FBRK 2

11 ideeën voor kleine veranderingen in je interieur

 • 14 september 2020
 • 16 Reacties
Categorieën: Interieur

Een interieur is nooit af. Het mijne niet in ieder geval. Bijna elke maand ben ik wel een keer aan het schuiven en slepen met spullen in huis. Nu doe ik dat natuurlijk het liefst zonder maandelijks een flink bedrag te moeten pinnen bij de woonboulevard. Daarom ben ik gek op kleine veranderingen in mijn interieur. Ben jij nou net zo gek op verandering als ik? Dan heb je misschien iets aan deze 11 ideetjes voor een mini make-over.

leuke accessoires voor open kast
open kast indelen
open kast indelen

1. Neem een open kast

Als je graag zo nu en dan dingen omgooit (figuurlijk dus!) in huis, is een open kast ideaal. Je kunt zo’n kast natuurlijk steeds weer anders indelen, er nieuwe spullen aan toevoegen of juist dingen weglaten. Ook kun je er van alles in zetten: planten, boeken, kussens, servies, vazen, fotolijstjes… Ik moet bekennen dat ik zeker wel een paar keer per jaar besluit dat mijn kast weer eens helemaal anders moet. Een prima bezigheid voor een druilerige zondagmiddag!

2. Een fris kleurtje op de muur

Een muur in een andere kleur verven lijkt misschien een énorme verandering, maar zo veel werk is het eigenlijk niet. Je bent misschien een middag aan het tapen en verven. Veel meer dan een pot verf van een paar tientjes komt er niet aan te pas. Dat terwijl een fris kleurtje je kamer wel een totaal andere uitstraling kan geven. En het mooie is: als je het over een half jaar weer totaal anders wilt, dan is dat muurtje natuurlijk wéér zo overgeverfd.

kleine veranderingen in je interieur
fabryk design cirkel

3. Trakteer jezelf op nieuwe woonaccessoires

Elke paar maanden een gloednieuwe bank kopen is natuurlijk een wat dure bezigheid. Maar nieuwe woonaccessoires hoeven echt niet veel te kosten. Eens in de zoveel tijd gun ik mezelf een paar nieuwe aanwinsten. Het liefst dan mooie tijdloze producten waar ik nog lange tijd plezier van heb.

Woonaccessoires van Fabryk Design

In dit artikel zie je een aantal leuke nieuwe woonaccessoires die ik ontving van het merk Fabryk Design. Dit is een prachtig merk van Hollandse bodem dat hippe wanddecoratie en woonaccessoires met een duurzaam tintje verkoopt. De producten komen deels tot stand door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen met een beperking. Ook worden ze gemaakt met oog voor mens en milieu. En met oog voor hippe ontwerpen, want ik werd zelf erg enthousiast van de mooie producten.

Ik zocht bij Fabryk Design o.a. de FBRK cirkel in houten houder uit. Dat is de mooie cirkel met aapjes die je hierboven ziet. Een kleurrijke en stijlvolle aanwinst die helemaal bij mijn interieur past! Het leuke is dat je de keuze hebt uit heel veel cirkels, dus er is altijd wel iets moois wat met jouw interieur matcht.

kleine veranderingen in je interieur
fbrk muurcirkel
Fabryk Design wandcirkel bergen

Ook leuk is de wandcirkel FBRK Bergen, die ik bij Fabryk Design uitzocht. Qua kleuren past hij perfect bij mijn woonkamer, die grotendeels okergeel, oudroze en azuurblauw is. Ik gaf hem een plekje op de wandplank in mijn keuken, waar hij nu tussen het serviesgoed de boel opvrolijkt. Je kunt de muurcirkels van Fabryk Design trouwens bestellen in allerlei maten en materialen. Van een behangsticker tot re-board of forex. En van 30 cm doorsnee tot wel 148 cm doorsnee.

De wandcirkel die ik bestelde (van Re-Board) is gemaakt van re-board (dik karton) en kun je zowel ophangen als neerzetten. Er wordt namelijk ook een ophangsysteem bij geleverd. Voorlopig staat hij te shinen op mijn plank, maar wie weet hang ik dit mooie ding nog eens op een prominente plek aan mijn woonkamermuur.

4. Nieuwe kussens op de bank

Nog zo’n kleine verandering in je interieur die toch een groots effect geeft, zijn nieuwe kussens op de bank. Of nee, eigenlijk gewoon nieuwe kussenhoezen. Een paar frisse hoesjes om je binnenkussens kunnen een wereld van verschil maken. Als je bijvoorbeeld kiest voor een heel ander kleurenschema qua kussens, oogt je bank meteen totaal anders. Zelf bewaar ik trouwens wel mijn oude kussenhoezen nog een tijdje. Over een half jaar zijn die misschien weer goed voor de volgende kussenhoezenswitch.

kleine veranderingen in je interieur
kleine veranderingen in je interieur

5. Vervang de foto’s in je fotolijstjes

Ik ben vast niet de enige die gek is op foto’s in huis. En ik ben vast ook niet de enige die regelmatig foto’s verwisselt. Foto’s of posters in lijsten veranderen is zo gepiept, maar geeft toch weer een heel ander effect. Sowieso vind ik het leuk om daarin af te wisselen. Je hebt tenslotte elk half jaar wel weer nieuwe foto’s die je op dat moment bijzonder vindt.

6. Zet iets nieuws op tafel

Nope, ik heb het niet over een spectaculair feestmaal uit je gloednieuwe kookboek. Ik bedoel een mooi dienblad, een vaas, een toffe plant of een ander leuk tafereel op tafel. Daar kun je elk seizoen weer iets anders neerzetten of je kunt wat met spullen schuiven om iets moois te creëren. Haal bijvoorbeeld leuke droogbloemen in huis, koop een nieuwe vaas of creëer in de herfst juist iets leuks met pompoenen en lampionnetjes. Leuk om daarin af te wisselen!

Fabryk kolibri uit hout

7. Vrolijk je vensterbank op

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind de vensterbank de ideale plek om regelmatig wat nieuws neer te zetten. De ene keer staan er bij mij plantjes, de andere keer een mooie vaas en nu weer een klok, kaarshouders en een vetplant. En zie je de stoere vogel ernaast? Ook die is van Fabryk Design. Het is de FBRK Kolibrie Mini. Hij is gefreesd uit zwart geverfd hout en balanceert in een standaard van hetzelfde hout. Door de zwarte kleur past hij overal bij. Ik moet dan ook bekennen dat ik hem al een keer van het kastje naar de muur (of nee, vensterbank) heb verplaatst. Gewoon omdat hij overal wel leuk staat.

Fabryk Design verkoopt trouwens nog veel meer mooie uit hout gesneden producten, ook voor aan de muur. Je kunt ze hier allemaal bekijken.

kleine veranderingen in je interieur

8. Verander meubels van plek

Omdat niets zo veranderlijk is als mijn interieursmaak, koop ik bewust niet vaak nieuwe meubels. In plaats daarvan geef ik liever spullen die ik al heb regelmatig een nieuwe plekje. Een tafeltje dat op de ene plek niet meer past, staat misschien ergens anders wel heel leuk. En wat zou er gebeuren als je je bank een kwartslag draait of je televisie naar een andere hoek verplaatst? Soms ziet je huis er na een paar kleine veranderingen in je interieur al totaal anders uit.

9. Nieuw vloerkleed

Yes, deze verandering heb ik ook al eens geprobeerd in mijn woonkamer. Een ander vloerkleed geeft een plek meteen een andere sfeer. Ik haalde eerder dit jaar een nieuw kleed in huis en ben nog steeds onwijs blij met de verandering. Mijn huis ziet er zo veel frisser en knusser uit. Overigens heb ik mijn oude kleed ook nog bewaard, zodat ik daarin altijd nog kan afwisselen.

lantaarnplantje
peperomia plant

10. Plantjes!

Nog een leuke verandering: koop nieuwe plantjes. Of ik die verandering zelf al eens heb uitgeprobeerd? Tja, misschien wel “iets” meer dan één keer. Planten zijn dan ook een duurzame én goedkope manier om je interieur op te frissen. Verschuiven met planten is trouwens ook een prima optie. Of je kunt een plant kopen die snel stekjes krijgt (de bananenplant en Pilea zijn mijn favorieten!). Dan kun je gewoon zelf je nieuwste plantjes kweken.

11. Kleine veranderingen in je interieur? Spaar spullen met een verhaal!

En als laatste tip voor kleine veranderingen in je interieur: koop niet zomaar spullen, maar verzamel in de loop der tijd spullen die voor jou van betekenis zijn. Bijvoorbeeld mooie souvenirs, een bijzonder woonaccessoire dat voor jou een betekenis heeft of (daar heb je ze weer!) mooie foto’s. Geef juist die items een plekje in huis. Zo verandert jouw huis steeds met je leven mee.

Kortom: een make-over van je woning hoeft echt geen totale laat-de-verhuiswagens-maar-komen-make-over te zijn. Je kunt het gerust iets kleiner aanpakken. Juist kleine veranderingen in je interieur zorgen vaak voor een groots resultaat.

Wat was de laatste keer dat jij iets aan je interieur veranderde?

De producten van Fabryk Design heb ik ontvangen ter review.

kleine veranderingen in je interieur

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 14 september 2020 op 6:33 am - Beantwoord

  Goede tips! Ik ben constant bezig met kleine veranderingen in ons interieur omdat het ook mijn hobby is 🙂 en ik ben verzamel graag spullen met een verhaal. De wandcirkels vind ik erg decoratief.

 2. Hermien - KouweKleren 14 september 2020 op 7:11 am - Beantwoord

  Ik koop niet vaak zomaar wat, maar houd in de kringloop wel altijd mijn ogen open voor mooie plantenpotten of glazen voor stekjes. Verder ben ik meer van de blijvende familiestukken en spaar ik verder voor een specifiek meubel voor de lange termijn.

 3. bychristiana 14 september 2020 op 8:38 am - Beantwoord

  Wat een leuke ideetjes, ik pas ze ook allemaal toe! Ik verander eigenlijk continue dingetjes in huis, vooral spullen verplaatsen doe ik graag! Zo verplaatste ik gisteren nog een mooi dienblaadje van de slaapkamer naar de keuken. Zo lijkt het echt alsof je gewoon iets nieuws hebt.

 4. Irene 14 september 2020 op 9:15 am - Beantwoord

  Haha grappig, wij hebben hier toevallig gisteren onze hele woonkamer van plek veranderd :p We misten nog een stoel op de babykamer maar we wilden niet weer iets nieuws kopen. We hadden er een in de woonkamer staan maar als we die weghaalden miste er toch iets dus dan maar alles omgooien hé. Mijn vriend moet nogal vaak met zijn ogen rollen denk ik want ik ben altijd diegene die dingen wil veranderen. Ik krijg daar ook altijd zo’n nieuwe stoot energie van als alles er eens anders uit ziet.
  Dat kartonnen wandbord vind ik trouwens super mooi! Origineel ook en toffe kleurtjes!

  • Romy 19 september 2020 op 11:35 pm - Beantwoord

   Haha, mijn vriend denkt er volgens mij ook weleens het zijne van als ik weer eens van alles verander 😉 Maar inderdaad, een beetje verandering in huis is soms gewoon precies wat je nodig hebt.
   Leuk trouwens dat jullie de woonkamer een kleine make-over hebben gegeven en leuk dat jullie nu toch – zonder iets nieuws te kopen – een fijne stoel voor de babykamer hebben. Soms heb je wat je zoekt eigenlijk al gewoon zelf in huis 🙂

 5. Anouk 14 september 2020 op 9:56 am - Beantwoord

  Mijn openkast vind ik ook echt super leuk, alhoewel ik het niet heel vaak verander. Het kriebelt al een tijdje om de inhoud van mijn lijstjes te veranderen, ik weet alleen nog niet waarmee. En of ik dan zelf iets wil maken of iets van mooie posters wil kopen.

 6. Naomi 14 september 2020 op 10:00 am - Beantwoord

  Nieuwe kussens op de bank geven inderdaad ineens een heel andere uitstraling aan je woonkamer, ontdekte ik pas. Ik kocht er ook maar gelijk een nieuwe kap bij voor mijn schemerlamp, in dezelfde kleur als de kussens. Echt leuk hoe het dan gelijk heel anders is.

 7. Audrey 14 september 2020 op 10:14 am - Beantwoord

  Jaaa, team plantjes hier! Verder verander ik eigenlijk niet zo heel veel in mijn huis.

 8. Anna 14 september 2020 op 10:17 am - Beantwoord

  Wat een leuke tips! Ik heb ook een open kast, maar die moet ik nodig opnieuw indelen haha. Het lijkt soms al gauw zo rommelig! Ik vind het ook leuk om regelmatig nieuwe foto’s op te hangen. Je artikel herinnert me eraan dat ik nog steeds mijn lijsten met posters moet ophangen, haha :p.

  • Romy 19 september 2020 op 11:30 pm - Beantwoord

   Haha, en jouw comment herinnert mij eraan dat ik ook echt eens mijn lijstjes met foto’s aan de muur moet hangen. Die heb ik ook al sinds maart liggen 😉

 9. Amy 14 september 2020 op 10:29 am - Beantwoord

  Ook hier team plantje! Ik ben nooit zo van het kopen van nieuwe spullen, omdat ik mijn huis graag rustig wil houden. Maar met plantjes ben ik wel steeds fanatieker, want dat is leuk en duurzaam! 🙂

 10. Evelyne - Gouden Momenten 14 september 2020 op 6:59 pm - Beantwoord

  Fijne tips! Je hebt gelijk, kleine dingen kunnen je interieur net dat tikkeltje extra of nieuw geven. Thuis gebeurt dit zelden, maar eens ik alleen woon zal dit ook wel gebeuren. Ik hou wel van verandering op zijn tijd 😉

 11. Amber 16 september 2020 op 9:38 am - Beantwoord

  Meubels verplaatsen is altijd een favoriet geweest, zelfs al toen ik gewoon nog thuis woonde en alleen m’n eigen slaapkamer kon verbouwen. Toch heb ik altijd wel een beetje moeite met een grote verandering zoals kleur op de muur. Ik ben best een twijfelaar en ben dan toch bang dat al mijn harde werk niet mooi gaat uitpakken – terwijl dat bijna nooit het geval is. En planten doen het altijd goed! Net als een mooie bos bloemen…

  • Romy 19 september 2020 op 10:45 pm - Beantwoord

   Een fris kleurtje op de muur is inderdaad nog best spannend. Ik heb toevallig afgelopen week na een half jaar twijfelen vrij impulsief alsnog een nieuwe pot verf in huis gehaald. Onder het mom van “Soms moet je maar gewoon iets doen wat goed voelt”. Eens zien of ik daar na het verven nog hetzelfde over denk 😉

 12. Justine 16 september 2020 op 9:52 am - Beantwoord

  jaa wat een leuke tips! Het hoeft allemaal niet veel te kosten of moeilijk te zijn. Door te wisselen (foto,s en deco bv) en te schuiven (meubels) kun je a zo’n leuk resultaat behalen! Als mensen meer decoratie willen maar er geen geld voor hebben dan zeg ik altijd dat ze eens moeten kijken naar wat ze al hebben: persoonlijke spullen, je lievelingsboeken, aandenkens, plantjes, mooi servies.. Kan allemaal als zo leuk decoratie materiaal gebruikt worden!

  • Romy 19 september 2020 op 10:36 pm - Beantwoord

   Precies! Je hebt bijna altijd wel genoeg leuk decoratiemateriaal in huis. Vaak zijn persoonlijke spullen als boeken of mooi servies juist leukere decoratie dan vaasjes die je puur voor de sier koopt.

Recente blogs

Outfit | Een fleurige blauwe zomerjurk van My Jewellery

14 juni 2019|Outfits|

We kunnen er niet meer omheen: de zomer komt er toch echt binnenkort aan. Regelmatig laat de zon zich al van zijn beste kant zien, wat ook betekent dat mijn zomerse outfits weer uit de kast mogen. Daarnaast voegde ik een aantal nieuwe kledingstukken aan mijn zomergarderobe toe om op de zonnige dagen mee de straat op te gaan. Vandaag zet ik twee van die nieuwe items in het zonnetje (zowel letterlijk buiten als op mijn blog): een blauwe jurk met ruches en een colbert dat dienstdoet als zomerjasje. Kijk je mee naar mijn outfit?

13 dingen waar ik dankbaar voor ben na mijn herstel van een eetstoornis

7 juni 2022|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Uiteraard denk ik niet met heel veel plezier terug aan de periode waarin mijn leven bestond uit drie uur rondjes fietsen op een lege maag en elke dag vechten tegen een stemmetje dat niets anders riep dan “Jij mag niet eten!”. Tot zo’n vijf/zes jaar geleden streed ik dagelijks tegen een eetstoornis. Tegenwoordig probeer ik zoveel mogelijk mijn “message out of the mess” te maken (de meest verschrikkelijke Nederlands/Engelse zin ooit, maar hij dekt wel de lading). Door alles wat ik heb meegemaakt, ben ik bijvoorbeeld vandaag de dag nog veel dankbaarder voor kleine dingen waar niet iedereen zomaar bij stilstaat. Het niet afwegen van mijn muesli. Etiketten niet meer hoeven checken. Dat soort dingen. Vond ik een mooie reden om een dankbaarheidslijstje te maken!

Kijk eens, onze persoonlijke kerstkaart (mét Pip) voor dit jaar! (+ winactie)

25 november 2022|Persoonlijk, Lifestyle|

Terwijl steeds meer mensen de kerstboom alvast in huis halen, stort ik me op een compleet ander kerstproject: de kerstkaarten. En dat doe ik dit jaar ietsje anders dan anders. Eerdere jaren zat ik vaak de weken voor kerst nog in lichtelijke stress een hele berg kerstkaarten in elkaar te knutselen. Dit jaar bespaar ik mezelf die kerstkaartenmaakstress. Ik heb namelijk een handgemaakte kerstkaart waar ik zelf niets aan heb gedaan. Laurie van Studio Laurie & Ko illustreerde een prachtige kerstkaart op maat met Bart, Pip en ik in de schijnwerpers. Ik ben zo verliefd dat ik me moet inhouden om niet nu al de enveloppen te posten.