In mijn bestaan als blogger sla ik mijlpalen niet graag over. Maar de mijlpaal die ik vandaag heb bereikt, vond ik het zeker wel waard om even bij stil te staan. Dit is namelijk mijn 1000e blogartikel. Duizend. 1000. Er staan gewoon duizend schrijfsels online op Vaker Vrolijk. Dat betekent honderdduizenden woorden en zeker wel een paar duizend uur die ik met plezier schrijvend heb doorgebracht. Hoe bizar! Tijd voor een korte trip down memory lane door mooie mijlpalen, heerlijke herinneringen en vooral veel vrolijkheid.

Vaker Vrolijk: het begin

Het is inmiddels precies duizend dagen geleden dat ik voor het eerst een artikel op Vaker Vrolijk plaatste – een onwennig artikel dat door welgeteld een paar lieve familieleden en vrienden werd gelezen. Ik was gek op schrijven en speelde al jaren met het idee om ooit een digitaal plekje voor mijn schrijfsels aan te maken. Op die bewuste dag, 11 september 2016, vond ik dat mijn digitale plekje het levenslicht mocht zien. Ik was net klaar met mijn master en stond op het punt om aan mijn werkzame leven te beginnen. Wat ik precies wilde, dat wist ik niet. Ik wist alleen dat ik weer wilde gaan schrijven en iets zocht waar ik blij van zou worden. Dat werd Vaker Vrolijk.

Duizend artikelen en vele stappen verder

Ik had toen nooit kunnen bedenken dat ik nu, precies 1000 dagen later, nog steeds minstens zoveel plezier aan Vaker Vrolijk zou beleven als toen. Vaker Vrolijk is voor mij het digitale dagboek dat in de loop der jaren met mij is meegegroeid.

Als ik nu terugdenk aan het prille begin van Vaker Vrolijk, dan was ik toen nog echt een meisje. Onzeker, onwetend en – toegegeven! – niet altijd even positief. In die tijd was mijn blog mijn uitlaatklep en mijn stok achter de deur. Van me af schrijven (met een positieve insteek) hielp me enorm om me staande te houden in de spannende grotemensenwereld waarin ik destijds sollicitatiebrief na sollicitatiebrief schreef en een leuke invulling van mijn leven als niet-meer-student zocht. Inmiddels is mijn leven in positieve zin veranderd, maar ik haal nog altijd oneindig veel plezier, afleiding en positiviteit uit dit digitaal plekje.

vaker vrolijk 1000 blogartikelen
Foto gemaakt door Melanie Smulders.

De vriendin die je alles toevertrouwt

In de tussentijd is er veel veranderd. Ik durf wel te zeggen dat mijn blog nu meer dan ooit een verlengstuk is van mij. Het is niet meer de plek die ik nodig heb om me staande te houden in een grote boze wereld. Het is juist de plek die ik oprecht graag de mooiste momenten en de leukste dingen uit mijn leven toevertrouw. Vaker Vrolijk is een plek waar ik mijn ervaringen wil delen om daar mensen mee te inspireren en om zelf stil te staan bij wat goed gaat, wat mij blij maakt en wat nog beter kan. Ken je dat gevoel dat je iets heel bijzonders meemaakt en niet kunt wachten om je vriendin te bellen om het te delen? Precies dat is wat Vaker Vrolijk voor mij is (hoewel ik gelukkig ook lieve vriendinnen heb met wie ik die dingen deel!).

Van vrolijke lijstjes tot interieurinkijkjes

Ik heb duizend dagen lang iedere dag een artikel geplaatst. Van artikelen over persoonlijke groei tot DIY’s, van vrolijke lijstjes tot outfits die steeds kleurrijker en vrouwelijker werden, en van mijn belevenissen als starter op de arbeidsmarkt en als kersverse ondernemer tot mijn avonturen in mijn allereerste eigen huis. Soms schreef ik artikelen in een mum van tijd, terwijl er ook momenten waren waarop ik urenlang mijn teksten aan het verbeteren was. Ik werkte samen met mooie merken, ik sprak af met lieve mede-bloggers en ik mocht heel veel (om precies te zijn 20.000 in totaal) reacties ontvangen waar ik nog iedere keer heel dankbaar voor ben.

Dagelijkse routine en een vleugje vrolijkheid

En dan zit je dus opeens op de duizend. 1000. Nee, ik heb geen taartje voor mezelf klaarstaan en ook hoef ik niet per se op de foto met vier ballonnen om dat indrukwekkende getal in beeld te brengen. Maar ik vond het wel een te mooie mijlpaal om ongemerkt voorbij te laten gaan. Mijn blog is na 1000 artikelen onderdeel van mijn dagelijkse routine. Het is mijn favoriete bezigheid, mijn creatieve uitlaatklep en vaak ook een extra vleugje vrolijkheid in mijn leven. En als ik dan door mijn blog scrol en zie dat daar duizenden uren werk in zitten die vele met liefde geschreven artikelen hebben opgeleverd, dan durf ik zelfs wel te zeggen dat ik zelfs een beetje trots ben op wat Vaker Vrolijk is geworden.

Dankjewel, lieve lezer!

Natuurlijk vraagt een blogfeestje ook om een leuke winactie. Die volgt dan ook dit weekend! Maar voordat het zover is, wil ik jou, lieve bloglezer, bedanken voor wat jij me hebt gebracht. Want dat jij daadwerkelijk leest wat ik op mijn oude vertrouwde laptopje typ voor deze site, dat maakt het bloggen nog duizend maal leuker. Al duizend artikelen lang. Dankjewel!

Sinds wanneer volg jij mijn blog eigenlijk?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 7 juni 2019 op 6:44 am - Beantwoord

  Geweldig, 1000 artikelen! Een hele mooie mijlpaal. Ik volg je blog nu zo’n drie jaar met veel plezier en blijf dat ook zeker doen!

  • Romy 8 juni 2019 op 9:32 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie en sowieso voor alle lieve reacties die je in de loop der jaren hebt achtergelaten. Dat waardeer ik echt enorm! <3

  • Romy 8 juni 2019 op 10:07 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie en sowieso voor alle lieve reacties die je in de loop der jaren hebt achtergelaten. Dat waardeer ik echt enorm! <3

 2. Lisa 7 juni 2019 op 7:34 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd!! Ik volg je pas sinds een half jaar, maar ben zo blij dat ik deze blog gevonden heb! Je bent een unieke topper. Soms lukt het lezen ’s morgens niet en dan ben ik helemaal blij als ik er ’s avonds voor kan gaan zitten. En omdat ik je nog niet zo lang volg heb ik ook veel ’terug’ te lezen. Dank voor de vrolijkheid, inspiratie en het toffe kijkje in je leven. Ik hoop dat je nog lang blijft.

  • Romy 8 juni 2019 op 10:07 am - Beantwoord

   Wauw, wat een onwijs lieve reactie! Dankjewel! <3

 3. Yvonne 7 juni 2019 op 7:38 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd en graag gedaan! Ik volg je een haar of 3 denk ik.

  • Romy 8 juni 2019 op 10:11 am - Beantwoord

   Superleuk dat je me al zo lang volgt 🙂 Dankjewel voor je felicitatie!

 4. Ilona Wielinga 7 juni 2019 op 8:16 am - Beantwoord

  Wat een geweldige mijlpaal, ontzettend gefeliciteerd! Echt bijzonder om te bedenken dat je al ruim 3 jaar lang, elke dag een artikel hebt geplaatst. Petje af!

  • Romy 8 juni 2019 op 1:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve berichtje! Zo lief dat je vaak de moeite neemt om een reactie achter te laten! Dat waardeer ik echt heel erg 🙂

 5. Shirley 7 juni 2019 op 8:17 am - Beantwoord

  Dat is zeker een mijlpaal, gefeliciteerd! En dat met iedere dag een artikel. Ik denk dat ik je niet sinds het begin volg, maar al wel een lange tijd.

 6. Laura 7 juni 2019 op 8:17 am - Beantwoord

  Wow, 1000 dagen en 1000 artikelen verder, wat een mijlpaal! Ik volg je nog maar sinds een tijdje, maar word heel vrolijk van je blog. Lief dat je je lezers bedankt, maar jij ook bedankt voor alle artikelen die je hebt geplaatst en alle antwoorden op onze reacties! Dat maakt het extra leuk om een reactie achter te laten!.

  • Romy 8 juni 2019 op 1:56 pm - Beantwoord

   Wat een lief berichtje! Dankjewel!
   Ik vind het zelf ook fijn om de reacties te beantwoorden. Kleine moeite, maar wel een blijk van waardering voor het feit dat iemand een berichtje achterlaat 🙂

 7. Josephine 7 juni 2019 op 8:19 am - Beantwoord

  Hoi Romy, gefeliciteerd met deze mijlpaal! Echt ontzettend knap dat je zonder ook maar één dag te hebben overgeslagen, altijd zulke leuke artikelen hebt geschreven! Ik lees je blog al vanaf de eerste paar maanden, volgens mij. In ieder geval al vanaf je afstuderen, want dat herinner ik me nog. Wat heb je in de tussentijd veel bereikt!

  Eerst las ik je blog altijd als ochtendkrant, nu door drukte soms als binge feed. Ook erg leuk! Vandaag heb ik na mijn vakantie even bijgelezen over Pippa, je keuken en het blond-servies. Allemaal leuk! Je zult me dus nog wel vaker zien verschijnen. 🙂

  • Romy 8 juni 2019 op 1:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve bericht en sowieso voor de vele reacties die je bij me hebt achtergelaten!
   Volgens mij volgen we elkaar al zo’n beetje vanaf het prille begin. Heel leuk om zo elkaars ontwikkelingen (bij jou bijvoorbeeld het feit dat je nu een boek aan het schrijven bent) te kunnen zien 🙂

 8. Naomi 7 juni 2019 op 8:25 am - Beantwoord

  Wauw, dit is terecht een mijlpaal om even aandacht aan te besteden. Ik volg je blog denk ik sinds maart ofzo. Trouwens wel dapper dat je gelijk bent begonnen met dagelijks bloggen en dat al zo lang vol hebt gehouden. Gelukkig is dit niet gelijk een afscheidsblog, want ik lees je graag.

  • Romy 8 juni 2019 op 2:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve bericht! Een afscheidsblog is het zeker niet 😉 Er zullen vast nog vele blogs volgen.

 9. Mariska 7 juni 2019 op 8:33 am - Beantwoord

  Ik volg je toch al een hele tijd en vind je blog er nog steeds uitspringen! 🙂

 10. Irene 7 juni 2019 op 8:36 am - Beantwoord

  HOERAAAA! Wat een mijlpaal! Ik volg je denk ik van zo goed als het begin al? Ben niet helemaal zeker. We zijn alleszins bijna rond dezelfde periode gestart 🙂 Vind het echt heel bewonderenswaardig dat je elke dag een artikel gepost hebt. Je doet het echt super goed en ik vind dit een fijn plekje om wat van m’n tijd door te brengen 🙂

  • Romy 8 juni 2019 op 2:01 pm - Beantwoord

   Jaa, volgens mij volgen wij elkaar al zo’n beetje vanaf het begin. Echt heel tof eigenlijk! 🙂
   Dankjewel voor je lieve berichtje! En ik kan niet anders zeggen dan dat andersom precies hetzelfde geldt: ook op jouw fijne blog breng ik maar al te graag wat van mijn tijd door.

 11. Anna 7 juni 2019 op 8:53 am - Beantwoord

  Wauw Romy! Gefeliciteerd! Ik volg je al toch wel 1,5 jaar denk ik! Kan me nog goed de “rozere” lay-out herinneren! YOU GO GIRL!!! Liefs

  • Romy 8 juni 2019 op 2:02 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je me al zo lang volgt! Dankjewel voor je lieve berichtje! <3

 12. J 7 juni 2019 op 8:55 am - Beantwoord

  Wat een mooie mijlpaal! Gefeliciteerd! Ik volg je blog nog niet zo heel erg lang. Wat ik zo fijn vind aan jou blog is dat er elke dag opnieuw een ontzettend positief stukje te lezen is. Ik kan me voorstellen dat dat veel werk voor je is, maar nooit is er een artikel afgeraffeld. Het plezier dat je beschrijft te hebben in het bloggen klinkt echt in ieder artikel door. Dat vind ik bewonderenswaardig en inspirerend! Ik vind het ook leuk dat je bijna altijd de tijd en moeite neemt om op reacties te reageren. Ik hoop dat je het plezier in bloggen nog lang behoudt, zodat ik elke dag weer even een momentje kan genieten met het lezen ervan.

  • Romy 8 juni 2019 op 2:02 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een prachtige woorden! Wat ontzettend leuk om te horen dat het plezier ook van mijn blogartikelen afstraalt en dat je mijn blog met plezier leest. Een mooier compliment kan ik me niet wensen 🙂 Dankjewel!

 13. Audrey 7 juni 2019 op 8:55 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Ik kan me herinneren dat ik vroeger wel eens af en toe doorklikte als ik reacties van jou op andere blogs zag, maar sinds een hlaf jaar lees ik zo’n beetje alles, haha.

  • Romy 8 juni 2019 op 2:03 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je mijn blog zo trouw bent gaan lezen! Ik werd helemaal blij van je reactie 🙂 Dankjewel!

 14. Linda 7 juni 2019 op 9:20 am - Beantwoord

  Ik mis inderdaad de blogger-proof foto met een bed als achtergrond, samen met vier ballonnen haha! Nee hoor meis, ik vind het juist zo leuk dat je alles lekker op je eigen manier doet. Het is zo’n heerlijke, vrolijke en inspirerende plek waar veel mensen met plezier samenkomen. Op naar de 2000 artikelen!

  • Romy 8 juni 2019 op 2:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie op mijn 1000e blog, lieve Linda, ook al ontbreken de cliché foto’s met ballonnen bij mijn artikel 😉

 15. Meaghan 7 juni 2019 op 9:21 am - Beantwoord

  Wauw, zo veel artikelen al! Dat is zeker een mijlpaal! Ik denk ook dat ik bijna al je artikelen heb gelezen, aangezien ik je vanaf eind 2016 al volg! 🙂 Ik vind het ook echt leuk om je zo te zien groeien, zowel persoonlijk als op je blog. De tips die je deelt zijn altijd heel handig en de verhalen die je schrijft lees ik altijd met plezier. Zeker zo doorgaan, je mag er trots op zijn!
  Zelf blog in al sinds juni 2013, maar ik heb de 1000 blogs nog lang niet aantikt, daarvoor plaats ik te weinig. Het is voor mij niet haalbaar om elke dag een artikel te plaatsen, dus ik doe het gewoon alleen als ik er tijd voor heb en zin in heb. Zo blijft het leuk voor mij en voelt het niet als een verplichting. Wel lees ik dagelijks blogs van anderen, waaronder die van jou!

  • Romy 8 juni 2019 op 2:06 pm - Beantwoord

   Wauw, hoe leuk dat je mij al zo lang volgt! Ik word elke keer weer blij van je lieve, mooie en soms ook heel persoonlijke reacties 🙂 Dankjewel daarvoor!
   En je hebt groot gelijk dat je vooral blogt op momenten waarop je daar tijd voor en zin in hebt. Het belangrijkste is dat je blogt met plezier, hoe vaak dat dan ook zo zijn 🙂

 16. Sandra 7 juni 2019 op 9:21 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd Romy!! 1000 artikelen is een fantastische mijlpaal. Om trots op te zijn hoor. ♡ Ik volg je al vanaf ergens in het begin. Lang dus!

  • Romy 8 juni 2019 op 2:07 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve berichtje, Sandra! Volgens mij volg je mij inderdaad al een hele tijd (net als ik jou). Echt superleuk!

 17. Simone 7 juni 2019 op 10:03 am - Beantwoord

  1000! Wauw, Romy! Daar mag je ontzettend trots op zijn. Het plezier straalt er elke post ook weer vanaf.

 18. Anna 7 juni 2019 op 10:38 am - Beantwoord

  Wat een mooie mijlpaal zeg, wauw! 1000 artikelen is echt heel veel, zo ontzettend tof! Ik hoop dat je nog heel lang blijft bloggen, want ik lees je artikelen graag <3

  • Romy 8 juni 2019 op 2:08 pm - Beantwoord

   Ja, zeker een heel bijzondere mijlpaal! Ik moest zelf ook even een paar keer knipperen toen ik toch echt de 1000 zag staan 🙂
   Dankjewel voor je lieve berichtje!

 19. Johanne 7 juni 2019 op 1:41 pm - Beantwoord

  Wauwww, wat geweldig zeg!! Gefeliciteerd. Ik vind het zo ongelofelijk knap dat je er iedere dag een leuk & origineel bericht op weet te zetten. Op naar de volgende duizend! Ik volgde al voordat ik mijn eigen blog online had in 2017, dus best lang alweer! 😀

  • Romy 8 juni 2019 op 2:10 pm - Beantwoord

   Jaaa, zo leuk dat je mij al een hele tijd volgt (en ik volg jou volgens mij ook al sinds het begin) 🙂 Dankjewel voor je lieve compliment!

 20. Laurine 7 juni 2019 op 4:03 pm - Beantwoord

  Wauw, wauw, wauw! Wat een bijzondere mijlpaal die zeker gevierd mag worden, want jouw blog is echt een fijne plek op het internet. Je mag trots zijn op wat je tot nu toe al bereikt hebt met je blog. Je bedankt ons als lezers, maar wij moeten jou bedanken voor die dagelijkse vrolijkheid in je artikels. DANKJE! 🙂

  • Romy 8 juni 2019 op 2:11 pm - Beantwoord

   Wat een lieve woorden, zeg! Ik werd er helemaal blij van. Dankjewel! 🙂

 21. Wat een geweldige mijlpaal! En wat ontzettend gaaf dat je gewoon iedere dag een nieuw artikel online geplaatst heb. Dat noem ik nou doorzettingsvermogen of juist een onwijs grote passie!

  • Romy 8 juni 2019 op 2:11 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve berichtje! Het is denk ik vooral een enorme passie voor het bloggen. Ik doe het met veel plezier, waardoor dagelijks bloggen meer als een geweldige leuke hobby dan als een verplichting voelt 🙂

 22. Odetta 7 juni 2019 op 6:34 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met jouw mijlpaal! Jouw is een genot om te lezen en zeer herkenbaar! Sinds een jaar kijk ik regelmatig op jouw blog omdat ik er vrolijk ben en omdat ik heel erg nieuwsgierig en belangstellend ben naar wat je weer geschreven bent. Ik zie het als een soort van digitale column. Ga zo door, want ik word er zo vrolijk van!

  • Romy 8 juni 2019 op 2:12 pm - Beantwoord

   Zo onwijs leuk om dat te horen! Dankjewel voor je lieve woorden over mijn blog, Odetta! 🙂

 23. Yvonne 7 juni 2019 op 6:53 pm - Beantwoord

  Allemamachies! Gefeliciteerd. 20.000 reacties vind ik ook al zo indrukwekkend. En verdiend hoor! Leuk dat je ook echt voelt dat je in die tijd zo’n ontwikkeling hebt doorgemaakt 🙂

  • Romy 8 juni 2019 op 2:12 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! Die 20.000 reacties stond ik ook wel even van te kijken toen ik het aantal zag. Zo bijzonder dat er al zo vaak mensen de tijd en moeite hebben genomen om een reactie achter te laten 🙂

 24. Mirjam 7 juni 2019 op 7:40 pm - Beantwoord

  Wauw! Wat een mijlpaal, gefeliciteerd! Ik volg je volgens mij sinds oktober 2018 ofzo. Maar ik merk dat ik weleens een blogje oversla en er dan ineens achter kom dat je jarig bent geweest ofzo 😉 Superleuk en ik hoop dat je vrolijk door blijft bloggen!

  • Romy 8 juni 2019 op 2:13 pm - Beantwoord

   Haha, late felicitaties zijn ook felicitaties én zorgen ervoor dat ik me langer jarig voel 😉
   Dankjewel voor je lieve bericht!

 25. Anouk 7 juni 2019 op 10:18 pm - Beantwoord

  Wat een fantastische mijlpaal, hoeveel comments zal ik wel al niet hebben achtergelaten! Ik heb eigenlijk geen idee sinds wanneer ik je volg, toen je druk bezig was met sollickteren voor je eerste baan. Maar hoe lang dat geleden is, geen idee

  • Romy 8 juni 2019 op 2:14 pm - Beantwoord

   Oeh, daar ben ik nu eigenlijk ook wel benieuwd naar! Ik waardeer je berichtjes in ieder geval ENORM. Zo lief dat je heel vaak de tijd neemt om een lief berichtje achter te laten. Dankjewel daarvoor! 🙂

 26. Amy 7 juni 2019 op 11:21 pm - Beantwoord

  1000 artikelen, wauw! En wat is je blog snel gegroeid en groot geworden. Je gaat als een speer, super leuk om te lezen. Wel benieuwd hoeveel woorden je gemiddeld per artikel schrijft als het er vele miljoenen zijn.. 😉 Maar even stil staan bij deze mooie mijlpaal mag zeker! Eigenlijk heb ik maar 1 vraag: HOE doe je dit naast fulltime werken? Vind het zo knap dat je dat zo gestructureerd blijft doen!

  • Romy 8 juni 2019 op 2:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve felicitatie! En voor je oplettendheid over de “miljoenen” woorden, haha. Ik had me een nulletje vergist en heb het meteen even aangepast 😉
   Ik denk dat het elke dag bloggen vooral lukt doordat ik er heel veel plezier aan beleef en vaak de tijd van en naar mijn werk kan gebruiken om artikelen te tikken. Daar kan ik echt van genieten 🙂

 27. Evelyne 8 juni 2019 op 1:01 am - Beantwoord

  Waaauw! Proficiat met deze mijlpaal! Ik zit amper op de helft, maar nu ik om de 2 dagen blog begin ik toch aardig in de buurt te komen. Ik vind het fantastisch hoe jij dat doet, gewoon elke dag een afgewerkt artikel online toveren. Daar geniet ik gewoon van. Doe zo voort! Op naar de 2000 :p