unnamed file 85 1

15 geluksmomenten die je zelf kunt creëren (vandaag nog!)

 • 24 november 2016
 • 20 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Door de drukte van het dagelijks leven staan we er niet altijd bij stil hoe mooi elke dag kan zijn. Nu ben ik de laatste die zal beweren dat het altijd rozengeur en maneschijn is. Wel probeer ik elke dag even stil te staan bij de geluksmomenten van die dag. In plaats van te wachten tot er iets geweldigs gebeurt, kun je ook zelf actief aan de slag om van elke dag iets moois te maken. Daarom dit lijstje! Dit zijn 15 geluksmomenten die je zelf kunt creëren om van je dag iets moois te maken.

geluksmomenten

Geluksmomenten die jij zelf kunt creëren

 1. Compliment. Geef iemand (een bekende of een vreemde) een complimentje. Dan krijg je gegarandeerd een glimlach (en wie weet ook een compliment) terug. Maakt jouw leven leuker en dat van de ander ook.
 2. Wandeling. Loop rustig een blokje om in plaats van hard door te stappen. Probeer aandacht te besteden aan alles wat je om je heen ziet. De natuur is zoveel mooier als je er werkelijk oog voor hebt.
 3. Verwenmoment. Verwen jezelf met een extra grote mok thee of (nog beter!) warme chocolademelk met slagroom. Gewoon omdat het kan! Juist als je het druk hebt of als het voelt alsof je er geen tijd voor hebt, is het goed om er tijd voor te máken.
 4. Nieuw contact. Stuur een appje of e-mail naar iemand die je al een tijdje niet hebt gezien of gesproken of naar iemand die je alleen online kent en van wie je denkt “Die wil ik graag eens spreken!”. Diegene zal het vast leuk vinden om weer iets van jou te horen en wellicht bloeit jullie vriendschap weer op.
 5. Opruimen. Doe de kastdeur van die veel te volle kast open en kijk wat je allemaal kunt weggooien. Sla verder enthousiast opbergbakjes in bij Action om alles wat je nodig hebt te organiseren. Een opgeruimd huis betekent vaak een opgeruimd hoofd.
 6. Knuffel. Geef iemand spontaan een knuffel. Of dat nu je geliefde, je moeder of je kat is, lichamelijk contact kan een mens goed doen. Voor jullie allebei.
 7. Verzorging. Verwen jezelf met een maskertje, een fijne crème of een heerlijk parfum. Dat kan al zoveel doen voor hoe je je voelt.
 8. Casual kleding. Gun jezelf een avondje in die heerlijke onesie, je warme badjas of een foute pyjama van the grumpy cat. Trek je warmste pantoffels eronder aan en genieten maar!
 9. Positief lijstje. Stel aan het einde van de dag een lijstje op met een paar dingen waar je die dag blij van werd. Dat kan van alles zijn, zo lang het maar dingen zijn die een glimlach op jouw gezicht toveren.
 10. Lach naar jezelf. Hoe verleidelijk het soms ook is om ons spiegelbeeld flink te bekritiseren, probeer een paar seconden niet jezelf te scannen, maar alleen naar je ogen in de spiegel te kijken. Glimlach naar jezelf en kijk hoe je spiegelbeeld terug lacht. Dat helpt ook nog mee om je lichaam te accepteren.
 11. Leuke vooruitzichten. Schrijf in je mooiste notitieboekje op welke leuke geluksmomenten je op korte termijn op de planning hebt staan. Ga je op vakantie? Heb je met je beste vriendin afgesproken? Of ga je een dagje winkelen? Sta stil bij die leuke vooruitzichten en verheug je op alles wat er nog aan zit te komen.
 12. Meezingen. Natuurlijk heeft niet iedereen zo’n goede stem als Rihanna of Beyoncé, maar van zingen kun je ook zonder ritmegevoel en zangstem heel vrolijk worden. Zet de radio eens iets harder, gooi je schaamte overboord en neurie of zing lekker mee met je favoriete nummer.
 13. Vakantiefoto’s. Pak je album erbij met de foto’s van een vakantie waar jij nog steeds met een fijn gevoel op terugkijkt. Of open die map met vakantiefoto’s op je computer. Trek er een kwartier voor uit om op je gemakje alle mooie herinneringen weer naar boven te halen.
 14. Op tijd naar bed. Ga iets eerder naar bed om nog even een boek te lezen of een tijdschrift door te bladeren. Luister naar de wind tegen de ramen en geniet van de warmte onder je deken.
 15. Bloemen. Trakteer jezelf bij de bloemenwinkel op het mooiste bosje bloemen en zet ze thuis in een mooie vaas op tafel. Zo haal je zelfs hartje winter nog een stukje lente in huis.

Wat zijn jouw alledaagse geluksmomenten?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris 24 november 2016 op 9:05 am - Beantwoord

  Leuk!! Ik vind eigenlijk alles leuk! Meezingen, vakantie foto’s bekijken. Wat een goede ideetjes!

 2. Sandra 24 november 2016 op 9:31 am - Beantwoord

  Alles wat je benoemt daar ben ik het mee eens! Vooral wandelen, bloemen, een compliment geven, vakantiefoto’s en een positief lijstje vind ik heel fijn! 🙂

 3. Sjoukje - meergeldminderstress 24 november 2016 op 9:54 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Ik ga nu voor die kop thee. 🙂 En de glimlach naar mezelf, dat vind ik een hele mooie!

 4. Babs 24 november 2016 op 9:57 am - Beantwoord

  Leuke lijst!
  Mijn geluksmoment is als ik lekker op de bank lig met mijn katjes!

  • Romy 24 november 2016 op 8:36 pm - Beantwoord

   Dat punt ontbrak nog op mijn lijstje 😉 Heerlijk inderdaad om lekker met de katten te kroelen!

 5. Irene | Tussenmarsenjupiter 24 november 2016 op 10:54 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Ik kan me in alles vinden. Ik vind vakantiefoto’s terugkijken echt heel erg leuk. En eigenlijk in het algemeen foto’s terugkijken. En naar jezelf lachen is een heel mooi idee! Dat ga ik zometeen even doen. Hihi 🙂

  • Romy 24 november 2016 op 8:37 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je meteen met dat punt aan de slag bent gegaan. Hopelijk heb je een fijne dag gehad 🙂

 6. Lieke - Life As Lieke 24 november 2016 op 5:47 pm - Beantwoord

  Heerlijk lijstje! Het is zo fijn om in elke dag iets moois te zien!

 7. Josephine 24 november 2016 op 6:29 pm - Beantwoord

  Wat een leuke lijst! Mijn belangrijkste fijne momenten op de dag zijn een knuffel van mijn man 🙂 en lekker met een boekje en een kopje thee op de bank. Met een dekentje, hihi.

  Wat heb je een ontzettend leuk blog, Romy! Ik ontdekte het deze week en ik weet zeker dat ik je graag ga volgen. Je schrijft heel prettig en met humor. Zelf heb ik ook een achtergrond in de letteren, dus van jouw blogs over taal geniet ik extra! (Overigens, ik zie dat mensen zowel ‘het blog’ als ‘de blog’ gebruiken. Ik gebruik het blog, vanwege ‘het weblog’. Weet jij wat juist is?)

  • Romy 24 november 2016 op 10:30 pm - Beantwoord

   Dat is ook een heerlijk geluksmomentje inderdaad! Net als jouw lieve reactie dat voor mij is trouwens. Dankjewel voor je complimentjes 🙂 Wat leuk trouwens dat je ook heel erg van de taal bent. Ik heb het even opgezocht en volgens welklidwoord.nl is zowel ‘de blog’ als ‘het blog’ goed. Volgens mij gebruik ik zelf vaak ‘de blog’ (al begin ik nu zelf te twijfelen), maar ‘het blog’ kan dus ook 🙂

 8. Rebecca 24 november 2016 op 7:47 pm - Beantwoord

  Ahhh ja, heerlijk meezingen in de auto. Het liefst na een lange ellendige dag op het werk. Lekker hard aan en meebleren. Vervolgens om mezelf lachen omdat ik zo verschrikkelijk klink hihi

 9. Laura 25 november 2016 op 12:30 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje, Romy! Ik probeer dit inderdaad zelf ook echt toe te passen. Zo’n knuffelige kat of een heerlijk warm bed: heerlijk!

 10. Irene 25 november 2016 op 1:51 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Kan me in alle punten wel herkennen! Vind het daarnaast heerlijk om een boekje te lezen, in de zomer in het zonnetje, in de winter op. Bank met een dekentje!

  • Romy 25 november 2016 op 4:17 pm - Beantwoord

   Oh ja, dat is ook echt zo’n heerlijk moment! Ik neem daar veel te weinig de tijd voor, maar kan ook wel echt van zo’n leesmomentje genieten.

 11. Renske 27 november 2016 op 11:38 am - Beantwoord

  Yay! Ik word blij van al deze geluksmomentjes! Oh, sinds afgelopen week word ik ook héél blij van mijn onesie van de Hunkemöller. :’) Wat een heerlijk warm ding is dat zeg! Vooral nu de dagen kouder worden… Grote kop thee, goed boek en lekker ontspannen. Ik word trouwens ook heel gelukkig van een momentje in een warm bad, genieten!

 12. Yanine 27 november 2016 op 8:23 pm - Beantwoord

  Veel goede ideeen! Ik heb m meteen even opgeslagen 🙂 Warme thee drink ik in ieder geval dagelijks en dat blijft idd een fijn moment. 🙂

 13. Vivian 6 december 2016 op 3:10 pm - Beantwoord

  Jaaa dit zijn zulke fijne dingen! Ik krijg hier ook altijd echt een geluksgevoel van, maar vergeet dat vaak nog genoeg te waarderen. Met ik vaker doen!

 14. Lou 5 december 2021 op 9:30 am - Beantwoord

  ik zie dit lijstje, en zie wat ik al weet.. Ik ben een gelukkig mens 😉

Recente blogs

DIY | Zelf Valentijnskaarten maken met een oud boek

7 februari 2020|DIY|

Natuurlijk staan de kaartenschappen in de winkels alweer vol met mooie Valentijnskaarten. Iedere kantoorboekhandel maakt dankbaar gebruik van deze commerciële dag van de liefde. Maar mooier dan een kaartje kopen, is het misschien wel om zelf een Valentijnskaart te maken. En dat kan zelfs al met héél betaalbare materialen. Ik pakte er een oud boek bij van de kringloopwinkel kocht en kon daarmee zelf Valentijnskaarten maken. In deze DIY laat ik je zien hoe ik dat deed en show ik de 3 kaarten die ik maakte.

Vaker Vrolijkheid #15: perforators, goed nieuws en het rijmvirus

15 december 2017|Persoonlijk|

Mijn blije lijstje opstellen van de afgelopen weken was absoluut geen probleem. Er zijn genoeg mooie, leuke en vooral vrolijke momenten geweest om deze editie van Vaker Vrolijkheid mee te vullen. Zo waren mijn broertje en ik beiden goednieuwsbrengers deze week, brak ik mijn hoofd over het meervoud van 'perforator' en presenteerde ik vol trots een paar zelfgemaakte onderzetters. Lees snel verder voor editie 15 van mijn rubriek Vaker Vrolijkheid.

Mijn leuke vooruitzichten voor de nazomer

3 september 2019|Lifestyle|

Normaal gesproken ben ik niet per se heel blij als de laatste zomerse dagen achter de rug zijn. Maar dit jaar heb ik genoeg naar uit te zien in de nazomer om ook de maand september enthousiast te verwelkomen. Zo ben ik deze nazomer een aantal keer in het theater te vinden, ga ik heel binnenkort iets doen met stippen en een kwast, mag ik mijn jeugdidolen bewonderen in de Arena en staan er leuke uitstapjes én bankhangsessies op de planning. Dit zijn 15 fijne vooruitzichten voor de komende tijd.