De toerist in eigen land uithangen is bij mij inmiddels bijna uitgegroeid tot een hobby. Ik mag graag met mijn fotocamera om mijn nek het land door crossen. Op zoek naar plekken die ik nog niet ken en die soms zeker niet onderdoen voor exotische bestemmingen. De afgelopen jaren heb ik al veel mooie plekken in Nederland gezien, maar mijn bucketlist als toerist in eigen land blijft groeien. Dit zijn 15 bijzondere plekken in Nederland waar ik nog een keer naartoe wil gaan.

plekken om te bezoeken in Nederland

Leuke plekken in Nederland op mijn must-see-list

 1. Terschelling. Ooit begreep ik van een familielid dat je niet mag zeggen dat je “op de Waddeneilanden” bent geweest als je alleen Texel hebt gezien. Daarom ben ik vastbesloten nog een keer naar een van de andere Waddeneilanden af te reizen. Terschelling bijvoorbeeld.
 2. Adembenemend Amersfoort. Ik heb mezelf al héél vaak voorgenomen een keer deze mooie stad te bezoeken, maar verder dan de kiosk op het station ben ik nog niet gekomen. Die stad zou ik zeker een keer beter willen bekijken. Er schijnen ook leuke kringloopwinkels te zijn trouwens. Dat laat ik me geen twee keer zeggen.
 3. Het pittoreske Gouda. Een paar maanden geleden was ik even in Gouda voor portretfoto’s. Gouda wist me nogal te verrassen met de leuke binnenstad en de mooie boetiekjes. Graag wil ik een keer uitgebreid de tijd nemen om hier rond te lopen. En om een tweede bezoekje aan het Museumcafé (met roze interieur) te brengen.
 4. Het Anne Frankhuis. Ik roep al járen dat ik deze toeristische trekpleister in onze hoofdstad echt een keer van mijn bucketlist moet afvinken. Toch is het er nog niet van gekomen, omdat op de dag zelf reserveren er meestal niet bij is. Het lijkt me heel indrukwekkend om hier rond te lopen en terug te gaan naar een heftig maar ook belangrijk stukje geschiedenis om te kennen.
 5. Rodelbaan in Valkenburg. Een echte daredevil ben ik niet te noemen, maar rodelen vind ik wél heel leuk. Op vakantie in Oostenrijk heb ik vroeger wel vaker van rodelbanen gesjeesd en ik vind het hoog tijd om weer eens op hoog tempo met zo’n karretje naar beneden te racen. Het schijnt in Valkenburg te kunnen. Reden genoeg om naar het zuiden van het land af te reizen! (Edit: heb ik inmiddels gedaan tijdens ons weekend Vaals. Ik kan het je zéker aanraden!)
 6. De Hoge Veluwe. Ik leerde een tijdje geleden dat mijn geografische kennis van het oosten van het land niet zo best is. Laten we het erop houden dat ik als Randstadmeisje zo ongeveer 20% van Nederland onder de Hoge Veluwe schaarde. Ik zou dan ook graag weer eens de échte Hoge Veluwe willen bewonderen.
 7. Kinderdijk, tussen de andere toeristen. Als ik een keer zin heb in iets écht toeristisch, is Kinderdijk een van de plekken waar ik moet zijn. Volgens mij is er niet bijzonder veel te beleven behalve de bekende fotoplek. Maar als ik eens in de buurt ben, wil ik toch graag dit typische toeristenplekje bekijken. (Edit: ook dit is een van de leuke plekken in Nederland die ik heb bezocht. Een absolute aanrader als je het combineert met een fijne wandeling door dit mooie stukje Nederland.)
 8. Rijden over de Afsluitdijk. Mijn eerste ritje over de Afsluitdijk – misschien maak ik er nu meer van dan het is. Maar ik zou die “eindeloze” rit toch eens willen maken. Wel in combinatie met een bezoek aan een Friese of Groningse bestemming natuurlijk.
 9. Varen in De Biesbosch. Een tijdje geleden las ik Amy’s verslag over een vaartocht door de Biesbosch. Dat lijkt me de perfecte manier om een keer in stilte tot rust te komen. Tussen de mooie natuur, dat ook nog eens.
 10. Het reuzenrad in Scheveningen. Wandelen langs het strand blijft de perfecte besteding van een zonnige dag (of avond). Maar het strand van bovenaf bekijken, lijkt me ook niet verkeerd. Daarom mag een reuzenradrondje in Scheveningen niet op deze lijst met leuke plekken in Nederland ontbreken voor mij.
 11. Veulen in Limburg. Dit punt behoeft wat uitleg, aangezien dit piepkleine Limburgs dorpje niet bepaald een plek is waar je je dagenlang zult vermaken. Maar aangezien mijn achternaam Veul is, gaat in onze familie al heel lang de grap rond dat we een keer met het hele gezin onder het plaatsnaambordje van Veulen moeten poseren. Voor in het plakboek!
 12. Botanische tuin in Amsterdam of Utrecht. Voor vlindertuinen en botanische tuinen heb ik altijd een zwak. Ik kan daar uren rondlopen met mijn camera. De botanische tuin in Leiden heb ik al eens gezien, maar die in Utrecht en Amsterdam staan nog op mijn lijstje. Overigens is de vlindertuin bij Artis ook heel leuk om eens te bezoeken.
 13. Paleis Het Loo. Over botanische tuinen gesproken, die heb je blijkbaar ook bij Paleis Het Loo. Sowieso lijkt dit prachtige paleis me wel een bezoekje waard. En als ik er toch ben dan, mag een wandeling door de tuinen ook zeker niet ontbreken.
 14. Een boshuisje in Drenthe. Ik heb een zwak voor bijzondere accommodaties. Weer eens wat anders dan de Airbnb-adresjes die ik normaal boek. Zo lijkt het me heel bijzonder om een keer in een boshuisje te slapen. Wakker worden van het getjilp van de vogels – idyllischer kan haast niet.
 15. Deventer Boekenmarkt. En ten slotte zou ik nog weleens boeken willen shoppen op de Deventer Boekenmarkt. Vanwege de boeken en vanwege Deventer. Twee vliegen in één klap!

Welke plekken in Nederland zou jij nog willen bezoeken?

Plekken in Nederland om te bezoeken

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 12 augustus 2019 op 6:38 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje. Ik ben vorig jaar voor het eerst in Amersfoort geweest en de stad heeft echt mijn hart gestolen. Prachtige stad! Ik heb nog maar één Waddeneiland gezien (Texel) dus ik zou ook nog Vlieland en Terschelling willen bezoeken.

  • Romy 13 augustus 2019 op 10:52 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij zo enthousiast bent over Amersfoort. Dat geeft mij ook alleen maar nóg meer zin om die mooie stad eens te bezoeken.

 2. Femke 12 augustus 2019 op 6:40 am - Beantwoord

  In Nederland heb ik eigenlijk nog maar bar weinig gezien. Van jouw lijstje kan ik alleen varen in de Biesbosch en het Anne Frank Huis afvinken. Ik wil ook nog meer waddeneilanden zien. Hoog op mijn lijstje staat ook een bezoekje aan het Noorden van het land :-).

  • Romy 13 augustus 2019 op 10:53 pm - Beantwoord

   Leuk! Volgens mij kent het noorden van Nederland genoeg mooie plekken. Groningen vond ik bijvoorbeeld echt een leuke stad en steden als Alkmaar zijn ook hartstikke leuk om een dagje of een weekend door te brengen 🙂

 3. Tineke 12 augustus 2019 op 7:01 am - Beantwoord

  Scheveningen is sowieso een aanrader! En als liefhebber van de waddeneilanden vind ik dat je sowieso alle eilanden moet bezoeken! Ik ben dol op strand en zee, voor mij is het dus de ideale bestemming.

  • Romy 13 augustus 2019 op 10:54 pm - Beantwoord

   Alle Waddeneilanden bezoeken klinkt zeker niet als een straf. Ik vind zo’n eiland ook een perfecte plek om aan de ene kant niet ver van huis te zijn, maar toch echt een gevoel van buitenland te hebben.

 4. Simone 12 augustus 2019 op 7:09 am - Beantwoord

  Ik kan dit lijstje zo overnemen, ik heb nog geen van deze dingen gedaan! Het meest benieuwd ben ik naar de Waddeneilanden, ik denk dat ik daar een instant vakantiegevoel krijg!

  • Romy 13 augustus 2019 op 10:55 pm - Beantwoord

   De Waddeneilanden zijn echt perfect voor een vakantiegevoel inderdaad. Het voelt toch een beetje alsof je in het buitenland bent, terwijl je eigenlijk alleen een aantal kilometer over zee hebt gevaren om er te komen.

 5. Naomi 12 augustus 2019 op 7:41 am - Beantwoord

  Wat leuk! Er staan een heel aantal plaatsen op die ik al (meerdere keren) heb bezocht, maar bij mij staat het Anne Frankhuis ook nog hoop op de wensenlijst. Eerlijk gezegd zou ik het al lang eens gedaan willen hebben, maar het idee van die lange rij en de drukte houdt me tot nu toe tegen.
  En zéker weten naar Veulen gaan. met z’n allen. In onze familie komt ook een naam voor die ergens in Nederland op een plaatsnaambordje staat. Ik heb al heel wat foto’s ervan gezien;).

  • Romy 13 augustus 2019 op 10:56 pm - Beantwoord

   Haha, leuk dat jullie ook zoiets met een plaatsnaambordje hebben met jullie familienaam. Het lijkt mij geweldig om nog eens zo’n cliché familiefoto te maken. Ik zie ons daar al helemaal staan 😉

 6. Karin 12 augustus 2019 op 7:43 am - Beantwoord

  Nu ben ik benieuwd welke “gekke plekken” ze hebben bedacht in dat boek, haha! Anne Frank huis ben ik ook nog nooit geweest,ik zit te wachten op buitenlandse vrienden die ik er een keer mee naar toe kan nemen 😀

  • Romy 13 augustus 2019 op 10:57 pm - Beantwoord

   Haha, wie weet deel ik nog eens een paar tips voor plekken uit het boekje die ik heb bezocht. Er staan best wel grappige plekken, gebouwen en beelden in.
   Bezoek van buitenlandse vrienden is trouwens wel de perfecte reden om de toerist in eigen land uit te hangen, bijvoorbeeld bij het Anne Frankhuis inderdaad. Hopelijk komt het daar snel eens van 🙂

   • Karin 14 augustus 2019 op 8:58 am - Beantwoord

    Goed idee! 😀 Trouwens, binnenkort (14 en 15 sept) is het weer Open Monumentendag. Dan mag je binnenkijken bij veel monumenten die normaal gesproken gesloten zijn. MIsschien ook iets voor jou? 🙂

    • Romy 17 augustus 2019 op 9:52 am - Beantwoord

     Oh goed om te weten! Dank je voor de tip 🙂 Klinkt zeker als iets voor mij.

 7. Josephine 12 augustus 2019 op 8:08 am - Beantwoord

  Een mooi lijstje, Romy! Deventer en Paleis het Loo vond ik zelf ook zeer de moeite waard. Maar ik zou Deventer als stad en de boekenmarkt op twee verschillende momenten doen – het is qua drukte nogal een verschil! En oh ja, volgens mij is Paleis Het Loo nu langere tijd dicht voor een enorme renovatie.
  Zelf heb ik geen specifieke steden of dorpen op mijn wensenlijstje staan, maar wel meedere musea. Zoals het Huis van Gijn in Dordrecht.

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:00 pm - Beantwoord

   Goed om te weten dat Deventer nogal druk is tijdens de Boekenmarkt. Een goede reden om vaker dan één keer naar die stad te gaan. Volgens mij is Deventer prachtig en is er altijd wel genoeg te beleven.

 8. Audrey 12 augustus 2019 op 8:47 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Ik dacht bij Veulen inderdaad al even ‘Huh, bedoelt ze niet Vijlen?’ Dat valt trouwens wel met Valkenburg te combineren. Het is een prachtig dorpje in de Limburgse heuvels waar je heel mooi kunt wandelen. Over de Afsluitdijk zou ik eigenlijk ook wel eens willen rijden, maar dan zou ik al bijna een roadtrip door Nederland moeten maken (wat trouwens best een goed idee is!) omdat het anders wel erg uit de richting ligt voor mij.

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:02 pm - Beantwoord

   Oh, goed om te weten dat Vijlen ook een mooi dorpje is. Ik ga het onthouden voor misschien een keer in combinatie met de Valkenburgse rodelbaan.
   De Afsluitdijk klinkt al wel als een belevenis op zich, toch?! Voor mij is het ook nogal ver weg (wel iets minder ver dan voor jou ;)), dus dat zou zeker een combinatie met een leuke Friese stad (of een Waddeneiland misschien) moeten worden.

 9. Ilona Wielinga 12 augustus 2019 op 9:17 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje. En ik snap dat je Terschelling een keer wilt bezoeken, het is echt een heerlijk eiland! Ik ben zelf inmiddels op alle waddeneilanden geweest, behalve Vlieland, dus die staat zeker op mijn lijstje. En het Anne Frank huis lijkt me echt leuk.
  Ik ben zelf twee jaar geleden naar de Hoge Veluwe geweest, met Chineze uitwisselingsstudenten. We hebben daar gefietst, wat onwijs leuk was en de omgeving is ook echt prachtig.

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:03 pm - Beantwoord

   Wat tof dat jij al vier van de Waddeneilanden hebt bezocht! Ik ben zelf wel heel benieuwd hoe de andere eilanden dan Texel zullen zijn. Het schijnt dat elk eiland weer wat unieks heeft.
   De Veluwe is inderdaad een prachtig gebied, zeker ook om te fietsen of te wandelen. Ik hoop daar absoluut nog eens naartoe te gaan.

 10. bychristiana 12 augustus 2019 op 9:23 am - Beantwoord

  Wij zijn toevallig een tijdje geleden over de afsluitdijk gereden op weg naar Leeuwarden, een beetje alsof je in niemandsland zit en dat gevoel heb ik verder alleen op het eiland Schiermonnikoog gehad in Nederland, wat dus ook heel leuk is!

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:07 pm - Beantwoord

   Dat is inderdaad precies wat ik me voorstel bij een ritje over de Afsluitdijk. Heel bijzonder lijkt me dat. Schiermonnikoog lijkt me ook prachtig trouwens. Volgens mij echt net een andere wereld dan het vaste land van Nederland.

 11. Jenn 12 augustus 2019 op 10:06 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Ik heb alleen de afsluitdijk en het Anne Frank huis gehad. De afsluitdijk vond ik niet zo boeiend, leuk om een keer gedaan te hebben, maar verder niet heel spannend. Het Anne Frank huis is al jaren geleden. We gingen spontaan en het was hartstikke rustig.

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:08 pm - Beantwoord

   Ideaal dat jullie net bij het Anne Frankhuis waren toen het zo rustig was! Ik hoor van veel mensen dat er normaal een enorme rij staat. Misschien moet ik er toch ook eens spontaan langslopen op bijvoorbeeld een doodnormale doordeweekse ochtend.

 12. Nikita 12 augustus 2019 op 10:07 am - Beantwoord

  Veel van je lijstje ken ik simpelweg niet omdat ik in België woon. Maar zelf wil ik ook door België reizen later, mijn eigen land verkennen. Want ook in mijn eigen land zullen er waarschijnlijk genoeg toffe plekjes zijn die de moeite waard zijn. Dus ook daar wil ik werk van maken!

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:08 pm - Beantwoord

   Leuk dat jij ook in eigen land veel mooie plekken wilt ontdekken. België heeft ook zó veel moois om te zien en te bezoeken!

 13. Giovanna Jansen 12 augustus 2019 op 10:13 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! De Deventer Boekenmarkt en varen door de Biesbosch lijken mij ook erg leuk!
  De botanische tuinen van Amsterdam en Utrecht zijn beide een bezoekje zeker waard.
  De Hoge Veluwe is toevallig waar wij dit jaar naar op vakantie gaan, volgende maand. Zo mooi daar, dus ik verheug mij er al erg op.

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:09 pm - Beantwoord

   Wat een geweldig vooruitzicht zeg, een vakantie naar de Veluwe! Ik kan me voorstellen dat je daar nu al naar uitziet. Als je ergens lekker kunt bijkomen en ontspannen, dan is het volgens mij wel op de Veluwe 🙂

 14. Lianne 12 augustus 2019 op 11:19 am - Beantwoord

  Superleuk lijstje! Amersfoort is echt een hele mooie stad, ik ben er al een paar keer geweest. Voor de rest staan het Anne Frankhuis, de Waddeneilanden, Paleis het Loo, het Drielandenpunt en Drenthe ook nog op mijn lijstje! Misschien dat we binnenkort iets samen kunnen gaan doen? 🙂

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:16 pm - Beantwoord

   Leuk dat je een aantal punten uit mijn lijstje ook op jouw lijstje hebt staan! Lijkt me leuk om samen iets daarvan te doen. Het Anne Frankhuis misschien? Als we een datum prikken en een reservering maken, weten we zeker dat we dat punt allebei binnenkort kunnen afvinken én samen een gezellige middag beleven 🙂

 15. Iris - Thebeautymagazine.nl 12 augustus 2019 op 12:05 pm - Beantwoord

  Het Anne Frank huis wil ik ook nog een keer bezoeken! En Terschelling lijkt me ook leuk!

 16. Anna 12 augustus 2019 op 12:06 pm - Beantwoord

  Wat een super leuk lijstje! Veel van je lijstje kan ik al afstrepen, maar er zijn nog steeds zo ontzettend veel plekken om te bezoeken. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit in Zeeland geweest. Het Anne Frank huis is trouwens heel indrukwekkend, echt een aanrader! En van alle Waddeneilanden is Schiermonnikoog absoluut mijn favoriet :-). Het lijkt mij ook leuk om een keer naar een Duits Waddeneiland te gaan, mijn eerstvolgende tripje naar een Waddeneiland is waarschijnlijk Borkum!

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:30 pm - Beantwoord

   Een Duits Waddeneiland is natuurlijk ook een goed idee. Daar ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar, net als naar Schiermonnikoog trouwens. Dat is volgens mij wel een van de minst bekende Waddeneilanden, maar ik kan me voorstellen dat het daar juist daardoor zo mooi is.
   In Zeeland ben ik ook pas één keer geweest trouwens: in Middelburg alleen. Best een leuke stad!

 17. Claire 12 augustus 2019 op 1:17 pm - Beantwoord

  Haha ik ben ook alleen op Terschelling geweest, dus eigenlijk mag ik ook niet zeggen dat ik op de Waddeneilanden ben geweest. De botanische tuin in Amsterdam vind ik echt een aanrader! Ben er al twee keer geweest en vind het zo mooi. Verder heb ik ook nog niet veel plekken van je lijstje bezocht. Genoeg redenen om binnenkort eens een dagje Nederland te doen!

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:32 pm - Beantwoord

   Goed om te weten dat de botanische tuin in Amsterdam echt een aanrader is. Het is voor mij helemaal niet zo ver reizen, dus eigenlijk zou ik er gewoon eens heen moeten gaan. Volgens mij kun je je daar ook goed uitleven met je camera, dus dat is al een leuke reden op zich 🙂

 18. Amy 12 augustus 2019 op 1:26 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje Romy! Er is zoveel moois te zien in ons eigen landje, ik denk dat we ons dat te weinig realiseren. Ik heb best wat zaken van je lijstje kunnen afstrepen, zoals de Veluwe, de waddeneilanden (Ameland is waanzinnig mooi!) , Paleis het Loo, Gouda en het Anne Frank huis. Ook super lief dat je mijn artikel over de Biesbosch hebt genoemd. Leuke manier om eraan herinnerd te worden hoe leuk dat was, ik moet zelf maar weer eens terug gaan 😉

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:36 pm - Beantwoord

   Graag gedaan! Jij bedankt voor de leuke inspiratie om eens zo’n vaartocht te doen. Dat lijkt me prachtig. Toch mooi inderdaad dat er ook in eigen land altijd genoeg bijzondere plekken zijn om te bezoeken of bekijken.

 19. Sanne 12 augustus 2019 op 5:57 pm - Beantwoord

  Ik probeer ook wat vaker de toerist in eigen land uit te hangen! Zo veel te zien hier eigenlijk. Van je lijstje kan ik er al wel best wat afvinken, maar veel zijn er inmiddels ook alweer heel lang geleden. Paleis het Loo wilde ik dit jaar weer bezoeken na een dramatisch eerste bezoek als kind (huilende zusjes, haha), maar het paleis is dus gesloten voor renovaties… Bummer!

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:37 pm - Beantwoord

   Haha, hopelijk kun je nog eens een bezoek zonder huilende zusjes brengen aan Paleis Het Loo. Zou leuk zijn! Het is inderdaad soms zo fijn om eens de toerist in eigen land uit te hangen en gewoon op eigen bodem mooie plekken te ontdekken.

 20. Maaike 12 augustus 2019 op 11:41 pm - Beantwoord

  Scheveningen is leuk, Kijkduin kan je ook aanraden. En de Biesbosch is zo mooi! <3

 21. Meaghan 13 augustus 2019 op 12:13 am - Beantwoord

  Super leuk lijstje! Leuk dat je het boek ter inspiratie hebt gebruikt! Ik ben zelf op Paleis het Loo geweest voor mijn 20ste verjaardag. Als verrassing had mijn vriend mij toen meegenomen voor een bezoekje aan het paleis, de tuinen en een koninklijke high tea. Dat was echt geweldig. Het paleis zelf is ook prachtig en de tuinen zijn adembenemend. Ik voelde me toen ook echt een jarige prinses toen ik daar rondliep haha. Ik zou nu nog wel even wachten met je bezoekje. Wegens verbouwingen is het paleis dicht tot halverwege 2021 en kun je alleen maar de tuinen en stallen bezoeken. Voor de ultieme beleving moet je wel echt het paleis zelf zien!
  De andere plaatsen zijn ook echt leuk! Ik woon vlak bij de Biesbosch en ben daar ook af en toe te vinden. Daar kun je echt heerlijk wandelen in de mooie natuur of een bootje huren! Erg leuk! En ook in Scheveningen ben ik een aantal keer geweest, maar zelf vind ik dat niet zo bijzonder ofzo haha, maar ieder zijn smaak! Ik zou zelf nog een keer naar alle waddeneilanden willen gaan. Ik ben alleen op Schiermonnikoog geweest een aantal jaar geleden, maar ook Terschelling en Ameland lijken met mooi.

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:40 pm - Beantwoord

   Wat een geweldig leuk en lief cadeau voor je verjaardag! Zeker in combinatie met een high tea moet zo’n paleisbezoek inderdaad onwijs leuk zijn. Jammer dat het paleis nu een hele tijd dicht is, maar in 2021 hoop ik er zeker eens naartoe te gaan.
   Mooi om te horen dat de Biesbosch een aanrader is. Ik kan je andersom ook Texel aanraden trouwens. Echt een heerlijk eiland vind ik dat. En je bent er zo vanaf Den Helder!

 22. evelien 13 augustus 2019 op 10:07 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje met allemaal leuke bestemmingen <3
  Ik zou dolgraag de waddeneilanden willen bezoeken, en de stad Maastricht.
  Super leuk dat je Gouda nog een keer wilt bezoeken, mijn hometown. 🙂 Op woensdag is er een gezellige Brocante markt, Juffrouw Saartje (een winkel met allemaal vrolijke prints, en volop rood met witte stippen items), en de hotspot Lichtfabriek kun je zeker niet missen. <3

  Liefs,
  Evelien

  • Romy 14 augustus 2019 op 7:37 am - Beantwoord

   Dank je voor de leuke Gouda-tips! Nu ben ik al helemaal enthousiast om er eens naartoe te gaan. Die winkel klinkt ook helemaal als mijn ding 🙂

 23. Mariska 13 augustus 2019 op 7:03 pm - Beantwoord

  Het Anne Frankhuis is op zich wel heel indrukwekkend. Ik ben er nu twee keer geweest en het blijft apart om die dingen te zien die daar in die tijd hebben gespeeld.

  • Romy 14 augustus 2019 op 7:42 am - Beantwoord

   Ik denk inderdaad dat het onwijs indrukwekkend zal zijn om daar rond te lopen. Toch een heel gek besef dat Anne en haar familie zo’n lange tijd in zo’n kleine ruimte verstopt moesten zitten.

 24. Justine 14 augustus 2019 op 7:32 pm - Beantwoord

  Wat een hoop leuke en mooie plekken heeft Nederland he?
  Ik vind Den Bosch altijd erg leuk, net als Maastricht. Ook Eindhoven (hometown) en omstreken heeft veel te bieden. Naast Eindhoven ligt Nuenen, het Van Gogh dorp. Ook leuk! Ik moet ook maar weer eens op pad hier in NL 😉

  • Romy 17 augustus 2019 op 10:00 am - Beantwoord

   Leuk! Ik heb er dankzij jouw tips weer een paar ideeën voor uitjes naar het zuiden van het land bij. Ik denk dat ik toch maar weer eens die kant op moet gaan 🙂

 25. Odetta 17 augustus 2019 op 10:29 am - Beantwoord

  Rijden over de afsluitdijk staat heel hoog op mijn lijstje, omdat ik vind dat je als Nederlander hier toch moet zijn geweest.
  Drenthe, omdat het mij daar heel erg mooi lijkt.
  De pandaberen in het echt zien in Rhenen.
  Texel wil ik misschien ook een keer proberen ondanks na mijn Terschellingtrauma (ik was daar op schoolkamp, ik had last van heimwee en dan zit je op een eiland, een dag fietsen zonder drinken op een fietspaadje van mul zand over de Boschplaat, ik was meer bezig op mijn fiets te blijven dan ik iets gezien heb van de omgeving, en slapen op een vuilnisbelt van afval in de kampeerboerderij). Maar Terschelling is vast heel erg mooi!!!

  • Romy 20 augustus 2019 op 11:41 pm - Beantwoord

   Oh jee, zo te horen was je eerste kennismaking met de Waddeneilanden inderdaad niet al te best. Vooral de slaapgelegenheid klinkt nou niet echt als een plek waar je graag je luchtbed uitstalt. Hopelijk kun je op Texel nog eens een betere ervaring opdoen. Het is zo’n mooi eiland! Ouwehands Dierenpark in Rhenen is trouwens ook echt een aanrader.