15x geluksmomenten die je zelf kunt creëren

24 nov 2016 | Positiviteit | 20 reacties

Door de drukte van het dagelijks leven staan we ons niet altijd realiseren hoe mooi elke dag eigenlijk kan zijn. Nu ben ik de laatste die zal beweren dat het altijd rozengeur en maneschijn is. Wel probeer ik elke dag even stil te staan bij de geluksmomenten van die dag. Zelf ben ik iemand die weleens afwacht tot de mooie dingen gaan komen. Maar eigenlijk kun je ook zelf actief aan de slag om van elke dag iets moois te maken. Daarom stelde ik een lijstje op met 15 geluksmomenten die je zelf kunt creëren om van je dag iets moois te maken.

orchidee

 • Compliment. Geef iemand (een bekende of een vreemde) een complimentje. Dan krijg je gegarandeerd een glimlach (en wie weet ook een compliment) terug.
 • Wandeling. Loop eens rustig een blokje om in plaats van hard door te lopen. Probeer aandacht te besteden aan alles wat je om je heen ziet. De natuur is zoveel mooier dan we ons soms realiseren.
 • Verwenmoment. Verwen jezelf met een extra grote mok thee of (nog beter!) warme chocolademelk met slagroom. Gewoon omdat het kan!
 • Nieuw contact. Stuur eens een appje of e-mail naar iemand die je al een tijdje niet hebt gezien of gesproken. Diegene zal het vast leuk vinden om weer iets van jou te horen en wellicht bloeit jullie vriendschap weer op.
 • Opruimen. Doe de kastdeur van die veel te volle kast open en kijk wat je allemaal kunt weggooien. Een opgeruimd huis betekent vaak een opgeruimd hoofd.
 • Knuffel. Geef iemand spontaan een knuffel. Of dat nu je geliefde, je moeder of je kat is, lichamelijk contact kan een mens echt goed doen.
 • Verzorging. Verwen jezelf met een maskertje, een fijne crème of een heerlijk parfum. Dat kan al zoveel doen voor hoe je je voelt.
 • Casual kleding. Gun jezelf een avondje in die heerlijke onesie, je warme badjas of een foute pyjama van the grumpy cat. Trek je warmste pantoffels eronder aan en genieten maar!
 • Positief lijstje. Stel aan het einde van de dag een lijstje op met een paar dingen waar je die dag blij van werd. Dat kan van alles zijn, zo lang het maar dingen zijn die een glimlach op jouw gezicht toveren.
 • Lach naar jezelf. Hoe verleidelijk het soms ook is om ons spiegelbeeld flink te bekritiseren, probeer eens een paar seconden niet jezelf te scannen, maar alleen naar je ogen in de spiegel te kijken. Glimlach naar jezelf en kijk hoe je spiegelbeeld terug lacht.
 • Leuke vooruitzichten. Schrijf in je mooiste notitieboekje op welke leuke dingen je op korte termijn op de planning hebt staan. Ga je op vakantie? Heb je met je beste vriendin afgesproken? Of ga je een dagje winkelen? Sta even stil bij die leuke vooruitzichten en verheug je op alles wat er nog aan zit te komen.
 • Meezingen. Natuurlijk heeft niet iedereen zo’n goede stem als Rihanna of Beyoncé, maar van zingen kun je ook zonder ritmegevoel en zangstem heel vrolijk worden. Zet de radio eens iets harder, gooi je schaamte overboord en neurie of zing lekker mee met je favoriete nummer.
 • Vakantiefoto’s. Pak je album erbij met de foto’s van een vakantie waar jij nog steeds met een fijn gevoel op terugkijkt. Of open die map met vakantiefoto’s op je computer. Trek er een kwartier voor uit om op je gemakje alle mooie herinneringen weer naar boven te halen.
 • Op tijd naar bed. Ga iets eerder naar bed om nog even een boek te lezen of een tijdschrift door te bladeren. Luister naar de wind tegen de ramen en geniet van de warmte onder je deken.
 • Bloemen. Trakteer jezelf bij de bloemenwinkel op het mooiste bosje bloemen en zet ze thuis in een mooie vaas op tafel. Zo haal je zelfs hartje winter nog een stukje lente in huis.

Wat is jouw alledaagse geluksmoment?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

20 Reacties

 1. Iris

  Leuk!! Ik vind eigenlijk alles leuk! Meezingen, vakantie foto’s bekijken. Wat een goede ideetjes!

  Antwoord
 2. Sandra

  Alles wat je benoemt daar ben ik het mee eens! Vooral wandelen, bloemen, een compliment geven, vakantiefoto’s en een positief lijstje vind ik heel fijn! :)

  Antwoord
 3. Babs

  Leuke lijst!
  Mijn geluksmoment is als ik lekker op de bank lig met mijn katjes!

  Antwoord
  • Romy

   Dat punt ontbrak nog op mijn lijstje ;) Heerlijk inderdaad om lekker met de katten te kroelen!

   Antwoord
 4. Sjoukje - meergeldminderstress

  Wat een fijn lijstje! Ik ga nu voor die kop thee. :-) En de glimlach naar mezelf, dat vind ik een hele mooie!

  Antwoord
 5. Irene | Tussenmarsenjupiter

  Wat een fijn lijstje! Ik kan me in alles vinden. Ik vind vakantiefoto’s terugkijken echt heel erg leuk. En eigenlijk in het algemeen foto’s terugkijken. En naar jezelf lachen is een heel mooi idee! Dat ga ik zometeen even doen. Hihi :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je meteen met dat punt aan de slag bent gegaan. Hopelijk heb je een fijne dag gehad :)

   Antwoord
 6. Josephine

  Wat een leuke lijst! Mijn belangrijkste fijne momenten op de dag zijn een knuffel van mijn man :) en lekker met een boekje en een kopje thee op de bank. Met een dekentje, hihi.

  Wat heb je een ontzettend leuk blog, Romy! Ik ontdekte het deze week en ik weet zeker dat ik je graag ga volgen. Je schrijft heel prettig en met humor. Zelf heb ik ook een achtergrond in de letteren, dus van jouw blogs over taal geniet ik extra! (Overigens, ik zie dat mensen zowel ‘het blog’ als ‘de blog’ gebruiken. Ik gebruik het blog, vanwege ‘het weblog’. Weet jij wat juist is?)

  Antwoord
  • Romy

   Dat is ook een heerlijk geluksmomentje inderdaad! Net als jouw lieve reactie dat voor mij is trouwens. Dankjewel voor je complimentjes :) Wat leuk trouwens dat je ook heel erg van de taal bent. Ik heb het even opgezocht en volgens welklidwoord.nl is zowel ‘de blog’ als ‘het blog’ goed. Volgens mij gebruik ik zelf vaak ‘de blog’ (al begin ik nu zelf te twijfelen), maar ‘het blog’ kan dus ook :)

   Antwoord
 7. Lieke - Life As Lieke

  Heerlijk lijstje! Het is zo fijn om in elke dag iets moois te zien!

  Antwoord
 8. Rebecca

  Ahhh ja, heerlijk meezingen in de auto. Het liefst na een lange ellendige dag op het werk. Lekker hard aan en meebleren. Vervolgens om mezelf lachen omdat ik zo verschrikkelijk klink hihi

  Antwoord
  • Romy

   Haha precies! In de auto vind ik het zelf ook het fijnst. Dan weet je zeker dat niemand anders het hoort ;)

   Antwoord
 9. Laura

  Wat een heerlijk lijstje, Romy! Ik probeer dit inderdaad zelf ook echt toe te passen. Zo’n knuffelige kat of een heerlijk warm bed: heerlijk!

  Antwoord
 10. Irene

  Wat een fijn lijstje! Kan me in alle punten wel herkennen! Vind het daarnaast heerlijk om een boekje te lezen, in de zomer in het zonnetje, in de winter op. Bank met een dekentje!

  Antwoord
  • Romy

   Oh ja, dat is ook echt zo’n heerlijk moment! Ik neem daar veel te weinig de tijd voor, maar kan ook wel echt van zo’n leesmomentje genieten.

   Antwoord
 11. Renske

  Yay! Ik word blij van al deze geluksmomentjes! Oh, sinds afgelopen week word ik ook héél blij van mijn onesie van de Hunkemöller. :’) Wat een heerlijk warm ding is dat zeg! Vooral nu de dagen kouder worden… Grote kop thee, goed boek en lekker ontspannen. Ik word trouwens ook heel gelukkig van een momentje in een warm bad, genieten!

  Antwoord
  • Romy

   Oh ja, badderen kan ook echt heerlijk zijn! Net als een lekker warme douche trouwens. Een heerlijk moment om de dag mee te beginnen of eindigen!

   Antwoord
 12. Yanine

  Veel goede ideeen! Ik heb m meteen even opgeslagen :) Warme thee drink ik in ieder geval dagelijks en dat blijft idd een fijn moment. :)

  Antwoord
 13. Vivian

  Jaaa dit zijn zulke fijne dingen! Ik krijg hier ook altijd echt een geluksgevoel van, maar vergeet dat vaak nog genoeg te waarderen. Met ik vaker doen!

  Antwoord
 14. Lou

  ik zie dit lijstje, en zie wat ik al weet.. Ik ben een gelukkig mens ;-)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs