thee6

12 bekentenissen van een lichtelijk verslaafde theeleut

 • 19 juni 2020
 • 23 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Lifestyle

Dat ik een theeleut ben, is nu niet bepaald een verrassende bekentenis op zich. Iedereen die mij kent, weet dat ik gerust zes koppen thee op een dag achteroversla. Of – in mijn geval – slokje voor slokje langzaam naar binnen klok. Maar als theeleut houd ik er zo mijn eigen theegewoontes op na. Thee meesmokkelen, altijd hetzelfde smaakje drinken en zelfs een paar ietwat neurotische theetrekjes. Deze 12 bijvoorbeeld!

 1. Ik drink thuis bijna altijd dezelfde soort thee. Op dit moment is dat groene thee met mango en kokos. Daar drink ik dagelijks zeker wel vijf koppen van. Ik hoef je vast niet te vertellen wat ik acuut deed toen er even sprake van was dat deze thee uit het assortiment zou gaan… Hamsteren! En dat dus al ver vóór de coronatijd!
 2. Sterker nog, op vakantie neem ik graag mijn eigen theezakjes mee. Hagelslag en pindakaas kunnen me op mijn vakantieadres gestolen worden, maar mijn favoriete thee niet. Stel je toch voor dat je in een Airbenb belandt waar ze alleen de standaard Engelse thee verkopen (die ik niet te pruimen vind). Uit de reacties op deze Instagram-post begreep ik gelukkig dat ik niet de enige ben bij wie standaard een pakje thee in de koffer belandt.
 3. Ik drink mijn thee het liefst kokend heet. Niet met mijn mond zo aan de waterkoker natuurlijk (gatsie!). Maar zodra ik het hete theewater in mijn glas heb geschonken, neem ik direct mijn eerste slokjes. Ik vind thee gewoon het lekkerst als je er kleine hete slokjes van neemt. Mijn vriend verklaart me altijd voor gek als ik mijn thee al op heb terwijl hij er nog niet eens één slok van heeft durven nemen. Loden pijpje, denk ik!
feitjes theeleut
theemok voor losse thee
losse groene thee
 1. Hoe groter de mok, hoe beter! Ik had altijd een hekel aan de kleine koffiebekertjes op mijn werk, die ik na drie slokken lauwe thee al leeg had gedronken. Doe mij maar een lekkere mok vol! Oké, de halve-liter-beters van Starbucks gaan zelfs mij wat te ver, maar je snapt vast wat ik bedoel.
 2. Losse thee heb ik pas sinds kort ontdekt. Sinds kort is de roze mok hierboven (ook een lekker groot ding!) van Koffie Loods hier favoriet. Het fijne is dat er een filtertje in zit voor losse thee (hetzelfde geldt trouwens voor de vrolijke blauwe theepot naast de mok, ook van Koffie Loodsl). Ik vond dat altijd maar gehannes, die losse theeblaadjes die standaard alsnog in mijn thee belandden. Maar dankzij deze mok ben ik tóch enthousiast. Je mikt gewoon de theeblaadjes in het filter, giet er wat water overheen en kunt het filter dan in het deksel van de mok kwijt. Geen zooi, wél lekkere verse thee! Ik kreeg er ook een paar soorten heerlijke losse thee bij van Koffie Loods. Die zijn héél goed te drinken! Vooral de groene thee met tropische vruchten (Madame Butterfly heet die!) vind ik heerlijk. Daar ga ik nog heel wat kopjes van drinken.
 3. Vroeger dronk ik altijd (zwarte) vruchtenthee. Tegenwoordig drink ik eigenlijk nooit zwarte thee meer. Liever drink ik groene thee met een smaakje. Het liefst iets zoets.
theemok voor losse thee
thee blond amsterdam
 1. Op terrasjes bestel ik standaard verse muntthee. Voor zo af en toe vind ik dat nóg lekkerder dan groene thee. Ik associeer muntthee inmiddels zelfs met terrasjes, waardoor het haast als een luxe voelt als ik een keer verse munt voor thee in huis heb gehaald.
 2. Thee drink ik nooit tijdens het eten, maar altijd daarna. Om een of andere reden vind ik het heel gek om te eten en drinken tegelijk. Een gek trekje van mij of zijn er meer mensen die dat hebben?
 3. Mijn thee drink ik meestal héél licht. Ik dip mijn theezakje altijd maximaal drie keer in de thee en vind hem dan smaakvol genoeg. Ook gebruik ik theezakjes gerust een keer of drie. Wat mij betreft komt er dan nog steeds genoeg smaak van af.
 4. Rozenbotelthee vind ik écht niet lekker. Ooit geprobeerd, maar niet voor herhaling vatbaar. Misschien speelde ook mee dat ik tijdens die ene “traumatische” ervaring in de veronderstelling was tomatensoep te gaan drinken. Dat viel – letterlijk – vies tegen.
roze theemok voor losse thee
 1. Zelfs bij warm weer drink ik thee. Pas als er echt een hittegolf is, schakel ik over op koud water. Verder drink ik het hele jaar door thee. Ook hartje zomer dus!
 2. Ik heb zo mijn theemomenten. Ik klok mijn thee nooit razendsnel achterover (kan ook niet als je het zo heet drinkt als ik), maar neem er echt de tijd voor. Het grappige is dat ik thee met bepaalde (fijne) momenten associeer (net als Saskia). Bijvoorbeeld met ’s ochtends vroeg opstarten met het werk, de dag na werktijd afsluiten met een YouTube-video op de achtergrond en ’s avonds na het eten nog even tot rust komen. Bij al die momentjes hoort voor mij een kopje thee. En daar geniet ik elke keer intens van!

Koffie en thee bestellen bij Koffie Loods

De losse thee en de vrolijke mok en het theepotje komen uit de webshop Koffie Loods. Echt een fijne webshop voor wie gek is op koffie of thee. Ook als je niet zo’n theefanaat bent en de dag liever opstart met een kop koffie, kun je hier prima vinden wat je zoekt. Bij Koffie Loods koop je bijvoorbeeld verse koffiebonen, écht goede filterkoffie (dat steekt nogal nauw als ik koffieliefhebbers mag geloven!) en ook de beste koffiemolens voor wie het liefst zelf een vers kopje goede koffie zet. Zelf keek ik vooral mijn ogen uit in de hoek met koffie-accessoires. Ik heb op mijn aanrecht een tweedehands Senseo-apparaat staan voor die paar koffiedrinkers die ik per jaar op bezoek krijg. Wie weet haal ik toch nog eens een mooier apparaat of handige tools in huis om mijn visite met iets lekkerdere koffie blij te kunnen maken. Genoeg keuze in ieder geval!

Maar voor nu houd ik het zelf bij mijn kopje thee, dat ik lekker neurotisch met al deze trekjes opdrink. Het liefst een keer of vijf per dag.

Welke van deze theegewoontes herken jij? Of ben je niet zo van de thee?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 19 juni 2020 op 6:33 am - Beantwoord

  Hier nog een theeleut 🙂 Herkenbaar hoor. Ik drink ook áltijd thee en dan vooral de groene variant en ik ben ook dol op kamille en gemberthee. De mok vind ik heel leuk!

 2. Wilma 19 juni 2020 op 6:55 am - Beantwoord

  Hier nog een theeleut. Drink niet per kopje, altijd een potje (1 liter per keer) heb, 2 tot 3x per dag. En, net als jij, ook lichte thee, als ik per uitzondering eens een zakje gebruikt is dat één zakje in de pot. Meestal heb ik losse, groene of kruidenthee waar ik een hele verzameling van heb. Bedankt voor ‘Koffie Loods’, ik zag al een hoop lekkers voor als ik weer wat nieuwe voorraad nodig heb.

 3. Naomi 19 juni 2020 op 7:48 am - Beantwoord

  Oh help, bloedhete thee drinken. Die van mij staat eerst minstens een half uur voor ik durf te drinken;). Verder wel veel herkenbaars. En eh, Engelse thee hoef ik ook écht niet. Bij feestjes is dat voor mij soms een reden om maar wat anders te bestellen, want stél dat ze met een kopje al geslingerde Engelse thee aan komen zetten. Brrrr…
  Op een terrasje voor mij ook standaard een verse muntthee.

  • Romy 28 juni 2020 op 10:21 pm - Beantwoord

   Hihi, hier hetzelfde op verjaardagen! Ik bestel regelmatig een glas water bij familieleden waarvan ik weet dat ze alleen Engelse thee hebben liggen. Oepsie!

 4. Audrey 19 juni 2020 op 9:12 am - Beantwoord

  Ik lust dus geen thee. En óók al geen koffie! Ik hou het wel bij water en soms wat fris 🙂

 5. Giovanna Jansen 19 juni 2020 op 9:16 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Hoewel ik meer een koffieleut ben, drink ik wel elke dag ook minstens één kop thee. Ik herken mij zeker in het altijd verse muntthee bestellen op een terrasje. En losse thee gebruik ik ook graag, alleen grijp ik voor het gemak toch ook wel vaak naar een theezakje.

 6. johanna 19 juni 2020 op 10:59 am - Beantwoord

  Leuke post. Nu ook ik drink al jaren de zelfde thee’s (kamille, lindenbloesem en pepermunt) en geen zwarte thee, geen rooibos en geen greentea. Meestal zakjes, en die gaan ook braaf mee met vakantie, want 1) het is niet een megapakket, dus te doen, en 2) vaak hebben ze het daar niet. En verder gaat er ook nog een dompelaar mee, zodat ik mijn avondthee (en die tussendoor) gewoon op de kamer kan maken. Niet elk hotel heeft een waterkoker. En ja, ook mijn thee is erg licht, alhoewel dat bij kruidenthee normaal is. Maar ik drink ook koffie, dus zo gezond leef ik nu ook weer niet.

  Bij punt 4 zou ik nog kunnen toevoegen, dat ik thee uit een glas minder lekker vind, en het koelt sneller (?) of anders af.

  Dat roze theepotje vind ik erg mooi. Ga eens zoeken in het internet.

  • Romy 28 juni 2020 op 10:27 pm - Beantwoord

   Slim om ook zelf aan een dompelaar te denken! Ik had weleens mee op reis mijn eigen theezakjes mee om er vervolgens achter te komen dat op de hotelkamer geen waterkoker te vinden was. Oeps! Kun je er nog weinig mee 😉

 7. Janne 19 juni 2020 op 12:16 pm - Beantwoord

  Ik drink ook heel veel thee – ik zet altijd meteen maar een liter tegelijk, en dat krijg ik op voor het koud is. Ik gebruik al een hele tijd losse thee. De thee die uit wat kleinere blaadjes bestaat, zoals rooibos, kruidenthee en zwarte thee, stop ik vaak in een los papieren filter. Die kun je bijvoorbeeld bij Simon Lévelt (een keten van theewinkels) in grote verpakkingen kopen. De meeste theewinkels hebben dit soort filters wel. Je kunt de thee goed doseren en je kunt zelf theesoorten mengen als je wilt. Ik mengde bijvoorbeeld zwarte Ceylonthee met gedroogd citroengras, en groene thee met gedroogde munt.

  Ik dronk mijn thee altijd loeiheet, maar ik ben daar wat voorzichtiger mee geworden sinds ik las dat het drinken van hete dranken een bewezen hoger risico geeft op slokdarmkanker. Veel onderzoeken van de strekking “eet X en het risico op ziekte Y is hoger” zijn nogal zwak opgezet, maar dit leek een redelijk betrouwbaar onderzoek. Groene thee hoor je te zetten met wat minder heet water (70 graden in plaats van kokend, dan wordt de thee minder snel bitter) dus daarvan is het makkelijker om het wat koeler te drinken. Veel kruidenthee is koud juist erg lekker.

  • Romy 28 juni 2020 op 10:30 pm - Beantwoord

   Wat een slim idee, theesoorten mengen! Daar had ik nooit aan gedacht, maar volgens mij zijn er best lekkere combinaties te bedenken.
   Dank je voor de tip trouwens over het heet drinken van thee! Ik heb even gegoogeld, maar zag in een artikel op internet dat dat effect van hete thee drinken vooral samenhangt met of je rookt of alcohol drinkt. Maar toch interessant om me eens in te verdiepen 🙂
   Ik ben wel ooit met sterrenmuntthee drinken gestopt omdat ik op internet las dat dat je bloeddruk kan verhogen (ik dronk er zes koppen per dag van – oeps!).

 8. Simone 19 juni 2020 op 2:24 pm - Beantwoord

  Haha ”loden pijpje”, ik herken het hoor! Begin meteen te drinken. Losse thee vind ik heerlijk, maar ik merk toch dat ik sneller naar gewone theezakjes grijp. Verse muntthee vind ik echt een traktatie, heerlijk!

 9. N8W8 19 juni 2020 op 4:38 pm - Beantwoord

  De allerlekkerste thee die ik ooit gedronken heb is Sinterklaas thee!!! (verkrijgbaar bij Simon Levelt)
  Losse thee dus je kunt het zo sterk of slap maken als je zelf wilt.
  De smaak valt niet te omschrijven dit moet je gewoon proeven!
  Geen idee of ze het in de zomer ook verkopen, waarschijnlijk moet je wachten tot het najaar. (schrijf het in je agenda)
  S middags rond half 4 is mijn favoriete theemoment. Met sommige theezakjes kun je wel 2 á 3 x gebruiken.
  Gewone thee gezet in een pot en laten afkoelen is trouwens een uitstekende dorstlesser!
  Verder drink ik zo’n 2 á 3 liter koud water per dag maar ik begin de dag met een glas lauw water die ik in een keer leegdrink.
  Fijn weekend!

  • Romy 1 juli 2020 op 11:47 pm - Beantwoord

   Oeh, nu maak je me wel heel nieuwsgierig naar de Sinterklaasthee! Het klinkt alleen al heel bijzonder. Ik ga het in het najaar zeker een keer proberen 🙂 Dank je voor de tip!

 10. Mariska 19 juni 2020 op 10:05 pm - Beantwoord

  Een aantal zijn er zeker heel herkenbaar! Ik drink ook veel thee, altijd in een halve liter mok haha. Of van Ikea of een van mijn Blond mokken. Heerlijk zo’n grote bak. Nu je het zegt, ik moet weer even munt halen! Lekker ook voor in het water 🙂

 11. Meaghan 20 juni 2020 op 10:37 am - Beantwoord

  Haha wat een leuk artikel! Ik ben ook een echte theeleut. De enige dranken die ik drink zijn thee en water (en soms eens een glaasje amandel- of sojamelk voor de calcium!). Op terrasjes en in restaurants bestel ik net als jij ook altijd verse muntthee, dat vind ik toch net wat meer speciaal dan thee uit een zakje. Die heb ik thuis ook wel! Hahaha en dat van die theezakjes meenemen naar je vakantiebestemming: zeer herkenbaar! Ook ik ben geen liefhebber van de standaard zwarte thee… In tegenstelling tot wat jij aangeeft drink ik mijn thee wel het liefst sterk, lust ik graag rozenbottelthee en wacht ik ook altijd tot het wat is afgekoeld! Ik krijg mijn thee echt niet weg als het te heet is! Wat grappig trouwens dat je pas sinds kort de losse thee hebt ontdekt. Ik koop al jaren zo af en toe losse thee in de Markthal in Rotterdam (want daar hebben ze super veel heerlijke smaken!) om mezelf te verwennen.

  • Romy 1 juli 2020 op 11:44 pm - Beantwoord

   Ha wat leuk dat we qua drinken zo overeenkomen. Ik drink zelf ook vrijwel alleen maar thee en water. Vind dat gewoon het allerlekkerst! Maar tegelijkertijd hebben we qua thee wel wat verschillen zo te lezen. De volgende keer dat ik rozenbottelthee geserveerd krijgt, weet ik aan wie ik die kwijt kan, haha 😉

 12. Saskia 20 juni 2020 op 2:22 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen; als mede theeleut en leuk dat je mijn artikel vernoemd! Ik heb zo blij met mijn grijze mok met filter <3
  Ik geniet elke dag weer van overheerlijke thee. Dat theepotje ziet er trouwens ook echt heel tof uit!

  • Romy 1 juli 2020 op 11:37 pm - Beantwoord

   Ja, wat zijn die mokken met filters fijn hè?! Ben helemaal in mijn nopjes met dit roze exemplaar. Die van jou was ook heel tof trouwens.

 13. Anouk 21 juni 2020 op 1:25 pm - Beantwoord

  Ik herken ze echt bijna allemaal, maar ik ben dan ook een enorme theeleut. Mijn mok is een halve liter en dat vind ik soms nog te klein eerlijk gezegd.

 14. Josephine 21 juni 2020 op 3:53 pm - Beantwoord

  Ha, heerlijk een theeartikel! Ik ben ook een enorme theeleut, maar leut wel anders dan jij. Zo drink ik het liefste zwarte thee, en graag een beetje sterk met melk. Een beetje zwaaien met een theezakje is hier thuis uit den boze! 😉 Maar ik probeer de thee wel af te wisselen, want te veel zwarte thee is ook weer niet zo gezond. Mijn favoriet is nu een groene melange met rozenknopjes, misschien ook wat voor jou?
  Het roze theepotje vind ik trouwens enorm schattig!

  • Romy 2 juli 2020 op 12:10 am - Beantwoord

   Ha wat leuk om te horen over jouw voorkeuren als mede-theeleut. De groene thee die je noemt, klinkt zeker heel lekker. Je maakt me nieuwsgierig. Wie weet ga ik die ook nog eens proberen, maar dan wel weer met maar een paar keer zwaaien met het theezakje in mijn geval 😉

 15. bychristiana 22 juni 2020 op 9:17 am - Beantwoord

  Ik drink thee ook nooit tijdens het eten, maar daarna. En net als jij drink ik bijna altijd dezelfde thee. Op dit moment is dat (nog steeds) een verwenthee van Pickwick met zwarte bes en kaneel. Ik blijf hem lekker vinden.

 16. zwartraafje 26 juni 2020 op 1:54 pm - Beantwoord

  Zo herkenbaar! Net als jij drink ik geen straffe thee en wacht ik steeds tot na het eten vooraleer ik aan mijn thee begin. Zelf drink ik heel veel vruchtenthee. Meestal in zakjes maar ondertussen heb ik ook enkele verse theesmaken ontdekt die ik heerlijk vind. De Cherry Trifle en Lemon in Love mix van Teastation bijvoorbeeld. Die laatste is ook lekker als ice tea dus komt zelfs tijdens een hittegolf als deze goed van pas.

Recente blogs

Deze 15 dingen staan op mijn Fuck It List

24 juli 2018|Persoonlijk|

Fuck it! Het is een uitspraak die je niet snel uit mijn mond zal horen. Maar dat betekent niet dat ik niet af en toe best als een opstandige peuter mijn tong zou willen uitsteken naar dingen waar ik klaar mee ben. En laat daar nu een lijstje voor bestaan: de Fuck It List. Oftewel de tegenhanger van de bucket list, waarop juist de dingen staan die je nóóit meer wilt doen. Gewoon om voorgoed vaarwel te zeggen tegen dingen waar je klaar mee bent of die jou niet gelukkig maken. Klinkt goed? Ik som 15 dingen op die ik met liefde naar mijn Fuck It List verban.

Blij Lijstje #18 | Navigatiemeevallers, pilatespret & hummushumor

19 februari 2020|Persoonlijk|

De afgelopen weken waren razend druk en gingen soms in vogelvlucht aan mij voorbij. Maar tegelijkertijd gebeurden er zo veel leuke dingen in die weken dat ik heel wat Blije Lijstjes zou kunnen vullen. Om je niet te vermoeien met 2000 woorden aan blije dingen, houd ik het bij een bescheiden lijstje met een aantal fijne hoogtepunten van de afgelopen weken. Zo vertel ik hoe een nachtmerrie toch nog iets leuks werd, deel ik een mooie veer in mijn kont van mijn oma en laat ik je mee lachen om de nodige hummushumor.

Favorieten der favorieten | Beste vondsten van 2019

27 december 2019|Lifestyle|

Haast elke maand kom ik wel nieuwe favorieten tegen. De ene keer is dat een fijn kledingstuk, de andere keer een huishoudelijke life-hack die me heel wat tijd scheelt. Er zijn tv-programma's waar ik blij van word, maar ook meubels die ik voor geen goud had willen missen en apps die het leven een stukje makkelijker maken. Dit jaar deelde ik heel wat favorieten op mijn blog. Tijd voor een recap! Wat zijn mijn favorieten der favorieten van 2020?