Waarschijnlijk maakt iedereen wel ongemakkelijke momenten mee. Van die momenten waarop je niet per se door de grond wilt zakken, maar waarin het wel fijn zou zijn als er iemand is die je uit de ongemakkelijkheid komt redden. Omdat juist die awkward momenten achteraf vaak goed zijn voor een grote glimlach, besloot ik er na mijn vorige artikel voor de tweede keer 15 op een rijtje te zetten. Van een verkeerde aanhef tot zoenende medepassagiers. Ben je klaar voor een dosis leedvermaak en 15 nogal ongemakkelijke situaties die je misschien wel bekend voorkomen? Lees dan snel verder.

awkward momenten 2

 1. Voetbalgesprekken. Tussen een paar mannen zitten die uitgebreid de voetbalwedstrijd van gisteren bespreken, waarvan je niet eens wist dat die plaatsvond. Oké, tijd om awkward naar mijn mobiel te gaan staren!
 2. Automatisch aanvullen. Bijna ‘Hoi Anus’ sturen naar iemand met de naam Anya, omdat mijn telefoon dat blijkbaar een logischere aanhef vindt. Oeps! Dit had héél awkward situaties kunnen opleveren.
 3. Stoelen in de bus. Iemand tegenkomen die net niet in de categorie ‘Daar ga ik gezellig mee kletsen’ valt, maar ook niet tot de categorie ‘volledig onbekend’ behoort. Ga je dan naast diegene zitten voor een ongemakkelijk gesprek of loop je er straal voorbij?
 4. Niet voor jouw oren bestemd. In gesprek zijn met iemand als diegene opeens een gesprek aanknoopt met een ander dat niet helemaal voor jouw oren bestemd is. Oftewel, tijd om te doen alsof je niets hoort.
 5. Terug naar de babytijd. Mijn moeder die vertelt over wat ik allemaal deed tijdens haar zwangerschap van mij. “Goh, weet je nog dat je in mijn buik…?”. Misschien een persoonlijk dingetje, maar ik vind dat zó ongemakkelijk.
 6. Zoenende medepassagiers. In de bus één rij achter een stelletje zitten dat elkaar wel heel uitgebreid en innig aan het zoenen is. Oké, waar is die telefoon om even doelloos door berichtjes heen te scrollen?
 7. Verzopen kat. Na een flinke regenbui kletsnat een winkel inlopen, waarna de verkoopster je aankijkt alsof je wel heel zielig bent en vraagt “Goh, regent het buiten?”. Ehm, dus…
 8. Ander soort humor. Een YouTube-filmpje te zien krijgen dat een ander acuut een enorme lachbui bezorgt, maar waarbij jij alleen maar je wenkbrauwen kan fronsen en moeite moet doen om een awkward lachje te forceren.
 9. Een trede missen. Iets eerder bovenaan een trap zijn dan je denkt en dus een trede nemen die er niet is. Om daarna snel om te kijken of iemand je ongetwijfeld komisch uitziende actie heeft gezien.
 10. Geen spiegel. Na een paar uur voor het eerst een blik op de spiegel werpen en erachter komen dat je mascara al die tijd niet helemaal op zijn plek zit en dat je meer lipstick op je tanden dan op je lippen hebt.
 11. Zelfontspanner. Je camera neerzetten op een trappetje om met iemand anders een foto met de zelfontspanner te maken, als er net een stel langsloopt en heel vreemd opkijkt wanneer ze jullie midden op straat lachend naar een trap zien kijken.
 12. “Eh, met wie?”. Niet verstaan wie je aan de telefoon hebt, een heel gesprek aanhoren en daarna toch maar voorzichtig de vraag stellen “Eh, met wie speek ik eigenlijk?”.
 13. Pyjama. Thuis al helemaal in de relaxstand staan met je pyjamabroek aan en je natte haren in een handdoek gewurmd, als de pakketjesbezorger opeens voor de deur blijkt te staan…
 14. Half niezen. Midden in een gesprek een nies voelen opkomen en ook alvast een gezicht trekken dat bij een nies hoort, als blijkt dat die nies toch niet helemaal doorkomt. “Eh, alles goed hoor!”.
 15. Stoeprandje. Zelfverzekerd op je nieuwe hakken door de straat lopen als je opeens een uitstekend stoeprandje over het hoofd ziet. Om daarna iets minder zelfverzekerd om te kijken of iemand het heeft gezien.

Kun jij nog een awkward moment noemen dat jij laatst hebt meegemaakt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Aneta 27 september 2017 op 7:25 am - Beantwoord

  Ow god! Dat automatisch aanvullen op m’n telefoon. Het is o zo makkelijk maar ook awkward. Ik heb heel vaak dat er ipv ‘hier’ ‘hoer’ staat? Vreselijk hahaha!?

  • Romy 27 september 2017 op 7:33 am - Beantwoord

   Haha, die typefout op je telefoon zou inderdaad ook wel héél awkward situaties opleveren 😉

  • Johanne 27 september 2017 op 11:09 am - Beantwoord

   Hahaha, hoer heb ik ook heeeeel vaak! Komt overigens ook heel vaak voor in mijn teksten, blijkbaar vind ik het makkelijker om te schrijven dan hier?

 2. Maaike 27 september 2017 op 7:36 am - Beantwoord

  Het lijkt er op dat je de afgelopen periode erg blij was met je nieuwe telefoon. Handig dat zo’n ding goede camouflage is om even te doen alsof je er heel druk mee bent! Nummer drie herken ik heel duidelijk! Ik probeer steeds vaker gauw te bedenken of ik zelf zin heb in een gesprek of niet. Zo niet, loop ik gewoon zelfverzekerd voorbij en zeg gedag. Tenminste , dat zelfverzekerde probeer ik dan 🙂

  • Romy 28 september 2017 op 6:39 am - Beantwoord

   Haha, die telefoon kwam inderdaad regelmatig goed van pas 😉 Het perfecte middel om je soms even achter te verschuilen.
   Alleen maar goed trouwens dat je soms gewoon voorbij iemand loopt om niet een heel gesprek te hoeven beginnen. Soms moet je gewoon even goed voor jezelf zorgen door een nóg meer awkward situatie voor jezelf te voorkomen 😉

 3. Shirley 27 september 2017 op 7:42 am - Beantwoord

  Haha, ik zat laatst tegenover een zoenend stel. Zoenen in de ochtendspits trek ik sowieso slecht (bouw ik al een zuur imago op?). Ik ga regelmatig met een fluffy badjas over mijn kleding vuilnis buiten zetten. De messte flatbewoners hebben dat al gezien. Maar laatst kwam ik onze jonge student met acht vrienden tegen, dat had niet per se gehoeven. Ik had ook nog mijn voeten met panty in een teenslipper gewurmd, hahah

  • Romy 28 september 2017 op 6:41 am - Beantwoord

   Haha, zoenende stelletjes in de ochtendspits vind ik inderdaad ook niet echt geweldig. Iets met “Get a room!” 😉
   Ik moest wel lachen om je fluffy badjas en de groep met studenten. Dat moet inderdaad niet het meest prettige moment zijn geweest, haha.

 4. Josephine 27 september 2017 op 8:01 am - Beantwoord

  Haha, leuk om te lezen, dat dan weer wel! Gisteren kwam ook de pakjesbezorger terwijl ik al in mijn pyama was. Zucht… 😛

  Wij hadden ook een keer een gênant moment met een camera met zelfontspanner. Mijn moeder en ik zaten net vol verwachting richting de camera te glimlachen, toen er iemand voor ging staan. In plaats van een mooi vakantiekiekje hebben we nu een gigantische kont op de foto staan. 😛

  • Romy 28 september 2017 op 6:42 am - Beantwoord

   Haha, dat klinkt als het meest oncharmante vakantiekiekje ooit! Ik heb zo’n flauw vermoeden dat die foto achteraf de fotolijstjes op de kast niet heeft gehaald 😉

 5. Iris 27 september 2017 op 8:16 am - Beantwoord

  Grappig lijstje. Er zijn wel een paar dingen herkenbaar.

 6. Kim 27 september 2017 op 8:24 am - Beantwoord

  Lekker herkenbaar! Mijn telefoon vult ook de meest rare dingen in, wanneer er mensen op bezoek komen en ik in het lelijkste huispak met oprol handoek op mijn hoofd zit of dat je even aan het dromen bent in een groep en iemand vraagt iet wat je niet hebt gehoord.. al die blikken.

 7. Loes 27 september 2017 op 8:40 am - Beantwoord

  Haha heel grappig en herkenbaar! Vooral die mensen in het OV die je eigenlijk niet wil zien/geen hele reis mee door wil brengen.. En ik versta mensen ook nooit aan de telefoon, kan soms heel ongemakkelijk zijn inderdaad, haha.

 8. Anna 27 september 2017 op 8:43 am - Beantwoord

  Hahaha, dit is zo herkenbaar! Afgelopen zondag bestelde ik een pizza en ik had contant geld, ging die bezorger even heel uitgebreid wisselgeld zoeken, echt ontzettend onhandig en awkward haha! En ik stond daar maar in de deuropening in m’n huiskloffie. Ik deed dus maar alsof ik de huizen tegenover me heeeel interessant vond… Of als je op hakken loopt en je een klein beetje door je enkel gaat op een hobbelige weg, woeps!

 9. Madelon 27 september 2017 op 9:39 am - Beantwoord

  Hahaha grappig artikel! Dat automatisch aanvullen is inderdaad heel vervelend, daar beleef ik zo vaak awkward momenten mee omdat ik gewoon al op enter druk en dan pas zie wat er staat. Zo wilde ik laatst ‘super dankjewel!’ sturen naar de moeder van mijn vriend, maar stond er uiteindelijk ‘super drankorgel’ oeps hahaha.

  • Romy 28 september 2017 op 6:43 am - Beantwoord

   Oeps, ook die twee dingen die jij noemt, herken ik inderdaad. Soms lijkt bezoek of een vraag zich net op het verkeerde moment aan te dienen 😉

  • Romy 28 september 2017 op 6:44 am - Beantwoord

   Haha, dat moet inderdaad vrij awkward zijn geweest met die pizzabezorger. Ik vind dat soort momenten waarop je niet weet waar je naar moet kijken of wat je moet doen soms echt zó awkward 😉 En een beetje door je enkel gaan, kan inderdaad ook best gênant zijn als er net heel wat mensen op straat lopen. Oeps!

 10. Jessica J. 27 september 2017 op 10:15 am - Beantwoord

  Hahaha, zo ontzettend herkenbaar! Van die elkaar aflebberende stellen in het openbaar trek ik ook niet. Ik heb trouwens ook helemaal geen behoefte om dat in het openbaar met m’n vriend te doen.
  Dat ander soort humor is ook echt erg. Dan zit ik met een groepje vrienden een YouTube-filmpje te kijken en beginnen zij hysterisch te lachen en zit ik daar maar,. :’)

  • Romy 28 september 2017 op 6:47 am - Beantwoord

   Ja, echt hè? Ik zou dat soort dingen ook niet zo snel en plein public doen, hoe verliefd ik misschien ook ben.
   Zo herkenbaar van die YouTube-filmpjes. Vooral bepaalde hele flauwe sketches die jongens helemaal het einde vinden, kan ik niet altijd even goed begrijpen en waarderen 😉

 11. Darina 27 september 2017 op 10:40 am - Beantwoord

  Leuk en grappig lijstje om te lezen! Dat automatisch aanvullen is heel herkenbaar 🙂

 12. Simone 27 september 2017 op 10:41 am - Beantwoord

  Haha! Super herkenbaar, veel dingen! Het fijnste aan de auto vind ik dat ik geen mensen tegen kan komen waar ik liever geen gesprekje mee wil voeren op de vroege morgen. Lekker mijn eigen muziekje op en rustig wakker worden haha! Overigens blunder ik daarmee ook wel eens (denk: dingen op het dak laten liggen en gaan rijden haha).

 13. Johanne 27 september 2017 op 11:08 am - Beantwoord

  Haha, wat Maaike zegt: gelukkig heb je je telefoon ter afleiding ;-). Mijn meest awkward momenten zijn eigenlijk mijn struikelmomenten. Het maak ibijna niet uit waar ik ben, maar ik moet altijd struikelen, vallen of ergens tegenaanlopen. Gelukkig kan ik er om lachen, maar van binnen denk ik altijd: alweeeer? Ik houd van autocorrects! Ik vind ze vaak meer hilarisch dan ongemakkelijk haha. Soms neem ik niet eens de moeite om het aan te passen, zodat de ontvanger ook even kan lachen.

 14. Rianne 27 september 2017 op 12:30 pm - Beantwoord

  Echt leuk om te lezen! Ik me in heel veel dingen vinden en aangezien ik zo’n persoon ben die zich ontzettend snel awkward voelt, kan ik hem ook nog goed aanvullen 😉

 15. Anne - Ditisanne 27 september 2017 op 12:49 pm - Beantwoord

  Dapper om ze te delen hoor!! Nummer 12 heb ik ook wel af en toe, erg ongemakkelijk!
  Wat ik nog wel eens heb is gedecideerd vertellen hoe belachelijk ik iets vind waarna de aanhoorder een beetje onzeker opbiecht dat hij/zij zich daar ook schuldig aan maakt. Zoals ik pas tegen een collega vertelde hoe slecht ik het vind dat sommige collega’s op vrijdagavond laat nog werkmail versturen (iets met werk- en privé-balans), tot ik halverwege mijn zin bedacht dat zij ook wel heel vaak op haar vrije dag en in de avonden mails verstuurt. Oeps…!!

  • Romy 28 september 2017 op 6:48 am - Beantwoord

   Haha, ook in de auto kun je inderdaad nog bloopers begaan, maar het scheelt wel een heleboel ‘awkwardheid’ om gewoon je eigen zitplekje te hebben en geen ongewenste meerijders 😉

  • Romy 28 september 2017 op 6:49 am - Beantwoord

   Haha, precies! Multifunctioneel, zo’n telefoon! En eigenlijk wel een heel leuk idee dat je soms bewust de autocorrect even zijn werk laat doen. Zo heb je in ieder geval altijd wat om te lachen 🙂

  • Romy 28 september 2017 op 6:49 am - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te horen dat je nog zoveel aanvullingen hebt op mijn lijstje 🙂

  • Romy 28 september 2017 op 6:51 am - Beantwoord

   Haha, oeps, dat is inderdaad ook wel een awkward moment waarop je even de tijd zou willen terugdraaien 😉 Andersom vind ik het trouwens ook awkward als iemand tegen mij zegt “Ik vind X zo stom”, terwijl ik X dus juist ook doe of wél leuk vind.

 16. Sam - singlereadytomingle 27 september 2017 op 3:42 pm - Beantwoord

  Haha, begin deze maand nog op reis geweest en tijdens een guided tour wat zitten roddelen over medereizigers… die toevallig ook Vlaams waren!

  • Romy 28 september 2017 op 6:51 am - Beantwoord

   Oeps, ik kan me voorstellen dat dat ook een flink awkward situatie opleverde 😉

 17. Sija 27 september 2017 op 4:54 pm - Beantwoord

  Hahaha, zoveel dingen zijn zo herkenbaar. Ik kan soms erg onhandig zijn waardoor ik vaak struikel, dingen laat vallen enz, dat zorgt soms voor ongemakkelijke momenten maar ik kan er altijd wel om lachen gelukkig :’)

 18. Els 27 september 2017 op 5:25 pm - Beantwoord

  Half niezen is inderdaad erg ongemakkelijk. AL vind ik niezen ook niet zo fijn! Ik kan dat namelijk niet zachtjes ;-).

 19. Mariska 27 september 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

  Dat automatisch aanvullen is soms inderdaad wel een dingetje ja, helemaal niet handig! Al vind ik het wel weer fijn omdat het me veel verbeteren van fouten bespaard 🙂

 20. Nikita 27 september 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

  Herkenbaar! Vooral dat stoeprandje is heel herkenbaar. Of de traptrede… Mijn leven is vrij awkward, maar dat kan ik altijd mee lachen gelukkig 🙂 Positief bekijken!

  Ik had overigens geen echt leuke dag. Ik had het enorm moeilijk omdat ik oma mistte, en alles sloeg daardoor tegen en ik werd en constant aan herinnerd. Na de middag heb ik mijn hart gelucht bij de leerkracht van wie ik toen les had, en zij was enorm lief 🙂 Ik moest ontwerpen en ze zei dat als het niet ging, dat maar zo was en iedereen wel een keer zo’n dag heeft. Het is uiteindelijk wel waar, maar ik vond haar begrip enorm lief. Op naar een betere dag 🙂

 21. Irene 27 september 2017 op 7:48 pm - Beantwoord

  Haha ik vind het ook altijd zo awkward als mijn moeder van die kinderverhalen over mij begint te vertellen :p Haha en die anus. Wat een geluk dat je het dan op tijd ziet!
  Ik vind het altijd gênant als ik de hik heb. Om de één of andere reden is dat bij mij altijd super luid waardoor iedereen het vanop een afstandje al hoort.

 22. Kreanimo 27 september 2017 op 8:08 pm - Beantwoord

  Argh! Die autocorrect heeft me ook al verschillende keren gehad!
  Maar Anus – dat heb ik nog niet gehad!

 23. Donna 27 september 2017 op 8:09 pm - Beantwoord

  Super herkenbaar hahahah. Vooral die telefoongesprekken. Ophangen en je dan bedenken, UH WIE WAS DAT. Snel het nummer terug proberen te vinden en dan maar googlen.

 24. Evelyne 27 september 2017 op 8:17 pm - Beantwoord

  Een week geleden. Samen met mijn vader was ik naar een optreden gaan kijken. Blijkt dat dat optreden plaatsvond op een criterium en een gesloten parcours (of is dat normaal? ken er niks van). Ok, wij parkeren de auto en gaan te voet naar de plaats waar het optreden zou zijn. Dat was op een industrieterrein vol bedrijven. In 1 er van was dus dat optreden en stonden er hekkens. Aan de ene kant zaten mensen, de andere kant stonden ze rechtop. Het optreden begon later dan verwacht en we gingen iets bestellen om te drinken. We gingen binnen langs de kant waar de mensen rechtstonden en toen we bestelden en wilden betalen keken ze ons vreemd aan. We zaten blijkbaar langs de verkeerde kant en dat was waar VIP gratis drank kregen. Awkard! Toen het optreden uiteindelijk begon en we stonden te kijken (aan de juiste kant :p) stond er bij de VIP een koppel elkaar wild aan het tongzoenen en aan elkaars achterste te wrijven enzo. Die stonden zo net voor mijn oogveld, ik werd er bijna misselijk van, haha! En dat mijn vader naast mij stond, ik wist al zeker niet waar te kijken, haha.

  • Romy 28 september 2017 op 7:01 am - Beantwoord

   Haha, wauw, ik kan me voorstellen dat dat een flink awkward gevoel opleverde. Hartstikke leuk als mensen verliefd zijn, maar het is toch iets minder leuk als je dat openbaar wel héél erg overduidelijk laat blijken 😉

 25. Nesrin 27 september 2017 op 10:44 pm - Beantwoord

  Hahaha heel leuk om jouw lijstje te lezen. Ik ben inmiddels een professioneel trede misser en de bezorger heeft mij volgens mij slechts één keer met gewone kleding aan en make-up op gezien 😉

  • Romy 28 september 2017 op 6:52 am - Beantwoord

   Gelukkig is dat laatste het belangrijkste. Als je er zelf maar een beetje om kunt lachen, wordt zo’n awkward situatie al meteen iets minder erg 🙂

  • Romy 28 september 2017 op 6:54 am - Beantwoord

   Wat naar om te horen dat je gisteren zo’n niet fijne dag had! Ik kan me voorstellen dat het verdriet om je oma nog zo vers is en vergeet niet dat je daar ook heel verdrietig over mág zijn. Maar des te rotter is het als dan alles lijkt tegen te zitten. Wat lief dat je leerkracht naar je kon luisteren en je even kon steunen. Dat is op zo’n moment echt goud waard. Laat het verdriet er vooral even zijn, pas goed op jezelf en blijf het vertellen aan mensen als je ergens mee zit. Sterkte en hopelijk op naar een iets mooiere dag vandaag! <3

  • Romy 28 september 2017 op 6:55 am - Beantwoord

   Oh ja, de hik is ook echt zo’n awkward iets soms. Ik had dat op de universiteit nog weleens in de stilteruimte, waarbij dan alle anderen me opeens supergeërgerd aankeken 😉 Oeps!

  • Romy 28 september 2017 op 6:56 am - Beantwoord

   Haha, dat kan natuurlijk ook! Dan laat je de pakketjesbezorger er gewoon aan wennen dat hij je in pyjama tegenkomt in huis. Hoef je je daar ook niet schuldig over te voelen 😉

 26. Oui Nathalie 28 september 2017 op 5:57 am - Beantwoord

  Omg, dat moment wanneer een stelletje uitgebreid aan het zoenen zijn in het openbaar vervoer vind ik ook zo aquard. Ik had het pasgeleden ook toen ik de trein uit stapte. Zag ik een stel van rond de 40 jaar (!) uitgebreid, maar dan ook echt uitgebreid zoenen.. ik wist even niet waar ik moest kijken. Ook echt pal voor de trap waar iedereen naar beneden moest lopen, haha!
  Liefs, Nathalie

  • Romy 28 september 2017 op 7:02 am - Beantwoord

   Haha, wauw, echt geen feest als mensen dat heel uitgebreid in het openbaar doen. Ook heel awkward als je precies langs zo’n stelletje moet lopen terwijl ze middenin een uitgebreide zoensessie zitten 😉

 27. yvonne 29 september 2017 op 9:24 am - Beantwoord

  Hahahaha. Heel akward allemaal ja.

 28. Vivian 15 december 2017 op 11:32 am - Beantwoord

  Haha, zo leuk geschreven! Dat niezen vind ik ook echt héél awkward, of als iemand je betrapt op het maken van een selfie (of eigenlijk sowieso op het maken van een foto met je mobiel, weet niet waarom). En in het kader van awkward mailmomenten: iemand met en mannelijk klinkende naam aanspreken met ”meneer” en dan een mail terugkrijgen met de opmerking ”ik ben een mevrouw.” Over door de grond willen zakken gesproken!

  • Romy 16 december 2017 op 8:46 am - Beantwoord

   Haha, dat van een vrouw aanspreken als man heb ik ook weleens gedaan. Inderdaad niet het meest handige om te doen 😉 Selfies vind ik ook altijd heel ongemakkelijk trouwens. Dat blijft toch wel een dingetje 😉