Al mijn hele leven ben ik een tikkeltje leergierig. Ik geef toe dat je me eigenlijk zelfs wel een nerd of een stuud kunt noemen. Geef mij een studieboek, een leuke cursus of bedenk iets anders uitdagends en ik ben al snel blij. Afgestudeerd of niet, ook nu zijn er nog zoveel dingen die ik graag zou willen kunnen of kennen. Van een nieuwe taal tot betere make-upskills. In dit artikel vind je een lijstje met 15 dingen die ik heel graag wil leren in mijn leven.

dingen die ik nog wil leren

Ik zou nog wel willen leren…

 1. …rijden door de bergen in Oostenrijk. Van het woord ‘hellingproef’ alleen al krijg ik de kriebels, maar dit is wel een (doodenge!) uitdaging die ik nog eens zou willen aangaan.
 2. …om een nieuwe taal vloeiend te spreken. Ik denk aan Spaans, Italiaans of Zweeds of misschien wel een combinatie van die drie.
 3. …stijldansen of salsadansen of een perfecte tango neerzetten. Dat alles is alleen best een uitdaging voor iemand als ik met nul ritmegevoel en soms de motoriek van een plank.
 4. …om sneller te typen op mijn telefoon. Op mijn computertoetsenbord kan ik typen als een malle, maar typen op mijn mobiele telefoon doe ik nog steeds met één vinger. Eens kijken of ik ooit iemand zo ver krijg om me zijn skills te leren om mijn appjes sneller te tikken.
 5. …om mezelf anders dan anders op te maken. Mijn make-uproutine is bijna elke dag hetzelfde. Een cursus visagie lijkt me daarom wel wat. Al is het alleen al om eindelijk eens minder te stuntelen met eyeliner.
 6. …om planten te verzorgen. Door mijn gebrek aan groene vingers houd ik alleen nepbloemen levend. Een cursus hoeveel-water-geef-je-zo’n-plant-eigenlijk? lijkt me wel wat om eens mee te beginnen.
 7. …om te debatteren. Ik moet altijd even over mijn standpunt en argumenten nadenken en die uitwerken voordat ik tegen iemand kan ingaan. Ik zou nog weleens willen leren om niet onder te doen voor een politiek debat. Inclusief zelfverzekerde houding, sterke handgebaren, improvisatietechnieken uiteraard.
 8. …nee te zeggen. Het woordje ‘nee’ vind ik soms best lastig om over mijn lippen te krijgen. Ik zou graag nog leren om beter te worden in deze drie letters uitspreken. Een leuk onderwerp voor een blog ook misschien!
 9. …EHBO toepassen. Als ik soms verhalen hoor over mensen die worden gered door een reanimatie of een Heimlich-greep, dan besef ik me weer hoe belangrijk het is dat er mensen zijn met een EHBO-diploma. Ik ben zelf nog niet een van die mensen, maar zou graag een cursus volgen om wat basiskennis te hebben.
 10. …om een boek te schrijven. Het lijkt me best gaaf om ooit eens een manuscript op te stellen. Ik denk dat het dan non-fictie zou zijn. Maar oh wat lijkt het me leuk om me daar eens in te ontwikkelen.
 11. …de namen van Nederlandse snelwegen te kennen. Meneer TomTom is mijn beste vriend in de auto. Met als gevolg dat ik bijna geen enkele snelweg in Nederland bij naam ken. Shame on me. Het lijkt me best handig om eens met een wegenkaart te gaan zitten en gewoon wat namen te stampen.
 12. …video’s te editen. Voor scrapbookprojecten heb ik weleens video’s gemaakt. Lees: mijn broertje gevraagd of hij me in ruil voor eeuwige dank wilde helpen om een video op te nemen en die te bewerken. Maar het lijkt me best gaaf en handig om dat zelf ook nog eens te leren. Je weet maar nooit waar dat voor van pas komt.
 13. …aquarellen. Er zijn zoveel hobby’s die ik wel zou willen kunnen. Aquarellen staat daarbij hoog op mijn lijstje. Geïnspireerd door Lisanne lijkt het me leuk om mooie kaarten met aquarelverf te kunnen maken.
 14. …wat de wetgeving rondom bloggen is. Voor mijn verjaardag kreeg ik het Wetboek voor bloggers en daar ben ik me nu in aan het verdiepen. Het lijkt me leuk om meer te leren over wat je als blogger wel en niet mag.
 15. …naaien met een naaimachine. Op mijn kamer staat een geweldig mooie naaimachine al een tijdje te verstoffen. Het lijkt me zo tof als ik het stof daarvan af kan vegen en er daadwerkelijk mee aan de slag kan. Misschien eerst maar eens een cursusje volgen!

Wat is iets wat jij nog graag zou willen leren?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 22 juni 2017 op 6:12 am - Beantwoord

  Ik zou graag een goede winged eye liner willen leren zetten en naaien met de naaimachine

 2. Darina 22 juni 2017 op 6:59 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Ik zou graag vloeiend Frans willen praten en meer nee wille leren zeggen.

 3. Neverdullmoments 22 juni 2017 op 7:02 am - Beantwoord

  Leuk! Ik zou ook graag een andere taal leren. Ook zou ik mijn pianoskills ooit wel weer op willen pakken! Dat wetboek voor bloggers lijkt me ook wel wat trouwens!

  • Romy 22 juni 2017 op 9:06 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je piano speelt! Als je het al kunt, lijkt het me zeker de moeite waard om weer eens op te pakken 🙂 Ik ben benieuwd welke taal je nog zou willen leren!

 4. Sofie 22 juni 2017 op 8:19 am - Beantwoord

  EHBO vind ik een goeie! Eigenlijk zou dat gewoon een verplicht vak moeten zijn op school!

 5. Claire 22 juni 2017 op 8:23 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je jezelf zo uitdaagt! Ik zou ook graag willen aquarellen en een taal willen spreken.

 6. Sandra 22 juni 2017 op 8:41 am - Beantwoord

  De hellingproef… hou oooop! Haha! Dat zou ik ook wel in zo’n bergachtig land als Oostenrijk willen kunnen. Ik kan het vast wel, maar het is meer de angst dát ik het niet kan gok ik. :p Planten verzorgen is ook een uitdaging voor mij! :’) Verder zou ik vloeiend Engels willen kunnen spreken.

  • Romy 22 juni 2017 op 9:08 pm - Beantwoord

   Daar zit zeker wel wat in! Ik denk ook dat het goed zou zijn als meer mensen een EHBO-diploma zouden hebben. Ik vind het soms best een onrustig gevoel geven dat ik niet zou weten wat ik moet doen als iemand bijvoorbeeld bewusteloos raakt.

  • Romy 22 juni 2017 op 9:08 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook een paar dingen hebt die je nog wel zou willen leren! Aquarellen kun je volgens mij ook heel mooi combineren met handletteren trouwens 🙂

  • Romy 22 juni 2017 op 9:09 pm - Beantwoord

   Haha, precies dat! Ik denk ook dat ik de hellingproef best zou willen kunnen, maar het lijkt me gewoon van te voren dood- en doodeng 😉 Gelukkig ben ik niet de enige die niet zo goed is met planten. En vloeiend Engels spreken lijkt mij ook wel wat! Vooral zo’n Brits accent zou ik best graag willen kunnen nadoen.

 7. jonna@burgertrutjes 22 juni 2017 op 8:51 am - Beantwoord

  Leuk lijstje!! En dat met die hellingproef komt echt vanzelf goed. Ik ben nu elke helling de baas, duurt ff maar oefening baart kunst hahahaha!! Ik wil heel graag een keer een professionele kookcursus volgen.

  • Romy 22 juni 2017 op 9:10 pm - Beantwoord

   Haha, dat geeft hoop wat betreft de hellingproef! Ik ben benieuwd of ik het ook ooit fluitend doe 😉 En een kookcursus is ook een leuk idee!

 8. Marloes 22 juni 2017 op 8:54 am - Beantwoord

  Leuk zeg! Ik zie wel een aantal herkenbare dingen. Dansen, aquarellen en naaien zou ik ook graag willen leren. En ik zou heel graag beter willen worden in mijn haar doen, haha. Het is vaak hetzelfde en ik heb eindelijk vorig jaar geleerd mijn eigen haar in te vlechten. Maar mooi opsteken, krullen die de hele dag blijven zitten of zelfs zo’n nonchalante knot lukt mij gewoon niet.

 9. Sylvia 22 juni 2017 op 9:08 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik heb ook een heleboel wat ik nog wil leren. Ik denk dat ik er ook naar eens een artikeltje aan moet wijden haha!! Rijden Door de bergen is gaaf maar leuker is om er naast te zitten. Je kan/moet namelijk alleen naar op de weg letten en krijgt niet zoveel mee van de omgeving. Desalniettemin is het wel heel gaaf met al die bochten en hoogteverschillen etc haha

 10. Simone 22 juni 2017 op 9:32 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel zeg! Door mijn chronische ziekte heb ik nooit veel school gehad, dus mijn Engels is niet veel soeps. Ik zou toch wel heel graag mezelf nog beter verstaanbaar willen kunnen maken in het Engels. Als ik klaar ben met mijn andere studies is dat misschien wel de volgende 🙂

 11. Loes 22 juni 2017 op 11:31 am - Beantwoord

  Leuk om dit te lezen! Ik heb al wel door de bergen van Oostenrijk gereden, maar ik had het geluk dat ik reed met een automaat: geen hellingproef dus, haha! Maar dan was het soms al best een uitdaging, zeker als het erg druk is. Dingen die ik nog wil leren.. Ik zou graag Italiaans leren, een muziekinstrument willen spelen en de laatste tijd vind ik handletteren ook heel tof, dat wil ik ook wel leren!

  • Romy 22 juni 2017 op 9:11 pm - Beantwoord

   Oh ja, mooie dingen met je haar kunnen doen, zou ik ook wel op mijn lijstje kunnen zetten. Dat lijkt me ook zo gaaf om te kunnen. Voor mij is het al heel wat als ik er überhaupt een föhn bij pak om iets met mijn haar te doen 😉

  • Romy 22 juni 2017 op 9:12 pm - Beantwoord

   Wat leuk! Ik ben nu al heel benieuwd naar jouw artikel met dingen die je nog zou willen leren 🙂 Het klopt wel dat je als bestuurder in de bergen vooral gefocust bent op de weg. Ik vind het zelf ook vaak heerlijk om op de bijrijdersstoel te zitten en van het landschap te genieten, maar eigenlijk zou het ook wel gaaf zijn om eens helemaal zelf door de bergen te kunnen rijden.

  • Romy 22 juni 2017 op 9:13 pm - Beantwoord

   Wat een mooi streven om je Engels te verbeteren! Het is een taal waar je zoveel mee kunt en ik ben ook heel blij dat ik het door mijn studie beter heb leren spreken. Een mooi vooruitzicht voor na je andere studies misschien 🙂

  • Romy 22 juni 2017 op 9:14 pm - Beantwoord

   Haha, zo’n automaat zou ideaal zijn in de bergen inderdaad! Maar alsnog lijkt het me best eng. Wat leuk dat je ook Italiaans zou willen leren! En handletteren is ook iets wat ik mezelf nu probeer aan te leren. Het is zo leuk om te doen en gelukkig een stuk minder moeilijk dan ik dacht 🙂

 12. Rebecca 22 juni 2017 op 12:24 pm - Beantwoord

  Jaaa ik raad je echt aan om een keer een salsa les te nemen. Je word daar zo vrolijk van. Ik heb een paar lessen gehad en elke week was het weer een feest om te doen. Echt een aanrader!

  • Romy 22 juni 2017 op 9:14 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk om te doen! Je maakt me helemaal enthousiast over de salsalessen. Misschien moet ik dat toch eens overwegen, ondanks mijn gebrek aan ritmegevoel 😉

 13. Hermien - KouweKleren 22 juni 2017 op 12:26 pm - Beantwoord

  Alleen al dit opschrijven kan echt helpen aan iets te beginnen is mijn ervaring. Goed bezig! Een naaicursus kan ik je zeker aanraden, met een paar lessen kun je echt al iets en ik heb er zelf veel plezier van gehad. Als tegenhanger heb ik hier een stoffige ukelele liggen waar ik graag iets mee zou kunnen.

 14. Nienke 22 juni 2017 op 1:12 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje! Oh, planten redden het ook nooit bij mij.. Een ramp. Het enige wat ik van dit lijstje echt goed kan is mega snel typen. Toch wel weer mooi meegenomen.

 15. Justine 22 juni 2017 op 1:17 pm - Beantwoord

  Haha ik vind dit eigenlijk best wel een leuk en inspirerend lijstje! Wat ik zou willen leren? Breien of haken, ik zou meer over fotobewerking (photoshop) ed willen weten, meer over social media en influencer marketing.. Daarnaast kopieer ik stijldansen en videoeditten ook even naar mijn lijstje haha!

 16. Donna 22 juni 2017 op 1:49 pm - Beantwoord

  Ik zou ook zo graag planten willen verzorgen! Bij mij gaat alles dood en het lijkt me eigenlijk heel leuk om groene vingers te hebben.

  • Romy 22 juni 2017 op 9:16 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je zoveel hebt gehad aan een naaicursus! Misschien moet ik mijn naaimachine toch maar eens tevoorschijn halen voor al die leuke DIY-projectjes die ik in mijn hoofd heb zitten 🙂 Ukelele spellen lijkt me ook gaaf, trouwens! Hopelijk vind je binnenkort een keer tijd en zin om daarmee aan de slag te gaan 🙂

  • Romy 22 juni 2017 op 9:16 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die niet zo goed is met planten! 😉 En wat goed dat je zo snel kunt typen op je mobiel. Ik ben jaloers!! 🙂

  • Romy 22 juni 2017 op 9:17 pm - Beantwoord

   Dankzij jou kan ik mijn lijstje nu eigenlijk nog verder uitbreiden: breien, haken, fotobewerking en social media lijken mij ook wel wat om meer over te leren. Thanks voor de inspiratie 🙂

  • Romy 22 juni 2017 op 9:18 pm - Beantwoord

   Haha, jammer is dat hè? Al mijn ervaringen met planten verzorgen zijn slecht in de zin dat ze dood gingen door een tekort of een overschot aan water 😉 Maar wie weet gaat het ons ooit lukken!

 17. Marianne 22 juni 2017 op 1:59 pm - Beantwoord

  Ik zou heel graag spaans willen leren. En pianospelen. Ook wil ik graag goed leren tekenen. Daarvoor volg ik dit jaar twee online cursussen (kijk maar eens op mijn blog of…jaja…instagram 🙂 ). Verder ben ik heel tevreden over mijn skills haha.

  • Romy 22 juni 2017 op 9:18 pm - Beantwoord

   Je tekenskills zijn echt jaloersmakend! Wat doe je dat mooi! Hartstikke gaaf dat je daar een cursus voor bent gaan volgen.

 18. marleen 22 juni 2017 op 2:12 pm - Beantwoord

  Haha nou jij hoeft je in elk geval niet te vervelen Romy! 😉
  Ik ben nu ook Grieks aan het leren en kon op vakantie al kleine gesprekjes aangaan! ZO leuk!

  • Romy 22 juni 2017 op 9:19 pm - Beantwoord

   Haha, zeker weten! Ik kom de komende tijd wel door met zoveel dingen om te leren 😉
   Wat leuk dat je Grieks aan het leren bent! Zeker als je dan in Griekenland bent en ook echt kunt meepraten. Supertof!

 19. Johanne 22 juni 2017 op 3:44 pm - Beantwoord

  Leuke lijst, genoeg te doen de komende jaren! Talen leren is heel leuk, maar ook superintentensief. Maar hoe cool is het als je je op een gegeven moment gewoon redt in Spanje of Italië?! Ik zou dus ook nog wel een taal willen leren, Wat me ook weleens heel leuk lijkt is een business class volgen. Leren hoe je een eigen bedrijfje opzet!

  • Romy 22 juni 2017 op 9:21 pm - Beantwoord

   Ja inderdaad, het zou zo gaaf zijn als je je verstaanbaar kunt maken in een vreemde taal. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om (zeker na de middelbare school) nog een taal aan te leren, maar toch wil ik het nog eens een kans geven 🙂 Een business class klinkt ook heel gaaf. Dat komt altijd goed van pas volgens mij.

 20. Beautyjuf 22 juni 2017 op 5:11 pm - Beantwoord

  Ik sluit me graag aan bij een aantal punten die op je lijstje staan. Een visagie cursus lijkt me ook ontzettend leuk! Hopelijk leer ik dan eens om uit mijn comfortzone te stappen.
  Enige jaren geleden wilden een paar vriendinnen en ik graag op naailes gaan, maar het is er helaas nog niet van gekomen…

  • Romy 22 juni 2017 op 9:22 pm - Beantwoord

   Zo’n visagiecursus lijkt mij ook heel helpend om eens iets anders te proberen dan je dagelijkse make-uproutine. Ik hoop dat zoiets er nog eens van komt bij mij 🙂 Jammer dat de naailes er niet van is gekomen. Zeker met vriendinnen lijkt dat me best iets leuks om te doen.

 21. Denise 22 juni 2017 op 6:04 pm - Beantwoord

  Er zijn een aantal punten die je benoemd in je lijstje die ik ook wel wil leren! Bijvoorbeeld een boek schrijven… dit zou dan een fantasy boek worden. Lijkt me zo gaaf!

  • Romy 22 juni 2017 op 9:23 pm - Beantwoord

   Oh wat gaaf dat je weleens een boek zou willen schrijven! Een fantasyboek lijkt mij heel lastig, maar ik vind het zo knap als anderen dat kunnen. Hopelijk komt het er bij jou nog eens van 🙂

 22. Evelyne 22 juni 2017 op 6:30 pm - Beantwoord

  Ik moet ook eens dringend durven Nee zeggen. Niet zo moeilijk nochtans, maar wel voor mij. Al doe ik mijn best om dat soms eens te doen, ookal valt dat niet steeds in goede aarde waardoor ik mij alweer schuldig voel dat ik dat heb gedaan (terwijl dat eigenlijk ook weer niet nodig is om mij schuldig te voelen :/) Ik ben dus een vervelend mens, haha.

 23. Charel 22 juni 2017 op 8:59 pm - Beantwoord

  Prachtige lijst weer! Ik ben ook bezig met spaans leren wat een uitdaging! Mijn vriend is mexicaans en volgend jaar willen we graag zijn familie opzoeken, ik moet wel nu wel want zij spreken geen engels. Zoiets helpt wel enorm moet ik zeggen! Succes meid x

 24. Irene 22 juni 2017 op 9:23 pm - Beantwoord

  Ja zo’n make-upcursus zou ik ook nog wel willen doen! Ik weet totaal niet wat ik doe eigenlijk als ik mezelf al eens opmaak. Maar het lijkt me zo leuk om er een beetje handig te zijn 🙂
  En ik heb zelf ook een naaimachine. Wou er altijd graag kledij mee maken maar ben nog niet verder gekomen dan een pennenzakje. Haha :p

  • Romy 22 juni 2017 op 9:24 pm - Beantwoord

   Ah wat lastig, met zo’n schuldgevoel of nare reacties is het inderdaad niet makkelijk om nee te zeggen. Soms moet je dan ook maar denken ‘Ik kan niet iedereen te vriend houden’. Uiteindelijk is het ook belangrijk dat je opkomt voor wat voor jou van belang is. En daar hoort ook nee zeggen bij. Hoewel ik me je schuldgevoel wel kan voorstellen, is het inderdaad eigenlijk echt niet nodig 🙂

 25. Lianne 22 juni 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

  Wat een leuke dingen die je nog zou willen leren! Ik wil ook nog graag heel veel nieuwe dingen leren. Ik zou nog eens graag een nieuwe opleiding willen gaan doen. Wat me ook leuk lijkt, is een cursus nagelstyling en visagie inderdaad, want ik heb ook niet zoveel verstand van make-up. Lijkt me leuk om nog eens de fijne kneepjes van het vak te leren! Een dans- of een taalcursus wil ik ook nog eens doen! Spaans lijkt me ook heel leuk om te leren 🙂 Oh, en een boek schrijven, daar kan ik je al bijna mee helpen!

  • Romy 23 juni 2017 op 7:17 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Zo te lezen heb jij ook nog genoeg dingen om in je leven te leren! Zo leuk! En als het er ooit van komt dat ik een boek wil schrijven, dan weet ik bij wie ik terecht kan 🙂

 26. Nesrin 22 juni 2017 op 11:13 pm - Beantwoord

  Wat een leuke lijst. Ik weet zeker dat je de hellingproef kunt handelen, flink oefenen en feeling hebben met de auto.

  Ik zou graag Frans willen spreken.

  • Romy 23 juni 2017 op 7:04 pm - Beantwoord

   Ja, vloeiend Frans kunnen praten lijkt mij ook wel wat! Dat is zo’n mooie taal. En die hellingproef moet vast ooit goed komen 🙂

 27. Danique 23 juni 2017 op 9:59 am - Beantwoord

  Wat een superleuk en originele dingen! Vooral het ‘nee zeggen’ is denk ik een hele mooie. Ik wou vroeger ook altijd op naailes, maar het is er nooit van gekomen. Mijn oma naaide vroeger altijd zelf kleding voor mijn moeder en haar zus en broer. Echt heel erg tof!

  • Romy 23 juni 2017 op 7:11 pm - Beantwoord

   Wat tof dat je oma zelf kleding naaide. Dat lijkt me ook heel gaaf om zelf te kunnen. En wie weet komt die naailes er bij jou ook nog eens van 🙂

 28. Linda 23 juni 2017 op 10:58 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel is dit! Ik hoop dat je over een paar jaar dit nog een keer leest en dat je dan al een hoop van deze dingen kunt afstrepen 🙂
  Het blijft altijd leuk om te leren. Ik ga vanaf het nieuwe schooljaar werken als docent Nederlands als tweede taal; dus aan buitenlandse kinderen die nog geen Nederlands spreken of nog niet goed (genoeg); dat is voor mij nieuw – ik ben eigenlijk docent geschiedenis, maar heb al wel eerder ook Nederlands gegeven) – en dus sowieso een uitdaging, maar ik ben nu al aan het leren door wat meer boeken erover te lezen.
  Ik zou nog heel graag eens een cursus fotografie willen doen, mooi willen leren photoshoppen en een nieuwe taal willen leren; ik denk Italiaans, want dat vind ik zo mooi klinken!

 29. Marielle 23 juni 2017 op 2:15 pm - Beantwoord

  Ik hou planten ook niet levend haha. Probeer momenteel een avocado plant te kweken maar vooralsnog gebeurt er weinig mee.

 30. Arjanne 23 juni 2017 op 10:53 pm - Beantwoord

  Jaaa, echt goed stijldansen of de tango dansen lijkt me zo gaaf om te kunnen! En écht goed planten leren verzorgen lijkt me ook tof. Of bijvoorbeeld een moestuintje starten en er ook werkelijk wat uit kunnen eten. Maar met alleen al de plantjes die ik nu heb in leven houden ben ik al blij 🙂

  • Romy 24 juni 2017 op 6:52 pm - Beantwoord

   Oh ja, zo’n moestuintje is ook echt een leuk idee! Maar zo te horen heb jij nu al meer groene vingers dan ik 😉

 31. Saskia 24 juni 2017 op 9:16 pm - Beantwoord

  9 is er eentje die ik pasgeleden heb nodig gehad. En nummer 13 kan ik 🙂
  Leuk lijstje ook om bij stil te staan wat je nog zou willen leren. Altijd mooi om jezelf te willen ontwikkelen.

  • Romy 25 juni 2017 op 1:07 am - Beantwoord

   Wat gaaf dat je ook kunt aquarellen! En jouw blog deed me er inderdaad weer aan herinneren hoe belangrijk een EHBO-diploma eigenlijk kan zijn.

 32. Odetta 25 juni 2017 op 9:02 am