unnamed file 11 13

15 willekeurige feitjes over mij #9

 • 22 februari 2020
 • 32 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Of je nu wilt of niet, ik heb weer eens 15 nogal willekeurige feitjes voor je. Mijn laatste artikel in deze rubriek dateert alweer van oktober vorig jaar, dus ik vond het de hoogste tijd om weer eens 15 bijzonder nutteloze feitjes over mezelf te delen. Het grappige is dat ik dit soort artikelen altijd zonder moeite in elkaar kan flansen. Aan feitjes geen gebrek. Aan lezers die deze feitjes toch nog enigszins interessant vinden hopelijk ook niet. Oftewel, lees je verder?

willekeurige feitjes
Foto gemaakt door Georgina.
 1. Ik ben de oudste thuis en heb twee jongere broertjes. Ook ben ik aan beide kanten van de familie het oudste kleinkind. Mijn oma heeft het er nog steeds over hoe mijn ouders (27 jaar geleden!) mijn komst bekendmaakten.
 2. Volleyballen is een van mijn minst favoriete bezigheden. Ik vind daar dus geen bal aan (sorry, slechte grap!) en bakte er bij gym op de middelbare school al vrij weinig van. Het enige wat ik kan op volleybalgebied is een bal keihard tegen het plafond slaan – met nog twee dagen pijnlijke polsen als resultaat.
 3. Als kind heb ik ooit mijn schouder gebroken gehad. Alles is weer netjes aangegroeid, maar sinds die breuk zijn radslagen wel voorgoed verleden tijd. Geen ramp uiteraard, want mijn radslagkunsten zijn nou niet bepaald van enige toegevoegde waarde zijn. Maar het was toch leuk geweest als ik me zo nu en dan van mijn lenige kant kon laten zien.
 4. Ik kan totaal niet overweg met afstandsbedieningen voor smart-tv’s. Ik moet me inhouden om niet al af te haken als ik mijn veel te lange wachtwoord (want: lekker veilig!) weer eens met het ellendige toetsenbord op de tv moet intikken. Niet voor niets kijk ik bijna altijd programma’s terug via mijn laptop.
 5. Water drinken uit een mok vind ik niet lekker. Ik drink water altijd uit een glas of uit een flesje. Ja, dat verschil proef je echt. Ik wel tenminste.
 6. Mijn tas is net een hutkoffer: drie lipsticks, vijf pennen, deodorant, een haarborstel – noem iets typisch vrouwelijks en het zit in mijn tas.
 7. Ik kan me tijdens het werken vaak prima afsluiten voor geluid om me heen. Ik kan zelfs een blogartikel schrijven in een overvolle bus met pratende mensen om me heen. Slapen met geluid lukt me dan weer juist totaal niet. Zelfs een druppende kraan is me al te veel.
 8. Ook slapen in niet-liggende toestand gaat mij bijzonder slecht af. In een vliegtuig, in de auto of in de bus doe ik geen oog dicht. Zelfs toen ik doodmoe in het vliegtuig zat, een kop slaapthee op had, valeriaan in de aanslag had en mijn allerlekkerste kussen had meegenomen, was van slaperigheid niets te bekennen. Toen ik de volgende ochtend doodmoe thuiskwam, kwam die slaperigheid uiteraard extra hard terug.
 9. De weg onthouden gaat me steeds beter af. Het enige lastige is dat ik altijd werk met herkenningspunten, zoals bepaalde kantoren met opvallende bedrijfsnamen. Helaas blijkt die methode niet altijd waterdicht. Er ontstaat regelmatig paniek als zo’n kantoor met opvallende bedrijfsnaam dan zonder met mij te overleggen zijn kantoor heeft gesloten. Ja hallo! Dan rijd ik dus plotseling verkeerd.
 10. Dat ik ondernemer ben geworden, zit misschien wel in mijn genen. Mijn opa’s hadden ook allebei een eigen zaak: de een had een eigen supermarkt, de ander was melkboer.
 11. Mijn gezicht spreekt boekdelen. Een pokerface heb ik niet bepaald. Je ziet het meestal direct aan me als ik me verdrietig voel of als ik me ergens druk over maak. Maar ook als ik heel enthousiast ben, straalt dat nogal van mijn gezicht af en kan ik dat met moeite voor me houden.
 12. Ik ben gek op Amsterdam, maar zou er niet per se willen wonen. Leiden en Utrecht zijn daarna mijn favoriete Nederlandse steden.
 13. Mijn armen zijn hypermobiel. Ik kan ze verder omdraaien dan volgens sommige mensen normaal is. En nee, dat doet geen pijn.
 14. Ik kan op straat nooit voorbij een kat lopen zonder even op z’n minst “Ah” te zeggen of – liever nog – door mijn knieën te gaan en een aaitje te geven.
 15. Als kind maakte ik weleens mijn eigen tijdschriften als creatief project. Nu is mijn blog een soort van eigen tijdschrift waar ik dagelijks met veel plezier aan werk. Ooit een artikel met mijn naam erbij in een écht tijdschrift publiceren, staat overigens nog steeds hoog op mijn dromenlijstje.

Is er een feitje waarin jij je herkent?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 22 februari 2020 op 7:13 am - Beantwoord

  Leuke weetjes. Water drink ik ook echt niet uit een mok hoor. Dan nog liever onder de kraan hangen, maar gewoon niet uit een mok. Dat proef je inderdaad;). Ik moest keihard lachen om die bedrijven die zomaar verdwijnen zonder te overleggen en jou dus laten verdwalen. Zou mij ook overkomen.

  • Romy 29 februari 2020 op 11:19 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige persoon die er deze niet altijd even handige navigatiestrategie op nahoudt 😉

 2. Tineke 22 februari 2020 op 7:13 am - Beantwoord

  Haha, hier ook totaal geen pokerface. En ik maakte ook altijd tijdschriften als kind, kon uren collage`s maken van mooie plaatjes etc. Wat je zegt, toen zat het er al in..

  • Romy 29 februari 2020 op 11:18 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook al vroeg met tijdschriften en collages bezig was. Wel heel grappig eigenlijk dat het bezig zijn met bloggerelateerde dingen er toen bij ons allebei al een beetje in zat 🙂

 3. bychristiana 22 februari 2020 op 8:55 am - Beantwoord

  Haha, water drinken uit een mok, dat doe ik dus ook nooit! Net zoals thee, dat vind ik ook niet lekker. Warme chocomel wil ik dan wel weer uit een mok, typisch he. En oh jee gym! Nou, daar was ik ook niet zo’n fan van. Ik werd ook altijd als laatste gekozen omdat ik er vrij weinig van bakte;-)

  • Romy 29 februari 2020 op 10:59 pm - Beantwoord

   Gelukkig ben ik niet de enige die wat eisen heeft als het op drinken uit mokken en glazen aankomt, haha. Thee drink ik dan trouwens wel weer altijd uit een mok thuis. Al is het maar omdat ik het liefst heel veel thee in één keer drink en glazen dan wat klein vind 😉

 4. Giovanna Jansen 22 februari 2020 op 10:12 am - Beantwoord

  Oei je schouder gebroken als kind, dat klinkt pijnlijk!
  Ik herken mij zeker wel in wat puntjes, de hutkoffertas, niet kunnen slapen in een auto of vliegtuig en altijd blij reageren als ik een kat zie op straat met ook minstens een ah of een poespoespoes, maar het liefst een aai. 🙂

  • Romy 29 februari 2020 op 10:58 pm - Beantwoord

   Leuk om jou zo ook iets beter te leren kennen! En natuurlijk heel leuk om te horen dat jij ook al zo’n grote kattenliefhebber bent.

 5. Saskia 22 februari 2020 op 11:28 am - Beantwoord

  Haha dat van het water drinken. Ik moest hardop lachen. M. geeft me altijd een beker met water. Ik drink het altijd uit een glas. Zelfde met melk: dat wil ik dan weer in een beker en schenkt hij in in een glas :’) Typisch.

  Leuk om deze dingen te weten over je. Altijd fijn om zo Romy beter te leren kennen. En je schouder gebroken, lijkt me pijnlijk. Zelf nooit een botbreuk gehad.

  Fijne Zaterdag!

  • Romy 29 februari 2020 op 10:57 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me jouw punt van het glas/de beker dus héél goed voorstellen. Melk zou ik inderdaad ook juist weer juist uit een beker willen drinken. Lekker kieskeurig, maar voor mij heel logisch 😉

 6. Evelyne 22 februari 2020 op 1:16 pm - Beantwoord

  Schrijven in een overvolle bus/trein zou mij niet lukken.. ik ben veel te snel afgeleid 😉 Met de tv of radio op de achtergrond lukt me dat dan weer wel :p

 7. Lianne 22 februari 2020 op 5:41 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik herken ook zeker wat dingen, ik ben ook de oudste thuis en van één kant van de familie de oudste. Volleybal vind ik ook verschrikkelijk! Ik heb er nare herinneringen aan op school, vreselijk! En ik moet ook altijd tegen een kat praten en aaien als ik er een zie 🙂

  • Romy 29 februari 2020 op 10:56 pm - Beantwoord

   Gelukkig ben ik niet de enige met een afkeer voor volleybal. Ik kon er op de middelbare school al enorm tegen opzien als er voor de zoveelste keer een volleybaltoernooi op het programma stond 😉
   Leuk om zo ook wat meer over jou te weten te komen! Alhoewel ik natuurlijk al zo’n vermoeden had dat jij net als ik een enorme kattenliefhebber bent 😉

 8. johanna 22 februari 2020 op 6:46 pm - Beantwoord

  Leuke feitjes. En leuk om meer over Romy persoonlijk te lezen. In een paar punten herken ik me volledig: geen pokerface, poezen aaien, mijn eigen tijdschrift maken (heb ik ook als kind gedaan). En de oudste zijn, ik ben dat ook, maar aan 1 zijde. En dat is toch speciaal. Je bent ergens een voorbeeld voor alle andere neven en nichten.

  Prettig weekend en veel succes met je blog.

  • Romy 29 februari 2020 op 10:53 pm - Beantwoord

   Andersom ook heel leuk om jou zo aan de hand van feitjes wat beter te leren kennen 🙂 En je hebt gelijk: de oudste zijn in de familie heeft zeker wel wat speciaals.

 9. Rianne 22 februari 2020 op 10:37 pm - Beantwoord

  Ik wilde je even laten weten dat ik de foto bovenaan je artikel heel mooi vind. Groetjes Rianne

 10. Lisa 23 februari 2020 op 7:29 am - Beantwoord

  Leuk! Jazeker, water uit een glas, zittend niet kunnen slapen en me prima kunnen afsluiten van de omgeving.

 11. Darina 23 februari 2020 op 10:09 am - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen! En wat een prachtige foto.

 12. Yvonne 23 februari 2020 op 12:26 pm - Beantwoord

  Wat grappig dat sommige dingen zo ontzettend random zijn maar wel ZO HERKENBAAR! Team water-niet-uit-een-mok (behalve bij thee, dan!) én volleybaltrauma en oudste-kleinkind! Mijn oma blijft ook maar vertellen over de eerste keer dat ze mij vast had 🙂

  • Romy 29 februari 2020 op 11:39 pm - Beantwoord

   Ik vind het dan weer heel leuk om te merken dat er zelfs nog mensen zijn die zich in mijn totaal random feitjes kunnen herkennen 😉 En wat mooi dat jouw oma ook nog steeds regelmatig vertelt over haar eerste ontmoeting met jou. Oma’s en verhalen van vroeger, dat blijft iets moois!

 13. Audrey 23 februari 2020 op 1:59 pm - Beantwoord

  Dit soort artikelen blijven leuk! Ik vind water drinken uit een mok – of uit kartonnen bekertjes – ook echt heel naar. En die tijdschriften maakte ik vroeger ook.

  Ik ben trouwens aan een kant de jongste van mijn neven en nichten, en aan de andere kant op mijn zus na de oudste. Mijn oudste neef is dan ook 15 jaar ouder dan ik, en de jongste juist 15 jaar jonger.

  • Romy 29 februari 2020 op 11:36 pm - Beantwoord

   Wel heel bijzonder dat je neven en nichten zoveel leeftijdsverschil hebben! Lijkt me eigenlijk best leuk om daardoor allerlei leeftijden in de familie te hebben.

 14. Anouk 23 februari 2020 op 2:32 pm - Beantwoord

  Oh wat grappig, ik ben ook aan beide kanten de oudste!

 15. Josephine 23 februari 2020 op 7:25 pm - Beantwoord

  Haha, nou ik vind het best een herkenbaar lijstje! Ik zou ook zo een artikel kunnen schrijven in een volle bus. Maar ik heb ook altijd de gave gehad om in slaap te vallen tijdens voetbal op TV of gamende mensen in de kamer. 😉 Dus daarin verschillen we wel. Ik moest erg lachen om je water-in-een-mok-verhaal. Ik heb dat ook zo. Alleen als ik heel erg dorst heb, pak ik wel een mok uit nood. Maar uit een glas is natuurlijk lekkerder! Uiteraard! 😛

  • Romy 29 februari 2020 op 11:29 pm - Beantwoord

   Haha, voor mij ook een hele opluchting dat meer mensen “last” hebben van het mokken- en glazenverhaal 😉
   Overigens zou ik bij voetbal op tv waarschijnlijk ook moeite hebben om mijn aandacht erbij te houden. Maar als ik een laptop op mijn schoot heb terwijl anderen van de voetbalwedstrijd genieten, lukt wakker blijven al een stuk beter.

 16. Mariska 24 februari 2020 op 5:48 pm - Beantwoord

  Ik vind het knap dat je je dus zo goed kunt afsluiten voor alle geluiden om je heen. Dat heb ik totaal niet en daar baal ik soms weleens van.

 17. Irene 25 februari 2020 op 1:36 pm - Beantwoord

  Ik kan overal slapen denk ik, haha :p Maar of dat nu per se een voordeel is weet ik niet 😉 Water moet voor mij ook in een glas. Ik drink liever dingen uit een glas dan uit een mok. Chocomelk vind ik vb ook lekkerder uit een glas.. En ik ben ook aan beide kanten de oudste!

  • Romy 1 maart 2020 op 10:36 am - Beantwoord

   Grappig dat jij hetzelfde hebt met glazen/mokken! Het grappige is dat ik chocolademelk dan weer juist uit uit een mok zou willen drinken 😛

 18. Jessica J. 25 februari 2020 op 3:26 pm - Beantwoord

  Ik drink water ook enkel uit een (herbruikbare) fles, glas of doorzichtige beker. Water uit een mok klópt gewoon niet. Lijkt wel alsof er iets ‘off’ is dan, haha. Duidelijk iets dat tussen de oren zit.

  • Romy 1 maart 2020 op 10:41 am - Beantwoord

   Haha, ik ben allang blij dat dat glas/mok-probleem niet alleen bij mij “tussen de oren” zit 😉 Ik begrijp je helemaal! Een mok met water klopt gewoon echt niet.

 19. Suzanne 27 februari 2020 op 6:49 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Mijn tas is ook echt net een hutkoffer!

Recente blogs

Als ik een wens mag doen…

24 september 2017|Persoonlijk|

In mijn leven heb ik al een aantal van mijn wensen zien uitkomen. Ik heb mooie reisjes mogen maken, ik heb geweldige mensen leren kennen, ik heb mijn studie afgerond, ik ben de trotse eigenaar van deze blog én van een paar lieve beesten en ik heb een baan waar ik met plezier naartoe ga. Mensen zeggen weleens dat je je nog niet vervulde wensen niet mag vertellen als je wilt dat ze uitkomen. En toch doe ik het vandaag: ik geef je een inkijkje in mijn 10 grootste wensen, zowel wensen voor de wereld als wensen voor mezelf. En dus knijp ik mijn ogen dicht, blaas ik de pluisjes van een paardenbloem weg en deel ik vandaag mijn wensen met jou.

Kaarten maken met de Action Luxe Paper Blocks

26 juli 2018|DIY|

Wist je dat je bij Action mooie papierblokken kunt kopen met alles wat je nodig hebt om zelf kaarten te maken? Voor maar €1,99 per stuk tikte ik 3 Action Luxe Paper Blocks op de kop. Uiteraard kon ik vervolgens niet wachten om daarmee aan de slag te gaan. Ik fröbelde dan ook met plezier twee kaarten in elkaar. Vrolijk, kleurrijk en gezellig - precies zoals ik dat leuk vind. Tijd om deze papierblokken in het zonnetje te zetten! En ik laat je ook meteen de kaarten zien die ik ermee heb gemaakt.

De maand van… | Augustus 2017 (+plannen voor september)

1 september 2017|Persoonlijk|

Het is weer de eerste dag van de maand. Hét moment om weer eens diep te graven in mijn geheugen en me te bedenken wat ik ook alweer heb uitgespookt de afgelopen maand. Augustus 2017 was in ieder geval geen maand die als subtropisch de boeken in gaat, maar wel een maand waarin iedereen weg leek te gaan naar zonnige oorden. Gelukkig hoefde ik me ook in Nederland absoluut niet te vervelen. Het was een maand van gezelligheid, van een voortgangsgesprek op mijn werk (spannend!), van kleine blije momenten en van plannen maken voor september, waaronder iets wat dit weekend al gaat gebeuren. Benieuwd? Lees dan snel verder.