unnamed file 8

Persoonlijk: 10 willekeurige feiten over mij

 • 5 oktober 2016
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Zelf ben ik nogal een nieuwsgierig aagje en dol op gekke weetjes en grappige feiten. Nu blog ik nog niet zo lang, dus leek het me leuk om vandaag 10 willekeurige feiten over mezelf te vertellen die je altijd al had willen weten (of niet…). Sommige dingen zijn misschien herkenbaar of juist grappig, beschamend of gewoon leuk. Houd je net zo van willekeurige feiten als  ik? Of ben je gewoon benieuwd naar de persoon achter alle stukjes op Vaker Vrolijk? Lees dan snel verder…

Weinig sieraden

Ik vind sieraden altijd prachtig staan en kan ook dolenthousiast worden van een mooie ketting of een prachtige ring die ik in de winkel zie hangen. Toch draag ik haast nooit sieraden en dat is – eerlijk gezegd – pure luiheid. Als ik ben opgestaan en heb gedoucht, heb ik meestal weinig tijd om me op te tutten en vergeet ik gewoon om even in mijn sieradendoos te kijken. Daar moet verandering in komen, want ik heb in de loop der jaren wel veel mooie sieraden verzameld.

Doodsbang voor taalfoutjes

Als je afgestudeerd bent in Nederlands, dan heeft iedereen toch wel bepaalde verwachtingen van je. Voor sommige mensen ben ik een soort lopend woordenboek. Hoe schrijf je dat? Weet jij wat dit betekent? Hoe kan ik dit mooier verwoorden? Dat vind ik helemaal niet erg, want ik vind het juist leuk om mensen te helpen met taal. Het enige nadeel van Nederlands studeren is dat mensen ook verwachten dat je zelf foutloos schrijft. Helaas ben ik ook gewoon een mens en maak ik, net als iedereen, foutjes. Ik kijk mijn blogs dan ook vaak wel drie keer na op spelfouten voordat ik op ‘publiceren’ druk. Fingers crossed dat deze blogpost vrij van spelfouten is!

Geen hoogtevrees meer

Als kind en in mijn tienerjaren had ik ontzettende last van hoogtevrees. No way dat ik op een balkon over de reling zou kijken en ook van het uitzicht vanaf de Eiffeltoren en andere mooie gebouwen heb ik niet bepaald kunnen genieten. Dat was totdat ik vijf jaar geleden in New York (met klotsende oksels van het zweet) de Empire State Building op ging. Geloof het of niet, maar dat gebouw was zó hoog dat ik in een klap van mijn hoogtevrees ben verlost. Ik ben dus het ultieme bewijs dat je echt van je angsten af kunt komen door ze in één keer aan te gaan.

Wandelende agenda

Ik zie mezelf regelmatig als een soort wandelende agenda. Elk jaar zoek ik weer een vrolijke agenda uit met het idee dat ik daarin een jaar lang netjes al mijn afspraken ga opschrijven. Maar elk jaar komt daar weer niets van in. Het probleem is dat ik eigenlijk altijd afspraken wel onthoud en hele weekplanningen in mijn hoofd heb zitten. Of nou ja, ik denk alles wel te onthouden. In de praktijk gaat dat helaas niet altijd even goed. Deze week nog liet mijn inwendige planning me even in de steek en zo zat ik vier dagen te vroeg bij de huisarts. Oeps, misschien moet ik toch maar eens die leuke papieren agenda openslaan.

Sloddervos

Ik ben altijd al een grote sloddervos geweest en vind vaak dat ik gewoon te weinig ruimte heb voor alle spullen die ik heb (#hoarder). Mijn kamer is dan ook nogal een chaotische verzameling aan spullen. Gelukkig ga ik inmiddels wel iets zorgvuldiger om met belangrijke papieren dan eerst. Als klein kind heb ik regelmatig belangrijke brieven van school aan mijn ouders uit de papiercontainer moeten vissen of lesroosters verkreukeld uit mijn tas gehaald…

Zwak voor nagellak

Net als ieder meisje vind ik het heerlijk om mijn nagels te lakken. Daar is toch niets vreemds aan, denk je nu misschien. Maar dus wel. Ik lak namelijk niet alleen mijn nagels omdat ik gelakte nagels zo mooi vind. Nee, ik ben ook dol op de geur van nagellak. Iedereen om me heen trekt vaak een vies gezicht als ik weer het dopje van het potje draai, maar ik vind die chemische lucht stiekem echt verslavend lekker.

vaker_vrolijk_engel

Je kunt me met alles blij maken

Als het op verjaardagscadeaus aankomt, ben ik ontzettend makkelijk. Kaarsjes? Ja leuk! Douchegel? Komt altijd wel van pas! Een boek? Super! Je kunt me eigenlijk overal wel blij mee maken. Toch is er een ding wat ik het allerleukste vindt, namelijk als mensen echt een persoonlijk cadeautje vanuit hun hart geven. Zo kreeg ik het beschermengeltje hierboven ooit van mijn moeder. Het heeft nog steeds een speciaal plekje op mijn nachtkastje.

Kat uit de boom kijken

Ik ben niet alleen dol op katten, maar ook het spreekwoord ‘de kat uit de boom kijken’ is zeker op mij van toepassing. Ik mag dan inmiddels 23 zijn, maar nog steeds kan ik best wel verlegen zijn als ik mensen net heb leren kennen. Vooral in grote groepen, ben ik de eerste keer vaak vrij rustig en stil. Pas als je me beter leert kennen, zal je merken dat ik eigenlijk juist een enorme kletskous kan zijn.

Bezig bijtje

Om maar bij de dierenspreekwoorden te blijven, ik ben ook een echt bezig bijtje. Ik kan er echt niet tegen om mezelf te vervelen en doe dan ook het liefst van alles en nog wat tegelijk. Ik heb dan ook vaak de neiging om iets te veel hooi op mijn vork te nemen. Zo heb ik momenteel 3 baantjes, 2 hobby’s, 1 onderzoeksproject, 1 blog, 1 sport en 1 cursus die ik volg. Maar dat vind ik totaal niet erg; ik vind het juist fijn om zo lekker bezig te zijn.

Slecht met technologie

Als het op technologie aankomt, ben ik soms net iemand uit de vorige generatie. Het duurt bij mij altijd even voordat ik gewend ben aan een nieuwe gadget en de stap durf te wagen er zelf een te kopen. Zo heb ik pas sinds drie jaar een (hele simpele) smartphone en koop ik daar nog steeds prepaidtegoed voor. Naast WhatsApp, Instagram en Outlook heb ik bijna geen apps en van dingen als Snapchat had ik tot voor kort nog nooit gehoord. Ik moet zeggen dat ik inmiddels echt niet meer zonder mijn mobiel zou kunnen, maar veel andere gadgets durf ik nog niet aan.

Welke van deze feitjes herken jij bij jezelf?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Els 5 oktober 2016 op 6:15 am - Beantwoord

  Wat handig dat je blij bent met alles :-). Toch heel fijn :-). Een kat uit de boom kijker ben ik ook wel.

  • Romy 5 oktober 2016 op 7:55 am - Beantwoord

   Ja precies! Dat is niet zo moeilijk cadeautjes uitzoeken (of misschien juist wel met al die keuze…) 😉

 2. Sylvia 5 oktober 2016 op 6:48 am - Beantwoord

  Wat goed van je dat je je hoogtevrees hebt overwonnen. Ik heb de laatste jaren onder een steen geleefd. Had ook niets met technologie maar nu ik een blog ga starten moet ik wel haha. Enne die kat uit de boom kijken volgens mij heeft iedereen dat wel een beetje.

  • Romy 5 oktober 2016 op 7:55 am - Beantwoord

   Haha, precies! Ik begin er ook door mijn blog eindelijk een beetje in te komen.

 3. Nancy 5 oktober 2016 op 8:59 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Mij kun je ook altijd blij maken met van alles!

  • Romy 5 oktober 2016 op 10:08 am - Beantwoord

   Altijd handig voor verjaardagsgasten 🙂

 4. Jonna@Burgertrutjes 5 oktober 2016 op 9:00 am - Beantwoord

  Haha leuke feitjes! Ik ben ook een wandelende agenda

  • Romy 5 oktober 2016 op 10:08 am - Beantwoord

   Oh leuk, dan ben ik niet de enige 🙂

 5. Monique | WritingMonique 5 oktober 2016 op 9:02 am - Beantwoord

  Wat een leuke feitjes! Ik zou willen dat ik een wandelende agenda was, maar ik doe het nog steeds met een papieren agenda 🙂 Haha!

  • Romy 5 oktober 2016 op 10:07 am - Beantwoord

   Haha, misschien maar beter ook! Die papieren agenda kan in ieder geval nooit dingen vergeten 😉

 6. Lieke- Life As Lieke 5 oktober 2016 op 9:37 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik ben ook een kat uit de boom kijker en technologie is herkenbaar haha. Ik heb mijn blog soms echt geen idee hoe iets werkt of hoe ik iets moet aanpassen 😉
  Ik heb ook hoogtevrees hoor, brr. Eigenlijk is bijna heel je lijstje wel herkenbaar haha 😉

  • Romy 5 oktober 2016 op 10:07 am - Beantwoord

   Hihi, leuk om te horen dat je je in veel dingen herkent 🙂

 7. Liset - Beautydagboek 5 oktober 2016 op 10:23 am - Beantwoord

  Ik ben ook wel zo’n iemand die de kat uit de boom kijkt hoor, maar gelukkig heb ik van mijn verlegenheid niet meer zo heel veel last gelukkig :). En dat met die taalfoutjes herken ik ook, ik check altijd alles, maar natuurlijk kan een foutje erin sluipen!

  • Romy 5 oktober 2016 op 1:25 pm - Beantwoord

   Oh dat is fijn! Ik merk ook dat ik in de loop der jaren wel iets minder verlegen ben geworden.

 8. Ilse van Kreanimo 5 oktober 2016 op 11:51 am - Beantwoord

  Ohhh, dat zal wel zijn van die foutjes!

  Maar zoals je zelf zegt: Je bent ook maar een mens!

  Ik ben ook een bezige bij.
  Ik heb toch ook al neen leren zeggen….

 9. Melissa 5 oktober 2016 op 12:31 pm - Beantwoord

  Ohhhh ik snuif nagellak! Haha. Vind het ook heel lekker ruiken en gelukkig mijn vriend ook (dat hoor ik niet vaak over andere mannen). Wat leuk dat je Nederlands gestudeerd hebt! Ook zonder Nederlands gestudeerd te hebben ben ik als de dood voor fouten, haha!

 10. Vivian 5 oktober 2016 op 1:16 pm - Beantwoord

  Hier zitten best wel wat herkenbare dingen tussen! Van die sieraden vooral: oorbellen draag ik bijvoorbeeld makkelijk een maand achter elkaar en ik heb best wat mooie ringen, maar vergeet er vaak eentje om te doen. En die taalfouten inderdaad!

  • Romy 5 oktober 2016 op 1:25 pm - Beantwoord

   Oh ja, dat is een bekend verschijnsel. Nee zeggen is niet echt mijn sterkste punt 😉

  • Romy 5 oktober 2016 op 1:26 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk: twee medenagellaksnuivers 🙂 Dat hoor je inderdaad niet vaak van mannen.

  • Romy 5 oktober 2016 op 1:26 pm - Beantwoord

   Ja, echt heel fijn! 🙂

  • Romy 5 oktober 2016 op 1:27 pm - Beantwoord

   Ja, precies. Ik ben ook zo iemand die een paar oorbellen draagt van de 20 paar die ik heb liggen. Zonde eigenlijk!

 11. Iris 5 oktober 2016 op 1:19 pm - Beantwoord

  Wat een leuke weetjes! En wat fijn dat je van je hoogtevrees af bent!

 12. Lindsay 5 oktober 2016 op 5:52 pm - Beantwoord

  Leuke blog!

  Wat leuk om te lezen vooral doordat ik in sommige dingen precies andersom ben. Bijvoorbeeld, ik moet echt alles in mijn agenda opschrijven anders vergeet ik het. Koop dus elk jaar braaf een nieuwe die ik ook elk jaar weer gebruik. Daarnaast nog steeds hoogtevrees jammer genoeg… Maar het bezige bijtje en dat slecht met technologie… Dat herken ik wel haha.

  • Romy 5 oktober 2016 op 5:57 pm - Beantwoord

   Dankje! Wat grappig dat je sommige dingen juist niet herkent. Enne, misschien ook een keer naar New York om van je hoogtevrees af te komen? 😉

 13. Hillybillybeauty 5 oktober 2016 op 10:28 pm - Beantwoord

  Gelukkig ruik je alleen aan nagellak! Heb een keer een programma gezien waar de vrouw verslaafd was aan het drinken van nagellak! 😉

  • Romy 5 oktober 2016 op 11:52 pm - Beantwoord

   Haha, volgens mij heb ik dat programma ook eens gezien. Inderdaad echt bizar! Dan valt mijn ‘verslaving’ nog mee! 😉

 14. Rebecca 6 oktober 2016 op 1:23 pm - Beantwoord

  Grappig, best veel dingen komen overeen met hoe ik ben.
  Sloddervos, kat uit de boom kijken en ook erg makkelijk met cadeautjes..
  Leuk om te lezen!

  • Romy 6 oktober 2016 op 9:14 pm - Beantwoord

   Dankje 🙂 Wat grappig dat je zoveel herkent!

 15. foryourstyle.nl 24 oktober 2016 op 10:04 am - Beantwoord

  Leuk om je op deze manier beter te leren kennen!

Recente blogs

Inkiekje #29 | Box, Bloesempark & broccoli-schilderen

5 april 2021|Persoonlijk|

Aan belevenissen geen gebrek de afgelopen weken. Net als aan leuke eerste keren. Zo kon ik voor het eerst sinds coronatijd weer eens naar het prachtige park om die mooie plek aan Bart te laten zien. Verder scoorde ik mijn eerste twee Groente- en Fruitboxen van Lidl (spoiler: ik was onder de indruk!) en had ik een paar creatieve bezigheden die allebei een typisch gevalletje 'Pinterest made me do it' waren. Over dat en meer lees je in dit Inkiekje!

Be proud! | 5 inzichten over trots op jezelf zijn

27 januari 2018|Zelfliefde|

Ben jij weleens oprecht trots op jezelf? Je bent vast wel vaker trots op een ander. Maar trots op jezelf? Dat is niet altijd eenvoudig. Wellicht ben je bang om arrogant over te komen of kun/durf je zo snel niet uit te spreken dat je ergens trots op bent. Hartstikke zonde! Schouderklopjes zijn namelijk niet vanzelfsprekend en complimentjes van anderen evenmin. Hoe mooi zou het daarom zijn als je in ieder geval jezelf een compliment kunt geven. Ik geef je graag een duwtje in de goede richting. Dit zijn 5 inzichten die je misschien helpen om trots op jezelf te zijn.

Terug van een fantastische vakantie (die nog meer welkom was dan ik dacht)

2 augustus 2021|Persoonlijk|

"Je merkt pas op vakantie hoe hard je er eigenlijk aan toe was", siste iemand me nog toe vlak voordat we met een volgeladen auto op het punt stonden van vertrekken. Ik knikte braaf, maar dacht zelf vooral "Het zal wel!". Met de radio hard aan, een propvolle achterbak en de yogamatjes nog net niet prikkend in onze nek (een Ford Ka is en blijft geen stationwagen), reden we weg van huis. Pippa had haar afscheidsknuffel al gehad en we waren dus écht klaar om te gaan. Gisteren, zes dagen later, kwamen we terug. Mijn hoofd vol herinneringen, mijn eigen tank vol energie en de auto iets minder zwaar beladen.