unnamed file 48

15 dingen die iedere huismus herkent

 • 18 oktober 2016
 • 27 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Ik ben dan misschien dol op stedentrips en dagjes weg gaan, maar het liefste van alles ben ik stiekem gewoon lekker thuis. Ik vind het heerlijk om met een kop thee erbij met mijn moeder aan de eettafel te kletsen of om in mijn eigen warme bed te slapen. Ook kan ik er na een lange dag weg echt naar uitzien om weer thuis te zijn. Tja, je kunt wel zeggen dat ik een echte huismus ben. Is jouw lijfspreuk ook home sweet home? Vandaag deel ik een lijstje met 15 eigenschappen waarin je jezelf als huismus misschien wel herkent.

 • Jouw stopwoord is gezellig.
 • Stiekem vind je op vakantie gaan soms best wel even lastig. Zeker de eerste dag van huis vind je best wel even wennen.
 • Als je vakantie tot een einde komt, heb je daar niet zoveel moeite mee. Hoe leuk of bijzonder de reis ook was, je telt de uren af totdat je weer thuis bent.
 • Je kijkt net zo lief een film of serie op de bank met een bak chips erbij als op een groot bioscoopscherm. Netflix is je beste vriend!
 • In plaats van in de kroeg af te spreken, nodig je je vriendinnen graag bij je thuis uit om onder het genot van een kop thee gezellig te kletsen.
 • Je bent altijd benieuwd hoe het er thuis aan toe gaat. Hoe zal de poes het hebben? Gaat alles wel goed met je moeder, broertje of vriend? Zullen de planten nog wel leven?
 • Je vindt dat jouw bank het allerlekkerste zit en kunt in geen bed beter slapen dan in jouw eigen bed.
 • Je huis of kamer staat vol met quotes als Home sweet home en Home is where the heart is.
huismus
 • Je kookt net zo lief thuis een diner bij kaarslicht als dat je uit eten gaat.
 • Het geeft je een fijn gevoel als je weer je eigen woonplaats binnenrijdt. De fijnste plek op aarde!
 • Je geeft het liefst een maandinkomen uit aan gezellige accessoires als kaarsen, vaasjes en opbergdoosjes. Niet omdat je het nodig hebt, maar gewoon omdat jouw huis echt als thuis moet voelen.
 • Je favoriete tijdsbesteding in het weekend is het houden van een heerlijke pyjamadag.
 • Ook op vakantie doe je je best om van het appartement of huisje echt jouw plekje te maken. Je bent blij als jouw boeken op je nachtkastje liggen en jouw kleding in de kast hangt.
 • Je bent dol op de geur van thuis en zou dat luchtje het liefst overal mee naartoe nemen.
 • Het liefst zou je de hele dag in je huispak met warme pantoffels rondlopen, gewoon vanwege het fijne thuisgevoel dat die outfit je geeft.

Ben jij een huismus?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Mariska 18 oktober 2016 op 9:10 am - Beantwoord

  Het liefst word ik kluizenaar in m’n eigen huis maar eigenlijk herken ik niet alles xD Quotes in m’n huis vind ik niks en bestellen gaat net zo goed als koken 😛 Maar ik zit wel heel graag op de bank, haha.

  • Romy 18 oktober 2016 op 3:28 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch, op je eigen bank zitten? En mijn lijstje was ook een beetje stereotyperend bedoeld 😉 Die quotes heb ik zelf gelukkig ook niet overal hangen!

 2. Lieke -Life As Lieke 18 oktober 2016 op 9:11 am - Beantwoord

  Sommige dingen zijn wel herkenbaar dus ik ben wel een beetje een huismus 😉 Ik vind het ook heerlijk om leuke dingen te kopen voor op mijn kamer 🙂

  • Romy 18 oktober 2016 op 3:29 pm - Beantwoord

   Ja, zo fijn is dat hè? Ik kan echt uren door winkels als de Xenos en Ikea struinen.

 3. Sara | MevrouwMiauw 18 oktober 2016 op 9:40 am - Beantwoord

  Vooral de “hoe zou het met de poes gaan” vraag is heel herkenbaar voor mij. Haha. Ik vraag me altijd af wat ze aan het doen is als ik er niet ben. Ik herken me niet in alle punten maar ik ben dan ook niet echt een huismus. Ik vind het ook heerlijk om een dagje/weekendje naar een stad te gaan ofzo. 🙂

  • Romy 18 oktober 2016 op 3:29 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Heb je de film Huisdiergeheimen toevallig gezien? Die geeft wel een grappig beeld van wat je huisdier wel niet uitspookt als het baasje van huis is 😉

 4. Iris 18 oktober 2016 op 11:16 am - Beantwoord

  Precies. En zeker als het over afspreken met vrienden gaat. Het enige dat ik niet herken zijn de ‘Home sweet home’ quotes in huis. Maar ik heb iets met quotes in huis dat me tegenstaat. (Maar daar schijn ik heel erg alleen in te zijn ;))

 5. Sandra 18 oktober 2016 op 2:05 pm - Beantwoord

  Eigenlijk vind ik mezelf wel een beetje een huismus, maar ik herken alleen het puntje over dat je bed het lekkerst ligt, haha! Misschien heb ik dan toch een verkeerd beeld van mezelf en ben ik juist totaaaaal geen huismus. Zou kunnen! :p

 6. Vivian 18 oktober 2016 op 4:39 pm - Beantwoord

  Haha oké wauw, dit is niet normaal: echt elk van deze punten is gewoon zo ontzettend herkenbaar! Echt. ALLEMAAL. Home is where everything is <3

  • Romy 18 oktober 2016 op 3:30 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben daar ook niet zo van hoor. Maar ook zonder quotes kun je echt een huismus zijn 😉

  • Romy 18 oktober 2016 op 3:30 pm - Beantwoord

   Het lijstje was ook een beetje stereotyperend bedoeld hoor, haha. Ook zonder die kenmerken kun je vast een echte huismus zijn 😉

  • Romy 18 oktober 2016 op 5:26 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te lezen! Er gaat inderdaad niets boven thuis 🙂

 7. Evelyne 18 oktober 2016 op 7:35 pm - Beantwoord

  Ik ga graag uit of maak graag daguitstapjes, maar ben even graag thuis bij de buis. Zeker sinds ‘k fulltime werk. Je kunt niet geloven hoeveel dit van mij eist en als ‘k thuiskom plof ik liever in de zetel dan nog even uit te gaan.

  • Romy 18 oktober 2016 op 9:07 pm - Beantwoord

   Ja, dat kan ik me goed voorstellen! Een fulltime baan vraagt ook best veel van je natuurlijk.

 8. Dineke 18 oktober 2016 op 8:49 pm - Beantwoord

  Oeeh, lastig! Ik houd heel erg van reizen, maar als ik dit lijstje lees komt dit toch aardig overeen… haha!

  • Romy 18 oktober 2016 op 9:07 pm - Beantwoord

   Haha, dan ben je gewoon een beetje van beide, toch? 🙂

 9. Mariëlle 19 oktober 2016 op 1:50 pm - Beantwoord

  Mmmm ik weet niet zo goed hoe ik het moet zeggen, maar ik ben denk ik beiden. Ik ga heel graag uiteten, shoppen, stappen enzo, maar ik vind het ook HEERLIJK om thuis aan mijn blog en freelance opdrachten te werken 🙂

  • Romy 19 oktober 2016 op 10:16 pm - Beantwoord

   Dat komt me bekend voor inderdaad. Volgens mij kan het ook prima beide!

 10. Lifeaholic.nl 19 oktober 2016 op 5:27 pm - Beantwoord

  Ik herken me er helemaal in! 😀

 11. Yvonne 19 oktober 2016 op 8:02 pm - Beantwoord

  Heerlijk is het om thuis te zijn. Ik herken mijzelf er echt wel in. Behalve het in pyjama lopen, dat doe ik nooit overdag, alleen in de avond als de hond uit is geweest en er niks meer hoeft. Nu het donker is, lekker de gordijnen dicht en kaarsjes aan en genieten maar.

  • Romy 19 oktober 2016 op 10:16 pm - Beantwoord

   Ja precies! Er gaat echt niets boven thuis zitten met de kaarsjes aan!

 12. Jonna@Burgertrutjes 19 oktober 2016 op 11:18 pm - Beantwoord

  Ik ben ook een echte huismus! En ik ben er trots op 🙂
  Lekker gezellig haha!

 13. Vanessa 21 oktober 2016 op 5:11 pm - Beantwoord

  Leuk artikel en heel herkenbaar! Ook ik ben een echte huismus, ik geniet er van om * gezellig * thuis te zijn. Geurkaarsen, Netflix, boeken lezen, vlogs kijken, bloggen… en het kan allemaal in pyjama of comfy kleren. Heerlijk toch? Sommige mensen denken dat ik een saai leven heb, maar ik vind het gewoon leuk om thuis te zijn en ik heb niet de nood om er ieder weekend op uit te trekken. Als ik op vakantie ga, dan vind ik het trouwens ook fijn om daarna weer in mijn eigen bedje te slapen.

  • Romy 23 oktober 2016 op 1:59 am - Beantwoord

   Ja precies, het is zo heerlijk om al die dingen thuis te doen! Ik vind mijn leventje thuis ook zo fijn en verre van saai 🙂

Recente blogs

To selfie or not to selfie? – 5 voordelen van selfies

30 november 2016|Lifestyle|

In 2013 was 'selfie' volgens Van Dale het woord van het jaar. Ook ik klungel er regelmatig op los door mijn ene arm zo ver mogelijk uit te strekken en met mijn andere hand onhandig op het knopje te drukken. Daarin ben ik niet de enige. Mensen fotograferen zichzelf met een selfiestick op vakantie of zetten vol enthousiasme zelf hun nieuwe look op de foto. Toch stuit ik weleens op vooroordelen over selfies. Vooral jongens vinden het weleens narcistisch om foto's van jezelf te maken. Toch zou ik de vraag "To selfie or not to selfie?" volmondig met "To selfie!" beantwoorden. Vandaag geef ik 5 redenen waarom.

4 clichés over mindere periodes die 100% waar zijn

22 oktober 2019|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Net als ieder ander heb ik in mijn leven ook mindere periodes meegemaakt. In die periodes zat ik niet lekker in mijn vel en kon ik alleen maar hopen dat het beter zou worden. In die tijd kreeg ik - vast ook net als ieder ander - regelmatig ongevraagde adviezen en tips. Toch bleken een paar van die adviezen achteraf heel waardevol en 100% waar. Die lessen wil ik graag met je delen. Mocht jij momenteel een lastige periode doormaken - om welke reden dan ook - dan is dit artikel voor jou. Omdat ik hoop dat je er misschien kracht en hoop uit kunt putten. Want echt waar, het wordt beter!

Outfit | Loungen in een héérlijke roze sweater (+win een e-book!)

19 november 2019|Outfits|

Doe jij aan makkelijke kleding of draag je alleen moeilijke kleding? Die flauwe discussie voerde ik een tijdje geleden met een vriend. Voor mij is makkelijke kleding nogal een begrip. Na een lange werkdag trek ik in de winter standaard een dik vest, een fijne trui of mijn fluffy roze badjas aan. Het is alsof ik pas echt thuis ben als de loungekleding weer uit de kast kan. En dankzij mijn allernieuwste sweater van Studio Anna Jirina kan ik dat tegenwoordig ook nog eens in stijl doen. In het roze. En met een vrolijke print op mijn buik.

Ga naar de bovenkant