Eten is een van de dingen waarin we allemaal weer totaal anders zijn. De een loopt watertandend een viswinkel binnen totaal verleid door de “heerlijke” kibbelinglucht, de ander loopt juist met een grote boog en de adem ingehouden diezelfde winkel voorbij. Zo heeft iedereen wel zijn eigenaardigheden als het op eten aankomt. Ik moet toegeven: ik heb er ook een aantal. In dit artikel deel ik – in de categorie ‘nutteloze feitjes’ – 15 leuke en soms ook ietwat gekke foodfeitjes over mezelf.

food feitjes over mij
 1. De hele avocadohype is aan mijn neus voorbijgegaan. Toen ik na járen eindelijk eens een stukje avocado proefde met uiteraard torenhoge verwachtingen van de vast hemelse smaak, viel me dat nog vies tegen. Letterlijk.
 2. Op brood eet ik bijna nooit zoet beleg. Beleg als hummus, pindakaas, salades of kaas vind ik een stuk lekkerder.
 3. Pannenkoeken vind ik dan weer juist niet lekker met hartig beleg. Zo vraag ik me nog steeds af hoe sommige mensen pannenkoeken met (vega)shoarma op krijgen of een pannenkoek met champignons lekker vinden. Voor mij hoort op een pannenkoek hooguit wat fruit, stroop, rozijnen of poedersuiker.
 4. Ik sla nóóit mijn ontbijt over, zelfs niet als ik al heel vroeg de deur uit moet. Zonder iets in mijn maag functioneer ik ’s ochtends gewoon een stuk minder goed.
 5. Mijn brood snijd ik thuis graag in vier stukjes. Vraag me niet waarom, maar ik vind dat dus veel lekkerder smaken dan dubbelgevouwen boterhammen. Logisch toch?!
 6. Bij mijn avondeten eet ik altijd een flinke berg groenten. Als er maar drie opscheplepels groenten op mijn bord liggen, vind ik dat oprecht heel weinig.
 7. Ik ben groot fan van brood. Als ontbijt, als lunch of tussendoortje – brood is wat mij betreft altijd een goed idee. Alleen voor avondeten vind ik nóg meer brood een beetje ver gaan.
 8. Ik ben al zo’n 13 jaar vegetariër en heb nog nooit ook maar één moment vlees of vis gemist. Ik vind vleesvervangers oprecht veel lekkerder dan welk stukje vlees of vis dan ook. Overigens heb ik er niets op tegen als andere mensen wel vlees eten. Leef en laat leven, vind ik.
 9. Ik houd van pittig eten. Dat is blijkbaar een familiedingetje, want broerlief vroeg voor Sinterklaas zelfs pepers van een speciale peperwinkel. Ik pak het iets minder fanatiek aan, maar strooi wel over bijna alle soorten avondeten een paar snufjes peper of chilipoeder.
 10. Broccoli is mijn favoriete groente, maar dan wel het liefst gekookt. En het liefst zo lang mogelijk. Ik houd van broccoli die nog net niet uit elkaar valt.
 11. Ik eet meestal vrij laat avondeten, vaak ergens tussen acht en negen uur. Als ik een keer vanwege een afspraak al vóór zes uur in de keuken sta, vind ik dat oprecht heel vroeg (maar natuurlijk niet erg voor een keer!).
 12. Ik drink bijna nooit tijdens het eten, maar pak meestal pas een glas als ik mijn eten op heb. Om een of andere reden vind ik dat veel lekkerder dan steeds tussen het eten door slokjes nemen.
 13. Als ik brood heb gegeten, móet ik altijd een Smintje in de aanslag hebben. Ik heb die dingen altijd in mijn tas zitten en voel me zelfs een beetje onthand als ik mijn eerste-hulp-bij-eventuele-slechte-adem-snoepjes een keer vergeten ben.
 14. Chips vind ik niet zo veel aan, tot grote verbazing van sommige grote chipsliefhebbers. Pinda’s en cashewnoten vind ik daarentegen wel erg lekker.
 15. Kaas lust ik in alle soorten en maten. Oude kaas, jonge kaas, geitenkaas, hüttenkäse, feta… Maar er zijn twee uitzonderingen: brie en schimmelkaas. Veel mensen smullen ervan, terwijl ik de geur alleen al nauwelijks kan uitstaan.

Nu jij! Kun jij een foodfeitje over jezelf delen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 9 februari 2020 op 7:57 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Foodfeitje over mij: ik ben gek op brood, maar nóg gekker op beschuit. Ik zou het helemaal niet erg vinden om alleen nog maar beschuit te hoeven eten (nouja, ’s middags dan en als tussendoortje).

  • Romy 16 februari 2020 op 11:47 pm - Beantwoord

   Ha, wat een grappig feitje! Ik at als kind wel graag beschuit, maar associeer het nu eigenlijk vooral met beschuit met muisjes op kraamvisite 😉

 2. Darina 9 februari 2020 op 8:08 am - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen. Ik hou enorm van kaas, bijna alle soorten wel en ook van groenten en Italiaans eten.

 3. Anouk 9 februari 2020 op 9:31 am - Beantwoord

  Als wij na zes uur in de keuken staan is dat juist heel laat. Ik ben zelf juist niet zo’n hele goede groente eter, terwijl ik dat wel graag zou willen zijn. Ik vind het alleen veel groentes niet vies en niet lekker, dan is het zo lastig er echt veel van te eten.

  • Romy 16 februari 2020 op 11:48 pm - Beantwoord

   Hmm, lastig inderdaad! Ik kan me voorstellen dat je dan niet snel je bord vol groenten schept. Misschien is het een kwestie van vooral veel groenten proberen totdat je iets vindt waar je wel echt blij van wordt. Je zou ook wat groentenmixen kunnen proberen. Ik vind het zelf altijd lekker om verschillende groenten door elkaar te gooien voor een roerbakmix.

 4. Mara 9 februari 2020 op 9:36 am - Beantwoord

  Ik vind mezelf een slechte eter ondanks dat ik bijna alles lust. Zit echt tussen mijn oren want wanneer mijn vriend iets maakt dat ik zeg ‘Dat lust ik niet’ dan vind ik het 9 van de 10 keer toch lekker.

  Tussen mijn 7e en 14e at ik helemaal geen groenten, toen kwam dat wel weer beetje bij beetje. En toen kreeg ik een relatie met een vegetariër tot grote hilariteit van velen. En nu eet ik 95% van de tijd ook vegetarisch.

  • Lianne 9 februari 2020 op 10:53 am - Beantwoord

   Leuk om te lezen! Ik houd ook van kaas (ja, ook brie) en avocado vind ik heerlijk! Haha, ieder zijn smaak 😉 Ik kan juist niet ontbijten ’s morgens vroeg. Ik kan voordat ik naar mijn werk ga echt geen hap door mijn keel krijgen! Ik eet altijd pas rond een uur of 12, als ik weer terug ben. Dan kan ik er echt rustig voor zitten en de tijd nemen voor mijn brunch. Haha, het is maar net wat je gewend bent!

   • Romy 16 februari 2020 op 11:54 pm - Beantwoord

    Juist grappig inderdaad dat iedereen weer andere gewoontes qua eten heeft. Ik vind het trouwens wel net als jij fijn om echt even voor een maaltijd te gaan zitten. Ergens snel tussendoor lunch moeten eten vind ik nooit zo fijn als lekker thuis uitgebreid boterhammen smeren en die rustig kunnen opeten 🙂

  • Romy 16 februari 2020 op 11:50 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat je vriend je sommige (vegetarische) dingen zo te horen een beetje heeft leren eten. En natuurlijk ook heel mooi dat hij dingen waarvan je denkt ze niet lekker te vinden toch heel lekker kan klaarmaken. Of ligt dat niet aan zijn kookkunsten? 😉

 5. bychristiana 9 februari 2020 op 10:48 am - Beantwoord

  Oef, punt 15; ik lust dus geen kaas. Ik wil het ook niet aanraken, haha, ik vind het ZO vies;-) Op brood ben ik verder niet zo dol, ik eet het wel, maar meer omdat ik het voor de lunch lastig vind om een alternatief te bedenken. Ontbijten doe ik ook altijd, ik kan echt niet de deur uit zonder ontbijt. En verder bestel ik heel vaak hetzelfde in een restaurant, haha;-) Als ik eenmaal iets op de kaart gevonden heb wat ik lekker vind, wil ik niets anders proberen. Terwijl de meeste mensen het juist leuk vinden om steeds iets anders te eten wanneer ze in een restaurant eten.

  • Romy 16 februari 2020 op 11:51 pm - Beantwoord

   Haha, dat puntje van vaak hetzelfde eten bestellen in restaurants herken ik wel. Bij Bagels & Beans bestel ik bijvoorbeeld steeds weer mijn favoriete bagel. Een beetje saai misschien, maar dan weet ik in ieder geval zeker dat ik iets heel lekkers op mijn bordje krijg 😉

 6. Evelyne 9 februari 2020 op 10:56 am - Beantwoord

  Ik vind 3 broodmaaltijden per dag helemaal niet erg. Ik ben wel al veel beter in warme maaltijden eten dan vroeger als kind. Toen kon ik echt uren aan tafel zitten alvorens mijn bord uit was. Ik heb gewoon altijd al heel graag brood (in alle soorten en vormen) gegeten. En mijn groente heb ik dan ook binnen als ik een belegd broodje maak 😉

  • Lisa 9 februari 2020 op 2:59 pm - Beantwoord

   O ja, ik hou van kwark met muesli of yoghurt met havermout maar ’s morgens wil ik het liefst iets knapperigs, zoals beschuit of geroosterd brood. En ik wil geen fruit waar kleine pitjes in zitten: bosvruchten met bramenpitjes, bah.

   • Romy 16 februari 2020 op 11:57 pm - Beantwoord

    Oeh ja, die pitjes in fruit sla ik ook liever over. Voor mij is een mandarijn ook altijd “verpest” zodra er ergens een pitje in zit, haha.

  • Romy 16 februari 2020 op 11:53 pm - Beantwoord

   Met een broodmaaltijd kun je inderdaad ook eigenlijk prima groenten en andere stoffen binnenkrijgen. Stiekem kan ik me je voorliefde voor brood wel voorstellen. Ik kan me niet eens meer de laatste keer herinneren dat ik een dag géén brood op had.

 7. Anna 9 februari 2020 op 11:02 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk artikel Romy! Echt heel herkenbaar ook! Een food-feitje over mij: ik ben allergisch voor maïs en rijst… En ik vind walnoten brood GEWELDIG! Liefs

  • Romy 16 februari 2020 op 11:52 pm - Beantwoord

   Leuk om zo een paar foodfeitjes over jou te lezen! Nu maak je me trouwens wel nieuwsgierig naar walnotenbrood. Dat heb ik zelf nog nooit gegeten.

 8. Saskia 9 februari 2020 op 11:52 am - Beantwoord

  Wat een leuke weetjes, een hoop wist ik niet van je. Juist leuk om dus op deze manier je beter te leren kennen.
  Een food feitje over mij… Ik lust geen smeerkaas. De kinderen op mijn werk vinden het hilarisch maar álles eraan vind ik niets. De textuur, hoe het eruit ziet, smaakt, ruikt… BLAH. En nu neem ik vaak als ontbijt een lekkere beschuitbol. Aantal weken geleden ontdekt en zo lekker.

  • Romy 16 februari 2020 op 11:51 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me je “smeerkaasfobie” goed voorstellen. Ik vind dat dus ook niet echt lekker. Alleen al de structuur is niet zo mijn ding, geloof ik.

 9. Els 9 februari 2020 op 5:37 pm - Beantwoord

  Haha, van die avocado zo herkenbaar. Naast smaak, is het ok nog eens mega lastig een net goed rijpe te vinden. Ik sla hem over. En wat eet je laat! wow, om half 6 heb ik al echt zin om te eten en eten we ook al vaak.

  • Romy 16 februari 2020 op 11:55 pm - Beantwoord

   Haha, ieder zijn etenstijd natuurlijk 🙂 Ik ben zelf meestal pas rond kwart over zes thuis van mijn werk als ik een kantoordag heb en wil daarna vaak nog even rustig zitten en dan pas eten komen. Daardoor word ik ook min of meer gedwongen wat later te eten. Maar ik moet zeggen dat ik bij mijn ouders thuis ook late etenstijden gewend was, dus het zit er bij mij wel een beetje in 😉

 10. Josephine 9 februari 2020 op 8:50 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik eet juist wel graag zoet op brood, bijna elke ochtend hagelslag. Ik zou dat eigenlijk minder moeten doen, maar ja, het is zo lekker. ’s middags heb ik dan weer vaak hartig op brood, om te compenseren…

  Als tussendoortje heb ik het liefste fruit, of zelfgebakken cake of koek. Uit de winkel vind ik meestal niet (meer) zo lekker.

  • Romy 16 februari 2020 op 11:58 pm - Beantwoord

   Juist leuk toch dat je je eigen (heerlijke!) tussendoortjes maakt. Ik herinner me nog de lekkere hapjes die je bij je lezing serveerde en kan me goed voorstellen dat je die liever eet dan voor iets kant-en-klaars uit de winkel te gaan.

 11. Simone 9 februari 2020 op 9:43 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Laatst ook avocado geprobeerd. Vond er helemaal niks aan. Eigenlijk was ik gewoon een beetje teleurgesteld haha!

  • Romy 16 februari 2020 op 11:57 pm - Beantwoord

   Haha, precies dat had ik dus ook. Ik dacht echt “Nu ga ik het eten proeven waar iedereen laaiend enthousiast over is!”. Viel dat even tegen! 😉

 12. Anna 10 februari 2020 op 8:53 am - Beantwoord

  Wat een leuke feitjes! Haha, ik geniet echt van dit soort artikelen met ‘nutteloze feitjes’ :p. Inderdaad grappig hoe smaken zo kunnen verschillen per persoon. Ik kan bijvoorbeeld echt niet avondeten zonder een glas water of kop thee erbij. Avocado vind ik echt heerlijk (tenminste, als ‘ie goed rijp is), vooral met een laagje humus eronder op brood. YUM! Je blogpost herinnert me eraan dat ik wat vaker broccoli moet eten, ik vind dat heerlijk, maar ik eet het bijna nooit. Misschien omdat ik de laatste paar keer zo’n vieze schimmelige broccoli in de koelkast had, dat ik even ben genezen :p. Echt waar, die lucht rook je door het hele huis.

  • Romy 17 februari 2020 op 12:05 am - Beantwoord

   Haha, broccolilucht kan inderdaad vrij heftig zijn. Zeker als de broccoli niet helemaal goed meer is. Ik kan me dus wel iets van je afkeer voorstellen 😉 Misschien toch maar eens broccoli klaarmaken om te kijken of je zo langzaamaan van dat “trauma” af kunt komen 😉

 13. Audrey 10 februari 2020 op 9:11 am - Beantwoord

  Ieeeh, slap gekookte broccoli! En van kaas ben ik ook al niet. Al lust ik tegenwoordig een paar soorten wel als het niet overheerst in een gerecht. En hoe je niet van chips kan houden is me ook echt een raadsel. Als ik om 7 uur nog niet heb gegeten, protesteert mijn maag echt keihard.

  Nou, dat waren alvast 4 feitjes, maar ik zal ook nog een “eigen” noemen. Ik gruwel van banaan. Echt mijn hele leven al. Mijn moeder vertelt altijd dat als er maar een ieniemienie beetje banaan door mijn fruithapje zat vroeger, dat ik het dan genadeloos uitspuugde. Die smaak, die structuur… Bah. Ik krijg een smoothie met een beetje banaan erdoor inmiddels wel weg, maar een losse banaan zul je mij nog steeds niet zien eten.

  • Romy 17 februari 2020 op 12:08 am - Beantwoord

   Haha, volgens mij zijn er met broccoli wel echt twee kampen: mensen die houden van bijna papperige broccoli (ik dus!) en mensen die daarvan gruwelen. Dan heb ik nog mazzel dat mijn vriend ook tot het eerste kamp behoort 😉
   Overigens heb ik net als jij niet echt iets met banaan. Ik lust het ook wel door dingen heen en vind gebakken banaan wel heel lekker, maar een losse banaan is écht niet mijn ding. Dat komt vooral doordat ik een tijdje elke dag een banaan “moest” eten. Daarna kwam het zo mijn neusgaten uit dat ik nooit meer bananen heb gekocht…

 14. Meaghan 10 februari 2020 op 9:57 am - Beantwoord

  Leuk al die feitjes over eten! Ik kan net als jij ook genieten van pittig eten en wil ook in bijna elk gerecht wel wat chilipoeder of een chilipeper er doorheen doen! Ook wat jij zegt over drinken bij het eten is voor mij heel herkenbaar. Ik drink ook niet graag bij het eten, het liefst ervoor of erna, maar tijdens het eten wil ik gewoon van mijn eten genieten en niks erbij drinken. Zelfs geen water. Oh en ontbijt overslaan doe ik ook nooit, anders heb je in de ochtend echt niks aan mij en voel ik me zo energieloos!

  • Romy 17 februari 2020 op 11:03 pm - Beantwoord

   Leuk om een paar foodfeitjes over jou te lezen! En natuurlijk heel leuk om te horen dat ik niet de enige ben die dat trekje heeft met drinken bij het eten 😉 Ik vind dat dus echt het allerlekkerst.

 15. Jessica J. 10 februari 2020 op 10:39 am - Beantwoord

  Heb je avocado weleens gegeten op een boterham met mayonaise, flink wat peper en zout, citroensap en kerstomaatjes? Heerlijk vind ik dat! En mijn rare feitje is wellicht dat ik altijd per soort eet, bijvoorbeeld eerst de krieltjes, dan de broccoli en dan de vleesvervanger. Blijkbaar vinden mensen dat gek, haha!

  • Romy 17 februari 2020 op 11:27 pm - Beantwoord

   Nope, op die manier ken ik avocado nog niet. Je maakt me zeker heel nieuwsgierig. Misschien ga ik het toch eens op die manier proberen.
   Ik herken jouw gescheiden vorm van eten trouwens volkomen. Ik eet ook het liefst mijn eten allemaal gescheiden, terwijl mijn vriend het liefst alles door elkaar gooit.

 16. Giovanna Jansen 10 februari 2020 op 3:51 pm - Beantwoord

  Altijd leuk om te lezen van die feitjes, leuk dat je nu allemaal foodfeitjes gebundeld hebt!

 17. Irene 11 februari 2020 op 3:36 pm - Beantwoord

  1, 3 en 7 vind ik heel herkenbaar. Ik snap die avocadohype niet zo. Ik vind het zo’n rare textuur hebben en helemaal niet lekker. Broccoli vind ik zelf ook heel lekker maar mijn lievelingsgroente is bloemkool. Brood vind ik dus ook héérlijk, net als pannenkoeken en pittig eten maar ook weer niet té pittig dat je mond in brand staat.
  Een grappig foodfeitje over mij: ik heb graag dat alles gescheiden op mijn bord ligt en niet onder elkaar gemengd. Mijn vriend mengt zijn eten heel vaak door elkaar met veel saus erbij, bij mij moet alles van elkaar liggen en saus enkel over mijn patatjes :p

  • Romy 17 februari 2020 op 11:17 pm - Beantwoord

   Haha, stiekem herken ik dat gescheiden eten wel een beetje. Ik eet altijd heel trouw eerst mijn vega-burger voordat ik aan de rest van mijn eten begin. Mijn vriend vindt dat dus best wel gek en eet het liefst alles door elkaar.

 18. Rosanne 11 februari 2020 op 9:38 pm - Beantwoord

  Oh met die avocado herken ik ook echt haha! Maar met peper en zout is het wel heel erg lekker! Ik lust trouwens helemaal geen kaas en elke keer weer krijg ik scheve gezichten als ik het vertel.

  • Romy 17 februari 2020 op 11:13 pm - Beantwoord

   Misschien moet ik avocado dan toch eens op die manier proberen. Wie weet is het dan al een stuk smaakvoller.

 19. zwartraafje 16 februari 2020 op 2:03 pm - Beantwoord

  Ik drink zelf ook steeds pas nadat ik het gegeten heb. Of het nu om het ontbijt, de lunch of het avondmaal gaat. Ik laat steeds mijn melk, thee of water staan tot mijn bord leeg is en mijn man lijkt dat heel bizar te vinden. Hij zegt dan ook regelmatig ‘Zou je niet iets drinken?’

  • Romy 18 februari 2020 op 11:12 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat je dat herkent! Mijn vriend vindt dat ook maar een bijzondere gewoonte van mij, terwijl ik het juist weer bijzonder vindt dat andere mensen drinken en eten tegelijk 😉

 20. Nikita 19 februari 2020 op 9:56 am - Beantwoord

  Een foodfeitje van mij is dat ik sommige dingen als snack kan eten terwijl anderen die niet als snack zouden eten. Ik kan prima bij een film zitten en mozzarella eten als snack. Zo die kleinere bolletjes die bedoeld zijn voor een salade. Net als bloemkoolroosjes. Hoewel ik de laatste jaren veel meer naar ‘normale’ snacks grijp. Vaak eet ik nu chips bij een film. Maar ik ben sowieso een hartige eter. Liever chips of cashewnootjes dan snoep. Chocolade eet ik ook graag, maar ik mag daar niet te veel van hebben anders ben ik echt veel te misselijk. Het gekke is trouwens dat ik van Milka een stuk minder makkelijk misselijk word. Ik weet niet of het aan lij ligt of aan de voedselwaarden, maar ik merk dat wel. Milka is dan ook wel mijn favoriete chocolade die op de markt is.

  • Romy 29 februari 2020 op 10:19 pm - Beantwoord

   Heel leuk om die foodfeitjes over jou te lezen! Snacken met mozzarella klinkt overigens heerlijk. Daar kan ik me best iets bij voorstellen. Bloemkoolroosjes zou ik als snack dan weer iets minder lekker vinden 😉
   En natuurlijk heel fijn dat je in Milka de ideale chocolade hebt gevonden. Mijn nichtje is ook groot fan van dat chocolademerk, dus ik kan me er wel wat bij voorstellen.

 21. Lesley 21 februari 2020 op 2:59 pm - Beantwoord

  Haha, de hele avocado-hype is ook echt aan mij voorbijgegaan. Broccoli vind ik dan weer ook echt niet lekker, die textuur, bah! En ik ben zo iemand die geen tomaten lust, behalve als ze warm zijn (op tomaat mozzarella toast) of zo. De meesten vinden dat ook héél vreemd, haha 🙂

  • Romy 29 februari 2020 op 11:22 pm - Beantwoord

   Oh echt? Wat grappig dat je geen tomaat lust. Ik vind tomaat dan weer juist op bijna elke mogelijke manier héérlijk. Maar uit de oven of verwarmd vind ik tomaat stiekem nog een stukje lekkerder.