Action1 2

15 vrolijke opdrachten om vandaag (nóg) leuker te maken

 • 12 maart 2018
 • 32 Reacties
Categorieën: Positiviteit

“It is a good day to have a good day.” Die quote ben ik al regelmatig op kaarten, posters en Pinterestplaatjes tegengekomen. En stiekem is het een quote die ik alleen maar kan toejuichen. Of je nu een geweldige dag tegemoet gaat of een dag beleeft die maar een beetje ‘zo zo’ lijkt te worden, van elke dag is wel iets te maken. Ik bedacht daarom 15 concrete opdrachten die jouw dag (nóg) leuker maken. Ze kosten allemaal maar een klein beetje van je tijd, maar kunnen jouw dag misschien net dat gouden randje geven. Let’s make today a good day!

tips om dag leuker te maken
 1. Verzamel gedurende de dag 15 blijmakers (klein of groot!) en schrijf die op een briefje in je portemonnee of in een mooi notitieboekje op. Weet je zo snel niet waar je aan kunt denken? Creëer dan zelf een aantal extra blijmakers vandaag, bijvoorbeeld van deze lijst ter inspiratie.
 2. Zoek een paar spullen op die je niet meer gebruikt en geef die spullen weg (eventueel via Facebook of Marktplaats) aan iemand die je er wél blij mee maakt.
 3. Geef spontaan een compliment aan iemand die je niet kent. Hoe spannend dat ook is, het kan zomaar een positieve verrassing voor de ander zijn. En een positief verrast mens maakt jou misschien ook extra vrolijk.
 4. Maak een sterker-dan-je-denkt-lijstje met 9 dingen waarvan je altijd dacht ze niet te kunnen, maar die je tóch zijn gelukt. Klik hier voor mijn voorbeeld daarvan.
 5. Stuur een lief bericht naar iemand die je dierbaar is of verras diegene persoonlijk met bijvoorbeeld een lieve kaart of een versgebakken appeltaart.
 6. Denk 5 minuten in stilte na over iets simpels wat jij op dit moment het allerliefste zou willen (bijvoorbeeld ijs eten, een boek lezen, spontaan een avond weggaan of een bepaalde film zien). Laat je creativiteit de vrije loop en geef vandaag nog aan een van die dingen toe.
 7. Vraag aan een vriendin, collega of familielid of aan je partner om 5 dingen te delen die zijn of haar dag leuker maakten en doe zelf hetzelfde.
 8. Draai je routines een beetje om. Lunch bijvoorbeeld met een lekker avondmaal of ontbijt met pannenkoeken. Ga ’s ochtends hardlopen in de frisse wind in plaats van ’s avonds in het donker of begin de dag eens met een paar pagina’s uit je boek lezen in plaats van ’s avonds in bed te lezen.
 9. Ga vandaag nog aan de slag met één van deze 50 (!) bucketlistideeën die je in 24 uur kunt realiseren.
 10. Bel iemand op die je al veel te lang niet hebt gesproken, maar die het zeker kan waarderen om jouw stem weer eens te horen. Let vooral eens niet op de tijd, maar geniet gewoon van het gesprek. Die eventuele telefoonrekening volgt later wel.
 11. Plan een verrassing voor iemand anders, bijvoorbeeld (daar is-ie weer!) het langsbrengen van een zelfgebakken appeltaart, een home-cooked dinner verzorgen, een warm welkom organiseren met kaarsjes door het hele huis of juist een georganiseerd dagje weg met iemand van wie je houdt.
 12. Laat je mobiele telefoon 1 of 2 uur thuis. Geniet eens extra van de mooie natuur, de mensen om je heen, dat kopje koffie of van al het andere wat er te ontdekken valt in een wereld zonder telefoontjes, apps, notificaties en oplichtende schermpjes.
 13. Doe 5 minuten zo gek mogelijk en maak jezelf aan het (glim)lachen. Dans iets te enthousiast op je favoriete muziek terwijl je de stofzuiger als microfoon gebruikt, trek gekke bekken voor de spiegel of daag jezelf uit om de meest oncharmante selfie te maken die je ooit hebt gemaakt.
 14. Geef jezelf een half uur vrij. Leg je werk een half uur eerder weg, ga tussen de middag de deur uit om een half uur iets leuks te doen of laat thuis de boel de boel en kruip een half uur op je favoriete stoel met je favoriete boek en een mok gevuld met je favoriete thee. These 30 minutes are yours!
 15. Zoek oude foto’s op (digitaal of in je fotoalbum) van mensen die je dierbaar zijn en mail of app die naar de personen met wie je op de foto staat. Wedden dat die fijne herinneringen (en de bijbehorende glimlach!) snel naar boven komen.

Wat doe jij vandaag om jouw dag (nóg) leuker te maken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 12 maart 2018 op 6:22 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Ga zeker proberen om er een paar uit te voeren.

 2. Darina 12 maart 2018 op 6:29 am - Beantwoord

  Een mooi en vrolijk begin van de maandag! Ik ga zeker even genieten van het weer en laat me verder inspireren door dit mooie lijstje.

  • Romy 13 maart 2018 op 12:20 am - Beantwoord

   Dat klinkt als een perfecte maandag! Hopelijk heb je een fijne start van de week gehad 🙂 Wat leuk om te horen dat je iets aan mijn lijstje had!

 3. Judith 12 maart 2018 op 6:36 am - Beantwoord

  Knap hoe je steeds weer van die mooie lijstjes maakt 🙂 Ik laat soms ook bewust mn telefoon even een tijdje links liggen, heerlijk is dat <3 Een uur voordat ik ga slapen zet ik m ook meestal al op vliegtuigstand, lekker rustig!

 4. Aneta 12 maart 2018 op 6:59 am - Beantwoord

  Mooie lijst ! Voor mij begint elke dag met nieuwe kansen, tenminste: dat zeg ik mezelf elke dag toe. En daar word ik blij en energiek van

  • Romy 13 maart 2018 op 12:21 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En wat goed dat je regelmatig je telefoon even uitzet om meer van het offline leven te genieten. Ook een uur voor het slapengaan je mobiel uitzetten, is eigenlijk wel een heel goed idee om even echt tot rust te komen.

  • Romy 13 maart 2018 op 12:22 am - Beantwoord

   Mooie uitspraak en die is ook zeker waar! Wat goed dat je daar elke dag zo veel positiviteit en energie uit kunt halen 🙂

 5. Nikita 12 maart 2018 op 7:33 am - Beantwoord

  Wel, voor mij is het een spannende dag. Mijn eerste stagedag op een nieuwe plaats. Maar dit komt goed, dat weet ik zeker. Het is gewoon eventjes spannend nu. Wat ik trouwens sinds zaterdag doe is alle complimenten die ik krijg op een dag opschrijven en alles wat ik zelf vind dat ik goed heb gedaan ook. Het geeft mij een blijer gevoel en her zal op den duur mijn zelfvertrouwen verbeteren. Dat heeft het ook gedaan met leren letten op de kleine dingen. Nu word ik ook van alles blij, dus ik weet bijna zeker dat dit dezelfde werking zal hebben! Fijne week Romy 🙂

  • Romy 13 maart 2018 op 12:24 am - Beantwoord

   Wat spannend zeg, die eerste stagedag! Hopelijk ben je de dag goed doorgekomen en is je eerste stagedag goed bevallen. Ik ben heel beniewud!
   Supergoed idee trouwens om de complimentjes op te schrijven! Ik kan me voorstellen dat dat helpt om positiever te zijn en om met een trots gevoel achteraf terug te kijken op wat je hebt bereikt. Soms is het verleidelijk om complimentjes zo weg te wuiven, maar het is al iets makkelijker om ze te onthouden als je die lieve, lovende woorden ergens opschrijft 🙂

 6. Josephine 12 maart 2018 op 7:41 am - Beantwoord

  Gaaf dat jij altijd zo vol inspiratie zit; ik kom vaak niet verder dan een boekje op de bank als ik denk aan een fijn moment op de dag! Maar vandaag ga ik toevallig inderdaad iets lekkers voorbereiden voor iemand anders (punt 11) en probeer ik zeker even een momentje voor mezelf te nemen (met of zonder boek). 🙂

 7. Els 12 maart 2018 op 8:06 am - Beantwoord

  Hele mooie voorbeelden :-). Waar haal je de ideeën toch vandaan :-).

  • Romy 13 maart 2018 op 12:25 am - Beantwoord

   Zo te horen heb je in ieder geval twee fijne lichtpuntjes beleefd op deze maandag 🙂 Zo fijn! En wat leuk dat je juist vandaag iemand anders hebt verrast met een zelfgebakken creatie.

  • Romy 13 maart 2018 op 12:25 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Meestal komen dit soort ideeën vrij spontaan in me op als ik wat tijd vrijmaak voor een korte ‘brainstormsessie’ met mezelf 🙂

 8. Sandra 12 maart 2018 op 8:51 am - Beantwoord

  Een sterker-dan-je-denkt lijstje heb ik alweer een tijdje niet gemaakt. Die ga ik weer even in elkaar zetten! Dat helt altijd heel goed bij mij. 🙂 Vandaag wil ik ook 15 blijmakers op gaan schrijven vandaag. Ik heb er nu al 5 en het is pas bijna 9 uur ’s ochtends, dus dat moet wel goed komen haha. Verder ga ik mezelf vanmiddag lekker verwennen met een lekkere lunch. 🙂

  • Romy 13 maart 2018 op 12:26 am - Beantwoord

   Supergoed, die twee lijstjes! En met die 15 blijmakers is het vast helemaal goed gekomen als je vanochtend al heel wat blijmakers op je lijstje had staan 🙂 Maak er een mooie week van! Hopelijk was vandaag in ieder geval een fijne start van deze week.

 9. Iris - Thebeautymagazine.nl 12 maart 2018 op 10:37 am - Beantwoord

  Ik ga spullen weggeven! Misschien dat iemamd anders er dam heel blij van wordt! 😀

 10. Anna 12 maart 2018 op 11:03 am - Beantwoord

  Wat een handige tips! Ik vind het ook zo leuk om vriendinnen blij te maken met leuke verzorgingsproducten (dankzij mijn blog heb ik er echt te veel, haha).

  • Romy 13 maart 2018 op 12:27 am - Beantwoord

   Wat een mooi voornemen 🙂 Daar ga je ongetwijfeld iemand anders heel blij mee maken.

  • Romy 13 maart 2018 op 12:27 am - Beantwoord

   Wat lief dat je vriendinnen regelmatig verrast met verzorgingsproducten die je zelf niet gebruikt! Haha, als blogger heb je inderdaad vaak geen gebrek aan dat soort producten 😉

 11. Loes 12 maart 2018 op 11:22 am - Beantwoord

  Wat een fijne ideetjes! Ik vind door oude foto’s bladeren zo fijn, ik ben dan altijd helemaal terug in dat moment. Heel leuk!

 12. Hermien - KouweKleren 12 maart 2018 op 11:29 am - Beantwoord

  Het omdraaien van routines vind ik leuk! Echt iets kleins om een normaal ding meer aandacht te geven. Ook makkelijk toe te passen! Ik wil dus ook een keer proberen een dag mijn routine helemaal om te gooien, van naar bed gaan tot opstaan dus! Lijkt me heel grappig.

  • Romy 13 maart 2018 op 12:28 am - Beantwoord

   Wat een gave uitdaging om je hele dagritme om te gooien! Ik denk dat het soms fijne en soms ook juist hilarische situaties oplevert 🙂 Ik ben heel benieuwd hoe het je zal bevallen.

 13. Lilian 12 maart 2018 op 8:43 pm - Beantwoord

  Wat een leuke tips! Je zou eigenlijk een scheurkalender moeten gaan beginnen, dan kan ik dit soort tips elke dag lezen 🙂

  Alleen die routine omdraaien, dan gaat alles mis hier… 😉

 14. Sara | MevrouwMiauw 12 maart 2018 op 10:01 pm - Beantwoord

  Het thuislaten van je telefoon is echt een hele goede tip om je dag nog leuker te maken. Dan haal je zo veel meer uit die paar uurtjes zonder telefoon. Gek is dat eigenlijk he? Dat we dat ding overal mee naartoe nemen.

  • Romy 13 maart 2018 op 12:30 am - Beantwoord

   Klopt helemaal! Zonder telefoon heb je opeens zo veel meer tijd over en heb je volgens mij ook veel meer aandacht voor alle leuke en fijne dingen om je heen. Bizar eigenlijk hoeveel tijd er in zo’n apparaat gaat zitten 😉

 15. Nesrin 12 maart 2018 op 10:12 pm - Beantwoord

  Die 30 minuten jezelf vrije tijd geven voor vind ik een fijne tip. Ik sluit me aan bij de reactie van Lilian, je zou een scheurkalender moeten maken.

 16. Justine 12 maart 2018 op 11:39 pm - Beantwoord

  Deze vind ik leuk!!
  Ik zelf probeer altijd ten minste 1 iemand anders blij te maken/te laten lachen door gewoon iets kleins te doen. Geeft veel voldoening. Beetje mijn goede daad van de dag, haha. En daarnaast gewoon dingen doen die IK leuk vind, dat helpt sowieso. 🙂

  • Romy 13 maart 2018 op 12:31 am - Beantwoord

   Wat lief! Haha, wie weet komt dat er ooit nog eens van 😉

  • Romy 13 maart 2018 op 12:33 am - Beantwoord

   Wat mooi dat je elke dag je best doet om iemand anders blij te maken. Dat kan je dan inderdaad zelf ook echt een stuk blijer maken 🙂 En een goede daad voor een ander is natuurlijk nooit verkeerd 😉

 17. Simone 13 maart 2018 op 9:25 am - Beantwoord

  Wat een leuke ideeën weer Romy! Ik ga vandaag lekker relaxen, want ik ben vrij vandaag. Dus relax-modus on!

  • Romy 13 maart 2018 op 7:05 pm - Beantwoord

   Oh heerlijk! Hopelijk heb je een fijne relaxdag gehad vandaag 🙂

Recente blogs

12 dingen waar ik niet over kan meepraten

15 april 2022|Persoonlijk|

Soms komt er op een verjaardag een onderwerp ter sprake waarvan je denkt “Sorry, hier kan ik niet over meepraten!”. Geen enkel probleem: stil zijn is ook weleens fijn en je kunt alsnog prima meelachen met anderen, geïnteresseerd zijn of anders driftig knikken alsof je er wel degelijk iets van afweet. Anyway, zodra het over deze 12 onderwerpen gaat, blijven mijn persoonlijke ervaringen uit en blijft het meestal stil van mijn kant.

"Ik doe ook maar wat!" | Over luchtiger leven

31 januari 2019|Persoonlijke groei|

Ik doe eigenlijk maar wat. Het is een zin die ik als fervent planner en rasechte controlfreak alleen met moeite over mijn lippen krijg. En toch is het zo! Ik doe eigenlijk maar wat in het leven. Juist dat besef heeft mijn leven vele malen luchtiger gemaakt en heeft een last van mijn schouders getild. Hoe dat zit en wat die gedachte je kan opleveren, leg ik je graag haarfijn uit.

Hoe kun je rustig worden in je hoofd? 28 manieren!

1 juni 2023|Lifestyle, Zelfliefde|

Heb jij er ook weleens last van dat na een volle werkdag de gedachten maar door je hoofd blijven suizen? Terwijl je heel hard hoopt dat je nog wat slaap kunt vatten in plaats van eindeloos plafond te staren, heeft je hoofd meer weg van een niet te stoppen marathonloper. De gedachten blijven komen. Ik herken het nogal goed als bezig bij met een overactief brein dat ook nog eens op de meest onhandige momenten (lees: in bed meestal) aangaat. Daarom vind ik het altijd fijn om een lijst te hebben van dingen om rustig te worden in je hoofd. Omdat ik vast niet de enige druk-hoofdige ben, zijn dit 28 antwoorden op de vraag 'Hoe kun je rustig worden in je hoofd?'.