15 vrolijke opdrachten om vandaag (nóg) leuker te maken

“It is a good day to have a good day.” Die quote ben ik al regelmatig op kaarten, posters en Pinterestplaatjes tegengekomen. En stiekem is het een quote die ik alleen maar kan toejuichen. Of je nu een geweldige dag tegemoet gaat of een dag beleeft die maar een beetje ‘zo zo’ lijkt te worden, van elke dag is wel iets te maken. Ik bedacht daarom 15 concrete opdrachten die jouw dag (nóg) leuker maken. Ze kosten allemaal maar een klein beetje van je tijd, maar kunnen jouw dag misschien net dat gouden randje geven. Let’s make today a good day!

tips om dag leuker te maken

 1. Verzamel gedurende de dag 15 blijmakers (klein of groot!) en schrijf die op een briefje in je portemonnee of in een mooi notitieboekje op. Weet je zo snel niet waar je aan kunt denken? Creëer dan zelf een aantal extra blijmakers vandaag, bijvoorbeeld van deze lijst ter inspiratie.
 2. Zoek een paar spullen op die je niet meer gebruikt en geef die spullen weg (eventueel via Facebook of Marktplaats) aan iemand die je er wél blij mee maakt.
 3. Geef spontaan een compliment aan iemand die je niet kent. Hoe spannend dat ook is, het kan zomaar een positieve verrassing voor de ander zijn. En een positief verrast mens maakt jou misschien ook extra vrolijk.
 4. Maak een sterker-dan-je-denkt-lijstje met 9 dingen waarvan je altijd dacht ze niet te kunnen, maar die je tóch zijn gelukt. Klik hier voor mijn voorbeeld daarvan.
 5. Stuur een lief bericht naar iemand die je dierbaar is of verras diegene persoonlijk met bijvoorbeeld een lieve kaart of een versgebakken appeltaart.
 6. Denk 5 minuten in stilte na over iets simpels wat jij op dit moment het allerliefste zou willen (bijvoorbeeld ijs eten, een boek lezen, spontaan een avond weggaan of een bepaalde film zien). Laat je creativiteit de vrije loop en geef vandaag nog aan een van die dingen toe.
 7. Vraag aan een vriendin, collega of familielid of aan je partner om 5 dingen te delen die zijn of haar dag leuker maakten en doe zelf hetzelfde.
 8. Draai je routines een beetje om. Lunch bijvoorbeeld met een lekker avondmaal of ontbijt met pannenkoeken. Ga ’s ochtends hardlopen in de frisse wind in plaats van ’s avonds in het donker of begin de dag eens met een paar pagina’s uit je boek lezen in plaats van ’s avonds in bed te lezen.
 9. Ga vandaag nog aan de slag met één van deze 50 (!) bucketlistideeën die je in 24 uur kunt realiseren.
 10. Bel iemand op die je al veel te lang niet hebt gesproken, maar die het zeker kan waarderen om jouw stem weer eens te horen. Let vooral eens niet op de tijd, maar geniet gewoon van het gesprek. Die eventuele telefoonrekening volgt later wel.
 11. Plan een verrassing voor iemand anders, bijvoorbeeld (daar is-ie weer!) het langsbrengen van een zelfgebakken appeltaart, een home-cooked dinner verzorgen, een warm welkom organiseren met kaarsjes door het hele huis of juist een georganiseerd dagje weg met iemand van wie je houdt.
 12. Laat je mobiele telefoon 1 of 2 uur thuis. Geniet eens extra van de mooie natuur, de mensen om je heen, dat kopje koffie of van al het andere wat er te ontdekken valt in een wereld zonder telefoontjes, apps, notificaties en oplichtende schermpjes.
 13. Doe 5 minuten zo gek mogelijk en maak jezelf aan het (glim)lachen. Dans iets te enthousiast op je favoriete muziek terwijl je de stofzuiger als microfoon gebruikt, trek gekke bekken voor de spiegel of daag jezelf uit om de meest oncharmante selfie te maken die je ooit hebt gemaakt.
 14. Geef jezelf een half uur vrij. Leg je werk een half uur eerder weg, ga tussen de middag de deur uit om een half uur iets leuks te doen of laat thuis de boel de boel en kruip een half uur op je favoriete stoel met je favoriete boek en een mok gevuld met je favoriete thee. These 30 minutes are yours!
 15. Zoek oude foto’s op (digitaal of in je fotoalbum) van mensen die je dierbaar zijn en mail of app die naar de personen met wie je op de foto staat. Wedden dat die fijne herinneringen (en de bijbehorende glimlach!) snel naar boven komen.

Wat doe jij vandaag om jouw dag (nóg) leuker te maken?

Volg:
Deel:

32 Reacties

 1. 12 maart 2018 / 06:29

  Een mooi en vrolijk begin van de maandag! Ik ga zeker even genieten van het weer en laat me verder inspireren door dit mooie lijstje.
  Darina blogde over…Een ode aan de trenchcoat

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:20

   Dat klinkt als een perfecte maandag! Hopelijk heb je een fijne start van de week gehad :) Wat leuk om te horen dat je iets aan mijn lijstje had!

 2. 12 maart 2018 / 06:36

  Knap hoe je steeds weer van die mooie lijstjes maakt :) Ik laat soms ook bewust mn telefoon even een tijdje links liggen, heerlijk is dat <3 Een uur voordat ik ga slapen zet ik m ook meestal al op vliegtuigstand, lekker rustig!
  Judith blogde over…Friday Faves – 8

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:21

   Dankjewel! :) En wat goed dat je regelmatig je telefoon even uitzet om meer van het offline leven te genieten. Ook een uur voor het slapengaan je mobiel uitzetten, is eigenlijk wel een heel goed idee om even echt tot rust te komen.

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:22

   Mooie uitspraak en die is ook zeker waar! Wat goed dat je daar elke dag zo veel positiviteit en energie uit kunt halen :)

 3. 12 maart 2018 / 07:33

  Wel, voor mij is het een spannende dag. Mijn eerste stagedag op een nieuwe plaats. Maar dit komt goed, dat weet ik zeker. Het is gewoon eventjes spannend nu. Wat ik trouwens sinds zaterdag doe is alle complimenten die ik krijg op een dag opschrijven en alles wat ik zelf vind dat ik goed heb gedaan ook. Het geeft mij een blijer gevoel en her zal op den duur mijn zelfvertrouwen verbeteren. Dat heeft het ook gedaan met leren letten op de kleine dingen. Nu word ik ook van alles blij, dus ik weet bijna zeker dat dit dezelfde werking zal hebben! Fijne week Romy :)
  Nikita blogde over…Ik had geen inspiratie, en dat is OKE!

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:24

   Wat spannend zeg, die eerste stagedag! Hopelijk ben je de dag goed doorgekomen en is je eerste stagedag goed bevallen. Ik ben heel beniewud!
   Supergoed idee trouwens om de complimentjes op te schrijven! Ik kan me voorstellen dat dat helpt om positiever te zijn en om met een trots gevoel achteraf terug te kijken op wat je hebt bereikt. Soms is het verleidelijk om complimentjes zo weg te wuiven, maar het is al iets makkelijker om ze te onthouden als je die lieve, lovende woorden ergens opschrijft :)

 4. 12 maart 2018 / 07:41

  Gaaf dat jij altijd zo vol inspiratie zit; ik kom vaak niet verder dan een boekje op de bank als ik denk aan een fijn moment op de dag! Maar vandaag ga ik toevallig inderdaad iets lekkers voorbereiden voor iemand anders (punt 11) en probeer ik zeker even een momentje voor mezelf te nemen (met of zonder boek). :)
  Josephine blogde over…De rol van de vrouw in de 19e eeuw

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:25

   Zo te horen heb je in ieder geval twee fijne lichtpuntjes beleefd op deze maandag :) Zo fijn! En wat leuk dat je juist vandaag iemand anders hebt verrast met een zelfgebakken creatie.

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:25

   Dankjewel :) Meestal komen dit soort ideeën vrij spontaan in me op als ik wat tijd vrijmaak voor een korte ‘brainstormsessie’ met mezelf :)

 5. 12 maart 2018 / 08:51

  Een sterker-dan-je-denkt lijstje heb ik alweer een tijdje niet gemaakt. Die ga ik weer even in elkaar zetten! Dat helt altijd heel goed bij mij. :) Vandaag wil ik ook 15 blijmakers op gaan schrijven vandaag. Ik heb er nu al 5 en het is pas bijna 9 uur ‘s ochtends, dus dat moet wel goed komen haha. Verder ga ik mezelf vanmiddag lekker verwennen met een lekkere lunch. :)
  Sandra blogde over…Photo Diary #142 | Zussen-lunch, studiepunten & verjaardag vieren

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:26

   Supergoed, die twee lijstjes! En met die 15 blijmakers is het vast helemaal goed gekomen als je vanochtend al heel wat blijmakers op je lijstje had staan :) Maak er een mooie week van! Hopelijk was vandaag in ieder geval een fijne start van deze week.

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:27

   Wat een mooi voornemen :) Daar ga je ongetwijfeld iemand anders heel blij mee maken.

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:27

   Wat lief dat je vriendinnen regelmatig verrast met verzorgingsproducten die je zelf niet gebruikt! Haha, als blogger heb je inderdaad vaak geen gebrek aan dat soort producten ;)

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:28

   Wat een gave uitdaging om je hele dagritme om te gooien! Ik denk dat het soms fijne en soms ook juist hilarische situaties oplevert :) Ik ben heel benieuwd hoe het je zal bevallen.

 6. 12 maart 2018 / 20:43

  Wat een leuke tips! Je zou eigenlijk een scheurkalender moeten gaan beginnen, dan kan ik dit soort tips elke dag lezen :-)

  Alleen die routine omdraaien, dan gaat alles mis hier… ;-)
  Lilian blogde over…Mindfulness & onrechtvaardigheid

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:30

   Wat een leuk compliment! :) Wie weet wordt zo’n scheurkalender ooit nog wat ;)

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:30

   Klopt helemaal! Zonder telefoon heb je opeens zo veel meer tijd over en heb je volgens mij ook veel meer aandacht voor alle leuke en fijne dingen om je heen. Bizar eigenlijk hoeveel tijd er in zo’n apparaat gaat zitten ;)

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:31

   Wat lief! Haha, wie weet komt dat er ooit nog eens van ;)

 7. 12 maart 2018 / 23:39

  Deze vind ik leuk!!
  Ik zelf probeer altijd ten minste 1 iemand anders blij te maken/te laten lachen door gewoon iets kleins te doen. Geeft veel voldoening. Beetje mijn goede daad van de dag, haha. En daarnaast gewoon dingen doen die IK leuk vind, dat helpt sowieso. :)
  Justine blogde over…My life in photos – maart 2018 #1

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 00:33

   Wat mooi dat je elke dag je best doet om iemand anders blij te maken. Dat kan je dan inderdaad zelf ook echt een stuk blijer maken :) En een goede daad voor een ander is natuurlijk nooit verkeerd ;)

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2018 / 19:05

   Oh heerlijk! Hopelijk heb je een fijne relaxdag gehad vandaag :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge