik voor een verjaardag van een vriendin echt alles uit de kast getrokken: mooi papier, stickers, gekleurde pennen en een mooie boodschap of course! Viel ontzettend goed in de smaak, ben dus zeker van plan vaker pen en papier te pakken in plaats van een appje :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je zelfgemaakte post laatst zo goed in de smaak viel! Ik kan me voorstellen dat die vriendin daar erg blij van werd. Ook brieven zijn juist nu een feestje om te ontvangen :)

   Antwoord
 7. Mevrouw Marloes

  Ik verstuur ook nog steeds echte post. Vooral als ik op vakantie ben, vind ik het leuk om kaartjes te sturen. Die brief naar jezelf vind ik echt een leuk idee, zeg!

  Antwoord
  • Romy

   Vakantiekaartjes blijven inderdaad ook een geweldige traditie! Als ik een keer wat langer op vakantie ga, vind ik het nog steeds leuk om de mooiste kaartjes uit te zoeken en daar in het vakantiehuisje een mooie boodschap op te schrijven.

   Antwoord
 8. Evelyne

  Met de komende feestdagen stuur ik tientallen kerstkaarten naar vrienden en familie met de post. Ook schrijf ik nog brieven met een vriendin (waarmee ik mijn 2de blog heb opgericht). En regelmatig sturen we elkaar ook een vriendschapskaart om elkaar in moeilijke periodes een hart onder de riem te steken. Ik vind echte post veel leuker :)

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, zo te horen verstuur je nog heel wat echte post. Hartstikke leuk! Ik kan me voorstellen dat zo’n handgeschreven vriendschapskaart toch wel extra bijzonder is om te ontvangen en juist in een lastige tijd een geweldige steun is :) Er gaat niets boven iets persoonlijks op je deurmat ontvangen!

   Antwoord
 9. Shirley

  Ik stuur af en toe kaarten. Soms met een verjaardag of na een verhuizing. Ongeveer om het jaar verstuur ik kerstkaarten.

  Antwoord
 10. Jeanine

  Af en toe stuur ik kaartjes, wel vaak als het iets minder goed gaat met die persoon. Misschien moet ik voortaan wat eerder een kaartje sturen, of zomaar omdat het leuk is om post te sturen en krijgen.

  Je hebt leuke ideeën gegeven. Dank je wel.
  Fijn weekend Groetjes Jeanine.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je iets met mijn ideeën kunt! Een kaartje als hart onder de riem doet het altijd goed, maar soms is het inderdaad ook juist leuk om iemand in een fijne tijd met een kaartje te verblijden. Gewoon zomaar voor de leuk :)

   Antwoord
 11. Katrien

  Ik vind kaartjes sturen én ontvangen ontzettend leuk. Ik heb ook steeds een aantal kaartjes voor allerlei gelegenheden op voorraad zodat ik er snel bij kan zijn als er er zich een (onverwachte) gelegenheid aanbiedt om iemand te verrassen met een kaartje en persoonlijke krabbel.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een slim idee om zo’n voorraadje kaarten bij te houden! Omdat ik mijn kaarten zelf maak, doe ik dat inderdaad ook. Zo heb ik altijd iets liggen als er zich een ‘kaartmoment’ aandient. Zo’n leuk kaartje met een persoonlijke boodschap wordt bijna altijd wel heel erg gewaardeerd :)

   Antwoord
 12. Elisabeth

  Ik verstuur altijd nog echte post, Ben ik een voorstander van. Het zijn vooral kaarten, snails en swaps, die ik verstuur. Met verjaardagen probeer ik het ook altijd te doen, maar vergeet wel eens. De kerstkaarten vaan ook altijd via de post :)

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk dat je nog steeds regelmatig echte post verstuurt en dan ook nog eens vaak dingen als kaarten of swaps. Dat zijn de allerleukste dingen om te ontvangen :)

   Antwoord
 13. Iris

  Echte post blijft het leukste! Ik vind het ook een heel leuk idee om een uitnodiging te versturen voor een feestje. Dat ga ik doen!

  Antwoord
  • Romy

   Leuk om te horen dat je wat inspiratie uit mijn lijstje kon halen :) Ik ben benieuwd naar de uitnodigingen die je gaat versturen als er weer een feestje op de planning staat :)

   Antwoord
 14. Anne - Ditisanne

  Leuk! Ik ben wel actief met Postcrossing, gisteren weer tien kaarten op de bus gedaan. Maar moet eerlijk bekennen dat ik verder veel te weinig kaarten stuur, een van mijn goede voornemens voor 2018! Eerst eens op zoek naar een set mooie kaarten en dan maar actief posten!

  Antwoord
  • Romy

   Gaaf dat je aan postcrossing doet! Dat lijkt mij ook een heerlijke hobby. En je voornemen om meer kaarten te versturen, kan ik alleen maar aanmoedigen. Wat een mooi doel om in 2018 aan te werken :)

   Antwoord
 15. Jenn

  Leuke ideeën! Ik stuur nog altijd graag echte post :)

  Antwoord
 16. Saskia

  Ja echte post blijft heel tof<3 Stuur het nog vaak en krijg ook zeker wel wat kaartjes in de bus. Vind dit toch zo ontzettend leuk. Even niet iets digitaal maar gewoon persoonlijk. <3 Ik maak er ook altijd werk van, met een gedichtje erin of stickers en dergelijke.

  Antwoord
  • Romy

   Wat mooi om te horen dat jij ook graag tijd maakt voor mooie echte post om te versturen. Zeker met een gedichtje of iets dergelijks erop, is zoiets echt een feestje om te ontvangen :)

   Antwoord
 17. Odetta

  Ik hou van echte, persoonlijke post! Soms gebruik ik ook wel als een excuus om niet te hoeven bellen, hahaha, wanneer het om een verplichte felicitatie gaat. Maar de meeste kaartjes zijn toch wel bestemd voor de mensen die ook dol op post zijn.

  Antwoord
  • Romy

   Jij bent inderdaad ook een ster in regelmatig leuke kaartjes versturen :) Altijd een verrassing om zulke mooie zelfgemaakte post te ontvangen!

   Antwoord
 18. Wendy (B)

  Ja!
  Als je graag postkaarten verstuurt dan moet je eens een kijkje nemen om dat via Postcrossing te doen.
  Dat doe ik al jaren (met tussenpozes).
  Ik heb al prachtige kaarten gekregen!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je aan Postcrossing doet! Misschien is dat inderdaad ook wel wat voor mij. Ik heb er al veel enthousiaste verhalen over gehoord :)

   Antwoord
  • Wendy (B)

   Neem zeker eens een kijkje of geef het een kans :)

   Antwoord
 19. Hilde

  Sinds ik terug begonnen ben met snail mail en het schrijven van èchte brieven, stromen de ideeën hier toe. Ik voeg wel eens zelfgemaakte envelopjes toe, een zelfgemaakte bladwijzer, een quote die ik dan zelf handletter, een lavendel geurzakje zelfgemaakt. Ook jouw ideeën hier geven me weer veel inspiratie. Dank je wel!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een onwijs leuke ideeën voor echte post! Jouw vrienden en familieleden boffen maar met iemand die ze met de mooiste echte post weet te verrassen :)

   Antwoord
 20. Nikita

  Ik ben altijd blij als ik echte post ontvang, het is bijzonder. Zeker in een tijd van internet, sociale media etc … sommige dingen kunnen ook gewoon niet vervangen worden en daar is post eentje van. Net als boeken, een e-reader kan mij niet bekoren. Geef mij maar een fysiek exemplaar!

  Antwoord
  • Romy

   Boeken zijn inderdaad ook zo’n voorbeeld waarbij ik graag aan tradities vasthoud. Ik vind het zo fijn om gewoon papieren boeken in mijn kast te hebben staan, die mee te nemen en er altijd door te kunnen bladeren. Een e-reader neemt dat gevoel toch een beetje weg ;)

   Antwoord
 21. zwartraafje

  Ja, ik hou immers ontzettend van traditionele post. Zowel van onverwachtse brieven en kaartjes als post rond de feestdagen of een verjaardag. Zelf stuur ik best wel veel (zoveel dat ik er dit jaar een blogpost over wilde schrijven maar het zou kunnen dat die pas in januari volgend jaar verschijnt). Zo deed ik deze ochtend een 35-tal kaarten op de postbus en de overige 25 (post voor mensen die vrij dichtbij wonen) draag ik zelf rond om toch een beetje de kost van de verzendkosten te kunnen drukken.

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, dat zijn veel kaarten! Wat mooi en attent dat je zoveel kaartjes verstuurt. Ik weet zeker dat de ontvangers daar heel blij mee zullen zijn :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs