Dagelijks worden we doodgegooid met perfecte plaatjes. Van jaloersmakende kwarkontbijtjes die er in ons eigen bakje toch echt gewoon als smurrie uitzien, tot aan mensen die opstaan met een kapsel om door een ringetje te halen. Hoe dan?! Eind 2018 zag ik een paar mensen hun ‘Worst Nine’ plaatsen, oftewel 9 foto’s die Instagram net niet hadden gehaald. Ha, dat leek me wel wat. Laat per ongeluk oncharmant poseren maar aan mij over. Ik deel dan ook met plezier 12 foto’s die niet helemaal zijn geworden zoals gehoopt, maar die hopelijk wel goed zijn voor een portie leedvermaak!

lachwekkende foto's worst 9

De poseren-als-een-zoutzak-foto

Mensen zeggen weleens dat de juiste pose aannemen veel doet voor je lichaam. Nou, dat laat deze foto wel zien. De welbekende zoutzakhouding in combinatie met een trui die niet netjes zit en mijn ogen die niet meer open wilden, staat mij blijkbaar niet bijster goed. Ergens onder die oncharmant zit echt – écht! – mijn taille verstopt.

lachwekkende foto's worst 9

De waar-zijn-mijn-benen-gebleven-foto

Met mijn ogen dicht op de foto staan is mij blijkbaar niet vreemd. Ook op deze foto kreeg ik het voor elkaar. Maar nog oncharmanter is misschien wel de combinatie van de blauwe muur met de zwarte rok, die het doet lijken alsof iemand er met mijn benen vandoor is gegaan en ik voortaan als een wandelende trui met armen en een hoofd door het leven ga.

lachwekkende foto's worst 9

De mislukte-nonchalante-blik-foto

Ik ben geen natuurtalent in poseren. Gelukkig zijn er een aantal houdingen die meestal wel goed uitpakken. Nonchalant niet in de camera kijken, is er daar een van. Of nou ja, soms pakt die pose iets minder goed uit. Het lijkt eerder alsof ik semi-geïnteresseerd naar laagvliegende vliegtuigen aan het staren ben of zeldzame vogels wil spotten dan dat ik nu echt als een pro mijn beste pose aanneem.

lachwekkende foto's worst 9

De alles-is-scherp-behalve-ik-foto

De zelfontspanner en ik zijn geen beste vrienden. Die bevestiging krijg ik bij iedere poging weer. Sta je daar met je beste bedoelingen voor de kerstboom in de hoop een foto te hebben van je best wel goed gelukte kapsel, is weer eens alles scherp behalve jijzelf. Story of my life!

lachwekkende foto's worst 9

De schattige-poes-wordt-eng-monster-foto

Gelukkig ben ik niet de enige die soms uiterst oncharmant op de gevoelige plaat wordt vastgelegd. Deze foto bewijst dat ook Lily daar ervaring mee heeft. Onze dame lag heel lief te soezen op de stoel, dus ik probeerde haar zover te krijgen in mijn camera te kijken. Precies op dat moment besloot mevrouw echter hard te gapen, wat dit angstaanjagende portret opleverde.

lachwekkende foto's worst 9

De caught-in-the-wrong-moment-foto

Foto’s zijn natuurlijk maar een momentopname. Het is de kunst om iemand op precies het goede moment vast te leggen. Of juist op het slechtste moment – dat kan natuurlijk ook. Bij de twee foto’s hierboven is dat laatste zeker gelukt. Op foto 1 probeerde ik mijn haar nog enigszins in model te wapperen, terwijl ik net op dat moment al zwiepend met mijn haar werd vastgelegd. Op foto 2 pakte het idee om mij naast een wazige plant vast te leggen, iets minder mooi uit. De groene smurrie op de voorgrond (lees: de plant) verbloemt in ieder geval wel een van de twee ogen die ik – alweer – dicht had op de foto.

lachwekkende foto's worst 9

De met-mijn-badjas-in-de-kerstbal-foto

Nog zo’n gevalletje Expectations vs. Reality. Ik had wel vaker foto’s gezien van mensen die zichzelf in een kerstbal fotograferen. Leuk, dat wilde ik ook wel. Ik had er alleen even niet bij nagedacht dat ik nu in een onhandige zithouding met mijn roze badjas aan sta te pronken, met vingers die in de kerstbal wel héél groot lijken. Laten we het er maar op houden dat het idee leuk was.

lachwekkende foto's worst 9

De ik-dacht-dat-ik-een-hoofd-had-foto

Nog een bewijs dat ik en zelfontspanners geen match made in heaven zijn, wordt geleverd door deze foto. Supertrots was ik dat ik scherp in beeld kwam. Beetje jammer alleen dat ik mezelf onthoofd bleek te hebben gefotografeerd. Daar sta je dan met je goede gedrag te lachen naar de camera.

lachwekkende foto's worst 9

De als-je-haar-maar-goed-zit-foto

Perfecte fotolocatie? Check! Leuke outfit? Check! Fotograaf klaar? Check! Leuk kapsel? Eh, nee… De wind weet soms aardig roet in het eten te gooien door mijn haren alle kanten op te sturen. Ik probeerde mijn haar op deze foto nog met mijn hand (check die nonchalance!) in het gareel te houden, maar dat bleek tevergeefs. Ook mijn ik-vind-dit-poseren-heel-ongemakkelijk-blik zorgt niet bepaald voor verbetering.

lachwekkende foto's worst 9

De zoek-mij-ergens-op-dit-plaatje-foto

Foto’s van bovenaf maken is meestal niet zo’n goed idee. Zo is ook deze foto meer een zoekplaatje waarop je mij ergens onderaan de muur moet zien te vinden. Ik lijk meteen een stuk kleiner, zo verstopt onder de lampenkap, dan de 1.69 meter die ik eigenlijk lang ben.

lachwekkende foto's worst 9

De per-ongeluk-arrogante foto

Soms neem ik poses aan die er onbedoeld nogal arrogant uitzien. Op deze foto sta ik bijvoorbeeld wel een beetje héél bitchy. Men doet de kin omhoog, kijkt een beetje schuin en doet een hand in zijn zij. Een arrogante foto is het resultaat. Oeps!

lachwekkende foto's worst 9

De dit-is-niet-wat-jij-denkt-foto

En als extraatje een foto waarbij je je vast afvraagt wat ik hier aan het doen was. Nou, het idee was om herfstblaadjes in de lucht te gooien en zo stralend tussen de ronddwarelende blaadjes op de foto te staan. Zoals je ziet, zit er een klein verschil tussen het idee en de uitwerking ervan. De blaadjes lagen al op de grond toen mijn vader de foto maakte, terwijl mijn handen nog in de lucht waren en ik ondertussen hard moest lachen (met mijn ogen dicht) om het hele fenomeen.

Wat is jouw grootste fotografieblooper?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 16 januari 2019 op 7:31 am - Beantwoord

  Hahaha .. dat met die kerstbal heb ik ook mee gemaakt toen ik een foto van iets wilde maken.

 2. Darina 16 januari 2019 op 7:34 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je deze foto’s deelt. De foto van de kat vind ik wel bijzonder.

  • Romy 16 januari 2019 op 8:50 am - Beantwoord

   Haha, stiekem vond ik de foto van Lily (onze kat) achteraf ook wel grappig. Hij heeft misschien onbedoeld wel wat kunstzinnigs zo, haha.

 3. Mirjam 16 januari 2019 op 7:38 am - Beantwoord

  Tof dat je dit deelt! Ogen dicht en een vervelend kapsel zijn mij niet vreemd, ik ben meestal niet echt fotogeniek, helaas. Bloopers heb ik echter niet zoveel omdat ik dus niet zo vaak op de foto sta?

  • Romy 16 januari 2019 op 8:50 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die dat soort acties weleens heeft op foto’s. Niet vaak op de foto gaan, is inderdaad wel dé manier om bloopers helemaal te voorkomen 😛

 4. bychristiana 16 januari 2019 op 7:51 am - Beantwoord

  Oh, ze zijn allemaal herkenbaar! Echt super leuk dat je ze deelt, vooral die mislukte nonchalante blik, daar heb ik er ook nog wel wat (een stuk of honderd) van. Afgelopen weekend had ik mijn eerste fotosessies met de fotografe, en ik ben nogal benieuwd naar die resultaten! Hoogstwaarschijnlijk houdt ze de echt erge voor zichzelf haha;-)

  • Romy 16 januari 2019 op 8:51 am - Beantwoord

   Haha, goed om te horen dat er meer mensen zijn die soms niet al te charmant op de foto staat. Ik ben wel onwijs benieuwd naar de foto’s van de professionele fotografe trouwens. De iets minder goed gelukte foto’s zullen je inderdaad vast bespaard blijven 😉

 5. Shirley 16 januari 2019 op 7:53 am - Beantwoord

  Ik sta zo vaak met mijn ogen dicht op de foto. Of half dicht, waardoor ik er stoned uitzie. De foto van de kat is ook heel grappig.

 6. Audrey 16 januari 2019 op 8:34 am - Beantwoord

  Dit is echt een superleuke blogpost! Ik vind die per ongeluk arrogante foto nog best leuk trouwens 😉

 7. Femke 16 januari 2019 op 8:44 am - Beantwoord

  Geweldig haha! Maarreee.. bitchy? Echt niet. Jij straalt altijd iets liefs uit :-).

 8. Sandra 16 januari 2019 op 8:45 am - Beantwoord

  Haha, die foto van jullie maf vind ik juist wel leuk! En die ‘arrogante’ foto lekker spontaan. Ik kan wel begrijpen dat je dat zelf anders ziet hoor (ik heb dat ook zo vaak haha!), maar ik meen oprecht dat ik ‘m leuk vind. Ik heb zelf ook zo veel foto’s die mislukt zijn. Ogen dicht, mijn handen raar, mijn benen raar, haar voor mijn gezicht, gekke gezichtsuitdrukking… ga maar even door. :’)

  • Romy 16 januari 2019 op 8:56 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je die foto juist wel leuk vindt. Dank je! 🙂 Gelukkig ben ik niet de enige met foto’s die niet altijd goed gelukt zijn, haha. Foto’s met een rare houding van mijn benen komen me ook wel bekend voor. Ik leunde laatst met mijn been gebogen tegen een muur aan, maar achteraf leek het op de foto net alsof ik een half been had 😛

 9. Janne 16 januari 2019 op 9:00 am - Beantwoord

  Het zijn wel lekker vrolijke foto’s zo. Ik kan me voorstellen dat je een hoop lol hebt bij het maken ervan. En mij valt het helemaal niet zo op dat je poseren lastig vindt of dat je haar niet wil, want ik zie vooral een vrolijke Romy dus.

  Kun je ook een keer een hele blog met gekke kattenfoto’s maken? 🙂

  • Romy 16 januari 2019 op 9:34 pm - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel!
   Een blogartikel met gekke kattenfoto’s klinkt ook als een leuk idee. Dat ga ik zeker in de toekomst een keer doen 🙂 Aan foto’s die daarbij passen ook geen gebrek, geloof ik 😉

 10. evelien 16 januari 2019 op 9:03 am - Beantwoord

  Haha zo herkenbaar! Ik heb regelmatig dat mijn haar helemaal in de wind alle kanten op gaat, of inderdaad met mijn ogen dicht sta.
  Liefs,
  Evelien

 11. Irene 16 januari 2019 op 9:19 am - Beantwoord

  Hé wat leuk dat je ze alsnog deelt! Ik vind ze allemaal leuk! 😀

 12. Meaghan 16 januari 2019 op 9:29 am - Beantwoord

  Leuk dat je dit deelt! Heel herkenbaar die mislukte foto’s. Maar soms kan ik er ook wel de schoonheid van inzien en bewaar ik die foto’s alsnog, ook al worden ze dan niet op mijn blog geplaatst haha! Als ik foto’s maak, zit ik altijd te vaak aan mijn haar. Ik wil altijd mijn haar weer even fatsoeneren als er een windvlaag doorheen heeft gewaaid of als ik voorover heb gebukt haha. Maar ook het perspectief waaruit de foto genomen wordt worstelen ik en mijn ‘slachtoffers’ die voor fotografen spelen ook vaak mee 😉

 13. Jacqueline 16 januari 2019 op 9:54 am - Beantwoord

  En zo hebben ze stiekem toch wel een plekje op je blog gekregen! Ik vind de meeste trouwens best leuk hoor.

  • Romy 16 januari 2019 op 9:40 pm - Beantwoord

   Klopt! Soms zijn minder charmante foto’s juist wel leuk achteraf. Ik heb bijvoorbeeld ook een totaal onscherpe foto van mij en mijn oma, die ondanks dat een van mijn meest favoriete foto’s is 🙂 En de worstelingen met perspectief herken ik ook wel. Foto’s van onderaf genomen zien er bij mij bijvoorbeeld al bijna vanzelf niet echt leuk uit, haha. Dan lijk ik opeens een grote reus of zoiets.

  • Romy 16 januari 2019 op 9:42 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vind sommige foto’s eigenlijk ook wel juist wat hebben. Ze vielen me in ieder geval op tussen de andere beter gelukte foto’s 😉

 14. Anna 16 januari 2019 op 10:27 am - Beantwoord

  Je hebt helemaal geen bitchy gezicht hoor! Wel heel leuk dit! Ik heb zelf dat mijn luie oog iets te duidelijk op beeld is 😉 Beetje eng om te zien dan haha! Leuk artikel Romy! Liefs

  • Romy 16 januari 2019 op 9:42 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En ik weet zeker dat de foto’s met jouw luie oog misschien ook wel juist wat hebben. Ik vind dat zelf juist wel wat liefs hebben 🙂

 15. Anna 16 januari 2019 op 10:28 am - Beantwoord

  Hahaha, wat een super leuk artikel. Ik heb echt hardop gelachen! Sommige foto’s zijn al hilarisch, maar jouw commentaar erop maakt het nog grappiger :p. Overigens is het wel heel erg herkenbaar, haha!

 16. Evelyne 16 januari 2019 op 10:54 am - Beantwoord

  Whoeha, schitterend dit! Ikzelf maak ook heel wat blunders in de fotografie en uiteraard zijn die nergens te bespeuren, haha. Maar ik vind het wel een knap idee! Als ik mij nu voor een camera op statief zou plaatsen en probeer een pose aan te nemen is die gegarandeerd mislukt. Tjah, niet iedereen is leuk op een foto, haha. (ik kan dat écht niet!). De beste manier om mij op een foto te zetten is als ik het niet weet 😉

  • Romy 16 januari 2019 op 9:43 pm - Beantwoord

   Haha, thanks! Ik vond het ook stiekem een van de leukste artikelen om samen te stellen. Had ik eindelijk een goede reden om eens iets met alle niet al te goed gelukte foto’s te doen 😛

  • Romy 16 januari 2019 op 9:45 pm - Beantwoord

   Spontane foto’s zijn ook vaak stiekem de leukste foto’s om te hebben. Ik denk dat fotograferen met de zelfontspanner ook gewoon bijna vanzelf ongemakkelijk en onnatuurlijk is. Ik ben er wel iets meer aan gewend, maar echt denderend zijn mijn foto’s dan niet echt, haha.

 17. Inge | Monsieur Mango 16 januari 2019 op 10:58 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je deze foto’s deelt! Het ziet er inderdaad komisch (en herkenbaar) uit. Ik vind de foto’s die je ons hebt laten zien wel lekker spontaan!

  • Romy 16 januari 2019 op 9:45 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Spontaan zijn de foto’s in ieder geval wel inderdaad 😉

 18. Josephine 16 januari 2019 op 11:22 am - Beantwoord

  Haha, wat een leuk blog! Op die foto waar je omhoog kijkt, komt er misschien wel een piano uit de lucht vallen! 🙂

  Mijn grootste blunder? Mezelf in een weerspiegeling zien, wat erg afleidde van het te fotograferen onderwerp. Net als jij in je badjas, dus. 😉

 19. Simone 16 januari 2019 op 11:36 am - Beantwoord

  Haha wat leuk om toch nog even deze foto’s te zien! Met mijn fotoshoots gebeurt het natuurlijk ook regelmatig dat mensen er raar op staan. Dat vind ik dan toch wel grappig om terug te zien. Al ziet de klant deze natuurlijk niet terug. 🙂

  • Romy 16 januari 2019 op 9:47 pm - Beantwoord

   Haha, het zou zomaar kunnen! Het lijkt in ieder geval alsof er heel wat gebeurt in de lucht 😉
   Gelukkig ben ik niet de enige met de onhandige weerspiegelingen. Ach ja, het geeft de foto wel weer een persoonlijke touch natuurlijk 😉

  • Romy 16 januari 2019 op 9:48 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat het terugzien van de minder geslaagde foto’s stiekem ook juist wel grappig is na een fotoshoot. Als je heel veel foto’s achter elkaar maakt, kan het volgens mij zelfs bij de meest fotogenieke persoon bijna niet anders dan dat er een paar grappige foto’s tussen zitten 😉

 20. Lianne 16 januari 2019 op 1:39 pm - Beantwoord

  Haha, wat leuk om de fotografiesessies achter de schermen te zien! Ik moest er ook enorm om lachen 🙂 Vind je die ene foto arrogant? Ik vind je er juist erg leuk opstaan! Alsof je blaakt van het zelfvertrouwen 😉 Maar vaak kijkt iemand anders weer heel anders naar je foto dan jezelf. Met Kerstmis had mijn broertje een foto van mij en mijn zusje gemaakt. Ik wilde mijn wenkbrauwen optrekken en nonchalant blij kijken, maar het resultaat was dat ik er ongelofelijk lelijk en neplachend op stond, terwijl iedereen zei: ‘Die foto is toch juist leuk?’ Haha, nee, soms zijn foto’s gewoon geen succes! Maar achteraf is het dan wel weer leuk om terug te kijken!

  • Romy 16 januari 2019 op 9:50 pm - Beantwoord

   Oh echt? Dankjewel voor je lieve compliment! 🙂 Ik denk dat ik even aan de pose moest wennen ofzo, haha. Je hebt inderdaad wel gelijk. Vaak kijken anderen heel anders naar je foto’s en heb je een bepaalde manier waarop je vaak op foto’s staat. Als het dan net iets anders is, valt dat voor jezelf al heel erg op. Terwijl het misschien juist dan wel een heel leuke foto is. En anders heb je in ieder geval wat te lachen om een foto waar je bijzonder op staat 😛

 21. Lizzy 16 januari 2019 op 2:45 pm - Beantwoord

  Haha, geweldig artikel! Erg herkenbaar ook, al die net-niet foto’s. Ikzelf delete altijd meteen foto’s die niet goed gelukt zijn, omdat ik niet zo goed tegen (digitale) rommel kan, maar eigenlijk is het ook wel leuk om een paar te bewaren voor de grap.

 22. Mariska 16 januari 2019 op 4:28 pm - Beantwoord

  Leuk om te zien! ik vind trouwens die katten foto niet eens zo slecht, eigenlijk wel leuk haha!

  • Romy 16 januari 2019 op 9:51 pm - Beantwoord

   Zeker een aanrader om ook van de minder goed gelukte foto’s gewoon eens iets te bewaren. Ik was ook gewend die foto’s meteen weg te gooien, maar het heeft eigenlijk wel wat om ook een paar niet bepaald perfecte foto’s te hebben 😉

  • Romy 16 januari 2019 op 9:52 pm - Beantwoord

   Haha, ik vond het ook nog best een grappige foto van Lily. Ze kijkt in ieder geval wel heel bijzonder 😉

 23. Yanine 16 januari 2019 op 7:26 pm - Beantwoord

  Echt heel leuk dat je ze toch nog deelt! Die met die boze kat vind jk echt grappig.

  • Romy 16 januari 2019 op 9:52 pm - Beantwoord

   Haha, leuk hè?! Lily kijkt zelfs gapend nog best schattig 😉

 24. Nikita 16 januari 2019 op 8:48 pm - Beantwoord

  Ik vind je foto van je kat wel grappig. Ik slaag er niet eens in om ons vogeltje op de foto te krijgen EN scherp. Vanaf het moment dat ik mijn camera (vorig jaar dan) of dit jaar mijn mobieltje bovenhaal begint die gek te dansen. Zo van ‘Nee baasje, ik ga echt niet stilzitten omdat jij een foto wil maken’. Verder heb ik ook soms van die oncharmante foto’s hoor. Ik ben vaker niet dan wel tevreden met foto’s van mezelf. Maar dat komt nog wel. Step by step. Ik vind die foto waarop jij vindt dat je arrogant staat trouwens wel meevallen. Ik heb op Instagram en Youtube echt al veel erger gezien. En ik weet dat jij niet arrogant bent, dus daarom kan ik me je ook niet arrogant voorstellen. Ik vind het trouwens mooi dat je die foto’s deelt. Mensen beseffen niet altijd welk werk er achter een blog zit en zo zien ze het toch een beetje. En zo zie je maar dat niemand perfect is. Zo heb je weer twee lessen meegegeven 🙂

  • Romy 16 januari 2019 op 10:07 pm - Beantwoord

   Haha, wat een slimmerik is jouw vogeltje! Ze weet wel hoe ze onder de foto’s uitkomt 😉
   Wat lief trouwens, je reactie op de foto die ik zelf als “arrogant” bestempelde, net als je reactie op dit artikel. Ik wilde met dit artikel alleen al laten zien dat niemand altijd perfect op foto’s staat en dat dat het leven eigenlijk alleen maar leuk en grappig maakt op z’n tijd 🙂

 25. Alex 16 januari 2019 op 10:02 pm - Beantwoord

  Haha, wel grappig om te zien! En ook wel geruststellend dat anderen hetzelfde hebben als ik. Ik heb ook ooit zo’n post geplaatst, maar het daarna eigenlijk nooit meer opgepakt. Misschien is het wel weer een keertje tijd, rare foto’s heb ik zeker genoeg! 😀

  • Romy 16 januari 2019 op 10:08 pm - Beantwoord

   Zeker doen! Dit soort posts zijn een feestje om te lezen én om samen te stellen 🙂

 26. Anouk 16 januari 2019 op 10:20 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s, leuk dat we ze mochten zien! En die foto van jouw kat vind ik alleen maar geniaal.

  • Romy 17 januari 2019 op 9:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, ik vond de foto van onze Lily ook wel grappig. Het is in ieder geval een heel andere foto dan anders 😉

 27. Zo simpel is dan geluk 17 januari 2019 op 4:27 pm - Beantwoord

  Altijd leuk zulke foto’s!

 28. Evelien 22 januari 2019 op 8:27 pm - Beantwoord

  Superleuke foto’s alsnog! Ik zie zelf je bijvoorbeeld ‘arrogante’ look niet terug op de foto, grappig hoe we dat ieder anders zien op een foto. Ik vind die laatste foto van je echt superleuk, je bent zo blij daar! Ik word er gewoon vrolijk van <3

  • Romy 23 januari 2019 op 8:01 am - Beantwoord

   Wat een leuke, lieve reactie! Dankjewel! En je hebt inderdaad wel gelijk dat je soms zelf heel anders naar je eigen foto’s kijkt dat anderen. Alleen daarom al vond ik het leuk om eens dit lijstje met net-niet-foto’s te delen 😉