cinque2 1 scaled

12 kleurrijke bestemmingen in Europa op mijn bucketlist

 • 8 september 2018
 • 28 Reacties
Categorieën: Op reis

Zin in een kleurrijke bestemming op vakantie? Ik wel! Op vakantie heb ik een zwak voor bestemmingen waar je nog net niet wordt verblind door de vele knalkleuren. Ik heb al een paar prachtige kleurrijke bestemmingen in Europa mogen bewonderen. Maar daarnaast heb ik ook nog een flinke bucketlist met kleurrijke oorden op ons continent die mij meer dan de moeite waard lijken. Zin in een kleurrijke reis? Ik zet 12 kleurrijke bestemmingen in Europa op een rij: 6 die ik al heb bezocht en 6 die ik graag nog eens wil bewonderen.

kleurrijke bestemmingen in europa cinque terre

1. Cinque Terre, Italië

Onlangs brachten wij in Italië een bezoekje aan het schitterende Cinque Terre, waar de rotsen worden gesierd door vijf dorpjes met schilderachtige huizen in felle kleuren. Ook de straatjes zien er kleurrijk uit, net als de haven waar gele, blauwe en rode boten zijn aangemeerd. Je zult je ogen uitkijken op deze prachtige plek. Let op: ik kan je aanraden om buiten het hoogseizoen te gaan om de grote drukte te vermijden.

» Klik hier voor mijn artikel over Cinque Terre.

kleurrijke bestemmingen in europa burano

2. Burano, Italië

Deze zomer brachten wij een paar uur door op Burano, een kleurrijk eiland op drie kwartier varen vanaf Venetië. Roze, blauw, paars, geel…in elke kleur is op dit eiland wel een huis te vinden. Als je gek bent op kleurrijke huizen, dan waan je je hier even in een paradijs. Er is geen enkel saai bakstenen huis te bekennen. En de huisjes worden afgewisseld met pittoreske bruggetjes en lokale winkels met onder andere kant en geblazen glazen. Een feestje om hier rond te lopen!

» Lees hier mijn artikel over Burano.

kleurrijke bestemmingen in europa sintra

3. Sintra, Portugal

Vorig jaar oktober was ik met mijn moeder in Sintra bij Palácio da Pena, het meest kleurrijke paleis dat ik ooit heb gezien. Dit Moorse paleis bevindt zich op de top van een berg, ongeveer 30 kilometer van Portugal af, en is door zijn felgele en oranje muren al vanuit de verte niet te missen. Je waant je even in een kleurrijk sprookjeskasteel als je hier rondwandelt. Ik garandeer je dat je niet snel uitgekeken raakt op deze mooie plek.

» Meer zien van Sintra? Lees dan mijn artikel terug.

kleurrijke bestemmingen in europa keukenhof

4. Keukenhof, Lisse, Nederland

En van Zuid-Europa reizen we terug naar Nederland. Kleurrijke bestemmingen in Europa vind je namelijk ook gewoon in ons koude kikkerland. In het voorjaar (van maart t/m mei) is de Keukenhof één groot kleurenparadijs. Je waant je hier tussen de tulpen in alle kleuren van de regenboog, maar ook voor andere bloemenpracht in de meest felle kleuren kun je terecht bij de Keukenhof.

» Bekijk ook mijn fotoverslag 1 en fotoverslag 2 van de Keukenhof.

kleurrijke bestemmingen in europa nyhavn

5. Nyhavn, Kopenhagen, Denemarken

De Kleine Zeemeermin in Kopenhagen maakte niet echt veel indruk op mij, maar het kleurrijke Nyhavn deed dat tijdens onze citytrip naar Kopenhagen zeker wel. In dit kleurrijke straatje aan het water meren vele boten aan en je kunt er (voor iets te veel geld!) wat eten of drinken op een terrasje. Een toeristische trekpleister is het zeker, maar wat mij betreft nog steeds een leuke plek om een keer naartoe te gaan.

kleurrijke bestemmingen in europa parc guëll

6. Parc Guëll, Barcelona, Spanje

De foto van alleen deze hagedis uit Parc Guëll doet eigenlijk geen eer aan hoe mooi dit park van architect Gaudí is. Blijkbaar was ik twee jaar geleden zo onder de indruk toen ik hier was dat ik vergat om sfeerbeelden te maken. Ik kan je in ieder geval verzekeren dat je je ogen uitkijkt in dit park waar de meest kleurrijke werken zijn gemaakt van mozaïeksteentjes. Van huizen tot plafonddecoratie en zelfs hele banken.

Kleurrijke bestemmingen in Europa die ik nog wil bezoeken

Naast deze 6 kleurrijke bestemmingen in Europa die ik al heb gezien, staan er ook nog heel wat kleurrijke plekken hoog op mijn bucketlist. Onder andere de volgende 6 kleurrijke bestemmingen in Europa wil ik graag ooit bezoeken:

 1. Notting Hill, Londen, Groot-Brittannië. Dit pastelkleurige straatje in een statige buitenwijk van Londen ontdekte ik voor het eerst via José Chan en zag ik later ook bij Lianne. De pastelkleurige panden worden in het voorjaar en in de zomer ook nog eens extra opgefleurd door onder andere mooie bloesems en magnolia. Het is een ware droom voor mij om hier nog eens rond te lopen.
 2. Wroclaw, Polen. Deze stad wordt vanwege de kanalen en de vrolijke, kleurrijke gebouwen ook wel het Venetië van Polen genoemd. Dat klinkt me als muziek in de oren. Ook de foto’s die ik op deze website tegenkwam, liegen er niet om. Wat een mooie plek!
 3. Villayosa, Spanje. Aan de Costa Blanca vind je deze stad met onder andere knalgele en blauwe huizen. Zie dat dan ook nog voor je in combinatie met palmbomen en authentieke trappetjes. Dat moet een schitterend gezicht zijn.
 4. Provence, Frankrijk. De velden met paarse lavendel in de mooie Provence lijken mij een droombestemming. Ik zie mezelf al als in een filmscène in een fleurig jurkje tussen de lavendel dartelen. Oké, in werkelijkheid zal dat vast niet de bedoeling zijn. Maar mooi en kleurrijk is het er hoe dan ook!
 5. Reitdiephaven, Groningen. Ook iets dichter bij huis is nog een kleurrijke bestemming te ontdekken. Op onder andere deze site kwam ik de mooie, felgekleurde nieuwbouwwijk Reitdiephaven in Groningen tegen. Ook al klinkt een nieuwbouwwijk misschien niet heel idyllisch, deze huizen aan het water zijn zeker een prachtig gezicht.
 6. Porto, Portugal. Ten slotte zou ik graag nog een keer het vliegtuig nemen naar het Portugese Porto. Hier vind je barokke kerken en kleurrijke huizen aan een prachtige haven. Bovendien schijnt de stad wel wat weg te hebben van Lissabon, een stad waar ik volop heb genoten. Ook Porto mocht dus niet ontbreken op mijn lijstje met kleurrijke bestemmingen in Europa.
bezoek aan burano bij venetië

Extra tip: bewuster reizen met Fly Green!

Ik heb overigens een extra tip voor wie bewuster wil reizen. Jelle, oprichter van Fly Green wees me hierop. Hij heeft Fly Green in het leven geroepen om het compenseren van de CO2-uitstoot van jouw vliegreis duidelijker en eenvoudiger te maken. Fly Green is een zoekmachine voor vliegtickets, die de CO2-uitstoot van je geboekte vlucht inzichtelijk maakt en die jouw vlucht op een duidelijke manier compenseert, soms zelfs zonder extra kosten. Ook toont de site goede treinalternatieven als die er zijn. Vliegen maakt je reis dan misschien niet duurzamer, maar dit is wél een eenvoudige stap om bewuster om te gaan met de CO2-uitstoot die een vlucht veroorzaakt.

Een goed idee voor als ik wellicht een van deze kleurrijke bestemmingen in Europa bezoek. Of zal ik toch beginnen met een dagje naar de kleurrijke nieuwbouwwijk in Groningen?!

Heb jij nog goede tips voor mooie kleurrijke bestemmingen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris - Thebeautymagazine.nl 8 september 2018 op 7:08 am - Beantwoord

  Wat een kleurrijke bestemmingen! Ik word er helemaal blij van!

 2. Lizzy 8 september 2018 op 7:14 am - Beantwoord

  Porto staat ook al heel lang op mijn lijstje! Maar ik ben sowieso nog nooit in Portugal geweest, dus Lissabon en Sintra lijken me ook heel gaaf.

  • Romy 8 september 2018 op 9:56 am - Beantwoord

   Oh, Lissabon en Sintra kan ik je zeker aanraden! Het is daar zo mooi, vaak lekker warm en ook nog eens betaalbaar 🙂 Zeker een leuk idee voor een stedentrip of een weekje weg!

 3. Darina 8 september 2018 op 7:34 am - Beantwoord

  Prachtige bestemmingen! Menton in Zuid-Frankrijk is ook een hele mooie kleurrijke bestemming. Cinque Terrr zou ik ook weleens willen bezoeken.

 4. Lianne 8 september 2018 op 9:45 am - Beantwoord

  Oh wat leuk al die kleurrijke bestemmingen en dat mijn blog je heeft geïnspireerd! Notting Hill smaakte zeker naar meer en ik zou graag nog meer kleurrijke plekjes opzoeken! Jij hebt mij al helemaal enthousiast gemaakt om weer naar Italië te gaan! Maar we beginnen maar eerst iets dichter bij huis, haha! Misschien dat we samen naar de Keukenhof of een keer naar Groningen kunnen gaan? Lijkt me heel gaaf om het eens te zien 🙂

  • Romy 8 september 2018 op 9:57 am - Beantwoord

   Wauw, Menton ziet er inderdaad ook prachtig uit als ik een paar foto’s bekijk op internet. Lijkt me zeker een mooie bestemming!
   Cinque Terre lijkt me ook wel iets voor jou trouwens 🙂 Het heeft wel een beetje iets weg van de Côte d’Azur 🙂

  • Romy 8 september 2018 op 9:59 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij een reis naar Italië ook wel ziet zitten 🙂 Ik kan je vooral Burano zeker aanraden om eens naartoe te gaan.
   Lijkt me leuk om een keer samen een kleurrijke plek te bezoeken! De Keukenhof ga ik altijd in april/mei heen met mijn vader; dat is een beetje traditie geworden 😉 Maar er zijn zeker weten nog genoeg andere leuke, kleurrijke plekken die we kunnen ontdekken in Nederland 🙂

 5. Mevrouw Marloes 8 september 2018 op 11:14 am - Beantwoord

  Ik ben op geen van deze plekken geweest, haha! Nyhavn staat wel hoog bovenaan mijn wishlist. Notting Hill wil ik ook heel graag een keer bezoeken, al is ’t alleen omdat de gelijknamige film tot m’n favoriete behoort. De Keukenhof zou ik niet willen bezoeken. Ik hoor zoveel verhalen over hoe druk het daar kan zijn, hahah. Mij niet gezien!

  Liefs xx

  • Romy 8 september 2018 op 4:53 pm - Beantwoord

   Kopenhagen is echt heel leuk om een keer te bezoeken en dan mag een bezoekje aan Nyhavn niet ontbreken ? Haha, de Keukenhof is inderdaad wel “vrij” druk door de vele toeristen, alhoewel het op doordeweekse dagen al iets meevalt ten opzichte van het weekend ?

 6. Josephine 8 september 2018 op 12:15 pm - Beantwoord

  Mooi artikel met prachtige foto’s! Ik vind het leuk dat je ook onze ‘eigen’ Keukenhof ertussen hebt gezet.

  Als ik mij goed herinner heeft de binnenstad van Trier mooie gekleurde huizen. En bovendien heeft dit knusse stadje een heel aantal Romeinse bezienswaardigheden!

  • Romy 9 september 2018 op 9:20 am - Beantwoord

   Dankjewel voor de tip! Ik heb het even opgezocht en in Trier zijn inderdaad ook leuke gekleurde huizen te vinden. Sowieso vind ik het altijd opvallend dat het straatbeeld in het buitenland er vaak al een stuk kleurrijker uitziet dan in Nederland. Toch jammer dat de meeste huizen hier van bakstenen zijn gemaakt en niet roze, blauw, geel of paars geverfd zijn 😉

 7. Justine 8 september 2018 op 2:41 pm - Beantwoord

  Ik geloof dat ik mijn travel bucketlist even moet gaan uitbreiden, want hier staan wat leuke bestemmingen op die ik nog niet kende! 😀 Tof trouwens dat je ook wat Nederlandse bestemmingen er tussen hebt gezet! h

  Porto kan ik je overigens zeker aanraden, heel leuk is het daar. Dat het zo kleurrijk is, is me niet per se bijgebleven, maar wel dat je overal leuke straatjes en steegjes hebt en daar aan het water zit je zo leuk!

  • Romy 9 september 2018 op 9:23 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat er een paar voor jou onbekende bestemmingen tussen zitten! 🙂
   Leuk om te horen dat Porto echt een aanrader is. Toevallig had een vriendin het er gisteren over dat ze misschien een tijdje in Portugal wil stage lopen (ze is ook half-Portugees), dus ik heb maar vast geopperd dat ik een weekendje op visite bij haar in Lissabon of Porto wel zou zien zitten, haha.

 8. Evelyne 8 september 2018 op 2:49 pm - Beantwoord

  Ik vul even mijn TravelBucketList aan bij het lezen van dit artikel 😉 Zelf ben ik enkel nog maar in Parijs, Duitsland en Rotterdam geweest. Ik moet zeggen.. In Duitsland vind je veel van die huizen op een hoek van de straat met een stratenplan ofzo op. Ook heel mooi!

  • Romy 9 september 2018 op 9:24 am - Beantwoord

   Haha, wat leuk dat je je travel bucketlist weer hebt kunnen aanvullen! Er zijn zo veel leuke plekken te ontdekken, alleen al in Europa 🙂 En in Duitsland heb je inderdaad ook heel wat kleurrijke huizen. Toch jammer dat we in Nederland niet vaak een fel kleurtje op de muren (mogen) schilderen 😉

 9. Giovanna Jansen 8 september 2018 op 8:38 pm - Beantwoord

  Wat een geweldig leuke kleurrijke bestemmingen! Ik ben er nog op geen een geweest, maar zou zo naar allemaal eens willen gaan. 🙂 Bedankt voor deze inspirerende post!

  • Romy 9 september 2018 op 9:24 am - Beantwoord

   Leuk om dat te horen! Bedankt voor je enthousiaste reactie! 🙂

 10. Marjoleine 8 september 2018 op 10:26 pm - Beantwoord

  Oooh wat een prachtige foto’s zeg! Alle steden zien er super tof uit. Ik was laatst in Londen maar helaas is Notting Hill er niet van gekomen. Toch lijken al die gekleurde huisjes me nog steeds heel leuk 🙂

  • Romy 9 september 2018 op 9:25 am - Beantwoord

   Notting Hill lijkt me zó mooi! Ik ben in mijn leven al twee keer in Londen geweest, maar nog nooit in dat straatje. Mocht ik ooit terug gaan, dan mag een bezoekje aan Notting Hill voor mij ook zeker niet ontbreken 🙂

 11. Shirley 8 september 2018 op 11:01 pm - Beantwoord

  Wat zien gekleurde huizen er altijd leuk uit. Ik vond Porto nog leuker dan Lissabon denk ik. In Willemstad in Curaçao heb je ook gezellige gekleurde huisjes. Als je de foto ervan ziet, zul je ze misschein wel herkennen!

  • Romy 9 september 2018 op 9:26 am - Beantwoord

   Ja, Willemstad lijkt mij ook geweldig! Mijn ouders zijn 28 jaar geleden naar Aruba en Curaçao op huwelijksreis geweest en hebben nog eens beloofd dat we daar ooit met z’n vijven naartoe gaan. Eerst zien dan geloven! 😉 Maar een bezoekje aan Willemstad lijkt me wel geweldig!

 12. Mirthe 9 september 2018 op 11:24 pm - Beantwoord

  Haha wat grappig, ik kom met mijn vriend die daar in de buurt woont regelmatig in de supermarkt bij de Reitdiephaven in Groningen. Nooit zo bij stil gestaan maar het is inderdaad heel vrolijk en kleurrijk daar! En mooi aan het water, en het grappigste vind ik zo’n torentje dat in mijn fantasie net lijkt op het huisje van Pluk van de Petteflet.

  • Romy 10 september 2018 op 1:10 am - Beantwoord

   Wat grappig dat je regelmatig op die plek komt! Soms zie je eigenlijk pas in hoe mooi of opvallend een plek is als je er als een buitenstaander naar kijkt, haha. Dat heb ik zelf ook met mijn eigen woonomgeving 😉 Reitdiephaven lijkt me een toffe plek om eens te bezoeken. Leuk voor mij om te combineren met een dagje Groningen-centrum misschien!

 13. Anna 11 september 2018 op 10:20 am - Beantwoord

  Wat een mooie plekken heb je al bezocht! Haha, Reitdiephaven is redelijk vlakbij mij, zo leuk! Die wijk doet me altijd denken aan een Scandinavisch dorp :p Leuk om te combineren met een dagje/weekendje Groningen!

  • Romy 11 september 2018 op 10:01 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk! Dat lijkt me zo’n gave wijk om een keer rond te lopen. Inderdaad een leuk idee om dat met een dagje Groningen te combineren! 🙂

 14. chucky1012 13 september 2018 op 7:18 am - Beantwoord

  Wauw zo mooi ?

 15. Florence 11 oktober 2018 op 11:45 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Porto is echt een aanrader 🙂

 16. Elisabeth 25 februari 2019 op 11:09 pm - Beantwoord

  heerlijke kleurrijke vakantie tips!

Recente blogs

Drempelvrees om jezelf op video te laten zien? Mijn 5 inzichten!

2 april 2021|Persoonlijke groei, Carrière en ondernemen|

Vanachter mijn laptop typend deel ik op mijn blog van alles over mijn leven. Maar datzelfde al pratend doen met een camera op mijn neus gericht? Dat leek me heel lang doodeng. Toch kriebelde het om soms video's op Instagram Stories te zetten. En dat betekende: het gewoon doen en sommige niet-helpende gedachten loslaten. Ik ging de uitdaging al een paar keer aan en vind het verrassend leuk. Omdat ik vast niet de enige ben met drempelvrees voor video's, deel ik 5 inzichten die mij helpen om wél de videocamera op mijn telefoon te durven aanzetten.

Mooi leven | Maak het leven mooier met deze 26 gewoontes

4 mei 2021|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Niet elke dag is een geluksdag. Niet elke dag sta je fluitend voor de spiegel omdat je er zo enorm veel zin in hebt om te gaan beleven wat de dag voor je in petto heeft. Maar zelfs op zo'n dag kun je er nog iets van maken. Je leven mooier maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dit zijn 26 gewoontes die ik op zowel de fan-tas-tische als de ronduit-ruk-dagen toepas om het leven mooier te maken.

Chocolade smoothie bowl met banaan (verkoelend & simpel!)

31 augustus 2022|Recepten|

Het is warm en je moet iets eten bij het ontbijt. Wat doe je dan? Op die dagen ga ik voor een verkoelende smoothie bowl! Deze chocolade smoothie bowl is dan mijn eerste keuze. Hij is gemaakt van bevroren bananen met sojakwark en cacaopoeder, en heeft daardoor de structuur van mousse of pudding. Koel is de smoothie bowl ook en hij smaakt één en al naar chocola. Als je van chocola houdt (wie niet?), dan is dit vast een ontbijtrecept waar je net zo gelukkig van wordt als ik.