Barcelona3 5

12 magische momenten die ik nooit zal vergeten

 • 5 februari 2018
 • 42 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Magische momenten. Van die momenten waarbij je op het moment zelf nog net geen kippenvel krijgt en waar je zelfs véél later nog met plezier aan terugdenkt. Van geslaagde prestaties tot grote mijlpalen of juist kleine, bijzondere momenten die je nooit meer zult vergeten. Om mezelf te stimuleren om bij die magische momenten stil te staan, zet ik er vandaag 12 op een rijtje. Dit zijn 12 speciale momenten die nu nog (soms zelfs na járen) in mijn geheugen gegrift staan.

magische momenten die ik nooit vergeet

Foto gemaakt door Iris Zaagman.

 1. De geboorte van mijn nichtje. Inmiddels is mijn nichtje alweer 7 jaar, maar ik kan me nog goed herinneren hoe leuk ik het vond toen zij was geboren en ik de ziekenhuiskamer binnenstapte. En hoe geweldig het was om na maanden van spanning zo’n lief, klein, pasgeboren meisje in mijn armen te krijgen.
 2. Verrassingsfeest voor mijn ouders. Toen mijn ouders 20 jaar getrouwd waren, vonden mijn broertjes en ik dat dé reden voor een surprise party. Inclusief een web van leugentjes om bestwil om hen in de val te lokken en heel wat voorbereidingen. Hun verbaasde reactie toen ze de volle woonkamer inliepen, was onvergetelijk.
 3. 1 dag in Disneyland Parijs. In mijn eindexamenjaar gingen we met alle examenklassen één dag naar Disneyland Parijs. Het was een kwestie van een nacht doorhalen en een flinke busrit, maar wat was het een geweldige ervaring om één dag in dit mooie park door te brengen én de parade te bekijken.
 4. Mijn eerste stappen in New York. De eerste keer dat ik uit het metrostation stapte in New York en omhoog keek naar alle immense wolkenkrabbers, kan ik me nog goed voor de geest halen. Het voelde alsof ik een filmscène binnenwandelde en ik kon dan ook niet anders dan heel wat oh’s en ah’s produceren.
 5. Op vakantie in Rome. Mijn stedentrip naar Rome was een langgekoesterde wens. Al vijf jaar lang had ik op het vwo over Rome geleerd en gelezen, maar nog nooit had ik de stad met eigen ogen gezien. De dagen daar voelden als een sprookje en verdienen dan ook absoluut een plek tussen mijn magische momenten.
 6. Slagen voor mijn rijexamen. Na drie keer zakken voor mijn rijbewijs kreeg ik bijna de neiging om mijn examinator te omhelzen toen ik bij mijn vierde examen wél geslaagd was. Het moment waarop ik het verlossende woord kreeg én mijn slagingspapieren in mijn handen gedrukt kreeg, vergeet ik nooit meer.
 7. Oud & Nieuw in Valencia. In 2015 vierden wij met het gezin Oud & Nieuw in het zonnige Valencia. Ik zat op dat moment niet goed in mijn vel en vond het fijn om het jaar ver weg van huis af te sluiten op een zonnig oord. En om vervolgens op een mooi plein met ons gezin een nieuw en mooier jaar in te luiden.
 8. Mijn masterscriptie inleveren. Een scriptie schrijven is een flinke bevalling. Daar kan ook ik over meepraten. Het voelde magisch toen ik mijn scriptie uiteindelijk printte, in een snelhechter stopte en in het postvakje van mijn begeleider legde. Letterlijk en figuurlijk een afsluiting van een hoofdstuk!
 9. Mijn masterdiplomauitreiking. Ook de ontvangst van mijn masterdiploma (en de speech die ik daarbij kreeg) in november 2016 was een kippenvelmoment. Het was voor het eerst dat ik trots durfde te zijn op wat ik had bereikt en durfde te geloven in mezelf. I did it!
 10. Het succesvolle sollicitatiegesprek. Nog zo’n geval “It was a hell of a ride, but I did it!” was toen ik te horen kreeg dat ik voor mijn huidige baan was aangenomen. Wat was ik blij en wat voelde ik me geweldig! Ik weet nog dat ik de hele ochtend mensen aan het bellen was om het goede nieuws te delen.
 11. Bezoek aan de Winter Efteling. Dit moment maakte ik pas kortgeleden mee, maar ik durf het nu al op dit lijstje te zetten. De Winter Efteling is natuurlijk sowieso al een magische bedoening, maar het was ook daarnaast gewoon een geweldige dag. Het is niet voor niets dat ik daarna dit artikel schreef over genieten.
 12. En niet te vergeten: ook magische momenten beleefde ik bij al die keren dat ik lieve mensen ontmoette die indruk op me hebben gemaakt, een gesprek voerde dat me inspireerde en niet meer losliet, een film zag die me raakte of gewoon thuis genoot en me realiseerde hoe een intens geluksgevoel er ook alweer uitziet. Op al die momenten besef ik weer hoe magisch het leven kan zijn. En hoe mooi is het om daar eens in de zoveel tijd bij stil te staan!

Wat was voor jou het meest magische moment uit je leven?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 5 februari 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Mooie magische momenten! New York lijkt mij ook zó indrukwekkend. Mijn magische momenten waren de dag waarop ik ben afgestudeerd en dat ik ten huwelijk werd gevraagd onder de Eiffeltoren.

  • Romy 5 februari 2018 op 8:30 pm - Beantwoord

   Wat een bijzondere momenten! En wat ontzettend magisch inderdaad dat je onder de Eiffeltoren ten huwelijk bent gevraagd. Die plek had voor een Parijsliefhebber als jij volgens mij niet beter gekozen kunnen zijn 🙂

 2. Shirley 5 februari 2018 op 6:41 am - Beantwoord

  Slagen voor mijn rijexamen mag er bij mij ook op. Ik slaagde de vierde keer en ik barstte in tranen uit. De examinator reageerde met: ‘maar… maar… je bent geslaagd hoor.’

 3. Aneta 5 februari 2018 op 7:27 am - Beantwoord

  Mooie momente meis! Daar mag je heel trots op zijn. Als ik mag kiezen is het ook se uitreiking van mijn diploma, mijn reis naar Japan (wat een cultuurschok). Het kopen van mijn eerste auto en huis.

  • Romy 5 februari 2018 op 8:31 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat je op dat moment je tranen niet kon bedwingen. Het was voor mij na 3x zakken ook echt een “De aanhouder wint!”-momentje 🙂

  • Romy 5 februari 2018 op 8:31 pm - Beantwoord

   Wat een bijzondere momenten! En hoe gaaf, die reis naar Japan! Ik kan me voorstellen dat dat een prachtige belevenis was.

 4. Maaike 5 februari 2018 op 7:39 am - Beantwoord

  Mijn magische momenten waren toch wel, heel cliché, de momenten dat mijn kinderen werden geboren. En mijn trouwdag was ook prachtig. En ik ben het ook helemaal met je eens wat New York betreft, wat is dat een magische stad!

  • Romy 5 februari 2018 op 8:33 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat er niets zo magisch is als de geboorte van je kind of een trouwdag. Mocht ik die dingen ooit nog eens meemaken, dan komen ze vast nog ver boven al deze magische momenten te staan 🙂

 5. Josephine 5 februari 2018 op 7:49 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst, zeg! Je ouders zo verrassen, en voor het eerst in New York staan en weten dat je niet naar een film aan het kijken bent…dat lijkt me heel bijzonder!

  Mijn bijzondere momenten? De eerste date met mijn man, touren door de Schotse Highlands met achter elke bocht weer een perfect plaatje en in Nieuw-Zeeland bij een waterval zitten na een hele moeilijk wandeling. Fijn om deze herinneringen weer op te halen! 🙂

  • Romy 5 februari 2018 op 8:35 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige momenten noem je op! Ik kan me voorstellen dat zo’n eerste date ook wel heel bijzonder blijft om aan terug te denken, juist als je al langere tijd samen bent 🙂
   De Schotse Hooglanden en Nieuw-Zeeland lijken me ook prachtig trouwens. En na zo’n flinke wandeling is een bijzondere plek toch nog net iets magischer als je er eenmaal bent aanbeland!

 6. Janne 5 februari 2018 op 8:26 am - Beantwoord

  Mooi lijstje. In de eerste alinea heb je het wel over 15 momenten, terwijl het er in de titel en de rest van het artikel 12 zijn 😉
  Het valt me op dat het veel dingen zijn die in het buitenland zijn. Als ik naar bijzondere momenten van mezelf kijk, zijn er inderdaad ook reizen bij. Maar reizen zijn niet dé garantie op een magisch moment, als ik hard nadenk herinner ik me ook zat momenten die gewoon thuis waren. Die zijn wel moeilijker te noemen, omdat herinneringen van thuis snel de neiging hebben om door elkaar heen te lopen en vaag te worden. Interessant 😀

  • Romy 5 februari 2018 op 11:29 pm - Beantwoord

   Dankje voor de tip! Ik heb het meteen aangepast van 15 naar 12 😉
   Je hebt zeker een goed punt wat betreft de magische momenten op vakantie en thuis. Ik moet zeggen dat ik ook thuis een aantal momenten had die zich wat lastig laten beschrijven. Die momenten waren soms minder concreet of voorstelbaar, maar zijn zeker minstens zo waardevol 🙂

 7. Irene 5 februari 2018 op 9:22 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Inderdaad allemaal onvergetelijke momenten! Ik ga er denk ik zelf een post over schrijven want ik ben nu mega geïnspireerd! 😀

 8. Rachel 5 februari 2018 op 9:27 am - Beantwoord

  Zeker een prachtig lijstje zeg.. en allemaal mooie momenten!

 9. Johanne 5 februari 2018 op 10:52 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst van prachtige momenten! New York staat bij mij inderdaad ook op het lijstje. En Disney World in Florida, het behalen van mijn rijexamen (eeeeeeindelijk na al die jaren!), eerste ontmoetingen vind ik soms ook heel magisch en de start van mijn blog. Hoop er binnenkort nog een paar aan mijn lijstje te kunnen toevoegen!

  • Romy 5 februari 2018 op 11:29 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je ook een artikel wilt schrijven over jouw magische momenten! 🙂 Ik ben heel benieuwd!

  • Romy 5 februari 2018 op 11:31 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige momenten noem je op! De start van mijn blog en sommige eerste ontmoetingen zouden ook zeker een mooie aanvulling op mijn lijstje zijn. Het kan echt iets magisch zijn als je meteen een klik voelt met iemand die je pas voor het eerst ziet.

 10. Marije 5 februari 2018 op 10:58 am - Beantwoord

  Mooi lijstje en goed om erbij stil te staan

 11. Loes 5 februari 2018 op 11:29 am - Beantwoord

  Wat een mooie momenten! Kan me voorstellen dat je met veel trots en een gelukzalig gevoel naar veel momenten terug kijkt. Een van mijn momenten die hierbij past is dat ik hoorde dat ik mijn bachelorscriptie had gehaald!

  • Romy 5 februari 2018 op 11:32 pm - Beantwoord

   Dat is ook zeker een heel mooi moment. Het is toch heel bijzonder dat je na jarenlang studeren en veel tentamens en essays je bachelor kunt afronden 🙂

 12. Vivian 5 februari 2018 op 11:38 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst! Supermooi dat je op deze successen en bijzondere herinneringen kunt terugkijken, mag je zeker trots op zijn! 🙂

 13. kim 5 februari 2018 op 11:56 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen en ook mooi dat je ze als magische momenten beschrijft!

 14. Simone 5 februari 2018 op 2:07 pm - Beantwoord

  Wat een mooie magische momenten zeg! Die van mij zijn wellicht wat voorspelbaar, aangezien je mijn blog ook volgt. Maar natuurlijk was het huwelijksaanzoek ontzettend magisch! En het verlossende telefoontje dat ik een baan had en het moment van het tekenen van het contract waren ook enorm magisch. Ik denk er nog vaak aan terug en dan voel ik weer dat magische gevoel!

  • Romy 5 februari 2018 op 11:35 pm - Beantwoord

   Je noemt een paar prachtige momenten om zeker met een geweldig gevoel op terug te kijken. Een huwelijksaanzoek lijkt mij trouwens ook geweldig om nog eens mee te maken. Alleen al het aanzoek is toch wel echt een meisjesdroom van mij 🙂

 15. Karin 5 februari 2018 op 2:38 pm - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik ben ook pas de vierde keer geslaagd voor mijn rijexamen. Ik werd er heel chagrijnig van en ik had het die keer “gewoon even tussendoor” gepland. Dus ik was meer bezig met dat ik wel op tijd zo komen op school om een toets te maken, dan met dat stomme rijexamen. Maar tot mijn verrassing was ik die keer wel geslaagd, zo fijn!!!

 16. Haydée 5 februari 2018 op 3:17 pm - Beantwoord

  Nummer 4 maakte ik net op dezelfde manier mee! Uit het metrostation stappen (ter hoogte van Rockefeller), en naar boven kijken en bijna niet kunnen bevatten dat je er effectief bent. Een magisch moment, inderdaad!

  • Romy 5 februari 2018 op 11:36 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat het toch is gelukt met het rijexamen die vierde keer! Grappig eigenlijk dat zo’n examen soms juist beter gaat wanneer je er vrij ontspannen in stapt en er niet te veel van verwacht 😉

  • Romy 5 februari 2018 op 11:39 pm - Beantwoord

   Wauw, wat onwijs gaaf dat je op dit moment in New York bent! Geniet van deze magische stad en van een reis waarin je ongetwijfeld nog veel meer magische momenten gaat beleven 🙂

 17. Nikita 5 februari 2018 op 5:36 pm - Beantwoord

  Dat zijn inderdaad stuk voor stuk hele mooie momenten die je daar opnoemt! Momenten die ook niet zo snel zullen vergeten worden. Geboortes zijn daar altijd deel van.

  Een van mijn magische momenten was toen het eerste jaar in mijn opleiding eropzat. Ik was doodzenuwachtig want ik zou die dag te horen krijgen of ik over mocht naar mijn volgende jaar en dus verder mocht blijven doen in mijn opleiding. Iedereen was in spanning van de klas, maar ik nog het meeste denk ik. En ineens zei mijn mentor dat iedereen geslaagd was! Ik kon wel huilen van geluk, vooral ook omdat ik al half besefte hoe blij mijn opleiding me maakt en dat doet hij nog steeds. Ook mijn proclamatie vorig jaar. Dat moment dat het doodstil is in de zaal en jouw totaalprocent wordt voorgelezen. En als het dan supergoed is, dat is onbeschrijfelijk.

  Trouwens, komende drie dagen zal je me niet horen want ik ben in Parijs tot donderdagavond. De langverwachte reis. Ik kijk er enorm naar uit, zullen ook mooie momenten worden! 🙂

  • Romy 5 februari 2018 op 11:44 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een prachtige momenten! Ik kan me voorstellen dat je nog steeds (positieve) kriebels krijgt als je daaraan terugdenkt. Je mag ook zeker trots zijn op wat je in je opleiding hebt bereikt.
   Heel veel plezier in Parijs trouwens! Wat onwijs leuk dat je daarnaartoe gaat deze week! Geniet ervan!

 18. Mariska 5 februari 2018 op 6:11 pm - Beantwoord

  Dat is wel een mooie lijst die je zo onder elkaar hebt gezet 🙂

 19. Anna 5 februari 2018 op 7:04 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk artikel! Zo fijn dat je die baan hebt gekregen! Ik zit momenteel in dat sollicitatie-stress-gedoe haha, ik kan ook niet wachten op het moment dat ik kan zeggen dat ik een baan heb ;-). Rome en New York zou ik ook nog graag bezoeken, dat lijken me echt prachtige steden!

  • Romy 5 februari 2018 op 11:45 pm - Beantwoord

   Zo spannend allemaal, die sollicitatieprocedure! Zeker als je al langere tijd bezig bent met solliciteren, voelt het echt geweldig als je na een tijdje dan dé baan hebt gevonden waarin je aan de slag kan. Ik ga hard voor je duimen dat je snel een mooi aanbod krijgt van een werkplek 🙂

 20. Evelyne 5 februari 2018 op 7:55 pm - Beantwoord

  Mooie magische momenten. Zo kan ik er ook wel een paar opsommen 😉 En zo beleef ik er eigenlijk elk jaar wel 1 *oeps* Wanneer het moment is aangebroken op ons muziekevenement dat de laatste groep nog enkele bisnummers speelt en het volk nog uitvoerig ziet dansen en applaudiseren. Daar krijg ik elk jaar kippenvel van 😉

  • Romy 5 februari 2018 op 11:47 pm - Beantwoord

   Wat een prachtig moment en al helemaal bijzonder natuurlijk dat dat elk jaar weer terugkeert! Geniet er weer van dit jaar 🙂

 21. Zo simpel is dan geluk 5 februari 2018 op 8:02 pm - Beantwoord

  Een hele mooie lijst met prachtige momenten! Heel veel dingen ook om trots op te zijn.
  Ik heb echt zoveel magische momenten dat ik daar eigenlijk niet de mooiste uit kan kiezen.

 22. Lianne 5 februari 2018 op 9:19 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige momenten waar je zeker trots op kunt zijn en met een goed gevoel bij stil kunt staan! Ik moet soms wel eens nadenken over wat voor mij nou echt de ‘magische momenten’ in mijn leven zijn, want zelfs mijn opleiding behalen en mijn diploma in ontvangst nemen voelde voor mij niet zo, omdat het niet echt was wat ik graag wilde. Toch heb ik wel hele mooie momenten waar ik met een warm hart naar terug kan kijken, zoals onze fantastische reis naar Amerika, het moment dat ik Stefan voor het allereerst zag of samen met Lisette Jonkman mijn boekidee aan het uitwerken was!

  • Romy 6 februari 2018 op 6:26 pm - Beantwoord

   Je noemt wel al een paar onwijs mooie momenten op, waar je zeker met trots en plezier op kunt terugkijken. Ik hoop dat je aan dat lijstje met magische momenten binnenkort ook het in ontvangst nemen van de sleutel van jullie nieuwe huisje kunt toevoegen 🙂 Volgens mij is dat ook een moment dat zeker op zo’n lijstje thuishoort.
   Wel jammer dat je achteraf niet echt met plezier kan terugkijken op het ontvangen van je diploma. Ik kan me voorstellen dat dat toch iets anders voelt als je niet de opleiding hebt kunnen doen die echt bij je paste.

 23. Saskia 6 februari 2018 op 10:36 am - Beantwoord

  Wat een prachtige momenten! Ik heb er ook een heleboel o.a. mijn trouwdag, reis naar Londen, verkoop flat, koop huis, vast contract getekend, maar ook zeker de 2 kids van mijn beste vriendinnetje voor het eerst zien

  • Romy 6 februari 2018 op 11:40 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige momenten – stuk voor stuk! Ik kan me voorstellen dat die momenten allemaal absoluut onvergetelijk zijn 🙂

 24. kaylin 6 februari 2018 op 6:31 pm - Beantwoord

  Supermooi lijstje! Ik wens je nog vele mooie momenten.
  Ik herinner het moment dat ik geslaagd was voor m’n rij examen nog goed: tranen van opluchting. Mijn bachelorproef indienen en verdedigen was toch ook wel een groots moment, net als de eerste momenten op stage of op het werkveld. Binnenkort komt daar zeker de eerste stappen in onze eigen woning bij.

  • Romy 7 februari 2018 op 12:06 am - Beantwoord

   Wat noem je een prachtige momenten! En het betrekken van jullie eigen huis hoort zeker ook in zo’n lijstje met mooie momenten thuis. Wat spannend dat die stap er binnenkort echt aankomt 🙂

Recente blogs