Bestemmingen in Duitsland

10 bestemmingen in Duitsland op mijn travel bucketlist

 • 5 november 2018
 • 28 Reacties
Categorieën: Op reis

Als ik op stedentrip ga, pak ik vaak het vliegtuig naar Zuid-Europa. En dat terwijl er dichter bij huis, bij onze oosterburen, ook prachtige bestemmingen te vinden zijn. Onlangs reisde ik af naar Düsseldorf om daar te gaan shoppen. Een groot succes! Inmiddels fantaseer ik er dan ook flink op los over andere leuke bestemmingen in Duitsland. Ik heb een heel lijstje met Duitse plekken die ik graag zou willen bezoeken. In dit artikel deel ik 10 leuke bestemmingen in Duitsland die hun plekje op mijn travel bucketlist volgens mij meer dan waard zijn.

Leuke bestemmingen in Duitsland op mijn travel bucketlist

 1. Slot Neuschwanstein. Toen ik ooit op zoek was naar mooie kastelen, stuitte ik op dit schitterende kasteel in het Zuid-Duitse Beieren. Sindsdien kan ik Neuschwanstein niet meer uit mijn hoofd zetten. Het staat bekend als een van de meest indrukwekkende en sprookjesachtige kastelen die Europa rijk is. Een plekje op mijn bucketlist meer dan waard!
 2. Berlijn. Ook hoog op mijn lijstje staat een tweede bezoekje aan Berlijn, waar ik in 2012 voor het laatst ben geweest. Berlijn is een hippe stad met een fijne sfeer, mooie cultuur en indrukwekkende monumenten. Zo heeft het monument voor de Tweede Wereldoorlog grote indruk op mij gemaakt. Ook het kasteel Potsdam (zie foto 5 hierboven), vlak bij Berlijn, is zeer de moeite waard.
 3. Monschau. Een geweldig schattig dorpje met schitterende architectuur en een leuke historische binnenstad. Wat wil je nog meer?! Tel daarbij op dat dit dorpje op slechts één uur rijden vanaf Maastricht ligt en ik vraag me eigenlijk af waarom ik hier nog nooit naartoe ben geweest.
 4. Saksisch Zwitserland. Toen ik dit schitterende natuurgebied voor het eerst zag (op foto’s welteverstaan!), kon ik haast niet geloven dat deze plek in Duitsland te vinden is. Het bergachtige landschap met de torenhoge rotsen geeft dit gebied een bijna sprookjesachtige uitstraling. Dit nationale park vereist wel een goed paar wandelschoenen, maar het ongetwijfeld schitterende uitzicht is die flinke klim volgens mij meer dan waard.
 5. Zugspitze. Waarom had ik tot voor kort nog nooit van deze plek gehoord? Deze hoge berg (2962 meter hoog!) schijnt een ware toeristische trekpleister te zijn. Tja, geef al die toeristen (inclusief ikzelf) eens ongelijk als je ziet hoe geweldig het uitzicht is. Overigens kun je de top ook prima zonder bergbeklimoutfit bereiken. Er gaat namelijk een lift omhoog, die je in 10 minuten naar de top brengt.
leuke bestemmingen in Duitsland

Nog meer bestemmingen in Duitsland

 1. Quedlinburg. In mijn zoektocht naar kleurrijke plaatsen ontdekte ik het leuke renaissancedorp Quedlinburg (best wel een uitdaging om die naam goed uit te spreken!). Dit dorp bestaat uit prachtige romantische straatjes in de meest leuke kleuren. Je begrijpt: ik zie mezelf hier al helemaal ronddwalen.
 2. Keulen. En zo gaan we van een idyllisch dorpje naar de grote stad. Een weekend afreizen naar Keulen lijkt me wel wat. Je bent er in een mum van tijd en er is genoeg te zien en te doen. Jaloers gemaakt door de mooie foto’s van mijn broer wil ik graag de Dom met eigen ogen zien. Ook het chocolademuseum lijkt me grappig. En wat te denken van de East Side Gallery, een enorme kunstgalerij!
 3. Kerstmarkt in Düsseldorf. De winkels in Düsseldorf heb ik dan misschien al gezien (nóg een bezoekje daaraan is overigens geen enkel probleem!), maar ik wil graag eens een typisch Duitse kerstmarkt bezoeken. Ik drink dan misschien geen glühwein en laat als vegetariër ook de braadworsten aan mijn neus voorbijgaan, maar alleen al de sfeer lijkt me wel wat.
 4. Moezel. Als kind ben ik een paar keer naar Trier en het gebied rondom die stad geweest. Tijd om nieuwe herinneringen te maken in het mooie Moezel-gebied met valleien, wijngaarden en sfeervolle dorpjes. Ook de mooie stad Trier zou ik graag nóg een keer bezoeken. Ideaal voor een autovakantie!
 5. Een zomerrodelbaan. Verder koester ik mooie herinneringen aan de rodeltochtjes die ik als kind van de berg af maakte in Oostenrijk. En ja, dat kan in Duinrell en Plopsaland ook. Maar ik wil graag gaan voor het échte werk van een mooie berg af. Rutschen en vooral niet bremsen. Wanneer gaan we?!

Op autovakantie naar Duitsland?

Voor bestuurders (inlcusief ikzelf) is het overigens wel goed om te weten dat je voor sommige gebieden, bijvoorbeeld Keulen en München, een milieusticker nodig hebt. Je kunt zo’n sticker via deze website bestellen en betaalt daarmee als het ware voor de vervuiling die je auto veroorzaakt. Best een goed concept! Op dit kaartje kun je zien waar je een milieusticker nodig hebt. Zelf krijg ik, na het opstellen van dit lijstje, in ieder geval nóg meer zin om de Duitse grens over te rijden. Ik zie het al helemaal zitten om me met mijn Ford Ka aan een trip naar Duitsland te wagen.

Heb jij nog tips voor mij voor leuke bestemmingen in Duitsland?

leuke bestemmingen in Duitsland

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Femke 5 november 2018 op 6:37 am - Beantwoord

  Ik heb eigenlijk niets uit Duitsland op mijn lijstje… alleen Berlijn wil ik toch graag nog eens zien. Mijn man is daar ook nog niet eeeder geweest :-).

  • Romy 5 november 2018 op 10:34 pm - Beantwoord

   Berlijn is ook echt wel een mooie stad. Absoluut mijn favoriete stad in Duitsland 🙂 Ik zou daar ook zo graag een tweede keer naartoe sturen.

 2. Marije 5 november 2018 op 6:39 am - Beantwoord

  Kerstmarkt in Düsseldorf is geweldig. Berlijn staat ook op mijn lijstje om weer een keer te bezoeken.

 3. Darina 5 november 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Je hebt hele mooie Duitse bestemmingen op je lijstje staan. Monschau is zeker prachtig, echt een beetje sprookjesachtig. De kerstmarkt in Dusseldorf vond ik persoonlijk tegenvallen. Leipzig is ook een hele mooie stad, vooral ook de omgeving. Leuke post!

 4. chucky1012 5 november 2018 op 6:57 am - Beantwoord

  Leuk en ik was er jarenlang als kind op holiday geweest…
  Hamburg is ook leuk.
  Zo graag.
  Berlijn was ik dit jaar geweest.
  Daar is veel te zien en te doen ?

  Een fijne nieuwe week ?

  • Romy 5 november 2018 op 10:35 pm - Beantwoord

   Jammer dat je de kerstmarkt in Düsseldorf niet zo’n aanrader vond! Ik hoor er inderdaad wisselende verhalen over. Leipzig lijkt me ook een prachtige stad! Maar Monschau staat ook zeker hoog op mijn lijstje.

  • Romy 5 november 2018 op 10:36 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je dit jaar Berlijn hebt bezocht! Dat blijft toch wel een prachtige stad. Hamburg lijkt me ook wel erg leuk. Ik ben sowieso nog nooit in het noorden van Duitsland geweest.

 5. Tineke 5 november 2018 op 7:08 am - Beantwoord

  MoeZel staat ook nog op mijn lijstje. De kerstmarkt in Düsseldorf is erg leuk, moet je zeker eens naartoe gaan!
  Liefs

 6. Iris - Thebeautymagazine.nl 5 november 2018 op 7:13 am - Beantwoord

  Ik ben zaterdag nog in Duitsland geweest. Super leuk! En naar kasteel Neuschwanstein zou ik ook graag willen.

  • Romy 5 november 2018 op 10:37 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je dit weekend naar Duitsland bent geweest! Welke stad of welk gebied heb je bezocht in Duitsland? En gaaf is dat kasteel, hè?! Het lijkt mij ook prachtig!

 7. Sandra 5 november 2018 op 8:51 am - Beantwoord

  Vroeger ging ik ook bijna elk jaar wel een keer naar de Moezel streek bij Trier! Ik vond het daar altijd geweldig. We gingen dan in de zomer of in de winter. Zo leuk! Zou daar ook wel weer een keer naar toe willen. 🙂 Bij die Zugspitze ben ik ook geweest. Héél mooi ook! Keulen en Düsseldorf vond ik zelf erg tegenvallen en niet heel leuk. Berlijn staat nog op mijn lijstje! Ohjaaa en natuurlijk dat populaire kasteel. Discman niet ontbreken in een lijstje over Duitsland haha. 🙂

 8. Mariska 5 november 2018 op 9:35 am - Beantwoord

  Mijn zusje en ik zijn afgelopen augustus naar de Loreley geweest in St. Goarshausen, prachtige omgeving! Ook aan de Moezel (dacht ik) en het podium van het concert was midden in de bergen. Zo mooi die hele omgeving.

  • Romy 5 november 2018 op 10:38 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat je zo enthousiast bent over Zugspitse en over de Moezelstreek! Daarvan krijg ik alleen maar nóg meer zin om daar eens naartoe te gaan. Lijkt me zo mooi! Düsseldorf vond ik ook niet echt een mooie stad, hoewel je er wel goed kunt shoppen 😉 En Neuschwanstein…dat kasteel staat met recht bovenaan mijn lijstje! Lijkt me prachtig!

  • Romy 5 november 2018 op 10:39 pm - Beantwoord

   Wat een geweldige plek voor een concert! Geweldig om zoiets bij te wonen, lijkt me!

 9. Marcelina 5 november 2018 op 10:00 am - Beantwoord

  10, 5 & 1 zijn te combineren. Ik heb in 2017 een roadtrip gemaakt en dat zit allemaal bij elkaar. De Zugspitze ligt in Bavaria streek en daar ligt Neuschwanstein ook. Drie kwartier uit elkaar ☺️ Daarnaast zit daar ook een rodelbaan/alphine coaster. Ik ga in 2019 hopelijk weer op roadtrip ?

  • Romy 5 november 2018 op 10:39 pm - Beantwoord

   Oh, wat goed om dit te weten! Nu krijg ik stiekem ook zin om eens zo’n geweldige roadtrip te maken. Vooral dat kasteel lijkt me zo mooi. En extra leuk om het te combineren met twee andere prachtige bestemmingen!
   Dankjewel voor de tip 🙂

 10. Lianne 5 november 2018 op 10:50 am - Beantwoord

  Wat een leuke tips geef je! Het is echt erg, ik ben bij de Duitse grens opgegroeid maar echt heel vaak kwam ik daar niet. Ik zou dus ook niet weten waar al die leuke plekken te vinden zijn! Ooit wil ik nog wel een keer naar Beieren en nog een keer naar Berlijn 🙂 Wij proberen wel elk jaar naar de kerstmarkt te gaan, dat is altijd zo leuk! Haha, ik snap je hoor! Ik vind gluwein en braadworst ook smerig dus daarvoor ga ik niet, maar er is gelukkig nog zoveel meer te zien dan dat!

 11. Rosanne 5 november 2018 op 11:21 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik vind het altijd jammer dat de meeste mensen een vakantie naar Duitland zo onderschatten. Duitsland heeft zo veel te bieden! Steden, idyllische dorpjes, bossen, bergen en zee. Voor ieder wat wils! Ik ben een mega fan van Berlijn en zou je dan ook zeker aanraden om er naartoe te gaan en dan wel in de zomer of in de weken voor Kerst wanneer er kerstmarkten zijn. Ook is Neuss (nabij Düsseldorf) een leuk stadje. Of Bremen, nog best authentiek.

  • Romy 5 november 2018 op 10:42 pm - Beantwoord

   Berlijn is echt een enorme aanrader! Ik ben daar een aantal jaar geleden geweest en die stad heeft me blij verrast 🙂 Vandaar dat ik graag nog eens terug zou willen. Beieren lijkt me ook heel mooi trouwens.
   Superleuk dat jullie jaarlijks een Duitse kerstmarkt bezoeken! Ik heb wel een kerstmarkt in Parijs bezocht, maar ben heel benieuwd naar de Duitse kerstmarkten. Volgens mij is het alleen al een feestje om zo’n markt te zien en te beleven, maar dan inderdaad zonder de glühwein en braadworst, haha.

  • Romy 5 november 2018 op 10:49 pm - Beantwoord

   Absoluut! Ik was eigenlijk ook verbaasd toen ik zag dat er in Duitsland, toch vrij dicht bij huis, zo veel mooie plekken te ontdekken zijn. Ik ben er nu van overtuigd dat een roadtrip naar onze oosterburen zeker een goed plan is. Berlijn heb ik een jaar of zeven geleden bezocht en ik zou daar zeker graag nog een tweede keer naartoe willen. Het is zo’n fijne stad! Wij zijn er in de zomer geweest, maar ik ben ook wel benieuwd hoe Berlijn in de winter zal zijn.
   Je maakt me ook nieuwsgierig naar Neuss en Bremen. Die plekken ga ik allebei eens opzoeken 🙂

 12. Ilona Wielinga 5 november 2018 op 4:19 pm - Beantwoord

  Aah fijn lijstje! Ik ben van plan dit (school)jaar alleen op pad te gaan, en wil dicht bij huis beginnen. Dus dit zijn een aantal leuke mogelijkheden!

  • Romy 5 november 2018 op 10:49 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je iets aan mijn ideeën voor bestemmingen hebt! Superleuk idee ook trouwens om alleen op reis te gaan! Ik ben heel benieuwd waar je reis uiteindelijk naartoe zal gaan 🙂

 13. Jessica J. 5 november 2018 op 4:58 pm - Beantwoord

  Mijn vriend en ik zijn vorig jaar naar de kerstmarkt in Düsseldorf geweest. Hij heeft niet echt iets met kerstmarkten, maar ik wou al eeerg lang eens zo’n typische Deutsche Weihnachtsmarkt bezoeken! Die is Dûsseldorf is een aanrader, ze slingert doorheen de hele stad en ieder marktje heeft een andere aankleding. 🙂

  • Romy 5 november 2018 op 10:50 pm - Beantwoord

   Oh, dat klinkt als een geweldige kerstmarkt zoals jij het omschrijft! Ik ben daar ook zó benieuwd naar. Wie weet komt het er dit jaar of volgend jaar nog eens van om zo’n Weihnachtsmarkt in het echt te bezoeken 🙂

 14. Anna 5 november 2018 op 10:06 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Afgelopen zomer ging ik samen met mijn vriend naar Sauerland, dat is ook zeker een aanrader. Er is alleen niet zoveel te doen voor jongeren en je hebt zeker een auto nodig om wat van de omgeving te kunnen zien, maar wij vonden het juist wel fijn dat het daar zo rustig was en niet werd platgelopen door uitgaanspubliek :p. Berlijn is echt een prachtige stad, ik ben er een aantal keer geweest, maar volgend jaar ga ik weer! Zoveel zin in! Leuk om te lezen dat de stad jou ook niet verveelt!

  • Romy 5 november 2018 op 10:52 pm - Beantwoord

   Superleuk dat jij voor volgend jaar een trip naar Berlijn op de planning hebt staan! Die stad is volgens mij ook bij een tweede, derde of vierde keer gewoon nog steeds heel leuk 🙂 Sauerland klinkt ook prachtig trouwens. Zo’n wat meer rustige omgeving heeft ook wel wat, zeker als je met de auto gaat.

 15. Sonja 6 november 2018 op 10:12 am - Beantwoord

  Goede tip van die sticker, ik ga deze winter naar Keulen en was dit oprecht vergeten!

  Als vegan/vega is het in Duitsland overigens vaak heel fijn. Ze lopen daar echt voor op andere landen (inc NL).

  • Romy 7 november 2018 op 7:45 am - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat je iets aan die tip hebt! En onwijs leuk dat je naar Keulen gaat! Ik heb inderdaad gehoord dat je als vegetariër of vegan in Duitsland heel veel opties hebt. Ik was alleen al verbaasd over de vele vegan spreads voor op brood die ik bij DM tegenkwam. Echt een verademing! 🙂

Recente blogs

Tijd voor verandering: wat, wanneer en hoe?

9 maart 2017|Persoonlijke groei|

Zal ik je eens iets vertellen? Iets meer dan een half jaar geleden was ik er klaar mee. Na alle stress rondom mijn scriptie viel ik in een soort gat door de zeeën van tijd. Geen scriptie, geen baan, geen dagbesteding. Toen ik de uren van elke dag begon af te tellen, begon het tot me door te dringen dat het tijd was voor verandering. Ik nam meerdere baantjes en projecten aan en begon mijn blog. En nu? Nu ben ik aan het solliciteren en heb ik elke dag mijn werk, stage en blog. Die verandering heeft me meer dan goed gedaan. Het was er echt tijd voor. Baal jij ook van je huidige situatie? Wanneer weet je nu dat het tijd is voor verandering? En waar kun je die verandering in vinden?

Inkiekje #96 | Gordijnkeuzes, gesloop in huis & gênante plonsongelukjes

23 oktober 2023|Persoonlijk|

Van een gewone woonkamer naar een overhoop gehaalde kale bende. En dat in één weekend! Gelukkig is het allemaal met een goed doel en hebben we alvast de roze keukentegels staan om bij weg te fantaseren. Maar er speelde nog meer de afgelopen weken. Zo raapten we genoeg appels voor tien appeltaarten bij elkaar, bereidde ik een toffe training voor, lagen Bart en ik voor het eerst compleet op één lijn met een interieurkeuze en werd ik onverwachts gelukkig van een doortrekknop. Maar ik ontdekte ook dat verfpotten en telefoons op vensterbanken geen heel slimme combinatie zijn én dat avondjes chilltijd soms een welkome luxe zijn waar mijn introverte ik goed op gaat. Dit is mijn Inkiekje van de laatste twee weken!

Vrolijke cadeautip: HEMA Happiness Planner

12 december 2016|Lifestyle|

Deze week gooide een vriendin een onwijs lief cadeautje bij mij door de brievenbus: de HEMA Happiness Planner. Er zat een heel lief briefje bij, waarin ze vertelde dat ze mijn blog graag las en bij deze planner meteen aan mij moest denken. Ik kreeg een grote glimlach op mijn gezicht door dit spontane, persoonlijke cadeau en het lieve briefje. Die glimlach werd nog groter toen ik de Happiness Planner opensloeg en de inhoud bekeek. In dit artikel laat ik je meekijken in dit vrolijke notitieboekje.