vriend

12x Dit begrijpt mijn vriend niet aan mij

 • 2 oktober 2020
 • 24 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

“Zeg schat, wat vind jij eigenlijk gek aan mij?” Het was een druilerige donderdagmiddag en ik moest wat. Nou, die vraag levert geheid wat leuke gespreksstof en – toegegeven! – ook de nodige “Ik? Echt niet!”-discussies op. En nog een onderwerp voor een blog ook! Je raadt het al: ik deel 12 dingen die mijn vriend een tikkeltje gek aan mij vindt. En waar ik het uiteraard niet altijd even erg mee eens was.

Mijn vriend begrijpt niet…

 1. …dat ik mijn thee heel heet drink. Lauwe thee is niet mijn ding. Het liefst begin ik direct als de thee uit de waterkoker komt met slokjes nemen. Mijn thee vind ik het lekkerst uit een grote mok en gloeiendheet. Begrijpt mijn vriend dus niet. Ik begrijp andersom niet dat hij zijn thee eerst laat afkoelen tot ergens vlak bij het vriespunt.
 2. …dat ik 3 maanden op een fiets heb gefietst met lekke banden. Toegegeven: daar heb ik zelf ook geen verklaring voor. Behalve dat ik geen zin had om mijn banden op te pompen, geen fietspomp in huis had en duizend leukere dingen weet dan een fietspomp kopen. Plantjes kopen bijvoorbeeld. Ook heel essentieel!
 3. …dat ik ontbijtborden in huis heb, terwijl ik altijd van een dinerbord eet. Mijn verklaring is dat mijn ontbijt te groot is voor een ontbijtbord. Ik ben een grote ontbijter, dus waarom zou ik al mijn broodjes op een te klein bord poppen? Ja toch?! Overigens noem ik mijn ontbijtbordjes altijd gebaksborden. Zou dat wat zeggen over de grootte van mijn gebakjes?
 4. …dat ik mijn appels niet fatsoenlijk snijd. Dit is een gek trekje dat ik vooral wijt aan een heleboel luiheid. Ik neem een mes en snijd dan vier rechte stukken van de appel af. Hopsakee, direct klaar om te eten! Mijn moeder zou niet trots op me zijn. Bart ook niet. Dus misschien moet ik toch maar eens een lesje fatsoenlijk appels snijden nemen bij vriendlief.
 5. …dat ik heel eigenwijs denk dingen wel zelf te kunnen en de handleiding er niet even bij pak. Bijvoorbeeld toen ik een half jaar lang in de veronderstelling was dat mijn stofzuiger geen uitknop had (of beter gezegd: daar heilig van overtuigd was) en daarom steeds de stekker uit het stopcontact trok als mijn huis weer spic en span was. Je raadt al wie ontdekte dat die uitknop wel bestaat…juist, Bart. Nu heb ik een nieuwe methode gevonden: lukt het niet zelf, vraag het Bart. Geen handleiding meer nodig!
 6. …dat ik vijf kattenmandjes in huis heb, terwijl Pippa meestal gewoon op de stoel ligt te maffen. Maar ik kan mezelf verdedigen: mijn laatste kattenmandjesaankoop is een half jaar oud. En als gek kattenvrouwtje geef ik mijn kat graag wat slaapplekjeskeuze.
 7. …dat ik een plantje voor de tv heb staan. Yup, ik vind het een kleine moeite om dat gezellige plantje voor het tv kijken even weg te zetten. Bart snapt niet dat ik het elke avond weer op precies die plek pal voor de tv zet, waardoor fatsoenlijk tv kijken je een extra handeling kost. Maar ja, ik ben Team finishing-touches-gaan-vóór-praktisch-nut. Bart behoort vast tot het praktisch denkende team.
 8. …dat ik me nog kan herinneren wat ik vorige week heb gezegd. En dat ik dan verbaasd ben als mijn vriend mijn (oprecht súperinteressante) verhaal totaal is vergeten.
 9. …dat ik panty’s draag. “Want dat kan toch niet lekker zitten!” Meteen gevolgd door: “Maar goed, dat ligt bij een man wat anders natuurlijk.” Dat dus.
 10. …dat ik geen boter op mijn brood smeer. Dat ik boter niet lekker vind, vind ik een bijzonder goed excuus. Speelt trouwens ook mee dat ik vroeger boter alleen gebruikte als plaksel voor hagelslag en ander beleg dat van je brood af kan vallen. Dat er mensen zijn die smullen van boter met pindakaas, snap ik dan weer écht niet. Who’s with me?
 11. …dat ik niet huiverig ben voor paprikazaadjes. Wees gerust: ik werk niet bewust hele binnenste van een paprika naar binnen. Maar twee zaadjes binnen krijgen die per ongeluk in mijn eten komen, vind ik niet zo’n issue. Still alive & kicking! Is Bart het niet me eens. “Je bent toch geen konijn”, krijg ik dan standaard (liefdevol) naar mijn hoofd geslingerd.
 12. …dat ik twee balkons heb, maar daar eigenlijk nooit zit. Dáár moet ik hem dan wel gelijk in geven. Inderdaad, dankzij Bart ben ik mijn balkons weer gaan waarderen. Samen naar de zonsondergang turen vanaf mijn balkon is toch wel waanzinnig romantisch.

Thanks, schat! Voor je bloginspiratie en voor je wijze paprika-boter-stofzuigerknop-en-weet-ik-veel-wat-nog-meer-lessen! En voor je input, want ook dit soort hilarische discussies met jou maken het leven een beetje leuker <3

Wat begrijpt jouw partner niet van jou?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 2 oktober 2020 op 7:55 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. De thee heel heet drinken doe ik ook en vindt manlief ook wel onbegrijpelijk 🙂

 2. Naomi 2 oktober 2020 op 8:09 am - Beantwoord

  Heerlijke blog dit. Maar dat van die warme thee snap ik ook niet hoor. Mijn moeder is ook zo van het bloedhete drinken (en bijvoorbeeld ook met water als ze gaat schoonmaken). Bij mij begint het drinken een half uur nadat de waterkoker klaar is.
  Of wacht, doe jij er stiekem koud water in? Dan kan ik ook gelijk drinken:).

 3. Jantine 2 oktober 2020 op 8:18 am - Beantwoord

  Hahaha, grappig en hier en daar herkenbaar… maar mijn thee drink ik niet kokend heet.
  Groetjes
  Jantine

 4. Audrey 2 oktober 2020 op 8:36 am - Beantwoord

  Punt 8 is heel herkenbaaf! Enne, die appelsnij-methode van jou klinkt wel lekker efficiënt, haha.

 5. Shirley 2 oktober 2020 op 8:41 am - Beantwoord

  Voor dat plantje voor de tv zou ik ook geen geduld hebben, haha. Ik hou ook echt van hete thee. Ik denk dat je daar gewoon een stalen slokdarm van krijgt. Leuk gesprek om samen te voeren. En wat begrijp jij niet van hem?

 6. Meaghan 2 oktober 2020 op 9:02 am - Beantwoord

  Hihi wat leuk om te lezen al die puntjes! Voor mijn vriend en mij is punt 8 denk ik ook heel erg herkenbaar, want ik weet vaak ook nog exact wat ik een week geleden heb gezegd of heb gehoord. Dat kan ik vaak helemaal reproduceren en daar staat mijn vriend altijd van te kijken haha. Ik moest ook wel lachen om de manier hoe jij appels snijdt. Bij mij moet een appel altijd heerlijk in blokjes en mooie stukjes. Van die vier kwartjes zou ik onhandig vinden om naar binnen te werken. 😛

 7. Janne 2 oktober 2020 op 9:22 am - Beantwoord

  Wat grappig! Ik ga m’n vriend ook eens vragen wat hij het gekste vindt aan mij. Zo uit m’n hoofd weet ik wel dat hij niet snapt hoe ik met zo’n dun hoofdkussen kan slapen en hoe belachelijk snel ik lees. Als ik een boek lees, is de snelheid waarmee ik pagina’s om kan slaan de beperkende factor, waardoor ik veel sneller ben als ik de regelafstand en lettergrootte op de e-reader zo klein mogelijk zet. En dan verbaast hij zich over dat ik dat nog prettig vind lezen.
  Ik ben het hier en daar wel eens met je vriend, hoor! Met lege banden fietsen is veel zwaarder, dat ga je toch niet voor je lol doen?! Als ik te lui ben om mijn banden op te pompen, laat ik het gratis doen door de fietsenmaker. 😉 En ik vind panty’s ook vreselijk, al kan dat ook komen doordat mijn lengte-breedteverhouding niet klopt met de maatvoering van panty’s en ze dus altijd gruwelijk afzakken.
  Ik eet meestal van de snijplank, voor nog wat meer ruimte. En mijn avondeten eet ik uit een diep bord, want dat is met curry of pastasaus veel makkelijker. Zo gebruik ik mijn borden alleen als er bezoek komt…

  Kun je Pippa ook een keer vragen om zo’n lijstje te maken? Ik wil wedden dat zij jou ook wel raar vindt soms 😉

  • Johanna 2 oktober 2020 op 9:30 am - Beantwoord

   Punt 6, katten hebben keuze nodig, en vrranderen ook plotseling van gewoonte….zo zijn die nu eenmaal. Punt 8, heel herkenbaar. Mijn partner begrijpt het een en ander niet. Nooit een lijstje gemaakt, maar ik hoop wel dat het niet toe maar af neemt met de jaren. Anders gaat het niet goed. Oja, toen ik onze eerste poes in huis nam, uit een verwaarloosde woning, waar ze alleen achter was gebleven. Heel zielig. Mijn man vond het maar een schuw en aggressief beest. Nu ja, wat wil je ook. Na een paar maanden was het beter, en toen ze overleden was, wou hij direkt een nieuwe poes uit het asiel halen. Zo zie je maar.

 8. Giovanna Jansen 2 oktober 2020 op 9:26 am - Beantwoord

  Haha leuk om te lezen! Die van mij begrijpt niet dat je soms iets (een notitieboekje of een nieuw boek bijvoorbeeld) kan kopen als je die nog niet direct, per se nodig hebt. 😉

 9. Anna 2 oktober 2020 op 9:49 am - Beantwoord

  Haha, wat een heerlijk artikel! Nummer 7 is echt zo typisch mannen haha, lekker praktisch :p. Ik ben dol op boter op mijn brood, maar echt niet samen met pindakaas haha, ieeehhh!

 10. Daenelia 2 oktober 2020 op 9:54 am - Beantwoord

  Mijn kat, de kater, slaapt het liefst tegen iemand aan. Vaak ben ik dat. Ik moet nu het kouder is dan ook gedwonger vaker in de avond op de bank zitten. Want we zijn er achter waarom de kater ’s avonds herrie schopt: hij wil geen eten (schokkende ontdekking) – hij wil knufflelen!! En overdag kruipt hij nog wel eens in de hondenmand, die overdekt is. Dat is de nachtelijke slaapplek van de hond. Verder zijn dozen ook prima. Maar mijn gozer begrijpt dat we voor de katten veel slaapplekken hebben. Vooral omdat zijn prinsesje (dat ben ik niet, dat is de andere kat) graag op verschillende plaatsen slaapt.
  Voordat dit weer een blogpost wordt … Mijn gozer begrijpt eigenlijk best veel, hoewel hij het niet er niet altijd van inziet. Bijvoorbeeld waarom ik 4 winterjassen heb (ik heb er meer… maar ach). Of meer dan 2 paar winterschoenen. Of bergen sjaaltjes. Of dat ik poncho’s en capes geweldig vind. Maar hij kan er mee leven 🙂

 11. Anouk 2 oktober 2020 op 10:11 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke artikel, dat van die appel doet pijn trouwens. Waarom zou je een appel dat aan doen. Onze ‘TV’ is het scherm van de computer van mijn vriend die we elke keer bij moeten draaien als we van de bank TV willen kijken, daar zou je vriend vast helemaal gek van worden. Boter is voor mij gewoon plakmiddel trouwens, ik word echt gek van vallende hagelslag en voor jam want anders wordt je brood klef.

 12. Tamara 2 oktober 2020 op 12:43 pm - Beantwoord

  Ik heb echt gelachen toen ik dit aan het lezen was. Misschien herkenbaar ?En nee, boter op een boterham is echt niet lekker, helemaal mee eens!

 13. Hermien - KouweKleren 2 oktober 2020 op 3:29 pm - Beantwoord

  Heel grappig artikel, ik ga dit ook eens aan mijn vriend stellen. Al lachen we sowieso altijd wel volop om onze/elkaars eigenaardigheden! Lijkt me ook grappig als je een keer een editie andersom doet, maar ik snap heel goed als dat een beetje indruist tegen Barts privacy.

 14. Zo simpel is dan geluk 2 oktober 2020 op 7:03 pm - Beantwoord

  Je kan ook gewoon een appelsnijder kopen!
  Overigens vind ik panty’s ook echt ondingen dus wat dat betreft snap ik je vriend wel.

 15. Evelyne - Gouden Momenten 2 oktober 2020 op 7:53 pm - Beantwoord

  Haha, ik smeer ook nooit boter op mijn boterham. Eigenlijk doet niemand in huis dit hier. Het is maar wat je gewoon bent denk ik. Heel leuk lijstje!

 16. Ilona Wielinga 2 oktober 2020 op 9:24 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje. En een broodje pindakaas of chocopasta met boter eronder? Hell no. Ik gebruik het eigenlijk ook alleen als plaksel, haha. Ik zet zelf al mijn boeken recht met een liniaal, snapt ook niet iedereen.

 17. Else-Marie 3 oktober 2020 op 7:54 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel. Boter op brood? Echt niet! Zelfs niet bij beleg wat er makkelijk afvalt. Dan doe ik gewoon wat meer op mijn boterham

 18. bychristiana 3 oktober 2020 op 8:37 am - Beantwoord

  Haha, die thee. Bij mij is het precies andersom, ik doe al mijn hele leven (ja nu nog steeds, 35 jaar oud…) een scheutje koud water in mijn thee erbij. Dat vind Andre dus maar raar. He, die mannen van ons, het is ook nooit goed haha;-) Punt 7 is ook een leuke. Wij hebben een vaas droogbloemen op de salontafel die voor Andre precies in de weg staat tijdens het tv kijken, zegt hij tenminste. Hij verplaatst die dan dus. vaak. Dan krijgt hij al ‘de blik’ van mij. Maar hij zet hem ook NOOIT terug. Dat vind ik dan weer raar;-)

 19. Els 3 oktober 2020 op 9:10 am - Beantwoord

  Hete thee drinken doe ik ook niet graag hoor ;-). En geen boter op brood, ik smeer zelf bij appelstroop nog boter op mijn brood. Mijn vriend snapt niet dat ik altijd snel mijn drinken op drink, hij zegt dan ‘Je moet er toch van genieten?’.

 20. Saskia 3 oktober 2020 op 1:24 pm - Beantwoord

  Haha ik denk dat M. soms ook weinig van mijn begrijpt.. Mannen 😉

 21. Laurine 3 oktober 2020 op 2:55 pm - Beantwoord

  Oh nee, dat plantje voor de tv! Héél herkenbaar, mijn moeder heeft er net zo één (tot mijn grote frustratie haha). Ik vrees dat ik ook tot het praktisch denkende team hoor, of het luie team… Het is maar hoe je het bekijkt. 😉

 22. Justine 5 oktober 2020 op 8:57 pm - Beantwoord

  Haha ik vind dit echt een grappig lijstje! Met sommige dingen ben ik het wel eens met Bart hoor. Niet op je balkon zitten? Whut?! Of dat plantje? I mean.. Ik heb veel plantjes en ik ben 100% voor plantjes in huis, maar voor de tv is echt een no go! Grappig lijstje dit. Misschien moet ik het ook eens aan mijn vriend vragen 😉

 23. Rachel 5 oktober 2020 op 10:28 pm - Beantwoord

  haha zonde van je balkons, super leuk juist! ik moest wel erg hard lachen om dit artikel, zeker om het plantje voor de tv. Mijn man heeft hier zo’n hekel aan en die gooit hem echt aan de kant (niet gooien, maar hij verplaatst hem wel)

Recente blogs

15 excuses om als blogger notitieboekjes te kopen

18 april 2017|Lifestyle|

Kijkend naar mijn steeds groter wordende stapel met notitieboekjes voel ik soms de behoefte om me te verantwoorden. Want wat moet je met zoveel notitieboekjes? Nou, als blogger heb ik talloze redenen om notitieboekjes te sparen. Natuurlijk zou ik veel dingen ook in mijn telefoon kunnen bijhouden, maar voor mij hebben pen en papier toch wel iets speciaals. In dit lijstje met een knipoog zet ik op een rijtje waarom je als blogger best wel 1, 2 of zelfs 15 notitieboekjes kunt gebruiken.

DIY | Kaarten schilderen met aquarelverf

13 augustus 2021|DIY|

Op vakantie moest en zou een deel van mijn hobbykamer meegaan naar Poederoijen. Met passen en meten wist ik nog een aardige hoeveelheid knutselspullen in een krat te proppen. Meer dan genoeg om op vakantie aan het knutselen te slaan! Dit keer koos ik voor kaarten schilderen met aquarelverf. Kun je een heleboel kanten mee op en het resultaat is ook nog eens lekker vrolijk en kleurrijk! Ik laat je zien hoe je zelf kaarten kunt maken met aquarelachtergrondjes en tekeningen. En nee hoor, daar heb je echt geen schilder- en tekentalent voor nodig.

Filmtips #1: Drama, een kerstfilm & de bizarste film ooit!

30 november 2018|Lifestyle|

Sinds ik een Netflix-abonnement heb, heb ik het films kijken opnieuw ontdekt. Zeker als ik aan het knutselen ben, zet ik graag ondertussen een leuke film aan. De ultieme manier om te ontspannen voor mij! De laatste tijd zette ik heel wat films op waar ik achteraf wat van vond. Positief op negatief. In dit artikel vel ik mijn eerlijke oordeel over 6 films die ik onlangs heb gezien. Met onder andere een verrassende bioscoopfilm, een emotionele dramafilm op Netflix en mijn allereerste kerstfilm van dit jaar!