10 leuke uitjes in Noord-Holland op mijn bucketlist

11 jan 2019 | Op reis | 31 reacties

leuke uitjes in Noord-Holland

Nederland ontdekken is een van mijn favoriete bezigheden. Tien vakanties per jaar is nergens voor nodig als je beseft hoeveel mooie plekken Nederland ook al rijk is. Alleen al “mijn” provincie Noord-Holland telt heel veel geweldige bestemmingen voor een dagje uit. Omdat lijstjes me motiveren om daadwerkelijk leuke plannen te maken voor een dagje uit in eigen provincie, stelde ik een mini-bucketlist op met 10 leuke uitjes in Noord-Holland. Het zal mij benieuwen welke van deze uitjes ik dit jaar zal beleven!

 • Het voorjaar vieren in het Kersenbloesempark. Ik heb er inmiddels een traditie van gemaakt om elk voorjaar met mijn moeder het prachtige Bloesempark bij het Amsterdamse Bos te bezoeken. Te zien aan het grote aantal toeristen, ben ik zeker niet de enige ben die deze schitterende bomen met roze bloesem met eigen ogen wil bewonderen, maar dat mag de pret niet drukken. Ik vind een bezoekje aan deze prachtige tuin al een goede reden op zich om uit te zien naar de lente.
 • Rataplan in Amsterdam. Al lang – heel lang! – wil ik de grootste kringloopwinkel van Amsterdam een keer bezoeken. Oftewel, de vestiging van Rataplan aan de Generatorweg. Ik zou hier graag een keer rondneuzen tussen de vele vintage spullen, wie weet ook om koopjes voor mijn nieuwe woning op te duikelen. Overigens telt onze hoofdstad maar liefst 3 vestigingen van Rataplan, dus ik sluit niet uit dat ik er dan meteen een uitgebreide dag kringloopshoppen van maak.
leuke uitjes in Noord-Holland
 • Uitwaaien op Texel. Een van mijn favoriete uitjes in Noord-Holland is een bezoekje aan het mooie Texel. Geen Nederlands strand is zo mooi als het Texelse strand! Op een zonnige dag kun je mij heel blij maken met een fietstocht over dit eiland, waarbij ik met de wind in mijn haren geniet van de weidse uitzichten, de schapenkuddes en de mooie duinen. Een weekendje weg naar Texel lijkt me overigens ook absoluut geen straf. Mocht dat er weer eens van komen, dan lijkt het me wel wat om een paar dagen door te brengen in Landal Sluftervallei, een fijn vakantiepark op Texel. Kan ik mooi even bijkomen in het huisje na het vele fietsen!
 • Hotspots bezoeken in Haarlem. Weer eens de bus naar Haarlem pakken lijkt me ook een strak plan. Ik heb namelijk meerdere Haarlemse hotspots op mijn lijstje staan. Zo lijkt de hippe woonwinkel Homestock me geweldig en hebben de foto’s van Café Martinus (met roze muren!) ook al mijn hart gestolen. Verder telt Haarlem veel leuke kleine winkels met woonaccessoires. Drie keer raden waar ik uren zoet zal zijn…
leuke dingen om te doen in amsterdam
appels plukken bij De Olmenhorst
 • Een mini-bustour naar Amsterdam met opa en oma. Vorig jaar nam ik mijn opa en oma mee naar De Olmenhorst. Niet alleen de vers geplukte appels, maar ook het uitje met opa en oma smaakte naar meer. Helaas gaat mijn opa zichtbaar achteruit, dus ver lopen zit er niet meer in. Wel is dat des te meer reden om juist nu tijd met mijn grootouders door te brengen. Een bustripje is misschien een goede optie. We kunnen bijvoorbeeld samen de bus te pakken naar onze hoofdstad, zodat we vanachter het busraampje een glimp van de stad kunnen opvangen. Met een drankje in een leuk café als afsluiter natuurlijk!
 • Naar het indrukwekkende Anne Frank-huis. Nog een uitje naar mijn geliefde Amsterdam is een bezoekje aan het Anne Frank Huis. Dat moet er toch echt eens van komen! Ik woon al 25 jaar vlak bij Amsterdam, heb met kippenvel op mijn armen het mooie Dagboek van Anne Frank gelezen en wil maar wat graag eens dit bijzondere museum bezoeken. Tijd om hier werk van te maken!
Vlinders aan de vliet vlindertuin 50 mm
 • Mijn hele SD-kaart vol schieten in Volendam en Marken. Fotograferen is een van mijn grootste hobby’s en eentje waar ik in 2019 meer tijd voor wil vrijmaken. Zo wil ik meer experimenteren met landschapsfotografie. Wat zouden Marken en Volendam een toffe plek zijn daarvoor! Ik hoop dit jaar dan ook zeker een keer met mijn camera om mijn nek door deze vissersstadjes rond te dwalen.
 • Vlinders fotograferen. Als mijn SD-kaart eenmaal geleegd is, zie ik een dagje vlinders fotograferen ook wel zitten. Twee jaar geleden ben ik naar Vlinders aan de Vliet geweest, een prachtige vlindertuin. Nu ik een nieuwe camera heb, zou ik maar al te graag weer eens oefenen met vlinders fotograferen. Misschien bij de vlindertuin in Artis of bij de Hortus Botanicus in onze hoofdstad.
aankopen kringloopwinkel blikken albert heijn
 • Rondstruinen bij de Beverwijkse Bazaar. Mijn vriendin Diana raadde me aan om eens naar de Beverwijkse Bazaar te gaan. Na één blik op de website wist ik al zeker dat dit uitje in Noord-Holland wel my cup of tea is. Een bezoekje aan deze grote Bazaar met veel nieuwe en tweedehands koopjes in allerlei soorten en maten mag dus niet ontbreken in deze lijst met uitjes in Noord-Holland.
 • Vintage shoppen bij de 9 straatjes in Amsterdam. Over vintage winkelen gesproken: de Negen Straatjes in Amsterdam lijken me ook een van de leukste uitjes in Noord-Holland. Ik loop zeker een paar keer per maand door deze leuke straatjes voor werkafspraken en tuur dan altijd verlekkerd door de etalages naar binnen. Hoog tijd om de producten een keer zonder etalageruit ertussen van dichtbij te bekijken.

Overigens ben ik groot voorstander van niet meer uitgeven dan nodig is aan leuke uitjes. Dat geldt natuurlijk ook voor leuke uitjes in Noord-Holland. Zoek je nog een betaalbare manier om een uitstapje in eigen land of provincie te maken? Dan kun je op Tripplo.com (onderaan de pagina) meerdere kortingscodes vinden. Altijd fijn om niet de volle pond te hoeven betalen!

Wat vind jij het leukste uitje in jouw omgeving?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

31 Reacties

 1. Sofie

  Ik ben eigenlijk alleen nog maar in het zuiden van jullie land geweest maar dat is altijd zo gezellig dat ik wel meer wil ontdekken!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om dat te horen! Ook in het noorden van het land is echt veel leuks te doen en te ontdekken :)

   Antwoord
 2. Darina

  Mooi uitjes! Ik ben ook dol op Amsterdam en Texel. Ik woon in Zuid-Holland, een kwartiertje fietsen van de Biesbosch waar ik graag kom.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een prachtige plek om te wonen! De Biesbosch lijkt mij ook schitterend.

   Antwoord
 3. Marije

  Wat een leuke uitjes! Krijg er meteen inspiratie door.

  Antwoord
 4. Josephine

  Leuk dat je je weer geïnspireerd voelt om vlinders te fotograferen! Ik ga in het nieuwe seizoen ook nog maar eens terug naar de vlindertuin.
  Hmm… de grootste kringloopwinkel van Amsterdam. Dat klinkt geweldig! :-)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk! Ik ben benieuwd naar de ongetwijfeld prachtige foto’s die je daar waarschijnlijk zult maken.
   De grootste kringloopwinkel van Amsterdam sprak mij ook direct aan. Ik ben nu natuurlijk wel heel benieuwd hoe groot “het grootst” in het echt zal zijn :)

   Antwoord
 5. Mariska

  Volendam kun je zeker mooie foto’s maken! :) vanaf de dijk bijvoorbeeld met al die boten en je kijkt zo het IJsselmeer op.

  Antwoord
  • Romy

   Volendam is inderdaad een mooie plek. Ik ben er pas één keer geweest, maar zou graag weer eens teruggaan om bijvoorbeeld met zonsondergang foto’s te maken.

   Antwoord
 6. Sandra

  Dat bloesempark staat ook op mijn lijstje sinds ik dat vorig jaar op jouw blog voorbij zag komen! Verder blijf ik de duinen die naast mijn huis liggen echt fantastisch om heen te gaan. Rustgevende plek! En het strand natuurlijk! Dit jaar zou ik ook nog een keer naar de Reeuwijkse Plassen willen. Dit is niet echt in mijn omgeving – maar wel op minder dan een uur rijden – maar wel echt de moeite waard om nóg eens naar toe te gaan dit jaar. Het is daar zó mooi! Oja, en de Japanse Tuin in Den Haag natuurlijk! :D

  Antwoord
  • Romy

   Leuk! Ik ben benieuwd wat jij van het Bloesempark zal vinden. Het is er zó mooi in het voorjaar :) Net als de Japanse tuin in Den Haag trouwens.
   Volgens mij woon jij ook prachtig, zo vlak bij het strand en bij de duinen. Ik kan me voorstellen dat je de Reeuwijkse plassen ook weleens wil bezoeken. Daar wil ik ook echt nog een keer naartoe gaan.

   Antwoord
 7. Yvonne

  Mooi lijstje! Voor mij als Brabantse klinkt Texel echt als iets waar je niet ‘zomaar even’ komt. Heerlijk dat je dat zo relatief in de buurt hebt. Grappig ook trouwens dat je zo dicht bij Amsterdam woont maar dan nog nooit in het Anne Frank Huis bent geweest. Suf he hoe dat werkt, we zoeken eigenlijk altijd onnodig ver weg! Ik ben ook bezig met een Nederland bucketlist maar een Brabantse bucketlist is eigenlijk ook wel een goed idee!

  Antwoord
  • Romy

   Het is net wat je zegt inderdaad. Soms vergeet je wat er in je eigen omgeving te ontdekken is, omdat je gewend bent het verder weg te zoeken. Juist daarom probeer ik sinds twee jaar heel regelmatig naar Amsterdam te gaan om daar eens als toerist in eigen land rond te lopen. Zo ontdek je opeens veel meer mooie plekken dan wanneer je enkel voor afspraken door de stad loopt.
   Texel is absoluut een prachtige plek om te bezoeken. Ik woon er niet heel dicht bij (Den Helder is zo’n vijf kwartier rijden), maar op zich zijn de rit naar Den Helder en de boottocht naar Texel al een leuke beleving op zich :)

   Antwoord
 8. bychristiana

  Allereerst: die foto van jouw oma is ZO MOOI! En verder; wat een leuke ideetjes allemaal. Haarlem is een leuke stad, ik ben er inmiddels al een tijdje niet meer geweest maar wat ik er van gezien heb vond ik erg leuk. En Homestock; daar moet je zeker heen. Ik ben ook fan en ik weet zeker dat jij daar ook allemaal gave dingen gaat zien. Het is allemaal in ieder geval super kleurrijk, precies waar jij ook zo van houdt dus.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Het is ook een van mijn lievelingsfoto’s van mijn oma :)
   Homestock klinkt nu al helemaal écht als een winkel voor mij. Ik ben van plan om daar binnenkort zeker eens naartoe te gaan. Volgens mij hebben ze heel wat prachtige spullen voor in huis.

   Antwoord
 9. Katrien

  Mooi lijstje. Ik vertoef heel graag in Amsterdam, binnenkort staat er weer een weekendje gepland (dagje sauna en dagje kuieren) maar de andere plekken die je beschrijft trekken mij ook wel erg aan. Texel bijvoorbeeld! Groetjes van een Belgische fan ;-))

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat jij graag in Amsterdam komt, zeker omdat dat vast wel een stukje rijden is vanuit België ;) Geniet alvast van je weekendje Amsterdam binnenkort! Je plannen klinken heerlijk.
   Texel kan ik je ook absoluut aanraden. Het is een stukje reizen naar de Waddeneilanden, maar dan heb je wel écht het gevoel dat je je even in een stukje buitenland waant (zelfs ik als Nederlandse) :)

   Antwoord
 10. Anna

  Wat een ontzettend leuk lijstje Romy! Zeker Rataplan staat ook op mijn lijstje! Inderdaad, op tripjes gaan in eigen land is heerlijk! Liefs

  Antwoord
 11. Anna

  Wat een leuk artikel! Oh, het Anne Frank huis is zeker een aanrader! Hopelijk lukt het je om dit jaar een bezoekje te brengen! Wat leuk dat je ook graag naar Texel gaat, ik ben dankzij mijn vriend ook groot fan van de Waddeneilanden. Ik vind vooral Schiermonnikoog heel erg mooi, erg kleinschalig, knus en je hebt er natuurlijk het grootste strand van Europa. Het is er prachtig!

  Antwoord
  • Romy

   Leuk om te horen dat jij dankzij je vriend de Waddeneilanden helemaal hebt ontdekt! Ik ben zelf nog nooit op andere Waddeneilanden dan Texel geweest, maar Schiermonnikoog klinkt zeker wel heel erg leuk. Dat kleinschalige maakt het juist wel extra leuk en bijzonder om daar rond te lopen, denk ik :)

   Antwoord
 12. Tineke

  Spontaan heimwee naar Texel, ik heb zoveel zin om daar weer eens naartoe te gaan.
  Liefs

  Antwoord
  • Romy

   Texel blijft ook gewoon een heel fijne plek :) Hopelijk lukt het je om daar binnenkort weer eens een dagje naartoe te gaan.

   Antwoord
 13. Wendy Schuchmann

  Wow! Dat bloesempark ziet er prachtig uit :)

  De leukste uitjes in mijn eigen omgeving zijn Park Sorghvliet, de Scheveningse Bosjes en Delft Binnenstad.

  Antwoord
  • Romy

   Het Bloesempark is ook echt een heel mooie plek :) Het is bijna jammer dat de bloesem alleen in maart/april even bloeit, want het is een prachtig gezicht om daar tussen de bloesembomen te lopen.
   De plekken die jij noemt, klinken ook erg leuk trouwens. In Delft ben ik nog nooit geweest (op het station na). Die stad komt ook op mijn lijstje te staan om nog eens te bezoeken.

   Antwoord
 14. Lianne

  Wat een leuke bucketlist zeg! Daar kan ik ook nog heel wat inspiratie uit opdoen :) Het lijkt mij ook leuk om meer te ontdekken in Noord-Holland, hier zijn zoveel mooie plekken! Misschien dat we binnenkort iets van jouw lijstje samen kunnen doen? :) Oh trouwens, Alkmaar heeft ook een gedeelte van de binnenstad, De Oude Stad genaamd, met heel veel schattige kleine winkeltjes en mooie oude huisjes. Ook echt een aanrader om eens te bezoeken!

  Antwoord
  • Romy

   Dat gedeelte van Alkmaar klinkt ook echt heel erg leuk! Ik word altijd blij van dat soort unieke winkeltjes :)
   Leuk om te horen dat jij ook wat inspiratie uit mijn lijstje kon halen! Het lijkt me zeker tof om iets van mijn lijstje samen te gaan doen. Misschien een keer een middagje naar Haarlem of een bezoekje aan het Anne Frank Huis? Lijkt me erg leuk! :D

   Antwoord
 15. Evelien

  Zeer leuke uitjes allemaal! Texel vind zelf ook erg leuk, ik kom er ook vrij makkelijk omdat ik in Den Helder woon. Kersenbloesempark ziet er zo mooi uit, wauw!

  Antwoord
  • Romy

   Oh ideaal! Vanuit Den Helder is Texel natuurlijk al helemaal heel dichtbij :)
   Het Kersenbloesempark is zeker een aanrader als je een keer in de buurt van Amsterdam en Amstelveen bent. Het voelt bijna als een plek uit een reisgids maar dan (voor mij in ieder geval) bijna om de hoek ;)

   Antwoord
 16. Myrthe

  Wat een leuke lijst heb je samengesteld. Noord-Holland is voor ons niet echt dagelijkse kost al hebben we wel weer een weekje Texel geboekt.
  In mijn eigen provincie staat toch echt Schier wel weer hoog boven aan het lijstje, het Groninger museum ( woon er maar 15 minuten vandaan al komt er van het museum bezoeken maar weinig), de Menkemaborg in Uithuizen en toch ook de hangende keukens in Appingedam. En ik ben nog nooit in Bourtange geweest, heel erg eigenlijk dus dat is ook nog wel leuk voor de lijst. En nog een aanrader ( oké, beetje ver weg voor jou) en niet helemaal in de provincie, Borkum een Duits Waddeneiland met weer een heel ander sfeertje dan de Nederlandse eilanden.

  Ik ben heel benieuwd welke plekken je van je lijstje gaat bezoeken.

  Groetjes Myrthe

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om jouw lijstje met tips voor Groningen (en Duitsland) te lezen! Ik kom dan weer bijna nooit in Groningen, maar krijg helemaal zin om daar verandering in te brengen als ik jouw lijstje zo lees :) Wie weet dat ik deze zomer maar eens die kant op ga.
   Alvast heel veel plezier tijdens jullie weekje Texel! Dat klinkt als een heerlijk vooruitzicht.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs