unnamed file 2 14

Happy day! | 12 kleine dingen om vandaag anders te doen

 • 9 juli 2018
 • 27 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Positiviteit

Een keer op de fiets stappen in plaats van in de auto? Op maandag spaghetti op tafel zetten in plaats van Hollandse aardappels? Of spontaan langsgaan bij een dierbare vriendin in plaats van het zoveelste appje te sturen? Iets anders doen dan anders kan je dag soms net iets leuker maken. Daarom ter inspiratie 12 dingen om vandaag eens anders te doen. Wie weet maakt het jouw dag (nóg) leuker!

iets anders dan anders vandaag

Kleine dingen om vandaag anders te doen

 1. Bedenk ’s ochtends een doel voor vandaag, ook al is het maar iets piepkleins of een allereerste stap. Bijvoorbeeld een lade opruimen die al wekenlang uitpuilt, een vriendin bellen die je al heel lang niet hebt gesproken of eindelijk een collega aanspreken op iets waar je je aan stoort?
 2. Moet je altijd haasten ’s ochtends? Om dan met een boterham net achter je kiezen precies op tijd te zijn voor de bus? Sta vandaag iets eerder op of laat alle dingen die je niet per se hoeft te doen (blogs lezen bijvoorbeeld, sorry!) zitten, zodat je de dag rustiger kunt beginnen.
 3. Maak van een ochtendritueel een avondritueel. Douche je normaal altijd in alle haast ’s ochtends, waarna je met natte haren de deur uit sprint? Verplaats dit eens naar de avond, zodat je in alle rust van je douchebeurt kunt genieten. Ook  je lunch kun je de avond van tevoren klaarmaken. Kun je meteen iets specialers maken!
 4. Wees dankbaar voor iets wat niet vanzelfsprekend is. Zeg eens expliciet dankjewel voor het feit dat er eten gekookt en wel voor je klaarstaat. Of bedank de buurvrouw dat zij jouw Zalando-bestelling heeft aangenomen. Of bedank een dierbare die er altijd voor je is. Een lief berichtje of een compliment is veel waard!
 5. Weg met de té lange to-do-list. Maak onderscheid tussen punten op je to-do-list die per se vandaag af moeten en dingen die meer een kwestie zijn van willen en die prima tot morgen kunnen wachten. Dat geeft sturing aan je dag en zorgt wellicht voor een meer voldaan gevoel achteraf.
 6. Zoek een andere plek. Ga eens ergens anders werken of studeren, bijvoorbeeld aan een ander bureau, in een andere ruimte of desnoods eens buiten de deur. Of eet je ontbijtje eens in de zon in plaats van binnen op. En die afspraak met een vriendin, weet je daar niet een toffe nieuwe plek voor? Dat kan heel inspirerend zijn.
 7. Ontvang je een appje of een e-mail? Wacht even met antwoorden. De verzender verwacht echt niet à la minute een reactie. Zelfs als hij al twee blauwe vinkjes in beeld ziet verschijnen, is het echt niet erg om je reactie eens tot de volgende dag uit te stellen. Zo raak je ook niet direct in een appgesprek of mailuitwisseling verzeild als je eigenlijk andere plannen hebt.
 8. Negen uur? Telefoon uit! Zoek eens naar andere manieren om je avond te besteden. Misschien heb je nog een oud bordspel of een stapel ongelezen boeken liggen. Of wellicht wacht er wel een knappe dame of een aantrekkelijke kerel op je die blij is als eens niet je telefoon maar hij of zij jouw onverdeelde aandacht krijgt.
 9. Doe als vroeger. Grijp eens terug naar een gewoonte van vroeger. Maak iets te eten wat je als kind verrukkelijk vond, kijk een oude serie terug, maak weer eens een tekening of ga voor het eerst sinds tijden spontaan bij je ouders zitten voor een kop thee.
 10. Muziekje erbij! Zet vandaag je favoriete muziek aan als je iets doet waar je tegenopziet. Zelfs iets als afwassen, opruimen of de administratie bijwerken wordt leuker onder het genot van je lievelingsnummer.
 11. Probeer een nieuw recept uit. Zoek een recept op dat je nog niet kent en leef je extra uit in de keuken. Een feestje op tafel is al een blijmaker op zich!
 12. Doe iets kleins voor een ander. Deel een welgemeend compliment uit, geef wat kleingeld aan een muzikant op straat of verwen een kat die op de stoep ligt met een uitgebreide aaisessie. Zo worden jouw dag én die van de ander meteen een stuk leuker.

Welke kleine gewoonte maakt jouw dag net iets leuker?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 9 juli 2018 op 7:03 am - Beantwoord

  Soms loop ik een andere route naar het werk of ik maak dat ene lekkere gerecht. Het zijn de kleine dingen die het juist zo leuk maken. Fijn artikel!

  • Romy 9 juli 2018 op 11:16 pm - Beantwoord

   Zoiets kleins kan je dag inderdaad al net iets leuker maken. Wat mooi dat jij daar ook zo van kunt genieten!

 2. Marloes 9 juli 2018 op 7:03 am - Beantwoord

  Tijdens werk luister ik graag naar muziek en ik vind het dan leuk om eens andere afspeellijsten aan te zetten. Die top 40 hitjes gaan na een paar uur toch wel vervelen haha. Zo heb ik de laatste tijd al heel wat leuke nieuwe muziek ontdekt.
  Ook ben ik de laatste tijd eindelijk weer tijd gaan vrijmaken om te lezen. Heel fijn en ontspannend en ik kan er ook echt naar uitkijken om ‘s avonds weer verder te lezen.

 3. Josephine 9 juli 2018 op 7:20 am - Beantwoord

  Blogposts lezen op maandagochtend! Ik ben altijd benieuwd wat voor nieuws mensen dan plaatsen – volgens mij is het ook één van de dagen dat er de meeste nieuwe posts online komen.
  Verder kan ik erg genieten van het uitpluizen van een historisch recept voor de volgende dag, maar helaas is dat geen dagelijkse bezigheid. 😉

  • Romy 9 juli 2018 op 11:18 pm - Beantwoord

   Juist leuk om op die manier eens nieuwe muziek te ontdekken! Zoiets kan meteen wat reuring geven op een gewone werkdag 🙂
   En wat goed dat je weer meer aan het lezen bent! Ik probeer het zelf ook weer iets vaker te doen en merk dat ik er echt van kan genieten, ook al is het maar een kwartiertje.

  • Romy 9 juli 2018 op 11:20 pm - Beantwoord

   Klopt! Maandag is echt een populaire blogdag, geloof ik 🙂 Stiekem zie ik er ook op zondagavond al naar uit dat er op maandag weer nieuwe artikelen klaarstaan.
   Leuk dat jij ook zo kunt uitzien naar het uitzoeken van dat soort nieuwe recepten. Ook al doe je dat niet elke dag, het is toch een fijn vooruitzicht voor in ieder geval eens in de zoveel tijd.

 4. Tineke 9 juli 2018 op 7:25 am - Beantwoord

  Die te lange to do lijsten moet je inderdaad echt niet doen, krijg ik altijd heel erg stress van. 1 of twee doelen op een dag is inderdaad genoeg.
  Liefs

 5. Jacqueline 9 juli 2018 op 8:04 am - Beantwoord

  Ik trek altijd wel genoeg tijd uit voor mijn ochtendritueel. Tussen opstaan en de deur uitgaan zit 1,5 uur en die gewoonte hou ik graag zo, lekker relaxt.
  Vandaag zat ik eraan te denken om eens niet met de auto of fiets naar mijn werk te gaan, maar gewoon met de rolstoel. Elke keer dat ding in en uit de auto of achterop de fiets, heb er vandaag gewoon even geen zin in. Dus nu maar eens zien wat de accu daarvan vindt, haha!

  • Romy 9 juli 2018 op 11:26 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je altijd voldoende tijd inruimt voor je ochtendritueel! Zelf doe ik dat ook en sta ik ook meestal minimaal 5 kwartier van tevoren op. Wel zo fijn en dat geeft me meteen de tijd om rustig wakker te worden onder het genot van een blogrondje en een kop thee.
   Slim idee trouwens om met de rolstoel naar je werk te gaan en op die manier jezelf wat gedoe te besparen! Ik hoop dat je accu het heeft volgehouden en dat het misschien voor herhaling vatbaar is 🙂

 6. ‘S Avonds een extra lekkere lunch maken voor de volgende dag vind ik een heel goed idee!

 7. Marije 9 juli 2018 op 8:26 am - Beantwoord

  Sowieso elke dag dankbaarheid vinden in de alledaagse dingen

 8. Mariska 9 juli 2018 op 9:29 am - Beantwoord

  Wel leuk zo’n lijstje om eens langs te lopen en je dag net iets anders te laten verlopen 🙂

 9. Johanne 9 juli 2018 op 10:04 am - Beantwoord

  Eten maakt veel dingen voor mij beter, haha. Daarom kan ik er ook echt naar uit zien als ik bijvoorbeeld een lekkere lunch in het verschiet heb, of de dag ervoor croissantjes heb gehaald voor het eerste ontbijt van een nieuwe werkweek. Een doel voor de dag vind ik ook wel een goeie, ik denk dat dat mij veel gemotiveerder laat voelen! En nieuwe recepten uitproberen vind ik heerlijk (mijn vriend iets minder), dus daarom deze week ook twee nieuwe recepten om uit te proberen. Kijk er helemaal naar uit!

  • Romy 9 juli 2018 op 11:28 pm - Beantwoord

   Dat soort net iets lekkerder eten dan anders maakt inderdaad al veel goed 🙂 Ik ben benieuwd wat voor nieuwe recepten er deze week bij je op tafel belanden (en of je vriend dat misschien uiteindelijk tóch weet te waarderen, haha). Geniet van de week! 🙂

 10. Els 9 juli 2018 op 10:07 am - Beantwoord

  Ik vind gewoonte juist heel fijn! Maar ik zou inderdaad wel echt vaker moeten stil staan in het nu :-).

 11. Anna 9 juli 2018 op 1:48 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Een uitgebreide lunch is altijd een goed idee <3 Ik wil ook een paar avonden gaan inplannen waarop ik mijn telefoon niet meer gebruik, dat is zo relaxt!

  • Romy 9 juli 2018 op 11:35 pm - Beantwoord

   Wat een goed voornemen! Ik hoop dat dat je een (nog) leukere avond oplevert! ♥

 12. evelien 9 juli 2018 op 2:22 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje, ik ben vanochtend ook iets eerder opgestaan zodat ik iets relaxter de dag begin. Super fijn!
  Ook maak ik mijn to-do lijsten sinds kort een stuk kleiner, werkt veel prettiger. 🙂

  Liefs,
  Evelien

 13. Madelon 9 juli 2018 op 4:59 pm - Beantwoord

  Een dagelijkse wandeling of een momentje alleen met wat muziek aan maakt mijn dag altijd leuker!

  • Romy 9 juli 2018 op 11:36 pm - Beantwoord

   Klinkt goed! Het is soms zo fijn om je dag uitgerust te beginnen. En als je dan ook nog een niet al te lange to-do-list hebt voor de rest van de dag, maakt da tje dag ook al een stuk fijner 🙂

  • Romy 9 juli 2018 op 11:37 pm - Beantwoord

   Mooie punten noem je op! Ik kan me voorstellen dat dat echt fijne geluksmomentjes zijn.

 14. Nikita 9 juli 2018 op 7:49 pm - Beantwoord

  Ik ben mijn week bijzonder goed gestart! Ik ging vandaag terug naar de bibliotheek dicht bij school (ondanks mijn afstuderen blijf ik daar wel lid) en heb hele leuke boeken mee! Ook een boek dat ik al zeker zoek sinds januari. Dus dat is best wel een tijdje haha. Het keerpunt was wel dat ik daardoor heel dicht bij school was, en toen de bus passeerde langs de Markt (waar het Belfort staat, die herinner je je vast nog wel want je was volgens mij al een keer in Brugge) en daar ben ik geproclameerd. Net als toen de bus die van de bib naar het station rijdt ook langs de bushalte rijdt waar ik altijd met mijn vrienden na school de bus naar het station nam. Ik had met dat niet gerealiseerd. En ik kon het niet laten, je kan vanaf die bushalte (ook op de bus) in de straat kijken waardoor je een stukje van het gebouw ziet. Dat deed ook wel pijn, maar ik heb dat toegelaten. Het heeft geen nut om dat allemaal weg te duwen. Ik moet mezelf tijd geven om dit te verwerken. Dan komt dat wel goed! Ik denk ook heel vaak met een glimlach terug aan die mooie jaren, dus het is heus niet allemaal negatief. Het komt wel goed 🙂 Mooi artikel Romy! Het zijn inderdaad de kleine dingen die het doen. En dat beseffen we zo vaak veel te weinig. En ik ga vanavond naar het vuurwerk! Het is zomer, en dan is er elke maandagavond vuurwerk bij ons. Dus daar kijk ik naar uit!

  • Romy 9 juli 2018 op 11:41 pm - Beantwoord

   Zo te horen heb je in meerdere opzichten een mooie dag gehad vandaag. Ten eerste vanwege de goede vondsten bij de bibliotheek, ten tweede vanwege het vuurwerk (hoe gaaf!) en ten derde vanwege het mooie inzicht dat je opdeed in Brugge. Het is inderdaad niet makkelijk om iets achter te laten, zeker niet als je daar door de busrit extra mee wordt geconfronteerd, maar uiteindelijk zal er iets nieuws voor in de plaats komen dat ook mooi is. En vanaf dat moment wordt je middelbare schooltijd vooral een mooie herinnering om aan terug te denken. Dat is in ieder geval hoe het bij mij is gegaan. Ik vond het heel moeilijk om de middelbare school achter me te laten, maar nu kijk ik er vooral met een glimlach op terug en ben ik blij met alle nieuwe stappen die ik na die tijd heb mogen maken. Het komt allemaal goed, echt waar! Geef het de tijd en geniet ook lekker van je vakantie. Maar dat doe je zo te horen volop 🙂

 15. Esmeralda 10 juli 2018 op 1:05 pm - Beantwoord

  Muziek! Heerlijk om overal muziek bij aan te hebben, en het liefst keihard ahahah!

 16. Saskia 10 juli 2018 op 9:26 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige kleine dingen om aan te passen. Wees dankbaar voor iets wat niet vanzelfsprekend is, iets waar ik vaak probeer bij stil te staan. Hoe goed ik het heb, en dat ik juist jaren geleden graag op deze plek had willen zijn waar ik nu ben.
  Juist die veranderingen om dingen anders te doen zijn erg fijn.

  • Romy 11 juli 2018 op 12:05 am - Beantwoord

   Wat verwoord je dat mooi! Prachtig om te horen dat je zo dankbaar kunt zijn voor hoe je leven er nu uitziet. Soms verlopen de dingen in je leven in werkelijkheid eigenlijk nóg fijner dan je je ooit had kunnen voorstellen 🙂

 17. Jenn 11 juli 2018 op 12:30 pm - Beantwoord

  Fijn lijstje, en idd kleine dingen die je makkelijk kan doen.

Recente blogs

Mijn nieuwste tweedehands Fashion Finds

30 november 2017|Outfits|

Terwijl half Nederland leek te profiteren van de Black Friday-sales, ging ik dit weekend met twee vriendinnen naar de IJ-hallen. De laatste tijd heb ik de zoektocht naar tweedehands schatten weer helemaal te pakken. Ook dit weekend ging ik enthousiast op zoek naar pareltjes, zowel bij de kringloopwinkel als bij de IJ-hallen. Zo zocht ik al een paar weken naar mooie enkellaarsjes. Om vervolgens bij de kringloopwinkel twee keer dé schoenen in mijn maat te vinden. Ook bij de IJ-hallen ging ik niet met lege handen naar huis en deed ik een paar mooie vondsten. Kijk je mee naar mijn aankopen?

6x Wat ik leerde over buiten je comfortzone gaan!

26 juni 2018|Persoonlijke groei|

Je comfortzone is veilig en vertrouwd en voelt vaak fijn. Van alles binnen je comfortzone weet je immers dat je het kunt. Toch is het soms goed om dingen te doen die buiten je comfortzone liggen en die je je misschien wél angstzweet, knikkende knieën en klotsende oksels bezorgen. Ook ik heb me de afgelopen jaren gewaagd aan dingen die (soms zelfs mijlenver) buiten mijn veilige zone lagen, variërend van mijn allereerste Tinderdate tot spannende autoritten of onlangs mijn switch van baan. In dit artikel deel ik 6 lessen die ik leerde door juist de grenzen van mijn comfortzone op te zoeken.

Inkiekje #83 | Felicitatie-post, fix-zondagen & fleurige oorbellen

24 april 2023|Persoonlijk|

Van post die je eraan herinnert dat de 30 echt niet ver weg meer is tot je weer even kind voelen bij een kraam vol madeliefjes. Van drukke dagen in Amsterdam tot daarna welverdiend uitpuffen tussen de bloesem. Het waren weer twee fijne weken! Ik trok voor het eerst sinds lange tijd weer eens een broek aan, ging vroeg uit de veren voor een ondernemersontbijt en boekte een vakantie met Bart voor deze zomer naar een pek waar ik al heel lang (opnieuw) naartoe wilde. Kiek je mee?