mening veranderd

13 dingen waarover ik van mening ben veranderd

 • 11 december 2020
 • 29 Reacties

Soms moet je terugkomen op eerdere beslissingen en ideeën. Merel van Groene Meisjes schreef er ooit een prachtig artikel over. En net als zij, heb ook ik vaker moeten concluderen dat ik het al die tijd niet bij het juiste eind had. Of dat een keuze die ik eerder maakte, gewoon niet meer bij me paste. Hieronder deel ik 13 dingen waarover ik de afgelopen 5 jaar van mening veranderde. Van halsstarrige vooroordelen die ik heb losgelaten tot ietwat naïeve gedachten waar ik niet meer in geloof.

 1. Freelancen en een baan in loondienst ernaast is ideaal.” Dat vond ik oprecht 1,5 jaar lang. Vastigheid en collega’s aan de ene kant en vrijheid en avontuur aan de andere kant. Perfecte combi! Dacht ik. Maar na 1,5 jaar kwam ik tot de conclusie dat het vooral een nogal pittige combinatie was. Ik werkte me een slag in de rondte – ook ’s avonds en in het weekend – en vond het best heftig om me voor twee banen volledig te geven. Ik kan me voorstellen dat die combinatie voor sommigen goed werkt, maar in mijn geval bleek fulltime ondernemen beter te passen.
 2. Ik wil kinderen voor mijn 27e.” Tot een paar jaar terug heb ik geroepen dat ik jong moeder wilde worden. Daarbij had ik er uiteraard even geen rekening mee gehouden dat daar ook een prins op het witte paard bij komt kijken en dat ik op mijn 27e pas net 4 jaar aan het werkzame leven was begonnen. Nu ben ik 27, maar heb ik die leeftijdsgrens allang losgelaten. Ik geniet nog veel te erg van mijn vrije leven (als persoon en als ondernemer) en van spontaan leuke dingen kunnen doen met mijn vriend en vriendinnen.
 3. Ik wil later een hele beestenboel in huis.” Nog zo’n “als ik later groot ben”-gedachte die niet helemaal klopt met mijn nu-ik-later-groot-ben-leven. Een stel konijnen, twee katten en een hond leek me ooit wel gezellig. Uiteindelijk is het bij één kat gebleven en dat vindt zowel Pip als ik helemaal prima zo, geloof ik.
 4. Ik wil journalist worden.” Dat was altijd mijn droombaan en was zelfs een jaar geleden nog mijn ambitie. Maar in de praktijk is het best lastig om daar je brood mee te verdienen. Tuurlijk, alles is mogelijk als je er maar werk van maakt. Maar eigenlijk haal ik nu vooral heel veel energie uit heldere teksten en mooie blogartikelen schrijven voor bedrijven waar ik achter sta. Het idee van schrijven voor de krant heb ik dus (voorlopig?) laten varen.
 5. Ik wil nog zó veel van de wereld zien. Ik weet nog dat ik tot twee jaar geleden regelmatig schreef over verre droombestemmingen, waarvan ik dacht dat ik die ooit nog eens wilde zien. En inderdaad, het lijkt me heel tof om sommige bestemmingen nog eens te bewonderen, maar de behoefte om elk jaar met het vliegtuig weg te gaan heb ik niet meer. Eigenlijk vind ik Europa (en zelfs Nederland) ook gewoon prima.
 6. Duurzaam leven kost veel moeite.” Vegetariër ben ik altijd al geweest, maar daarnaast leek duurzamer leven me tot 5 jaar geleden vaak vooral gedoe. En nu? Nu vind ik het juist een leuke (en haalbare!) uitdaging om steeds wat duurzamer te leven. Zo koop ik bijna geen fast fashion meer, shop ik veel tweedehands, reis ik bewuster, maak ik mijn gezicht schoon met wasbare wattenschijfjes, gebruik ik alleen nog maar bamboe tandenborstels, en speur ik regelmatig het internet af op zoek naar nieuwe duurzame tips & tricks.
 7. € 70 is veel geld voor een jurk.” Waar ik ooit dacht dat je voor € 70,- wel 5 shirts kon kopen, kijk ik nu wat anders tegen kledingprijzen aan. Vooral in het kader van duurzaamheid trouwens. Ik investeer liever in kwalitatieve items die ietsje meer kosten en koop überhaupt vrij weinig kleding. Als ik dan een keer iets koop, geef ik gerust wat meer uit aan bijvoorbeeld een mooi item van Steps, Fabienne Chapot of van een duurzaam merk. Had mijn 20-jarige ik, die gek was op Primark, H&M en Bershka, ook nooit verwacht.
van mening veranderen
 1. Video’s maken is niets voor mij.” Hoe vaak heb ik wel niet geroepen dat voor de camera praten niet mijn ding is. Inmiddels heb ik ontdekt dat die overtuiging eerder een belemmering is. Ik heb inderdaad geen plannen om mijn leven op YouTube te gaan delen, maar het lijkt me wel heel tof om vaker laagdrempelige mini-video’s op Instagram Stories te plaatsen. En spannend – dat ook. Om die spannende stap te zetten, kan ik de gedachte dat video’s maken niet mijn ding is natuurlijk maar beter het raam uit gooien.
 2. Ik ben verlegen en sta liever op de achtergrond.” Over niet helpende gedachten gesproken, dit is er nog zo één. Dit is ook de gedachte die mij er twee jaar van weerhield om te gaan ondernemen. Tuurlijk heb ik soms kriebels voor een spannend gesprek en voelt het onwennig om mijn werk als ondernemer aan te prijzen op LinkedIn of om überhaupt op de voorgrond te staan. Maar soms is dat wel degelijk nodig om dromen waar te maken en is het nog leuk ook. Het idee van “een verlegen meisje zijn” loslaten, heeft me zeker geholpen om hierin stappen te zetten.
 3. Ik ben een enorm vroege vogel.” Dacht ik dus altijd. Maar sinds ik thuis werk, ben ik er wel achtergekomen dat ik meer een vanaf-acht-uur-ochtendmens ben. Ik voel me een stuk energieker sinds ik “pas” om acht uur mijn bed uit ga. Een uitslaper ben ik nog steeds niet, want ook in het weekend is acht uur mijn standaard opstatijd. Maar de vroege vogel die ik dacht te zijn, is al wel gevlogen.
 4. Bellen is niet mijn ding.” Was ik vrij stellig in. Ik had last van bel-angst en had allerlei handige tactieken ontwikkeld om maar niet naar de telefoon te hoeven grijpen (“Mailen is ook handig!”). Dat bellen toch best handig is, ben ik nu wel van doordrongen. En die bel-angst? Die ben ik gelukkig kwijt. Lang leve voor jezelf werken én corona!
 5. Ik ben altijd van de felle kleuren.” Je weet vast wel dat ik niet vies ben van een vrolijk kleurtje in mijn huis en kledingkast. Toch ben ik naast vrolijke kleuren ook wat meer naar warme tinten als donkerrood, lichtbruin en terracotta gaan grijpen. Zelfs mijn woonkamermuur kreeg een minder fel kleurtje. Al met al is het hier in huis minder kleurrijk dan toen ik hier 1,5 jaar geleden kwam wonen. Niet vanuit een bepaalde gedachte trouwens. Gewoon omdat ik dit nu mooi vind.
 6. Ik heb een bruisend sociaal leven nodig.” Heel lang propte ik al mijn weekenden vol met afspraken. Soms wel twee of drie op een dag. Dat ik dan ’s avonds totaal uitgeblust was, vond ik maar gek. Het was toch leuk geweest? En ik was toch een mensen-mens? Inmiddels besef ik dat ik introvert ben en meer oplaadtijd nodig heb dan ik mezelf toen gunde. Ik ben veel rustiger en gelukkiger geworden door dat idee van een bruisend sociaal leven los te laten. Eén of twee afspraken in een weekend is genoeg. En als een ander dat kluizenaarachtig vindt, dan is dat maar zo.

Waarover ben jij de afgelopen 5 jaar van mening veranderd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 11 december 2020 op 7:54 am - Beantwoord

  Mooi om te lezen. Vooral de laatste over het sociale leven is herkenbaar want ik dacht ook altijd dat ik mijn tijd maar moest volplannen met allerlei afspraken. Dit jaar heeft me o.a. geleerd dat dit niet de manier voor mij is.

 2. Daenelia 11 december 2020 op 8:27 am - Beantwoord

  Dankjewel want ook dit lees ik weer met een grote glimlach. Het is prima om van gedachten te veranderen. Normaal zelfs! Ik dacht dat ik meer van het in loondienst zijn was, maar misschien is dat niet zo. Kan ik over 6 maanden nog op terugkomen. En ja, Europa is al zo groot. Ik ben er nog niet op uitgekeken. Maar … misschien dat ik toch nog wel een keer iets verder reis… niks staat vast.
  Verandering is prima!

  • Romy 11 december 2020 op 11:39 pm - Beantwoord

   Zo leuk dat jij ook voor het ondernemerschap bent gegaan! Ben heel benieuwd hoe het jou bevalt om fulltime te ondernemen. En anders kan op je beslissingen terugkomen natuurlijk altijd nog – dat zeker!

 3. Meaghan 11 december 2020 op 11:04 am - Beantwoord

  Heel mooi artikel Romy! Ik heb je filmpje gezien op LinkedIn over het lokaal ondernemen, echt zo tof dat je dat hebt gedaan en wat stond je daar zelfverzekerd! Volgens mij had je dat een paar jaar geleden enorm spannend gevonden en nu sta je daar alsof je het regelmatig doet! Daar mag je echt trots op zijn, wat een mooie groei!

  Sommige punten die jij omschrijft kan ik mij ook in vinden. Vroeger dacht ik ook altijd belangst te hebben, maar sinds een aantal jaar bel ik echt moeiteloos mensen op en nu voor mijn werk hang ik helemaal regelmatig aan de telefoon. No problem! En ook het verlegen meisje op de achtergrond heb ik zelf ook wat meer losgelaten. Ik zou mezelf ook niet als verlegen omschrijven, maar meer als introvert die gewoon wat langer de tijd nodig heeft om over dingen na te denken.

  • Romy 11 december 2020 op 11:41 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! Dank je wel! <3 Dat had ik inderdaad een paar jaar geleden nooit gedurfd.
   Mooi om te lezen dat jij ook bepaalde ideeën over jezelf hebt losgelaten. Inzien dat introvert zijn wat anders is dan verlegen was voor mij ook zo'n eye-opener. Superstoer trouwens dat je nu wel zonder enige angst de telefoon voor je werk oppakt!

 4. Lianne 11 december 2020 op 11:39 am - Beantwoord

  Mooi artikel! Het laat zien dat je als mens verandert en dat daar niets mis mee is en je daar zelfs door groeit. Ik dacht vroeger ook dat ik op mijn 25e allang moeder was en vroeg zou trouwen, en die hele mikmak. Nu vind ik het prima zo dat ik nog alleen samen ben met mijn vriend en mijn katten, zonder kinderen en zonder getrouwd te zijn. Komt ooit wel, denk ik dan. Of niet. Ook dat ik zo’n 10 jaar geleden in het onderwijs wilde werken, daar ben ik wel van teruggekomen!

  • Romy 11 december 2020 op 11:44 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat jij bepaalde ideeën van vroeger over jouw toekomstplannen ook hebt losgelaten! Wat jij ook zegt: er is niets mis met dingen loslaten en soms is dat juist nodig om verder te komen. Ik vind het ook heel mooi hoe jij nu zo je weg hebt gevonden qua werk en keihard als schrijfster aan de weg timmert (en wat doe je dat goed!). Daarin heb je jouw 10 jaar jongere versie van jezelf die het onderwijs in wilde toch maar mooi in positieve zin verrast <3

 5. Johanna 11 december 2020 op 11:45 am - Beantwoord

  Die zonnenbloemengele sweater vind ik erg vrolijk. Ik houd van die kleur, die geeft energie, mij tenminste. Ik lees..filmpje op linkedin… o dat moet ik nog bekijken.
  Welke meningen ik in de afgelopen 5 jaar verandert heb? Nu dat zijn er nog al wat. Ten eerte dat ik allergisch voor een poes zou zijn, en dus niet met een poes zou kunnen samen wonen. Nu sinds een aantal jaren wonen we met zo’n 4-voeter samen. Verder heb ik ontdekt dat ik schrijven leuk vind, en ook kan. Er op internet veel spannends te lezen is, o.a. dit blog. Dat ik mijn leven beter kan plannen en zo meer bereik. Dat ik een studie met goede cijfers kan afronden, ook op hogere leeftijd. En dat ik me zelfstandiger moet opstellen. Zo dat zijn een aantal punten. Waarschijnlijk zijn er nog meer. Veel punten die jij noemt zijn erg herkenbaar.

  • Romy 11 december 2020 op 11:46 pm - Beantwoord

   Dank je! Die sweater is ook een van mijn favoriete truien van nu. En duurzaam trouwens: hij is van Ragwear 🙂
   Wat een mooie punten noem jij ook trouwens! Ten eerste natuurlijk geweldig dat je tóch met een kat kunt samen zijn, en ten tweede wat mooi dat je jezelf in sommige opzichten in positieve zin hebt verrast. Het succes dat je met je studie hebt behaald op hogere leeftijd is absoluut iets om heel trots op te zijn (en nog vaak bij stil te staan).

 6. Audrey 11 december 2020 op 11:51 am - Beantwoord

  Mooi artikel! Ik ben van mening veranderd over toch een relatie willen, haha. En serieuzer: over Zwarte Piet dacht ik 5 jaar geleden nog wel anders dan nu.

  • Romy 11 december 2020 op 11:47 pm - Beantwoord

   Dat laatste is ook bij mij een van de dingen waarover ik mijn mening heb bijgesteld inderdaad! Daar had ik het toevallig vorige week met Pakjesavond nog over met mijn broertjes.

 7. Noor 11 december 2020 op 12:21 pm - Beantwoord

  Ik investeer nu ook meer in “duurdere” items dan goedkopere items. Het komt er op neer dat ik me niet meer schuldig voel als ik iets duurs koop. Vaak ging ik naar goedkopere winkels want in duurdere winkels dacht ik vaak “hm dat is veel te duur!”. Maar dat is nu niet meer zo. Verder dacht ik dat ik op mijn 25ste getrouwd zou zijn, maar ben binnen 1 maand 27… Niet getrouwd én kinderloos Ook dacht ik dat ik vroeg afgestudeerd zou zijn, maar ben dat pas op mijn 26ste. Ach ja, het leven gaat niet altijd zoals je in gedachte had.

  • Romy 11 december 2020 op 11:48 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat jij nu ook anders naar kleding (en de prijzen ervan) kijkt! Het is inderdaad eigenlijk gewoon een kwestie van een andere mindset. Ik ben ook zo blij dat ik daardoor zonder schuldgevoel wel écht mooie dingen (die vaak ook een stuk duurzamer zijn) kan kopen.
   Enne, niets mis met iets later afgestudeerd zijn dan je dacht, toch?! Je hebt je hele leven nog om te werken 🙂

 8. Lotte 11 december 2020 op 12:46 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Dat zijn nog best veel dingen in 5 jaar. 🙂 Ik vind het ook altijd zo leuk om te zien hoe dingen plots kunnen veranderen, vooral omdat ikzelf altijd vrij stellig kan zeggen ‘nee, nooit!’ haha. Ik zei altijd dat ik nóóit meer in een dorp of kleine stad wilde wonen en toevallig gaan we volgende maand verhuizen naar een ‘dorp met stadsrechten’. 😉 Het is natuurlijk afwachten of het echt zo goed gaat bevallen, maar het is een huurhuis, dus we kunnen altijd nog terug naar de stad (hoewel ik denk dat we wel behoorlijk van de rust gaan genieten en dit beter bij ons past).

  • Romy 11 december 2020 op 11:51 pm - Beantwoord

   Haha, blijft leuk om te zien hoe je zelfs “nee, dat doe ik nooit!”-dingen dan toch nog een keer in je leven doet. Hopelijk bevalt het jullie goed in het dorp. Ben benieuwd! Wie weet wil je straks niet anders meer 🙂

 9. Naomi 11 december 2020 op 12:47 pm - Beantwoord

  Wat mooi! Het laat gewoon een stukje ontwikkeling zien, denk ik. Ik heb in mijn leven ook heel wat ideeën bijgesteld. De laatste was denk ik de hardste les. Van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan, zeggen ze. Nou, weet je wat? Dat kan dus wél. En ik wil die persoon niet zijn. Minder hard werken is prima.

  • Romy 11 december 2020 op 11:57 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je die les hebt losgelaten! Inderdaad, te hard werken kan wél grote nadelige gevolgen hebben. Naar jezelf luisteren en niet harder werken dan wat voor jou mogelijk is, is zo veel belangrijker dan maar zo hard mogelijk werken.

 10. Giovanna Jansen 11 december 2020 op 12:55 pm - Beantwoord

  Mooi artikel! Grappig hè dat je eerst zo stellig over iets kan denken dat je het wel of juist nooit zal doen, om dan later te ontdekken dat je van mening veranderd bent. Ooit zei iemand eens tegen mij: zeg nooit nooit, toen ik stellig zei dat ik dat of dat nooit zou doen. Ik weet echt niet meer wat het was, maar ik ging het later toch doen, ik veranderde van mening haha. Sindsdien denk ik daar vaak aan als ik de neiging heb om stellig over iets te zijn dat ik het nooit zal doen of dat het niets voor mij is. Neemt niet weg dat dingen soms diepgeworteld zitten en het langer nodig heeft om te veranderen. Puntje 8 en 9 zijn bij mij ook dingen die de laatste tijd aan het veranderen zijn van ‘dat is niets voor mij’ naar ‘misschien moet ik het gewoon doen.’

  • Romy 11 december 2020 op 11:59 pm - Beantwoord

   Wat grappig! En inderdaad, zelfs dingen waarvan je ooit dacht ze “nooit” te doen, kun je uiteindelijk besluiten tóch te doen. Leuk dat jij ook met video’s en meer op de voorgrond treden aan de slag wilt gaan. Ik zou zeggen: misschien maar gewoon doen 🙂

 11. Justine 11 december 2020 op 2:14 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje en mooie reflectie. Zo leer je nog eens wat over jezelf 🙂 Grappig dat ik best een aantal dingen herkende, zoals jong moeder worden, dat oversociale leven en bellen. Ik moet wel zeggen dat ik heel even schrok van puntje 1, want laat dat nou net zijn wat ik vanaf januari ga doen. Oeps hahaha! Ben benieuwd hoe het me gaat bevallen!

  • Romy 12 december 2020 op 12:01 am - Beantwoord

   Haha, sorry! 😉 Ik moet zeggen dat de combinatie van freelancen en een vaste baan me 1,5 jaar lang wel heel goed beviel, hoor. Ik ging alleen iets te lang door met die twee combineren. Maar ik ken genoeg mensen voor wie het wél heel goed werkt 🙂

 12. Anouk 12 december 2020 op 4:27 pm - Beantwoord

  Leuk artikel! De jong kinderen droom heb ik nog niet losgelaten, maar goed ik heb dan ook een hele leuk man en we zijn zelfs al getrouwd terwijl ik nog maar 22 ben (dat vinden veel mensen idioot jong, maar we zijn nu 3.5 jaar samen en hebben meer meegemaakt in die 3.5jaar dan de meeste mensen in 10 jaar). Ik ben nu nog eigenlijk heel erg aan het ontdekken over hoe ik in het leven sta, ik denk dat het nog een paar jaar duurt voor ik echt van mening verander over dingen.

  • Romy 25 december 2020 op 12:34 am - Beantwoord

   Niets van de meningen van die mensen aantrekken, hoor! Als je veel samen hebt meegemaakt, dan weet je gewoon dat het goed zit en dan is er niets mooiers dan jullie liefde met een bruiloft bezegelen, toch 🙂

 13. Rachel 12 december 2020 op 9:21 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk artikel en ik kan mezelf ook wel in een aantal dingen verplaatsen hoor, sowieso vond ik alles vroeger enorm prijzig en dat is nu alleen nog maar gekker geworden, maar ik geef het er wel aan uit als ik het het geld waard vind! Verder wilde ik ook veel van de wereld zien voor mijn 30e, maar tot nu toe heb ik alleen nog maar italie, zwitserland, oostenrijk, lanzarote en duitsland bezocht haha. En ik wilde Bali, Thailand, Japan, Schotland en Canada allang hebben afgestreept.

 14. Els 14 december 2020 op 9:18 am - Beantwoord

  Punt 7 is zo herkenbaar, € 70 is veel geld voor een jurk. Vroeger dacht ik ook zo. Maar laatst een paar duurdere jurken gekocht (en ze waren al enorm afgeprijsd), maar je ziet het echt. Ik ben er dan ook zo blij mee en zuinig op.

 15. Irene 14 december 2020 op 12:22 pm - Beantwoord

  Ik dacht ook altijd dat ik zotte en verre reizen ging maken maar ik vind het vooral nogal stresserend en het ligt me eigenlijk niet. Doe mij maar gewoon een simpele vakantie. Ik hoef ook niet meer per se de hele wereld te zien. Al zou ik wel heel graag eens naar Zweden willen of naar de VS.
  Ik wou trouwens ook altijd jong mama zijn, dat leek me geweldig. Toen wou ik geen kinderen meer, toen weer wel en dan was het idee om ze voor mijn 30ste te krijgen. Ik word in april 30 en heb 1 kindje maar geen idee of het daar bij gaat blijven of niet. Sinds ik een keer iets zag van vergelijking tussen Trump (die op zijn, wat is het, 70ste nog president werd) en Obama (die op zijn 56ste met pensioen ging) kan ik die hele tijdlijn wel wat loslaten. Iedereen doet dingen op zijn eigen tempo.

  • Romy 25 december 2020 op 12:31 am - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Iedereen volgt zijn eigen tempo en dat is oké. Wel een mooie vergelijking trouwens van Obama en Trump. Die ga ik ook onthouden als ik weer eens onterecht denk dat ik “de boot heb gemist” met iets 🙂

 16. Anna 14 december 2020 op 3:34 pm - Beantwoord

  Wat een mooi en eerlijk artikel! Ik wilde eerst ook het huisje-boompje-beestje (met heel veel beesten haha), maar dat is nu toch niet meer zo handig omdat ik plannen heb om naar het buitenland te gaan. Iets wat vroeger ook absoluut niet op mijn lijstje stond. Om 8 uur opstaan vind ik trouwens absoluut een vroege vogel hoor, haha! Daar kan ik alleen maar van dromen, maar ik heb toch echt veel meer slaap nodig (soms wel lastig om te accepteren).

  • Romy 25 december 2020 op 12:30 am - Beantwoord

   Hoe tof dat je naar het buitenland wilt gaan! Ik snap dat een hele beestenboel dan niet per se heel handig is. Maar wie weet kun je ook in het buitenland ooit een leuk huisdier in huis halen 🙂

Recente blogs

Wat 1 jaar corona met mij heeft gedaan

16 maart 2021|Persoonlijk|

Corona is 1 jaar. Dat klinkt haast alsof mijn nichtje met Spaanse roots zojuist één kaarsje heeft uitgeblazen. Maar we weten allemaal dat deze mijlpaal iets minder feestelijk is. Kringverjaardagen zitten er sowieso niet in, maar ook los daarvan is dit geen mijlpaal om op te proosten met champagne, taart en blokjes kaas. Toch vond ik het fijn om stil te staan bij het afgelopen coronajaar. Dit is een terugblik over hoe in een jaar tijd nu van alles normaal lijkt wat je vorig jaar nog alleen in science-fiction-films zag. Én een verhaal over hoe je altijd meer kracht in je hebt dan je denkt.

Volhouden als het tegenzit | Gebruik deze 5 tips!

26 augustus 2019|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Stel: je hebt een mooi doel voor ogen. Afstuderen bijvoorbeeld. Conditie opbouwen of een écht boek uitbrengen. Maar dan komt er plotseling een kink in de kabel. Het zit tegen. Eigenlijk zou je niets liever doen dan de handdoek in de ring gooien en onder een dekentje op de bank verdrietig zijn. Het is je niet gelukt. Denk je. Maar ho, wie zegt dat je kansen verkeken zijn? Deze 5 tips helpen je misschien met volhouden als het tegenzit.

Last van altijd druk zijn? 9 tips voor meer lucht in je agenda & leven!

12 december 2022|Persoonlijke groei, Carrière en ondernemen|

"Lekker druk" zijn we allemaal weleens. Niets mis met een deadline op z'n tijd of een spoedje tussendoor. Maar je kunt natuurlijk niet oneindig extra hooi op je vork blijven prikken. Er komt een moment dat alle hooi eraf valt, je hoofd een warboel is en je agenda zó uitpuilt dat je geen flauw idee meer hebt waar te beginnen. Ook ik ben graag een bezige bij totdat de heilige 'te druk'-grens is bereikt. Als ik daaroverheen ga, merk ik: er moet maar weer eens een rempedaal ingetrapt worden. Omdat ik vast niet de enige ben die het probleem van de vork en het hooi kent, zijn dit 9 tips tegen altijd druk zijn.