Ieder jaar kom ik wel spullen, liedjes, fijne boeken of andere dingen tegen waarvan ik vrolijk word. Eens in de zoveel tijd deel ik dan ook mijn favorieten op mijn blog. Tegen het eind van het jaar leek het me leuk om als kers op de taart een artikel met mijn ‘favorieten der favorieten’ te plaatsen. Wat is bijvoorbeeld mijn favoriete stad van 2017? Wat was mijn beste tweedehands aankoop? En welke gadget kan ik niet meer zonder? Dit zijn mijn 10 beste ontdekkingen van 2017.

favorieten der favorieten sintra

Favoriete stad

Hoe kan het dat ik in al die jaren stedentrippen nog nooit Lissabon had overwogen? Dat vraag ik me na mijn lange weekend naar de Portugese hoofdstad in oktober 2017 serieus af. Lissabon is absoluut mijn beste ontdekking qua vakantiebestemmingen van dit jaar. Met de mooie kleurrijke huizen, prachtige pleinen, een aangename temperatuur en natuurlijk het mooie Sintra op treinafstand, is Lissabon in mijn ogen dé verstopte parel van Europa. Vier dagen bleek dan ook te kort om Lissabon en Sintra helemaal te zien. Genoeg reden om terug te gaan!

Favoriete gadget

Mijn favoriete gadget is niet mijn nieuwe telefoon of een geweldige, volautomatische keukenmachine. Nee, ik ben vooral heel blij met mijn 50 mm-lens. Bijna alle foto’s op mijn blog en op Instagram vanaf januari zijn met deze lens gemaakt. Ik kan er veel meer scherpte-diepte mee krijgen dan met de kitlens die ik hiervoor altijd gebruikte. Zeker voor portret- en productfoto’s vind ik hem geweldig. Deze lens is absoluut de best bestede €100 van 2017.

outfit gele jurk witte stippen

Favoriete tweedehands aankoop

Dit jaar tikte ik heel wat mooie spullen op de kop bij de kringloopwinkel en bij de IJ-hallen. Sommige producten draag ik zelfs bijna wekelijks. Mijn grootste favoriet zijn op dit moment mijn zwarte laarsjes met nepbontje, die ik kocht voor maar een paar euro. Ze zitten, ondanks mijn wintervoeten, perfect én zijn lekker warm. Verder ben ik nog steeds verliefd op mijn gele zomerjurk met stippen en neem ik elke dag mijn tweedehands Oilily-tas met plezier mee naar het werk. Allemaal pareltjes waarvan ik blij ben dat ik er tegenaan ben gelopen!

Favoriete beautyproducten

2017 was het jaar waarin ik lipsticks (her)ontdekte. Eerder moest ik nooit iets van lipproducten weten, maar inmiddels voel ik me bijna kaal als ik zonder lipstick de deur uit ga. Ik begon met lipbalsem met een subtiele kleur, maar de laatste tijd durf ik ook meer opvallende kleuren te dragen. In mijn tas zit nu standaard een fijne lipstick van Essence of Etos.

vintage winterjas top vintage

Favoriete kledingstuk

Over mijn favoriete kledingstuk van 2017 hoef ik niet lang na te denken. In ieder geval minder lang dan ik erover deed om te beslissen dat ik mezelf deze aankoop gunde. Aan mijn vintage winterjas van Top Vintage hing namelijk wel een prijskaartje, maar ik ben er nog elke (winterse) dag gelukkig mee. Ik heb al zo veel complimentjes over de jas gekregen en hoop er nog jaren plezier van te hebben. Verder ben ik erg blij met de Timberlands die ik voor mijn blog mocht uitzoeken en heb ik mijn gele trui van Stradivarius al heel wat keren gedragen de afgelopen winter.

Favoriete serie

Zoals ik eerder heb verteld, ben ik waarschijnlijk een van de weinige Nederlanders zonder Netflix. Ik kijk dan ook bijna geen series, behalve Nederlandse series die ik via Kijk.nl of Tvblik.nl kan terugkijken. Mijn favoriet is een heel recente serie: Papadag. Een leuke dramaserie met een flinke dosis humor. Ik geloof dat de serie maar uit 5 afleveringen bestaat, maar ik hoop hard op een deel 2. Verder vind ik de series Meisje van plezier en Dokter Tinus ook erg geslaagd.

favorieten pickwick green tea coconut

Favoriete drinken

Dat ik (bijna) alleen maar thee drink, zal inmiddels geen verrassing meer zijn. Wel werd dit jaar mijn geliefde sterrenmuntthee van het podium gestoten door een nieuwe favoriet: groene thee met kokos van Pickwick. En zoals dat bij mij gaat, drink ik nu bijna niets anders dan deze specifieke thee. Het is een smaak waar je van moet houden, maar dat doe ik zeker. Op een terras kies ik overigens altijd voor verse muntthee. Ook een grote favoriet!

Favoriete muziek

Dit jaar ontdekte ik Ed Sheeran. Ik ben absoluut geen ster met het onthouden van artiestennamen en titels van nummers, maar kwam er dit jaar achter dat veel nummers die ik wekelijks meezing op de radio van Ed Sheeran zijn. Mijn favoriete nummer is Galway Girl (ja, die titel moest ik even opzoeken!). Als ik dat nummer op de radio hoor, krijg ik bijna de neiging om een stukje om te rijden, zodat ik het helemaal af kan luisteren.

kruidvat catch & shine parfum sparkling in the club

Favoriete parfum

Het aanbod aan dierproefvrije parfums is niet heel groot, maar ik begin steeds meer fijne merken te ontdekken. Ik ben gek op de Coconut eau de toilette van The Body Shop, maar ben ook blij met mijn ontdekking van de Catch & Shine-parfums van Kruidvat. Heerlijk vind ik die! Verder vind ik de Sakura-lijn van Rituals heel lekker ruiken. Ik heb daar (nog) niets van, maar vraag me af hoe lang ik nog met mijn portemonnee dicht langs dat schap kan lopen…

Favoriete boek

Ehm, lezen, wat is dat? Hoewel ik dol ben op lezen, hebben mijn boeken dit jaar voornamelijk stof liggen verzamelen. Oeps! Van de boeken die ik heb gelezen, is mijn favoriet absoluut Hygge, het handboek voor Deens geluk en gezelligheid. Een heerlijk gezellig – hoe kan het ook anders! – boek dat me zeker de fijne kanten van de winter heeft doen inzien.

Wat is jouw favoriete boek, serie of product van 2017?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hennie 29 december 2017 op 8:12 am - Beantwoord

  Oei, daar heb je me. Ik heb te weinig gelezen dit jaar om een favo boek te hebben (wil wel, maar waar halen we de tijd vandaan hè), maar op de valreep nog wel een favo serie: No Offence heet hij en het is een Britse politieserie met humor en actie en waar vrouwen de dienst uitmaken. Aanradertje hoor!

  • Romy 30 december 2017 op 10:28 am - Beantwoord

   Oeh, je maakt me heel nieuwsgierig naar die serie! En wat betreft boeken, soms is het inderdaad wal jammer dat ik daar niet echt aan toe kom. Er zijn zo veel leuke boeken. Als er maar een paar uur meer in een dag konden zitten, zou ik ze allemaal lezen 😉

 2. Aneta 29 december 2017 op 8:13 am - Beantwoord

  Erg leuk om hier over na te denken. Veel dingen zijn herkenbaar. Dit jaar heb ik een favoriete vakantie bestemming ontdekt en dat is Bali. Wat een geweldig land en lieve mensen❤️ Wat betreft boeken: gister laat heb ik ‘denk ik’ mijn favoriete boek van het jaar besteld ‘how to talk to kids’ Ik kan niet wachten totdat ik het boek kan lezen

  • Romy 30 december 2017 op 10:28 am - Beantwoord

   Wat geweldig dat je dit jaar naar Bali bent geweest! Ik kan me voorstellen dat dat een droombestemming was die je niet snel zult vergeten. Dat boek klinkt ook heel interessant trouwens. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

 3. evelien 29 december 2017 op 8:14 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik wil ook zo graag een keer een dagje naar de ij-hallen plannen, lijkt mij erg leuk om daar te shoppen. <3
  En wat leuk dat je meer lipsticks bent gaan dragen, love lipstick!
  Liefs,
  Evelien

 4. Darina 29 december 2017 op 8:44 am - Beantwoord

  Mooie favorieten en zo op een rijtje te zetten aan het eind van het jaar. Mijn favoriete boek was Een dame in Parijs van Alyson Richman. Mijn favoriete serie was The Bridge. En mijn favoriete product mijn telefoon 🙂 Fijne jaarwisseling!

  • Romy 30 december 2017 op 10:29 am - Beantwoord

   Ja, de IJ-hallen zijn zeker een aanrader! 🙂 Je loopt er soms tegen de mooiste dingen aan voor weinig geld.

  • Romy 30 december 2017 op 10:29 am - Beantwoord

   Mooi lijstje met favorieten noem je op! Alvast een heel fijne jaarwisseling! 🙂

 5. Jenn 29 december 2017 op 9:11 am - Beantwoord

  Leuk lijstje!

 6. Loes 29 december 2017 op 9:17 am - Beantwoord

  Ik ben benieuwd naar die groene thee met kokos, ik vind die met groene appel namelijk heel lekker! Leuke terugblik zo. Mijn favoriete serie van dit jaar was denk ik Gilmore Girls!

  • Romy 30 december 2017 op 10:30 am - Beantwoord

   Gilmore Girls lijkt mij ook een heerlijke serie en je maakt me nieuwsgierig naar de thee met appelsmaak. Die met kokos kan ik je zeker aanraden om eens te proberen 🙂

 7. Maaike 29 december 2017 op 9:19 am - Beantwoord

  Galway Girl! Fantastisch nummer! Mijn jongste zoon roept als hij het op de radio hoort; mama! Ons nummer op de radio! En dan zetten we de radio lekker hard.

 8. Lies 29 december 2017 op 9:22 am - Beantwoord

  Mijn favoriete boek was Een klein leven (van een schrijver let een moeilijke naam)en mijn favoriete serie blijft all The midwife van BBC. Al kon ik Chasing Life ook wel heel erg smaken.

  • Romy 30 december 2017 op 10:30 am - Beantwoord

   Heerlijk om samen zo van dat nummer te genieten op de radio! Wat leuk dat je zoon net zo gek is op dat nummer als jij 🙂

  • Romy 30 december 2017 op 10:31 am - Beantwoord

   Over The Midwive heb ik veel goede verhalen gehoord. Daar ben ik ook nog wel heel nieuwsgierig naar 🙂

 9. marije 29 december 2017 op 10:10 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Ik heb er nog niet over nagedacht wat eigenlijk mijn favoriete ontdekkingen waren.

 10. Simone 29 december 2017 op 11:50 am - Beantwoord

  Wat een leuke lijst met favorieten! Mijn favoriete serie dit jaar is absoluut The Bridge. Ik ben nu bijna helemaal bij en dat is maar goed ook. In januari komt er weer een nieuw seizoen op Netflix. Ik ben benieuwd!

 11. laura 29 december 2017 op 12:02 pm - Beantwoord

  Ah wat een leuke ontdekkingen. Die stad Sintra wekt ook wel mijn interesse! Het ziet er bijna sprookjesachtig uit. En die lens vind ik ook wel heel interessant 😉

  • Romy 30 december 2017 op 10:31 am - Beantwoord

   Zeker weten, Sintra is echt een sprookjesachtige plek! Ik vond het er zo mooi uitzien en zou graag nog eens terug willen 🙂

 12. Josephine 29 december 2017 op 12:51 pm - Beantwoord

  Wat een leuke lijst! Ik zit alle categorieën nu ook voor mezelf in te vullen! Mijn favoriete boek is “Beetons Book of Household Management” (facsimile naar de eerste uitgave van 1861); dat is een kookboek waar ik voor gespaard had. Verder ben ik heel blij met mijn nieuwe jurkje en jas. Ik voel me eigenlijk best wel verwend! 🙂

 13. Anna 29 december 2017 op 12:56 pm - Beantwoord

  Wat een leuke favorieten! En heb jij ook geen Netflix? High five haha! Lissabon staat ook op mijn lijstje om nog te bezoeken, hopelijk in 2018. Wat grappig dat sterrenmuntthee en de groene thee met kokos jouw favorieten zijn, dat zijn namelijk smaken waar ik echt niets van moet hebben haha! :p Ik ben zelf ook fanatiek theedrinker. In 2018 wil ik trouwens ook een 50 mm lens aanschaffen – en eigenlijk ook een nieuwe camera…

  • Romy 30 december 2017 op 10:35 am - Beantwoord

   Haha, high five inderdaad! Ik voel me zo vaak de enige die geen Netflix heeft 😉
   Wat gaaf dat je in het nieuwe jaar een nieuwe camera en een 50 mm-lens wilt aanschaffen. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Een nieuwe camera zit ik ook nog aan te denken trouwens, omdat mijn huidige camera soms wat kuren heeft.
   Grappig dat mijn favoriete theesmaken juist totaal niet jouw ding zijn. Het zijn inderdaad wel vrij uitgesproken smaken waar niet iedereen van houdt 😉

 14. Johanne 29 december 2017 op 4:08 pm - Beantwoord

  ik vind je jurk en jas ook heel mooi! Netflix heb ik dan weer wel (dankzij mijn lieve vader kunnen we er bijna allemaal gebruik van maken haha), maar daar heb ik niet mijn favoriete serie van dit jaar gevonden. Ik denk dat mijn lievelingsserie op dit moment Viking is en met als tweede The Mindy Project (heel leuk voor dertigers die denken dat ze achterlopen met het leven :p). Leukste boek…denk ik toch Haar naam was Sarah!

 15. Fleur 29 december 2017 op 5:30 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! En wat een leuk om dit jaarlijks inderdaad bij te houden, ik weet wat ik volgend jaar ga doen, haha. Ed Sheeran, I Love die stem. Aankomend jaar ga ik voor de derde keer naar Ed Sheeran en dit keer helemaal in Parijs! En Galway Girl is inderdaad ook wel echt een van mijn favoriete. Wat betreft het boek Hygge ben ik wel benieuwd, heb er al veel over gelezen maar ben er zelf nog niet aan toegekomen. Misschien toch wel leuk om hem aan mijn to read lijstje toe te voegen:). Geniet van de laatste dagen van dit bijzondere jaar<3

  • Romy 30 december 2017 op 10:35 am - Beantwoord

   Je maakt me nieuwsgierig naar die series! Eens kijken of ik die ook ergens kan vinden zonder Netflix 🙂 Over het boek ‘Haar naam was Sarah’ heb ik ook al heel veel goede verhalen gehoord. Dat boek hoop ik ook echt nog eens te lezen. Wie weet in 2018!

  • Romy 30 december 2017 op 10:37 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je ook wel zo’n lijstje wilt opstellen volgend jaar! Ik ben heel benieuwd naar jouw favorieten 🙂
   En wauw, hoe gaaf dat je in Parijs naar Ed Sheeran gaat! Ik ben jaloers! Echt een heerlijkj vooruitzicht 🙂
   Alvast een fijne jaarwisseling en op naar een heel mooi nieuw jaar!

 16. Sam - singlereadytomingleblog 29 december 2017 op 5:41 pm - Beantwoord

  Ik vond Sintra ook echt prachtig 🙂 En ik ga in juni naar Ed Sheeran op Werchter, ZO VEEL ZIN IN!!!

  • Romy 30 december 2017 op 10:37 am - Beantwoord

   Wauw, hoe gaaf dat je naar Ed Sheeran gaat! Wat een superleuk vooruitzicht!

 17. Irene 29 december 2017 op 5:47 pm - Beantwoord

  Tof om te lezen! Mijn favoriete geur van dit jaar is Molecule01 en vandaag kocht ik Indi van Katy Perry. Ik weet nu al dat ik die ook vaak ga dragen. Mijn lievelingsseries zijn Stranger Things, Riverdale en sinds kort The Killing. Bij m’n coach dronk ik altijd buttermint thee van Twinings en ik kan die thee dus nergens vinden hé. Super frustrerend!

  • Romy 30 december 2017 op 10:38 am - Beantwoord

   Wat een fijne producten en series noem je! Riverdale lijkt me ook heel tof om nog eens te zien. En je maakt me nieuwsgierig naar die thee! Wat jammer dat je hem verder nergens meer kunt vinden!

 18. Evelyne 29 december 2017 op 7:56 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Alleen moet ik echt wel eens heel diep gaan nadenken wat mijn favoriet ding in 2017 was. *denkt diep na* Qua muziek heb ik Human van Rag’n Bone wellicht grijsgedraaid (op de radio, niet op cd). Love that song! Ik keek ook vooral veel tv. Ik volgde reeksen zoals Alloo en de wegpolitie, Helden in de lucht, Helden van hier.. en zo kan ik nog even doorgaan, haha!

  • Romy 30 december 2017 op 10:38 am - Beantwoord

   Leuk om over een paar van jouw favorieten te lezen! Zo te horen heb je er genoeg 🙂 Heerlijk!

 19. Saskia 29 december 2017 op 8:44 pm - Beantwoord

  Ed pas ontdekt?! Jaloers zeg, ik volg hem al járen. Ik raad zijn oude nummers ook zeker aan. Moet je maar even opzoeken op Youtube. Ik hou echt van zijn muziek, naast de nieuwe cd van P!nk waar ik erg blij van werd<333

  Om antwoord te geven op je vragen…
  Mijn favoriete boek was dit jaar: Het pakket van mijn favoriete schrijver Sebastian Fitzek
  Mijn favoriete serie was dit jaar: The Fall, CSI NY en uiteraard Criminal Minds
  Mijn favoriete product was dit jaar: Mijn mooie eekhoorntjes blouse<3
  En mijn favoriete film was dit jaar: Guardians of the Galaxy Vol. 2 (in de bios) en Step Up 1 die ik voor het eerst zag.

  Ik wens je een prachtig 2018 toe lieve Romy!

  • Romy 30 december 2017 op 10:39 am - Beantwoord

   Haha, ik loop vaak een beetje achter wat artiesten en muziek betreft 😉 Ik ga eens op zoek naar zijn oude nummers. Je maakt me heel nieuwsgierig.
   Leuk om over een paar van jouw favorieten te horen! Ik kan me voorstellen dat je eekhoorntjesblouse daar ook tussen staat. Die vind ik ook zo leuk staan bij jou 🙂
   Alvast een fijne jaarwisseling en een héél mooi 2018! ♥

 20. Els 30 december 2017 op 11:49 am - Beantwoord

  Lissabon is inderdaad zo mooi :-). Ik ben ook fan :-).

 21. Nikita 30 december 2017 op 11:16 pm - Beantwoord

  Romy, hoe durf je me te vragen om uit 111 boeken te kiezen om mijn favoriet te halen? Grapje haha. Ik heb er gewoon teveel gelezen om te kiezen maar dat is altijd zo. Dat is de eeuwige struggle van een boekenwurm. Een van de dingen die ik dit jaar kreeg en fantastisch vind zijn mijn potloden die ik van de Sint kreeg. Het zijn aquarelpotloden, wat betekent dat je je tekening achteraf nog kan bewerken met water. En ik had al aquarels, maar die waren van Kruidvat. Terwijl ze nu echt van een goed merk zijn. Mijn favoriete aankoop qua kledingstuk zal dan toch mijn Harry Potter t-shirt zijn. En mijn sneakers die ik vrijdag kocht sluiten daarbij aan. Ze zijn roze, maar niet echt roze roze. Eerder zalmroze. Ik weet niet of je even verliefd bent op zalmroze als op gewoon roze, anders vind je ze denk ik even leuk. De kleur dan. Ik zag ze staan en ze sprongen me in het oog als een van de eerste. En ik heb nog alle sneakers bekeken, maar iets in mij wist al dat ik de zalmroze exemplaren zou meedoen. Soms is je eerste gevoel sterk en wordt het die keuze. Maar ik ben er wel echt blij mee. Al bij al is 2017 een zoveel beter jaar geweest dan 2016 en dat alleen al maakt het geweldig. In alle opzichten gewoon.

  • Romy 31 december 2017 op 10:15 am - Beantwoord

   Haha, 111 boeken zijn er inderdaad heel wat. Ik kan me voorstellen dat je daaruit niet zomaar één favoriet kunt kiezen 😉
   Wat gaaf, die aquarelpotloden! Ik heb daar op de middelbare school weleens mee gewerkt en kan me nog herinneren hoe geweldig ik dat vond. Die zalmroze schoenen klinken ook geweldig. Ik vind zalmroze ook zo’n mooie kleur en vind het sowieso tof als mensen schoenen in een niet-standaard kleur dragen. Je maakt me heel nieuwsgierig 🙂
   Prachtig om te horen dat 2017 een veel beter jaar was dan het jaar hiervoor. Ik hoop dat 2018 je minstens zo veel moois gaat brengen.

 22. Mariska 1 januari 2018 op 7:34 pm - Beantwoord

  De 50mm lens heb ik ook weer en ben er zo blij mee! Maak er nu ook veel foto’s mee voor Instagram 🙂

 23. yvonne 3 januari 2018 op 3:53 pm - Beantwoord

  Hier ook geen Netflix haha. Zijn we samen alleen 😉

  • Romy 4 januari 2018 op 12:11 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige Netflixloze persoon 😉

Recente blogs