aaaaaa 1 1

Met deze 10 tips kun jij jouw dag beter maken!

 • 22 januari 2018
 • 38 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Sommige dagen zijn van zichzelf fantastisch. Neem bijvoorbeeld de dag dat je op vakantie gaat, je verjaardag of een vrije dag waarop je kunt doen wat je maar wilt. Maar ook als een dag van zichzelf misschien niet zo geweldig is, kun je de dag wel geweldig máken. Hoe kun jij jouw dag beter maken zonder een droomreis te boeken of een geweldige mijlpaal te behalen? Ik bedacht 10 lekker concrete tips om jouw dag beter te maken. Tijd voor 10 porties instant happiness!

je dag beter maken tips
 1. Pak je favoriet erbij. Je hebt vast wel een favoriet gerecht dat je altijd vrolijk maakt of een favoriete trui waarvan je blij wordt. Trek die trui uit de kast en maak dat gerecht gewoon lekker vandaag. Of draai je favoriete liedje, doe je favoriete lipstick op of kijk je favoriete film. Een combinatie van dat alles is natuurlijk ook mogelijk.
 2. Zoek de buitenlucht op. Een rondje lopen, fietsen of hardlopen buiten kan je erg goed doen. Niet alleen omdat vitamine D hard nodig is, maar ook omdat de buitenlucht heel fijn kan zijn. Zelfs in de winterkou is een frisse neus zeker geen slecht idee. Alleen al omdat je na wat tijd buiten de warmte binnen des te meer kan waarderen.
 3. Gooi 10 dingen weg. Er gaat vaak niets boven een opgeruimde plek. Opruimen zelf kan ook heel therapeutisch werken en fijn zijn om je beter te voelen. Pak er eens een vuilniszak bij en stop daar 10 spullen in die je niet meer gebruikt. Die stapel papieren op je bureau bijvoorbeeld of dat jurkje dat eigenlijk te klein is. Het geeft jou meer ruimte, maar wie weet kun je met sommige spullen ook nog anderen blij maken.
 4. Schrijf jezelf vrolijk. Pen en papier kunnen een magische werking hebben. Schrijf bijvoorbeeld 5 geluksmomenten op of 10 fijne vooruitzichten of 3 dingen waarvoor je dankbaar bent. En weet je echt niets fijns te noemen? Noteer dan desnoods 3 dingen die je juist achter je wilt laten. Dat kan een fijne uitlaatklep zijn en het kan je dag direct iets beter maken.
 5. Begin de dag met 3 leuke plannen. Sta eens bij je eerste wekkergeluid op (ja, zonder die snoozeknop in te drukken!) en begin de dag met 3 leuke dingen opschrijven die je die dag wilt gaan doen. Dat kan al iets heel kleins zijn, zoals een broodje buiten de deur eten of je collega vertellen over je afgelopen weekend. Zo heb je meteen iets om naar uit te zien. Weet je zo snel niks te bedenken? Máák dan 3 plannen!
 6. Doe iets wat je al jaren niet hebt gedaan. Je kunt vast wel iets bedenken wat je eerder regelmatig deed, maar wat je nu al jaren niet meer hebt gedaan. Dat kan al iets heel kleins zijn. Denk aan een Disneyfilm kijken, jezelf trakteren op een ijsje, liedjes van tien jaar geleden opzetten en meedansen of weer eens een legpuzzel maken. Besluit dan dat vandaag hét moment is om dat nu weer eens te doen. Wie weet maakt het je blij.
 7. Doe iets voor een ander. Je dag beter maken? Maak dan eens iemand anders blij, bijvoorbeeld met een van deze 30 ideeën. Dat kan al met een simpel gebaar, zoals een lief berichtje of een zelfgemaakte kaart versturen. De reactie van een ander daarop kan soms al echt je dag maken.
 8. Lachvoer verzamelen. Een tijdje terug riep ik mijn rubriek Lachvoer in het leven, waarin ik momenten verzamel die mij een glimlach bezorgen. Dat kun jij ook doen. Schrijf eens 5 grappige situaties of uitspraken op en geniet van het terugdenken daaraan. Voel je de lachbui al opkomen?
 9. Leg jezelf in de watten. Waar kun jij nu echt van genieten? Is dat een warm bad, lezen in een tijdschrift of met een kop thee erbij een leuke serie kijken? Maak daar vandaag nog een half uur (of langer) tijd voor. Zo heb je iets om naar uit te zien én kun je heerlijk ontspannen.
 10. Zoek andere mensen op. Ook een goed gesprek met een dierbare of juist met een vreemde kan je dag beter maken. Bel een vriendin op om bij te kletsen, vraag een collega naar zijn of haar weekend of spreek eens iemand in de bus aan voor een praatje. Dat kan jouw dag leuker maken, maar ook zeker die van een ander.

Wat ga jij vandaag doen om jouw dag leuk te maken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 22 januari 2018 op 6:18 am - Beantwoord

  Ik begin tegenwoordig de dag met een dankbaarheidslijstje. Gewoon de dingen waar ik nu dankbaar voor ben en dat zet mijn mindset al op een ander level. Ik begin de dag daardoor een stuk vrolijker.

  • Romy 22 januari 2018 op 9:00 pm - Beantwoord

   Wat een mooie manier om je dag te beginnen! Stilstaan bij waar je dankbaar voor bent, kan inderdaad een fijn begin van de dag zijn 🙂

 2. Darina 22 januari 2018 op 6:27 am - Beantwoord

  Mooie tips! Ik ga straks een lekkere wandeling maken van het station naar het werk. Heerlijk vind ik dat!

  • Romy 22 januari 2018 op 9:00 pm - Beantwoord

   Dat klinkt heerlijk! Fijn om de dag met wat frisse lucht te beginnen 🙂

 3. Aneta 22 januari 2018 op 7:11 am - Beantwoord

  Ik begin tegenwoordig lekker vroeg met werken zodat ik ook eerder klaar ben, rond een uurtje of 4. Heerlijk om dan een halve dag thuis te hebben en te doen wat je leuk vindt

  • Romy 22 januari 2018 op 9:01 pm - Beantwoord

   Wat slim om je tijd op die manier in te delen! Inderdaad lekker om dan nog een groot deel van de dag voor jezelf te hebben na het werk 🙂

 4. Maaike 22 januari 2018 op 7:20 am - Beantwoord

  Een dag beginnen met sporten kan ook heel fijn zijn. Omdat je je dat zo goed voelt over jezelf. Sowieso een vrije dag toch een beetje op tijd beginnen vind ik ook altijd prettig zodat je alles uit zo’n dag kan halen. Kortom, een goed begin is fijn!

  • Romy 22 januari 2018 op 9:02 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Een sportief of productief van de dag kan mij ook meteen een fijn gevoel geven 🙂 Vandaag had ik toevallig zo’n productieve ochtend en dan begint de dag voor mij meteen goed.

 5. Josephine 22 januari 2018 op 7:55 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke en originele tips! Ik vind het altijd goed om even naar buiten te gaan ; dat geeft je letterlijk een frisse blik. En iets doen wat je al jaren niet gedaan hebt..daar ga ik eens over nadenken! Ik moet toegeven dat ik altijd wel vrolijk wordt van de hits uit de jaren ’90. Al heb ik die vorige week nog hard lopen meeblèren. 😉

  Voor vandaag heb ik tijd ingeruimd om eens lekker in mijn historische kookboeken te snuffelen naar een nieuw recept!

 6. Nikita 22 januari 2018 op 8:15 am - Beantwoord

  Op schooldagen ben ik sowieso vrolijk. Maar deze week heb ik nog een tweede week stage en volgende week is her weer gewoon school. En de gedachte dat die eerste week voorbij is gevlogen en dat die tweede week dat ook wel zal doen, geeft energie. Bovendien komt deze week mijn leerkracht van school langs om te kijken hoe het gaat. Daar kijk ik ook naar uit natuurlijk. Ik haat mijn stage niet, zeker niet. Het is een fijne plek en het zijn hele lieve mensen. Maar op den duur zal ik altijd terug naar school uitkijken omdat ik daar zo graag ben. En ik mis mijn vrienden, dat helpt ook niet mee natuurlijk. Dat is een minder leuk gevoel, maar eigenlijk moet ik daar dankbaar voor zijn. Want dat toont dat ik na jaren minder vertrouwen hebben in vriendschap eindelijk weer mensen heb die om mij geven en ik om hen. Dat is fantastisch. En de gedachte dat ik na deze week als beloning in het nieuwste boek van mijn favoriete boek mag beginnen van mezelf geeft ook energie! Fijne week Romy, en trouwens hele goede tips! Ze zijn simpel, maar eigenlijk zoeken we het altijd veel te ver. Jij toont met je blogpost aan dat het allemaal niet groot moet zijn om jezelf net een betere dag te gunnen 🙂

  • Romy 22 januari 2018 op 9:04 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je eerste stageweek zo snel voorbij is gegaan! Dan gaat het deze week vast ook goed komen 🙂 Maar ik snap dat je liever op school zit en er nu al heel erg naar uitziet dat je straks weer in de schoolbanken zit en je vrienden weer zit.
   Ik hoop dat je de week goed doorkomt. Houd vooral ook vast aan de mooie beloning en het weerzien met je vrienden, want dat is ongetwijfeld een heerlijk vooruitzicht 🙂 Fijne week en zet hem op!

 7. Loes 22 januari 2018 op 9:29 am - Beantwoord

  Hele goede tips! Ik heb vandaag echt een beetje een ‘bah, het is maandag’-gevoel, terwijl ik daar niet echt reden voor heb, haha. Ik ga gewoon uit kijken naar vanmiddag, wanneer ik weer lekker op de bank kan ploffen met een kop thee!

 8. Liese 22 januari 2018 op 9:46 am - Beantwoord

  Goed dat je ons het heft in eigen handen laat nemen 😉 Ik las afgelopen week the curious incident of the dog in the night-time waar het hoofdpersonage zijn goede dagen laat afhangen van het aantal blauwe vs. rode wagens, en anderen vonden dat arbitrair. Maar zo zei hij dat hetzelfde eigenlijk geldt voor een ochtend waarbij de zon wel/niet schijnt – ook dat hebben we niet zelf in de hand! Nu met de stolp die over de aarde lijkt gezet, probeer ik ook niet té fel zonlicht te verwachten – dat klinkt contraproductief, maar helpt me wel 🙂

  • Romy 22 januari 2018 op 11:56 pm - Beantwoord

   Wat een mooi inzicht! Ik kan me voorstellen dat het helpt om op die manier de lat iets lager te leggen en dat dat ook juist kan helpen om je dagen meer te waarderen.

 9. Charel 22 januari 2018 op 10:00 am - Beantwoord

  Buitenlucht helpt mij altijd enorm! Heb ik een dip of heb ik echt nergens zin in, dan ga ik meestal even weg, de deur uit. Dat helpt mij echt enorm!

 10. Anna 22 januari 2018 op 10:40 am - Beantwoord

  Wat een fijn artikel! Vandaag heb ik eigenlijk alleen maar leuke dingen op de planning, het fijne van vrij zijn op maandag! Artikelen schrijven voor mijn blog (samenwerkingen, dus ‘moet’ ook wel), een vakantie boeken en vanavond wil ik nog even tijd vrijmaken voor de Sims. Ik had vannacht een heel tof idee in mijn hoofd voor een appartement, ik kon er gewoon niet door slapen haha, zo stom! :p Maar goed, sommige dagen zijn natuurlijk stukken minder leuk, dus ik kan je tips goed gebruiken.

 11. Johanne 22 januari 2018 op 10:41 am - Beantwoord

  Fijn lijstje weer! Ik probeer mijn dag altijd iets beter te maken door mezelf te belonen met iets. Dus als ik bijvoorbeeld ’s ochtends met een werkdag begin, stel ik me alvast in op een lekker uurtje op de bank na het werk met een boek of serie. En als ik extra hard heb gewerkt, gun ik mezelf iets meer tijd. Dat maakt zo’n werkdag wat mij betreft nog leuker!

  • Romy 23 januari 2018 op 12:00 am - Beantwoord

   Wat een mooie manier om een werkdag voor jezelf in balans te brengen. Fijne vooruitzichten zijn altijd goed en kunnen zelfs een hele lange werkdag net iets fijner maken 🙂

 12. Sylvia - alovelyadventure 22 januari 2018 op 10:48 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst. Wandelen en lekker in de buitenlucht zijn voor mij ook echte opkikkers. Instant vrolijksheids gehalte is toch wel knuffelen met je kat haha

 13. Sam - singlereadytomingleblog 22 januari 2018 op 3:18 pm - Beantwoord

  Ik vind dat buitenlucht inderdaad altijd wonderen doet! Vroeger werkte ik ergens op een paar straten van mijn mama en carpoolden we, maar vaak wandelde ik dan wel eerst naar haar werk omdat ik vond dat dat zo’n deugd deed, haha! (Tenzij het regende/sneeuwde/hagelde.) (Werd dus vaak gecanceld.)

  • Romy 23 januari 2018 op 12:03 am - Beantwoord

   Ik geef je groot gelijk. Een ommetje maken kan soms zo fijn zijn en kan je zeker op de vroege ochtend of na een lange werkdag goed doen. Helaas is er geen looproute van de vorige metrohalte naar mijn werk, maar anders lijkt het me ook best fijn om eens ’s ochtends iets eerder uit de metro te stappen en een stukje te lopen naar kantoor 🙂

 14. marleen 22 januari 2018 op 3:22 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips 🙂
  Bij mij werken youtube filmpjes goed die ik grappig vind, haha! En een dutje doen!

 15. Dinja 22 januari 2018 op 4:36 pm - Beantwoord

  Hoe kom je toch aan die tips :p?
  Ik blijf zulke artikelen echt leuk vinden, ik heb er zeker wat aan!

  • Romy 23 januari 2018 op 12:04 am - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat je iets aan mijn tips hebt! 🙂 Vaak komen dit soort tips vanzelf in me naar boven als ik er even voor ga zitten en ga brainstormen. Ik bedenk dan wat mij helpt om vrolijker te worden, maar ook wat ik misschien zelf eens zou kunnen proberen. Zo kwam ik al redelijk snel aan deze 10 tips 🙂

 16. Marielle 22 januari 2018 op 4:49 pm - Beantwoord

  Fijne tips, ontspanning is altijd belangrijk 🙂

 17. Anna 22 januari 2018 op 6:23 pm - Beantwoord

  Een wandeling in de frisse lucht, een mooie zonsondergang,, goed boek, of gewoon iets leuks met mijn familie. Maken me altijd vrolijk! Liefs

 18. Evelyne 22 januari 2018 op 7:08 pm - Beantwoord

  Wanneer ik een baaldag heb en iets leuks nodig heb dan pak ik gewoon mijn camera en ga er op uit (in de tuin :p ) en bloggen helpt mij ook.

  • Romy 23 januari 2018 op 12:05 am - Beantwoord

   Bloggen en fotograferen zijn inderdaad ook het perfecte medicijn tegen een rotdag. Ik vind dat ook echt genieten 🙂

 19. Simone 22 januari 2018 op 9:01 pm - Beantwoord

  Ik heb vandaag een chilldagje gehad met Netflix en Youtube. Ik was er geloof ik heel erg aan toe, maar het heeft me echt blij gemaakt vandaag. En wat me ook blij heeft gemaakt is dat ik zelf decoratie aan het maken ben voor onze bruiloft <3

  • Romy 23 januari 2018 op 12:05 am - Beantwoord

   Heerlijk dat je vandaag van een ontspannen dag kon genieten! Soms ben je gewoon echt toe aan zo’n rustig dagje 🙂 Wat leuk trouwens dat je zelf de decoratie voor jullie bruiloft maakt. Ik kan me voorstellen dat je daar ook echt vrolijk van wordt 🙂

 20. Maaike 22 januari 2018 op 10:28 pm - Beantwoord

  Deze tips komen goed van pas. Aangezien ik van die depri dagen kan hebben.

 21. Nesrin 22 januari 2018 op 11:31 pm - Beantwoord

  Yes! Alle 10 punten zijn zo waar! Wat een heerlijke lijst en het gaat mij helpen, ik ga morgen voor een lunchwandeling en dus buitenlucht 😉

  • Romy 23 januari 2018 op 12:08 am - Beantwoord

   Oh, dat klinkt goed! 🙂 Geniet van je lunchwandeling morgen!

 22. Beautyjuf 23 januari 2018 op 6:31 pm - Beantwoord

  Yes, spullen weggeven of weggooien zorgt voor rust in mijn koppie 🙂 Een wandeling maken in de buitenlucht doet ook wonderen. Met name wanneer je echt om je heen kijkt en tot je door laat dringen wat je nu eigenlijk allemaal ziet. Fijne tips, meid!

  • Romy 23 januari 2018 op 9:32 pm - Beantwoord

   Zeker weten, vooral zo’n bewuste wandeling waarin je echt bezig bent met alles om je heen kan zo fijn zijn. Ik kan me daar ook echt een stuk beter door voelen.

Recente blogs

Inkiekje #31 | Waanzinnige worteltaart, bloeiend balkon & typisch toetsenbord

3 mei 2021|Persoonlijk|

Een hele mond vol, die titel. Oké, zo waanzinnig spannend waren mijn afgelopen twee weken ook weer niet. Maar fijn waren ze wel. Om een of andere reden slaag ik er ook in deze tijd met bijzonder weinig uitstapjes steeds in om mijn telefoon vol te schieten met foto's. Fijne momenten genoeg. In dit Inkiekje laat ik je onder andere het resultaat van onze balkonupgrade zien, laat ik je meegenieten van wat ik dit keer door mijn bakgrage (en talentvolle) broertje voorgeschoteld kreeg en ben ik heel benieuwd of ik de enige ben met een vrij typisch toetsenbord. Kiek je mee?

Hoe maak je van je dromen een succes?

6 maart 2017|Persoonlijke groei|

Gisteren kon ik op een mwah-dagje wel een positieve boost gebruiken. Op zo'n dag is er één ding dat mij altijd goed doet: dromen. Hoe kun je die positieve boost immers beter realiseren dan met een blik op de toekomst? Of je nu droomt van een romantisch huwelijksaanzoek of van een gloednieuwe iPhone, dromen zijn waardevol en houden ons staande. Allemaal hartstikke leuk en aardig, maar hoe maak je van een droom daadwerkelijk een succes? In dit artikel deel ik een paar simpele stappen om mee aan de slag te gaan.

Hoe houd je jezelf staande in deze gekke tijd? (7 tips)

6 april 2020|Persoonlijke groei, Positiviteit|

"Wat een onwerkelijke situatie!" is een zin die haast dagelijks een paar keer uit mijn mond floept. Vooral in Zoom- en telefoongesprekken uiteraard, want net als bij ieder ander is mijn aantal live contacten nog nooit zo beperkt geweest als nu. Gelukkig sta ik er over het algemeen positief in, natuurlijk op wat kleine mental breakdowns zo nu en dan na. In het kader van 'Samen tegen corona' deel ik 7 tips die mij helpen om me staande te houden in deze tijd.