unnamed file 71

12 bekentenissen van een kattenliefhebber

 • 24 oktober 2016
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Het mag geen geheim meer zijn dat wij thuis twee heerlijke harige vriendjes hebben rondlopen. Onze katten hebben immers inmiddels een redelijk prominent plekje op mijn blog gekregen. Maar wist je dat een kat hebben zoveel meer betekent dan zo’n beestje af en toe verzorgen en eten geven? Je moet soms heel wat over hebben voor je kat, maar dat doe ik graag. Ik ben een groot kattenliefhebber en zo weten onze Paco en Beertje mij in een mum van tijd om hun pootje te winden. Een lieve blik en ik smelt. Soms gaat mijn liefde voor katten ook wel weer wat ver. Daarom deel ik vandaag 12 bekentenissen van een kattenliefhebber met je.

kattenliefhebber
 • Koosnaampjes. Ik heb in totaal zo’n 832.038 koosnaampjes voor onze katten. De keren dat ik Paco gewoon Paco noem, zijn bijvoorbeeld op een hand te tellen. Gelukkig luistert Paco inmiddels ook naar de meest vreemde namen, zoals Mannie en Meneer de Paak. Ook Beertje vindt het inmiddels geen probleem meer om Truus of Beremeisje genoemd te worden.
 • Stout = lief. Onze katten weten ontzettend goed wat wel en niet mag. Zo weet Beertje best dat we er niet blij van worden als ze op de laptop zit. Paco heeft op zijn beurt ook dondersgoed door dat we het niet bepaald fijn vinden als hij zijn drinkwater met zijn poot door de keuken gooit. Maar toch kan ik nooit echt boos op onze katten worden. Als echte kattenliefhebber vind ik zelfs de meest stoute fratsen vaak nog lief.
 • Even klaar ermee. Maar hoe lief je kat ook kan zijn, soms ben je er gewoon even klaar mee. Ook als kattenliefhebber kun je je kat vast weleens achter het behang plakken. Als ik met een belangrijk stuk bezig ben en Beertje precies op de uitknop van de computer gaat staan, vind ik dat dan toch weer niet een gevalletje stout = lief. Gelukkig ben ik dat na één lieve blik vaak alweer vergeten.
 • Gesprekken voeren met je kat. Voor mensen zonder katten klinkt dit vaak heel vreemd, maar voor mij is het de normaalste zaak van de wereld om lekker tegen onze katten te praten. “Lig je lekker te slapen?”, “Oh, je mag je weleens wassen.” en “Wat een mooierd ben jij!” Zomaar wat uitspraken die dagelijks uit mijn mond komen als ik alleen ben met de katten. Ik vraag me nog steeds af of ze er iets van begrijpen als ze weer eens lief naar me knipogen wanneer ik een heel gesprek tegen ze ophang.
kattenliefhebber
 • Duizend foto’s maken. Mijn fotocamera lijkt soms wel als een magneet naar onze katten toe gezogen te worden. Ik vind elke houding of  blik wel te lief, te stoer of te grappig om niet op de foto te zetten. Het mooie is bovendien dat de katten geen kik geven en gewillig poseren als ik ze fotografeer.
 • Hun eigen plekje. Onze katten hebben zo hun favoriete plekjes en die staan we inmiddels maar wat graag aan ze af. Zo zit Beertje graag op de hoek van de bank en past het hele gezin zijn zitplek daar inmiddels op aan. Zelfs als er visite wil gaan zitten, komt er soms heel voorzichtig uit onze mond “Ehm, daar zit de kat eigenlijk altijd…”
 • Je aanpassen aan rare gewoonten. Onze katten hebben een aantal best wel vreemde gewoontes, maar daar gaan we graag in mee. Zo drinkt Paco liever regenwater uit een bakje in de tuin dan schoon drinkwater uit zijn spiksplinternieuwe drinkbak in de keuken. Inmiddels gaat het zo ver dat we de bakjes in de tuin in de zomer vullen met water om Paco in zijn rare gewoonten tegemoet te komen. Gelukkig mist hij het ongetwijfeld heel speciale regenwateraroma tot nu toe nog niet…
kattenliefhebber
 • Kijk, kijk! Katten zijn dan misschien geen circusbeesten, maar soms kan ik best wel trots zijn op onze poezenbeesten. Zo kan Paco ondanks zijn drie poten keihard rennen en springt Beertje (oké, wel met vier poten!) met gemak een meter ver. Op dat soort momenten hoor je bij ons steevast “Kijk! Kijk” Dan weet mijn moeder al hoe laat het is en hebben de katten weer iets knaps of grappigs gedaan.
 • Gemiauw gaat door merg en been. Als onze katten iets voor elkaar willen krijgen, weten ze dat dit vaak wel met wat gemiauw lukt. Bij mij als echte kattenliefhebber gaat dat gemiauw door merg en been. Als ik boven zit en Paco voor de voordeur staat te miauwen dat hij naar binnen wil, sprint ik dan ook heel snel de trap af om hem binnen te laten. Dat hij ook het kattenluikje in de achterdeur had kunnen nemen, vergeet ik dan maar even net zo hard als Paco zelf.
 • Haren voor lief nemen. Er is helaas een groot nadeel dat iedere kattenliefhebber wel zal herkennen: de haren. Zeker als Paco in de rui is, is er met stofzuigen bijna geen beginnen aan. Maar inmiddels nemen we die haren graag voor lief en stofzuigen we maar als een malle. De zwarte kleding is ver achterin de kast opgeborgen, want dat heeft met een witte Paco toch geen zin. Maar dat hebben we uiteraard graag voor onze poezenbeesten over.
 • Je kat gedag zeggen. Het mooiste aan een kat vind ik toch wel dat ze een speciaal plekje in het gezin hebben gekregen. Als ik in mijn pyjama naar beneden loop, geef ik als eerste de katten een aai. Ook als ik even later de deur uitga, zijn het de katten die ik als laatste gedag zeg. Een knipoog van de katten terug en ik kan al niet wachten tot ik weer terug ben bij onze trouwe drie- en viervoeter.

Heb jij katten? En welke bekentenissen herken jij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris 24 oktober 2016 op 8:04 am - Beantwoord

  Ja! Ik ben echt een kattenliefhebber! Katten zijn zo grappig en hebben allemaal een eigen unieke karakter 😀

  • Romy 24 oktober 2016 op 12:27 pm - Beantwoord

   Ja precies! Onze katten zijn ook echt totaal verschillend van elkaar en juist dat maakt ze zo leuk.

 2. Marjolein 24 oktober 2016 op 11:26 am - Beantwoord

  Haha Aah wat een onwijs leuk artikel is dit om te lezen!! Ik heb zelf geen kat maar zou er wel graag een willen! x

  • Romy 24 oktober 2016 op 12:27 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankje 🙂 En het is zeker leuk om een kat te hebben! Ik vind het zulk heerlijk gezelschap.

 3. Yvonne 24 oktober 2016 op 12:16 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Ik herken je puntjes helemaal. Alleen heb ik geen poezen als huisdier maar een hond. Hij loopt gelukkig niet op mijn laptop☺ . Verder komt het eigenlijk aardig overeen.

  • Romy 24 oktober 2016 op 12:26 pm - Beantwoord

   Haha, wat een mazzel; bij ons doen beide katten dat maar wat graag 😉 Leuk om te horen dat deze punten blijkbaar ook voor hondenliefhebbers gelden 🙂

 4. Lifeaholic.nl 24 oktober 2016 op 1:55 pm - Beantwoord

  Haha die gesprekken voeren en duizenden foto’s maken komt me heeeeel bekend voor haha! 🙂

  • Romy 24 oktober 2016 op 2:47 pm - Beantwoord

   Hihi, wat leuk om te horen! Gelukkig ben ik niet de enige!

 5. Lieke - Life As Lieke 24 oktober 2016 op 2:18 pm - Beantwoord

  Ik ben geen kattenliefhebber maar ook geen hater 😉 Leuk om te lezen!

  • Romy 24 oktober 2016 op 2:47 pm - Beantwoord

   Dankje! Leuk om te horen dat je het ook als niet-kattenliefhebber leuk vindt om te lezen! 🙂

 6. Ilse van Kreanimo 24 oktober 2016 op 3:05 pm - Beantwoord

  Hahahahaha die koosnaamjes zijn zooooooo herkenbaar!

  De rest ook, maar dat deed me lachten dat wij niet de enige zijn!

  • Romy 24 oktober 2016 op 7:26 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik blijkbaar niet de enige 😉

 7. Rachel Kromdijk 24 oktober 2016 op 4:46 pm - Beantwoord

  vroeger moest ik nooit wat van katten hebben maar sinds een jaar ben ik om haha

  • Romy 24 oktober 2016 op 7:26 pm - Beantwoord

   Haha, heel begrijpelijk! Mijn vader was ook nooit zo van de katten, maar praat nu net zo graag tegen onze poezenbeestjes als ik 😉

 8. De Dotties 24 oktober 2016 op 7:19 pm - Beantwoord

  Haha, dit brengt echt een glimlach op mijn gezicht, alles is zo herkenbaar! Vooral de koosnaampjes en de raarste plekjes die ze uitkiezen om te slapen waar ik me helemaal aan aanpas.

  • Romy 24 oktober 2016 op 7:27 pm - Beantwoord

   Haha, ja echt hè? Gelukkig ben ik niet de enige die soms zo ver gaat voor de katten. De kat is koning, hè?

 9. Evelyne 24 oktober 2016 op 8:42 pm - Beantwoord

  Ik ben een groot kattenliefhebster. ‘k Heb er 4 gehad, waarvan ‘k onlangs nog een post over schreef 🙂 Ik herken zowiezo bijna al jouw punten.

  • Romy 24 oktober 2016 op 10:56 pm - Beantwoord

   Wat een gezellige boel met 4 katten! Lijkt me heerlijk 🙂

 10. Sara | MevrouwMiauw 26 oktober 2016 op 1:11 pm - Beantwoord

  Hoe kan ik, kattenliefhebster in hart en nieren, dit artikel nou gemist hebben? Shame on me! Ik herken me echt in vrijwel alle dingen die je opschrijft. Alleen moet ik bekennen dat ik Vlinder nooit achter het behang wil plakken. Ze is serieus gewoon echt nooit vervelend. Vraag me niet hoe ze het voor elkaar krijgt, maar ze is gewoon echt een super braaf meisje dat nooit kattenkwaad uithaalt. Haha.

  • Romy 26 oktober 2016 op 7:00 pm - Beantwoord

   Echt waar? Mag ik Paco een keer op opvoedcursus bij haar sturen? 😉

Recente blogs

Opruimwoede vs. verzamelingen koesteren

13 november 2016|Lifestyle|

Verzamelen? Het is iets wat iedereen vast wel eens in zijn leven heeft gedaan. Op de basisschool bewaakte ik eerst de Pokémon-kaarten met mijn leven en een aantal jaar later spaarde ik mappen vol Diddl-blaadjes bij elkaar. Ook knikkers, flippo's en postzegels heb ik nog eens een blauwe maandag gespaard. Bij mij maken verzamelingen echter al snel plaats voor opruimwoede. Van alle Diddl-blaadjes is dan ook geen spoor meer te bekennen en ook mijn Pokémon-verzameling is verleden tijd. Zonde of toch niet? Vandaag deel ik mijn overpeinzingen: beter een verzamelaar of toch iemand die graag toegeeft aan haar opruimwoede?

Shoplog | 5 aankopen voor €13 bij de IJ-hallen

17 augustus 2017|Outfits|

Tweedehands kleding kopen? Ooit vond ik het maar niets en was ik bang met ware clownspakjes thuis te komen. Inmiddels weet ik dat je met goed zoeken soms de leukste kleding kunt vinden. Dit weekend was ik weer bij de IJ-hallen te vinden om op koopjesjacht te gaan. En dat is goed gelukt: ik gaf € 13 uit, maar kwam met maar liefst 5 leuke aankopen terug. Omdat ik daar zelf zo vrolijk van word, laat ik je vandaag graag mijn geshopte kleding en schoenen zien. Ik smokkel trouwens een beetje en voeg aan deze IJ-hallen shoplog ook meteen mijn nieuwe schoenen toe die ik online bestelde. Lees snel verder.

Schuldgevoel loslaten | Stop met je schuldig voelen in deze situaties

13 april 2021|Zelfliefde|

In sommige situaties is een welgemeend 'sorry' op z'n plek. Bijvoorbeeld als je iemand willens en wetens hebt gekwetst, zojuist tienduizend euro hebt uitgegeven aan een nieuwe auto zonder overleg te plegen met je partner of de designertrui van vriendlief op negentig graden hebt gewassen. Ja, dan is 'sorry' (of meer dan dat) wel gepast. Maar er zijn ook situaties waarin een tergend schuldgevoel echt niet nodig is. Dit zijn 11 situaties waarin schuldgevoel loslaten een beter idee is.