15 willekeurige feitjes over mij #9

willekeurige feitjes
Foto gemaakt door Georgina.

Of je nu wilt of niet, ik heb weer eens 15 nogal willekeurige feitjes voor je. Mijn laatste artikel in deze rubriek dateert alweer van oktober vorig jaar, dus ik vond het de hoogste tijd om weer eens 15 bijzonder nutteloze feitjes over mezelf te delen. Het grappige is dat ik dit soort artikelen altijd zonder moeite in elkaar kan flansen. Aan feitjes geen gebrek. Aan lezers die deze feitjes toch nog enigszins interessant vinden hopelijk ook niet. Oftewel, lees je verder?

 1. Ik ben de oudste thuis en heb twee jongere broertjes. Ook ben ik aan beide kanten van de familie het oudste kleinkind. Mijn oma heeft het er nog steeds over hoe mijn ouders (27 jaar geleden!) mijn komst bekendmaakten.
 2. Volleyballen is een van mijn minst favoriete bezigheden. Ik vind daar dus geen bal aan (sorry, slechte grap!) en bakte er bij gym op de middelbare school al vrij weinig van. Het enige wat ik kan op volleybalgebied is een bal keihard tegen het plafond slaan – met nog twee dagen pijnlijke polsen als resultaat.
 3. Als kind heb ik ooit mijn schouder gebroken gehad. Alles is weer netjes aangegroeid, maar sinds die breuk zijn radslagen wel voorgoed verleden tijd. Geen ramp uiteraard, want mijn radslagkunsten zijn nou niet bepaald van enige toegevoegde waarde zijn. Maar het was toch leuk geweest als ik me zo nu en dan van mijn lenige kant kon laten zien.
 4. Ik kan totaal niet overweg met afstandsbedieningen voor smart-tv’s. Ik moet me inhouden om niet al af te haken als ik mijn veel te lange wachtwoord (want: lekker veilig!) weer eens met het ellendige toetsenbord op de tv moet intikken. Niet voor niets kijk ik bijna altijd programma’s terug via mijn laptop.
 5. Water drinken uit een mok vind ik niet lekker. Ik drink water altijd uit een glas of uit een flesje. Ja, dat verschil proef je echt. Ik wel tenminste.
 6. Mijn tas is net een hutkoffer: drie lipsticks, vijf pennen, deodorant, een haarborstel – noem iets typisch vrouwelijks en het zit in mijn tas.
 7. Ik kan me tijdens het werken vaak prima afsluiten voor geluid om me heen. Ik kan zelfs een blogartikel schrijven in een overvolle bus met pratende mensen om me heen. Slapen met geluid lukt me dan weer juist totaal niet. Zelfs een druppende kraan is me al te veel.
 8. Ook slapen in niet-liggende toestand gaat mij bijzonder slecht af. In een vliegtuig, in de auto of in de bus doe ik geen oog dicht. Zelfs toen ik doodmoe in het vliegtuig zat, een kop slaapthee op had, valeriaan in de aanslag had en mijn allerlekkerste kussen had meegenomen, was van slaperigheid niets te bekennen. Toen ik de volgende ochtend doodmoe thuiskwam, kwam die slaperigheid uiteraard extra hard terug.
 9. De weg onthouden gaat me steeds beter af. Het enige lastige is dat ik altijd werk met herkenningspunten, zoals bepaalde kantoren met opvallende bedrijfsnamen. Helaas blijkt die methode niet altijd waterdicht. Er ontstaat regelmatig paniek als zo’n kantoor met opvallende bedrijfsnaam dan zonder met mij te overleggen zijn kantoor heeft gesloten. Ja hallo! Dan rijd ik dus plotseling verkeerd.
 10. Dat ik ondernemer ben geworden, zit misschien wel in mijn genen. Mijn opa’s hadden ook allebei een eigen zaak: de een had een eigen supermarkt, de ander was melkboer.
 11. Mijn gezicht spreekt boekdelen. Een pokerface heb ik niet bepaald. Je ziet het meestal direct aan me als ik me verdrietig voel of als ik me ergens druk over maak. Maar ook als ik heel enthousiast ben, straalt dat nogal van mijn gezicht af en kan ik dat met moeite voor me houden.
 12. Ik ben gek op Amsterdam, maar zou er niet per se willen wonen. Leiden en Utrecht zijn daarna mijn favoriete Nederlandse steden.
 13. Mijn armen zijn hypermobiel. Ik kan ze verder omdraaien dan volgens sommige mensen normaal is. En nee, dat doet geen pijn.
 14. Ik kan op straat nooit voorbij een kat lopen zonder even op z’n minst “Ah” te zeggen of – liever nog – door mijn knieën te gaan en een aaitje te geven.
 15. Als kind maakte ik weleens mijn eigen tijdschriften als creatief project. Nu is mijn blog een soort van eigen tijdschrift waar ik dagelijks met veel plezier aan werk. Ooit een artikel met mijn naam erbij in een écht tijdschrift publiceren, staat overigens nog steeds hoog op mijn dromenlijstje.

Is er een feitje waarin jij je herkent?

Volg:
Deel:

32 Reacties

 1. 22 februari 2020 / 07:13

  Leuke weetjes. Water drink ik ook echt niet uit een mok hoor. Dan nog liever onder de kraan hangen, maar gewoon niet uit een mok. Dat proef je inderdaad;). Ik moest keihard lachen om die bedrijven die zomaar verdwijnen zonder te overleggen en jou dus laten verdwalen. Zou mij ook overkomen.
  Naomi blogde over…Boekenpraat: In het water (Paula Hawkins)

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 23:19

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige persoon die er deze niet altijd even handige navigatiestrategie op nahoudt ;)

 2. 22 februari 2020 / 07:13

  Haha, hier ook totaal geen pokerface. En ik maakte ook altijd tijdschriften als kind, kon uren collage`s maken van mooie plaatjes etc. Wat je zegt, toen zat het er al in..
  Tineke blogde over…Nieuwe jurkjes voor de zomer

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 23:18

   Wat leuk dat jij ook al vroeg met tijdschriften en collages bezig was. Wel heel grappig eigenlijk dat het bezig zijn met bloggerelateerde dingen er toen bij ons allebei al een beetje in zat :)

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:59

   Gelukkig ben ik niet de enige die wat eisen heeft als het op drinken uit mokken en glazen aankomt, haha. Thee drink ik dan trouwens wel weer altijd uit een mok thuis. Al is het maar omdat ik het liefst heel veel thee in één keer drink en glazen dan wat klein vind ;)

 3. 22 februari 2020 / 10:12

  Oei je schouder gebroken als kind, dat klinkt pijnlijk!
  Ik herken mij zeker wel in wat puntjes, de hutkoffertas, niet kunnen slapen in een auto of vliegtuig en altijd blij reageren als ik een kat zie op straat met ook minstens een ah of een poespoespoes, maar het liefst een aai. :)
  Giovanna Jansen blogde over…Nieuwe (schrijf)gewoontes aanleren doe je zo

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:58

   Leuk om jou zo ook iets beter te leren kennen! En natuurlijk heel leuk om te horen dat jij ook al zo’n grote kattenliefhebber bent.

 4. 22 februari 2020 / 11:28

  Haha dat van het water drinken. Ik moest hardop lachen. M. geeft me altijd een beker met water. Ik drink het altijd uit een glas. Zelfde met melk: dat wil ik dan weer in een beker en schenkt hij in in een glas :’) Typisch.

  Leuk om deze dingen te weten over je. Altijd fijn om zo Romy beter te leren kennen. En je schouder gebroken, lijkt me pijnlijk. Zelf nooit een botbreuk gehad.

  Fijne Zaterdag!
  Saskia blogde over…Shoplog voor Noa | Noppies, Babyface, Name it & Dirkje

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:57

   Haha, ik kan me jouw punt van het glas/de beker dus héél goed voorstellen. Melk zou ik inderdaad ook juist weer juist uit een beker willen drinken. Lekker kieskeurig, maar voor mij heel logisch ;)

 5. 22 februari 2020 / 17:41

  Leuk om te lezen! Ik herken ook zeker wat dingen, ik ben ook de oudste thuis en van één kant van de familie de oudste. Volleybal vind ik ook verschrikkelijk! Ik heb er nare herinneringen aan op school, vreselijk! En ik moet ook altijd tegen een kat praten en aaien als ik er een zie :)
  Lianne blogde over…Omgaan met (im)perfectie, hoe doe ik dat?

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:56

   Gelukkig ben ik niet de enige met een afkeer voor volleybal. Ik kon er op de middelbare school al enorm tegen opzien als er voor de zoveelste keer een volleybaltoernooi op het programma stond ;)
   Leuk om zo ook wat meer over jou te weten te komen! Alhoewel ik natuurlijk al zo’n vermoeden had dat jij net als ik een enorme kattenliefhebber bent ;)

 6. johanna
  22 februari 2020 / 18:46

  Leuke feitjes. En leuk om meer over Romy persoonlijk te lezen. In een paar punten herken ik me volledig: geen pokerface, poezen aaien, mijn eigen tijdschrift maken (heb ik ook als kind gedaan). En de oudste zijn, ik ben dat ook, maar aan 1 zijde. En dat is toch speciaal. Je bent ergens een voorbeeld voor alle andere neven en nichten.

  Prettig weekend en veel succes met je blog.

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:53

   Andersom ook heel leuk om jou zo aan de hand van feitjes wat beter te leren kennen :) En je hebt gelijk: de oudste zijn in de familie heeft zeker wel wat speciaals.

 7. Rianne
  22 februari 2020 / 22:37

  Ik wilde je even laten weten dat ik de foto bovenaan je artikel heel mooi vind. Groetjes Rianne

 8. Lisa
  23 februari 2020 / 07:29

  Leuk! Jazeker, water uit een glas, zittend niet kunnen slapen en me prima kunnen afsluiten van de omgeving.

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 23:39

   Ik vind het dan weer heel leuk om te merken dat er zelfs nog mensen zijn die zich in mijn totaal random feitjes kunnen herkennen ;) En wat mooi dat jouw oma ook nog steeds regelmatig vertelt over haar eerste ontmoeting met jou. Oma’s en verhalen van vroeger, dat blijft iets moois!

 9. 23 februari 2020 / 13:59

  Dit soort artikelen blijven leuk! Ik vind water drinken uit een mok – of uit kartonnen bekertjes – ook echt heel naar. En die tijdschriften maakte ik vroeger ook.

  Ik ben trouwens aan een kant de jongste van mijn neven en nichten, en aan de andere kant op mijn zus na de oudste. Mijn oudste neef is dan ook 15 jaar ouder dan ik, en de jongste juist 15 jaar jonger.
  Audrey blogde over…Een of andere Molblogger 2020: WIDM-recap aflevering 7

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 23:36

   Wel heel bijzonder dat je neven en nichten zoveel leeftijdsverschil hebben! Lijkt me eigenlijk best leuk om daardoor allerlei leeftijden in de familie te hebben.

 10. 23 februari 2020 / 19:25

  Haha, nou ik vind het best een herkenbaar lijstje! Ik zou ook zo een artikel kunnen schrijven in een volle bus. Maar ik heb ook altijd de gave gehad om in slaap te vallen tijdens voetbal op TV of gamende mensen in de kamer. ;-) Dus daarin verschillen we wel. Ik moest erg lachen om je water-in-een-mok-verhaal. Ik heb dat ook zo. Alleen als ik heel erg dorst heb, pak ik wel een mok uit nood. Maar uit een glas is natuurlijk lekkerder! Uiteraard! :-P
  Josephine blogde over…Toen het nog echt koud werd: Victoriaanse schaatsplaatjes

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 23:29

   Haha, voor mij ook een hele opluchting dat meer mensen “last” hebben van het mokken- en glazenverhaal ;)
   Overigens zou ik bij voetbal op tv waarschijnlijk ook moeite hebben om mijn aandacht erbij te houden. Maar als ik een laptop op mijn schoot heb terwijl anderen van de voetbalwedstrijd genieten, lukt wakker blijven al een stuk beter.

 11. 25 februari 2020 / 13:36

  Ik kan overal slapen denk ik, haha :p Maar of dat nu per se een voordeel is weet ik niet ;) Water moet voor mij ook in een glas. Ik drink liever dingen uit een glas dan uit een mok. Chocomelk vind ik vb ook lekkerder uit een glas.. En ik ben ook aan beide kanten de oudste!
  Irene blogde over…21 before 2021 • Fotoshoot

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2020 / 10:36

   Grappig dat jij hetzelfde hebt met glazen/mokken! Het grappige is dat ik chocolademelk dan weer juist uit uit een mok zou willen drinken :P

 12. 25 februari 2020 / 15:26

  Ik drink water ook enkel uit een (herbruikbare) fles, glas of doorzichtige beker. Water uit een mok klópt gewoon niet. Lijkt wel alsof er iets ‘off’ is dan, haha. Duidelijk iets dat tussen de oren zit.
  Jessica J. blogde over…Review • Lush Hulder Bath Bomb

  • Romy
   Auteur
   1 maart 2020 / 10:41

   Haha, ik ben allang blij dat dat glas/mok-probleem niet alleen bij mij “tussen de oren” zit ;) Ik begrijp je helemaal! Een mok met water klopt gewoon echt niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge