1 2 21

15 willekeurige feitjes over mij #10

 • 4 april 2020
 • 21 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Hoe dan? Ik heb gewoon al tien keer 15 willekeurige feitjes over mezelf gedeeld. En blijkbaar is er nog steeds aan totaal onbenullige informatie over mij geen gebrek, want ook in dit artikel deel ik weer 15 nieuwe feitjes met je. Zo heb ik al vanaf de middelbare school een slechte verstandhouding met een broodnodig gebruiksvoorwerp. Ook heb ik een bekentenis te doen over mijn koelkastinhoud én over mijn slaaptaferelen. En ik vertel je waar je mij op verjaardagen écht niet blij mee maakt.

 1. Grappen doorvertellen kun je beter niet aan mij overlaten. Vaak lig ik zelf al in een deuk na één zin en komt de clue van het hele verhaal er daardoor bijzonder onhandig uit. Ach ja, het is altijd beter dat ik er zelf om lach dan dat niemand lacht.
 2. Wat ik in mijn hoofd heb, móet ik waarmaken. En het liefst zo snel mogelijk. Zo had ik als 19-jarige het idee om bij winkels scrapbookworkshops te gaan geven. Toen ben ik gewoon op een vrije zaterdagmiddag een paar winkels gaan mailen. Een paar weken later stond ik in een van de winkels mijn eigen workshop te geven. Nog steeds houd ik van die ondernemersmindset: denken in mogelijkheden en er gewoon voor gaan als jij iets wilt. Hoe wild je plannen ook zijn, er is altijd wel een manier te vinden om ze (deels) waar te maken. Als je er maar keihard voor gaat!
 3. Op mijn to-do-list schrijf ik zelfs de meest basale dingen op. Bijvoorbeeld dat ik de vuilniszak nog moet wegbrengen. Als ik dat soort dingen niet opschrijf, ben ik bang dat ik ze vergeet. En een extra pluspunt is natuurlijk dat je zo extra vinkjes kunt zetten. Blijft leuk!
 4. Ik heb geen droger in huis en mis dat ook totaal niet. Ik vind het juist wel gezellig staan om een wasrek vol kleurrijke kleding en handdoeken te hebben staan.
 5. Ik ben grootgebruiker van smileys. Ik verstuur bijna geen enkel berichtje zonder smiley. Zelfs na een drieletterberichtje als “Top!” kan ik het vaak niet laten om er een smiley bij te zetten.
 6. Hardlopen doe ik altijd zonder telefoon bij de hand. De hoofdreden is dat mijn telefoon te groot is voor een sportarmband (#firstworldproblems), maar eerlijk gezegd vind ik het ook wel lekker rustig zo. Apps als RunKeeper waarmee je trots je hardloopprestaties met de wereld kunt delen, zijn niet zo mijn ding.
 7. Ik heb al járen twee meisjesnamen in gedachten waarvan ik steeds roep dat ik die ooit aan een dochter zou willen geven. Althans, mocht ik een dochter krijgen natuurlijk. Voor jongensnamen heb ik trouwens werkelijk geen idee. Zal je net zijn dat ik later een ware jongensmama blijk te worden.
 8. Als ik verdrietig ben, is dat vaak heel snel weer over. Gelukkig maar! Eén gesprek met iemand en ik ben vaak alweer helemaal opgeknapt, zelfs als ik daarvoor lichtelijk overstuur was. Het grappige is dat mijn gezicht vaak boekdelen spreekt en dat je mijn gezicht tijdens zo’n gesprek kunt zien veranderen van een tikkeltje sip naar weer 100% oké.
 9. Bij het koken voor 1 persoon doe ik vaak maar wat. Ik kieper altijd maar gewoon de pan op mijn bord om. Soms zijn mijn porties daarom een tikkeltje uit de kluiten gewassen. Maar omdat ik er niet tegen kan om eten weg te gooien, eet ik het dan maar gewoon allemaal op. Alles beter dan het eten in de prullenbak mikken en steeds kleine restjes invriezen hoeft van mij ook niet zo.
 10. Ik zeg schijnbaar weleens iets in mijn slaap. Meestal maar één of twee woorden over iets wat ik heb gedroomd. Toch jammer dat ik me ’s ochtends nooit herinner wat ik dan precies heb gezegd!
 11. Ik draag bijna nooit sokken. Niet omdat ik op blote voeten rondloop trouwens. Ik heb gewoon meestal panty’s of sloffen aan (dat krijg je als jurkenmeisje!). Alleen tijdens het sporten zal je mij op sokken tegenkomen.
 12. Over sokken gesproken, ik ben een enorme held op sokken als het op programma’s aankomt. Wat andere mensen een tikkeltje spannend vinden, vind ik al nachtmerriewaardig eng. Om je een gênant voorbeeld te geven: laatst zat ik haast trillend naar Flikken Maastricht te kijken. Ik vraag me toch af hoe sommige andere mensen gewoon voor de lol heftige horrorseries opzetten, terwijl ik van een pistool, matig acteerwerk en spannende muziekjes al de kriebels krijg.
 13. Ook met aanstekers ben ik een held – not. Op de middelbare school besteedde ik de scheikundeproefjes met vuur al graag uit aan de jongen naast mij. Nog steeds vind ik het een tikkeltje spannend om zelf vuur te maken. Met lange aanstekers gaat het me overigens een stuk beter af, maar liever laat ik vuurdingen aan een ander over.
 14. In mijn koelkast liggen nu al 11 maanden twee biertjes, die ik destijds voor mijn verjaardagsvisite kocht. Misschien moet ik de biertjes toch maar meegeven aan een familielid bij wie ze eerder dan binnen 11 maanden opgaan. Doe ik op een volgende verjaardag wel weer een nieuwe poging met twee nieuwe flesjes bier…
 15. Ik ben nogal makkelijk met cadeautjes. Mij kun je met bijna alles wel blij maken. Noem een typisch meidencadeau en ik vind het ongetwijfeld wel leuk. Zelfs met cheesy teddybeertjes zou je mij nog een plezier doen. De enige uitzondering die ik kan bedenken, zijn de douchepakketten van €1,- bij Kruidvat. Al is het maar omdat badbruisballen wat lastig te gebruiken zijn zonder bad.

Met welk cadeau kunnen mensen jou niet blij maken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 4 april 2020 op 7:16 am - Beantwoord

  Eigenlijk hoef ik nooit zo nodig kadootje. Er zijn wel dingen waar ik erg blij van werd. Zo kreeg ik onverwacht van mijn gozer een tekentablet jaren terug. En omdat ik het niet verwachte en er zelf voor aan het sparen was, vond ik het een geweldig kado.
  Wijn. Daar word ik niet blij van. Het is zelden lekkere wijn.

 2. Lianne 4 april 2020 op 8:03 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! 2, 4, 5, 9, 14 en 15 zijn heel herkenbaar! Al krijg ik tegenwoordig liever een cadeau waar ik echt om gevraagd heb, ander zit ik met spullen te kijken waar ik toch niks mee doe. Ik heb eigenlijk veel liever dat mijn dromen uitkomen, dat vind ik een veel mooier cadeau!

 3. Naomi 4 april 2020 op 8:18 am - Beantwoord

  Leuk lijstje, met veel herkenbare dingen! Vooral het afstrepen. Ik dacht pas: ik zet m’n lunch even op het lijstje, dan kan ik afstrepen… Toch maar niet gedaan;).

 4. Literasa 4 april 2020 op 8:37 am - Beantwoord

  Haha, ik ben blij dat ik niet de enige ben die niet tegen enge tv-programma’s kan! Zo ben ik nooit verder geraakt dan seizoen 2 van Game of Thrones…

  Verder ben ik ook met elk cadeau blij, alleen kaarsen vind ik minder want die heb ik al te veel!

 5. bychristiana 4 april 2020 op 9:20 am - Beantwoord

  Haha, punt 1! Als ik ergens heel hard om moet lachen (en dan kan ik echt GIEIEIEIEIEREN van het lachen) en het aan iemand anders wil vertellen komt het er meestal op neer dat mensen uiteindelijk om mij moeten lachen (dat ik dus door het gieren niet uit mijn woorden kom) dan om die hele grap waar het oorspronkelijk allemaal om ging;-)

  • Iris 4 april 2020 op 10:32 am - Beantwoord

   Hahaha, dat heb ik ook! Ik kan enorm lachen om grappen van een ander en als ik hem doorvertel dan kom het veel minder leuk over. Ik ben daarom ook wel blij met grappige filmpjes die je zo door kan sturen. Hahah!

 6. Meaghan 4 april 2020 op 9:30 am - Beantwoord

  Leuk om nog meer feitjes over je te lezen! Zo zijn er nog steeds nieuwe dingen hihi. Ik herken heel erg wat je zegt van die lijstjes maken en letterlijk er alles op zetten om iets niet te kunnen vergeten. Ik maak ook lijstjes voor grotere taken, maar ook hele kleine dingen als: papier weggooien, aan persoon X over kwestie Y vragen, wenkbrauwen bijtekenen.
  Oh en punt 10 is voor mij ook herkenbaar. Van die kleine aanstekers en lucifers zijn niet aan mij besteed. Ik ben een beetje bang voor die vlammen, dus als ik een aansteker gebruik, moet dat zo’n grotere kookaansteker zijn anders mogen mijn ouders of mijn vriend het doen hahaha.
  Het cadeautje waar je mij niet blij mee kan maken zijn van die nutteloze troepjes, dus dingen voor in huis die mijn smaak niet zijn, dingen als goedkope zeepjes (dat kan ik zelf ook wel kopen) of andere dingen waar ik niet per se om gevraagd heb. Dat klinkt misschien ondankbaar, maar ik ben geen persoon die veel waarde hecht aan spullen en ik zou het zonde vinden om iemands cadeau dan niet te gebruiken of weg te doen. Dan kun je beter iets kopen waar ik echt wat aan heb.

 7. Audrey 4 april 2020 op 9:48 am - Beantwoord

  Ik heb ook geen droger en vind lucifers en aanstekers ook nog steeds eng! En ook hier staat er al jaren een meisjesnaam (inclusief 2e naam) bovenaan mijn lijstje. Ik ben heel blij dat mijn vriend hem ook mooi vindt. Jongensnamen vind ik zó lastig! En aangezien mijn zus vier jongens heeft, moeten wij eigenlijk maar gewoon een meisje krijgen.

 8. Anouk 4 april 2020 op 10:12 am - Beantwoord

  Ik had ook al jaren een meisjesnaam in gedachten, maar mijn vriend vond die naam helemaal niets. Moet ik toch weer iets nieuws verzinnen. Ik ben laatst overigens nog een hele leuke jongensnaam tegengekomen, die mijn vriend ook leuk vind en goed bij zijn achternaam past. Nu nog een paar jaar onthouden zodat we hem nog weten als we kinderen willen.

 9. Janne 4 april 2020 op 10:15 am - Beantwoord

  Herkenbaar allemaal! Al ben ik juist een broeken-en-sokkenpersoon, eventueel met een tweede paar sokken eroverheen thuis als ik koude voeten heb.
  Ik heb met kerst vier flesjes alcoholvrij bier gekregen, maar ik heb er nog maar één op. Ik vind bier wel lekker, maar ik heb al thee gezet voor ik eraan denk dat er ook bier was… Misschien straks met mooier weer.
  Mijn ervaring is dat je na een tijd wel wat gevoel krijgt voor porties. Ik weeg inmiddels alleen pasta nog af en de rest doe ik op het oog, per handvol of halve verpakking of zo.
  Het is ook veel beter voor je kleren om ze niet te drogen. Houd jij er ook van dat je handdoeken wat ruwer zijn als je ze niet in de droger doet? Dat vind ik het fijnst. De wasserette van mijn gebouw heeft een droger, maar die gebruik ik praktisch nooit.

 10. Anna 4 april 2020 op 10:53 am - Beantwoord

  Super grappig! Ik kan zelf ook op geen enkele jongensnaam komen! Nu had ik er laatst een in mijn hoofd maar toen ik hem bij iemand anders hoorde dacht ik sjips NEE daar gaat mijn jongensnaam haha! En ik gebruik zelf ook echt veel te veel smileys haha! Liefs

 11. N8W8 4 april 2020 op 5:08 pm - Beantwoord

  Hoi,

  Punt 13.
  Poog zo snel mogelijk met een aansteker om te gaan! Nee niet om te roken of kaarsen mee aan te steken maar om jezelf te beschermen!
  Je moet de aansteker namelijk gebruiken als een soort afstandsbediening om bijvoorbeeld liftknopjes in te drukken of de toetsen van de pinautomaat mee in te tikken. Neem een aansteker, NIET laten branden, en druk met het ijzeren gedeelte van de aansteker (de bovenkant dus) op een knopje bvb etage van de lift. Is het knopje ingedrukt dan doe je vervolgens WEL de aansteker aan en draai het vlammetje rond het ijzeren gedeelte. De vlam van de aansteker is gemiddeld zo’n 1.800 graden dus alle virussporen zijn direct verbrand. Let wel op dat je de aansteker niet direct nadat je met de vlam bent rond gegaan vastpakt. Zo kan je jezelf nog beter beschermen tegen het corona virus. Laat de aansteker in je jaszak zitten dan heb je hem buitenshuis altijd bij je.
  Succes! Koop een goede aansteker, een BIC, en geen 10 voor een euro want die zijn zo op of laten het voortijdig afweten. (nee ik heb geen banden/relaties met BIC)

 12. Silke 4 april 2020 op 7:26 pm - Beantwoord

  Ha leuk om te lezen en toch ook een paar herkenbare dingen! Punt twee is precies wat ik even nodig had, een reminder dat ik het ook altijd zo heb gedaan en moet blijven doen!

 13. Josephine 4 april 2020 op 7:46 pm - Beantwoord

  Erg grappig om te lezen, Romy! Ik vind het altijd maar frappant welke onbenullige feitjes wij gemeen kunnen hebben. Zoals de onhandigheid met aanstekers, de niet-gedronken bietjes (hoe lang is bier eigenlijk houdbaar?) en de basale dingen op de to-do-lijst. Maar ik draag dan weer wel vaak sokken en ben fan van felgekleurde exemplaren!

 14. Irene 4 april 2020 op 8:59 pm - Beantwoord

  Ik gebruik ook echt te veel smiley’s maar ik vind dat net super handig om daar dingen mee duidelijk te maken 😉 🙂 😀 Haha. En bij mij komen de meest basic dingen ook op mijn to do lijst hoor; douchen, soep maken, … Ik vergeet dat anders ook effectief. Voor aanstekers en lucifers ben ik ook een beetje bang. Ik vind vuur gewoon ook eng dus ik laat dat ook maar aan iemand anders over.

 15. Darina 5 april 2020 op 7:59 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik durf zelf geen lucifers te gebruiken en dat van de grapjes is ook herkenbaar 🙂

 16. Dana 5 april 2020 op 1:45 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen, ik schrijf ook de meest random dingen op mijn to do lijstje puur om het niet te vergeten.

 17. Lesley 6 april 2020 op 9:44 pm - Beantwoord

  Haha, ik zeg ook echt de raarste dingen in mijn slaap. Dikwijls is mijn lief dan nog wakker en kijkt hij naast mij naar een serie, en dan vraagt hij om het te herhalen. Dat doe ik dan (nog half in slaap) en erna heb ik alweer geen idee wat ik net zei haha.

 18. Rachel Kromdijk 7 april 2020 op 10:52 am - Beantwoord

  Wat ik in mijn hoofd heb moet ik waarmaken, daar sluit ik mezelf helemaal bij aan. Als ik iets wil, dan moet dat mij lukken en dan wil ik er alles uithalen! Verder praat ik ook in mijn slaap haha.. naja praten.. het is meer gepruttel geloof ik.

 19. Anna 8 april 2020 op 9:27 am - Beantwoord

  Ik vind dit altijd leuk om te lezen, dus ik ben blij dat je nog heel veel ‘onbenullige informatie’ overhebt ;-). Ik praat ook weleens in mijn slaap, haha, dat vind ik altijd zo raar :p. En wat tof trouwens dat je een scrapbook workshop hebt gegeven! Zo zie je maar dat je soms gewoon de stoute schoenen moet aantrekken. Mij maak je helemaal niet blij met een cadeaubon. Ik vergeet ze toch uit te geven. Vooral de fashion cheque is een ware horror, die kun je tegenwoordig bijna nergens meer kwijt haha.

 20. Odetta 13 april 2020 op 10:00 am - Beantwoord

  Bloemen van het rankstation of krasloten. Zo onattent!

Recente blogs

Het leven is geen sprookje! (4 levenslessen)

22 november 2017|Persoonlijke groei|

Van prinsessen met meterslange haren tot eenhoorns en toverfeeën. Als kind las ik mijn sprookjesboek al van voor tot achter. En zo kwam het dat ik al op jonge leeftijd droomde van een hagelwitte prinsessenjurk, een prins op het witte paard en ‘happily ever after’-scenario’s. Dromen is geweldig en geloven in sprookjes is minstens zo fijn. Toch heeft het me het meeste gebracht om te beseffen dat het leven niet één groot sprookje is tussen de magische kastelen waar toverfeeën rondvliegen om je te hulp te schieten. Het leven is geen sprookje en dit zijn 4 lessen die ik daarvan heb geleerd!

DIY | Babykaarten maken met Action 3D Die-Cut Block

14 maart 2020|DIY|

Afgelopen weekend bracht ik een dag knutselend door met een vriendin. Dat leek me het uitgelezen moment om de schaar in mijn nieuwe Action 3D Die-Cut Block te zetten. Natuurlijk niet zomaar, maar om een paar babykaarten te maken. De baby's dienen zich in mijn omgeving nog niet in massa's aan, maar je kunt de kaartjes natuurlijk maar beter vast op voorraad hebben. En - eerlijk is eerlijk - ik vond dit papierblok ook gewoon te leuk om nog langer in de kast te laten liggen. Ik laat je mijn kaarten zien en vertel je hoe ik deze kaarten met het Action 3D Die-cut block heb gemaakt.

Vaker Vrolijk 2.0 | Een gloednieuw jasje voor mijn blog

10 augustus 2021|Persoonlijk, Carrière en ondernemen|

Over een maand is het vijf jaar geleden dat ik Vaker Vrolijk startte. Ik koos voor een goedkoop thema dat ik voor een paar tientjes via een Amerikaanse site op de kop tikte. Eens in de zoveel maanden paste ik de kleuren wat aan. Prima voor toen, maar ik wilde iets nieuws. Ik ben niet meer de 23-jarige pas afgestudeerde die ik toen was. Ik ben niet meer dat meisje dat alleen maar vrolijke lijstjes deelt en vanaf de slaapkamer bij haar ouders teksten tikt. Ik ben veranderd, Vaker Vrolijk is veranderd, maar mijn lay-out was altijd gelijk gebleven. Tot vandaag dus. Zie hier mijn spiksplinternieuwe bloglay-out!