unnamed file 1 10

15 willekeurige feitjes over mij #9

 • 26 oktober 2019
 • 39 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Niet al te belangrijke wetenswaardigheden en gekke weetjes zijn wel aan mij besteed. Ik ben dan ook gek op willekeurige feitjes. Ik lees ze graag bij anderen en deel ze ook zo nu en dan over mezelf – in de hoop dat ik niet het enige nieuwsgierige aagje ben dat zulke weetjes wel kan waarderen. Vandaag deel ik weer 15 nogal willekeurige feitjes over mezelf. Zo vertel ik over mijn neurotische trekje met mandarijnen, mijn moeite met lange films en een karaktertrek die ik graag in alle toonaarden ontken.

willekeurige feitjes over mij
 1. Ik vind veel chemische geuren héérlijk ruiken. Zo kan ik echt genieten van de geur van een fietsenwinkel, benzine, typex en nagellak. Gelukkig weet ik mezelf in bedwang te houden en hang ik heus niet snuivend boven mijn potjes nagellak.
 2. Ik ben gék op kwark en dan specifiek de kwark van Jumbo. Daar koop ik standaard verpakkingen van 1 kilo kwark. Per week gaan er zeker één of twee verpakkingen doorheen.
 3. Mijn twee broers en ik zijn qua studie nogal verschillende kanten op gegaan. Ik ben groot taalfanaat en heb Nederlands gestudeerd, broer 1 is een echte techneut en studeerde informatica, en broer 2 studeerde sociale geografie en is veel meer van de aardrijkskunde en biologie.
 4. Als puber wilde ik graag journalist worden voor Psychologie Magazine. Psychologie en schrijven leek me de ideale baan. Nog steeds is het een van mijn dromen om ooit voor dat blad te mogen schrijven.
 5. Mijn slaapritme verschilt nogal tussen de winter en zomer. In de zomer kan ik prima om half zeven fris en fruitig naast mijn bed staan, ook als ik rond middernacht ga slapen. In de winter kun je me om half zeven beter nog even laten liggen als je me productief wilt hebben.
 6. Ik houd wel van verrassingen, maar als je onaangekondigd een week vakantie voor me zou boeken (als in “Pak nu je koffer, want we gaan zo weg!”) zou ik vooral totale paniek krijgen.
 7. Piercings heb ik niet (en hoef ik niet), maar ik draag wel heel trouw elke dag oorbellen. Als ik die vergeet in te doen, voel ik me oprecht kaal.
 8. Ik heb – waarschijnlijk door mijn lichte huidtype – bijna geen moedervlekken (wél heel veel sproeten). Alleen op mijn rug zijn een stuk of vijf kleine moedervlekken te bekennen.
 9. Ondanks dat ik een auto heb, vind ik het vaak fijn om naar verre plekken met de trein te reizen. Dan koop ik een voordeelkaartje en ga ik twee uur lezen of blogs schrijven, terwijl ik me heerlijk kan láten vervoeren en geen stress heb over de parkeeropties.
 10. Tot een tijdje geleden vergat ik vaak te drinken. Zonder het te merken, dronk ik urenlang nog geen slok water. Inmiddels heb ik mezelf heropgevoed. Ik voel me als herboren – nee hoor, grapje. Maar beter is het wel!
 11. Als ik in Amsterdam ben voor een afspraak en een mooie plek tegenkom, vraag ik toeristen weleens om een typisch toeristenkiekje van mij te maken.
 12. Ik kijk bij voorkeur films van twee uur of korter. Ik geloof dat ik het geduld niet heb om naar films van 2,5 uur of langer te kijken (of misschien heb ik gewoon nog niet de juiste films ontdekt).
 13. Ik drink áltijd thee na een maaltijd, behalve als dat echt niet kan. Om een of andere reden voelt een maaltijd niet helemaal compleet als ik daarna niet een grote mok thee naar binnen werk.
 14. Volgens mijn vriend ben ik eigenwijs, iets wat ik zelf uiteraard in alle toonaarden ontken.
 15. Ik heb een neurotisch trekje met mandarijnen: ik moet eerst alle witte draadjes van de mandarijn pulken voordat ik een mandarijnstukje in mijn mond stop.

Herken jij een van deze feitjes bij jezelf?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 26 oktober 2019 op 7:36 am - Beantwoord

  Meer dan één herken ik er wel?. Dat met die mandarijnen doe ik ook. En dan zo vreselijk balen als ik er één heb waar die velletjes nogal lastig los willen komen ?.

  • Romy 29 oktober 2019 op 8:57 pm - Beantwoord

   Haha, dat soort mandarijntjes zijn inderdaad de hel! Toch blij om te horen dat ik niet de enige ben die wat neurotisch met mandarijnvelletjes omgaat 😉

 2. Janne 26 oktober 2019 op 8:28 am - Beantwoord

  “De foto hierboven” is geen toeristenkiekje in Amsterdam, denk ik 😉

  Wat vind je van de geur van permanent markers? Die vind ik ook lekker ruiken. En verf ook. Afgelopen week was er een schilder bezig in een andere kamer in mijn studentenhuis en het rook erg lekker. Niet alle oplosmiddelen ruiken lekker trouwens. Ik heb scheikunde gestudeerd en de stikstofhoudende (denk maar aan ammonia, en dan varianten daarop) en zwavelhoudende oplosmiddelen ruiken over het algemeen vreselijk.

  Fijn weekend!

  • Romy 29 oktober 2019 op 8:59 pm - Beantwoord

   Haha, oeps! Die selfie is inderdaad niet door een toerist gemaakt. Dat soort verwarring krijg ik blijkbaar als ik op het laatste moment nog mijn foto vervang door een alternatief 😉 Dank je voor je oplettendheid!
   De geur van permanent markers vind ik trouwens ook héérlijk, net als de lucht van verf. Grappig om te lezen dat bepaalde oplosmiddelen dan weer juist niet lekker ruiken. Ammonia is inderdaad niet een van mijn lievelingsgeuren 😉

 3. Iris 26 oktober 2019 op 8:45 am - Beantwoord

  Leuke weetjes! Grappig dat je ze ook zo.hebt kunnen bedenken.

 4. Shirley 26 oktober 2019 op 9:06 am - Beantwoord

  Die velletjes van mandarijnen vind ik ook vies. Ik eet niet heel graag fruit en laatst bedacht ik me waarom: je weet nooit hoe lekker je fruit is. Soms heb je opeens een vieze mandarijn ofzo. Bij eten uit de fabriek is de kwaliteit in ieder geval stabiel :’)

 5. Audrey 26 oktober 2019 op 9:26 am - Beantwoord

  Haha, die chemische geuren! Met een spontane vakantie zou je mij ook geen plezier doen. De hel, haha!

  Enne, qua moedervlekken: ik heb een vrij lichte huid en ik heb er echt bizar veel. Ik heb er eerder 50 op mijn rug, als het al niet meer is. Ze zitten echt overal bij mij en er ontstaan ook nog steeds meer. Ik hou ze maar goed in de gaten allemaal voor zover dat lukt!

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:16 pm - Beantwoord

   Oh echt? Ik dacht dat weinig moedervlekken vaak voorkomt in combinatie met een lichte huid, maar blijkbaar kan het ook anders. Wel goed dat je de moedervlekken steeds goed in de gaten houdt.

 6. Meaghan 26 oktober 2019 op 9:30 am - Beantwoord

  Ha wat een leuke feitjes weer! Toevallig scheef ik laatst ook weer een blog met wat feitjes over mij, maar zoals je zegt is het altijd leuk om feitjes over anderen te lezen! 🙂
  Dat trekje met die mandarijnen herken ik zo erg! Ik dacht dat ik de enige was die dat deed. Ik kan ook niet tegen die witte velletjes en haal die er ook altijd af voor ik de mandarijn opeet, hahaha. Ik eet daarom ook nooit mandarijnen waar andere mensen bij zitten, omdat het soms wel tien minuten duurt voor ik eindelijk ga eten. En dat kale gevoel zonder oorbellen herken ik ook!
  Wat grappig dat jij en je broers hele andere studierichtingen hebben gedaan. Bij ons idem. Ik heb eerst HRM gedaan en ben nu bezig met sociologie, terwijl mijn jongere broer chemie studeert aan het hbo. Totaal iets anders.

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:18 pm - Beantwoord

   Superleuk, ik ga jouw artikel met random feitjes ook snel lezen. Ben heel benieuwd 🙂
   Haha, ik moest wel lachen om jouw mandarijnenbekentenis. Als ik mandarijnen eet in het bijzijn van anderen, zeg ik er ook vaak bij dat het wel even kan duren vanwege alle pulken 😉
   Wat grappig trouwens dat jouw broer en jij ook totaal andere kanten op zijn gegaan qua studie. Ik blijf het bijzonder vinden dat mijn ouders blijkbaar aan mijn broertje echte bètagenen hebben doorgegeven, terwijl ik een echte alfa ben.

 7. Darina 26 oktober 2019 op 9:32 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Ik ben ook gek op kwark en hou er ook van om met de trein te reizen als het niet te druk is 🙂

 8. Ilona Wielinga 26 oktober 2019 op 11:27 am - Beantwoord

  Grappig om te lezen! Ik vind het met de trein reizen ook heerlijk, lekker werken of juist een boek lezen.

 9. Evelyne 26 oktober 2019 op 2:03 pm - Beantwoord

  Ja, ik kan ook niet zonder oorbellen in mijn oren en dat zijn de enige juwelen waar ik elke maand ofzo een budget voor wegleg, omdat ik vaak nieuwe nodig heb omdat ze verkleuren..

 10. Johanne 26 oktober 2019 op 2:06 pm - Beantwoord

  Die stomme witte draadjes van de mandarijnen afhalen doe ik ook. Duurt soms heel lang, maar is zo veel lekkerder. Je zou me trouwens heel blij maken met een verrassingsvakantie, haha. Zolang degene die de vakantie regelt maar een onderkomen voor Buttons heeft geregeld 😀

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:20 pm - Beantwoord

   Oh echt? Ik krijg al paniek bij het idee van een verrassingsvakantie 😉 Mede ook door Pippa trouwens. Ik zou wel zeker willen weten dat zij in goede handen is.

 11. Geke 26 oktober 2019 op 2:17 pm - Beantwoord

  Grappig, dit rijtje feitjes 🙂

  Ik weet niet of het onder de ‘chemische’ geuren valt, maar de geur van een nieuw boek! Gaande van pocket-geur tot luxeboek met veel foto’s… 🙂
  En ja, met de trein reizen doe ik eigenlijk ook wel liever dan met de auto.

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:21 pm - Beantwoord

   Oh ja, nieuwe boeken ruiken ook zo lekker. Vandaag nog zat ik me te verlekkeren aan de geur van nieuw drukwerk van een collega van mij 😉

 12. Anouk 26 oktober 2019 op 2:59 pm - Beantwoord

  Oh dat van die films is zo herkenbaar. Het liefst zou ik hebben dat films maar 1,5 uur duren eerlijk gezegd.

 13. Giovanna Jansen 26 oktober 2019 op 3:05 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! En ik herken mij zeker in een paar punten. Zoals de kwark van de Jumbo (die koop ik ook het liefst) en dan ook vaak de kilobakken. Ik geloof dat er hier zelfs wel drie van die bakken per week door gaan.
  Maar ook in de punten 4, 6, 7, 12 en 14 herken ik mijzelf best wel. ?

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:22 pm - Beantwoord

   Ha wat grappig dat jij ook juist de kwark van Jumbo zo lekker vindt. Zelfs als ik bij een andere winkel al mijn boodschappen haal, ga ik nog speciaal naar Jumbo om de kwark daar te kopen, haha.

 14. zwartraafje 26 oktober 2019 op 3:29 pm - Beantwoord

  Ik herken er zelfs meerdere. Zo pel ik elk partje van een mandarijn grondig voor ik het opsmul. Met de trein reizen vind ik heerlijk. Op de bus of tram word ik meteen misselijk wanneer ik wil lezen maar op de trein gaat dit wel en daar kan ik echt van genieten. Ik heb een hele periode voldoende gedronken maar toen heb ik besloten om geen frisdrank meer te kopen en nu drink ik opvallend minder. Vaak besef ik het pas ’s avonds dus ik moet echt weer de gewoonte kweken om voldoende te drinken. Thee drink ik net als jij na het eten. Zowel die gewoonte als het pellen van mandarijntjes vindt mijn man hilarisch.

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:24 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je een paar van mijn feitjes herkent. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die wat neurotisch is qua momenten van thee drinken 😉 Wat bij mij helpt om meer te drinken, is om na elke kop thee standaard een (half) glas water te drinken. Ik vergeet weleens meer drinkmomenten te pakken, maar door het op die manier te doen krijg ik in ieder geval bij elk “drinkmoment” de dubbele hoeveelheid vocht binnen 😉

 15. Anna 26 oktober 2019 op 4:07 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel Romy! Dat slaapritme is trouwens goed te herkennen! Ik heb nu ook moeite met opstaan, dus daar gaan we weer even aan merken! Liefs

 16. Laurine 26 oktober 2019 op 6:44 pm - Beantwoord

  Ik vind films ook altijd zo lang duren! Daarom houd ik er vaak halverwege mee op om dan later in de week het vervolg te kijken. Ik ben veel te onrustig om twee uur naar een scherm te staren, haha.

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:24 pm - Beantwoord

   Haha, héél herkenbaar. Ik geloof dat ik ook gewoon te ongeduldig ben om urenlang stil te zitten op de bank.

 17. lisa heleen 26 oktober 2019 op 11:07 pm - Beantwoord

  Jouw feitje over het drinken herinnert mij eraan dat k ’t de laatste tijd ook weer vergeet… Ik ga er weer op letten en glazen water naast m’n laptop neerzetten 🙂

 18. Anouk - Reading Traveller 27 oktober 2019 op 2:18 am - Beantwoord

  Haha, dat van die mandarijn is heel herkenbaar!!

 19. Anna 27 oktober 2019 op 10:52 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel, ik ben ook dol op dit soort feitjes :D. Bedoel je trouwens de Franse kwark van de Jumbo? Die heeft namelijk kiloverpakkingen, haha, en ik vind hem echt heerlijk. Bij mijn avondeten drink ik ook standaard een mok thee, kan ik ook niet zonder!

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:28 pm - Beantwoord

   Klopt, ik bedoel de Franse kwark. Zo lekker is die! Zelfs als ik al mijn boodschappen bij Lidl haal, loop ik nog speciaal naar Jumbo om juist daar mijn kwark te halen 😉

 20. Lianne 27 oktober 2019 op 10:59 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Sommige dingen wist ik nog niet over jou. Wat een mooie droom om ooit voor het Psychologie Magazine te willen schrijven! Het vaak vergeten te drinken en weinig moedervlekken is herkenbaar!

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:32 pm - Beantwoord

   Gaaf hè?! Nog steeds lijkt het me heel tof om ooit een artikel in dat tijdschrift te publiceren. Wie weet ooit!

 21. bychristiana 27 oktober 2019 op 5:48 pm - Beantwoord

  Haha, die chemische geuren, daar moest ik wel om lachen, dat is een willekeurig feitje dat ik niet achter jou gezocht had;-) Je zette me aan het denken over puntje zes trouwens! Ik vraag me nu oprecht af hoe ik zou reageren als iemand opeens voor mijn neus stond te zwaaien met een vliegticket;-) Ik denk dat ik ook wel in de stress zou schieten; want hoe moet het met werk, met de blog, liggen mijn kleren die ik mee wil nemen niet net in de was (yes, first world problems;-)) en nu natuurlijk al helemaal; hoe moet het dan met Sketch?! Maar als alles allemaal goed geregeld is, zou ik er uiteindelijk vast wel volop van genieten haha!

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:39 pm - Beantwoord

   Haha, je noemt precies een paar van de gedachten op die ik zou hebben als iemand een verrassingsvakantie aankondigt. Hoe het dan moet met Pippa is misschien nog wel mijn grootste zorg. Ik vind het al een uitdaging om haar binnenkort een weekend aan anderen toe te vertrouwen 😉
   Ach, mocht iemand ons ooit verrassen, dan weet diegene vast wel dat het handigst is als alles van tevoren tot in de puntjes geregeld is 😉

 22. Tamara 28 oktober 2019 op 3:47 pm - Beantwoord

  Wat leuk deze feitjes! Zo leer je dingen over iemand kennen die normaal gesproken niet aan de orde zouden komen.
  Vooral het feitje van de oorbellen en mandarijn herken ik bij mijzelf. Eigenlijk heb ik het met al mijn sieraden, als ik iets vergeet ben ik de hele dag van slag. Ook ben ik zo gewend om een horloge te dragen. Als ik hem een dag vergeet, ben ik continue aan het kijken hoelaat het is (als ik hem wel om heb, kijk ik standaard op mijn telefoon voor de tijd haha).

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:57 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat een horloge snel went als je hem elke dag draagt. Ik ben zelf gewend om de tijd altijd op mijn telefoon te checken en voel me ook echt een beetje onthand als mijn telefoon niet binnen handbereik is 😉

 23. Suzanne 28 oktober 2019 op 5:26 pm - Beantwoord

  Je hebt echt twee tegenpolen met betrekking tot de geur van benzine! Ik hou er ook wel van eerlijk gezegd haha!

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:58 pm - Beantwoord

   Haha, volgens mij zijn er inderdaad genoeg mensen die benzine juist totaal niet lekker vinden ruiken. Grappig dat jij hetzelfde als ik hebt met die geur!

 24. Nikita 9 november 2019 op 9:06 pm - Beantwoord

  Ik heb iets met de geur van mijn stiftjes. Mijn tekenstiften bedoel ik dan. Er komt een speciale geur van af omdat het echt speciale tekenstiften zijn. Eigenlijk zijn die stiften bedoeld om snelschetsen mee te maken als je iets moet ontwerpen. Maar we hebben er in het middelbaar ook vaak genoeg andere dingen mee geleerd. Ik heb er ondertussen mijn illustratiestijl in gevonden. Grappig feitje ook, ik heb alles wat op papier was voor mijn eindwerk in die stiftjes gedaan. En mijn leerkracht vond dat ik best wel goed kon werken met die stiften, terwijl de rest van de klas zei dat ze die stiften haatten en er niet mee overweg konden. Maar ik dus wel. Ik teken natuurlijk ook wel met potloden en ik schilder ook wel. Maar mijn favoriet blijven stiften. Ik kalmeer ook automatisch van die geur. Ik ga net als jij niet mijn stiften opentrekken voor de geur, maar als ik aan het tekenen ben dan vind ik die geur om me heen zalig. Zo fijn! Nog een grappig feitje, ik kocht vorige week de iPhone 11. En blijkbaar vind ik ieder geluidje of trilling leuk of relaxed. Ik ben benieuwd of ik daar over een jaar nog steeds zo over denk. Gelukkig bestaat in dat geval de volumeknop ook nog om dat te dimmen en er zijn genoeg opties om dat te stillen. Technologie tegenwoordig kan haast alles

  • Romy 12 november 2019 op 9:08 pm - Beantwoord

   Wat bijzonder dat je al zo veel met juist die stiften hebt getekend. Ik kan me voorstellen dat je alleen al daarom een speciaal gevoel bij die stiften hebt, zelfs bij de geur ervan. Hopelijk gaan ze nog een tijdje mee 🙂
   Hoe leuk trouwens dat je de nieuwe iPhone hebt gekocht. Een mooie traktatie van jezelf waar je ongetwijfeld nog heel lang plezier van zult hebben!

Recente blogs