bijzoner

15 kleine dingen die voor mij héél bijzonder zijn

 • 19 januari 2020
 • 33 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
kleine dingen die bijzonder zijn
Foto’s gemaakt door Georgina Fotografie.

De eerste kus, afstuderen, je eerste baan? Grootse mijlpalen en eerste keren zijn natuurlijk altijd iets heel bijzonders. Maar soms kunnen ook kleine dingen speciaal zijn. Misschien niet voor iedereen, maar wel voor jou. Bijvoorbeeld omdat je door die momenten beseft dat het ooit anders was of doordat er een heel mooi verhaal achter zo’n moment schuilgaat. Juist die kleine dingen die zo bijzonder zijn, gun ik met liefde het plekje in de blogspotlights dat ze verdienen. Daarom deel ik 15 kleine dingen die gewoon lijken, maar voor mij toch heel bijzonder waren.

 1. Mijn vriend aan al mijn opa’s en oma’s kunnen voorstellen. Heel bijzonder dat zij alle vier nog in leven zijn. En extra bijzonder om hen te kunnen laten zien dat er nu een héél leuke jongen in mijn leven is.
 2. Complimentjes van opdrachtgevers ontvangen over teksten die ik heb opgeleverd. Het is niet vanzelfsprekend om waardering voor je werk te krijgen, dus elk compliment voelt oprecht heel bijzonder.
 3. Mijn Pippa die spontaan op schoot komt zitten. In de eerste weken had Pippa best wel wat hechtingsproblemen en moesten we elkaar echt goed leren kennen. Ik vind het heel bijzonder hoe onze band is gegroeid en dat ze nu zo aan mij gehecht lijkt te zijn. Daar kan ik soms haast emotioneel van worden – hoe crazy cat lady-achtig dat ook mag klinken.
 4. Liedjes op de radio horen die voor mij een speciale betekenis hebben. Soms komt het juiste liedje net op het juiste moment. Dat kan me dan enorm raken. Soms zelfs tot tranen aan toe. Zo kan ik het nummer I Won’t Give Up haast niet meer luisteren zonder een brok in mijn keel te krijgen.
 5. In mijn eigen auto de weg op. Anderhalf jaar geleden haalde ik mijn eerste eigen autootje op. Nog steeds ben ik heel dankbaar voor alles wat mijn auto mogelijk heeft gemaakt. Met het OV zou ik sommige plekken ’s avonds niet eens kunnen bereiken en zou een bezoekje brengen aan mijn vriend (die niet om de hoek woont) ook niet zo makkelijk zijn.
 6. Voor het eerst een appeltaart bakken, voor het eerst ervaring als oliebollenbakker opdoen en überhaupt met plezier lekkere dingen uit kookboeken in elkaar flansen nu ik op mezelf woon. Voor een ander heel gewoon. Voor mij toch heel bijzonder.
 7. Mijn vader die bij het concert van Blof een arm om me heen sloeg bij het nummer ‘Omarm me’. Iets heel kleins, maar op dat moment voelde het heel bijzonder.
 8. Een nieuwe opdracht krijgen voor mijn onderneming als tekstschrijver. Zelfs bij kleine offertes vind ik de mail met “Laten we dit doen!” nog altijd heel speciaal.
 9. Door Amsterdam Centrum lopen in de vroege ochtend als het op straat nog rustig is. Amsterdam blijft voor mij een speciale plek, omdat ik er heel wat heb meegemaakt in mijn studiejaren. Elke keer dat ik “mijn” mooie stad zo verlaten zie, krijg ik even een brok in mijn keel en razen de vele herinneringen door mijn hoofd.
 10. Afschriften voor mijn hypotheek. Natuurlijk is het niet per se leuk om maandelijks geld naar je hypotheekverstrekker te moeten sluizen, maar het blijft wel heel bijzonder om te beseffen dat mijn appartement daarmee elke maand nóg meer van mij is.
 11. Post ontvangen die niet van de Belastingdienst is. Mijn hart maakt standaard een sprongetje als er een kaartje, brief of iets anders niet-rekeningachtigs de weg naar mijn brievenbus heeft gevonden. Oké, behalve als blijkt dat het de zoveelste “persoonlijke” kaart van de Nationale Postcode Loterij is.
 12. In mijn eigen bed slapen na een nacht ergens anders te hebben doorgebracht. Ik kan er niets aan doen, maar ik vind mijn eigen bed écht het allerlekkerst liggen. Het voelt als een cadeautje om weer onder mijn eigen dekens te kruipen op het heerlijke matras dat ik zelf heb uitgezocht. Na een nacht weg waardeer ik mijn eigen plekje des te meer.
 13. Persoonlijke gesprekken met dierbaren. Ik blijf het heel speciaal vinden als je band met iemand zo goed is dat je diegene iets heel persoonlijks durft toe te vertrouwen. Of andersom: als iemand dat bij mij doet. Zoiets kan me achteraf zelfs kippenvel bezorgen.
 14. Reacties onder blogartikelen of op Instagram-posts van mensen die zeggen dat een artikel hun ontroert of inspireert. Of dat mijn artikel überhaupt iets met hun doet. Dat went nooit en blijft heel speciaal.
 15. Over de Bloemenveiling naar huis rijden. Naar mijn eigen plekje, dat een jaar geleden nog niet mijn plekje was. Er is zo veel veranderd sinds ik hier woon. Ik kan er niet over uit hoe dankbaar en blij ik ben voor alle kansen die dit dorp en deze woning me hebben gebracht.

Kun je iets kleins noemen wat voor jou toch heel bijzonder voelt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lianne 19 januari 2020 op 7:29 am - Beantwoord

  Dat zijn mooie, bijzondere dingen! Helaas zijn niet alle dingen op jouw lijstje mij gegund, maar daarentegen heeft iedereen zo zijn eigen speciale momenten denk ik. Ik vind het nog altijd zo mooi als mensen zeggen dat ze mijn verhalen met zoveel plezier lezen en zeggen dat ik zo fijn kan schrijven en het zo heerlijk wegleest. Zo’n klein compliment blijft voor mij echt heel mooi en speciaal!

  • Romy 21 januari 2020 op 11:05 pm - Beantwoord

   Absoluut! Iedereen maakt (helaas) mindere dingen mee, maar daar staan vaak ook heel veel mooie (kleine en grote) dingen tegenover.
   Wat mooi en bijzonder trouwens inderdaad om te horen dat mensen je verhalen met plezier lezen. En ik kan het niet anders dan helemaal met die mensen eens zijn. Je hebt echt een leuke schrijfstijl!

 2. bychristiana 19 januari 2020 op 7:47 am - Beantwoord

  Bijzondere dingen, maar eigenlijk helemaal niet zo ‘klein’ als je er over nadenkt en eens bij stil staat. Dat je je eigen huis in je eentje gekocht heb, vind ik bijvoorbeeld echt iets waanzinnig tofs! Ik weet nog hoeveel er bij kwam kijken, maar bij ons was het toch vooral Andre die het allemaal regelde. En Pippa die spontaan op schoot komt zitten, ik ervaar nu zelf ook hoe ontzettend veel liefde je voor een diertje kan voelen, en natuurlijk hoeveel je terug krijgt, en ook ik word daar soms helemaal emotioneel van, in positieve zin hoor;-) En tot slot; in je eigen bed slapen! Wat een zegen is dat. Ik vind het altijd hartstikke leuk om op vakantie te zijn, maar terugkomen in ons heerlijke huis vind ik stiekem altijd het leukst, en dan wel met allemaal leuke herinneringen erbij dus;-) in je eigen heerlijke bed!

  • Romy 21 januari 2020 op 11:06 pm - Beantwoord

   Een eigen huis kopen is inderdaad misschien niet zo’n heel klein ding 😉
   Ik vind het zo mooi om te horen hoe jij geniet van Sketch! Soms voel ik me net een gek kattenvrouwtje als ik weer eens stapelverliefd over mijn kat praat. Dan is het zo leuk om te horen dat er meer mensen zijn die zo gek zijn op hun huisdier.

 3. Shirley 19 januari 2020 op 8:30 am - Beantwoord

  Post ontvangen mag zeker op mijn lijstje, maar liever niet van de belastingdienst inderdaad. Dit jaar krijg ik het beruchte M-biljet voor mensen die geëmigreerd zijn en daar zie ik nu al tegenop, haha. Ik vind jouw lijst heel mooi. Zo fijn dat je een eigen fijne plek hebt, die op meerdere manieren in je lijst terugkomt!

  • Romy 21 januari 2020 op 11:07 pm - Beantwoord

   Oh jee, ik duim met je mee dat het M-biljet meevalt. En dat het bij voorkeur aankomt samen met wat leukere post 😉

 4. Anna 19 januari 2020 op 8:51 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje Romy! En er staan zeker ook “grotere” dingen tussen, heel mooi! Mijn klein geluksmomentje is als ik Finland weer bezoek om mijn familie te zien, of op een mooie zonnige dag een boswandeling maak. Ik kan er soms ook inderdaad emotioneel van worden! Liefs

  • Romy 21 januari 2020 op 11:10 pm - Beantwoord

   Wat mooi! Zo’n boswandeling in de zon is inderdaad ook iets wat mij soms opeens emotioneel kan maken. Op een positieve manier dus 🙂

 5. Naomi 19 januari 2020 op 8:53 am - Beantwoord

  Heel mooi en stuk voor stuk bijzonder. Vooral het moment met je vader. Er schoot even een brok in mijn keel. Dat lijkt klein, maar is zó groot (zo voelt het voor mij, omdat ik al sinds mijn vijftiende geen vader meer heb). Prachtig moment. Koesteren!

  • Romy 21 januari 2020 op 11:11 pm - Beantwoord

   Wat een mooie reactie! Maar wat heftig dat je je vader al zo lang moet missen. Je reactie zorgt ervoor dat ik dit soort momenten met mijn vader des te meer weet te koesteren <3

 6. Audrey 19 januari 2020 op 9:52 am - Beantwoord

  Heel mooi! Ik heb ook wel van die momenten, maar de inhoud is helaas iets te privé.

 7. Zo simpel is dan geluk 19 januari 2020 op 9:54 am - Beantwoord

  Bijzondere kleine momenten, maar ook zeker grootste dingen voor mijn gevoel. Mooi!
  Laatst kwam mijn nichtje me tijdens een familie uitje spontaan een knuffel geven. Een klein maar bijzonder moment.

  • Romy 21 januari 2020 op 11:12 pm - Beantwoord

   Wat een vertederend moment! kleine kinderen zijn vaak zo goed in klein geluk bezorgen.

 8. Darina 19 januari 2020 op 10:17 am - Beantwoord

  Hele mooie en bijzondere momentjes om te koesteren en van te genieten.

 9. Ilona Wielinga 19 januari 2020 op 10:49 am - Beantwoord

  Wat een onwijs mooi lijstje. Ik word ook altijd zo blij van de reacties op mijn blog. Van vrienden die laten weten dat ze aan mij denken (door heel lief een bos bloemen te laten bezorgen). Een tekening waar ik tevreden mee ben of een inzicht dankzij een gesprek met een hulpverlener.

  • Romy 21 januari 2020 op 11:13 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige dingen – stuk voor stuk! Zo’n bos bloemen is wel een heel lief gebaar als je het even wat lastiger hebt.

 10. Daenelia 19 januari 2020 op 11:57 am - Beantwoord

  Heel leuk en persoonlijk lijstje. Waarbij ik vooral het ‘Amsterdam is zo mooi’ gevoel herken. En ik ben vaak super-nuchter, maar soms ben ik op de Dam, de Leidsestraat, een hoekje van de Pijp, Bos en Lommer, en waar ik ook ben, ik heb overal in Amsterdam wel een herinnering. Echt overal. Zelfs in Noord (en dat zegt veel. Niet veel Amsterdammers vinden Noord of Oost echt Amsterdam. Maar ik ben zelfs in de Bijlmer in Amsterdam.)
  Verder zijn mijn kleine dingen zo persoonlijk. Dat deel ik niet 😛 Lekker puh.

  • Romy 21 januari 2020 op 11:15 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens, elk stukje van Amsterdam heeft wel wat. Ik heb zelf lange tijd in Zuidoost gewerkt en kom voor de IJ-hallen vaak in Noord. Hoewel ik de Negen Straatjes nog altijd het mooiste gedeelte van Amsterdam vind, kan ik ook die “buitenwijken” wel waarderen. Misschien ook deels door de herinneringen die ik aan die wijken heb.

 11. Evelyne 19 januari 2020 op 3:09 pm - Beantwoord

  Hoe klein en soms zo onnozel-lijkend mogelijk (mijn god, ik maak weer van die rare zinnen haha) kan iets heel bijzonder lijken. En toevallig heb ik het over je in mijn blogpost vandaag 😉

  • Romy 21 januari 2020 op 11:16 pm - Beantwoord

   Echt zo lief en leuk dat je mij hebt genoemd in je blogartikel! Ik kan zó nog een punt aan dit lijstje toevoegen, want zo’n vermelding voelt toch wel heel erg bijzonder 🙂

 12. Femke 19 januari 2020 op 7:25 pm - Beantwoord

  Mooi dat je juist bij ‘kleine’ dingen stil kan staan.. dat is altijd een goed iets vind ik. Enne die nummer 1 vind ik zo ‘klein’ niet hoor, hoe geweldig is dat! Ik kon ook jaren lang zeggen dat ik ze allemaal had en voor je het weet is dat helemaal anders. Zeker van genieten. Een nieuwe klant is ook altijd super!

  • Romy 21 januari 2020 op 11:17 pm - Beantwoord

   Daar geniet ik zeker van! Juist omdat ik bijna niemand ken van mijn leeftijd die alle opa’s en oma’s nog heeft, besef ik hoe bijzonder het is dat ik mijn opa’s en oma’s allemaal minimaal 26 jaar heb meegemaakt. En hopelijk gaan ze allemaal nog een hele tijd mee!

 13. Meaghan 20 januari 2020 op 10:27 am - Beantwoord

  Wat een mooi en positief lijstje Romy! Juist de kleine dingen kunnen heel bijzonder of eigenlijk heel groots zijn en worden vaak sneller vergeten dan de grote mijlpalen in het leven. Het is juist heel bijzonder dat je in je een eentje een huis hebt gekocht en dan met die hypotheek zaken bezig bent . En ook super bijzonder dat je je vriend aan alle vier je grootouders hebt kunnen voorstellen! Dat vind ik juist wel een groot dingen, aangezien ik alleen nog maar een opa heb. Echt mooi om te lezen hoe je z kan genieten van deze dingen!

  • Romy 21 januari 2020 op 11:24 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je mooie reactie! Je hebt wel gelijk trouwens. Mijn huis en het feit dat mijn opa’s en oma’s nog leven zijn eigenlijk best wel grote dingen. Ik ben er in ieder geval enorm dankbaar voor en geniet er absoluut elke dag met volle teugen van 🙂

 14. Giovanna Jansen 20 januari 2020 op 11:22 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Dat zijn zeker mooie dingen om te koesteren, hoe klein ze ook lijken.

 15. Nikita 20 januari 2020 op 9:53 pm - Beantwoord

  Het zijn juist de kleine dingen die het leven zo mooi maken. We denken inderdaad altijd aan mijlpalen zoals nieuwe banen, afstuderen, nieuwe auto, huis gekocht. Het leven draait daar helemaal niet om. Ik ben nog altijd verrast als ik mijn loonstrookje zie. Niet omdat ik zoveel verdien (eigenlijk kan ik echt niet klagen trouwens, ik ben heel tevreden met wat ik verdien) maar gewoon omdat ik besef dat ik fulltime werk. En er zijn zoveel mensen die dat maar normaal vinden. Maar ik heb op het randje van een burn-out gestaan en mijn energie is niet altijd wat het moet zijn. En toch werk ik, draai ik mijn shifts. En dat doe ik (al zeg ik het zelf) zeker niet slecht. Dat is helemaal niet vanzelfsprekend want soms moet ik vechten om mijn shift rond te krijgen. En toch doe ik het weer. Net zoals als ik ’s avonds in mijn dagboek kan schrijven dat ik trots ben. Dat is ook iets wat nooit vanzelfsprekend is geweest. Ik heb jaren ruzie gehad met mezelf, ik heb mezelf gehaat. En nu voelt die relaxte en liefhebbende houding naar mezelf toe heel gek en onwennig. Maar ik ben er zo blij mee. Ook gewoon als jij op een reactie van me reageert met zoveel liefde en mooie woorden, ik wen daar nooit aan. Elke keer weer komt er een glimlach rond mijn lippen die er niet af te slaan is. Dankjewel lieve Romy!

  • Romy 21 januari 2020 op 11:37 pm - Beantwoord

   Ah jeetje, wat een lieve woorden! Dat is andersom weer iets heel bijzonders en moois voor mij om te lezen. Dank je wel!
   Wat heb je je ontwikkeling in de afgelopen tijd trouwens prachtig verwoord. Juist als je een nare periode hebt meegemaakt, is het heel bijzonder als je daarna merkt dat dingen weer wél kunnen. Dat betekent dat je een bepaalde groei hebt meegemaakt en dat is zoiets waardevols en bewonderenswaardigs. Hopelijk mag je die verwondering over dingen die nu wel lukken en eerder niet, nog heel vaak ervaren 🙂

 16. Anna 21 januari 2020 op 9:40 am - Beantwoord

  Wat een prachtig artikel, ik word er helemaal blij van! Lieve en leuke reacties van blog lezers is ook iets waar ik zo blij van word. Ondanks dat ik al bijna 7 jaar blog, vind ik het nog steeds heel bijzonder dat mensen mijn blog lezen en de moeite nemen om een reactie achter te laten. Echt bijzonder trouwens dat je alle opa’s en oma’s nog hebt! Ik kan me daar echt geen voorstelling bij maken, haha.

  • Romy 21 januari 2020 op 11:48 pm - Beantwoord

   Ja, reacties op blogartikelen blijven zoiets moois. Het is toch heel leuk dat iemand de moeite neemt om op je artikel te reageren. Dat went bij mij ook nooit.
   Bijzonder hè dat ik al mijn opa’s en oma’s nog heb? Ik realiseer me ook maar al te goed dat ik daar echt heel erg mee bof.

 17. Janne 21 januari 2020 op 12:10 pm - Beantwoord

  Ik ben het helemaal eens met je punt over in je eigen bed slapen. Na een paar nachtjes ergens anders is je eigen bed zo vertrouwd en fijn. Een van de kleine dingen die ik ook heerlijk vind is wanneer ik mijn beddengoed verschoond heb. Het verschonen zelf is nooit het leukste klusje — een heel gehannes met dekbedovertrekken altijd — maar het is heel fijn om in een fris ruikend bed te liggen. De lakens voelen ook anders als ze net uit de was komen.
  Over bedden gesproken, ik vind het ook heerlijk om in de armen van mijn vriend in slaap te vallen als ik hem een tijdje niet gezien heb. We zijn nu ongeveer anderhalf jaar samen en het voelt al heel erg vertrouwd om met hem te slapen. Als ik me gestrest of niet zo fit voel, gaat het altijd beter wanneer hij er is. Ik hoop dat jij en je vriend ook zoiets hebben/krijgen, het is heel fijn. <3

  • Romy 22 januari 2020 op 12:04 am - Beantwoord

   Oeh ja, verschoond beddengoed is ook absoluut een van mijn blijmakers. Mijn bed slaapt dan meteen nóg lekkerder.
   Wat mooi om te horen trouwens dat met je vriend slapen je zo veel rustiger maakt en dat je je echt vertrouwd bij hem voelt, ook ’s nachts. Ik moet zeggen dat ik ook altijd wel heel blij ben als mijn vriend blijft slapen. Ik voel me dan toch een beetje beschermd of zoiets.

 18. Anouk 22 januari 2020 op 9:42 am - Beantwoord

  Mijn eerste appeltaart bakken, dat moet nog steeds een keer gebeuren. Wat een warm fijn artikel om te lezen trouwens!

 19. zwartraafje 28 januari 2020 op 4:48 pm - Beantwoord

  Traditionele post! Ik vind het heerlijk wanneer er onverwachts een brief of kaartje op de deurmat verschijnt. Zo fijn om te beseffen dat iemand de moeite heeft gedaan om wat tijd vrij te maken voor jou en je een handgeschreven bericht toestuurt. Ik heb al meermaals ondervonden dat zo’n post een echte opkrikker kan zijn.

Recente blogs

Wat mag niet ontbreken in mijn koffer?

2 augustus 2018|Lifestyle|

Op het moment dat jij dit leest, ben ik misschien wel al onderweg van ons (niet zo koude) kikkerlandje naar het nóg zonnigere Italië. En dat doe ik niet met lege handen, maar met een koffertje vol spullen. Ik besloot mijn koffer tijdens het inpakken even ondersteboven te kieperen en zette een paar items op de foto. Benieuwd wat er zoal van mij in het vliegruim en in mijn handbagage zit? Ik laat je (een bescheiden deel van) mijn kofferinhoud zien. Kun je op de achtergrond ook onze waakkat spotten, die ondertussen thuis het fort bewaakt?

Gezonde chocoladepudding (met maar 5 ingrediënten!)

5 maart 2023|Recepten|

Chocolade is elk moment van de dag een goed idee. Maar ja, om nou bij elke maaltijd een reep naar binnen te werken is ook zo wat. Daarom bedenk ik graag gezondere manieren om chocolade in mijn ontbijt kwijt te kunnen. Meestal start ik de dag met mijn favoriete ontbijtje: chocolade-havermout. Maar dit keer bedacht ik daar een smeuïgere variant op: gezonde chocoladepudding gemaakt van havermeel in plaats van havermout. Zo krijg je een lekker stevige en zachte chocoladesubstantie die veel voedzamer is dan je van chocoladepudding zou verwachten. En het goede nieuws: meer dan 5 minuten heb je niet nodig om het te maken!