Getting to know me | 10x vragen aan mezelf

Al eerder schreef ik over het boek 999 vragen aan jezelf, waarop ik mezelf een tijdje geleden trakteerde. Inmiddels beantwoord ik alweer een aantal maanden regelmatig een paar vragen in het boek. In het kader van mij iets beter leren kennen, leek het me leuk om eens 10 vragen uit dit boek te kiezen en die op mijn blog te beantwoorden. Hoe lang ben ik eigenlijk? Ben ik weleens op televisie geweest? En wat is mijn vreemdste huisdier? De antwoorden op die vragen en op nog 7 andere vragen vind je in dit artikel. Lees snel verder.

10 vragen aan mezelf vaker vrolijk

1. Welke drie dingen zou je veranderen in de wereld?

Poeh, ik voel me een beetje een idealist als ik dit soort vragen beantwoord. Helaas kan ik de wereld in mijn eentje niet veranderen. Wel kan ik de hoop uitspreken dat sommige dingen in de loop der tijd anders worden. Ik zou ten eerste willen dat er nergens ter wereld meer iemand in angst hoeft te leven. Oftewel dat er geen aanslagen meer zijn, dat er geen oorlog bestaat en dat niemand hoeft te vrezen om verkracht, vernederd of gediscrimineerd te worden. Ten tweede zou ik willen dat we samen ons steentje bijdragen aan een mooiere wereld. Bijvoorbeeld door iets minder vaak vlees te eten of op je energieverbruik te letten. Ten derde zou ik willen veranderen dat mensen elkaar iets meer in hun waarde laten. Geen oordelen voordat je iemand kent en geen nare gedachten op basis van iemands afkomst, beroep, religie of wat dan ook.

2. Heb je weleens iets gebroken?

Ja, ik heb in groep 7 mijn schouder gebroken. Echt een actie voor mij: ik struikelde bij het apenkooien over een minuscuul randje van een mat en viel net op zo’n manier dat mijn schouder brak. Helaas kan een schouder niet in het gips, dus heb ik zes weken met een mitella rondgelopen. Door mijn gebroken arm heb ik trouwens ook nooit mijn fietsexamen kunnen doen op de fiets. In plaats daarvan mocht ik dat examen afleggen in een politiebusje naast mijn meester. Dat vond ik dan stiekem wel weer een voordeel van mijn kreupele toestand.

3. Welke drie vakken vond je het leukst op school?

Ik was gek op alle talen en was juist niet zo gek op alles waar ‘kunde’ achter staat. Scheikunde, natuurkunde…dat is allemaal niet echt aan mij besteed. Mijn favoriete vakken waren waarschijnlijk Nederlands (duh!), Engels en Frans. Oh ja, en Duits, als ik ook een vierde vak mag noemen.

4. Wat is het vreemdste dier dat je hebt gehad?

Ik heb ooit vier wandelende takken gekregen van een vriendin. Ik was vastbesloten om ze trucjes te leren en elke dag met ze te spelen. Ik weet nog dat ik van vouwblaadjes kubusjes had gemaakt om ze circusacts aan te leren. Helaas bezorgde de zomervakantie bij mijn oma ze iets te veel stress en moest ik al snel afscheid nemen van mijn grappige huisdiertjes. Daarna hebben we het altijd bij katten en cavia’s gehouden.

5. Hoe lang ben je?

Ik ben 1.69 meter. Best een prima lengte, vind ik zelf. Als kind heb ik overigens een tijdje bij de schoolarts gelopen, omdat hij bang was dat ik groeiproblemen zou hebben. Ik zou later hooguit 1.65 meter worden. Die voorspelling heb ik uiteindelijk toch maar mooi (4 centimeter) méér dan waargemaakt!

6. Ben je weleens op televisie geweest?

Ja, één keer! Alhoewel, je had wel heel goed moeten kijken om mij in de uitzending te zien. Ik ben met een vriendin naar een uitzending van de quiz Weet ik veel van Linda de Mol geweest. Een paar jaar geleden alweer trouwens. Het was best grappig om eens zo’n tv-uitzending mee te maken. Wat een heisa gaat er eigenlijk aan 1,5 uur tv vooraf. En of wij daadwerkelijk veel wisten? Ehm, laat ik maar strategisch mijn mond houden… De quiz was nog best lastig.

7. Welke drie broeken bezit je?

Deze vraag heb ik bewust uitgekozen, omdat ik dus totaal geen broekenmeisje ben. Sterker nog, de enige broeken die ik heb, zijn leggings, pyjamabroeken en een joggingbroek. Ik draag eigenlijk altijd jurkjes en rokjes als ik niet aan het sporten ben. Niet omdat ik broeken niet mooi vind, maar omdat ik me in broeken al snel heel onzeker voel. In de loop der jaren heb ik een beetje mijn eigen kledingstijl ontwikkeld en die bestaat bijna altijd uit vrolijke jurkjes of korte rokjes met een legging eronder.

8. Als je € 5000,- mag uitgeven in een winkel naar keuze, welke zou dat dan zijn?

Over deze vraag moest ik even nadenken, maar ik ga voor Mediamarkt. Dan zou ik namelijk een nieuwe, razendsnelle laptop kopen met onwijs veel geheugen, maar ook een nieuwe camera en een paar mooie (maar eigenlijk te dure!) lenzen. Dus Mediamarkt, mocht je dit lezen, ik houd me graag aanbevolen voor wat shoptegoed. Geintje.

9. Wat vergeet je (te) snel?

De weg! Als ik op straat aan iemand vraag waar ik een bepaalde bezienswaardigheid kan vinden, ben ik de routebeschrijving een paar seconden later alweer kwijt. Of ik onthoud bijvoorbeeld alleen dat ik bij de eerste straat naar links moet. Om dan in die straat aan de volgende persoon te vragen waar ik naartoe moet. Als ik eenmaal de weg weet, heb ik best wel een fotografisch geheugen. Maar nieuwe routes kun je beter niet aan mij uitleggen.

10. Wat zijn drie dingen die je nog wilt doen voor je doodgaat?

Er staan nog heel wat dingen op mijn bucketlist. Maar drie dingen die niet mogen ontbreken op dit lijstje zijn:

 1. Ik zou nog heel graag moeder willen worden.
 2. Ik wil ooit nog trouwen in een prachtige witte jurk met een lieve man.
 3. Ik zou nog graag eens paardrijden in Australië langs de kust (om het lijstje iets minder burgerlijk te maken!).

Nu ben ik wel benieuwd naar jullie antwoorden. Mocht je het leuk vinden om dit boek zelf helemaal in te vullen en nog 999 vragen aan jezelf te beantwoorden, dan kun je het boek hier bestellen.

Ben jij eigenlijk weleens op televisie geweest?

De links naar Bol.com zijn affiliate links.

Volg:
Deel:

47 Reacties

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 09:26

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heerlijke zaterdag!

 1. Sylvia
  17 juni 2017 / 08:24

  Wat een originele vragen! Ik vind het heel knap dat je je eigen kledingstijl hebt ontwikkeld en nu ook af en toe buiten je comfortzone treedt! Alleen naar leuk om een beetje te experimenteren?. Mijn leukste vakken waren Engels, Duits en Geschiedenis . Voor geschiedenis had ik gewoon een ontzettend leuke juf. Zij kon zulke prachtige verhalen vertellen. Ik moest trouwens wel even gniffelen bij de gedachte aan wandelende takken die circusacts doen? lekker genieten dit weekend!
  Sylvia blogde over…Veiligheid op het strand!

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 09:27

   Ja klopt, dat experimenteren met mijn kledingstijl vind ik ook erg leuk! Het is fijn om een eigen stijl te hebben en daar toch soms een klein beetje van af te wijken. En die circusacts waren inderdaad wel een hele leuke fantasie, haha. Dankjewel voor je berichtje! Ik wens jou ook een heerlijk weekend!

 2. Maaike
  17 juni 2017 / 08:36

  Leuke vragen zeg! Dat paardrijden in Australië Is trouwens wel een aanrader hoor: Geweldig! Grappig dat je dus weinig broeken hebt. In ieder geval geen om overdag te dragen. Ik houd ook enorm van rokjes en jurkjes maar een broek vind ik ook heerlijk. Misschien een keer zo’n tregging proberen met een leuk tuniekje? Is een beetje een combi van beide :)
  Maaike blogde over…Vliegtuigen spotten bij Schiphol

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 09:28

   Oh wauw, wat gaaf dat je ook hebt paardgereden in Australië. Dat lijkt me echt zo’n belevenis. Een tregging zou inderdaad nog wel een optie zijn met een wat langer tuniekje. Ik ga daar eens naar op zoek :)

 3. 17 juni 2017 / 08:40

  Wandelende takken… jammer van de trucjes ;-). Ik had het graag gezien :). Ik was op school juist helemaal geen fan van talen , geef mij maar wiskunde en natuurkunde.
  Els blogde over…Fotografie: Project Tilburg 2008

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 09:31

   Haha, ja, ik ben ook benieuwd hoe die circusacts van wandelende takken eruit zouden hebben gezien ;) Grappig dat jij juist wel van de vakken met ‘-kunde’ was. Ik vond vooral natuurkunde zo lastig.

 4. 17 juni 2017 / 09:12

  Toffe vragen! En het lijkt me een super leuk boek! Heel leuk verwerkt ook. Ik moest wel lachen om je wandelende takken, haha! Wij hadden vroeger tamme ratten, dat vonden veel mensen ook raar.
  Loes blogde over…Where to Eat and Drink – Disneyland Paris

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 09:31

   Tamme ratjes kunnen juist zo lief zijn! Wat leuk dat jullie die vroeger hadden! En dit boek is zeker een aanrader :) Alleen al voor bloginspiratie!

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 09:32

   Haha, ja, voor dat geld zou je de heel Ici Paris of Douglas zo’n beetje kunnen leegkopen. Dan kun je in ieder geval nog jaren vooruit met beautyproducten ;)

 5. 17 juni 2017 / 09:33

  Wat een leuk boekje lijkt me dat! Ik heb wel zo’n boekje van Flow met 1000 vragen aan jezelf, en een Q&A-a-day boekje voor 5 jaar, maar dit is ook wel heel leuk :)
  Ik ben ook één keer op tv geweest, ook bij Weet ik veel! Ik wilde gewoon een keer ervaren hoe het zou zijn om dat hele circus eromheen mee te maken, ik vond het ook echt bizar ja, zo’n chaotische wereld is het haha!

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 09:49

   Wat leuk, dat soort boekjes! Het Q&A-boek voor 5 jaar wil ik misschien ook nog eens kopen. Dat lijkt me zo leuk om in te vullen. Wat grappig dat je ook bij Weet ik veel bent geweest. Het is inderdaad zo grappig, dat hele circus om zo’n uitzending heen!

 6. Darina
  17 juni 2017 / 08:39

  Leuk om te lezen! Ik was op school ook echt een talenmeisje en had ook echt een hekel aan alle vakken met -kunde erachter :) Mooi om te lezen dat je buiten je comfort zone treedt, heel inspirerend.
  Jaren geleden ben ik op tv geweest bij de “Grootste Nederlander.” Ik moest ook echt iets zeggen, wel 2 minuten lang haha. Heel spannend was dat!
  Fijn weekend!
  Darina blogde over…3 Days in Paris | Part 1

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 09:30

   Wauw, 2 minuten op tv en dan ook nog iets zeggen, lijkt me ook best spannend! Fijn weekend!

 7. 17 juni 2017 / 09:46

  Leuk om te lezen! Au..die schouder! Wel stoer van dat politiebusje, dat dan weer wel. :P

  Wij hebben ook wandelende takken gehad, volgens mij was dat een tijdje een rage? Ik vond ze stiekem maar saai.

  Ik ben een keer naar een Duitse TV-show geweest, maar ben daarbij niet in beeld gekomen. De show was daarvoor ook veel te groot, dus ik vond het wel best.
  Josephine blogde over…Waarom springt Mr. Darcy in de vijver in Pride and Prejudice?

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 22:38

   Haha, klopt, de wandelende taken zijn een tijdje echt een hype geweest. Ik kreeg ze toen ook van een vriendinnetje, die een hele bak vol had. Maar ik vond ze zelf ook maar saai. Van de circusacts kwam in ieder geval niets terecht ;)

 8. 17 juni 2017 / 09:54

  Dat van je schouder : aaaauwtsj! Wel grappig dat je tijdens het fietsexamen in het politiebusje mocht zitten haha. Zooo en ik zou trouwens ook echt de Media Markt kiezen denk ik, als ik dat bedrag mocht besteden ergens. Is niet verkeerd om wat nieuwe dure dingen aan te schaffen, hihi.
  Ik ben wel eens op tv geweest ja. Er werd een dvd uitgezonden op tv van een concert en op die dvd sta ik ook, dus kwam ik automatisch op tv haha. :’)
  Sandra blogde over…Blijmakers | Leuke lente & zomer pyjama’s #2

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 22:39

   Wat leuk dat je op de beelden van een concert te zien was! En al helemaal als het ook op dvd staat :)
   Ja, bij Mediamarkt zou ik echt heerlijk losgaan voor dat geld. Wat zou dat tof zijn!

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 22:40

   Wat grappig dat we even lang zijn! En inderdaad, ik denk dat je bij Mediamarkt goed kunt slagen voor dat bedrag :)

 9. Simone
  17 juni 2017 / 09:41

  Wat een leuke vragen en antwoorden! Ik ben héél lang geleden wel eens op tv geweest. Ik zat in het publiek van Lotto Weekend Miljonairs. Ken je dat nog? Was leuk om eens bij te zijn geweest.
  Simone blogde over…Bekeken op Netflix #7

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 09:50

   Wat leuk dat je daar in het publiek zat! Ik keek die quiz altijd trouw met mijn vader als kind. Lijkt me best leuk om eens te zien in het publiek!

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 22:43

   Haha, dat is vast een typisch Nederlands woord, apenkooien ;) Het is een spel bij gym op de basisschool waarbij de hele gymzaal vol staat met obstakels en er één tikker is. Die tikker moet iemand zien te tikken (hoe kan het ook anders ;)) terwijl de rest van de groep over alle obstakels klimt. Ik vond het altijd erg leuk om te doen, maar er hebben heel wat kinderen uit mijn klas lichaamsdelen door gebroken ;)

 10. 17 juni 2017 / 10:46

  Ahh wat een super leuke vragen én antwoorden! Wandelende takken lijken me inderdaad niet het juiste huisdier haha. En wat leuk dat je op televisie bent geweest. Ik heb een keer in het publiek gezeten bij DWDD en volgens mij was ik wel 5 hele seconden te zien. Je gevoel voor richting komt volgens mij heel erg overeen met die van mij haha.
  Claire blogde over…Review: vegan zonnebrandcrème met mastiha

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 22:45

   Haha, ik vond de wandelende takken vooral nogal saai toen ik ze had ;) Ze deden niet veel meer dan slapen en eten. Eigenlijk hetzelfde als onze katten, maar die zijn ten minste nog lekker fluffy en hebben echt hun eigen karaktertje. Doe mij dus maar een kat :)
   Gelukkig maar dat ik niet de enige ben met zo’n slecht richtingsgevoel, haha. En wat leuk dat je een keer bij DWDD hebt gezeten! Ik heb daar inderdaad ook eens een uitzending van bijgewoond, maar volgens mij kwamen wij helemaal niet in beeld.

 11. 17 juni 2017 / 13:24

  Heel leuk om te lezen! Ik had je iets korter verwacht ;-) 1.69 is een mooie lengte, ik ben 3 cm kleiner dan jij. Een razendsnelle laptop zou ik ook graag willen hebben.

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 22:47

   Wat grappig dat je me korter had verwacht! Misschien moet ik toch eens wat vaker hakken dragen op mijn blogfoto’s, haha.

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 22:48

   Wat leuk :) Het is echt een leuk boekje, zeker voor bloggers. Ik heb er al een paar keer bloginspiratie uit kunnen halen en ben nog niet eens op een derde van het boek ;)

 12. 17 juni 2017 / 15:36

  Wat een super leuke vragen om van je te lezen. En pfhoe wat ben je lang, vergeleken met mijzelf dan haha ;-)
  Of ik ooit op tv ben geweest, ja een aantal keren :-)

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 22:48

   Oh echt? Ik wist niet dat jij zo klein bent ;) Maar klein zijn heeft ook zo zijn voordelen volgens mij :)

 13. 17 juni 2017 / 15:53

  Ik zou ook naar de Mediamarkt gaan met m’n €5000 :p Nieuwe laptop, een airfryer, diepvriezer, blender, sapcentrifuge, … Haha. En ik ben ook een kei in de weg vergeten! Echt erg. Lang leve Google Maps! :D
  Irene blogde over…Ode aan mijn comfortzone

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 22:49

   Oeh, dat klinkt goed! Volgens mij weet jij die 5000 euro met gemak te besteden ;) En inderdaad, lang leve Google Maps en navigatiesystemen! Zonder dat zou ik echt continu verdwaald zijn, haha.

 14. Marloes
  17 juni 2017 / 20:01

  Wat grappig van die wandelende takken! Dat zijn inderdaad wel vreemde huisdieren. En de weg vergeet ik ook altijd. Met rijles vond ik dat vooral vervelend. Dan zei de instructeur al ver van tevoren: straks naar links, bij de rotonde rechts en dan de 2e rechts. Uhhh ja, haha.
  Marloes blogde over…Tips voor succesvol thuiswerken

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 22:51

   Haha, zo herkenbaar van die aanwijzingen bij rijles. Ik vergat dus ook altijd al de tweede aanwijzing nadat ik de eerste had uitgevoerd. Superhandig – not ;)

 15. 17 juni 2017 / 22:18

  Haha wat grappig dat je wat willekeurige vragen uit het boekje hebt beantwoord! Ik had hem volgens mij binnen 2 dagen helemaal ingevuld, en over sommige vragen eigenlijk helemaal niet zo goed nagedacht. Dat van die huisdieren herken ik, wij hebben vroeger ratjes en gerbils gehad, en dan was iedereen zo van: Huh? Gerbils? Ik ben ook wel eens op tv geweest, bij een uitzending van Dieuwertje Blok :) het programma weet ik al niet meer, maar het had iets met opera en cultuur te maken en ze kwamen opnames maken toen we aan het repeteren waren voor de uitvoeringen van onze operette. Ik kwam toen ook een keer groot in beeld, haha! En een keer met de opening van de Floriade 2012, toen die werd uitgezonden. Hihi, ik kan me niet eens meer herinneren dat deze vragen allemaal in dat boek stonden. Moet nog maar eens teruglezen wat ik allemaal heb ingevuld!

  • Romy
   Auteur
   17 juni 2017 / 22:54

   Wauw, dat is snel! Maar ook heerlijk om zo achter elkaar alle vragen te beantwoorden :) Wat leuk dat je ratten en gerbils hebt gehad. Ik vind dat ook altijd wel leuke beestjes. Wat gaaf dat je meerdere keren op tv bent geweest en zelfs een keer echt groot in beeld! Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoorden op de vragen. Lijkt me ook leuk om eens terug te lezen.

 16. 18 juni 2017 / 09:30

  Wat een leuke vragen! Hopelijk leest de Mediamarkt je wensen haha. Ik heb in mijn hele leven nog maar één keer in het ziekenhuis gelegen, toen ik twee was om mijn amandelen eruit te laten halen.
  Danique blogde over…PositiviTijd | Week 24

  • Romy
   Auteur
   18 juni 2017 / 18:51

   Haha, zou leuk zijn als Mediamarkt me zomaar wat tegoed opstuurt. Dromen mag altijd! ;) En wat fijn dat je maar één keer en heel lang geleden in het ziekenhuis hebt gelegen. Dat doe je goed :)

 17. 19 juni 2017 / 11:26

  Leuk om te lezen! Ik heb het boekje ook, voor mijn verjaardag gekregen :) Ooit ben ik op de regionale tv in beeld geweest bij de sinterklaasintocht, maar volgens mij waren dat mijn 15 minutes of fame wel :P
  Jenn blogde over…Afgelopen week… #128

  • Romy
   Auteur
   19 juni 2017 / 21:24

   Haha, wel een leuke gelegenheid om voor op tv te komen! Die 15 minutes of fame pakt niemand je meer af ;)

 18. Odetta
  20 juni 2017 / 09:41

  Ik ben weleens op t.v. geweest. De allereerste keer was tijdens de Nationale Boomplantdag samen met mijn jongere broer.
  Wij waren wel helaas onherkenbaar vermomd als kabouter. Het werd op het journaal in het zwart/wit toen nog uitgezonden, dus met een mega kijkdichtheid omdat er toen nog niet veel zenders bestonden, hahaha. Verder nog op de regionale zender geweest waar mensen gevraagd werden naar hun mening. Twee keer in een promofilmpje verschenen op de lokale zender bij het journaal en zomerparkfeest in Venlo. En door een toenmalige burgemeester van Venlo (nu burgemeester in Nijmegen) geïnterviewd met de vraag wat er in Venlo verbeterd kon worden. Ik vond toen dat de doorstroming van het voetgangers- en fietsverkeer van Venlo-Zuid , waar ik woon, naar het centrum absoluut wat sneller kon. Nou mijn verzoek is door de verkeerslichten echt wel uitgekomen.

  • Romy
   Auteur
   20 juni 2017 / 19:31

   Wat leuk om te horen dat je als kabouter op tv bent geweest, haha. En nog op de landelijke televisie en met een groot bereik ook! Op de lokale televisie ben ik ook eens geweest met Koningsdag in een interview. Toch leuk! En al helemaal als je verzoek zelfs nog is gerealiseerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge