zomerplannen

19 dingen die ik deze zomer wil gaan doen

 • 14 juni 2022
 • 16 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Terwijl ik nog een paar weken aan het knallen ben voor werk, komen de geblokte pagina’s met “Zomervakantie” in mijn agenda steeds dichterbij. De zomer is in aantocht. De vakantie, de terrasjes, de relaxte niets-moet-alles-mag-dagen, de avonden die eindeloos lijken te duren en waarop de zon om tien uur nog niet onder is – ik heb er als een kind zoveel zin in. Omdat voorpret onderdeel is van de zomerpret, maakte ik alvast een lijstje. Dit zijn 19 dingen die ik sowieso wil doen deze zomer (vooral in mijn 2 weken vakantie). Willen, niet moeten uiteraard. “Niets moet, nietsen mag!” blijft het credo.

zomerplannen
 1. Drie boeken van mijn stapel uitlezen. Ik kan het nooit bij maar één boek houden en lees altijd een paar boeken tegelijk. Zo ben ik op dit moment in drie zelfhulpboeken bezig. Allemaal even interessant, maar de ene avond ben ik meer in de mood voor het ene boek, de andere avond voor de andere. De zomer betekent uiteraard extra leestijd. Dus ik ga maar weer eens een paar van de boeken op mijn stapel uitlezen, zodat ik aan nieuwe boeken kan beginnen. Ik ben nu onder andere bezig in ‘Hoogsensitieve personen in de liefde’ en ‘Ik moet nog even kijken of ik kan‘. Allebei reuze-interessant!
 2. Achterstallige huisdingen eindelijk uitvoeren. Ken je die taken die al twintig weken lang elke week op je to-do-list belanden en die je elke keer het weekend daarop weer met hetzelfde nu-ga-ik-het-echt-doen-enthousiasme op dat lijstje neerpent? Bij ons zijn dat dingen als een kitter inschakelen die de douche opnieuw kan kitten, een paar muren opnieuw witten en de berging een flinke poetsbeurt geven. In onze week vakantie hebben we geen excuses meer als de werkagenda leeg is, dus gaat het er echt van komen. Echt.
 3. Rodelen in Duitsland. Nadat onze keuze voor het Zwarte Woud als vakantiebestemming vaststond, nam ik al heel snel het woord ‘rodelen’ in de mond. In Nederland kun je ook rodelen, maar in mijn ogen zijn alleen de rodelbanen over de grens echte rodelbanen. Duitsland weet wel hoe ze mooie Sommerrodelbahnen moeten maken waarbij je niet na twee minuten al beneden bent. Ik kan niet wachten om er met een topsnelheid vanaf te sjezen. Minimaal één keer. Misschien twee. Of drie.
 4. Geitenyoga met mama. Dit uitje stond eigenlijk gepland voor afgelopen maand, maar blijkbaar zijn de geitjes op de boerderij met zwangerschapsverlof. Logisch dat ze na een bevalling niet zitten te wachten op yoga’ende pottenkijkers in hun stal. Gelukkig zijn de barende geiten op de boerderij in Kamerik nu terug van verlof en weer klaar om nieuwsgierig over yoga’ende mensen heen te lopen en hen een goede lachbui te bezorgen. Dat gaan mama en ik dus maar eens doen deze zomer.
 5. Shoppen in Leiden. Ik ben helemaal niet zo’n shopper (ook omdat ik hebbedingetjes snel overbodig vind en een kritische koper bent), maar eens in de zoveel tijd kan ik een dagje shoppen wel waarderen. Al is het maar voor het kijken, kijken, niet kopen. Al een tijdje staat Leiden bovenaan mijn shopstad-lijstje. Het lijkt me geweldig om daar de Appel & Ei onveilig te maken voor nieuwe tweedehands aanwinsten. Daar kom ik eigenlijk altijd met nieuwe aanwinsten vandaan.
 6. Eindelijk Colmar in het echt bewonderen. Het meest geweldige aan de Duitse vakantiebestemming voor ons weekje weg (het Zwarte Woud) vind ik dat we vlak bij Colmar zitten. Dat is een typisch sprookjesachtig dorpje net over de Franse grens. Googel er maar eens op. Dan snap je misschien waarom dit dorpje al jaren op mijn bucketlist staat 😉
 7. Drie dagen Kopenhagen. Vlak na onze terugkomst uit Duitsland gaan we nog een paar dagen naar Kopenhagen. De stad van het mooie Nyhavn, de botanische tuin, de (tegenvallende) kleine zeemeermin en de heerlijke koffie- en theetentjes. Ik ben al eens in deze fijne stad geweest en kijk ernaar uit om het ook aan Bart te laten zien.

8. Nog een keer naar Bloem in Amsterdam. Mijn lievelingsontdekkking qua restaurants van de laatste tijd. Er stond nog zoveel anders lekkers op de kaart dan wat we hadden besteld, dus hier moeten we absoluut nog een keer aanschuiven deze zomer.

 1. Funda-rondjes rijden. Eind dit jaar of begin volgend jaar willen Bart en ik onze eengezinswoning-koop-plannen een keer concreet maken. Dat betekent dat we het eerst eens moeten worden over de nieuwe woonplaats. Oftewel: een keer rondjes rijden door de wijken die tot nu toe op de lijst staan als oké potentiële woonplaatsen. We zijn allebei nogal gevoelsmensen, dus we vinden het fijn om er echt even rond te lopen en te kijken of het goed voelt of niet om ons hier ooit te vestigen.
 2. Veel ontbijtpannenkoekjes bakken. Dit is mijn ultieme uitsloofontbijt voor als ik alle tijd heb om me op de bereiding van een lekker ontbijt te storten. Ik heb ideeën genoeg voor lekkere havermoutpannenkoekjes. Het wordt tijd om in de zomer veel van dat soort feestelijke pannenkoekenstapels als ontbijt te maken!
 3. Inslaan bij DM. Er is één winkel waar ik als niet zo fanatieke shopper wel half-hyper van word: DM, de Duitse drogist. Hier koop je dierproefvrije en vegan douchegel die ook nog heerlijk ruikt in voor een prikkie. Ik heb al plek gemaakt voor nieuwe douchegelvoorraad, zodat ik daarna weer een half jaar vooruit kan. Ze hebben er trouwens ook heel veel lekkere en unieke glutenvrije en vegan dingen, goedkoop eco-wasmiddel en dat soort leuke dingen. Kortom: ik denk dat we een extra koffer moeten meenemen.
 4. Een proefles boksen nemen. Dit lijkt me dus echt zo’n ding buiten mijn comfortzone dat ik een keer geprobeerd moet hebben. Het kwam laatst opeens in me op dat dit totaal niet iets is wat ik normaal zou doen, maar dat ik me er juist daarom voor wil opgeven. Wie weet helpt het ook om pleasegedrag soms eerder een halt toe te roepen.
 5. Brownies of cake eten bij Deer Mama. Hier serveren ze alleen maar vegan baksels die er niet alleen watertandend lekker, maar ook mega-kleurrijk uitzien. Oftewel: PROEVEN!
 6. Een botanische tuin bewonderen. Die in Amsterdam of in Utrecht – ze zien er allebei prachtig uit. Ik heb zin om me weer eens met mijn camera uit te leven en urenlang in te zoomen op bloemen en vlinders in de hoop op een lucky shot.
 7. Camera-reviews lezen om zo hopelijk te ontdekken wat dé camera is die alles heeft wat ik zoek. Mijn huidige camera heeft wat kuren en ik heb sowieso mijn zinnen gezet op een nieuwer model dat nog meer kan. Voor een apparaat dat ik al jarenlang elke dag gebruik voor mijn blog en andere hobby’s, vind ik dat ik best een nieuw exemplaar verdien.
 8. Beginnen met een nieuwe businesscoach. De laatste tijd loop ik rond met een hoop plannen en creatieve ideeën op werkgebied, maar iets te weinig tijd en overzicht om er werk van te maken. Dat vraagt om een helpende hand en een meedenkend brein dat de mogelijkheden ziet waar ik een blinde vlek voor heb. Toevallig heb ik laatst een businesscoach leren kennen die precies past bij waar ik in wil groeien. Hoop dat ik deze zomer met haar van start kan gaan!
 9. Op babybezoek langsgaan. Een lieve vriendin kreeg onlangs een baby’tje. Uiteraard hield ik mijn “Aah, ik wil hem zien!”-neigingen in bedwang, zodat de kersverse ouders in alle rust van hun jongen kunnen genieten. Maar deze zomer kan ik hem vast voor het eerst in het echt bewonderen.
 10. Fietstochtjes in de zwoele avondzon. Dit vind ik echt het allerfijnste aan de zomer. Dat het om negen uur ’s avonds nog licht is en dat het dan nog net zo aangenaam is om op de fiets te zitten als ’s middags. Laat de fijne fietstochtjes maar komen.
 11. Heel vaak helemaal niets. Tussen het werken, avondrondjes fietsen, vega-tentjes ontdekken, boeken verslinden en baby’s bezoeken door is er vast ook nog genoeg tijd voor de allerbelangrijkste bezigheid van de zomer: heel vaak lekker niets doen. Hoewel ik niet echt iemand ben die graag onderuitgezakt op een stoel ligt, vind ik het al heerlijk om op te staan met het idee dat ik in mijn twee weken vakantie kan doen waar ik zin in heb. Of het nu fietsen, ontbijtpannenkoeken bakken of drie serie-afleveringen achter elkaar kijken is – alles mag, niets moet.

Wat zijn jouw leukste plannen voor de zomer?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 14 juni 2022 op 8:19 am - Beantwoord

  Als al die plannen slagen, moet het een heerlijke zomer worden. Op het boenen van de opslag na dan;).
  Die lange, eindeloze avonden vind ik ook zó heerlijk. En dan inderdaad lekker op de fiets stappen en genieten!

 2. Daenelia 14 juni 2022 op 8:37 am - Beantwoord

  Okay. Praten met een business caoch is géén vakantieplan. Dat is een werk-plan. Ja? 😉 Maar … als je er blij van wordt en energie van krijgt, om maar een uitdrukking te gebruiken, dan past het best in plannen om lekker te ontspannen. Dit jaar hebben we nog geen echte vakantieplannen. Dat zeg ik, maar ik heb wel een hotelreservering in mijn inbox. Maar is het vakantie als je heel dicht bij huis blijft en het maar om een paar nachten gaat? En ik wil ook niet wachten met ontspannen tot ik op vakantie ga. Juist nu ben ik zo blij dat ik gelukkig ook geniet van mijn dagelijkse leventje. Misschien héb ik geen vakantie meer nodig… Hmm…

 3. Johanna 14 juni 2022 op 3:52 pm - Beantwoord

  Leuk. Colmar moet mooi en pitoresk zijn. En Frans! En er is een Hema! Ik was er nog niet, maar ga vaak naar Mulhouse of soms naar Strasbourg ( ook pitoresk) en met Hema en goede Franse keuken. Een lijst met 19 punten voor 3 weken….en dan heb je de reistijd nog niet meegerekend….dat past niet. Maar succes!

  • Romy 14 juni 2022 op 4:21 pm - Beantwoord

   Hihi, die 19 punten wil ik verdelen over de hele zomer 🙂 Ik heb 2 weken vakantie en ben verder gewoon aan het werk, maar in de weekenden en avonden zijn vast wat leuke fietsrondjes en etentjes te plannen.

 4. Ilona 16 juni 2022 op 11:34 am - Beantwoord

  Laat ze het niet horen in Colmar het is echt een stad i.p.v. een dorp. Prachtig ben er talloze keren geweest. Ga absoluut een Flammkuchen eten en ja die hebben ze ook vegetarisch én met geitenkaas. Ook leuk is de Marché couvert een overdekte markt. Enfin te veel, te leuk. Maar ook het Zwarte Woud is helemaal fantastisch een aanrader hier is het Vogtsbauernhof een openlucht museum maar ik weet natuurlijk niet in welk gedeelte van het Zwarte Woud jullie verblijven ook Freiburg is erg leuk en gezellig. Alvast heel vee plezier gewenst!

 5. Ilona 16 juni 2022 op 11:34 am - Beantwoord

  veel….

 6. Irene 18 juni 2022 op 12:08 pm - Beantwoord

  Leuke lijst! Ik duim mee dat je veel puntjes kan schrappen tegen het einde van de zomer! Ik heb even moeten opzoeken wat rodelen is (en ik had eerst ook roddelen gelezen :p), lijkt me spannend.

 7. Audrey 18 juni 2022 op 5:01 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Veel originele dingen ook. Ik moet zelf maar eens een hele lijst gaan maken, maar de baby’s hun zwemdebuut laten maken staat er zeker op.

  Enne, over die kraamvisite: stuur die vriendin gerust een berichtje dat je graag op bezoek komt, maar uiteraard afwacht tot zij er klaar voor is/het wat rustiger is. Mijn ervaring is namelijk dat mensen vaak ook heel erg afwachten en bang zijn zich te vroeg te melden, terwijl ik er juist zin in had om mijn baby’s te showen en te kletsen. Heel irritant dat er nog mensen moeten komen terwijl ik alweer lang en breed aan het werk ben. Ik ga nog eens een blogpost schrijven met tips hiervoor, haha.

 8. Audrey 18 juni 2022 op 5:01 pm - Beantwoord

  O ja, je site ziet er op mijn mobiel wat gek uit, weet niet wat er aan de hand is?

 9. Kaylin 21 juni 2022 op 1:00 pm - Beantwoord

  Ik ben in mei op vakantie geweest naar het zwarte woud en kan rodelen zeker aanbevelen. Wij zijn naar de rodelbaan geweest in Todtnau (eerst de watervallen gaan bekijken). En in het Steinwasenpark in Oberried heb je een stoeltjeslift, rodelbaan en bobsleebaan!

 10. Saskia 21 juni 2022 op 4:29 pm - Beantwoord

  Ja op 2 en 19! Heel erg fijn lijstje, hopelijk kan je er deze zomer veel afstrepen.

 11. bychristiana 21 juni 2022 op 8:27 pm - Beantwoord

  Haha, ik moest wel lachen om punt twee! Heet zo iemand een kitter? Of gewoon een klusjesman in het algemeen? Ik bedoel, zijn er mensen die echt alleen kitwerkzaamheden doen? (serieuze vraag trouwens!)

  • Romy Veul 22 juni 2022 op 9:51 pm - Beantwoord

   Haha, goede vraag! Ik zag een tijdje geleden bij Married at First Sight iemand die van beroep kitter was, althans zo werd hij geïntroduceerd. Dus sindsdien heb ik het idee dat het een beroep is, haha. Kan ook zijn dat de voice-over gewoon een bijzondere term op het beroep klusser plakte 😉

 12. Odetta 3 juli 2022 op 10:16 pm - Beantwoord

  De tuin veranderen. Bestrating, kunstgras (omdat wij al het al 4 x geprobeerd hebben met echt gras, maar wat iedere keer totaal verdwijnt) en andere schuttingspanelen. Het liefs zou ik ook naar Colmar en Straatsburg gaan. Je kunt ook misschien de trein nemen naar Straatsburg en Colmar.
  Het zijn prachtige plaatsen en daar genieten is echt gegarandeerd. Heel veel plezier toegewenst in Colmar!

  • Romy 5 juli 2022 op 9:29 pm - Beantwoord

   Dank je wel! We zijn toevallig vandaag naar Colmar geweest en het is er inderdaad schitterend. Heerlijk om daar rond te struinen tussen de mooie huisjes! Straatsburg willen we misschien ook nog bezoeken, maar we hebben zo’n vermoeden dat we om al onze plannen waar te maken nog een keer deze kant op moeten 😉 Ook niet erg!

 13. Giovanna Jansen 9 juli 2022 op 9:39 am - Beantwoord

  Leuke plannen! En zowel de botanische tuin in Amsterdam als die in Utrecht zijn absolute aanraders.

Recente blogs

Blijheid | 25 piepkleine dingen om naar uit te zien

25 oktober 2017|Positiviteit|

Er gaat niets boven iets leuks hebben om naar uit te zien. Dat kan een geweldig mooi feest zijn of het idee dat je over twee dagen onder een palmboom op het strand ligt terwijl in Nederland de regen tegen de ramen tikt. Maar soms is een fijn vooruitzicht ook iets veel kleiners. Misschien zelfs wel een moment dat je elke dag opnieuw beleeft. Geluk zit soms in kleine dingen, als je die zelf maar ziet. Om je misschien een handje te helpen, zette ik 25 piepkleine dingen op een rijtje waar je op een doodnormale dag naar kunt uitzien. 

Wij hebben een HUIS gekocht (mét tuin, voordeur & alles erop en eraan)!

29 mei 2023|Persoonlijk|

Oké oké, heel veel laat die titel niet te raden over. Maar sommige nieuwtjes zijn veel te leuk om pas ergens in de laatste alinea van een artikel vol cliffhangers te verklappen. En vooruit, we zijn ook gewoon zó enthousiast dat ik het al een hele opgave vond om dit nieuws een paar dagen voor me te houden. De laatste anderhalve week stond namelijk in het teken van een geweldig nieuw avontuur waar we de komende maanden enorm naartoe gaan leven: wij hebben een huis gekocht! Een huis met een tuin. En een voordeur. En een boven en beneden. En meer dan genoeg plek voor twee thuiskantoren. En nou ja, alles wat we ons kunnen wensen! Kortom: hier spreken twee blije eitjes, die je graag een inkijkje geven in de fantastisch leuke rollercoaster die de laatste weken waren.

De kracht van eigenwijs zijn

8 maart 2020|Persoonlijk|

Een tikkeltje eigenwijs ben ik zo nu en dan wel te noemen. En dan bedoel ik dus niet alleen als het aankomt op praktische tips van anderen die ik niet altijd opvolg. Juist bij grotere beslissingen komt mijn eigenwijze ik regelmatig naar boven. En stiekem ben ik daar best een beetje trots op, omdat ik lange tijd verre van eigenwijs was. Zo nu en dan tegen adviezen ingaan heeft mij heel veel opgeleverd. De kracht van eigenwijs zijn, noem ik het. En dit is waarom!