action6 2 1

10 leuke uitjes in Noord-Holland op mijn bucketlist

 • 11 januari 2019
 • 31 Reacties
Categorieën: Op reis

Nederland ontdekken is een van mijn favoriete bezigheden. Tien vakanties per jaar is nergens voor nodig als je beseft hoeveel mooie plekken Nederland ook al rijk is. Alleen al “mijn” provincie Noord-Holland telt heel veel geweldige bestemmingen voor een dagje uit. Omdat lijstjes me motiveren om daadwerkelijk leuke plannen te maken voor een dagje uit in eigen provincie, stelde ik een mini-bucketlist op met 10 leuke uitjes in Noord-Holland. Het zal mij benieuwen welke van deze uitjes ik dit jaar zal beleven!

Leuke uitjes in Noord-Holland

 • Het voorjaar vieren in het Kersenbloesempark. Ik heb er inmiddels een traditie van gemaakt om elk voorjaar met mijn moeder het prachtige Bloesempark bij het Amsterdamse Bos te bezoeken. Te zien aan het grote aantal toeristen, ben ik zeker niet de enige ben die deze schitterende bomen met roze bloesem met eigen ogen wil bewonderen, maar dat mag de pret niet drukken. Ik vind een bezoekje aan deze prachtige tuin al een goede reden op zich om uit te zien naar de lente.
 • Rataplan in Amsterdam. Al lang – heel lang! – wil ik de grootste kringloopwinkel van Amsterdam een keer bezoeken. Oftewel, de vestiging van Rataplan aan de Generatorweg. Ik zou hier graag een keer rondneuzen tussen de vele vintage spullen, wie weet ook om koopjes voor mijn nieuwe woning op te duikelen. Overigens telt onze hoofdstad maar liefst 3 vestigingen van Rataplan, dus ik sluit niet uit dat ik er dan meteen een uitgebreide dag kringloopshoppen van maak.
leuke uitjes in Noord-Holland
 • Uitwaaien op Texel. Een van mijn favoriete uitjes in Noord-Holland is een bezoekje aan het mooie Texel. Geen Nederlands strand is zo mooi als het Texelse strand! Op een zonnige dag kun je mij heel blij maken met een fietstocht over dit eiland, waarbij ik met de wind in mijn haren geniet van de weidse uitzichten, de schapenkuddes en de mooie duinen. Een weekendje weg naar Texel lijkt me overigens ook absoluut geen straf. Mocht dat er weer eens van komen, dan lijkt het me wel wat om een paar dagen door te brengen in Landal Sluftervallei, een fijn vakantiepark op Texel. Kan ik mooi even bijkomen in het huisje na het vele fietsen!
 • Hotspots bezoeken in Haarlem. Weer eens de bus naar Haarlem pakken lijkt me ook een strak plan. Ik heb namelijk meerdere Haarlemse hotspots op mijn lijstje staan. Zo lijkt de hippe woonwinkel Homestock me geweldig en hebben de foto’s van Café Martinus (met roze muren!) ook al mijn hart gestolen. Verder telt Haarlem veel leuke kleine winkels met woonaccessoires. Drie keer raden waar ik uren zoet zal zijn…
leuke uitjes in Noord-Holland
appels plukken bij De Olmenhorst
 • Een mini-bustour naar Amsterdam met opa en oma. Vorig jaar nam ik mijn opa en oma mee naar De Olmenhorst. Niet alleen de vers geplukte appels, maar ook het uitje met opa en oma smaakte naar meer. Helaas gaat mijn opa zichtbaar achteruit, dus ver lopen zit er niet meer in. Wel is dat des te meer reden om juist nu tijd met mijn grootouders door te brengen. Een bustripje is misschien een goede optie. We kunnen bijvoorbeeld samen de bus te pakken naar onze hoofdstad, zodat we vanachter het busraampje een glimp van de stad kunnen opvangen. Met een drankje in een leuk café als afsluiter natuurlijk!
 • Naar het indrukwekkende Anne Frank-huis. Nog een uitje naar mijn geliefde Amsterdam is een bezoekje aan het Anne Frank Huis. Dat moet er toch echt eens van komen! Ik woon al 25 jaar vlak bij Amsterdam, heb met kippenvel op mijn armen het mooie Dagboek van Anne Frank gelezen en wil maar wat graag eens dit bijzondere museum bezoeken. Tijd om hier werk van te maken!
Vlinders aan de vliet vlindertuin 50 mm
 • Mijn hele SD-kaart vol schieten in Volendam en Marken. Fotograferen is een van mijn grootste hobby’s en eentje waar ik in 2019 meer tijd voor wil vrijmaken. Zo wil ik meer experimenteren met landschapsfotografie. Wat zouden Marken en Volendam een toffe plek zijn daarvoor! Ik hoop dit jaar dan ook zeker een keer met mijn camera om mijn nek door deze vissersstadjes rond te dwalen.
 • Vlinders fotograferen. Als mijn SD-kaart eenmaal geleegd is, zie ik een dagje vlinders fotograferen ook wel zitten. Twee jaar geleden ben ik naar Vlinders aan de Vliet geweest, een prachtige vlindertuin. Nu ik een nieuwe camera heb, zou ik maar al te graag weer eens oefenen met vlinders fotograferen. Misschien bij de vlindertuin in Artis of bij de Hortus Botanicus in onze hoofdstad.
aankopen kringloopwinkel blikken albert heijn
 • Rondstruinen bij de Beverwijkse Bazaar. Mijn vriendin Diana raadde me aan om eens naar de Beverwijkse Bazaar te gaan. Na één blik op de website wist ik al zeker dat dit uitje in Noord-Holland wel my cup of tea is. Een bezoekje aan deze grote Bazaar met veel nieuwe en tweedehands koopjes in allerlei soorten en maten mag dus niet ontbreken in deze lijst met uitjes in Noord-Holland.
 • Vintage shoppen bij de 9 straatjes in Amsterdam. Over vintage winkelen gesproken: de Negen Straatjes in Amsterdam lijken me ook een van de leukste uitjes in Noord-Holland. Ik loop zeker een paar keer per maand door deze leuke straatjes voor werkafspraken en tuur dan altijd verlekkerd door de etalages naar binnen. Hoog tijd om de producten een keer zonder etalageruit ertussen van dichtbij te bekijken.

Overigens ben ik groot voorstander van niet meer uitgeven dan nodig is aan leuke uitjes. Dat geldt natuurlijk ook voor leuke uitjes in Noord-Holland. Zoek je nog een betaalbare manier om een uitstapje in eigen land of provincie te maken? Dan kun je op Tripplo.com (onderaan de pagina) meerdere kortingscodes vinden. Altijd fijn om niet de volle pond te hoeven betalen!

Wat vind jij het leukste uitje in jouw omgeving?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sofie 11 januari 2019 op 6:26 am - Beantwoord

  Ik ben eigenlijk alleen nog maar in het zuiden van jullie land geweest maar dat is altijd zo gezellig dat ik wel meer wil ontdekken!

  • Romy 11 januari 2019 op 8:11 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Ook in het noorden van het land is echt veel leuks te doen en te ontdekken 🙂

 2. Darina 11 januari 2019 op 6:34 am - Beantwoord

  Mooi uitjes! Ik ben ook dol op Amsterdam en Texel. Ik woon in Zuid-Holland, een kwartiertje fietsen van de Biesbosch waar ik graag kom.

 3. Marije 11 januari 2019 op 6:54 am - Beantwoord

  Wat een leuke uitjes! Krijg er meteen inspiratie door.

 4. Josephine 11 januari 2019 op 8:05 am - Beantwoord

  Leuk dat je je weer geïnspireerd voelt om vlinders te fotograferen! Ik ga in het nieuwe seizoen ook nog maar eens terug naar de vlindertuin.
  Hmm… de grootste kringloopwinkel van Amsterdam. Dat klinkt geweldig! 🙂

  • Romy 11 januari 2019 op 8:12 am - Beantwoord

   Wat een prachtige plek om te wonen! De Biesbosch lijkt mij ook schitterend.

  • Romy 11 januari 2019 op 8:14 am - Beantwoord

   Wat leuk! Ik ben benieuwd naar de ongetwijfeld prachtige foto’s die je daar waarschijnlijk zult maken.
   De grootste kringloopwinkel van Amsterdam sprak mij ook direct aan. Ik ben nu natuurlijk wel heel benieuwd hoe groot “het grootst” in het echt zal zijn 🙂

 5. Mariska 11 januari 2019 op 8:15 am - Beantwoord

  Volendam kun je zeker mooie foto’s maken! 🙂 vanaf de dijk bijvoorbeeld met al die boten en je kijkt zo het IJsselmeer op.

  • Romy 12 januari 2019 op 12:20 am - Beantwoord

   Volendam is inderdaad een mooie plek. Ik ben er pas één keer geweest, maar zou graag weer eens teruggaan om bijvoorbeeld met zonsondergang foto’s te maken.

 6. Sandra 11 januari 2019 op 8:23 am - Beantwoord

  Dat bloesempark staat ook op mijn lijstje sinds ik dat vorig jaar op jouw blog voorbij zag komen! Verder blijf ik de duinen die naast mijn huis liggen echt fantastisch om heen te gaan. Rustgevende plek! En het strand natuurlijk! Dit jaar zou ik ook nog een keer naar de Reeuwijkse Plassen willen. Dit is niet echt in mijn omgeving – maar wel op minder dan een uur rijden – maar wel echt de moeite waard om nóg eens naar toe te gaan dit jaar. Het is daar zó mooi! Oja, en de Japanse Tuin in Den Haag natuurlijk! 😀

  • Romy 12 januari 2019 op 12:22 am - Beantwoord

   Leuk! Ik ben benieuwd wat jij van het Bloesempark zal vinden. Het is er zó mooi in het voorjaar 🙂 Net als de Japanse tuin in Den Haag trouwens.
   Volgens mij woon jij ook prachtig, zo vlak bij het strand en bij de duinen. Ik kan me voorstellen dat je de Reeuwijkse plassen ook weleens wil bezoeken. Daar wil ik ook echt nog een keer naartoe gaan.

 7. Yvonne 11 januari 2019 op 8:29 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Voor mij als Brabantse klinkt Texel echt als iets waar je niet ‘zomaar even’ komt. Heerlijk dat je dat zo relatief in de buurt hebt. Grappig ook trouwens dat je zo dicht bij Amsterdam woont maar dan nog nooit in het Anne Frank Huis bent geweest. Suf he hoe dat werkt, we zoeken eigenlijk altijd onnodig ver weg! Ik ben ook bezig met een Nederland bucketlist maar een Brabantse bucketlist is eigenlijk ook wel een goed idee!

  • Romy 12 januari 2019 op 12:26 am - Beantwoord

   Het is net wat je zegt inderdaad. Soms vergeet je wat er in je eigen omgeving te ontdekken is, omdat je gewend bent het verder weg te zoeken. Juist daarom probeer ik sinds twee jaar heel regelmatig naar Amsterdam te gaan om daar eens als toerist in eigen land rond te lopen. Zo ontdek je opeens veel meer mooie plekken dan wanneer je enkel voor afspraken door de stad loopt.
   Texel is absoluut een prachtige plek om te bezoeken. Ik woon er niet heel dicht bij (Den Helder is zo’n vijf kwartier rijden), maar op zich zijn de rit naar Den Helder en de boottocht naar Texel al een leuke beleving op zich 🙂

 8. bychristiana 11 januari 2019 op 8:47 am - Beantwoord

  Allereerst: die foto van jouw oma is ZO MOOI! En verder; wat een leuke ideetjes allemaal. Haarlem is een leuke stad, ik ben er inmiddels al een tijdje niet meer geweest maar wat ik er van gezien heb vond ik erg leuk. En Homestock; daar moet je zeker heen. Ik ben ook fan en ik weet zeker dat jij daar ook allemaal gave dingen gaat zien. Het is allemaal in ieder geval super kleurrijk, precies waar jij ook zo van houdt dus.

  • Romy 12 januari 2019 op 12:28 am - Beantwoord

   Dankjewel! Het is ook een van mijn lievelingsfoto’s van mijn oma 🙂
   Homestock klinkt nu al helemaal écht als een winkel voor mij. Ik ben van plan om daar binnenkort zeker eens naartoe te gaan. Volgens mij hebben ze heel wat prachtige spullen voor in huis.

 9. Katrien 11 januari 2019 op 9:41 am - Beantwoord

  Mooi lijstje. Ik vertoef heel graag in Amsterdam, binnenkort staat er weer een weekendje gepland (dagje sauna en dagje kuieren) maar de andere plekken die je beschrijft trekken mij ook wel erg aan. Texel bijvoorbeeld! Groetjes van een Belgische fan ;-))

 10. Anna 11 januari 2019 op 9:41 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk lijstje Romy! Zeker Rataplan staat ook op mijn lijstje! Inderdaad, op tripjes gaan in eigen land is heerlijk! Liefs

 11. Anna 11 januari 2019 op 10:50 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Oh, het Anne Frank huis is zeker een aanrader! Hopelijk lukt het je om dit jaar een bezoekje te brengen! Wat leuk dat je ook graag naar Texel gaat, ik ben dankzij mijn vriend ook groot fan van de Waddeneilanden. Ik vind vooral Schiermonnikoog heel erg mooi, erg kleinschalig, knus en je hebt er natuurlijk het grootste strand van Europa. Het is er prachtig!

  • Romy 12 januari 2019 op 12:30 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij dankzij je vriend de Waddeneilanden helemaal hebt ontdekt! Ik ben zelf nog nooit op andere Waddeneilanden dan Texel geweest, maar Schiermonnikoog klinkt zeker wel heel erg leuk. Dat kleinschalige maakt het juist wel extra leuk en bijzonder om daar rond te lopen, denk ik 🙂

 12. Tineke 11 januari 2019 op 11:19 am - Beantwoord

  Spontaan heimwee naar Texel, ik heb zoveel zin om daar weer eens naartoe te gaan.
  Liefs

 13. Wendy Schuchmann 11 januari 2019 op 11:44 am - Beantwoord

  Wow! Dat bloesempark ziet er prachtig uit 🙂

  De leukste uitjes in mijn eigen omgeving zijn Park Sorghvliet, de Scheveningse Bosjes en Delft Binnenstad.

  • Romy 12 januari 2019 op 12:31 am - Beantwoord

   Texel blijft ook gewoon een heel fijne plek 🙂 Hopelijk lukt het je om daar binnenkort weer eens een dagje naartoe te gaan.

  • Romy 12 januari 2019 op 12:33 am - Beantwoord

   Het Bloesempark is ook echt een heel mooie plek 🙂 Het is bijna jammer dat de bloesem alleen in maart/april even bloeit, want het is een prachtig gezicht om daar tussen de bloesembomen te lopen.
   De plekken die jij noemt, klinken ook erg leuk trouwens. In Delft ben ik nog nooit geweest (op het station na). Die stad komt ook op mijn lijstje te staan om nog eens te bezoeken.

 14. Lianne 11 januari 2019 op 1:32 pm - Beantwoord

  Wat een leuke bucketlist zeg! Daar kan ik ook nog heel wat inspiratie uit opdoen 🙂 Het lijkt mij ook leuk om meer te ontdekken in Noord-Holland, hier zijn zoveel mooie plekken! Misschien dat we binnenkort iets van jouw lijstje samen kunnen doen? 🙂 Oh trouwens, Alkmaar heeft ook een gedeelte van de binnenstad, De Oude Stad genaamd, met heel veel schattige kleine winkeltjes en mooie oude huisjes. Ook echt een aanrader om eens te bezoeken!

  • Romy 12 januari 2019 op 12:36 am - Beantwoord

   Dat gedeelte van Alkmaar klinkt ook echt heel erg leuk! Ik word altijd blij van dat soort unieke winkeltjes 🙂
   Leuk om te horen dat jij ook wat inspiratie uit mijn lijstje kon halen! Het lijkt me zeker tof om iets van mijn lijstje samen te gaan doen. Misschien een keer een middagje naar Haarlem of een bezoekje aan het Anne Frank Huis? Lijkt me erg leuk! 😀

 15. Zo simpel is dan geluk 11 januari 2019 op 5:34 pm - Beantwoord

  Het kersenbloesempark wil ik ook heel graag een keer heen!

 16. Evelien 11 januari 2019 op 10:05 pm - Beantwoord

  Zeer leuke uitjes allemaal! Texel vind zelf ook erg leuk, ik kom er ook vrij makkelijk omdat ik in Den Helder woon. Kersenbloesempark ziet er zo mooi uit, wauw!

  • Romy 12 januari 2019 op 12:37 am - Beantwoord

   Oh ideaal! Vanuit Den Helder is Texel natuurlijk al helemaal heel dichtbij 🙂
   Het Kersenbloesempark is zeker een aanrader als je een keer in de buurt van Amsterdam en Amstelveen bent. Het voelt bijna als een plek uit een reisgids maar dan (voor mij in ieder geval) bijna om de hoek 😉

 17. Myrthe 13 januari 2019 op 10:54 pm - Beantwoord

  Wat een leuke lijst heb je samengesteld. Noord-Holland is voor ons niet echt dagelijkse kost al hebben we wel weer een weekje Texel geboekt.
  In mijn eigen provincie staat toch echt Schier wel weer hoog boven aan het lijstje, het Groninger museum ( woon er maar 15 minuten vandaan al komt er van het museum bezoeken maar weinig), de Menkemaborg in Uithuizen en toch ook de hangende keukens in Appingedam. En ik ben nog nooit in Bourtange geweest, heel erg eigenlijk dus dat is ook nog wel leuk voor de lijst. En nog een aanrader ( oké, beetje ver weg voor jou) en niet helemaal in de provincie, Borkum een Duits Waddeneiland met weer een heel ander sfeertje dan de Nederlandse eilanden.

  Ik ben heel benieuwd welke plekken je van je lijstje gaat bezoeken.

  Groetjes Myrthe

  • Romy 15 januari 2019 op 12:10 am - Beantwoord

   Wat leuk om jouw lijstje met tips voor Groningen (en Duitsland) te lezen! Ik kom dan weer bijna nooit in Groningen, maar krijg helemaal zin om daar verandering in te brengen als ik jouw lijstje zo lees 🙂 Wie weet dat ik deze zomer maar eens die kant op ga.
   Alvast heel veel plezier tijdens jullie weekje Texel! Dat klinkt als een heerlijk vooruitzicht.

Recente blogs

Over de top of lekker simpel?

26 december 2017|Persoonlijk|

Ga jij met kerst voor over de top en geweldig chic of kies je liever voor lekker simpel? Ik hoor aan de ene kant mensen die urenlang in de keuken staan om een negengangendiner op tafel te presenteren, maar aan de andere kant ook mensen die in hun kersttrui genieten van een stapel kerstfilms. Zelf heb ik, zowel met kerst als in het dagelijks leven, wel iets van beide kanten. Ik ben gek op glamoureuze jurken en glitters all over the place, maar de Hollandse nuchterheid is mij ook met de paplepel ingegoten. Wanneer ga ik graag voor over de top? En wanneer heeft 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' mijn voorkeur?

Mijn 21 favoriete plannen voor deze lente

31 maart 2021|Lifestyle|

Schilderen met broccoli, vrijwillig de glazen uit mijn woning laten halen en op een ontbijtreceptmissie gaan. Het zijn zomaar wat mega-interessante *kuch* plannen van mij voor de komende lente. Maar aangezien we allemaal in hetzelfde C-schuitje zitten en ik zelf ook van niet bijster boeiende activiteiten enorm kan genieten, besloot ik er gewoon een lentelijstje van te maken. Dit zijn 21 plannen waar ik deze lente naar uitkijk.

Inkiekje #5 | Ongelukjes, ontdekkingen & ovenbaksels

23 april 2020|Persoonlijk|

Na twee razend spannende weken (nee hoor, valt mee!) vond ik het weer tijd om je een inkiekje te geven in de foto's op mijn telefoon. Of nou ja, er gebeurden toch wel een aantal spannende dingen. Zo had ik mijn eerste echte huis-tuin-en-keukenongelukje, waagde ik me aan een nieuw soort broodbeleg, mislukte een nieuw gerecht volledig en was Pippa in gevecht met mijn potlood. Spannend of niet, ik laat je weer graag meegenieten van mijn weken in foto's.