Action kaart10 3

10x Zo kun je iemand (last-minute) verrassen met kerst!

 • 23 december 2017
 • 22 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Kerst draait in mijn ogen niet per se om cadeaus. Wel vind ik kerst een goede gelegenheid om een ander in het zonnetje te zetten. En in het zonnetje gezet, dat ben ik zeker! Donderdagavond stond er bij thuiskomst een grote doos op mij te wachten. Hij zat bomvol met lieve, persoonlijke cadeautjes en een onwijs mooie persoonlijke kaart van Claire. Ik stond bijna te stuiteren door dit te lieve en totaal onverwachte gebaar! ♥ Omdat ik het zo lief en bijzonder vond, besloot ik om zelf ook 10 ideeën op een rij te zetten om een dierbare te verrassen met kerst. Dit zijn 10 tips voor een last-minute verrassing.

ideeën verrassen met kerst
 1. Happy mail! Woont je dierbare bij jou in de buurt, waardoor je niet afhankelijk bent van de overbezette postbode? Koop dan nog snel een mooie kaart of fröbel er zelf een in elkaar. Het leukste is het natuurlijk om er iets persoonlijks van te maken. Kies een kaart met een toepasselijke quote of koop een knalroze kaart voor iemand die daar dol op is. Schrijf er een persoonlijke boodschap op en klaar!
 2. Ouderwetse brief. De feestdagen zijn hét moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Heeft een dierbare een heel mooi of juist een moeilijk jaar gehad? Schrijf diegene een mooie brief of stuur hem of haar een uitgebreide e-mail. Beschrijf bijvoorbeeld waar je trots op bent bij diegene of wat jullie mooiste momenten samen waren.
 3. Maak iets lekkers klaar. Ken je het lievelingsrecept van iemand die veel voor je betekent? Of heb je een eigen recept waarvan je echt wilt dat diegene het proeft? Duik de keuken in en ga aan het bakken of koken om een ander te verrassen met jouw bak- of kookkunsten. Met zo’n lekkere verrassing word je vast meteen warm verwelkomd.
 4. Fotoverrassing. Je hebt vast wel een foto die jou en de ander extra dierbaar is. Misschien een foto van jullie samen of van een mooie plek die jullie hebben bezocht. Of een foto van járen geleden toen jullie band nog pril was. Print de foto, desnoods met een leuke tekst of een mooi frame (lang leve Canva!), en doe die foto cadeau. Zo houd je de herinneringen levend.
 5. Memory jar. Een memory jar, oftewel een herinneringenpot, is bedoeld om herinneringen op briefjes in op te bergen. Dat kun je natuurlijk voor jezelf doen, maar ook voor een ander. Schrijf de mooiste dingen op die jullie samen hebben meegemaakt, rol de briefjes op, bind er een stukje bakkerstouw omheen en verras iemand met deze mini-grabbelton vol met dierbare momenten.
 6. Plan een uitje samen. Een leuk uitje cadeau doen, betekent plezier voor twee. Boek bijvoorbeeld alvast kaartjes voor een theatervoorstelling, plan een wekelijkse of tweewekelijkse theedate in of reserveer alvast voor het museum dat jullie al lange tijd willen bezoeken. Maak er een mooie tegoedbon bij et voilà.
 7. Digitaal, maar persoonlijk! Ik hoor regelmatig hoe onpersoonlijk social media, WhatsApp en andere nieuwe media eigenlijk zijn. Maar ook appjes en e-mails kunnen zo persoonlijk zijn als je ze zelf maakt. App eens iets recht vanuit je hart als verrassing op kerstochtend. Maak er een mooie kerstwens of een lieve boodschap van. Dat wordt vast gewaardeerd.
 8. Zeg het op video. Kun jij geweldig zingen, mooi vertellen of gewoon grappig doen voor de camera? En heb je geen cameravrees? Trek dan je foute kersttrui en rendierdiadeem uit de kast, zet Mariah Carey op en spreek de ontvanger op video toe. Je moet er wat lef voor hebben, maar het zal voor de ontvanger vast een geweldige verrassing zijn.
 9. Januari-cadeaupakket. Wie zegt dat adventkalenders alleen voor december zijn? Verras eens iemand met 31 leuke cadeautjes voor de maand januari. Verzamel bijvoorbeeld 31 mooie quotes en stop die op briefjes in een doosje of koop 31 minicadeautjes (bijvoorbeeld washitape en leuke pennen) en stop die in een tasje. Zo heeft de ander elke dag in januari een leuke verrassing.
 10. Wat heb je nog staan? Oké, iemand anders je afdankertjes geven is niet echt een leuke verrassing. Maar heb jij nog iets staan wat je eigenlijk niet meer gebruikt en waarmee je een ander zeker blij kunt maken? Misschien heb je wel make-upsamples ongebruikt liggen. Of heb je een sta-in-de-wegtafeltje waarvan je weet dat een vriendin het geweldig vindt? Gun die spullen dan een tweede leven en doe ze spontaan cadeau.

Heb jij weleens iemand spontaan verrast met kerst?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Maaike 23 december 2017 op 8:09 am - Beantwoord

  Nummer 9 vind ik echt bijzonder origineel! Ik houd er ook altijd wel van om deze dagen iamand zomaar wat te geven. Vooral mensen die een oppeppertje kunnen gebruiken. Geven is ook gewoon leuk en geeft een fijn gevoel!

  • Romy 23 december 2017 op 10:02 am - Beantwoord

   Zeker weten! Het kan zo fijn om iemand te verrassen en soms hoef je daarvoor helemaal niet iets heel groots te kopen. Het is zo leuk als je iemand die dat echt kan gebruiken even een oppeppertje kunt geven.

 2. Loes 23 december 2017 op 9:07 am - Beantwoord

  Hele leuke ideetjes! Ik heb een aantal items uit mijn Rituals adventkalender die ik aan mijn schoonmoeder ga geven. We doen niet aan kerstcadeautjes, dus het is gewoon een kleine verrassing. Hopelijk is ze er blij mee!

  • Romy 23 december 2017 op 10:03 am - Beantwoord

   Wat lief dat je een aantal producten aan je schoonmoeder gaat geven! Dat kan ze vast wel waarderen 🙂 Wij doen zelf ook niet aan kerstcadeaus, maar ik vind het wel een mooi idee om met kerst een paar mensen te verrassen.

 3. Kirsten 23 december 2017 op 9:46 am - Beantwoord

  Nummer 9 vind ik echt heel origineel gevonden! Ik ben vaak te laat met kerstcadeautjes kopen, dus een cadeautje voor januari is daar de ideale oplossing voor :’)

 4. Neverdullmoments 23 december 2017 op 10:00 am - Beantwoord

  Ik werd net een beetje moe wakker. “Eerst de blog van Romy lezen.” Nu ben ik heel erg enthousiast over nummer 9, ik ga denk ik aan de slag! Zo leuk!!

  • Romy 23 december 2017 op 10:04 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over dat idee! Ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat maken 🙂

 5. Evelyne 23 december 2017 op 2:11 pm - Beantwoord

  Ik hou er van om te ontvangen 😉 Maar ook om te geven. Deze periode is idd ideaal om uit te delen, maar ik durf dat gedurende het jaar ook wel eens te doen. Het hoeft niet altijd feest te zijn om iets te geven, toch? Ik ben toch stiekem benieuwd of ik nog wat ga krijgen, maar is dat niet dan is dat maar zo.

  • Romy 24 december 2017 op 1:58 am - Beantwoord

   Je hebt helemaal gelijk: ook buiten de decembermaand om is het geweldig om cadeautjes te geven of te krijgen. Wij vieren kerst eigenlijk nooit met cadeaus in onze familie, maar ik vind het wel fijn om zo nu en dan iemand anders te verrassen 🙂

 6. Mevrouw Marloes 23 december 2017 op 2:58 pm - Beantwoord

  Nummer 9 lijkt me heeel leuk om te geven, maar ook om te ontvangen! En die memory jar ook 🙂 Wat een leuke ideetjes zeg.

 7. Hermien - KouweKleren 23 december 2017 op 3:39 pm - Beantwoord

  Brieven zijn altijd goed en de januari-verrassing vind ik een geweldig idee. Die arme maand wordt altijd verguist omdat al het leuks december ten deel valt.

  • Hermien - KouweKleren 23 december 2017 op 3:40 pm - Beantwoord

   * oei, verguisd

  • Romy 24 december 2017 op 1:59 am - Beantwoord

   Zeker weten! Het is eigenlijk zonde dat in januari alle feestelijkheden voorbij zijn. Er gaat niets boven de feestelijke decembermaand gewoon nog even rekken naar januari 🙂

 8. Nesrin 23 december 2017 op 3:54 pm - Beantwoord

  Hele leuke ideeen om iemand te verassen. Ik haal bewust geen kerstcadeautjes maar mijn man wilt nog wel eens een kleinigheidje onder de boom leggen. En dat is heel lief 🙂

  • Romy 24 december 2017 op 1:59 am - Beantwoord

   Wat lief dat je man je toch verrast met kerst! 🙂 Wij doen in de familie ook niet aan cadeautjes met kerst, maar ik verras zelf wel graag bijvoorbeeld een vriendin met kerst.

 9. Joanne 23 december 2017 op 9:03 pm - Beantwoord

  Ik moet stiekem morgen (!) nog even de stad in om wat leuks te halen, haha. Maar dit zijn goede tips om te onthouden!

 10. Darina 23 december 2017 op 9:04 pm - Beantwoord

  Hele mooie ideetjes! Nummer 9 vind ik echt heel leuk!

 11. Teddy 23 december 2017 op 10:07 pm - Beantwoord

  Wat een super leuke ideetjes! Ik vind het altijd zo leuk om met Kerst iets extra’s te doen, daar is het de perfecte tijd van het jaar voor!

 12. Nikita 25 december 2017 op 7:40 pm - Beantwoord

  Wij doen nooit echt aan kerstcadeautjes om eerlijk te zijn, toch niet thuis bij ons gezin. Wel krijgen we in de familie hier en daar een keer een cadeautje of geld. Onze Kerst is zeker niet zoals die Youtubers die hopen cadeaus krijgen. Maar ik ben ieder jaar dankbaar voor wat ik krijg. Er zijn mensen die geen Kerst vieren of die niks krijgen. Een cadeautje is dat ik en mijn zusje naar de nieuwe FC De Kampioenen-film mogen volgende week en we keken er beide echt naar uit dus we hebben er zin in! Kerst draait ook niet helemaal om cadeaus, maar om samenzijn. En om elkaar gelukkig maken 🙂

  • Romy 26 december 2017 op 12:40 am - Beantwoord

   Je hebt zeker gelijk! Wij doen zelf overigens ook niet aan cadeaus met kerst, maar ik vind het gewoon leuk om zo af en toe iemand te verrassen (al dan niet rond de feestdagen) 🙂 Ik vind het alleen maar mooi om te horen dat je ook zonder vele cadeaus blij kan zijn met kerst. Eigenlijk zijn het samenzijn en de gezelligheid immers al de mooiste cadeaus.

 13. Lieke van Veen 28 december 2017 op 12:15 am - Beantwoord

  Ik had eerst besloten om geen kerstkaartjes te sturen, maar heb later toch een aantal vrienden die dierbaar voor mij zijn een kaartje gestuurd.

  • Romy 28 december 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

   Wat een lief gebaar dat je toch een aantal vrienden een kaartje hebt gestuurd. Ik weet zeker dat ze dat heel erg zullen waarderen.

Recente blogs

4x Zo ga je van dromen naar doen!

24 april 2017|Persoonlijke groei|

Ik ben een echte dromer. Al op mijn veertiende had ik een hele toekomst voor ogen, tot aan de namen van mijn toekomstige kinderen aan toe. Nog steeds kan ik dagdromen over de toekomst en fantaseren over wat het leven me zal brengen. Maar van dromen naar doen? Dat is dan weer een volgende stap, die vaak iets lastiger is. Hoe pak je dat aan? Hoe maak je van je dromen werkelijkheid? Voor Saskia's blog schreef ik laatst een artikel over mijn grote droom: voor mijn werk iets met schrijven, taal of communicatie kunnen doen. Een van haar vragen was hoe ik dat wilde aanpakken. Dat vormde de inspiratie voor dit artikel: van dromen naar doen, hoe doe je dat?

Blij Lijstje #37 | Stofzuigromantiek, stoepkrijtfeest & stápels boeken

7 juni 2021|Persoonlijk|

Over hoe stofzuigers verrassend romantisch kunnen zijn, stoepkrijten ook op je 28e nog geweldig leuk is en een oude handschoen soms goed van pas kan komen. Kortom: ik heb weer een hele lijst aan blije momenten verzameld. Van zwoele-zomeravondwandelingen tot een kersverse (fluffy) aanwinst in de schoonfamilie. Van deze dingen werd ik de laatste weken (naast het heerlijke weer) éxtra blij.

Outfit | Roze met een vleugje vintage

10 november 2020|Outfits|

Ik mag dan een echt zomermens zijn. Qua outfits zijn de herfst en winter favoriet bij mij. Ik ben gek op laagjes, dikke truien en fijne warme stofjes. Tja, dat alles draagt wat lastig als 's zomers de mussen van het dak vallen en zelfs een dunne zomerjurk al als te veel stof aanvoelt. Van deze fijne herfstoutfit met heel veel laagjes en lekker veel roze werd ik dan ook erg blij. Dat vond ik een outfitartikel waard!