10x waarom ik zin heb in kerst

31 okt 2016 | Positiviteit | 21 reacties

Nu de klok weer een uur achteruit is gezet, wordt het langzaamaan ‘s avonds steeds eerder donker. Aan de ene kant vind ik dat altijd even wennen, maar aan de andere kant geeft het me ook een heerlijk wintergevoel. Het doet me er vaak weer aan denken hoeveel zin ik heb in de kerst. Ik vind dat zo’n heerlijk feest en kan er echt maanden van tevoren al naar uitzien. Kerst is voor mij zelfs een fijn vooruitzicht dat me de koude en donkere dagen door helpt. Daarom vandaag 10 redenen waarom ik zo’n zin heb in kerst.

kerst

 • Het huis versieren. Ik vind het altijd het toppunt van gezelligheid als het huis weer mooi is versierd met lichtjes, kerstballen en allerlei andere leuke spullen. Gelukkig is mijn moeder nogal enthousiast met kerstversiering en kunnen wij dus een maand lang van een huis vol vrolijke prullaria decoratie genieten. Zijn de kerstkatten op de foto bijvoorbeeld niet té leuk?
 • Shoppen voor een kerstjurkje. Mijn liefde voor jurkjes is groot, heel groot. Elke reden om een nieuw jurkje te kopen, grijp ik dan ook maar wat graag met beide handen aan. Kerst is natuurlijk het perfecte excuus om mezelf te trakteren op een feestelijke jurk en daar trek ik graag een hele dag voor uit. Heerlijk!
 • Kerstkaarten versturen en ontvangen. Misschien ben ik een beetje ouderwets, maar ik vind kaartjes nog steeds ontzettend leuk om te versturen en ontvangen. Natuurlijk kan dat tegenwoordig ook allemaal via e-mail of WhatsApp, maar voor mij gaat er niets boven een handgeschreven kaart. Elke envelop vind ik een feestje om open te maken en ook aan het versturen van kaartjes besteed ik graag veel aandacht.
 • Lichtjes in de stad. Rond kerstmis zijn bijna alle steden wel mooi versierd met lichtjes in allerlei soorten en maten. Ik vind het altijd heerlijk om ‘s avonds in het donker door de stad te lopen en al die mooie lichtjes te zien. Vooral de verlichte grachten en winkelstraten in Amsterdam vind ik geweldig rond de kerst.
 • Kerstmuziek op de radio. Misschien is dit wel onwijs cliché, maar ik word nog steeds heel blij als ik na Sinterklaas de eerste kerstliedjes op de radio voorbij hoor komen. Vooral met Mariah Careys ‘All I Want for Christmas’ zing ik maar wat graag mee.

kerst

 • All You Need is Love kerstspecial. Standaard zit ik op kerstavond met mijn vader klaar voor Robert ten Brink en zijn drie uur durende show. Het mag dan een opeenstapeling van clichés zijn, maar ik blijf het mooi en ontroerend vinden om alle zoetsappige love stories te bekijken.
 • Je optutten voor het kerstdiner. Ik vind het altijd fijn om me op te tutten, maar met kerst pak ik graag iets meer uit dan mijn standaard make-uproutine. Ik kan er echt van genieten om de hele ochtend in de badkamer nieuwe make-up uit te proberen en wat speciaals met mijn haar te doen.
 • Met de hele familie samenzijn. Nog zo’n cliché, maar kerst is natuurlijk het feest om gezellig met elkaar te zijn. Het komt niet zo vaak voor dat we met alle familieleden bij elkaar zijn. Mensen zijn immers druk met werk, studeren en hun kinderen. Maar met kerst kunnen we eindelijk weer bijkletsen, samen lachen en gewoon genieten van elkaars aanwezigheid.
 • Kerstfoto’s maken. Dit punt ligt een beetje in het verlengde van het gezellige samenzijn. Omdat we met kerst bijna de hele familie bij elkaar hebben, maken we dan vaak tig familiefoto’s. Iedereen ziet er mooi uit en is vrolijk, dus dat is de gelegenheid om eens met het hele gezin voor de camera te poseren.
 • Lekker niksen op tweede kerstdag. Wat een mazzel hebben wij dat we in Nederland twee kerstdagen hebben. Ik mag dan op tweede kerstdag vaak niet zoveel doen, juist dat vind ik af en toe ook heerlijk. Na een drukke dag vol gezelligheid gaat er niets boven lekker uitslapen en een film kijken in de bioscoop of (over cliché gesproken!) een bezoekje brengen aan de woonboulevard.

Naar wat van kerst zie jij het meeste uit?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

21 Reacties

 1. Lieke - Life As Lieke

  Precies dit! Echt zo fijn, ik kijk er ook naar uit! En jaaa jurkjes en kaartjes, ohhh :)

  Antwoord
 2. Evelyne

  Ik hou van kerstkaarten versturen en ontvangen. Zo eenmaal per jaar voel ik mij dan eens populair :)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, precies! Er gaat niets boven de postbode met leuke enveloppen speciaal voor jou aan zien komen.

   Antwoord
 3. Kim

  Ik houd echt van kerst, maar bij mij begint het meestal pas eind november te kriebelen. Vooral met dit mooie herfstweer. Wel kijk ik er super erg naar uit om mijn familie in Duitsland weer te zien, daar vieren we het altijd :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat jullie het in Duitsland vieren! Dan wordt kerst al helemaal iets speciaals :)

   Antwoord
 4. Roos

  Zo herkenbaar dit, ik heb er zelf ook echt mega veel zin in! X

  Antwoord
 5. Iris

  Ja! Zeker wat betreft het huis versieren, lichtjes overal, samen zijn en kerstkaarten. Ik neem bijna nooit meer de tijd voor het versturen van post, maar voor kerstkaartjes maak ik ieder jaar een uitzondering (al ben ik, ik geef het toe, wel altijd wat aan de late kant).

  Antwoord
  • Romy

   Beter laat dan ooit, toch? Ik ben zelf ook altijd aan de late kant, maar kan het toch nooit laten om kaartjes te versturen. Zo’n klein gebaar, maar het wordt altijd heel erg gewaardeerd.

   Antwoord
  • Romy

   Beter laat dan ooit, toch? Ik ben zelf ook altijd aan de late kant, maar kan het toch nooit laten om kaartjes te versturen. Zo’n klein gebaar, maar het wordt altijd heel erg gewaardeerd.

   Antwoord
 6. Sara | MevrouwMiauw

  Het leukste aan kerst vind ik toch ook wel het gezellig samenzijn. Met kerst heeft dat op de één of andere manier altijd iets heel speciaals. Mijn kerstfeeling blijft nog eventjes uit, want deze zonnige dagen zorgen er eerder voor dat ik zin heb in de zomer. Maar zodra het weer kouder gaat worden buiten, komt dat kerstgevoel vast wel.

  Antwoord
  • Romy

   Klopt, overdag is van mijn kerstgevoel ook niet zoveel terug te zien. Het is nogal warm voor deze tijd van het jaar. Maar ‘s avonds met de kaarsjes aan begin ik het toch wel al een beetje te voelen. Of misschien komt dat gewoon omdat ik een ontzettende kerstfan ben en graag zo vroeg mogelijk het kerstgevoel wil krijgen ;)

   Antwoord
 7. Lilian

  Wij gaan deze kerst met z’n drieën in een blokhut logeren met een open haard. Dáár zie ik naar uit. En ik hou ook van de lichtjes overal.

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat gezellig zeg! Ik kan me voorstellen dat je daar nu al heel veel zin in hebt.

   Antwoord
 8. Cindy

  Heerlijk, kerst bij jullie thuis vieren!
  Iedereen is er, en wat een gezelligheid!! Jij maakt mooie foto’s, iedereen maakt wat lekkers, en je moeder heeft nog wat bijzondere en lekkere hapjes gekocht… :-)
  Het ziet er idd altijd gezellig aangekleed uit in huis en ieder kletst met iedereen.

  Ik heb er nu alweer zin in…MAAAR… eerst het Sinterklaasfeest! ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief dat je zo’n leuke reactie achterlaat :) Jullie maken de kerst altijd net iets leuker! Maar inderdaad, eerst nog Sinterklaas en dat is minstens zo leuk! :)

   Antwoord
 9. Svenja

  Kerst is zo een gezellige periode, en ik begin er nu ook steeds meer zin in te krijgen! Vooral het huis versieren en kaartjes schrijven en ontvangen vind ik ook heel erg leuk. En natuurlijk het samenzijn met familie <3 Van de week liep ik langs een huis waar de kerstboom al in vol ornaat in de woonkamer stond, dat vond ik wel een beetje erg vroeg haha.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, wauw, dat is inderdaad nogal vroeg! Dat was vast geen echte boom ;) Maar ik herken me helemaal in wat je omschrijft. Juist die dingen maken de kerst zo fijn!

   Antwoord
 10. Larissa

  Jaaa, dit herken ik echt allemaal! Ik ben echt een kerstfanaat en de Spotify Christmas Playlist luiden al enige tijd door m’n kamer. Die lampjes overal buiten is zo leuk! En die speurtocht naar een kerstjurkje.. Ja, ik herken het helemaal.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs