unnamed file 6 1

10 tips om van vandaag een topdag te maken

 • 3 maart 2017
 • 34 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Positiviteit

Goedemorgen, goedemiddag of goedenavond! Wanneer je dit artikel ook leest, vandaag zou zomaar eens een topdag voor jou kunnen zijn. Elke ochtend is het weer een verrassing wat de dag voor ons in petto heeft. Niet altijd kun je je hele dag uitstippelen, maar je hebt gelukkig ook zelf een beetje invloed op jouw dag. Elke dag heeft de ingrediënten om in positieve zin onvergetelijk te worden. Of je nu werkt of studeert, kinderen hebt of noodgedwongen thuis zit, in elke dag zit wel iets moois. Met deze 10 simpele tips zou je zomaar van vandaag een topdag kunnen maken.

tips van vandaag topdag maken

Hoe maak je van vandaag een topdag?

 1. Start je dag op tijd. Ik heb het al vaker gezegd, maar het kan echt helpen om je wekker op tijd te zetten. Zo zorg je ervoor dat je je niet hoeft te haasten en nog even kunt genieten van jouw ochtendroutine. Uiteraard onder het genot van een stevig ontbijtje, de krant, een blogrondje of andere ingrediënten voor een fijn begin van de dag.
 2. Kijk uitgebreid in de spiegel. Nee, niet naar die ene pukkel of de barst in je lip! Focus je op één ding dat je bijzonder en mooi vindt aan jezelf. Trek je mooiste glimlach op, herhaal een paar keer in je hoofd wat je zo mooi vindt aan dat lichaamsdeel en laat het tot je doordringen. Op die manier kun je je innerlijke criticus en je uiterlijke onzekerheden even laten plaatsmaken voor een kleine portie zelfvertrouwen.
 3. Zoek de buitenlucht op. Leg je telefoon weg en laat je mailbox voor wat hij is om buiten te fietsen, wandelen of hardlopen. Luister naar de geluiden van de wind of de auto’s in de verte en kijk eens om je heen. Er is zoveel moois te zien, te horen en te voelen dat je mist als je alleen maar binnen zou zitten.  Het kan je zomaar inspiratie bezorgen voor een blog, een werkopdracht of dat ene essay voor je studie.
 4. Maak een ander blij. Je kunt ook jezelf een topdag bezorgen door het anders vrolijk te maken. Geef een onbekende een compliment of doe iets anders liefs voor een ander. Een glimlach voor een glimlach eigenlijk. Inspiratie nodig? Ik stelde eerder deze lijst op met 30 Random Acts of Kindness.
 5. Stel doelen voor jezelf. Pak je mooiste notitieboekje erbij om daar dankbaar gebruik van te maken. Stel een bucketlist samen of kies in plaats daarvan voor een lijstje met simpele, haalbare doelen op korte termijn. Je bent niet gemaakt om stil te staan, maar om te dromen van alles wat nog komen gaat.
 6. Zorg voor minder rommel om je heen. Rommel kan een ontzettende moodkiller zijn. Nee, niet alleen in die zin, als je snapt wat ik bedoel. Rommel kan je ook afleiden van je werk of chaos in je hoofd veroorzaken. Zoek eens die stapel papier uit, breng je oude kleding naar de kringloopwinkel en gooi kapotte spullen weg.
 7. Kies een mantra uit. Om de dag positief door te komen, kun je jezelf een positieve mantra influisteren. Eerder zette ik 5 positieve mantra’s voor je onder elkaar. Misschien wil je jezelf wel laten weten dat je meer kunt dan je denkt of dat alles altijd goed komt. Hoe gek het ook klinkt, zo’n mantra kan je echt helpen om je te focussen en om je denken een zetje in de goede richting te geven.
 8. Sluit ’s avonds de tijd de dag af. Nee, dat hoeft niet zweverig te zijn. Pak gewoon een schriftje en blik daarin voor het slapengaan terug op de afgelopen dag. Schrijf op wat je favoriete momenten waren, waar je om moest lachen of huilen of waarom jij vandaag trots bent op jezelf.
 9. Doe iets anders dan anders. Soms is het goed om gewoontes te doorbreken. Dat kunnen al de meest simpele dingen zijn. Ga bijvoorbeeld voor een net iets gezonder ontbijtje of neem een andere route naar je werk. Of probeer iets nieuws voor het eerst (zoals een nieuwe hobby of een nieuw recept). Je weet maar nooit wat het je zal brengen.
 10. Go with the flow. De belangrijkste tip is misschien wel om alles over je heen te laten komen. Wacht af wat er op je pad komt en grijp de kansen aan die voorbijkomen. Zit er iets tegen? Geen man overboord! Morgen is immers weer een dag om er een topdag van te maken.

Wat zijn voor jou de ingrediënten voor een topdag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 3 maart 2017 op 7:25 am - Beantwoord

  Goede tips! Zo blijf jezelf in controle over je dag. Voor mij werkt meditatie en morning pages schrijven om de dag goed te beginnen.

  • lisette 3 maart 2017 op 8:11 am - Beantwoord

   Ik ben zelf erg van tip 10. Maar eerder opstaan en niet op het laatste moment is ook een goede, ik weet het natuurlijk wel…

  • Romy 3 maart 2017 op 8:59 am - Beantwoord

   Goede tips! Die morning pages wil ik ook eens gaan bijhouden. Zoals je ziet op de foto heb ik er al een leuk boekje voor liggen, haha 🙂

 2. Klaske 3 maart 2017 op 8:23 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips geef je! Tip 1 werkt voor mij heel erg, op tijd opstaan doet wonderen voor mijn hele dag. 🙂

  • Romy 3 maart 2017 op 9:00 am - Beantwoord

   Soms is het inderdaad nog lastig om dat in de praktijk te brengen. Maar waar een wil is, is een weg! 😉

  • Romy 3 maart 2017 op 9:00 am - Beantwoord

   Wat fijn dat je daar ook echt baat bij hebt! Ik vind het ook altijd zo fijn om mijn dag op tijd en rustig te beginnen 🙂

 3. Jonna@burgertrutjesNL 3 maart 2017 op 9:25 am - Beantwoord

  jo

 4. Susan 3 maart 2017 op 9:32 am - Beantwoord

  Goede tips!

 5. Nesrin 3 maart 2017 op 10:11 am - Beantwoord

  Goede tips geef je Romy. Voor mij werkt op tijd opstaan altijd goed.

 6. Marlieke 3 maart 2017 op 10:23 am - Beantwoord

  De meeste van je tips maken hier al standaard deel uit van mijn / ons dagritme. Bij tip 2, 7, 9, 10 valt nog wel wat winst te halen hier 😉

 7. Nienke 3 maart 2017 op 11:38 am - Beantwoord

  Goede tips! Ik ga mijn best doen, dit is namelijk wel echt een dag om nog ’top’ te maken, alweer de laatste vakantiedag. 😉

  • Romy 3 maart 2017 op 10:33 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat de vakantie alweer voorbij is. Hopelijk is het gelukt om er een geweldige laatste vakantiedag van te maken 🙂

 8. Aneta 3 maart 2017 op 11:42 am - Beantwoord

  De buitenlucht opzoeken doe ik eigenlijk vrijwel altijd. Of het nu in de ochtend of avond is. Even een frisse neus halen en vooral die telefoon wegleggen haha.

  • Romy 3 maart 2017 op 10:34 pm - Beantwoord

   Ja, zo heerlijk is dat! Ik knap ook altijd echt op van een blokje om lopen.

 9. Joy 3 maart 2017 op 11:48 am - Beantwoord

  Hele leuke post! Ik ben ook vaak aan het nadenken over hoe ik een fijne vrije dag in elkaar kan zetten. Ik heb standaard zeker één dag per week vrij van werk en die gebruik ik vooral voor dingen die gedaan moeten worden en voor het bloggen. Ik zag in de foto je Morning Pages boekje van de nieuwe Flow special en dat ik ook wat ik probeer te doen op mijn vrije dagen in de ochtend! Deze tips vind ik ook heel fijn om erin te voegen voor een perfecte dag❤

  • Romy 3 maart 2017 op 10:35 pm - Beantwoord

   Wat goed om te horen dat je ook zo bezig bent met hoe je er een mooie vrije dag van kunt maken. En dat morning pages boekje vind ik ook zó leuk! Ik ben van plan om er echt fanatiek elke ochtend wat in te gaan schrijven 🙂

 10. Josephine 3 maart 2017 op 12:08 pm - Beantwoord

  Het beste werkt voor mij ook: op tijd opstaan. Verder maak ik een planning met dingen die ik die dag moet doen, en dingen die ik ook nog graag zou willen doen. Samen met een aantal ingeplande rustmomenten heb ik zo he meeste aan mijn dag!

  • Romy 3 maart 2017 op 10:37 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een perfecte balans! Wat goed dat je er elke dag zo mee bezig bent om zowel nuttige dingen als ontspannende dingen te doen. Dan haal je inderdaad alles uit een dag 🙂

 11. Claire 3 maart 2017 op 1:30 pm - Beantwoord

  Fijne tips weer Romy! Ik ben best netjes dus alles moet schoon/opgeruimd zijn voordat ik begin met werken of bloggen. Anders kan ik me niet concentreren.

 12. Jessica J. 3 maart 2017 op 1:33 pm - Beantwoord

  Wederom goede tips! Dat vroeg opstaan doet wonderen. In theorie kan ik tot 8.30 uur blijven liggen, maar dan moet ik me haasten om voor 9.30 uur op het werk te zijn. Dan sta ik liever samen met m’n vriend op om 7 uur. Niet alleen ben ik dan vroeger op het werk en is de werkdag eerder gedaan, maar ook kan ik dan rustig wakker worden.

 13. Melissa 3 maart 2017 op 2:48 pm - Beantwoord

  Minder rommel maakt mij oprecht happy! Ik ben overigens wel heel goed in rommel maken ook, dus ik heb altijd iets te doen. Haha! Leuk artikel weer.

 14. Saskia 3 maart 2017 op 3:03 pm - Beantwoord

  Hele fijne tips! Ik geniet altijd van het meezingen van favoriete muziekjes, het lezen van een boek en theeleuten<3

  • Romy 3 maart 2017 op 10:37 pm - Beantwoord

   Ja, opruimen kan echt zoveel schelen! Wat knap dat je zo netjes bent! Daar kan ik nog wel iets van leren, want mijn kamer is regelmatig een rotzooitje 😉

  • Romy 3 maart 2017 op 10:38 pm - Beantwoord

   Precies wat je zegt inderdaad! Iets eerder opstaan kan je zoveel goed doen. Ik vind zo’n rustige ochtend echt goud waard altijd.

  • Romy 3 maart 2017 op 10:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, herkenbaar wat je zegt! Ik ben ook een enorme rommelkont. Zo blijven we in ieder geval lekker bezig met opruimen 😉

  • Romy 3 maart 2017 op 10:39 pm - Beantwoord

   Dat zijn alle drie inderdaad heerlijke dingen om te doen. Van meezingen en flinke koppen thee word ik ook altijd blij 🙂

 15. Sofie 3 maart 2017 op 4:50 pm - Beantwoord

  Ik hou ook van een opgeruimde werkplek (al is ze nu eigenlijk veel te rommelig), dan voel ik me meteen al fijner. Dat is hetzelfde bij ons huis in het algemeen. En bij mij maakt muziek ook vaak mijn dag, en zeker als ik vervelende klusjes moet doen. Leuk muziekje erbij vrolijkt de boel op!

  • Romy 3 maart 2017 op 10:41 pm - Beantwoord

   Muziek is ook een goede inderdaad! Daar kan ik ook oprecht blij van worden, zelfs op een iets minder leuke dag. Opruimen moet ik ook snel weer eens doen, realiseerde ik me nadat ik dit artikel online zette. Mijn kamer kan wel een kleine opruimbeurt gebruiken 😉

 16. Lieke - Life as Lieke 4 maart 2017 op 12:01 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips weer! Vroeg opstaan is echt iets waar ik aan moet werken, ik ga vaak te laat mijn bed uit en start mijn dag dan heel gehaast ? Ik moet ook eerder gaan slapen, dat zou ook schelen ?

  • Romy 4 maart 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad ook nog een goede optie. Als je iets eerder naar bed gaat, wordt dat vroege opstaan meteen een stuk makkelijker 😉

 17. Lilian 4 maart 2017 op 10:08 pm - Beantwoord

  Ik lees het pas vandaag, maar had best een topdag 🙂 Gisteren ook trouwens. We hebben al een week vakantie, maar ik zet netjes mijn wekker om acht uur, omdat ik anders ook brak wakker wordt. En vandaag ben ik twee uur bezig geweest in de tuin. Dat is zo fijn! Fysiek wordt je er best moe van (ik moest de strijd aan met een hardnekkige bramenstruik), maar dat voelt toch heerlijk, net zoals wanneer je moe bent van het sporten.

  • Romy 5 maart 2017 op 9:44 am - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat je twee topdagen hebt gehad 🙂 Ik kan me voorstellen dat je uit zo’n flinke klus in de tuin echt voldoening kunt halen. Zo fijn als je dat dan helemaal af hebt! Fijne zondag!

 18. Valerie 8 maart 2017 op 12:09 am - Beantwoord

  Wat een goede tips! Je schrijfstijl vind ik persoonlijk ook heel fijn 🙂

Recente blogs

Mijn geüpdatete bucketlist (op mijn bijna-31e)

7 mei 2024|Persoonlijk|

Ja, ook ik doe mee aan de trend: een bucketlist maken. Al een paar jaar geleden voor het eerst trouwens. Op mijn 24e maakte ik al eens een bucketlist met de grootse en minder grootse plannen die ik toen had. Maar mensen veranderen en dromen soms ook. Sommige dromen sneuvelden (bijvoorbeeld vanwege een gebrek aan reislust of veranderde avontuurzin), andere kwamen ervoor in de plaats. En nog mooier: sommige van die bucketlistdromen zijn inmiddels uitgekomen. Dat eengezinshuis met tuin bijvoorbeeld. En ook de liefde van mijn leven ontmoeten. Wat staat er nu, op mijn nog-net-30e, op mijn bucketlist?

Review: Hygge – gezelligheid & geluk op z'n Deens

31 augustus 2017|Lifestyle|

Hygge. Oftewel een Deens woord dat nog het meest lijkt op het Nederlandse ‘gezelligheid’ en dat alles te maken heeft met geluk. Het blijkt namelijk dat Denen hele gelukkige mensen zijn. Best bijzonder als je je bedenkt dat het Deense weer te wensen overlaat en dat het er in de winter vaak hele dagen donker is. Een retourtje Kopenhagen om dat Deense geluk zelf te ervaren, leek me wat prijzig. Maar voor iets minder geld kun je je ook met het boek Hygge even in de wereld van de Deense gezelligheid begeven. Een boek vol Scandinavische plaatjes en met onderzoek uitgevoerd door het Happiness Research Institute klonk mij als muziek in de oren. Maar is Hygge echt een aanrader?

Blij Lijstje | Tof nieuws, tankdopkennis & troost bij tandperikelen

5 oktober 2019|Persoonlijk|

Blije Lijstjes maken is een van de dingen die ik elke maand met plezier doe. Ze helpen me inzien hoeveel ik eigenlijk heb om blij van te worden. Ja, ook tussen de perikelen met tanden trekken, irriterende beugels en brood zonder korstjes eten door. Er zijn heel wat dingen die mij de afgelopen tijd blij maakten. Dat waren onder andere een tof nieuwtje voor mijn onderneming, langverwachte behendigheid met mijn tankdop en de magische laatste druppel douchegel uit de fles. Lees verder voor een hele lading blijheid op deze herfstachtige dag.