aquarel6

15 dingen die ik de laatste tijd voor het eerst deed (+ winactie)

 • 1 oktober 2020
 • 33 Reacties

Nieuwe dingen voor het eerst doen, heeft iets magisch. Er gaat niets boven nieuwe dingen leren, nieuwe plekken ontdekken en eens in de zoveel tijd iets doen waar je nog totaal geen kaas van gegeten hebt. Soms lukt het in één keer. Een andere keer blijkt er iets meer oefening nodig. Maar succesvol of niet, nieuwe dingen proberen betekent nieuwe dingen leren. En laat ik – en met mij vast vele anderen – daar nu net gék op zijn. Daarom deel ik 15 dingen die ik de laatste tijd voor het eerst deed. En ik heb ook een leuke (en leerzame) winactie voor je.

15 dingen die ik de laatste tijd voor het eerst deed

 1. Soep maken. Achteraf verklaar ik mezelf voor gek dat ik nooit eerder soep heb gekokkereld. Nu ik sinds één week de trotse eigenaar ben van een eigen blender (beste aankoop van de maand!), ben ik opeens volop aan het soep maken geslagen. In 1,5 week belandde er al twee keer pompoensoep, één keer broccolisoep, één mislukte pompoen-met-iets-te-veel-kruiden-soep (alle begin is moeilijk!) en een tomatensoepje op het menu. Oftewel: die eerste keer smaakte letterlijk naar meer.
 2. Een hert fotograferen in het wild en dat hert ook nog eens scherp op de foto krijgen, terwijl ik mijn zoomlens thuis had gelaten. Je kunt wel raden hoe mijn gezicht er na het maken van deze foto uitzag. Intens blij!
 3. Een plantje succesvol stekken met twee mini-haworthia’s tot gevolg. Nu maar hopen dat het succes langere tijd stand houdt en dat mijn mini-plantjes uitgroeien tot grootse vetplanten. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen.
 4. In een video vertellen over mijn bedrijf voor een Aalsmeers platform. Foto’s maken vind ik geen enkel probleem. Video’s maken daarentegen… dood- en doodeng. Maar I did it! Hopelijk krijg ik deze week het resultaat te zien. Zodra de video online staat, zijn jullie de eersten die het horen.
 5. Mijn eigen jaaraangifte doen als ondernemer. Kwartaalaangiftes vind ik geen probleem, maar bij een jaaraangifte komt best wel wat kijken als je ondernemer bent met een eigen koophuis. Maar deze taalneuroot is diep van binnen ook een lichte cijfertjesfreak (is mijn vaders DNA toch nog doorgegeven!) die zich graag in dat soort dingen verdiept. Vooral als het allemaal lukt natuurlijk.
 6. Outfitfoto’s maken met de zelfontspanner. Inmiddels alweer heel wat wat vaker dan alleen die eerste keer. Oefening baart kunst, geloof ik. Met heel veel dank aan de Canon Camera Connect-app trouwens!
 7. Een online cursus volgen voor mijn bedrijf over tarieven vaststellen, money mindset en groeien als ondernemer. Persoonlijke groei is altijd de beste investering die je kunt doen, vind ik. Dit was dan ook de eerste maar zeker niet de laatste cursus waarvoor ik me als ondernemer aanmeldde.
 8. Zelf een Ikea-kastje in elkaar zetten (oké, onder toeziend oog van vriendlief). Nope, er bleven geen schroeven over, behalve die ene schroef die IKEA er zelf te veel bij had gedaan. Ja echt!
 9. Mijn fietsbanden oppompen (na enig aandringen van mijn vriend, omdat ik – eigenwijs als ik was – wel een pomp had gekocht maar mijn fiets met leeggelopen banden bleef gebruiken). Toch fijn dat ik nu ook zelf mijn fiets van een platte band kan redden.
online cursus aquarellen
online cursus aquarellen
 1. Voor het allereerst aquarellen. Dit wilde ik al heel lang doen. Sterker nog, de aquarelspullen lagen zelfs al vanaf mijn verjaardag klaar in mijn hobbykamer. Een toffe online cursus gaf mij het allerlaatste duwtje in de rug om daadwerkelijk de kwast op papier te zetten. Ik mocht namelijk een Soofos Plus-abonnement proberen, waarmee je in de digitale leeromgeving van Soofos héél veel cursussen kunt volgen. Het aanbod is heel divers en varieert van cursussen voor computerprogramma’s (zoals Photoshop en Excel) tot creatieve cursussen. Ik volgde de cursus Aquarel: Watercolor Basics over de basistechnieken voor aquarellen. Ik werd er een stuk wijzer van en leerde bijvoorbeeld kleuren mengen, blenden en penseeltechnieken gebruiken. Ik ontdekte al snel dat ik achtergrondjes maken op dit moment het allerleukst vind. Hierboven kun je zien hoe ik mijn eerste creatie omtoverde tot een zelfgemaakte kaart. Een feestje om te doen! En dit was zeker niet de laatste keer dat ik me aan het aquarellen waagde. Gelukkig staan er nog meer cursussen aquarellen op Soofos. Uitgeleerd ben ik dus voorlopig niet.
 2. “Nee” zeggen tegen een opdracht voor mijn bedrijf. En even later tegen nog één. Nog steeds niet mijn hobby, maar soms wel heel goed om te doen.
 3. De prachtige paarse heide op de Veluwe bewonderen. En dan niet op jaloersmakende Pinterest-foto’s en in blogartikelen van anderen, maar met mijn eigen ogen en door mijn eigen camera.
 4. Een blogartikel schrijven over onderprikkeling. Iets wat ik al heel lang wilde doen en waarvoor het moment een tijdje geleden eindelijk goed voelde. Het artikel kun je hier lezen.
 5. Een offerte opstellen voor een mega-grote klus – mijn grootste tot nu toe. Fingers crossed dat het doorgaat! Het is namelijk niet alleen een grote, maar ook (het allerbelangrijkste!) een enorm leuke klus.
 6. En iets wat me binnenkort te wachten staat: voor het eerst een presentatie geven via Zoom aan meerdere mensen. Een tikkeltje spannend, maar na die vele uren Zoomen de afgelopen maanden moet een presentatie vast ook wel lukken.
online cursus aquarellen
beginnen met aquarellen

Winactie: eindeloos online cursussen volgen bij Soofos

Ben jij net als ik gek op nieuwe dingen leren? En heb je misschien ook wel aquarelambities? Dan heb ik wat leuks voor je. Ik mag aan één gelukkige lezer van mijn blog een gratis jaarabonnement op Soofos Plus weggeven. Daarmee kun je 12 maanden lang elke cursus volgen die op Soofos te vinden is. Je kunt bijvoorbeeld, net als ik, fanatiek aan het aquarellen slaan met één van de cursussen aquarellen. Maar er is daarnaast nog véél meer te vinden. Photoshop-pro worden? Een SEO-training? Of een yogacursus? Of een combinatie van dat alles? Kan allemaal! Kortom: je hoeft het komende jaar niet bang te zijn dat de verveling toeslaat.

Hoe maak je kans?

Laat hieronder een reactie achter waarin je aangeeft dat je kans wilt maken op het Soofos Plus-abonnement. Doe dat uiterlijk donderdag 8 oktober. Op vrijdag 9 oktober trek ik namelijk willekeurig een winnaar uit de digitale hoge hoed (via Random.org). Zet bij je reactie een geldig e-mailadres, zodat ik je kan bereiken als jij de winnaar bent. De winnaar krijgt persoonlijk bericht van mij per mail.

De winactie staat open voor iedereen. Of je nu in Nederland, in Amerika of alles daartussenin woont. Dat is dan weer een extra voordeel van online.

Wat was jouw laatste eerste keer?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Debbie 1 oktober 2020 op 6:49 am - Beantwoord

  Supertof dat je zoveel weer voor de eerste x hebt gedaan! Ik zit momenteel zonder werk (een leuke baan verloren door Corona) en was al op zoek naar cursussen en workshops om mezelf bezig te houden en te ontwikkelen. Ook om te kijken wat ik leuk vindt en hopelijk iets te vinden waar ik zelf echt blij van wordt. Dus zo’n jaarabonnement zou zoooo goed uitkomen.

  • Wilma 1 oktober 2020 op 7:23 am - Beantwoord

   Hoi Romy. Wat een hoop leuke, en ook soms leuk/nuttige dingen heb je geleerd zeg. Ik ben nu vooral bezig met creatieve dingen te leren om die kant van mij te ontwikkelen. Deze cursus zou dus zeker fijn zijn om te winnen. Groetjes Wilma

 2. carola donkelaar 1 oktober 2020 op 7:34 am - Beantwoord

  Oooh ik was zo benieuwd naar je nieuwe dingen
  was kritisch en dacht kan nooit zoveel
  maarrr de meeste heb ik ook nooit gedaan
  ik ga je lijst bewaren leuke inspiratie

  ik volg nu elke dinsdag ergens een gratis webinar zo leuk om de corona door te komen
  yoga, rabobank, fotobewerking bijv 🙂
  zo leuk nieuwe dingen leren!

  ik zou dus ook heeeel blij worden van deze prijs
  nog nooit van soofos gehoord ga gelijk even kijken

  fijne herfstdag

  liefs carola vanaf de veluwe

 3. Audrey 1 oktober 2020 op 8:09 am - Beantwoord

  Goooo jij! Soep is zo lekker. Ook voor de lunch ofzo, mmm. En ik duim mee voor de megagrote klus!

 4. Michelle 1 oktober 2020 op 9:08 am - Beantwoord

  Leuke blog
  Wat een hoop cursussen heeft Soofos, daar zou ik graag een jaar lang in willen duiken!

 5. Marian B 1 oktober 2020 op 9:30 am - Beantwoord

  Ze hebben best veel! Dan hoef je je zeker niet te vervelen inderdaad. Maar dat doe ik al eigenlijk nooit. Ik doe graag mee, iets nieuws leren of ontdekken is altijd leuk!

 6. Lianne 1 oktober 2020 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Dingen voor het eerst doen lijkt eerst heel eng, maar valt achteraf wel mee. Zoals mezelf filmen voor Instagram Stories of nou ja, voor het eerst een boek zelf uitgeven, haha! Ik doe wel mee met de winactie 🙂 Altijd leuk om weer nieuwe dingen te leren en ontdekken!

 7. Giovanna Jansen 1 oktober 2020 op 10:53 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje en wat een leuke (en soms spannende) dingen heb je onlangs allemaal voor de eerste keer gedaan. Lijkt mij echt zooo gaaf om een hert in het wild te kunnen fotograferen. Ik ben er helaas geen een tegengekomen toen we vorige maand op de Veluwe waren. Maar hier hoop ik zeker nog eens een eerste keer in te mogen beleven. 🙂

 8. Darina 1 oktober 2020 op 10:56 am - Beantwoord

  Wat een prachtige lijst! Heel inspirerend. Ik heb voor het eerst ja gezegd op mooie schrijfklussen waar ik echt uit mijn comfort zone moet gaan treden, omdat het nu wel serious business is. Spannend maar ook wel erg leuk. Soofos heeft hele mooie cursussen zag ik. Lijkt me heel leuk om er een paar van te gaan volgen, dus ik doe graag mee aan deze mooie winactie.

 9. Naomi 1 oktober 2020 op 11:01 am - Beantwoord

  Zelf soep koken ben ik ook echt veel te laat in m’n leven mee begonnen, maar het is echt zó lekker! Behalve dan inderdaad als je iets te enthousiast bent met kruiden;).
  Mooie andere eerste keren allemaal.
  De winactie gun ik van harte aan iemand anders, dus ik doe niet mee.

 10. bychristiana 1 oktober 2020 op 11:05 am - Beantwoord

  Wat ben je toch goed bezig en wat een leuke ‘eersten’ allemaal;-) Ik ben onwijs benieuwd naar de video over jouw bedrijf, kunnen wij die ook ergens bekijken straks?

 11. N8W8 1 oktober 2020 op 11:14 am - Beantwoord

  Hi Lady,

  Bij punt 9 sla ik steil achterover! 27 jaar oud en nog nooit fietsbanden opgepompt?
  Je hebt vast ongelooflijk lieve ouders/zus/broer. Wat een verwennerij met zulke kleine dingetjes!
  Dat ga je nu waarschijnlijk pas beseffen.
  Ooit zelf een fietsband geplakt? Met een naai- of boormachine gewerkt? Ga er voor en je doet weer iets voor de 1ste keer in je leven! En het is o zo handig in tijden van “nood”! Laatst mijn schoonzoon achter de naaimachine gezet, e.e.a. uitgelegd en ga zelf je mondkapjes maar maken!

  Bij punt 11 kan ik je alleen maar gelijk geven! Als het iets is waar je niet voor 100% achter staat kan het
  nooit een succes worden en is het alleen maar zonde van je tijd en energie!

  Erg fijn om te lezen dat je zo kunt genieten van de natuur in Nederland!
  Zal ook ongetwijfeld komen door het doorgegeven DNA van je ouders!

  Bij punt 14 en 15 wens ik je ongelooflijk veel succes!!!

  Leuk zo’n gratis jaarabonnement op Soofos Plus !
  Met mijn 63 jaar wil ik best nog wat nieuws leren!

 12. Anouk 1 oktober 2020 op 11:25 am - Beantwoord

  Ik heb ook nog nooit zelf soep gekookt, verder dan soep uit zak ben ik nog niet gekomen. Mijn man wel overigens, en daar is hij ook best wel goed in!

 13. jenn 1 oktober 2020 op 12:17 pm - Beantwoord

  Leuk, ik doe graag mee! Mooie kaart heb je gemaakt 🙂

 14. Annemarie 1 oktober 2020 op 1:30 pm - Beantwoord

  Wouw alweer zoveel positiviteit. Het straalt ervan af. En wat een mooi resultaat.
  Ik zou graag meedoen met de win actie. Whish me luck

 15. Daphne Lodeweegs 1 oktober 2020 op 2:11 pm - Beantwoord

  Wat een leuke blog, krijg helemaal zijn om zelf ook weer wat nieuwe dingen te gaan doen! Bedankt voor de inspiratie!

  En ik doe heel graag mee met de winactie!

 16. Dewi 1 oktober 2020 op 3:38 pm - Beantwoord

  Ik wil graag kans maken op het Soofos Plus-abonnement!☺

 17. Geke 1 oktober 2020 op 5:40 pm - Beantwoord

  Ik beken dat ik wel wat verwonderd ben dat je nog nooit soep gemaakt had. Zeker als vegetariër is een goeie maaltijdsoep altijd een leuke optie 🙂
  De aquarelachtergrond is echt mooi geworden! Leuk kaartje ook als eindresultaat.

  Mijn laatste eerste keer zal het verpotten van een cactus zijn, afgelopen weekend. Zo een met van die venijnige haarachtige stekeltjes. Dat was gelijk ook de reden dat hij net iets te lang als goed voor hem was, in het eerst potje gezeten heeft (zo’n jaar of 16… oeps) maar aangezien de wortels nu echt uit de pot ook een kluwen begonnen te vormen… Binnenkort zal ik me ook maar eens wagen aan zijn compagnon, die op hetzelfde moment in huis gekomen is, maar die heeft dan weer ‘echte’ stekels.

  Oja, de winactie lijkt me heel erg leuk, dus ik waag ook graag mijn kans 🙂

 18. Jantine 1 oktober 2020 op 6:59 pm - Beantwoord

  Wat een leuke eerste keren, Romy!
  Ik loot graag mee voor de cursus, dan kan ik ook dingen voor het eerst gaan doen
  Groetjes
  Jantine

 19. Merel 1 oktober 2020 op 7:13 pm - Beantwoord

  Wat een leuke winactie. Ik doe heel graag mee. Ik vind het jezelf blijven prikkelen en ontwikkelen ontzettend belangrijk en hou dan ook echt van het volgen van (online) cursussen. Ik kende Soofos nog niet maar dat lijkt met het perfecte platform hiervoor.

 20. just 1 oktober 2020 op 7:24 pm - Beantwoord

  soep maken heb ik laatst ook voor het eerst gedaan. Ik doe graag mee met je winactie

 21. Ida 1 oktober 2020 op 9:10 pm - Beantwoord

  Hoi Romy, wat een mooie lijst! Hopelijk ga je nog lang door met verse soep koken. Toevallig vind ik broccolisoep ook erg lekker! Ik doe er soms ook wat boursin bij, erg lekker! Zelf gemaakte tomatensoep is ook erg lekker en zo makkelijk! Leuke winactie van Soofos! Ook ik doe mee!

 22. Lisa 2 oktober 2020 op 6:59 am - Beantwoord

  Leuk lijstje. Paprikasoep heb ik pas ontdekt. Gaaf dat hert. Leuk dat Soofos zo’n variatie heeft.

 23. Anna 2 oktober 2020 op 10:02 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je aan het aquarellen bent geslagen! Soep zou ik ook echt vaker moeten maken, ik heb niet voor niets een staafmixer in mijn keukenkastje liggen ;-).

 24. Daniëlle 2 oktober 2020 op 11:38 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Ik ben zelf gek op zelfgemaakte courgettesoep en tomatensoep! Leuk kaartje heb je gemaakt! Ik doe graag mee met de winactie, lijkt mij leuk om te leren aquarellen, en zag ook dat er een cursus indesign bij stond, daar wil ik ook wel mee leren werken! Kortom: ik doe graag mee!

 25. Zo simpel is dan geluk 2 oktober 2020 op 7:09 pm - Beantwoord

  Afgelopen weekend ging ik voor het eerst tijdens de coronacrisis met de trein en reisde ik dus voor het eerst met mondkapje. Wat ik daarvan geleerd heb, dat heel hard lopen om je overstap te halen met een mondkapje op niet zo’n succes is, haha!
  Toevallig was ik laatst op Soofos aan het rondkijken en zag ik heel wat interessante cursussen voorbij komen. Ik doe dus graag mee aan de winactie!

 26. Els 3 oktober 2020 op 9:16 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je de achtergrond van je kaartje zelf hebt gemaakt :-). Leuk die cursus ‘Aquarel: Watercolor Basics over de basistechnieken voor aquarellen’. Gelukkig rij je nu met opgepompte banden :-). Goed van je vriend om aan te dringen, het rijdt zoveel lekkerder!

 27. Saskia 3 oktober 2020 op 1:23 pm - Beantwoord

  Aquarel heb ik ook in mijn tienerjaren vaak gedaan. Heb in huis nog een aantal creaties hangen <3
  Ik sla de winactie eventjes over en gun hem iemand anders !

 28. Anneliese de Waal 4 oktober 2020 op 3:31 pm - Beantwoord

  Ik doe erg graag mee, lijk me erg leuk om verschillende cursussen te volgen, vooral in deze tijd , Aquarel lijk me erg leuk Groetjes Anneliese

 29. Rukiye 5 oktober 2020 op 10:59 pm - Beantwoord

  Ik doe ook mee met het winactie…

 30. Esther 7 oktober 2020 op 7:51 pm - Beantwoord

  Wat een gave winactie, ik doe graag mee!

 31. Jolijn 7 oktober 2020 op 8:47 pm - Beantwoord

  Hier word ik vrolijk van! Ik maak graag kans, super leuk! (:

 32. Florence 8 oktober 2020 op 7:07 am - Beantwoord

  Coole winactie, ik maak graag kans.

Recente blogs

Blij Lijstje #71 | Puppycursus (waar ik niets van afwist), pannenzegels & pakstress overleven

4 januari 2024|Persoonlijk|

Alle blije momenten verzamelen! Ik blijf het (al 71 lijstjes lang) fijn vinden om zo nu en dan mijn lievelingsdingen van de afgelopen tijd neer te pennen. Gewoon omdat zo'n lijstje je laat beseffen dat er áltijd (zelfs als je in een mindere periode zou zitten) dingen zijn waar je om kunt glimlachen. Soms zijn dat grappige opmerkingen, dan weer leuke tv-programma's, ervaringen of fijne meevallers. Dit keer schittert in mijn Blije Lijstje onder andere een bijzonder telefoongesprek over een puppycursus, emo-gedoe rond de jaarwisseling en het grote stop-je-hele-huis-in-dozen-project.

Vegan notenbrood met gedroogde vruchten, zaden & pitten (simpel)

22 oktober 2023|Recepten|

Kan je maag wel een goede bodem gebruiken én vul je hem het liefst met iets lekkerders dan een boterham? Dan is dit vegan notenbrood misschien de snack die je zoekt. Het doet mij en Bart altijd denken aan kerststol, maar dan zonder de amandelspijs. Het brood barst namelijk van de rozijnen, gedroogde abrikozen, dadels en ander gedroogd fruit. En er zitten dus ook noten, zaden en pitten in. Kortom: een goed vullend broodje dat geen beleg nodig heeft om lekker te zijn! Je maakt dit eenvoudige notenbrood ook nog eens razendsnel. Snijd de noten en gedroogde vruchten fijn, gooi alles door elkaar, schep in een bakvorm en wacht totdat de oven je 50 minuten later een heerlijk brood voorschotelt!