1 1 4

10 romantische clichés waar ik stiekem van droom

 • 4 januari 2017
 • 28 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Als echte romanticus houd ik van die films waarvan je bij de eerste minuut al weet dat de twee geliefden elkaar in de laatste minuut in de armen vallen. Verder sla ik All You Need Is Love geen jaar over en ook van bruiloften, verliefde stelletjes op bankjes en eerste dates word ik altijd een beetje sentimenteel. Je kunt dus wel stellen dat ik een groot liefhebber ben van romantische clichés. Nu heb ik zelf op dit moment geen relatie, maar als meisje mag je best fantaseren, toch? Daarom leek het me leuk om 10 romantische clichés op een rijtje te zetten waar ik stiekem van droom.

 • Jas lenen van je vriend. Als echte koukleum kan het me qua kleding niet warm genoeg zijn. Hoe ideaal en lief is het dan om de net iets te grote jas van je vriend over je schouders gehangen te krijgen. Voor zo’n lief gebaar gooi ik graag alle fashion statements even overboord.
 • Koosnaampjes verzinnen. Ik hoor vriendinnen hun vriend weleens met de meest grappige koosnaampjes aanspreken. Sommige namen zijn op het gênante af, maar stiekem vind ik het ook wel wat hebben om elkaar snoesjehoney of iets nog veel beschamenders te noemen.
 • Strandwandeling maken. Ik ben dol op het strand en op wandelen, maar stiekem zou ik dat maar wat graag met de liefde van mijn leven doen. Om het helemaal cheesy te maken, doe ik dat natuurlijk ook nog eens bij voorkeur bij zonsondergang. Oh ja, en hand in hand!
 • Urenlange gesprekken bij kaarslicht. Om eerlijk te zijn doe ik echt nooit kaarsjes aan in huis. Niet omdat ik er niet van houd, maar meer omdat ik kaarslicht echt iets vind voor een romantisch avondje met z’n tweeën. De voorraad kaarsen is er al, nu de liefde nog!
 • Cadeautjes voor elkaar kopen. Ik durf wel te zeggen dat ik in een relatie best wel attent ben qua briefjes, kaartjes en cadeaus. Ik vind ook echt niets leuker om te doen dan om iemand anders met iets liefs te verrassen. Ook verrast worden, vind ik natuurlijk helemaal niet erg. Ook al vereist het bij jongens soms de nodige stille hints om dat duidelijk te maken.
 • Samen op stedentrip. Voor stedentrips heb ik een grote liefde, maar zo’n reisje wordt natuurlijk nog veel leuker als ik het met iemand kan delen. Zo was Parijs met mijn vader hartstikke leuk, maar zou ik nog liever een slotje aan de brug hangen met een lover. Of wat dacht je van een gondeltocht in Venetië? Zwijmel, zwijmel…
 • My boyfriend does my make-up. Misschien kijk ik wel te veel YouTube-video’s of lees ik te veel blogs, maar stiekem vind ik het te romantisch (en te grappig!) voor woorden om je vriend eens je make-up te laten doen. Zeker weten dat mijn toekomstige vriend daar ooit eens aan zou moeten geloven.
 • De spaghettizoen. Dit romantische cliché past helemaal in het rijtje van iemand die iets te veel films heeft gekeken. Wie Lady en de Vagebond kent, kent vast ook wel de scène waarin de hondjes spaghetti slurpen en elkaar zo uiteindelijk zoenen. Hoewel ik helemaal niet zo’n spaghettiliefhebber ben, zou ik die scène maar wat graag eens in het echt naspelen.
 • Met een arm om je heen een film kijken. Ik ben niet echt iemand die snel in tranen is bij een film, maar ook zonder die tranen kan ik een arm om me heen wel waarderen. De film zelf doet er eigenlijk al niet zoveel meer toe, als je hem kijkt met iemand die lekker dicht tegen je aan kruipt.
 • Huwelijksaanzoek. Met stip op één staat voor mij toch echt een huwelijksaanzoek. Ik ben waarschijnlijk niet de enige die als kind al droomde van vliegtuigen met romantische banners erachter en mannen die letterlijk als prins op het witte paard met een ring komen aanzetten. Hoe cliché het ook mag klinken, ik hoop ooit net als het stelletje op de foto hierboven (gisteren gemaakt in Barcelona!) in een witte jurk naast een lieve man te stralen.

Ben jij ook van de romantische clichés?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisa 4 januari 2017 op 8:57 am - Beantwoord

  Jaaa, ik wil ook nog altijd een keer de ‘my boyfriend does my make-up’ tag doen! Helaas krijg ik mijn vriend nog niet zover… nog even doorzeuren dan maar haha! En samen op stedentrip? Dat gaan wij hopelijk dit jaar doen (of wordt het toch een paar dagen Curaçao?). We zitten nog te kijken voor een vakantiebestemming, maar een stedentrip staat wel hoog op het lijstje :). Fijne dag Romy! Liefs x

  • Romy 4 januari 2017 op 10:27 pm - Beantwoord

   Ah wat onwijs leuk om te horen! Ik hoop dat jullie dit jaar een mooie reis kunnen maken! En dat je een fijne dag hebt gehad natuurlijk 🙂 Liefs!

 2. Sylvia 4 januari 2017 op 9:11 am - Beantwoord

  Helaas is mijn vriend niet zo romantisch die ideeën heb ik laten varen. Haha. De my boyfriend does my make-up heb ik nog niet eerder gezien/ gehoord maar lijkt me onwijs grappig om te doen. Ik hoop dat je, snel tegen je nieuwe liefde aanbotst.

  • Romy 4 januari 2017 op 10:26 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je die tag zo grappig vindt om een keer te doen! Het lijkt me ook hilarisch 🙂

 3. Aneta 4 januari 2017 op 9:21 am - Beantwoord

  Helaas, mijn vriend is niet zo romantisch…..maar knus op de bank zitten en goed voor elkaar zorgen doen we wel hihihi

 4. Susan 4 januari 2017 op 9:25 am - Beantwoord

  Haha, soms wel hoor! Ik heb laatst toevallig alle films van Twilight opnieuw gekeken en was daarna echt even opzoek naar mijn eigen Edward/Jacob. Zo romantisch!!

 5. Mariëlle 4 januari 2017 op 9:59 am - Beantwoord

  Hihi wat leuk! Ik ben er zelf niet zo mee bezig, maar een romantische vriend (die niet TE lief is) kan ik wel waarderen over een tijdje haha!

  • Romy 4 januari 2017 op 10:19 pm - Beantwoord

   Hihi, ik hoop dat er ook een leuke jongen op jouw pad komt 🙂

 6. Svenja 4 januari 2017 op 10:16 am - Beantwoord

  Ik ben ook een sucker voor romantische films hihi. Maar helaas pakt het in de werkelijkheid vaak minder romantisch uit, in mijn geval in ieder geval wel. Alhoewel ik wel al gezellige stedentripjes en mooie strandwandelingen met mijn vriend heb gemaakt. Ik hoop dat je snel de perfecte droomman tegenkomt, waarmee al deze dromen werkelijkheid worden voor jou <3

  • Romy 4 januari 2017 op 10:19 pm - Beantwoord

   Haha, ik denk ook dat dit wel een beetje een onrealistisch droombeeld is 😉 Maar ook zonder de goede gesprekken bij kaarslicht en andere typische dingetjes kun je gelukkig een geweldige relatie hebben 🙂 Dankjewel voor je lieve reactie!

 7. Saskia 4 januari 2017 op 11:22 am - Beantwoord

  Leuke cliches. Een hoop heb ik al gedaan met mijn man 😉 Ik gebruik alleen heel weinig make up dus het zou voor mij niets zijn. Plus het feit dat ik bewust blog en dus niet met ons gezicht online kom. Maakt het een beetje lastig 😉

  • Romy 4 januari 2017 op 10:18 pm - Beantwoord

   Haha, dan is het inderdaad lastig om een video van het make-uppen op te nemen 😉 Maar wat leuk om te horen dat je al zoveel van de clichés hebt kunnen realiseren met je man!

 8. Lieke - Life as Lieke 4 januari 2017 op 12:33 pm - Beantwoord

  Ahh haha! Ik hou ook van die films hoor, heerlijk! Ik heb altijd al gedroomd van zo`n mooie bruidsjurk <3 Hoop dat het allemaal waar mag worden voor je! X

  • Romy 4 januari 2017 op 10:16 pm - Beantwoord

   Ah lief! Dankjewel! Ik hoop dat voor jou die droom ook mag uitkomen 🙂

 9. Josephine 4 januari 2017 op 2:18 pm - Beantwoord

  Aww wat een lief bericht! Ik snap helemaal dat je daarvan droomt, dat had ik voordat ik mijn man ontmoette ook; hij was – en is – namelijk ook mijn eerste vriend. Inmiddels heb ik alle genoemde droommomenten mogen meemaken (zucht…: –)), behalve dat van die make-up. Ik geloof niet dat ik er blij van zou worden wanneer mijn man me onder zou kliederen met mascara, haha.

  Ik ben benieuwd wanneer jij De Ware tegen zult komen (als je daar tenminste in gelooft). Je weet maar nooit wanneer hij opeens voor je neus staat. Bij mij kwam mijn lief langs als nieuwe collega. Het was maandag, mijn haar zat niet, ik was doodmoe na een druk weekend en voor mijn gevoel superchagrijnig. En toch heb ik blijkbaar geen slechte indruk gemaakt, haha. Zo hoeft dus niet alles superromantisch of perfect te gaan, toch?

  • Romy 4 januari 2017 op 9:17 pm - Beantwoord

   Haha, dat geklieder is misschien niet zo heel romantisch, maar het lijkt me wel ontzettend grappig 🙂
   Ik denk inderdaad dat de liefde soms op onverwachte momenten komt. Wat geweldig om te horen dat je jouw man juist op zo’n moment bent tegengekomen en gewoon door jezelf te zijn een goede indruk hebt achtergelaten 🙂

 10. Sandra 4 januari 2017 op 2:20 pm - Beantwoord

  Hoewel mijn vriend en ik beiden niet zo mega romatisch zijn, haha, kan ik toch wel bijna alles afstrepen van dit lijstje. Er zijn er twee die ik nog nooit heb meegemaakt, waaronder dat hij mij opmaakt. Dat zie ik echt niet voor me haha! Ik hoop ook ooit het allerlaatste puntje van deze blog ook af te kunnen strepen. Is toch wel een soort van droom!

  • Romy 4 januari 2017 op 9:16 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben zelf ook wel benieuwd of er echt jongens zijn die graag aan zo’n challenge meewerken 😉 Maar het laatste punt is wel iets waar waarschijnlijk menig meisje van droomt! Ik hoop dat je die droom over een paar jaar kunt waarmaken 🙂

 11. Sofie 4 januari 2017 op 4:49 pm - Beantwoord

  Ik ben niet helemaal het dromerige type (in tegenstelling tot wat ln blognaam doet vermoeden :-)) maar een beetje romantiek is toch wel fijn ja. Ik heb gelukkig een man die van tijd tot tijd zijn best doet, hihi!

 12. Anne - Ditisanne.nl 4 januari 2017 op 5:54 pm - Beantwoord

  Haha, ik wilde vroeger altijd een vriend die vreselijk romantisch zou zijn en gedichten voor mij zou schrijven en waar ik eindeloze diepgaande gesprekken mee zou kunnen voeren.
  Je raadt het al…mijn vriend is niet echt romantisch (beetje maar), perst er met veel moeite een sinterklaasgedicht uit en diepgaande gesprekken is ook niet echt zijn ding… 🙂
  Gelukkig heb ik nog een fijn vriendinnenclubje dus daar haal ik de schade wel weer in! 🙂

  • Romy 4 januari 2017 op 9:15 pm - Beantwoord

   Haha, geweldig hoe het soms loopt in het leven! Ik denk ook weleens dat ik later misschien juist eindig met iemand die totaal het tegenovergestelde is van dit ideale plaatje 😉

 13. Charel 4 januari 2017 op 8:21 pm - Beantwoord

  Ik vind het ook heerlijk! Een romantische film en heerlijk met kaarsjes op de bank!

 14. Irene | Tussenmarsenjupiter 4 januari 2017 op 10:23 pm - Beantwoord

  Als ik je lijstje zie, zijn mijn vriend en ik best wel romantisch :p maar drie dingen die we niet kunnen afstrepen! Ik ben ook wel een echte romanticus én liefhebber van überromantische films. Hihi 😀

 15. Kiki 6 januari 2017 op 5:37 pm - Beantwoord

  Ik vrees dat mijn vriend me nog best goed zou kunnen opmaken! Zeker omdat ik daar überhaupt al niks van bak, hihi. De rest klinkt wel lekker herkenbaar!

  • Romy 6 januari 2017 op 10:14 pm - Beantwoord

   Haha, juist dan is het leuk om eens uit te proberen, lijkt me. Ik denk dat mijn broertjes of vader er toch iets minder van zouden bakken 😉

 16. Vivian 7 januari 2017 op 4:38 pm - Beantwoord

  Haha hou op, dit hele lijstje is echt what dreams are made of voor mij xD ik ben zó hopeloos romantisch!

Recente blogs

Je hart volgen | 5 lessen die ik daarover heb geleerd

2 april 2019|Persoonlijke groei|

"Volg je hart. Dat klopt altijd!" Het is zo'n uitspraak waarvan waarschijnlijk al duizenden keren muurstickers, Instagram-quotes en koelkastmagneten zijn gemaakt. Toch kan ik niet anders dan keihard ja knikken bij het horen van dit cliché. Met het volgen van dit kloppende orgaan in je buik maak je je leven vele malen mooier. Maar je hart volgen, hoe doe je dat dan precies?

Een duurzame kerstboom (+11 andere dingen waar ik naar uitkijk in december)

3 december 2021|Interieur, Groen doen|

Het duurt nog maar heel even totdat Mariah Carey weer door de speakers schalt. Eerst nog even de Goedheiligman uitzwaaien en een paar last-minute Sint-cadeaus zien te scoren. Maar ik moet zeggen: ik heb er al zin in, deze decembermaand. Ik ben niet echt een wintermens, maar wel een decembermens. Om me alvast te kunnen verheugen, hierbij mijn uitkijklijstje voor deze maand. Inclusief iets heel tofs waar ik letterlijk de hele dag op kan uitkijken: mijn duurzame kerstboom van Tiny Trees.

Een week Zwarte Woud | Mijn (soms letterlijke) vakantie-hoogtepunten

11 juli 2022|Persoonlijk, Op reis|

Wauw, het zit er alweer op! Vandaag zetten we voet op Nederlandse bodem na een week tussen de Duitse heuvels. We reden vele kilometers door de natuur, bewonderden stadjes die ik tot nu toe alleen van Pinterest kende, zetten onze tanden in de lekkerste Kartoffeln (aardappels), deden onze beste pogingen om ons middelbare-school-Duits weer eens af te stoffen en maakten samen herinneringen voor het leven. Omdat herinneringen vasthouden nog beter gaat als ik schrijf, hierbij een kleine terugblik in lijstjesvorm op onze week weg. Dit waren de letterlijke en figuurlijke highlights.